Teräksiset paistinpannut (ruostumaton, hiiliteräs, valurauta)

Kuin veljekset, ruotsalainen Carl Victor ja kiinalainen ZhenSanHuan.
IMG_20240407_225447_edit_46083215659114.jpg


Edit: Zwilling rst-wok vaikuttaisi toimivan ihan hyvänä kantena valurautawokille.
IMG_20240410_174510_edit_15796603060609.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Ikeaan on ollut varsin edullinen 365+ RST paistinpannu, 25e. Tai 24 senttinen 20e. Kai toi 28cm on lähes itsestäänselvä valinta.




Mulla on ollut nyt reilun kuukauden tuollainen rst wokkipannu jossa disk bottom, ja siinä on huonoa että ei voi käyttää suuria tehoja suurella määrällä erilaisia vihanneksia. Siinä on itseasiassa niin pieni pohja että mun pienen levyni on noin sentin leveämpi. Tuo ei ole varsinainen ongelma vaan siis se että kaikki lämpö tulee suoraan siitä pohjasta. Tällöin jo 3/6 teholla alkaa siihen palamaan hieman kiinni, eikä voi mitenkään käyttää reippaasti suurempia tehoja.

Mä en tee mitään wokkia enkä netin videoiden perustella tule edes kokeilemaan. Kaikkein eniten mä teen sellaista mihin tulee pilkottua porkkanaa, sipulia, punajuuri ja perunaa, joskus valkosipulilla ja lähes aina chilillä ja tomaattimurskalla maustettu. Tuon wokkipannun hyvänä puolena on että siihen kerrankin mahtuu kunnolla tavaraa, mutta huonona puolena ei voi silti käyttää reilumpia tehoja.


Onko tällä hemkomst pannulla enää ideaa? Ei kai se painon puolesta voi olla tuollainen fully clad? Tai jos olisi niin sen täytyy olla hyvin ohut, verrattuna 28 cm Sensuel joka oli 1,85 kiloa.


: korjattu 20 senttinen ->24 senttiseksi
 
Viimeksi muokattu:
Itsekin kärkyn jos joku tänne heittäisi hyvän rst tarjouksen, alkaa vituttamaan noiden hiiliteräksien kanssa kun en niitä osaa ilmeisesti käyttää, tuppaa aina hetken päästä kuivumaan vaikka aika reippaalla kädellä paistorasvoja käytänki. :btooth: Paistelen tosin 80% jauhelihaa ja loput 20% on pihvilihoja ja kananmunia eli ei mitään pannulle helpoimpia aineksia. Ajattelin, että polttelis kerran hyvän pinnan ja paistelis sit vaan munia, loput rst pannulla.

Mutta niin, kannattaiskohan tommonen vaan hakea ikeasta vai odotella jotain merkkipannun alennusta?
 
  • Tykkää
Reactions: jkm
Itsekin kärkyn jos joku tänne heittäisi hyvän rst tarjouksen, alkaa vituttamaan noiden hiiliteräksien kanssa kun en niitä osaa ilmeisesti käyttää, tuppaa aina hetken päästä kuivumaan vaikka aika reippaalla kädellä paistorasvoja käytänki. :btooth: Paistelen tosin 80% jauhelihaa ja loput 20% on pihvilihoja ja kananmunia eli ei mitään pannulle helpoimpia aineksia. Ajattelin, että polttelis kerran hyvän pinnan ja paistelis sit vaan munia, loput rst pannulla.

Mutta niin, kannattaiskohan tommonen vaan hakea ikeasta vai odotella jotain merkkipannun alennusta?
Mitä tarkoitat tuolla "pääsee kuivumaan" ? Ei rosteripannu ainakaan helpompi ole paistaa kuin hiiliteräs, ainoa etu on tasaisempi lämpeäminen induktiolla, mutta muuten saa lämpöjen kanssa olla tosi tarkkana.

Oon taas paistellut wokkipolttimella ja pyöreäpohjaisella 1mm paksuisella hiiliteräswokilla ja on ihan eri maailmasta kuin leikkiä tuon induktion kanssa. Paistaminen onnistuu aina eikä jää kiinni juuri millään, ja pesun jälkeen hetkeksi kaasulle kuivumaan niin ei kulu talouspaperiakaan. Ei tarvitse huoltaa mitenkään muuten eikä öljyillä.
 
Mitä tarkoitat tuolla "pääsee kuivumaan" ? Ei rosteripannu ainakaan helpompi ole paistaa kuin hiiliteräs, ainoa etu on tasaisempi lämpeäminen induktiolla, mutta muuten saa lämpöjen kanssa olla tosi tarkkana.

Oon taas paistellut wokkipolttimella ja pyöreäpohjaisella 1mm paksuisella hiiliteräswokilla ja on ihan eri maailmasta kuin leikkiä tuon induktion kanssa. Paistaminen onnistuu aina eikä jää kiinni juuri millään, ja pesun jälkeen hetkeksi kaasulle kuivumaan niin ei kulu talouspaperiakaan. Ei tarvitse huoltaa mitenkään muuten eikä öljyillä.
Huoltaa muurikan ihralla.
 
Jauhelihat kärähtää pohjaan kiinni, ei ole rasvapoltoista enää tippaakaan rasvaa jäljellä ja melko kyllästyny niitä tekemään, nyt viimisimpänä tein avocadoöljyllä ja millään auringonkukka-, rapsi-, rypsiöljyillä en rupee pannuu polttelemaan vaikka niillä siihen on varmasti se tehdaspoltto tehtykin.

Mutta siis, eikös tosta kans irtoa jotain hiiliterästä mukaan ruokaan kun raavin niitä lihoja irti pannusta? Ei rst pannusta ei irtoo mitään voi siitähän voi raapia ihan mielinmäärin ja ilmeisesti se on osa pointtiakin eikä tarvii haaveilla paremmasta pinnastakaan, se on mitä se on eikä se siitä mihinkään muutu?

Ja todella hyvin soveltuu lihanpaistoon, paljon paremmin kun toi kuiva muurikan kusinen lätty mikä taipuilee ja keikkuu pitkin pattia miten sattuu heti kun kääntää nupin yli 4/6:asif:
Ihan hyvinhän toi hetken toimii rasvapolton jälkeen, mutta siitä se pikkuhiljaa sitte kuivaa.
 
Jauhelihat kärähtää pohjaan kiinni, ei ole rasvapoltoista enää tippaakaan rasvaa jäljellä ja melko kyllästyny niitä tekemään, nyt viimisimpänä tein avocadoöljyllä ja millään auringonkukka-, rapsi-, rypsiöljyillä en rupee pannuu polttelemaan vaikka niillä siihen on varmasti se tehdaspoltto tehtykin.

Mutta siis, eikös tosta kans irtoa jotain hiiliterästä mukaan ruokaan kun raavin niitä lihoja irti pannusta? Ei rst pannusta ei irtoo mitään voi siitähän voi raapia ihan mielinmäärin ja ilmeisesti se on osa pointtiakin eikä tarvii haaveilla paremmasta pinnastakaan, se on mitä se on eikä se siitä mihinkään muutu?

Ja todella hyvin soveltuu lihanpaistoon, paljon paremmin kun toi kuiva muurikan kusinen lätty mikä taipuilee ja keikkuu pitkin pattia miten sattuu heti kun kääntää nupin yli 4/6:asif:
Ihan hyvinhän toi hetken toimii rasvapolton jälkeen, mutta siitä se pikkuhiljaa sitte kuivaa.
Jaa sulla oli noita vääntyileviä suomalaisten valmistajien kötöstelyjä. Ne on varmaan turhan ohuitakin sen lisäksi ettei vääntymistä ole estetty pohjan kuperuudella.

Hiiliteräksestä ei irtoo muuta kuin sitä rasvapoltolla tehtyä pintaa jos sellaista on mennyt kasvattelemaan turhan paljon. Jos tuntuu että rosteripannu toimii paremmin niin tokihan sellaista kannattaa käyttää, ei tuo hiiliteräs ole mikään itse tarkoitus, vaan materiaali muiden joukossa. Tärkeintä että tekeminen on mielekästä koska silloin ruokakin onnistuu parhaiten.

Minusta Heirolilla oli hyvänoloisia rosteripannuja tai -kasareita.
 
Itsekin kärkyn jos joku tänne heittäisi hyvän rst tarjouksen, alkaa vituttamaan noiden hiiliteräksien kanssa kun en niitä osaa ilmeisesti käyttää, tuppaa aina hetken päästä kuivumaan vaikka aika reippaalla kädellä paistorasvoja käytänki. :btooth: Paistelen tosin 80% jauhelihaa ja loput 20% on pihvilihoja ja kananmunia eli ei mitään pannulle helpoimpia aineksia. Ajattelin, että polttelis kerran hyvän pinnan ja paistelis sit vaan munia, loput rst pannulla.

Mutta niin, kannattaiskohan tommonen vaan hakea ikeasta vai odotella jotain merkkipannun alennusta?
Itse ostin sen Lidlin rostertin ja hyvin on pelannut.. Ehkä Ikean ottaisin mielummin, mutta tuollakin tulee hyvin jauhelihas sekä pihvit jne. Kun kerran tuli ostettua niin käytän tuon 'loppuun', enkä tuhlaa rahojani mihinkään hifistelypannuun.
 
Nuo Heirolin Steely Classic Pro -pannut ei ollutkaan näköjään ihan halpoja. 28cm pannu maksaa 79€ kun vastaava Ikean Hemkomst 39€. Voihan niissä laadullisestikin olla eroa mutta niin on hinnassakin.
 
Itehän sain 24 senttisen Steely Classic Pron jollaki 20 eurolla, kun oli poistomyynti paikallisessa tavaratalossa :D Oli sillä aika kova hinta normaalisti, en olis muuten ottanu. Hyvä pannu ollut, varmasti parhaimman tuntuinen kahva minun arsenaalista.

Nyt näyttäisi Haaparannan Ikeasta saavan myös noita teräspannuja. Ainakin tämän päivän kurssin mukaan 24 senttisen saisi 17 eurolla. Pitäskö 28 senttinen käydä hakemassa :D
 
Jaa sulla oli noita vääntyileviä suomalaisten valmistajien kötöstelyjä. Ne on varmaan turhan ohuitakin sen lisäksi ettei vääntymistä ole estetty pohjan kuperuudella.

Hiiliteräksestä ei irtoo muuta kuin sitä rasvapoltolla tehtyä pintaa jos sellaista on mennyt kasvattelemaan turhan paljon. Jos tuntuu että rosteripannu toimii paremmin niin tokihan sellaista kannattaa käyttää, ei tuo hiiliteräs ole mikään itse tarkoitus, vaan materiaali muiden joukossa. Tärkeintä että tekeminen on mielekästä koska silloin ruokakin onnistuu parhaiten.

Minusta Heirolilla oli hyvänoloisia rosteripannuja tai -kasareita.


Juu on kyllä paskoja vekottimia, sinisilmäsenä tuli ostettua niitä 3kpl (yks wokki).. :sori:

Niin ei hetkee enempää noita hiiliteräksiä, joskus jostain hyvästä alesta debuyer tai vastaava paksumpi ja heittää muurikan mäkeen.

Kävin tossa viikko takaperin mummin luona kokkailemassa meille pihvit, sillä on kunnon jykevä rosteripannu minkä vaari on joskus hommannu nii kyl siin oli ihan eri fiilis paistella menemää!
 
Itse ostin sen Lidlin rostertin ja hyvin on pelannut.. Ehkä Ikean ottaisin mielummin, mutta tuollakin tulee hyvin jauhelihas sekä pihvit jne. Kun kerran tuli ostettua niin käytän tuon 'loppuun', enkä tuhlaa rahojani mihinkään hifistelypannuun.

Nii, eiköhän sitä tommosellakin ajele, täytyy joku käydä hakemassa lähiaikoina.:cigarbeye:
 
Mietin myös josko tilaisi pari Dartoa lisää, mutta ainakin omalla induktiolla toimiin sen verta huonosti että taidan jättää lisätilaukset tekemättä.

Onko muilla pelannut Dartot hyvin induktiolla?
 
Vähän ot ja anteeksi siitä mutta kun wokkia olette tehny niin ootteko mitä lämmönlähdettä käyttäny ?
Jouduin nyt tuommoiseen pieneen kanin koloon ja kauheana yrittänyt etsiä jotain hyvää wokki keitintä jolla saisi sitä wok hei:tä. Amazonista löysin muutaman ihan varteenotettavan mutta ne oli jokseenkin pieniä ja mitä suomesta löysin niin niiden tuli ei oikein vakuuttanu. Törmäsin sitten outdoorsfry polttimeen mutta siihen tulisi noin 150$ postit ja verot + alvit päälle. Ainakin näyttäisi ihan passelilta vehkeeltä tuo outdoorsi
 
