Suunnittelun kukkaset

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Sampsa
  • Aloitettu Aloitettu
Maustepurkeista tuli mieleen: Itsellä on käytetyimmät mausteet Sallisen isoja purkkeja. Mausteet on hyvää tavaraa ja purkki on hyvän mallinen ja kokoinen, litteä joka sopii hyvin kouraan. Niissä vain on sellainen suunnittelukukkanen, tai siis valmistuskukkanen, että purkissa kun on sekä iso reikä, että pienet reiät toisella puolella, nämä purkit sitten etiketöidään tehtaalla miten sattuu. Joissakin purkeissa on se iso reikä vasemmalla ja toisissa oikealla ja se vaihtelee aina. Kuulostaa pieneltä asialta, mutta todellisuudessa ihan helvetin ärsyttävää pyöritellä niitä purkkeja käytössä edestakaisin.
 
Viimeksi muokattu:
Ja purkeista puheenollen muutenkin, mikä siinä on, että hyvä helposti avattava korkki on ihan hemmetin vaikea ilmeisesti tehdä mihin tahansa purkkiin, oli siinä sitten saippuaa tai ketsuppia tai mitä tahansa.
Hyviäkin on, mutta ihan liian usen pyöritettävä korkki on aivan täysin sileä ja/tai liian pieni, että siitä ei saa otetta kunnolla. Jos taas on flip-up korkki, usein ei näe, tai tunne miltä puolelta se pitäisi avata ja mihin suuntaan. Paskimmissa tarvitsee vielä jotkut teräsmieskynnet tai työkalun, että saa auki sen jälkeen kun on selvittänyt mihin suuntaan pitäisi läppä saada väännettyä. Hyviäkin toteutuksia näkee, joskus jopa todella hyviä, niissä korkin saa avattua helposti vaikka katsomattakin. Ei vaikuta valmistuskustannuksiin mitenkään, joten käsittämätöntä, että tuollaiseenkaan ei monessa paikassa kiinnitetä mitään huomiota, usein tuntuu jopa päinvastoin siltä, että on yritetty ihan tahallaan tehdä haaste siitä korkin avaamisesta.
 
Ja purkeista puheenollen muutenkin, mikä siinä on, että hyvä helposti avattava korkki on ihan hemmetin vaikea ilmeisesti tehdä mihin tahansa purkkiin, oli siinä sitten saippuaa tai ketsuppia tai mitä tahansa.
Hyviäkin on, mutta ihan liian usen pyöritettävä korkki on aivan täysin sileä ja/tai liian pieni, että siitä ei saa otetta kunnolla. Jos taas on flip-up korkki, usein ei näe, tai tunne miltä puolelta se pitäisi avata ja mihin suuntaan. Paskimmissa tarvitsee vielä jotkut teräsmieskynnet tai työkalun, että saa auki sen jälkeen kun on selvittänyt mihin suuntaan pitäisi läppä saada väännettyä. Hyviäkin toteutuksia näkee, joskus jopa todella hyviä, niissä korkin saa avattua helposti vaikka katsomattakin. Ei vaikuta valmistuskustannuksiin mitenkään, joten käsittämätöntä, että tuollaiseenkaan ei monessa paikassa kiinnitetä mitään huomiota, usein tuntuu jopa päinvastoin siltä, että on yritetty ihan tahallaan tehdä haaste siitä korkin avaamisesta.
Hyvänä esimerkkinä jotkut hammastahnatuubit, esimerkiksi juuri nyt itselläni käytössä oleva. Korkki on sileä sivuilta ja kierteessä on lopussa pieni pykälä että naksahtaa kiinni ja auki. Tuo pykälä on sen verran tiukka että puoliksi käytetty tuubi meinaa lähteä kierteelle kun tuota kääntää kiinni. Tuota on varmaan vaikea saada auki tai kiinni jos on kuivat tai liukkaat kädet tai huonot sormivoimat. Samoin korkki on kartio "väärään" suuntaan eli kapenee tuubin päästä ja levenee ulospäin. Yleensähän tuollaisten tuubien korkit ovat toiseen suuntaan kartioita. Tuolla varmaan on tarkoituksena että tuubi pysyisi pystyssä korkki alaspäin mutta tuon mallisesta korkista saa huonommin otteen kuin esimerkiksi tasalevyisestä. Itse tuon kanssa tulen kyllä hyvin toimeen mutta voin kuvitella että joillakin saattaa olla haasteita tuon kaltaisten korkkien kanssa.
 
