Onko nämä kotiin tuotavat kuituliittymät Suomessa yleensä full duplex vai half duplex?
Vastauksia saitkin, mutta jäin miettiin että mitä kysymyksellä haet, tarkoitat.
Jos tarkoitat onko kuluttajaliittymä aikajakoisia, niin viimevuosina omakotitaloliittymissä Suomessa osuutta kasvattaneen GPON tekniikka, tilaa yhteys on jaettu, ja siitä voi seurata pientä teknistä viiveen lisäystä perinteiseen suoraan jakamattomaan kuituun verrattuna. Ymmärtääkseni riippuu valitusta tekniikasta, parametreistä ja käyttö hetken haaran kokonais kuormasta.
Tosin mitäpä sitä odottaa yrityksen toimitusjohtajalta, joka tarjoaa vain hitaita valokuituyhteyksiä, kun muilta yhtiöiltä löytyy yli gigaisia yhteyksiä asiakkaille, jotka arvostaa muutakin kuin odottamista. Muut myy autoja, ja toinen mopoautoja.
Lisää aikaa voi tänä päivänä hankkia monella tavalla, yksi niistä on nopeampi nettiyhteys. On varmasti niitä jotka maksaa netissä vain laskut, mutta nämä ei olekaan peruskäyttäjiä, vaan erikoiskäyttäjiä. Toivotaan, että mitkään helppoheikit ei myy valokuitua näille ylläpidolla.
Kuluttajakäytössä jotkin pelaajat tiiraan viivettä, se taasen riippuu muista tekijöistä kuin liittymän nimellisnopeudesta. Toinen harrastus joillain on Speedtest.net nopeus testit. Pelaaja jos siinä pelaikassa ei ola tallennustilaa ja runttaa pelistä toiseen ja latailee niitä pakettaja toistuvasta, niin voi kiinnostaa sen liittymän todellinen nopeus, vaikka oma kotiverkko olisi kymppi giganen, reittittimen paukut riittäisi, niin se ei nyt vielä tarkoita että viisataa meganen vs giganen johtaisi merkittävään vapaa-ajan säätöihin. Sitä voi sitten pohtia miten kaksigigasella liittymällä saisi lisää peliaikaa.
Mutta operaattorien kannalta, samoin hintatietoisten kannalta oli etu että talouksissa tilaillaan gigasia liittymiä, tai vielä nopeampia, se tahtotila nimenomaan tekee operaattoreilla kannattavaksi myydä edullisia hitaampia littymiä.
En maksa vaan 200/200 liittymän mukaan. Harvalla muullakaan on käytössä tuo gigainen. 200/200 on erittäin riittävä, kun on kyse kuidusta.
Kytkivät minulle tämän nopeimman liittymän käyttöön jo kauan sitten, sillä olen jo useamman kymmen vuotta pyrkinyt edistämään kuidun tuloa niin kotikunnan kuin koko suomenkin osalta.
Ymmärrät varmaan sen, että jos se kuvitteellinen firman uusi omistaja lähtisi korottamaan hintoja, niin asiakkaat vähenisi vähintään samaa tahtia. 50 euroa on se kynnys jonka jälkeen asiakaskato on jyrkkää.
Operaattorit joutuu taiteilleen hinnoittelun kanssa, jos on vaihtoehtoja, hintakilpailu niin se kysyntä romahtaa nopeasti jos hintanousee. Tässä taisi olla Kairan kuidusta kyse, sillä ne halvimmat liittymät on euromääräisesti ollut saman hintaisi, pientiä ALV hienosäätöä. n. viiskymppiä halvin jokapäivä toimiva, ja kolmenkympin pintaan osan vuodesta toimiva, jälkimmäisessä tainnut se käyttöaika pulittua.
Operaattori on tuonut toiminnan aikana kalliimpia liittymiä, joiden hinnat muistinvaraisesti eläneet.
Mobiili se tuonkin operaattorin kilpailia, vaikka alueella on kohteita joissa se ei ole käytännön vaihtoehto, kunnallisena toimijana ja miksei muutenkin niin nousi haloo jos hinnoitteli liittymäkohtaisesti.
Noin 99.99999% ei varmaan voikkaan.. Loput kyllä tietää ja keksii miten voi.. Toki peerauksestakin riippuvaa.. On olemassa nopeita palvelimiakin missä on vähintään se 10/10 linja joten jos peeraus kunnossa ja molemmiss päissä sopivat vermeet niin aika kivasti mahdollisuuksia siirtää vaikka ei olis ihan millilleen 10/10 maksimia..
Tekniikka ja nopeudet kuiteki kehittyy ja toiset tykkää olla aallon harjalla vaikkei sitä 24/7 tartteiskaan
Kuten sanoin.. Se että jos sinulla ei ole tarvetta tai kykyä käyttää suuria nopeuksia, se ei suinkaan tarkoita sitä etteikö jollain muulla voisi olla.. Varmasti joku muu kohtelisi sitä bensa kasiakin kenties hieman eri tavalla..
Joskus ketjuissa mietitty mihin voisi käyttää ja jos siellä verkossa joku sitä oikeasti käyttäisi putken täydeltä. Se pieni riski operaattoreilla on, muuten isot nimellisnopeudet on operaattoreilla lisätiennistä, jos se GPON yhteys joka tapauksessa jouduttu tekemään kymppigigaseksi, niin sitä voi liki riskittä myydä kuluttaja-asiakkaille.
Yritysasiakkaita, jos sellainen kiinnostaa, niin joku suoratoistopalvelu , mutta Ylellä, Sanomalla jne ehkä muitakin toiveita liittymän suhteen.
Kuluttaja jos ajatus on se vapaa-ajan asunnon kymppi giganen kotiverkko yhdistää netin kautta kodin vastaavaan, niin aika kevyt tunneli softa tarvitaan että kohtuu rahaan yli gigasen putken saa aikaan. joku PLEX toimii kyllä kymmpimegasen yli.
Noin 99.99999% ei varmaan voikkaan.. Loput kyllä tietää ja keksii miten voi.. T
Eli Suomessa ei yksikään kuluttaja tiedä ja keksi miten voisi ?, EUssa ne mahtuisi yhteen pieneen opiskelia teekkari asuntolaan.