Vähän ot ja anteeksi siitä mutta kun wokkia olette tehny niin ootteko mitä lämmönlähdettä käyttäny ?
Jouduin nyt tuommoiseen pieneen kanin koloon ja kauheana yrittänyt etsiä jotain hyvää wokki keitintä jolla saisi sitä wok hei:tä. Amazonista löysin muutaman ihan varteenotettavan mutta ne oli jokseenkin pieniä ja mitä suomesta löysin niin niiden tuli ei oikein vakuuttanu. Törmäsin sitten outdoorsfry polttimeen mutta siihen tulisi noin 150$ postit ja verot + alvit päälle. Ainakin näyttäisi ihan passelilta vehkeeltä tuo outdoorsi
Mulla on tosta Fokerista 12kw versio jota myytiin verkkokaupassa nimellä Hot Wok. Sillä kyllä tekee hyvin wokin kanssa ruokaa, ja teho riittää, mutta säädettävyys vähän hidasta kolme venttiilin takia. Siinä tuli mukana pyöreäpohjainen hiiliteräswok, jota en käytä vaan hommasin ravintoloissa käytettävän wokin.

Tuossa polttimessa ei ole tuulensuojaa joten sillä ei voi tehdä ruokaa ulkona kuten videosta näkyy (ei kuulu olla keltaista liekkiä), ja siinä ei myöskään ole Suomessa sisätiloissa vaadittavaa liekkivahtia joka katkaisee kaasun jos liekki sammuu.

Jos nyt hommaisin niin tuo outdoorsfry olisi valinta videon ja omien kokemuksien pohjalta toisesta polttimesta. Siinä ei tarvitse nostaa wokkia pois jäähtymään vaan voi laittaa liekin pienelle liekin sammumatta esim ruoka-aineita lisätessä. Toiminee ulkonakin paremmin kuin tuo Foker.
 
Mitä tarkoitat tuolla "pääsee kuivumaan" ? Ei rosteripannu ainakaan helpompi ole paistaa kuin hiiliteräs, ainoa etu on tasaisempi lämpeäminen induktiolla, mutta muuten saa lämpöjen kanssa olla tosi tarkkana.

Oon taas paistellut wokkipolttimella ja pyöreäpohjaisella 1mm paksuisella hiiliteräswokilla ja on ihan eri maailmasta kuin leikkiä tuon induktion kanssa. Paistaminen onnistuu aina eikä jää kiinni juuri millään, ja pesun jälkeen hetkeksi kaasulle kuivumaan niin ei kulu talouspaperiakaan. Ei tarvitse huoltaa mitenkään muuten eikä öljyillä.

Joopa, en edes halua tietää millaista jolain induktiolla olisi kärvistellä, kun on kaasulieteen tottunut.
-Mutta edelleen olen sitä mieltä että porukoilla "tarttuu kiinni" koska paistavat liian matalilla lämmöillä.
 
Joopa, en edes halua tietää millaista jolain induktiolla olisi kärvistellä, kun on kaasulieteen tottunut.
-Mutta edelleen olen sitä mieltä että porukoilla "tarttuu kiinni" koska paistavat liian matalilla lämmöillä.
Se ongelma ei ole pelkästään ne matalat lämmöt, vaan peltipannua ei induktio saa tasaisen lämpimäksi. Jos on keskeltä sopiva jää se reunoilta kylmäksi, ja jos reunoilta sopiva niin keskellä sellainen rengas joka on liian kuuma (induktiokäämin kohdalla). Kun on kaasu ei edes tiedä tällaisista ongelmista. Monet peltipannuongelmat johtuu tuosta epätasaisesta ja kylmästä pannusta. Teflonilla kun sellaista ongelmaa ei ollut sama miten kylmä pannu tahansa. Kun Suomessa elettiin aikaa ennen teflonia, oli käytössä valurautaliedet ja -pannut ja puuhellat, ja näillä tuo ongelma oli paljon vähäisempi kun lämpöä riitti. Tai no, ensimmäiset valurautaliedet taisi olla 1-vaiheisia joten aika heikkoja tehoiltaan ja mummot tykkäsi enemmän puuhelloista joista ei teho loppunut. Sitten kun tuli 3-vaiheiset tehokkaat liedet niin tilanne helpottui.
 

Tekeeköhän tällä mitään? Asiakasomistajapäivät niin saa -15% hinnasta pois ja bonukset päälle. Ainakaan enempää ei lompakko kestä laittaa atm paistinpannuun kun ton ~70e

Extraa saa viel Fiskars keräilykampanjasta, voi valita Fiskarssin paistolastan ilmasiks.
 

Tekeeköhän tällä mitään? Asiakasomistajapäivät niin saa -15% hinnasta pois ja bonukset päälle. Ainakaan enempää ei lompakko kestä laittaa atm paistinpannuun kun ton ~70e

Extraa saa viel Fiskars keräilykampanjasta, voi valita Fiskarssin paistolastan ilmasiks.
Tuo on pinnoitettu pannu joten kuuluisi varmaan toiseen ketjuun.
 
Tuo on pinnoitettu pannu joten kuuluisi varmaan toiseen ketjuun.
Tuo Fiskarsin All Steel -mallinimi menee kyllä omastakin mielestäni suorastaan jo huijauksen piikkiin. :rolleyes: Pinnoitettu pannu siinä missä joku toinenkin. Sitten All Steel Pure on pinnoittamaton teräspannu.


Tuota tuli ihmeteltyä vuosi takaperin, kun ostin tuon linkin 24 cm pannun. Hyvä pannu sinänsä kyllä.
 
Tuo Fiskarsin All Steel -mallinimi menee kyllä omastakin mielestäni suorastaan jo huijauksen piikkiin.

Tosin teräspannussa ei edes välttämättä se paras konstruktio. Onko tai ei ole, en ota kantaa, mutta kyllä monimetallirakenteilla voidaan saada ominaisuuksia joita vain yhdellä ei saa.
 
Itellä Ken Hom -hiiliteräswokki ja kyllähän siinä omat jipponsa on.

Pihvien paistojen jälkeen se on pestävä ja rasvapoltettava. Mausteet, pippurit, suolat ym. palaa helposti kiinni, siksi maustan vasta lopuksi ruokaa kokoajan liikutellen.

Wokkiruuat ja kastikkeiset ruuathan onnistuu loistavasti wokilla.

Jos on oikein tumma pohja, niin siinä voi pyöritellä ja lämmitellä paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa niin pinta on sen jälkeen kuin uusi.

Mitään pesuaineitahan noiden kanssa ei saa käyttää ja pinnan täytyy olla sileä, kun tehdään rasvapoltto.

Tällä hetkellä on sen verran tiukka budjetti, että paistelen Lidlin uppopaistorasvalla ja sillä teen myös rasvapolton.

Hiiliteräspannu vaatii paljon huolenpitoa.

Isona plussana on se, että jos pannun pohja on kupera tai kovera, niin sille voi antaa kunnolla turpaan, jotta sen saa tasaiseksi - tuommoinen pannu kestää isältä pojalle.

Edit. Pinnoittamaton hiiliteräswok kyseessä
 
Viimeksi muokattu:
Lisäyksenä vielä, hiiliteräspannuissa on vahapinnoite, joka täytyy ennen ensimmäistä käyttökertaa pestä pois lämpimällä/kuumalla vedellä kunnolla hinkaten.

Uunissa, en ole koskaan tehnyt rasvapolttoa - liedellä onnistuu. Kun pinnasta rupeaa nousemaan savua, niin rasvapoltto on miltei suoritettu.

Ohjeita on monenlaisia ja jokainen ruuanlaittaja löytää sen oman tapansa omalle pannulleen ajan, käytön ja kokemuksen myötä.
 
Samaa mieltä tuossa yllä olevasta induktiojutusta. Vielä vaikeampi paistaa hiiliteräspannulla induktiolla kun tavan liedellä. Nyt parin vuoden harjoittelun jälkeen alkaa jotenkuten onnistua. En silti haluaisi käyttää kovia lämpöjä, kun juurikin lämmittää liian pieneltä alalta ja paikallisesti. Induktiolla parempi vain unohtaa osa paistotavoista jos haluaa hiiliterästä käyttää.
 
Samaa mieltä tuossa yllä olevasta induktiojutusta. Vielä vaikeampi paistaa hiiliteräspannulla induktiolla kun tavan liedellä. Nyt parin vuoden harjoittelun jälkeen alkaa jotenkuten onnistua. En silti haluaisi käyttää kovia lämpöjä, kun juurikin lämmittää liian pieneltä alalta ja paikallisesti. Induktiolla parempi vain unohtaa osa paistotavoista jos haluaa hiiliterästä käyttää.
Hiiliteräspannu toimisi tosi hyvin sähköliedellä kun olisi just sopivan kokoinen levy ja reilusti tehoa. Minusta joissan vanhemmissa 3-vaiheisissa helloissa oli sellainen iso tehokas levy joka kyllä jaksoi korventaa kunhan sen sai kuumaksi. Ei noita ole näkynyt enää sen jälkeen kun keraamiset liedet tuli. Porukoilla oli joskus hella jossa se yksi levy oli reilusti muita suurempi ja tehokkaampi. No hikihän sen ääressä tuli kuin kaasulla konsanaan :).