Ja purkeista puheenollen muutenkin, mikä siinä on, että hyvä helposti avattava korkki on ihan hemmetin vaikea ilmeisesti tehdä mihin tahansa purkkiin, oli siinä sitten saippuaa tai ketsuppia tai mitä tahansa.
Hyviäkin on, mutta ihan liian usen pyöritettävä korkki on aivan täysin sileä ja/tai liian pieni, että siitä ei saa otetta kunnolla. Jos taas on flip-up korkki, usein ei näe, tai tunne miltä puolelta se pitäisi avata ja mihin suuntaan. Paskimmissa tarvitsee vielä jotkut teräsmieskynnet tai työkalun, että saa auki sen jälkeen kun on selvittänyt mihin suuntaan pitäisi läppä saada väännettyä. Hyviäkin toteutuksia näkee, joskus jopa todella hyviä, niissä korkin saa avattua helposti vaikka katsomattakin. Ei vaikuta valmistuskustannuksiin mitenkään, joten käsittämätöntä, että tuollaiseenkaan ei monessa paikassa kiinnitetä mitään huomiota, usein tuntuu jopa päinvastoin siltä, että on yritetty ihan tahallaan tehdä haaste siitä korkin avaamisesta.
Parisenkymmentä vuotta sitten oli vakuumipakattuja meetvurstipaketteja, joissa luki "avataan tästä" tai "repäistään tästä" tjsp, mutta ilman minkäänlaista avaamista avittavaa eroa pakkauksen muihin kohtiin verrattuna. Tai en ainakaan itse sellaista vuosien aikana huomannut. Saksilla tuli leikattua auki.
 
Parisenkymmentä vuotta sitten oli vakuumipakattuja meetvurstipaketteja, joissa luki "avataan tästä" tai "repäistään tästä" tjsp, mutta ilman minkäänlaista avaamista avittavaa eroa pakkauksen muihin kohtiin verrattuna. Tai en ainakaan itse sellaista vuosien aikana huomannut. Saksilla tuli leikattua auki.
Itsellähän tuo on jo melkein vitsi, että jos paketti lähtee auki kohdasta, jossa lukee avaa tästä niin pitää vissiin ilmoittaa valmistajalle että paketti on virheellinen, se lähti auki.
 
Suomalainen pesuallashana (yksityisasunnossa): Nostat kahvan ylös pestäksesi kätesi wc käynnin jälkeen. Käytännössä vesi on kylmää pesun loppuun saakka, koska lämmin vesi on putkissa jäähtynyt ajan myötä. Hana kuitenkin pyrkii tuottamaan kädenlämpöistä vettä, joten juoksutettava vesi tulee suurelta osin lämminvesilinjasta. energia tietysti siirtyy putkista rakenteisiin, mutta sekään ei ole taloudellista koko vuoden aikana.
Etelä-Euroopassa hanan kahvan osoittaessa suoraan eteenpäin tulee hanasta vettä kylmävesilinjasta. Jos haluaa lämmintä, pitää kahvaa kääntää myös sivulle.
 
Suomalainen pesuallashana (yksityisasunnossa): Nostat kahvan ylös pestäksesi kätesi wc käynnin jälkeen. Käytännössä vesi on kylmää pesun loppuun saakka, koska lämmin vesi on putkissa jäähtynyt ajan myötä. Hana kuitenkin pyrkii tuottamaan kädenlämpöistä vettä, joten juoksutettava vesi tulee suurelta osin lämminvesilinjasta. energia tietysti siirtyy putkista rakenteisiin, mutta sekään ei ole taloudellista koko vuoden aikana.
Etelä-Euroopassa hanan kahvan osoittaessa suoraan eteenpäin tulee hanasta vettä kylmävesilinjasta. Jos haluaa lämmintä, pitää kahvaa kääntää myös sivulle.
Nyt en oikein ymmärtänyt mikä tässä on juttu.
 
3 litraa 10 asteista vettä lämmitetään 37 asteiseksi, energiaa kuluu 0,09kWh. Kerro tuo vaikka 5krt/pvä *365= ~170kWh / asukas. Osa tietysti lämmityskaudella vähentää muuta energiatarvetta.
Niin, mutta mikä oli se suunnittelukukkanen? Eikös tuo nyt ole ihan järkeenkäypää, että jos hana on kahden maksimin välissä (kylmä / kuuma) niin sieltä tulee niiden sekoitusta?
 
Niin, mutta mikä oli se suunnittelukukkanen? Eikös tuo nyt ole ihan järkeenkäypää, että jos hana on kahden maksimin välissä (kylmä / kuuma) niin sieltä tulee niiden sekoitusta
Miksi et käännä sitä hanaa kylmälle, jos kylmää haluat?
Eihän kukaan asiaa oikeasti ajettele. Vipu nostetaan ylös, pestään kädet sillä kylmällä vedellä (jäähtyneellä kuumalla vedellä) ja suljetaan hana. Käytännössä kulutetaan energiaa hukkaan. Jos vivun keskiasennossa tulisikin vesi kylmäpuolelta ei suurin osa huomaisi eroa. Ja jos lämmitä haluaa niin vipua käännetään sivusuunnassa vasemmalle.
 
Eihän kukaan asiaa oikeasti ajettele. Vipu nostetaan ylös, pestään kädet sillä kylmällä vedellä (jäähtyneellä kuumalla vedellä) ja suljetaan hana. Käytännössä kulutetaan energiaa hukkaan. Jos vivun keskiasennossa tulisikin vesi kylmäpuolelta ei suurin osa huomaisi eroa. Ja jos lämmitä haluaa niin vipua käännetään sivusuunnassa vasemmalle.
Se että sun putkistot on tuommoiset ei tarkoita että kaikilla olisi. Mulla tulee ihan sopivan lämpöistä keskiasennossa ja jos haluan kylmää niin käännän kylmälle.
 
Se että sun putkistot on tuommoiset ei tarkoita että kaikilla olisi. Mulla tulee ihan sopivan lämpöistä keskiasennossa ja jos haluan kylmää niin käännän kylmälle.
Jossain kerrostalossahan tuo ei tule esille, seinänaapurihan saattaa keittää perunoita valuttamalla kuumaa vettä kattilaan.
Pitäsi varmaan lisätä toinen lämminvesivaraaja tänne länsisiipeen, ei tosin taida olla kustannustehokasta:hmm:
 
Jossain kerrostalossahan tuo ei tule esille, seinänaapurihan saattaa keittää perunoita valuttamalla kuumaa vettä kattilaan.
Pitäsi varmaan lisätä toinen lämminvesivaraaja tänne länsisiipeen, ei tosin taida olla kustannustehokasta:hmm:
Siis, joka ikinen kerta ku lämmintä vettä tarvitaan, valuu putkistosta sitä jäähtynyttä vettä. Sie lasket nyt suoraan, että käsien pesuun ei tarvittu lämmintä vettä, nii se on 100% tappio?
 
Jossain kerrostalossahan tuo ei tule esille, seinänaapurihan saattaa keittää perunoita valuttamalla kuumaa vettä kattilaan.
Pitäsi varmaan lisätä toinen lämminvesivaraaja tänne länsisiipeen, ei tosin taida olla kustannustehokasta:hmm:
Ja jos sun haluamalla tavalla laitettaisiin tulemaan vain sieltä kylmän puolelta niin käsien pesu sattuisi käsiin koska se kylmä on _kylmää_.
 
Suomalainen pesuallashana (yksityisasunnossa): Nostat kahvan ylös pestäksesi kätesi wc käynnin jälkeen. Käytännössä vesi on kylmää pesun loppuun saakka, koska lämmin vesi on putkissa jäähtynyt ajan myötä. Hana kuitenkin pyrkii tuottamaan kädenlämpöistä vettä, joten juoksutettava vesi tulee suurelta osin lämminvesilinjasta. energia tietysti siirtyy putkista rakenteisiin, mutta sekään ei ole taloudellista koko vuoden aikana.
Etelä-Euroopassa hanan kahvan osoittaessa suoraan eteenpäin tulee hanasta vettä kylmävesilinjasta. Jos haluaa lämmintä, pitää kahvaa kääntää myös sivulle.
Kyllä noita cold start / eco hanoja on. Jotkut ovat keskellä kylmällä ja lämmin on 90 astetta vasemmalla. tai keskellä on keskiasentoa kylmempää. ja menee vähän oikealle kylmemmälle ja reippaasti vasemmalle kuumalle. Tavallinen yksiote hana ei pyri tuottamaa yhtään minkään lämpöistä vettä vaan vesi on sen lämpöistä mitä putkista sillä sekoitus suhteella tulee missä asennossa kahva on. se säätää vain virtaamaa, ei lämpötilaa. Termostaattihanat ovat sitten erikseen...
 
Kyllä noita cold start / eco hanoja on. Jotkut ovat keskellä kylmällä ja lämmin on 90 astetta vasemmalla. tai keskellä on keskiasentoa kylmempää. ja menee vähän oikealle kylmemmälle ja reippaasti vasemmalle kuumalle. Tavallinen yksiote hana ei pyri tuottamaa yhtään minkään lämpöistä vettä vaan vesi on sen lämpöistä mitä putkista sillä sekoitus suhteella tulee missä asennossa kahva on. se säätää vain virtaamaa, ei lämpötilaa. Termostaattihanat ovat sitten erikseen...
ja vissii se sopiva sekoitus on jonkin normien mukaan laskettu sopivaksi. Merkittävämpää lienee kuitenki se perus/default paine/virtaama millä vettä tulee. Hyvähä sekin lienee, että kuuma vesiki vähän virtaa eikä seiso liikaa. Sitäkää ei "laskelmissa" huomioitu. ei varppina satoihin kilowatteihin mennä ton takia.
 
Tuttava (tai vaimo) ei tykännyt siitä, että lämmintä vettä piti "ikuisuus" odotella tulevaksi 10 metrin päästä varaajalta. Taloon tehtiin jonkunlainen systeemi, jossa lämmintä vettä kierrätettiin varaajalta ja sinne takaisin, jotta hanoista saatiin heti lämmintä vettä. Varmaan ei kovin energiatehokasta ole, mutta mukavaa tietysti, kun ei muutamia sekunteja tarvitse lämpimän veden tuloa odotella:)
 
ja vissii se sopiva sekoitus on jonkin normien mukaan laskettu sopivaksi. Merkittävämpää lienee kuitenki se perus/default paine/virtaama millä vettä tulee.
sekoitussuhde on ihan hanan valmistajasta kiinni.

esimerkkinä gustavsberg nautic

Screenshot_2025-04-30-16-51-06-37_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
 
Tuttava (tai vaimo) ei tykännyt siitä, että lämmintä vettä piti "ikuisuus" odotella tulevaksi 10 metrin päästä varaajalta. Taloon tehtiin jonkunlainen systeemi, jossa lämmintä vettä kierrätettiin varaajalta ja sinne takaisin, jotta hanoista saatiin heti lämmintä vettä. Varmaan ei kovin energiatehokasta ole, mutta mukavaa tietysti, kun ei muutamia sekunteja tarvitse lämpimän veden tuloa odotella:)
Kutsutaan lämpimän veden kierroksi. Nykyään vaaditaan jos vesikalusteesta ei muuten saada 55 asteista vettä 20 sekunnin kuluessa. Pumppu vie muutaman watin virtaa, lämpöhäviöt voidaan minimoida eristyksellä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
275 917
Viestejä
4 751 021
Jäsenet
77 412
Uusin jäsen
Turale

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom