Teräksiset paistinpannut (ruostumaton, hiiliteräs, valurauta)

Yhdellä polttimella? Miksei samantein koko liesi?
Koska kaasulieden induktioon nähden ylivertaisia ominaisuuksia tarvitsee yleensä vaan kovaan paistoon/wokkaamiseen. Koko lieden korvaaminen tarkoittaa sitten moninkertaista tarvetta kaasun raahaamiselle, moninkertaisia hankinta- ja käyttökustannuksia, suurempaa hukkalämpöä kuumina kesäkuukausina eikä tuo sisäilmakaan nyt varsinaisesti parane käyttämällä kaasua kaikkeen keittämiseen.
 
Joo, kolme kertaa vuodessa haen pullon, 7 minuuttia. Meillä ei ole edes varapulloa kun tusina paikkaa myy auliisti parin kilsan sisällä. Valtava kustannus, ainakin jos vertaa noihin näytönohjaimiin joita ostetaan kuin näkkileipää...
 
Vaikea ymmärtää miten tähän saa jotkut näytönohjaimet vedettyä, mutta suit yourself. On se sinkkupoltin silti hankintakustannuksiltaan eri luokassa ja monessa muussa keittotarkoituksessa se induktio on erityisesti lapsitaloudessa turvallisempi, kätevämpi, helpompi, energiatehokkaampi, sisäilmaystävällisempi ja jopa nopeampikin vaihtoehto kaasuun verrattuna. Eikä se puolikkaan alakaapin vievä matala pullo ihan loputtomiin kaikessa arkikäytössä riitä.
 
1714063623136.png

Mitäs mestarit on mieltä mitä kandee tehä, kun uuden hiiliteräspannun pariin kertaan rasvapoltin uunissa silavalla, ja kuvittelin saavani erinomaisen pinnan. Noh, pitihän sitä sitten kokeilla kananmunia paistaen ja persiilleen meni. EI ollu pinta kunnossa, vaikka rypsiöljyä laitoin myös aika reilusti. Tämän jälkeen pesin pannun ja rasvapoltin uudestaan pariin kertaan uunissa. Ei vaan pinta ainakaan oo niin hyvä ku lähtötilanteessa. Pitäiskö tuo suosilla hioa pois ja tehdä uusiks vai käyttää vaan ? Munat kyllä oli muuten aivan älyttömän hyvän makuisia, vaikka tarttuikin kiinni ja irrotti rasvapohjaa. Motivoi huomattavasti siihen, että kyllä tästä vielä käyttöpannu tulee
 
Pitäiskö tuo suosilla hioa pois ja tehdä uusiks vai käyttää vaan ?
No näyttää kyllä kuvan perusteella siltä, että siinä on niin paljon kaikkea ylimääräistä puoliksi palanutta paskaa kiinni, että pitäisi heittää suosiolla nuotioon joksikin aikaa. Vissiin rasvapoltto uunissa tehty "oikein päin" eli väärin päin ja pannulla ollut pinnassa ihan liikaa lammikoitunutta rasvaa?
 
Meneekö kaasuliesi heittämällä induktion tilalle suojaetäisyyksien puolesta? Helposti on liesituuletinta ja keittiökaapin kulmaa aika lähellä.
 
1714063623136.png

Mitäs mestarit on mieltä mitä kandee tehä, kun uuden hiiliteräspannun pariin kertaan rasvapoltin uunissa silavalla, ja kuvittelin saavani erinomaisen pinnan. Noh, pitihän sitä sitten kokeilla kananmunia paistaen ja persiilleen meni. EI ollu pinta kunnossa, vaikka rypsiöljyä laitoin myös aika reilusti. Tämän jälkeen pesin pannun ja rasvapoltin uudestaan pariin kertaan uunissa. Ei vaan pinta ainakaan oo niin hyvä ku lähtötilanteessa. Pitäiskö tuo suosilla hioa pois ja tehdä uusiks vai käyttää vaan ? Munat kyllä oli muuten aivan älyttömän hyvän makuisia, vaikka tarttuikin kiinni ja irrotti rasvapohjaa. Motivoi huomattavasti siihen, että kyllä tästä vielä käyttöpannu tulee
Sori kaksi peräkkäistä postausta. Hinkkaat nyt karhunkielellä, astianpesuaineella ja kuumalla vedellä kaiken pois mikä lähtee. Pitää tuntua käteen sileältä, mutta laikukas väri ei haittaa.

Sitten kuumennat pannun, ja kun on riittävän kuuma, kevyen öljyisellä talouspaperilla pyyhit pannun, älä polta käsiä. Kuumenna uudelleen ja pannuun tulee kevyesti tummaa väriä. Pyyhi öljyisellä paperilla uudelleen ja kuumenna ja anna jäähtyä. Huomaa kevyesti öljyinen paperi, ei uitettu. Liika öljy palaa tahmeaksi pannun pintaan.

Tee 0,5L lettutaikina ja paista letut reilussa voissa pannulla. Jokaisen letun jälkeen pitää lisätä voita. Viimeistään puolessa välissä taikinaa pitäisi olla toimiva pannu.

Älä tee enää rasvapolttoja vaan ruokaa. Jos kypsennät tomaattikastiketta tms. niin voit pesun jälkeen toistaa rasvapolton mikä neuvottu yllä. Itse en viitsi vaan kärsin pesun jälkeisen kananmunan epäonnistumisen.
 
No näyttää kyllä kuvan perusteella siltä, että siinä on niin paljon kaikkea ylimääräistä puoliksi palanutta paskaa kiinni, että pitäisi heittää suosiolla nuotioon joksikin aikaa. Vissiin rasvapoltto uunissa tehty "oikein päin" eli väärin päin ja pannulla ollut pinnassa ihan liikaa lammikoitunutta rasvaa?
Kuvassa näyttää aika paljon härömmältä mitä oikeesti oli, mut oli siinä tosiaan vielä palanutta munaa. Hinkkasin karhunkielellä tms. puhtaaksi ja uutta rasvapolttoa vaan. Oikeinpäin oli uunissa, mutta tuskin ongelma. Pieni nökäre silavaa, annoin hetken sulaa ja sitten hinkkaus talouspaperilla. Tämän jälkeen 250 astetta ja 20 min. Jätin uuniin sitten jäähtymään. Prosessi on kyllä kunnossa, olen aika varma siitä. Kaikin puolin vaan vittumainen materiaali koko hiiliteräs näin alkuun. Lopulta hyvä varmasti, mutten ihmettele yhtään miksi ihmisillä jää käyttämättä.
 
Kuvassa näyttää aika paljon härömmältä mitä oikeesti oli, mut oli siinä tosiaan vielä palanutta munaa. Hinkkasin karhunkielellä tms. puhtaaksi ja uutta rasvapolttoa vaan. Oikeinpäin oli uunissa, mutta tuskin ongelma. Pieni nökäre silavaa, annoin hetken sulaa ja sitten hinkkaus talouspaperilla. Tämän jälkeen 250 astetta ja 20 min. Jätin uuniin sitten jäähtymään. Prosessi on kyllä kunnossa, olen aika varma siitä. Kaikin puolin vaan vittumainen materiaali koko hiiliteräs näin alkuun. Lopulta hyvä varmasti, mutten ihmettele yhtään miksi ihmisillä jää käyttämättä.
No onnistuuko sillä nyt kanamuna? Kuvasta päätellen on 20cm pannu joka on induktiolla se toimivin pannu. 24 on vielä ihan ok, mut 28 jo hankala.
 
Tuo on 24 cm pannu. Meinasin ostaa 20 cm, mut sit ajattelin 24 cm olevan paljon monikäyttöisempi.
En oo vielä uudestaan rasvapoltellu...ehkä tänään illalla. Enkä ajatellut vähään aikaan munaa tarjota pannulle, kun eka kokeilu meni pieleen. Täytyy aloittaa jollain vähän armollisemmalla. Kieltämättä tuossa rasvapoltossa reunoille tuli liian paksu kerros, kun reunoilta silava valu alaspäin. En oo ihan varma tuliko ekasta kerroksesta siltikin liian paksu, mut samapa tuo, kun uusiks meni.
 
Tuo on 24 cm pannu. Meinasin ostaa 20 cm, mut sit ajattelin 24 cm olevan paljon monikäyttöisempi.
En oo vielä uudestaan rasvapoltellu...ehkä tänään illalla. Enkä ajatellut vähään aikaan munaa tarjota pannulle, kun eka kokeilu meni pieleen. Täytyy aloittaa jollain vähän armollisemmalla. Kieltämättä tuossa rasvapoltossa reunoille tuli liian paksu kerros, kun reunoilta silava valu alaspäin. En oo ihan varma tuliko ekasta kerroksesta siltikin liian paksu, mut samapa tuo, kun uusiks meni.
Oikeessa oot, 24 on yleiskäyttöisin ja syytä löytyä arsenaalista. Sen kaveriksi 20 on hyvä kahden munan omeletille, tai yleiseen kananmunan paistamiseen, yhdelle pihville tai kalaleikkeille. Käryää vähemmän kun käryävää pintaa pihvin ulkopuolella on vähemmän. Hiiliteräksen kanssa helpottaa jos on oma pannu pääasiassa kananmunalle. Aina kun siinä paistaa jotain muuta on seuraava muna tuomittu menemään päin v**tua, mikä ei tässä asiassa ole toivottua.
 
Viimeksi muokattu:
Älä tee enää rasvapolttoja vaan ruokaa. Jos kypsennät tomaattikastiketta tms. niin voit pesun jälkeen toistaa rasvapolton mikä neuvottu yllä. Itse en viitsi vaan kärsin pesun jälkeisen kananmunan epäonnistumisen.

Juu, ja ei. Jos ostaa tämöisen pannun, voi sitä alkaa käyttää ihan kuten teräspannua; pesu astianpesuaineella: varastosmäidät siis pois, ja sitten vaan vesitestillä lämmöt, hiukan öljyä ja munat pannulle ja katsoo mihin se riittää...
 
En mä tiedä määräyksistä, muta joku arvopttu asennusohje voi antaa jotain osvittaa:

Mutta maalaisjärjellä ajateltuna, eihän nämä mitään liekinheittimiä ole. Ei pala ripset sytyttäessä.
Jos haluaa kenkkuskenaariota miettiä niin jos sytytttää jauhot tuleen ruskistaessa, tai sytyttää munkkiöljynsä tai flambeeraa. Niin siloin voi olla lieskaa tarjolla likaiseen rasvasuodattimen liesituuletimessa. Tosin flambeerauksessa kaikilla liesityypeillä. Kurkkasin meidän mittoja:

_1230653.JPG
Superlieska?
_1230651.JPG
Tuollainen asettelu
_1230650.JPG _1230649.JPG
Kupuun ja kaappiin....ei ole ruskistettu kaapinkulmaa 10? vuodessa ;-)
 

Liitteet

  • _1230648.JPG
    _1230648.JPG
    315,2 KB · Luettu: 37
En mä tiedä määräyksistä, muta joku arvopttu asennusohje voi antaa jotain osvittaa:

Mutta maalaisjärjellä ajateltuna, eihän nämä mitään liekinheittimiä ole. Ei pala ripset sytyttäessä.
Jos haluaa kenkkuskenaariota miettiä niin jos sytytttää jauhot tuleen ruskistaessa, tai sytyttää munkkiöljynsä tai flambeeraa. Niin siloin voi olla lieskaa tarjolla likaiseen rasvasuodattimen liesituuletimessa. Tosin flambeerauksessa kaikilla liesityypeillä. Kurkkasin meidän mittoja:

_1230653.JPG
Superlieska?
_1230651.JPG
Tuollainen asettelu
_1230650.JPG _1230649.JPG
Kupuun ja kaappiin....ei ole ruskistettu kaapinkulmaa 10? vuodessa ;-)
Hyvät kuvat. Olihan tuossa ihan selkeästi että 76cm pitää olla vähintään yläpuolella olevaan liesituulettimeen kuten sinulla onkin. Sähköliesien kanssa tuppaa olemaan kymmenen senttiä matalammalla.

Juu, ja ei. Jos ostaa tämöisen pannun, voi sitä alkaa käyttää ihan kuten teräspannua; pesu astianpesuaineella: varastosmäidät siis pois, ja sitten vaan vesitestillä lämmöt, hiukan öljyä ja munat pannulle ja katsoo mihin se riittää...
Tuo vesitestikin on vähän turha. Kananmuna onnistuu ilmankin kaasulla hiiliteräksen kanssa, se lämpiää niin hyvin ja tasaisesti ettei ongemia kiinnitarttumisen kanssa ole kunhan ei ole kylmä pannu (tai aivan liian kuumalla sitten polttaa kananmunan hetkessä). Eikä hoitamisenkaan kanssa ole niin justiinsa kun heti kokkamisen jälkeen kuuman pannun pesee kuumalla vedellä ja harjalla ja laittaa hellalle kuivumaan hetkeksi ennen kuin sammuttaa kaasun. Ylipäänsä kaasukokkaamisella nuo pannut pysyy paljon paremmassa kunnossa vaikkei ole niin huolellinenkaan. Aiemmat ohjeet oli tarkoitettu niille jotka joutuvat taistelemaan induktion ja hiiliteräksien kanssa. Niitä tuntuu tässä ketjussa riittävän.
 
Induktiosta puhuessa. Onko kellään kokemuksia jos jostain saisi "flex" tyylisen ei upotetun levyn. Eli iso neliö eikä tuollainen tavanomainen pyöreä joissa usein turhan pieni kela. Voisi lämmittää tasaisemmin näitä hiiliteräksiä ja valurautoja. Ruostumattomissa vähemmän ongelmia tämän kanssa.
 
Matfer hiiliteräspannuilla palautuskehotus arseniikin, kromiumin ja teräksen vuoksi pannuille jotka ostettu EU:ssa aikavälillä
01/01/2022 - 28/09/2023. Itselläni Matfer hankittu tammikuussa 2021 niin ei kai tarvitse olla huolissaan? USA:ssa/redditissä aihe on kuuma varsinkin koska Matfer USA ei ole samaa mieltä kuin Matfer EU koska USAn lainsäädäntö on löysempi.
 
Viimeksi muokattu:
Hommasin swiss diamond:in hard anodized pannun. Ihmettelin tilatessa hintaa (alle 50€), koska yleensä swiss diamond:it ovat pirun kalliita. Noh, kun pannu saapui, en ihmettele enää, kyseessä tosi kevyt pannu, joka käytännössä näkyy siinä, ettei varaa paljon mitään lämpöä, vaan paistaessa saa pitää levyä lähes täysillä. Erittäin hyvät non-stick ominaisuudet, mutta pihvien paistamiseen otan edelleen valuraudan esille.
 
Kyllä ja ei, osin myös itselleni, kun julkaisin Prisman superhalvasta
"NDK Swiss paistinpannu 28cm"
teflonista oikein linkinkin. Se tosin oli teräksinen ;-)
 
Lähestulkoon Teflon pannun ominaisuudet titanium pannulla?
Pinnoitettuna pannuna ei ehkä ihan paikallaan tässä ketjussa, mutta kyllähän tuo taas yhdeltä scamminsävyiseltä pyörän uudelleenkeksimiseltä vaikuttaa. Pinnoitteessa joku mitätön määrä titaania ja sitten kutsutaan sitä käänteentekeväksi titaanipannuksi, johon mikään ei tartu. ...vaikka näyttää yllättävän pahasti tarttuvan muihin pinnoitettuihin verrattuna.

Tuon vikan videon paistinlastalla pihvin survomisen kohdalla meni viimeinenkin toivo järkevästä arvostelusta.
 
Kotiin pitäisi hommata uusi wokkipannu. Edellinen oli joku mikälie halpis teflonpannu, mutta sellaista en enää halua.
Mikäs olisi järkevin hommata? Hiiliteräs, rosteri vai valurauta?
Käyttö perus aasialaista kanasta ja possusta + kasviksista. Perinteinen liesi.
Hiiliteräs ja valurautapannut löytyy ja vähän kokemusta niistä. Rosterista ei ollenkaan.
Rosteri kiinnostaa senpuoleen kun sen voi käsittääkseni pestä astianpesukoneessa, mutta onko siinä tuossa käytössä jotain huonoa?
 
DeBuyerin Carbone Plus 28-senttisenä pyöristetyllä pro-mallin(?) rosterikahvalla ois nyt verkkiksessä tarjouksessa:

 
Kotiin pitäisi hommata uusi wokkipannu. Edellinen oli joku mikälie halpis teflonpannu, mutta sellaista en enää halua.
Mikäs olisi järkevin hommata? Hiiliteräs, rosteri vai valurauta?
Käyttö perus aasialaista kanasta ja possusta + kasviksista. Perinteinen liesi.
Hiiliteräs ja valurautapannut löytyy ja vähän kokemusta niistä. Rosterista ei ollenkaan.
Rosteri kiinnostaa senpuoleen kun sen voi käsittääkseni pestä astianpesukoneessa, mutta onko siinä tuossa käytössä jotain huonoa?
Rosteripannuissa on usein ohuet reunat kerrospohjan vuoksi, minkä takia ne ei välttämättä ole parhaita mahdollisia wokkipannuja, joten riippuu varmaan aika paljon pannusta. Sanoisin, että wokkipannut ovat juuri niitä pannuja, joissa hiiliteräs materiaalina parhaiten loistaa. Laakeapohjaisissa paistinpannuissa suosin sitten ehkä mieluummin kerrospohjalla varustettua rosteria etenkin induktion kanssa.

Täällä wokkipannun virkaa toimittaa yleensä DeBuyerin blue steel maalaispannu ja olen siihen kyllä varsin tyytyväinen. Ihan wokki-wokkipannun ottaisin ainoastaan kaasulle, koska niissä on yleensä varsin pienet pohjan halkaisijat mikä heikentää lämmön siirtymistä pannuun muilla lämmönlähteillä ja wokkailussa nimen omaan pitäisi saada mahdollisimman paljon sitä lämpöenergiaa perille asti. Ko. maalaispannu on tuossa mielestäni hyvä kompromissi.
 
Kotiin pitäisi hommata uusi wokkipannu. Edellinen oli joku mikälie halpis teflonpannu, mutta sellaista en enää halua.
Mikäs olisi järkevin hommata? Hiiliteräs, rosteri vai valurauta?
Käyttö perus aasialaista kanasta ja possusta + kasviksista. Perinteinen liesi.
Hiiliteräs ja valurautapannut löytyy ja vähän kokemusta niistä. Rosterista ei ollenkaan.
Rosteri kiinnostaa senpuoleen kun sen voi käsittääkseni pestä astianpesukoneessa, mutta onko siinä tuossa käytössä jotain huonoa?
Meinasin ehdottaa pyöreäpohjaista hiiliteräswokkia ja induktiotasoa, mutta ne onkin aika kalliita joten ehkä parempi unohtaa. Wokki ei toimi kovin hyvin ilman kaasua tai hiiliä ja oikeaa polttimen muotoa koska perinteisesti wokki on ohutta, luokka 1mm, ja se vaatii tehoa että lämpö pysyy yllä. Tasapohjaisista aika sama minkä ottaa etenkin jos menee leveällä pohjalla, koska se ei ole varsinaista wokkaamista joka tapauksessa. Wokin osa jujusta on se pyöreä pohja. Meillä on "maalaispannu"-käytössä Ken Homin pienipohjainen, joka on edes joten kuten lähellä pyöreäpohjaista. Meillä tuosta vanhempi malli ilman lisäkahvaa. Ei silläkään silti samaa tee kuin oikealla pyöreäpohjaisella wokilla wok-kaasupolttimen kanssa, mutta toimii induktiolla kohtuullisesti.
 
Kotiin pitäisi hommata uusi wokkipannu. Edellinen oli joku mikälie halpis teflonpannu, mutta sellaista en enää halua.
Mikäs olisi järkevin hommata? Hiiliteräs, rosteri vai valurauta?
Käyttö perus aasialaista kanasta ja possusta + kasviksista. Perinteinen liesi.
Hiiliteräs ja valurautapannut löytyy ja vähän kokemusta niistä. Rosterista ei ollenkaan.
Rosteri kiinnostaa senpuoleen kun sen voi käsittääkseni pestä astianpesukoneessa, mutta onko siinä tuossa käytössä jotain huonoa?
Esimerkiksi Wok with Tak youtube-kanava suosittelee rosteriwokkia. Myös esim. thaimaassa rosteri on usein käytössä. Mutta perinteisellä liedellä, varsinkin lasiliedellä olen kokenut että pieni pohja on liian liukas mukavaan kääntelyyn lastalla. Itse suosittelisin ZhenSanHuan valurauta wokkia joka painaa jopa vähemmän kuin paksumman hiiliteräksen pannut (esim. ZhenSanHuan ja Oxenforge). Esimerkiksi Yamada hiiliteräspannut japanista ovat antaneet hyvän kuvan ja hitusen halvemmista hiiliteräspannuista esimerkiksi Yosukata kiinalainen wok pannu. Vaihtoehto wok pannulle voisi myös olla Kuhn Rikon Black Star on hiiliteräspannu joka on pannun ja wokin välimuoto jota suosittelen ensisijaisesti ellei ole pakko olla wokki mutta aikoo tehdä silloin tällöin pieniä wokkauksia.
 
Viimeksi muokattu:
Meinasin ehdottaa pyöreäpohjaista hiiliteräswokkia ja induktiotasoa, mutta ne onkin aika kalliita joten ehkä parempi unohtaa. Wokki ei toimi kovin hyvin ilman kaasua tai hiiliä ja oikeaa polttimen muotoa koska perinteisesti wokki on ohutta, luokka 1mm, ja se vaatii tehoa että lämpö pysyy yllä. Tasapohjaisista aika sama minkä ottaa etenkin jos menee leveällä pohjalla, koska se ei ole varsinaista wokkaamista joka tapauksessa. Wokin osa jujusta on se pyöreä pohja. Meillä on "maalaispannu"-käytössä Ken Homin pienipohjainen, joka on edes joten kuten lähellä pyöreäpohjaista. Meillä tuosta vanhempi malli ilman lisäkahvaa. Ei silläkään silti samaa tee kuin oikealla pyöreäpohjaisella wokilla wok-kaasupolttimen kanssa, mutta toimii induktiolla kohtuullisesti.
Induktioliesi on hankinta/harkinta -listalla, kunhan keittiöremontti tulee ajankohtaiseksi. Luulen että käyn hakemassa tuon viesteissä vinkatun Prisman tasapohja hiiliteräs wokin nyt tässä vaiheessa ja kokeilen, ei ole kallis paukku. Kait sille jotain käyttöä löytyy...

Muurikan kesäkeittiö löytyy myös, mutta katselin että muurikan wokkipannut on kanssa tasapohjaisia. Onko noista kellä kokemuksia? Taitaa Muurikan poltin olla sen mallinen että siihen ei pyöreäpohjainen satu suoraan?
 
Induktioliesi on hankinta/harkinta -listalla, kunhan keittiöremontti tulee ajankohtaiseksi. Luulen että käyn hakemassa tuon viesteissä vinkatun Prisman tasapohja hiiliteräs wokin nyt tässä vaiheessa ja kokeilen, ei ole kallis paukku. Kait sille jotain käyttöä löytyy...

Muurikan kesäkeittiö löytyy myös, mutta katselin että muurikan wokkipannut on kanssa tasapohjaisia. Onko noista kellä kokemuksia? Taitaa Muurikan poltin olla sen mallinen että siihen ei pyöreäpohjainen satu suoraan?
Meinasin induktiotasolla wokille sopivaa siirrettävää poltinta. Ne lähtee 2300e joten luovuin tästä vaihtoehdosta.

Muurikan kesäkeittiöön jos saa wok-renkaan niin vois onnistua ihan pyöreäpohjaisellakin. Enlanniksi wok ring antaa varmasti hakutuloksia diy hommiin :)
 
Meinasin induktiotasolla wokille sopivaa siirrettävää poltinta. Ne lähtee 2300e joten luovuin tästä vaihtoehdosta.

Muurikan kesäkeittiöön jos saa wok-renkaan niin vois onnistua ihan pyöreäpohjaisellakin. Enlanniksi wok ring antaa varmasti hakutuloksia diy hommiin :)
Juu ei... ymmärsin väärin. Ei lähdetä tuollaisia hommaamaan... Kiitos avusta kuitenkin.
 
Onko hiiliteräksessä mitään parempaa kun RST pannussa? Parhaimmillaan vähän tarttumattomampi pinta?

Ja sitten vielä, te jotka paistelette 24cm pannulla nii riittääkö se 400g jauhelihapaketin PAISTAMISEEN yhellä kertaa? Mulla on aina ollut +28cm pannuja joka kokona tuntuu olevan aika optimi tohon hommaan, kananmunille sais tosin olla pienempi.

Toi De Buyer Carbone Plus -paistinpannu, hiiliteräs, 28 cm 39,00 kyllä houkuttelis vaihtaa muurikan tilalle, mutta lähinnä kärkkynyt hyvää 24-28cm rst pannua kaveriks..
 
Onko hiiliteräksessä mitään parempaa kun RST pannussa? Parhaimmillaan vähän tarttumattomampi pinta?

Ja sitten vielä, te jotka paistelette 24cm pannulla nii riittääkö se 400g jauhelihapaketin PAISTAMISEEN yhellä kertaa? Mulla on aina ollut +28cm pannuja joka kokona tuntuu olevan aika optimi tohon hommaan, kananmunille sais tosin olla pienempi.

Toi De Buyer Carbone Plus -paistinpannu, hiiliteräs, 28 cm 39,00 kyllä houkuttelis vaihtaa muurikan tilalle, mutta lähinnä kärkkynyt hyvää 24-28cm rst pannua kaveriks..
Kyllä mä sanoisin, että 24cm on liian pieni jauhikseen. Onnistuu varmasti, mutta helposti tulee yli reunojen. Halkaisija mitataan yläreunasta, ja nois De Buyereissa on ainakin aika loiva reuna.
 
1715013220871.png

Kyl tää ny vastustaa :mad: Uunissa rasvapoltin 4 kertaa hemmetin ohuen silavakerroksen. Sit piti laittaa muna testiin ja reilu kerros rypsiöljyä pannulle. No jäihän se taas pikkusen kiinni ja rasvapohja irtoili vähäsen. No eipä mitään sit paistelin vähä porkkanoita öljyssä, joka toimi todella jees. Nyt lopulta sit tuli paistettua kebablihaa pakkasesta. Irtos sitten rasvapohjaa taas, ja lopputulos on tuon näköinen. En tiä taitaa olla vähä liian hyvä pinta siihen, että uudelleen kandeis rasvapoltot tehä. Alkaa vaan jo vähä tympiä, kun on niin hankala käyttää. Hiton hyvin tuo paistaa, kun vaan ei kiinni jäis.
 
1715013220871.png

Kyl tää ny vastustaa :mad: Uunissa rasvapoltin 4 kertaa hemmetin ohuen silavakerroksen. Sit piti laittaa muna testiin ja reilu kerros rypsiöljyä pannulle. No jäihän se taas pikkusen kiinni ja rasvapohja irtoili vähäsen. No eipä mitään sit paistelin vähä porkkanoita öljyssä, joka toimi todella jees. Nyt lopulta sit tuli paistettua kebablihaa pakkasesta. Irtos sitten rasvapohjaa taas, ja lopputulos on tuon näköinen. En tiä taitaa olla vähä liian hyvä pinta siihen, että uudelleen kandeis rasvapoltot tehä. Alkaa vaan jo vähä tympiä, kun on niin hankala käyttää. Hiton hyvin tuo paistaa, kun vaan ei kiinni jäis.
Kananmuna kyl tarttuu suht tehokkaasti jos pinta ei oo hyvä, mut kaikki muu kyl irrottaa yleensä pannuista suht hyvin vaikkei ihan priiema oliskaan.

Todennäköisesti pannu on sulla vaan liian kylmä/et oota riittävän kauaa et tuote ruskistuu. Pannulla voi vetää ruuat ilman varsinaisia etukäteis rasvapolttojakin kunhan vetää öljyt savuamispisteeseen siinä ennen kokkausta.
 
Onko jollain kokemuksia tästä HEMKOMST paistinpannu, ruostumaton teräs, 28 cm - IKEA ?

Mitä huonoa tuossa vois olla versus joku kalliimpi?
Vaikuttaa hyvältä. Ainoa mikä ei selviä ulkoisesti on pohjan rakenne. Onko niiden rakenteissa eroja ja saadaanko erilaisella suunnittelulla eroja käytettävyyteen? Tuolla rakenteella on kattiloita tehty todella pitkään joten ei siellä varmaan mitään uskomattomia innovaatioita ole tarjolla kalliimmissakaan. Varmasti toimiva vehje ja vaikea keksiä miksi 80€ pannu olisi parempi, jos vaan kahva istuu käteen eikä katkea tai irtoa :)
 
1715013220871.png

Kyl tää ny vastustaa :mad: Uunissa rasvapoltin 4 kertaa hemmetin ohuen silavakerroksen. Sit piti laittaa muna testiin ja reilu kerros rypsiöljyä pannulle. No jäihän se taas pikkusen kiinni ja rasvapohja irtoili vähäsen. No eipä mitään sit paistelin vähä porkkanoita öljyssä, joka toimi todella jees. Nyt lopulta sit tuli paistettua kebablihaa pakkasesta. Irtos sitten rasvapohjaa taas, ja lopputulos on tuon näköinen. En tiä taitaa olla vähä liian hyvä pinta siihen, että uudelleen kandeis rasvapoltot tehä. Alkaa vaan jo vähä tympiä, kun on niin hankala käyttää. Hiton hyvin tuo paistaa, kun vaan ei kiinni jäis.
Ei kannatane aloittaa rasvapolttoja uudelleen mutta kannattanee kokeilla tehdä pari nopeata rasvapolttoa liedellä sen jälkeen kun pannu on puhdas.
 
Anteeksi nyt vaan tästä rasvapoltosta valittaminen, mutta mun on tosi vaikea ymmärtää miksi täällä tehdään noita hervottomia pinnankerrytyksiä uunissa sun muuta kun moneen kertaan sanottu että yksi kerta maltillisesti ja sitten pannu käyttöön. Tämä ei ole insinöörien laji jossa voidaan etsiä loputtomasti parempaa lopputulosta, vaan pannu käyttöön ja siitä se lähtee. Vähän kun puhuttaisiin poranterän kiillottamisesta jokaisen porauksen jälkeen jotta on optimaalinen seuraavaan poraukseen. Paistakaa vaikka niitä lettuja sillä pannulla sen sijaan että kärvennätte niitä uunissa. Pinta ei ikinä tule olemaan tasainen jos sitä käytetään kunnolla. Tärkeintä ettei siinä ole tuntuvaa pintaa joka lähtee irti juuri kuten kuvassa.

Toivottavasti kukaan ei ota nokkiinsa tästä kommentista, turhauttaa kun sama asia kerrottu miljoona kertaa ja heti kohta joku tulee pannun kanssa ja ihmettelee kun ei toimi ja 3-5 rasvapolttoa lähtee lastuina irti. Siinä ei kuulu olla mitään kerrosta, vaan "värjäytynyt" metalli jota tule yhdestä kerrasta jonkin verran ja loput pannun käytöstä ruuanlaitossa. Se riittää. Sitten se lähtee välillä irti ja tulee taas uutta minkä tulee. Teflonpannua siitä ei myöskään saa ikinä. Kiitos ja anteeksi.
 
Tuli hankittua wok-polttimelle korkeampi alusta, nyt on tosin vähän liiankin korkea (sopiva pidemmälle henkilölle) mutta voinee kaivaa maata vähän jos tarvitsisi :D Alustaa ilman jalkoja voi myös käyttää kun alustassa omat jalkansa. Katsotaan jos pääsisi viikonloppuna testailemaan. Alusta tosin painaa reilu 10kg kuten kaasupullokin joten ihan huvikseen noita ei siirtele nopeaan wokkaukseen, katon alla kun ei uskaltane pitää liekkiä :lol:
IMG_20240507_182134.jpg
 
Anteeksi nyt vaan tästä rasvapoltosta valittaminen, mutta mun on tosi vaikea ymmärtää miksi täällä tehdään noita hervottomia pinnankerrytyksiä uunissa sun muuta kun moneen kertaan sanottu että yksi kerta maltillisesti ja sitten pannu käyttöön. Tämä ei ole insinöörien laji jossa voidaan etsiä loputtomasti parempaa lopputulosta, vaan pannu käyttöön ja siitä se lähtee. Vähän kun puhuttaisiin poranterän kiillottamisesta jokaisen porauksen jälkeen jotta on optimaalinen seuraavaan poraukseen. Paistakaa vaikka niitä lettuja sillä pannulla sen sijaan että kärvennätte niitä uunissa. Pinta ei ikinä tule olemaan tasainen jos sitä käytetään kunnolla. Tärkeintä ettei siinä ole tuntuvaa pintaa joka lähtee irti juuri kuten kuvassa.

Toivottavasti kukaan ei ota nokkiinsa tästä kommentista, turhauttaa kun sama asia kerrottu miljoona kertaa ja heti kohta joku tulee pannun kanssa ja ihmettelee kun ei toimi ja 3-5 rasvapolttoa lähtee lastuina irti. Siinä ei kuulu olla mitään kerrosta, vaan "värjäytynyt" metalli jota tule yhdestä kerrasta jonkin verran ja loput pannun käytöstä ruuanlaitossa. Se riittää. Sitten se lähtee välillä irti ja tulee taas uutta minkä tulee. Teflonpannua siitä ei myöskään saa ikinä. Kiitos ja anteeksi.
Dear Paskisti
En täydellisyyttä tavoittele. Kuten tuossa kirjoittelinkin, yritin rohkeasti paistella munaa, porkkanaa, kebabia rasvapolton jälkeen, mutta pääsääntöisesti vähän huonolla menestyksellä. On aika ikävää, kun ruoka tarttuu pannun pohjaan kiinni. Täytyy myöskin todeta, että hiiliteräspannu on vaativa, jos siihen ei ole tottunut näiden teflonvuosien jälkeen. Ei ole kokemusta eikä varmuutta mitä ja miten pitäisi tehdä. Internetin ihmeellinen maailma on pullollaan eri tapoja ja näkemyksiä rasvapolttoon jne. sisältäen sinun mielipiteesi. On siis välillä hieman vaikea valita ja päättää mitä tehdä.
MUTTA kokeilinpa nyt niin, että kuumensin pannun pitkään ja hartaasti @jonesky12345 n kommentin innoittamana ja aamen. Helvetti muna ei tarttunu enää yhtään kiinni :p Kyl se ny oli vaan siitä kiinni, että pannu oli aikaisemmin liian kylmä. Ja hitto mikä maku tässä räiskäleessä. Aivan törkeen hyvää. Kyllä näiden rasvapolttojen kanssa pitäisi teroittaa ihmisille, että pannun pitää olla tarpeeksi kuuma ja antaa tuotteen ruskistua ennen kuin sitä lähtee sörkkimään. Tästä se lähtee...eipä tuu teflonmunaa ikävä tämän jälkeen;)
1715108434978.png
 
Dear Paskisti
En täydellisyyttä tavoittele. Kuten tuossa kirjoittelinkin, yritin rohkeasti paistella munaa, porkkanaa, kebabia rasvapolton jälkeen, mutta pääsääntöisesti vähän huonolla menestyksellä. On aika ikävää, kun ruoka tarttuu pannun pohjaan kiinni. Täytyy myöskin todeta, että hiiliteräspannu on vaativa, jos siihen ei ole tottunut näiden teflonvuosien jälkeen. Ei ole kokemusta eikä varmuutta mitä ja miten pitäisi tehdä. Internetin ihmeellinen maailma on pullollaan eri tapoja ja näkemyksiä rasvapolttoon jne. sisältäen sinun mielipiteesi. On siis välillä hieman vaikea valita ja päättää mitä tehdä.
MUTTA kokeilinpa nyt niin, että kuumensin pannun pitkään ja hartaasti @jonesky12345 n kommentin innoittamana ja aamen. Helvetti muna ei tarttunu enää yhtään kiinni :p Kyl se ny oli vaan siitä kiinni, että pannu oli aikaisemmin liian kylmä. Ja hitto mikä maku tässä räiskäleessä. Aivan törkeen hyvää. Kyllä näiden rasvapolttojen kanssa pitäisi teroittaa ihmisille, että pannun pitää olla tarpeeksi kuuma ja antaa tuotteen ruskistua ennen kuin sitä lähtee sörkkimään. Tästä se lähtee...eipä tuu teflonmunaa ikävä tämän jälkeen;)
1715108434978.png
Ei ollut viesti sinulle erityisesti suunnattu. Näitä samoja kyselyitä ja ihmettelyjä on joka toisella sivulla.

Pitää toki pannun olla kuuma että siinä onnistuu paistamaan, mutta ei se muuta sitä tosiasiaa että jos pinnasta lohkeaa tavaraa on harrastettu rasvapolttoa.

Teflonit on opettanut monet väärille tavoille jossa voi kylmälle pannulle laittaa asioita lämpiämään. Rasvapoltto ei tee pannusta teflonia vaikka kuinka mainokset näin sanoo. Lämmönsäätely on tärkeää muiden kuin teflon-pannujen kanssa tai ruoka joko palaa (liian kuuma) tai jää kiinni (liian kuuma tai kylmä). Hyvä jos tämä aukeni nyt, äläkä lannistu vaikka joskus palaa kiinni. Välillä ei onnistu vaikka kuinka osaisi ja olisi näiden kanssa kokemusta.
 
80 kg mikä pitänee paikkansa. Tämä oikeasti tarkoitettu valurautapadoille (dutch oven) joiden alle ja päälle voi laittaa brikettejä tai hiiliä niin kestää kovaakin lämpöä.

Kiitokset, mietin sopisiko tuo mini kamadon alle. :hmm:

Olisko antaa vinkkiä/linkkiä mistä kannattaa hankkia?
 
Dear Paskisti
En täydellisyyttä tavoittele. Kuten tuossa kirjoittelinkin, yritin rohkeasti paistella munaa, porkkanaa, kebabia rasvapolton jälkeen, mutta pääsääntöisesti vähän huonolla menestyksellä. On aika ikävää, kun ruoka tarttuu pannun pohjaan kiinni. Täytyy myöskin todeta, että hiiliteräspannu on vaativa, jos siihen ei ole tottunut näiden teflonvuosien jälkeen. Ei ole kokemusta eikä varmuutta mitä ja miten pitäisi tehdä. Internetin ihmeellinen maailma on pullollaan eri tapoja ja näkemyksiä rasvapolttoon jne. sisältäen sinun mielipiteesi. On siis välillä hieman vaikea valita ja päättää mitä tehdä.
MUTTA kokeilinpa nyt niin, että kuumensin pannun pitkään ja hartaasti @jonesky12345 n kommentin innoittamana ja aamen. Helvetti muna ei tarttunu enää yhtään kiinni :p Kyl se ny oli vaan siitä kiinni, että pannu oli aikaisemmin liian kylmä. Ja hitto mikä maku tässä räiskäleessä. Aivan törkeen hyvää. Kyllä näiden rasvapolttojen kanssa pitäisi teroittaa ihmisille, että pannun pitää olla tarpeeksi kuuma ja antaa tuotteen ruskistua ennen kuin sitä lähtee sörkkimään. Tästä se lähtee...eipä tuu teflonmunaa ikävä tämän jälkeen;)
1715108434978.png
Loistavaa että onnistui. Monesti jos on pannun pinta esim jonkun kastikkeen tms jäljiltä vähän heikko saatan tehdä niin, että kuumennan öljyä kunnolla savuavaksi, pannu hetkeksi liedeltä pois ja kärynneet öljyt kaadan pois, sit kuumalle pannulle vaan ture öljy ja paistamaan. Sen verran otan pannua liedeltä pois ettei uus öljy savua aivan laakista. Noin ei tuu ehdointahdoin kokattua pilatulla öljyllä mut saa rasvapintaa vähän freesattua.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 638
Viestejä
4 560 712
Jäsenet
75 010
Uusin jäsen
laaseri-erkki

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom