- Liittynyt
- 06.02.2021
- Viestejä
- 10
Lidukan Ernesto Teräspaistinpannu olis tänään saatavilla, onko tietoa että oisko sen 20€ hinnan arvoinen(sis. loskapasksssa kävelyä pikkusen yli pari kilsaa)?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Otin mukaan kun jäi 14,99€ hintaa ja oli 25€ kuponki käyttämättä. Kahva 5/5, pinta tuntui kivalta. Ohkasen oloinen reunasta mutta testailua odotellessa. Kohtuullisen kevyt.Lidukan Ernesto Teräspaistinpannu olis tänään saatavilla, onko tietoa että oisko sen 20€ hinnan arvoinen(sis. loskapasksssa kävelyä pikkusen yli pari kilsaa)?
Lidukan Ernesto Teräspaistinpannu olis tänään saatavilla, onko tietoa että oisko sen 20€ hinnan arvoinen(sis. loskapasksssa kävelyä pikkusen yli pari kilsaa)?
Entä minkälaiset mitat tuossa Ernestossa on?
Entä minkälaiset mitat tuossa Ernestossa on?
Ei tarvitse, eikä kannata.Pitääkö tuollaista teräspannua käsitellä jotenkin ennen käyttöön ottoa? Ollut pinnattuja aina ennen, mutta tuo kiinnostaisi.
Ohkasen oloinen reunasta mutta testailua odotellessa. Kohtuullisen kevyt.
(tekstiä)
Käytin vaahtoavaa saippuvavillatyynyä, hankasin sillä siihen kohtaan, missä on nuo jäljet. En muualta oikein hangannut. Sen jälkeen rasvapoltin liedellä hella vitosella. Välillä vähän lisäsin oliiviöljyä, koska pannu näytti kuivuvan niin nopeasti rasvasta siinä kovassa lämmössä. Olisiko pitänyt olla lisäämättä rasvaa välillä? Nyt pannun pinta tuntuu "stickymäiseltä" eli tarttuvalta ja vähän kuin joltain liimalta joistain kohtaa. Uskaltaako tällä nyt silti tehdä ruokaa silti, vai pitäisikö kokeilla uudelleen hankausta+rasvapolttoa?(tekstiä)
Riippuu tietty aika paljon lämmönlähteestä. Jos on valurautaliesi, joka muutenkin varaa paljon tasaisesti leviävää lämpöä ja reagoi hitaasti, voi keveä ja nopeammin reagoiva rautapannu olla varsin hyvä. Sitten taas jollain induktiolla, joka tekee helposti hotspottidonitseja ja pahimmassa tapauksessa pulssittaa lämpöä niin kuin keraaminenkin liesi, niin materiaalin massalla ja lämmönvarauskyvyllä alkaa olla etunsa.Luulen että painon vähentäminen rautapannuissa on lähinnä miinusta, kun pannu jäähtyy herkemmin. Kaikenlaisia markkinointilupauksiahan löytyy että kannattaa suhtautua varauksella.
Noh vaikka kiinassa valmistettuna niin 75 dollaria ei nyt ensihinnaksi kovin paha. Hintaa voi vertailla vaikka Iittalan rst-pannuun jonka muuten näin ensimmästä kertaa luonnossa. Black Friday hinta oli joku 200€ kun ovh joku 300€ ehkä kiinassa tai toisessa aasian maassa tehdystä tästä maailmalla tunnetusta suomalaisbrändin pannusta:Aika vaikea keksiä mitä hyötyä tuosta on, paitsi monimutkainen rakenne joka on kallis valmistaa.
2
Noh vaikka kiinassa valmistettuna niin 75 dollaria ei nyt ensihinnaksi kovin paha. Hintaa voi vertailla vaikka Iittalan rst-pannuun jonka muuten näin ensimmästä kertaa luonnossa. Black Friday hinta oli joku 200€ kun ovh joku 300€ ehkä kiinassa tai toisessa aasian maassa tehdystä tästä maailmalla tunnetusta suomalaisbrändin pannusta:
Eikö astianpesukoneessakaan lähde? Rosterin saa kiiltäväksi peittaamalla (happokäsittely) hitsauksen jälkeen, mutta siihen ei varmaan nyt haluta lähdeäMillä aineella näitä rosteripannuja voi puhdistaa, että lähtee kokonaan puhtaaksi pannu? Kokeiltu jo ruokasooda ja vesi sekoitus ja se ei toiminut ainakaan. On paistotaso vähän kallellaan näköjään toiseen suuntaan, niin öljy vähän karkasi ruuan alta pois.
Muuten tuntuu tuo lidlin pannu ihan hyvälle.
Näin on, ja siksi hiiliteräs on parempi paistamiseen, koska siinä mikronaarmut peittyy sen mustuvan pinnan alle tehden sileämmän pinnan. Rosteri tykkää pukata sen irti. Miksi sen pannun edes pitää olla ihan kiiltävän värinen?Valurauta ja teräskään ei varsinaisesti välitä naarmista, mutta kannattaa pitää mielessä että syy miksi hiotaan ennen maalaamista, sama pätee tässäkin: mitä enemmän naarmuja, sitä paremmin se rasva tarttuu sitten myöhemmin...noila jaheita sisältävillä mömmöillä, kuten kuuluisa Wim, niillä on pilattu lukemattomia emalipintaisia liesiä ja wc-kaluja.
Näin on, ja siksi hiiliteräs on parempi paistamiseen, koska siinä mikronaarmut peittyy sen mustuvan pinnan alle tehden sileämmän pinnan. Rosteri tykkää pukata sen irti. Miksi sen pannun edes pitää olla ihan kiiltävän värinen?
Kyllä rosterikin ajastaan värjäytyy. Meillä on 60 vuotta vanhoja Hackmanin aterimia ja alkavat pikkuhiljaa mustumaan. Ehkä ko. aikaan käytetty seos ei pitkässä juoksussa tykkää astianpesukoneesta, aterimet eivät ole tasalaatuisia tai sitten vaan aika on tehnyt tehtävänsä.
Vanhan Uponi paistopintaa sain kyllä muistaakseni alle tunnin hionnalla melko hyväksi mutta kun en halunnut riskeerata pannun ruostumista en jatkanut enää sivujen viimeistelyn kanssa. Saisi varmaan jostain hiontakonettakin joillakin kympeillä, ehkä joskus sellaisen hankkisin jos laitteelle olisi muutakin käyttöä kuin pyöriä nurkissa.Karkealla paperilla ei varsinaisesti tarvitse puhua vitsimisestä,
ei nuo mitään timanttia ole. Homma lie valmis kahdessa minuutissa.
@pertti kerro mielellään kokemuksia tuosta Demeyere puhdistusaineesta kun pääset testaamaan sitä.
Tämä lähtee palautettavaksi kun näin fiksumman oloisen intialaisen Vinod 4mm paksun rst Tawa 25 cm pannun kohtuuhyvään noin 81€ posteineen ja toivottavasti sisältäen vielä suomen VAT niinkun ebayn sivulla annettiin ymmärtää.En tiedä oliko järkeä kun mun BK 26 cm hiiliteräs "lettupannu" toimii vaikka on vääntynyt, mutta kuitenkin tuli Ellokselta tilattua 23 cm Carl Victor valurautapannu.[...]
Tämä lähtee palautettavaksi kun näin fiksumman oloisen intialaisen Vinod 4mm paksun rst Tawa 25 cm pannun kohtuuhyvään noin 81€ posteineen ja toivottavasti sisältäen vielä suomen VAT niinkun ebayn sivulla annettiin ymmärtää.
Intialainen esittelyvideo:
Tämä lähtee palautettavaksi kun näin fiksumman oloisen intialaisen Vinod 4mm paksun rst Tawa 25 cm pannun kohtuuhyvään noin 81€ posteineen ja toivottavasti sisältäen vielä suomen VAT niinkun ebayn sivulla annettiin ymmärtää.
Intialainen esittelyvideo:
Omia ostopäätöksiä en muista ikinä palauttaneeni ellei ole ongelmaa tuotteessa (en osta vaatteita itselleni netistä). Mutta tämä Carl Victor on kyllä niin hienon oloinen pannu että täytynee yrittää säilyttää se kuitenkin. Kahva on hyvin miellyttävä käteen, lakkaamattomassa pinnassa selvästi parempi grippi kuin minun Rönneby Bruk kirpputorilöydössä (jossa muuten vastaava ruotsalainen kahva).. Pannun painokin vaikuttaa täydelliseltä. Hassua vaan että valurautapannun pohja on aivan hiottu ja myös reunatkin jokseenkin hiottuja, mutta itse paisto-ala on tyypillisen uuden valuraudan karheaTämä palautuskulttuuri on kyllä erikoinen. Sen vielä jotenkin ymmärtää että aviomiehiä pistetään takaisin kotiin kasvamaan mutta kaikki omat ostospäätökset on aina huonoja...
Joku tuollainen olisi ollut ehdoton mullekin BK hiiliteräspannun kanssa että ei pannu olisi vääntynyt. Eihän noi adapterit olekkaan niin kalliita kuin kuvittelin kun tarkemmin niitä vasta katselin.Itellä on kaksi tälläistä induktiodapteria, pitäsköhän ottaa tää paksumpi noin 5mm Kinghoff uuteen käyttöön
Mikä on tässä valurautapannun pinnalla vikana? Käytössä ollut 5kk. Yhdessä vaiheessa oli varmaan 1.5kk ajan vaihe, että en rasvannut pannua käytön jälkeen. (En tiedä miksi näin tein, idiootti minä) Noin kuukausi sitten huomasin, että pinnalla on joku outo karhea kohta, joka ei lähde tiskiharjalla ainakaan. Se oli suunnilleen tuossa kohtaa, missä nyt on nuo jäljet pinnalla. En koskaan tiskiainetta käyttänyt, tai mitään tomaattiruokia paistanut pannulla. Mielestäni nuo keskellä olevat jäljet ei vielä eilen ollut noin selviä. Eilen illalla kun puristin sitruunasta sitruunamehua ruokaani, niin vahingossa ruipsahti jokunen pisara pannuun. Pyyhin heti kostealla paperilla pois kohdan, johon mielestäni se / ne pisarat osui. Osumakohta ei ollut tuo, missä nyt on nuo erikoiset jäljet pinnalla, vaan ehkä joku 4 cm alempana. En nähnyt muualla pannun alueella kosteita pisaranjälkiä, niin en alkanut koko pannua pesemään. Onko tällä nyt vaarallista kokata ruokaa, irtoaako jotain paskaa ruokaan tästä nyt? Ja olen pitänyt esim. jauhelihaa paistaessa pannun jonkin aikaa hella vitosella (asteikko 1-6), onko se liian kuuma?
Lodgen pannu.
]
Keitä mietoa astianpesuainevettä pannussa vaikka 5 min (yksi tippa ainetta riittää), hinkkaa, huutele ja kuivaa pannu ja laita kuva tänne. Sen jälkeen kevyesti öljyisellä paperilla käsittelet pannun ettei ala ruostumaan. Pohditaan sitten lisää mitä pitäisi tehdä.Valurautapannussa on vieläkin tällaisia jälkiä, ja välillä nään ruoan seassa salakavalasti todella pieniä mustia hippuja jotka takertuu ruokaan kiinni. Olen 2-3 kertaa käyttänyt PataPataa nyt (saippuavillatyyny), ja aina sen jälkeen tehnyt rasvapolton. Mutta en ole aivan varma, että miten kovaa pitää hangata sillä Patapadalla, kuinka kauan? Viimeksi hankasin jo vähän pidemmän aikaa ja semi-kovaa, mutta pinnassa on vieläkin tällaista karheutta/pinnan halkeilua joissakin kohtaa, varmaan sitä kiinni palanutta kerrosta joka lohkeilee. Onko jossain jotain videota, mitä tällaisessa tilanteessa tehdään, tai jotain patapata-videota? En löytänyt englanninkielisiä videoita tai suomalaisia.
Hinkkaanko sillä PataPadalla sen keittämisen jälkeen ja pesenkö vedellä astianpesuveden pois ennen hinkkausta?Keitä mietoa astianpesuainevettä pannussa vaikka 5 min (yksi tippa ainetta riittää), hinkkaa, huutele ja kuivaa pannu ja laita kuva tänne. Sen jälkeen kevyesti öljyisellä paperilla käsittelet pannun ettei ala ruostumaan. Pohditaan sitten lisää mitä pitäisi tehdä.
No jos sillä lähtee jotain niin voit hinkata, mutta kyllä varmaan ihan tiskiharja riittää. Veden keittäminen pannussa yleensä irrottaa aika paljon kaikenlaista rupulia ja tahnaa joten sen jälkeen pitäisi olla melko siisti, mutta esim hiiliteräspannusta se ei irrota sitä kovaa mustaa ohutta kerrosta, vaan siihen vaaditaan esim etikkaa. Valurautapannussa ei sellaista kerrosta kovin helposti tule joten kyllä tuolla pitäisi päästä aika hyvään tulokseen. Katsotaan se valokuva ensin ja mietitään sitten lisää.Hinkkaanko sillä PataPadalla sen keittämisen jälkeen ja pesenkö vedellä astianpesuveden pois ennen hinkkausta?
Valurautapannussa on vieläkin tällaisia jälkiä, ja välillä nään ruoan seassa salakavalasti todella pieniä mustia hippuja jotka takertuu ruokaan kiinni. Olen 2-3 kertaa käyttänyt PataPataa nyt (saippuavillatyyny), ja aina sen jälkeen tehnyt rasvapolton. Mutta en ole aivan varma, että miten kovaa pitää hangata sillä Patapadalla, kuinka kauan? Viimeksi hankasin jo vähän pidemmän aikaa ja semi-kovaa, mutta pinnassa on vieläkin tällaista karheutta/pinnan halkeilua joissakin kohtaa, varmaan sitä kiinni palanutta kerrosta joka lohkeilee. Onko jossain jotain videota, mitä tällaisessa tilanteessa tehdään, tai jotain patapata-videota? En löytänyt englanninkielisiä videoita tai suomalaisia.