Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tuosta KSVV-liittymän laadusta, muistin vasta nyt että PFSensen Status-Monitoring välilehdeltä saa WANin statsit näkyviin. Aika tasainen laatu ollut, isompaa heittoa isompien siirtojen kohdalla.
Aijai, packet loss average 0.13% ja max 4.5%PFSensen Status-Monitoring välilehdeltä saa WANin statsit näkyviin
Pistän tuota omaa dataa tikettiin jahka vastaavat ensimmäiseen viestiin, mielenkiinnolla odotan miten tämä etenee. Speedtest taitaa valita Multi-optiota käytettäessä 4 lähintä serveriä ja mittaa niillä nopeuden. 33 mittauksesta 9 ylittää sen liittymän luvatun alimman nopeuden, 780 Mbit/s.Tässä vertailu pohjaa omasta 100/10Mbps valokuitu/ethernet liittymästä:
Aijai, packet loss average 0.13% ja max 4.5%
Tuosta nopeudesta ei kannata ehkä ensimmäisenä vääntää, vaan selvittää/selvityttää mistä tuo packet loss johtuu. Se on myös nopeuden surmaPistän tuota omaa dataa tikettiin jahka vastaavat ensimmäiseen viestiin
Tuosta nopeudesta ei kannata ehkä ensimmäisenä vääntää, vaan selvittää/selvityttää mistä tuo packet loss johtuu. Se on myös nopeuden surma
Tämä voisi viitata MTU-ongelmiin: Troubleshooting — Troubleshooting Low Interface Throughput | pfSense DocumentationPacket loss lisääntyy aina isojen siirtojen aikana, Steam-pelia ladattaessa isoimmillaan 20%
Sinällään tyhmää ettei sähköyhtiöitä vaadita vetämään uuden kaapelin kanssa myös kuitua. Kesällä kytkivät amkan tilalle mcmk (suomeksi ilmalinjan tilalle maakaapelin) niin oisivat voineet samalla vetää myös kuidun talouksiin.
Sähköyhtiöillä ei enään ole johtoja, siirtofirmat on erikseen ja se mitä linja saa maksaa on hinnoiteltu valtion puolesta.Sinällään tyhmää ettei sähköyhtiöitä vaadita vetämään uuden kaapelin kanssa myös kuitua.
Tämä voisi viitata MTU-ongelmiin: Troubleshooting — Troubleshooting Low Interface Throughput | pfSense Documentation
MTU:ta voi säätää vähän alemmaksi (esim. 1480). IPv6:n kanssa pitää sallia ainakin ICMPv6 packet too big subtype.
Wireshark tai muu pakettilogi näyttää näitä aika helposti.
EDIT: IPv6 PMTUD-testi sisältyy: Test your IPv6.
Sinällään tyhmää ettei sähköyhtiöitä vaadita vetämään uuden kaapelin kanssa myös kuitua. Kesällä kytkivät amkan tilalle mcmk (suomeksi ilmalinjan tilalle maakaapelin) niin oisivat voineet samalla vetää myös kuidun talouksiin.
Hauska knoppitieto: on olemassa sähkö+kuitu-yhdistelmäkaapeleita. Käytetään mm. merikaapeleissa.
Tosin ei se ole pelkkää autuutta se sähkön ja kuidun sekoittaminen.
Kyllä tässä tapauksessa on täysin varmaa että kuitua ei ole. Nimim. sähkäri ja olin itse paikalla kun kaapeli kytkettiin.Hauska knoppitieto: on olemassa sähkö+kuitu-yhdistelmäkaapeleita. Käytetään mm. merikaapeleissa.
Tosin ei se ole pelkkää autuutta se sähkön ja kuidun sekoittaminen.
Saapuvan liikenteen nopeus | Lähtevän liikenteen nopeus | Saapuvan liikenteen vaihteluväli | Lähtevän liikenteen vaihteluväli |
1000 Mbit/s | 1000 Mbit/s | 780-1000 Mbit/s | 780–1000 Mbit/s |
Kysymys kuidusta.
Jos X firma rakentaa, kaivaa yms kuidun omaan taloon (otetaan esimerkiksi LPO, joka toimii omalla kotikaupungissa) niin voiko muut operaattorit tai firmat käyttää kyseistä kuitua vai olenko sidottuna kuidun rakentaneeseen firmaan ja heidän hintoihin / nopeuksiin?
Jos X firma rakentaa, kaivaa yms kuidun omaan taloon (otetaan esimerkiksi LPO, joka toimii omalla kotikaupungissa) niin voiko muut operaattorit tai firmat käyttää kyseistä kuitua vai olenko sidottuna kuidun rakentaneeseen firmaan ja heidän hintoihin / nopeuksiin?
Ainakin joillakkin operaattoreilla on vuokrausvelvollisuus ns HMV alueilla.Kyllä Suomessa on kuidun vuokrausvelvollisuus. Koitin kysyä tästä aikaisemmin ketjussa, mutta silloin ei oikein tullut vastakaikua, joten joku varmaan kohta korjaa.
Miten suoritat nuo testit ja keräät login?Sain kerättyä viime yönä tarkemmalla (testi 1 min välein, testin kesto 45-50 sek.) otannalla lisää tietoa oman kuidun upload-kaistan heittelystä:
Tuossa näkyy kuinka UL on aina 10 min kerrallaan urku auki ja toiset 10 min matelee reilussa 100 Mbit/s. En osaa varmasti sanoa mistä johtuu, mutta heitän veikkauksen GPON-kuituverkon DBA-ominaisuuteen. Dynamic bandwidth allocation jakaa GPON-verkon rajattua 1,25 Gbit/s UL-kaistaa aina tietyn aikaa tietylle käyttäjälle. DL-kaistaa on tarjolla 2,5 Gbit/s ja tuokin jaetaan riippuen jakosuhteesta. Kaista jaetaan splitterillä 1:8, 1:16, 1:32 tai 1:64, jälkimmäisen numeron ollessa käyttäjämäärä. Onko paikalla joku joka tietää enemmän näiden verkkojen toiminnasta? Kaikki splitterit on kuulemma käytössä nyt uusien liittymien myötä.
Verkon tomintaan olen tyytyväinen, mutta nyt tullaan siihen palvelukuvaukseen:
Saapuvan liikenteen nopeus Lähtevän liikenteen nopeus Saapuvan liikenteen vaihteluväli Lähtevän liikenteen vaihteluväli 1000 Mbit/s 1000 Mbit/s 780-1000 Mbit/s 780–1000 Mbit/s
DL-kaistalla tuo keskiarvo ylittää juuri tuon miniminopeuden, UL jää jonkun verran alle. Ja nämä on mitattu keskellä yötä, 24 tunnin keskiarvot jää kauaksi tuosta 780 Mbit/s nopeudesta.
Miten suoritat nuo testit ja keräät login?
"SpeedTest++tällä tulee parempaa dataa
Onhan sillä monessa palvelussa oleellista merkitystä.Ei nyt järin vakuuttavalta kuulosta. Packet loss -mittaus UDP:lla?
Niin millä? UDP:lla?Onhan sillä monessa palvelussa oleellista merkitystä.
"SpeedTest++
It supports the new (undocumented) raw TCP protocol for better accuracy.
Features
4. Test supported: ... Packet loss (UDP)."
Ei nyt järin vakuuttavalta kuulosta. Packet loss -mittaus UDP:lla?
#offtopic No missä ja koska?Packet lossin mittaan WinMTR-ohjelmalla. Tuolla näkee missä lossia tapahtuu.
En nyt ihan ymmärtänyt mitä kritisoit.Niin millä? UDP:lla?
On tokl, se on kevyt verrattuna TCP:hen. Tosin pakettien perillemenosta ei ole mitään takeita, eikä siitä (perillemenosta tai packet lossista) tule suoraan mitään tietoa. Tämä kaikki pitää tehdä sovelluksen puolella
Ensimmäinen hop on paikallinen palomuuri, seuraavat 3 on KSVVn sisäisiä.
Odotan edelleen asiakaspalvelun vastausta tikettiin.
#offtopic No missä ja koska?
Toistuuko sama jos kytket WinMTR:n suoraan siihen ethernet-"nousuun"? Jos kyllä, niin operaattorilla loppuu kaista ja tiputtelevat paketteja. Jos ei, niin pfSense-raudassa ongelmaa. Onko offloadit pois päältä, esim. checksum-offloading? Realtekin vai Intelin NIC?Ensimmäinen hop on paikallinen palomuuri, seuraavat 3 on KSVVn sisäisiä.
Kiinteistöjen sisäverkot on toteutettava Traficomin määräyksen 65 mukaan, myös niitä päivitettäessä. Pitäisi rakentaa kotijakamot ja kaikki, eli halvalla ei saisi tehdä vaikka olisi huomattava parannus aiempaan verrattuna.
Omassa taloyhtiössä (4 erillis rivitaloa) ollut kuitu käytössä nyt muutaman vuoden, rajoittavana tekijänä kaapelointi, eli VDSL2 tekniikalla mennään talojakamosta huoneistoihin.Tässä onkin sellainen pieni kevennys, että vanhemmissa taloyhtiöissä, jossa on toimiva puhelinsisäverkko ei ole pakko rakentaa ethernet-yleiskaapelointia. Pelkkä valokuitu riittää huoneistoon. Ja täällä on saneerattu valokuidulla,
mutta ei ole kotijakamoa ollenkaan vaan kuitupäätelaite asennettu suoraan seinään. Eikä ole ethernettiä asennettuna
@kurkimies sinulla kun näyttää tälläisestä saneerauksesta olevan kokemusta, niin voitko heittää jotain suuntaa-antavaa kustannusta, mitä tämä teillä tuli maksamaan ? Ja minkä kokoisesta taloyhtiöstä kyse ?
Ainakin joillakkin operaattoreilla on vuokrausvelvollisuus ns HMV alueilla.
Jos "määrätty" noi tuo mieleen että niin ei olisi kaikilla kaikkialla , säädeltyyn hintaan.
Kiitos vahvistuksesta.HMV alueella hinta on säädeltyä, muualla ei eli voit laskuttaa mitä "vaan" ja näin tehdäänkin..
Meniko nyt oikeen ketjuun ? vai miten laiva busines tänne liittyy ?Yhtä hyvin voitais uutisoida, että vesille on laskettu uusi entistä isompi konttilaiva. Uutisella ei ole mitään merkitystä uutta autoa etsivälle, vaikka sekä autolla että laivalla voi kuljettaa tavaraa.
Kiitos vahvistuksesta.
Ja sielläkin (HMV) ei koske kuin niitä toimijoita joilla määrritelty olevan hallitseva markkina-asema.
Mikä on "monimoodivalokuitu". Ihan uusi termi, vaikka aika kauan seuraillut tätä aihetta.
Onko tämä normaali yksimuotokuitu ollenkaan? Niitä, joita on suomessakin viime vuosina kylvetty.
Onko tuossa testissä siis ollut monimuotokuitu?
Olisiko tämä ennätys sitten lähempänä sitä, mihin suomessa viime vuosina kylvetyillä kuiduilla voitaisiin päästä.
Maailman nopein internet: Netflixin kaikki sisältö sekunnissa – Tiedonsiirron nopeusennätys rikki
Englantilaistutkijat ovat rikkoneet internetin tiedonsiirron nopeusennätyksen.www.apu.fi
Posti toi omalla nimellä dnan tarjouksen kiinteästä 5G:stä. Liityntämaksu tais olla 400€ ja 1G netti 40€/kk määräajan.
Onneksi on jo kuitu käytössä (Ellun) niin tartte tohon tarttua. Kun vielä sais sen 1G/1G:n kuituun tai ton 5G:n mökille...
Joko yritysliittymää Elisalta, niin saat vaikka 10/10Gbit/s tai sitten pieneltä operaattorilta/osuuskunnalta saa korkeampaa uppia kuin 100Mbit/s.
Ei kait kaupungilla/kunnalla ole mitään roolia teletoiminnassa? Niissäkin tapauksissa missä kaupunki/kunta omistaa verkkoyhtiön, niin kyllä toiminta kanavoidaan sitten sen kautta. Fiksuahan se olisi tietty vetää nyt ainakin joku kaapeliputki valmiiksi, mutta jonkun yhtiön omaisuutta sekin sitten on. Sähköyhtiö tuo sähkön, teleyhtiö tietoliikenteen ja kunta veden+viemärin.Jos kaupunki tai kunta on rakentamassa uutta asuinaluetta, johon tulee pääsäätöisesti okt tai paritaloja, niin vetääkö kaupunki tai kunta esimerkiksi valokuitua automattisesti sinne samalla kun tekee muita töitä vai tuleeko sinne X yritys myöhemmin tekemään niitä? Onko kokemuksia?