Olen joskus katsonut noita ammattikäyttöön tarkoitettuja sähkölevyjä, mutta tuppaavat tehokkaammat olemaan kolmivaiheisia, tarkoitan niitä joissa on sellainen valurautainen neliö. Se olisi varmaan hyvä vehjes kerrostaloonkin yksilevysenä jos löytyy 16A sulakkeelle yksivaiheisena (3,5kw). Luulisi löylyn jo riittävän hiiliteräkselläkin paistamiseen kunhan vaan lämpeää ensin. Ei sovi pörssisähkömiehille talvella :).
 
Jaha, tuli tilattua pari paria Darton pannuja lisää. Tällä kertaa 20 ja 15 mallit. Menossa tarjous jossa kaksi saman kokoista pannua yhden hinnalla.

Pistin täälläkin tilaukseen muutamat paellat (27 ja 15) ja paistinpannut (25 ja 20). Eiköhän noilla saa jotain aikaiseksi! Menee Ikean valurautapannu vihdoin vaihtoon. Millä tullinimikkeellä nämä muuten pitää sitten tullata?
 
Hexclad lakimiehet lähettivät Cookculture hemmolle kehotuksen että hänen pitää maksaa firmalle 25 000 dollarin sakon koska kertonut totta heidän pannuistaan (ainakaan ellei lopeta puheitaan). Hexclad mainostaa että pannut kestävät jopa sukupolvelta toiselle mitä Cookculturen Jed tietenkin kommentoi että ei voi pitää paikkaansa koska pannussa käytetään teflonpinnoitusta metalliruudukon välissä. :srofl:
 
Pistin täälläkin tilaukseen muutamat paellat (27 ja 15) ja paistinpannut (25 ja 20). Eiköhän noilla saa jotain aikaiseksi! Menee Ikean valurautapannu vihdoin vaihtoon. Millä tullinimikkeellä nämä muuten pitää sitten tullata?
Jos kaikki menee hyvin et tarvitse tehdä mitään. Älä ainakaan rupea maksamaan tullauksista, Darto maksaa sen.
 
Hexclad lakimiehet lähettivät Cookculture hemmolle kehotuksen että hänen pitää maksaa firmalle 25 000 dollarin sakon koska kertonut totta heidän pannuistaan (ainakaan ellei lopeta puheitaan). Hexclad mainostaa että pannut kestävät jopa sukupolvelta toiselle mitä Cookculturen Jed tietenkin kommentoi että ei voi pitää paikkaansa koska pannussa käytetään teflonpinnoitusta metalliruudukon välissä. :srofl:
Hexclad jo alun alkaen vaikutti enemmän gimmickiltä, kuin miltään muulta...

Noista Dartoista vielä: juu, Darto maksaa tullimaksun, mutta ALV:tä ei tietenkään. Pitähään tuo pystyä siis siinä mielessä tullaamaan, mutta onko muilla mitä kautta pannut tulleet kotiin ja tuleeko vain lasku ALV:lle vai ihan tulli.fi nettitullauksena hoidettu?
 
Hexclad jo alun alkaen vaikutti enemmän gimmickiltä, kuin miltään muulta...

Noista Dartoista vielä: juu, Darto maksaa tullimaksun, mutta ALV:tä ei tietenkään. Pitähään tuo pystyä siis siinä mielessä tullaamaan, mutta onko muilla mitä kautta pannut tulleet kotiin ja tuleeko vain lasku ALV:lle vai ihan tulli.fi nettitullauksena hoidettu?
Darto maksaa myös ALV siksi varsinkin Darto pannut ovatkin niin edullisia.

Joskus tullausprosesissa on jotakin väärin ja DHL ei tiedä kuka maksaa ALVn mutta siinä tapauksessa otat vaan yhteyttä Dartoon toimituksen varmistumiseksi (tällöin saattaa joutua odottamaan noin 1-3 viikkoa ennenkuin lähetys vapautuu tullista).

Edit: kuvittelin että Darto on ainut pannuvalmistaja joka toimii näin ja maksaa kaikki kulut, mutta myös ZhenSanHuan maksoi kaikki kulut kun tilasin heiltä suoraan.
 
Viimeksi muokattu:
Darto maksaa myös ALV siksi varsinkin Darto pannut ovatkin niin edullisia.

Joskus tullausprosesissa on jotakin väärin ja DHL ei tiedä kuka maksaa ALVn mutta siinä tapauksessa otat vaan yhteyttä Dartoon toimituksen varmistumiseksi (tällöin saattaa joutua odottamaan noin 1-3 viikkoa ennenkuin lähetys vapautuu tullista).

Edit: kuvittelin että Darto on ainut pannuvalmistaja joka toimii näin ja maksaa kaikki kulut, mutta myös ZhenSanHuan maksoi kaikki kulut kun tilasin heiltä suoraan.
Nyt olet kuitenkin väärässä:
"IMPORTANT: custom duties or import taxes will be charged to us directly by DHL Express. Any VAT or related taxes are not part of this shipping process."

 
Tämähän olisi varmistettavissa mikäli Darto tai ZhenSanHuan julkistaa IOSS-tunnisteensa. Muutoin menee kyllä hyväuskoisuuden piikkiin.
Tilaukseni ylittää tuon 150 euron arvon, mihin IOSS-järjestelmä voisi auttaa eli onko täällä joku saanut Dartonsa alle 150 euron tilauksena alvittomana kotiin asti? Ottaen huomioon, että Dartolla on tuo kiinteä toimituskulu, minun tapauksessani tilauksen pilkkominen kahteen olisi jopa kannattavaa, mutta menkööt nyt...

Entuudestaan on kokemusta Darton pannuista, mutta en ole itse koskaan aiemmin suoraan heiltä tilannut. Vähän sinänsä jännittää tämä prosessi...! :D
 
Tilaukseni ylittää tuon 150 euron arvon, mihin IOSS-järjestelmä voisi auttaa eli onko täällä joku saanut Dartonsa alle 150 euron tilauksena alvittomana kotiin asti? Ottaen huomioon, että Dartolla on tuo kiinteä toimituskulu, minun tapauksessani tilauksen pilkkominen kahteen olisi jopa kannattavaa, mutta menkööt nyt...

Entuudestaan on kokemusta Darton pannuista, mutta en ole itse koskaan aiemmin suoraan heiltä tilannut. Vähän sinänsä jännittää tämä prosessi...! :D

Jos se tilaus on yli 150 € ja Darto maksaa ALV:n, niin silloin Darton pitäisi ilmeisesti olla joko rekisteröitynyt myös kohdemaassa tai sitten ostajan tulisi antaa Dartolle valtakirja alvin maksamiseksi ja tullauksen hoitoon.

Mahdollisuuksia tuohon siis on erilaisia.
 
Jos se tilaus on yli 150 € ja Darto maksaa ALV:n, niin silloin Darton pitäisi ilmeisesti olla joko rekisteröitynyt myös kohdemaassa tai sitten ostajan tulisi antaa Dartolle valtakirja alvin maksamiseksi ja tullauksen hoitoon.

Mahdollisuuksia tuohon siis on erilaisia.
Tai... Ostaja maksaa ALV:n, kuten Darton sivuilla lukeekin! Lisäksi, on myös täysin mahdollista myyjän hoitaa koko huolinta (tullaus + ALV) kuriirin kautta, mutta katsotaan nyt, miten nuo tänne tulevat. En kyllä mitenkään keksi, mihin tullinimikkeeseen nämä pannut kuuluisivat, jos pitäisikin tullaus hoitaa. Sieltä selaamaan, jos kiinnostaa: TARIC-haku
 
Nyt olet kuitenkin väärässä:
"IMPORTANT: custom duties or import taxes will be charged to us directly by DHL Express. Any VAT or related taxes are not part of this shipping process."

Saatan olla väärässä jos ALV raja olisi vasta 150€ tilauksissa. Kaikki muut mun 4 Darto tilausta, varmaan kaikki just vähän alle 150€ tai vähemmän ovat saapuneet perille ilman mitään lisäkuluja.
 
Tai... Ostaja maksaa ALV:n, kuten Darton sivuilla lukeekin! Lisäksi, on myös täysin mahdollista myyjän hoitaa koko huolinta (tullaus + ALV) kuriirin kautta, mutta katsotaan nyt, miten nuo tänne tulevat. En kyllä mitenkään keksi, mihin tullinimikkeeseen nämä pannut kuuluisivat, jos pitäisikin tullaus hoitaa. Sieltä selaamaan, jos kiinnostaa: TARIC-haku
Kuriirin kautta nuo minun tilaukseni on hoidettu kerran Darton avustuksella kun olivat ilmeisesti mokanneet maksujen kanssa.
 
Tuli huomattua, että Heirolilta saa myös esipinnoitettuja hiilisteräspannuja:

On myös wokkipannuja tarjolla niitä etsineille:

Tarvettahan tällaiselle ei varsinaisesti ole, mutta kaikki nykyiset Heirolin pannut on kyllä aivan loistavia. Heirolin pannujen reunat on itselle ainakin juuri sopivat että voi sekoittaa ruokaa pannua kiepauttamalla. Esim. de buyerin reunat ovat laakeammat joka vaikeuttaa sitä ainakin itselle.


Se ongelma ei ole pelkästään ne matalat lämmöt, vaan peltipannua ei induktio saa tasaisen lämpimäksi. Jos on keskeltä sopiva jää se reunoilta kylmäksi, ja jos reunoilta sopiva niin keskellä sellainen rengas joka on liian kuuma (induktiokäämin kohdalla). Kun on kaasu ei edes tiedä tällaisista ongelmista. Monet peltipannuongelmat johtuu tuosta epätasaisesta ja kylmästä pannusta. Teflonilla kun sellaista ongelmaa ei ollut sama miten kylmä pannu tahansa. Kun Suomessa elettiin aikaa ennen teflonia, oli käytössä valurautaliedet ja -pannut ja puuhellat, ja näillä tuo ongelma oli paljon vähäisempi kun lämpöä riitti. Tai no, ensimmäiset valurautaliedet taisi olla 1-vaiheisia joten aika heikkoja tehoiltaan ja mummot tykkäsi enemmän puuhelloista joista ei teho loppunut. Sitten kun tuli 3-vaiheiset tehokkaat liedet niin tilanne helpottui.

Näiden kanssa ei kannata hätäillä. Antaa rauhassa koko pannun lämmetä useita minuutteja niin kyllä se koko pannun pohja lämpenee tasaisesti. Nuo reunat jäävät kyllä usein huomattavasti kylmemmiksi kaasuun verrattuna kuitenkin.
 
Itellä kyllä paistotulokset parani kun sattui muutossa tulemaan keraaminen liesi induktion tilalle. Nyt keittiöremppaa ajatellessa melkeinpä joutuu miettimään, että millanen liesiratkaisu kelpaa. Joku keraaminen yhdellä induktiolevyllä olisi varmaan optimi jatkoon, niin saisi helpolla ja tehokkaasti veden keitettyä, mutta paistamiseen ei tarttisi induktioa.
 
Itellä kyllä paistotulokset parani kun sattui muutossa tulemaan keraaminen liesi induktion tilalle. Nyt keittiöremppaa ajatellessa melkeinpä joutuu miettimään, että millanen liesiratkaisu kelpaa. Joku keraaminen yhdellä induktiolevyllä olisi varmaan optimi jatkoon, niin saisi helpolla ja tehokkaasti veden keitettyä, mutta paistamiseen ei tarttisi induktioa.

Kylhän se kaasuliesi on kaikista kovin;)
 
Joo, oon kyl sitäkin miettinyt et laittaisko keittiörempassa ihan kaasulieden yhdellä polttimella pullokaasulla paistamista varten, mut voi olla et menis vähän monimutkaseksi ratkasuksi.
Kaverilla on juuri tuollainen ratkaisu. Oli helppo toteuttaa ja on varsin tyytyväinen.
 
Yhdellä polttimella? Miksei samantein koko liesi? Valitsee version jossa kuitenkin sähköuuni niin ei tarvitse moista opetella. Tietty jos on taso ja uuni erikseen niin sitten se taso. Kuten nykyisin sähköuuneissa spekseistä usein jätetty pois se kuinka kuumaksi uunin saa, niin liesissä/tasoissa saattaa unohtua kuinka tehokas se tehokkain poltin on.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 260
Viestejä
4 506 889
Jäsenet
74 347
Uusin jäsen
Si-Pe

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom