No jos sillä lähtee jotain niin voit hinkata, mutta kyllä varmaan ihan tiskiharja riittää. Veden keittäminen pannussa yleensä irrottaa aika paljon kaikenlaista rupulia ja tahnaa joten sen jälkeen pitäisi olla melko siisti, mutta esim hiiliteräspannusta se ei irrota sitä kovaa mustaa ohutta kerrosta, vaan siihen vaaditaan esim etikkaa. Valurautapannussa ei sellaista kerrosta kovin helposti tule joten kyllä tuolla pitäisi päästä aika hyvään tulokseen. Katsotaan se valokuva ensin ja mietitään sitten lisää.
Tältä näyttää nyt veden keittämisen jälkeen, vähän hinkkasin tiskiharjalla sen jälkeen ja sitten PataPadalla vähän myös hinkkasin. Patapadan jälkeen tuossa kohtaa missä on sitä halkeilua, alkoi ihan pikkaisesti näkyä sitä hopeaa väriä. Pitäisikö hinkata sillä PataPadalla oikein kunnolla ja pidemmän aikaa, jos sitten saisi enemmänkin sitä hopeaa väriä esiin (jopa kauttaaltaan?) Vai vaatisiko se sitä hiomapaperia? Olen kyllä aina puhdistanut pannun veden alla puulastan ja tiskiharjan avulla (ilman tiskiainetta) käytön jälkeen, mutta varmaan pitäisi olla vieläkin tarkempi, että ei jää mitään jälkeä pannulle käytön jälkeen.Näyttää sille kuin sulla olisi kerrostunut kova "polymeroitinut" rasvakerros valuraudan päälle ja pannu alkaa ruostumaan sieltä kerroksen alta irrotellen tuota rasvakerrosta. Juurisyynä lienee se, että olet pessyt pannun huonosti jolloin siihen on alkanut kertyä kaikkea roskaa ja tuollainen kerros. Rasvailut sitten vaan pahentanut asiaa
Ratkaisu on poistaa tuo kerros. Hio hiomapaperilla, merisuolalla tai teräsvillalla, hiekkapuhalla, tai vaikka laita pannu saunanuuniin tunniksi jotta se palaa pois kuten joku täällä teki. Tyyli on vapaa, mutta puhdas, jopa kiiltävä, metallipinta on se mitä tarvitset. Siihen vaan yksinkertainen rasvapoltto vaikkka silavalla ja se että käytössä muistaa pestä ja käyttää pannua kuumana. Valurauta tykkää kun se käy sinertävänä savuavan kuumana ihan käytön ohessa.