Teräksiset paistinpannut (ruostumaton, hiiliteräs, valurauta)

Kopion tähän mun aiemman kommentin samasta pannusta toiselle käyttäjälle:

Ikean Sensuell pannu vaikuttaisi turvallisemmalta hankinnalta, kun tuossa Hemkonstissa ei ole paljoa painoa 28 pannuksi. Mutta ellei pannu väänny käytössä voihan se olla ihan hyväkin.

Niillä ei tällä hetkellä ole tommosta.. Eli tuo on jykevämpi ja kalliimpi? Onkohan poistunut kokonaan valikoimasta.

Mutta joo, yhtäkään vääntyilevää pannua en halua enää vaan nyt olis melkeenpä ensimmäinen prioriteetti sille pannulle se että se ei muuttelis muotoaan kokkaillessa.

Olin just tänään menossa Hemkonstia hakemaan, hyvä kun mainitsit että tällänen riski olemassa.
 
Loistavaa että onnistui. Monesti jos on pannun pinta esim jonkun kastikkeen tms jäljiltä vähän heikko saatan tehdä niin, että kuumennan öljyä kunnolla savuavaksi, pannu hetkeksi liedeltä pois ja kärynneet öljyt kaadan pois, sit kuumalle pannulle vaan ture öljy ja paistamaan. Sen verran otan pannua liedeltä pois ettei uus öljy savua aivan laakista. Noin ei tuu ehdointahdoin kokattua pilatulla öljyllä mut saa rasvapintaa vähän freesattua.
Tässä on hyvä keino mikä jeesaa teräspannujen kanssa.
 
Kiitokset, mietin sopisiko tuo mini kamadon alle. :hmm:

Olisko antaa vinkkiä/linkkiä mistä kannattaa hankkia?
Amazonista (espanja) ostin sattui sieltä saada -10€ alennuksen, painon takia ei taida amazonista saada suoraan vaan siellä olevilta myyjiltä joiden postikulut usein paljon isommat mitä itse maksoin ja oli myyjän viimeinen Petromax Fe45 nimikkeellä.
 
Kirjoitellaanpa vähän omia kokemuksia uuden pannun kanssa ja oma kokemus "rasvapoltosta", näin amatöörin silmin.

Täältä foorumilta bongasin hetki sitten tämän tarjouksen, 39eur
Mulla on ennestään yksi hiiliteräspannu ja valurautapannu käytössä, mutta kun tuota oli täällä kehuttu aiemmin niin tilasin testimielessä.
Eka hämmästys pannun saavuttua oli että, hitto tämähän on paksu ja painava. Tuo aikaisempi hiiliteräspannu oli sellaista ohutta mustaa peltiä, mutta tämähän oli painolta ja paksuudelta ihan valurautapannun mitoissa.

Hetken ihmettelin ja sitten tutkin ohjekirjaa mikä oli tullut verkkiksestä sähköpostilla. Siellä kerottiin että pestään pannu, kuivataan ja sitten öljyn kanssa liedelle. Ohjeissa sanottiin että öljyä laitetaan 1mm paksuudelta. Tätä ihmettelin kun täällä on sanottu että tooooooooodella pieni kerros.
Hetken raavin päätä ja lorautin paistoöljyä pannulle. Laitoin vähän vähemmin, mutta kun pannu lämpesi, öljy levisi koko pannun alalle.
Ohjeissa sanottiin että kuumennetaan kunnes tulee vähän savua. Näin tein ja sitten sammutin levyn. Huomasin että parista kohtaa öljy oli muuttunut tummemmaksi.
Ohjeiden mukaan kaadoin ensin liiat öljyt pois ja loput pyyhin talouspaperilla.
Ja sitten huomasin virheen tapahtuneen... Pannu oli tosi tahmea noista kahdesta tummasta kohtaan. Toinen lähti kun talouspaperilla hankasi vimmatusti ja toinen tarvitsi hieman teräksisen paistinlastan apua.

Pienen ihmettelyn ja kirosanojen jälkeen pesin pannun fairylla uusiksi ja aloitin alusta.
Nyt laitoin vähän enemmin öljyä ja seurasin lämpenemistä. Huomasin että öljy "karkasi" noista kahdesta tummasta kohdasta ja ohuempi öljykerros uhkasi palaa siihen. Kallistelin pannua aika-ajoin että öljyä oli kaikkialla. Sitten kun savua (tai höyryä) alkoi tulemaan, sammutin levyn. Sitten hetken kuluttua kaadoin öljyt pois ja pyyhin pannun talouspaperilla. Pannu oli todella liukas ja ei ollut tahmeita kohtia.
Olin huomannut että pannun "käärepaperissa" oli vähän erilainen ohje kuin sähköpostilla saapuneessa käyttöohjeessa. Siellä sanottiin että pyyhkimisen jälkeen lämmitä pannua vielä levyllä 2 minuuttin ajan ja pannu on käyttövalmis. Näin tein.
Sitten päätin samantien testata pannua. Takaisin levylle ja lämpimäksi. Nokare voita joka ruskistui samantien, eli pannu oli kuuma. Rikoin kananmunan paistumaan. Ja katsos ville pirua, ei tarttunut yhtään. Toimi loistavasti.

Tästä oppineena en tee pannuille enää mitään pitkiä rasvapolttoja vaan lämmitän siinä öljyä ja lopetan kun savua alkaa tulemaan. Tuo homma ei kestä kuin muutama minuuttia.

Ja loppukaneettina mainittakoon että kananmuna oli hiton paljon paremman makuinen kuin teflonpannulla kuivatettu.
 
Kyllä oikealla wok-polttimella ruoka saa aivan eri maun ja uusi taso riitti juuri ja juuri että pystyin melko suoralla selällä kääntelmään ruokaa nopeasti. Seuraavaksi täytyy kokeilla alustaa pöydällä jos onnistuisi pienemmällä määrällä riisiä jonka jaksaa heittää pannulla.
IMG_20240511_163944.jpg
IMG_20240511_182630.jpg
 
Onko mietteissä jos lyhennät jalkoja niin saat hieman polttimen alemmas?
Kävi kyllä mielessä, mutta kokeilen ensin pöydän päällä. Työskentelykorkeus jalkojen kanssa on noin 87 cm ja wok-polttimen kanssa olisi työskentelykorkeus paras olla noin 10-20 cm alemmalla tasolla kuin tyypilliset keittiötasot (noin 85 cm) itselleni (170 cm). Mittasin just että mun takassa jalustan taso on 63 cm kohdalla eli vain noin 2-12 cm liian matala.

Mutta kun lähemmäs 2 kg pannuun laittaa paljon ruokaa painaa se varmaan ainakin 3 kg jota ei heiluttele paljoa ellei ole harjoitellut salilla tai muuten vaan ole melkoisen vahva. Kaduilla kun aasiassa wokkaavat tekevät usein vain yhden ihmisen annoksia niin on kätevämpää heittää ruokaa wokissa. Mutta oikeasti lasta on ihan yhtä hyvä ruuan kääntämisessä kun käytössä on kunnon iso wok-lasta/kauha.
 
Viimeksi muokattu:
Hyvin Upo paistaa, tulee ihan nälkä videota katsellessa. :)

Aika jämäkän oloinen tuo Petromaxin jalusta tuossa ilman pitkiä jalkoja. Kätevä kun ovat tehneet jalat irroitettavaksi niin että jää kuitenkin nuo lyhyet jalat käyttöön. :thumbsup:
 
Kiinalainen wokki ilman pannua tilkalla öljyä hiiliteräslevyllä:


Itsekin mietin jos hiiligrilliin joskus löytäisi sopivan ison hiiliteräslevyn.
 
Löytyykö täältä kokemuksia ja suosituksia irtokahvaisista valurautapannuista? Olisi mukavampi uunikäytössä, kun kahva ei jää kuumaan uuniin. Kooltaan pannu voisi olla jotain 20...25 cm, mutta huomioin täysin myös muut koot.
 
Kiinalainen wokki ilman pannua tilkalla öljyä hiiliteräslevyllä:


Itsekin mietin jos hiiligrilliin joskus löytäisi sopivan ison hiiliteräslevyn.

Paitsi ettei ole wokki (se paistoväline) koska on teräslevy jossa ruoka tehdään. Eikä sen nimistä ruokaa ole kuin wokki. Tuossa tehtiin ensin paistetut nuudelit kasviksilla ja sitten paistettua riisiä kasviksilla. No joo, sori, kunhan leukailen :).

Hienosti pyörii ruoka levyllä ja välillä tuntuu että ne jotka osaa, tekee välineillä kuin välineillä tuota ruokaa. Wokkia ei tarvitse varsinaisesti kuin stir fryihin jossa ihan överit kuumuudet, varmaan kaikki muu paistaminen onnistuu tuollaisella levyllä tai paistinpannulla kunhan kuumenee kunnolla. Tuossa oli mielenkiintoinen rakenne, jossa levyn alla on jonkinlainen kaasupoltin. Mielestäni osa katukeittiöistä Aasiassa käyttää muurikkatyylistä pannua (hiiliteräs tai valurauta) jossa kaasupoltin alla.
 
Kokemuksia tuosta ekasta hiilaripannusta (noh parilaversio aiemmin hankittu), tyytyväinen ollut tuohon carbone plussaan rosterikahvalla. Voi vääntää vaikka pikapizzan siihen ja työntää sitten grillivastuksen alle hetkeksi ja muuta "hölmöä" eikä tuo ole siitä välittänyt. Kuvankaunis rasvapaistopinta nyt ei aina pysy, mutta kaikkea tuolla voi paistaa. Ja jos tarttuukin, niin chainmaililla lähtee.
 

Liitteet

  • 20240527_193652.jpg
    20240527_193652.jpg
    292,3 KB · Luettu: 73
Viimeksi muokattu:
Suosittelen kaikille ongelmia kokeville monikerrosrasvapolttelijoille menemään tämän ohjeen mukaan kertaalleen. Unohtakaa ne turhat värien keräämiset niihin pannuihin, ne tuppaa vaan lohkeilemaan irti.


Hyvä video. Induktiolla tosin laidat ei kuumene kuten videossa mutta ei sillä väliä.
 
Hyvä video. Induktiolla tosin laidat ei kuumene kuten videossa mutta ei sillä väliä.
Riittävä määrä öljyä pyöriteltävänä helpottaa sen suhteen paljon. Ja kannattaa sitä pannuakin vähän pyöritellä siinä tason päällä niin, että se induktiodonitsi ei istu koko ajan samassa kohdassa pohjaa.
 
Jos tomaattista pastakastiketta ei halua korventaa teflonpannulla niin eikös silloin oikea (ja ainut) vaihtoehto ole rosteripannu? Onko vinkata jotain hyvää korkeareunaista rosteria, mikä olisi kohtuuhintainen?
Tai jos joku muu tyyppi on parempi, niin sitten sellaista?
 
Jos tomaattista pastakastiketta ei halua korventaa teflonpannulla niin eikös silloin oikea (ja ainut) vaihtoehto ole rosteripannu? Onko vinkata jotain hyvää korkeareunaista rosteria, mikä olisi kohtuuhintainen?
Tai jos joku muu tyyppi on parempi, niin sitten sellaista?
Teräskattila on ihan hyvä vaihtoehto pastakastikkeen haudutteluun ja saattaa löytyä kaapista jo valmiiksi. Jos kuitenkin kaipaa pannuntapaista siihen niin Ikeasta löytyy ihan hyvä vaihtoehto.
 
Teräskattila on ihan hyvä vaihtoehto pastakastikkeen haudutteluun ja saattaa löytyä kaapista jo valmiiksi. Jos kuitenkin kaipaa pannuntapaista siihen niin Ikeasta löytyy ihan hyvä vaihtoehto.
Kyllä, kattila on hyvä valinta kastikkeille. Jos edellispäivän pastaa ja tomaattikastiketta haluaa lämmittää niin usein heitän pastat pannulle ja tomaattikastiketta sekaan. Ei ole hiiliteräspannu millänsäkään tuosta, koska aika on lyhyt, joku 5min maksimissaan. Tulee muuten hyvä ruoka noin eikä vastaa lämmitystä mikrossa.
 
Teräskattila on ihan hyvä vaihtoehto pastakastikkeen haudutteluun ja saattaa löytyä kaapista jo valmiiksi. Jos kuitenkin kaipaa pannuntapaista siihen niin Ikeasta löytyy ihan hyvä vaihtoehto.
Tomaattisoosit tulee kyllä kattilassa hauduteltua, mutta lapsiperheen arjessa tulee käytettyä myös valmiita pastakastikkeita. Olen huomannut, että kun paistan jauhelihan ja sipulit pannulla, ja laitan lopuksi pastakastikkeen hetkeksi muhimaan sekaan, aina hiilipannu on ollut kirkkaampi kokkauksen jälkeen.
Mietin että olisiko rosteripannu parempi näihin hommiin? Ja muutenkin tuollainen paistokasari puuttuu kaapista.
Monasti kaivannut korkampireunaista pannua, kun tuossa lopuksi laittaa pastan pannulle kastikkeen sekaan, on normireunainen pannu aivan täysi, hankala sekoittaa.
 
Tomaattisoosit tulee kyllä kattilassa hauduteltua, mutta lapsiperheen arjessa tulee käytettyä myös valmiita pastakastikkeita. Olen huomannut, että kun paistan jauhelihan ja sipulit pannulla, ja laitan lopuksi pastakastikkeen hetkeksi muhimaan sekaan, aina hiilipannu on ollut kirkkaampi kokkauksen jälkeen.
Mietin että olisiko rosteripannu parempi näihin hommiin? Ja muutenkin tuollainen paistokasari puuttuu kaapista.
Monasti kaivannut korkampireunaista pannua, kun tuossa lopuksi laittaa pastan pannulle kastikkeen sekaan, on normireunainen pannu aivan täysi, hankala sekoittaa.
Ehdottomasti rosteripannu on parempi tuohon. Ja vaikka täälläkin kilvan muistetaan varoitella pinnoitettujen pannujen myrkyllisistä yhdisteistä ei se palamisen kautta polymerisoitunut rasvakaan kovin terveellistä tai vähäkarsinogeenistä taida olla, mikä hiiliteräspannun pintaan muodostuu...ja sitten liukenee happaman tomaattikastikkeen sekaan. Joten etenkin kun lapsista kyse niin mieluummin sitä rosteria kehiin.

Kannattaa huomata, että siitä ikean kasarista löytyy myös 28-senttinen versio, jos 24-senttinen meinaa olla ahdas oman porukan tarpeisiin.
 
Jos tomaattista pastakastiketta ei halua korventaa teflonpannulla niin eikös silloin oikea (ja ainut) vaihtoehto ole rosteripannu? Onko vinkata jotain hyvää korkeareunaista rosteria, mikä olisi kohtuuhintainen?
Tai jos joku muu tyyppi on parempi, niin sitten sellaista?

Emalipinnoitetulla valurautapannulla (tai -padalla) voi huoletta haudutella tomaattikastikketta.
 
Rosterista on tullut oma suosikki alkuvaikeuksien jälkeen. Monikäyttöinen ja helppo puhdistaa. Mulla on Heirolin 28cm pannu, riittää kahden ihmisen tarpeisiin vaikkei mikään kasari olekaan.
 
Emalipinnoitetulla valurautapannulla (tai -padalla) voi huoletta haudutella tomaattikastikketta.
Ite en pidä emaloinneista yhtään. Hirveitä pitää puhtaana rosteriin verrattuna, kun aikaa on mennyt jonkun aikaa. Alkaa tarttua kaikki kiinni ihan kuten keraamisiin pannuihin.
 
Tomaattisoosit tulee kyllä kattilassa hauduteltua, mutta lapsiperheen arjessa tulee käytettyä myös valmiita pastakastikkeita. Olen huomannut, että kun paistan jauhelihan ja sipulit pannulla, ja laitan lopuksi pastakastikkeen hetkeksi muhimaan sekaan, aina hiilipannu on ollut kirkkaampi kokkauksen jälkeen.
Mietin että olisiko rosteripannu parempi näihin hommiin? Ja muutenkin tuollainen paistokasari puuttuu kaapista.
Monasti kaivannut korkampireunaista pannua, kun tuossa lopuksi laittaa pastan pannulle kastikkeen sekaan, on normireunainen pannu aivan täysi, hankala sekoittaa.
Kyllähän se jonkin ajan kuluttua alkaa purra hiiliteräspannuun kun tomaattikastiketta hauduttaa. Rosterikasari on tietysti erittäin hyvä tuohon jos sellaisella tykkää paistella, mutta sillä paistaminen ei ainakaan helpompaa ole kuin hiiliteräspannulla. Olen nuoresta asti käyttänyt valurautaa ja kasarin kanssa meni hermot parikymppisenä kun kaikki räjähti kiinni hetkessä, joten kasari jäi äkkiä kaappiin pölyyntymään. Ehkä vika oli omissa taidoissa.

Jos ei halua hommata lisää välineistöä niin yksi vaihtoehto on kaataa paistetut kamat pannusta kattilaan ja lisätä sitten soosi. Hiiliteräspannu pitää kuitenkin pestä heti pois käsin, ja kattila menee koneeseen tai jääkaappiin joten ei siinä sen enempää tule käytännössä sotkua. Kasarit on niin suuria että niitä ei jääkaappiin viitsi laittaa joten joku astia on liattava kuitenkin jos ruokaa jää.

Jos sitä rosterikasaria himoitsee niin ei se auta kuin ostaa, ei välineiden hankintaan tekosyitä tarvita tässäkään harrastuksessa :)
 
Tuon Matfer hiiliteräspannujen takaisinvedosta saaman tiedon perusteella raskasmetallejen mahdollisesta irtoamisesta johtuen en kyllä suosittelisi hiiliteräksellä tomaattisia tai muita happamia aineksia käyttämään kuin korkeintaan muutamia minuutteja. Tosin kromiumia lähtenee myös rosteripannuista mutta näitäkään ei olla paljoa tieteellisesti testailtu, tai ainakaan julkaistu asiasta tietoa.

Muutaman vuoden takainen Hong Kongissa tehty testi paljasti vaaroja myös emaloiduilla kattiloilla ja m.m. Lodge valuraudasta.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllähän se jonkin ajan kuluttua alkaa purra hiiliteräspannuun kun tomaattikastiketta hauduttaa. Rosterikasari on tietysti erittäin hyvä tuohon jos sellaisella tykkää paistella, mutta sillä paistaminen ei ainakaan helpompaa ole kuin hiiliteräspannulla. Olen nuoresta asti käyttänyt valurautaa ja kasarin kanssa meni hermot parikymppisenä kun kaikki räjähti kiinni hetkessä, joten kasari jäi äkkiä kaappiin pölyyntymään. Ehkä vika oli omissa taidoissa.

Jos ei halua hommata lisää välineistöä niin yksi vaihtoehto on kaataa paistetut kamat pannusta kattilaan ja lisätä sitten soosi.
Ihan turhaa tuo pannusta kattilaan siirtäminen minusta, jos kattilassa on vaan riittävästi pohjapinta-alaa paistamiseen. Jos sinne pohjaan jotain jää paistaessa kiinni niin se irtoaa sieltä hetkessä, kun sinne lisää nestettä ja tekee kastikkeen päälle.
 
Rosterista on tullut oma suosikki alkuvaikeuksien jälkeen. Monikäyttöinen ja helppo puhdistaa. Mulla on Heirolin 28cm pannu, riittää kahden ihmisen tarpeisiin vaikkei mikään kasari olekaan.
Taidanpa kokeilla tätä. Kävin eilen paikallisessa Prismassa ja näin tuon 28cm rosteri Heirolin hyllyssä ja hypistelin sitä hetken. Reunat näyttivät sopivan korkeilta tähän käyttöön, mutta kuitenkin paistinpannun mallinen. Kansi löytyy jo ennestään tuohon kokoon.
Eli tämä: PAISTINPANNU 28 cm Steely Classic Pro - HEIROL
Ja täytyy myöntää, mitä @Paskisti tuossa jo mainitsikin, että ihan harrastuksen vuoksi tuollaista rosteripannua tekee mieli kokeilla.
 
Ihan turhaa tuo pannusta kattilaan siirtäminen minusta, jos kattilassa on vaan riittävästi pohjapinta-alaa paistamiseen. Jos sinne pohjaan jotain jää paistaessa kiinni niin se irtoaa sieltä hetkessä, kun sinne lisää nestettä ja tekee kastikkeen päälle.
Jos tekee esim. 300gr jauhelihaa ja siitä kastikkeen niin kattila käy helposti pieneksi. Pienemmät asiat kuten valkosipuli tai katkaravut vähäisissä määrin menee helposti kattilassa kuullottaen. Valurautapadassa olen jauhelihaa ja lihaa ruskistanut, vaikka parissa erässä jos paljon, ja sitten liemet ja muut sekaan pataa tehtäessä, mutten ole koskaan kokeillut samaa isommassa kattilassa. Ehkä pitäisi.

Taidanpa kokeilla tätä. Kävin eilen paikallisessa Prismassa ja näin tuon 28cm rosteri Heirolin hyllyssä ja hypistelin sitä hetken. Reunat näyttivät sopivan korkeilta tähän käyttöön, mutta kuitenkin paistinpannun mallinen. Kansi löytyy jo ennestään tuohon kokoon.
Eli tämä: PAISTINPANNU 28 cm Steely Classic Pro - HEIROL
Ja täytyy myöntää, mitä @Paskisti tuossa jo mainitsikin, että ihan harrastuksen vuoksi tuollaista rosteripannua tekee mieli kokeilla.
On tullut Kärkkäisellä eräskin kerta tuota Heirolia hypisteltyä, mutta toistaiseksi malttanut olla hankkimatta. Se ei toki ole tae ettei hairahdu tulevaisuudessa.
 
edit: ja niinhän siinä sitten kävi. Pikaiset pesut ja rasvan"höyrytys" ohjeiden mukaan ja pannu käyttöön.
Mielestäni varsin mukava pannu, paljon kevyempi kuin äsken ostamani debyer paksu hiiliteräspannu. Tuntui toimivan samalla tavalla eikä tarttunut sen enempää.
Paistoin kanasuikaleita öljyssä, pientä tarttumista mutta ei pahaa. Lopuksi lorautin tölkistä panang curry kastikkeen sekaan ja annoin vähän aikaa muhia. Ja kaikki pikkaisen tarttunut irtosi.
Saattaapi olla että tästä tulee itsellekkin suosikkipannu, mukava käyttää kun on valurautoja ja muita kevyempi.

Mutta pieni kyssäri alan harrastajille. Kuinka kovasti tuota pannua kannattaa pestä käytön jälkeen? Ohjeissa sanotaan että voi laittaa koneeseen mutta suosittelevat käsinpesua. Nyt pesin vain kuumalla vedellä ja pientä hankausta kuten hiiliteräspannun, mutta pannuun jäi kevyt sellainen "hapettuman" tyylinen jälki muutamaan kohtaan. Ei tunnu sormella tai kynnellä. Kannattaako tuo pestä aina pesuaineella ja hinkata kirkkaaksi vai enemmänkin hiilaripannun tyyliin?
 
Asiantuntija en ole, mutta omaani olen pessyt käsin tiskiaineella ja tarvittaessa käyttänyt hankaussientä. Pessyt kuin teräskattilaa siis. Sitä hapettumaa tulee ja menee, jotain ruokia laittaessa se häviää kokonaan.
 
Hapettumiin ja veden kloorista tuleviin tahroihin rosterin saa helposti puhtaaksi tilkalla viinietikkaa. Antaa etikan vain seisoa vähän aikaa pannussa ja sitten tiskiaineella kevyt pesu useimmiten riittää. Kannattaa rosteri kuivata liinalla jos kalkkitahrat häiritsevät.
 
Tuli tänään hankittua Lidlin Grill Meister 449719_2307 reikäpannu grilliä varten kun se on niin edullinen 11,99€. Viikolla katsoin että amazonissa olisi ollut ainakin 28€ kalliimpi halvin reitetty hiiliteräspannu enkä raaskinut alkaa upottaa taas rahaa taas uuteen pannuun jota käyttää lähinnä kesäisin grillillä.

Äsken pesin pannua ensin tiskiharjalla ja kuumalla vedellä ja sitten teräsvillapallolla ja fairyllä jolloin vasta jotakin mustaa mönjää tuli mutta vain talouspaperiin. Taidan uusia käsittelyn jos jaksan tänään mutta sitten pitää se laittaa uuniin vielä ravapolttoon tunniksi.

Oli muuten aika hyvä ohjekirjanenkin pannun kanssa josta tyypillisesti puuttui maininta pannun suositellusta ensipesusta. En oikeastaan huomannut mitään tehdasvarastorasvaa pannussa mutta jotakin siinä on oltava koska ei pesun jälkeen näkynyt pienintäkään ruostetta.

Edit: olikin pintaruosteviirut kahvan juotoksien alla, rasvasin pannun vaan reilusti parilla uudella talouspaperilla. Ehkä tämä nyt saa riittää kuitenkin suht harvoin käytettävälle hiillospannulle.

Edit2: Harmi kun suomessa en ole tätä pannua nähnyt 32cm kokoisena mitä saksassa ainakin on. Mutta ehkä omaan käyttöön 28,5 cm riittää ja oikeasti syy tämän hankintaan on juuri helppo pestävyys mikä meidän suht pienessä tiskialtaassa alkaa jo olla haasteellisempaa 32cm pannuilla. Edit3: Tarkempaa kun saksan sivustoa katsoin ei 32cm pannu edes taida olla reitetty, eli ilmeisesti vaan täss Lidlin 28cm pannussa on reikiä.

IMG_20240629_002924_edit_3400725443751.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Suosittelen kaikille ongelmia kokeville monikerrosrasvapolttelijoille menemään tämän ohjeen mukaan kertaalleen. Unohtakaa ne turhat värien keräämiset niihin pannuihin, ne tuppaa vaan lohkeilemaan irti.


Itelle kävi niin, että pihvit tarttui pannun pohjaan kiinni ja samalla lähti sit rasvapoltotkin :( En tiä mitä siinä oikein tapahtui, kun öljyä oli pannulla reilusti. Ehkä pannu liian kuuma. Noh, anyway tein sit tän videon mukaan uuden "rasvapolton". Tän jälkeen munatesti pannulle eikä mitään ongelmaa :thumbsup: Hitto miten helppo ja nopee prosessi. Pitäis oikeesti monikerroshommat polttaa roviolla. Ei tuo mitään lisäarvoa
 
Itelle kävi niin, että pihvit tarttui pannun pohjaan kiinni ja samalla lähti sit rasvapoltotkin :( En tiä mitä siinä oikein tapahtui, kun öljyä oli pannulla reilusti. Ehkä pannu liian kuuma. Noh, anyway tein sit tän videon mukaan uuden "rasvapolton". Tän jälkeen munatesti pannulle eikä mitään ongelmaa :thumbsup: Hitto miten helppo ja nopee prosessi. Pitäis oikeesti monikerroshommat polttaa roviolla. Ei tuo mitään lisäarvoa
Joo, se paistopinta ei tartte mitään muuta kuin käyttöä.
 
Itse asiassa tuonkin videon voisi yksinkertaistaa: laittaa vaan se ohut kerros öljyä, pyyhkiä se tasaiseksi paperilla kuumentaa ja antaa jäähtyä hieman ja munaa! Tuon munan olisin itse laittanut kun rasva, voi? on hieman sanut väriä, koska silloin 1) Ollaan pannun suhteen oikeammassa paistolämmössä 2) tykkään munasta jossa reunat rapeat
 
Itse asiassa tuonkin videon voisi yksinkertaistaa: laittaa vaan se ohut kerros öljyä, pyyhkiä se tasaiseksi paperilla kuumentaa ja antaa jäähtyä hieman ja munaa!
Ei oman kokemuksen mukana toimi läheskään yhtä hyvin kuin vähän isomman öljymäärän pyörittely.
 
Mahtako se teräspinta tietää, onko hänen päällä milli vai vaaksa öljyä? ;-)
Kyllä mahtaa. Sopivan pienen mutta silti hieman liiallisen määrän saa helposti tahmaamaan, jos sitä ei saa pyyhittyä tarpeeksi nopeasti ja tasaisesti ja lämpöä on joko liikaa tai liian vähän. Isomman öljymäärän kanssa samaa ongelmaa ei ole.
 
Tuo täytyy muistaa kun joskus seuraavan kerran tarvitsee moista tehdä...ei koittaa vaaksaa, vaan ihmetellä miten joku saa sen paperillapyyhityn kalvoöljyn tahmaamaan...
 
Tuo täytyy muistaa kun joskus seuraavan kerran tarvitsee moista tehdä...ei koittaa vaaksaa, vaan ihmetellä miten joku saa sen paperillapyyhityn kalvoöljyn tahmaamaan...
No sitä ongelmaahan tässä nyt kuitenkin korjataan mitä ihmiset noilla ohuen kerroksien rasvapoltteluilla saavat aikaiseksi – kertakäsittelyllä ei tule riittävää tarttumattomuutta ja useammilla kerroilla tulee vaan aikaiseksi pinta, joka lohkeilee helposti irti.
 
Pitäis alkaa kattelemaan ruostumattomasta teräksestä pannua ni saako suomesta hyvää laatua vai pitääkö alkaa kattelemaan amazonista?
Kokeilin ainakin etsiä onko suomessa myynnissä WMF, Zwilling, Fissler, Made-in merkkejä mitä tuolla netissä suositellaan hyvä laatusina mut eipä taida suomesta löytyä?
 

Saksalaisen testin (maksullinen pari €) mukaan vieläkin lähes kaikista (testin) emaloiduista pannuista irtoaa Kadmiumia ja monista valurautapannuista irtosi muita haitallisia raskasmetalleja kun valurautapannuissa laboratoriossa keitettiin 0,5% happamoitua vettä tunnin aikana.

Alkaa vaikuttamaan enemmän ja enemmän siltä että Matfer-pannujen skandaali oli vain esimerkki siitä että hiiliteräs ja valurauta pannuja ei tosiaan tulisi käyttää yhtään pidempään ruuanlaittoon mikäli mukana on hapokkaita aineksia. Täytyy yrittää puhua vaimollekin tästä...
 
Pitäis alkaa kattelemaan ruostumattomasta teräksestä pannua ni saako suomesta hyvää laatua vai pitääkö alkaa kattelemaan amazonista?
Kokeilin ainakin etsiä onko suomessa myynnissä WMF, Zwilling, Fissler, Made-in merkkejä mitä tuolla netissä suositellaan hyvä laatusina mut eipä taida suomesta löytyä?
En tiedä onko suomessa kivijalkakaupoissa ainakaan edukkaaseen hintaan. Kannattaa tsekkaa bestsale.be ja esim vaikutti hyvältä hinnalta DEMEYERE 5-PLUS teräspannu 40850-859-0 - 28 CM, alhainen hinta - BIGBOX.FI jos Demeyere merkkistä harkitset. Suosittelen Lagostina Accademy rst-pannujen hankintaa mikä itselleni on ollut mieluisin rst-pannu. Demeyre industry-pannujen kahva on mielestäni parempi kun metalli ei ole harjattu eikä liukas mutta muuten nämä Lagostina Accademy mielestäni paras.

Vain jotkut Fisslerit, kaikki Demeyerit ja ainakin Lagostinan Accademyt on tehty EU:ssa. Muut mukaanlukien vissiin Zwillingit ja WMF:t on tehty pääasiassa kiinassa tai vietnamissa. Made-In pannut taisi olla EU:ssa tehtyjä mutta lienevät hyvin kalliita suhteessa muihin mainitsemiini eikä laadultaa vastaa niitä.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
262 580
Viestejä
4 558 679
Jäsenet
75 004
Uusin jäsen
otso.lan

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom