Suomi - kuituyhteyksien kehitysmaa

Mitä eri palveluita voisi eri kuiduilla sitten saada?
sori ihan kaikkeen en tajuu.. autoja osaan korjata.
Osalla operaattoreita on palvelupaketeteja joihin paketoitu sisältöä, siis ihan IPn yli ja tosin usein myyvät kyllä erikseenkin palveluita . Jolloin paketointi on enemmän tai vähemmän hinnoittelu juttua.


Osalla operaattoreita on tarjolla kaapelitv palveluita, osa sitä arvostaa, ja jos maanpäällinen vastaanotto vaikeaa, niin ehkä tavallista enemmän. Osaa ei kiinnosta lainkaa, suoratoistapalvelut tärkeämpiä, joista moni on ihan operaattori riippumatonta.

Pienillä operaattoreilal voi taasen olla kuluttajilla harrastajia kiinnostavia palveluita, mutta jos ei tiedä jotain erityisesti haluavan, niin ei sitä tarvi. Mutta nettiyhteydessä vaativampaa kotikäyttäjää voi kiinnostaa, julkinen IP ja montako niitä saa, saako kiinteää IPtä, onko IPV6 palvelut, saako jopa suojetut portit auki.

Kiinteissä ei ole harvinaista että saa vain yhden dynaamisen julkisen IP, jos ei soita kelloja, niin riittää hyvin.

Onko tietoa miten on asia Täyskuidulla. itse en löytänyt niiden sivuilta vastausta
Palvelukuvaus muistaakseni siellä jossain ollut, tai sitten en muistan väärin.
 
Viimeksi muokattu:
Osaatteko sanoa mitä haittaa/ hyötyä siitä voi olla kun täyskuitu on sidottu siihen chinian vai mikä se oli verkkoon. Missä se voi tulla eteen että ei saa muita toimittajia valittua?..Pitäisi meinaan firmaankin tilata se elisan kuparin tilalle

Itse pitäisin myös Ciniaa ihan pätevänä toimijana jolla on omasta takaa reilusti kapasiteettia maailmalle.

Yleisesti ottaen omaa pikku ISP liiketoimintaa puuhastellen aina pieni harmitus jos johonkin menee vain yksi kuitu joka ei ole paikkakunnan HMV-operaattorin kuitu. Tämä lähinnä siksi, että tällöin ei ole toivoakaan saada ostettua tilaajakuitua jos loppuasiakas haluaisi joskus kilpailuttaa nettiyhteyttänsä. (kuidun omistajaa ei ole pakotettu vuokraamaan kuitua eteenpäin edullisesti).

Omat motivaatiot toki kaupallisia ja miksipä se kuidun maahan kaivanut sitä "sopuhintaan tm." haluaisi kilpailijalle vuokrata jos ei ole pakko ;)
 
Mutta nettiyhteydessä vaativampaa kotikäyttäjää voi kiinnostaa, julkinen IP ja montako niitä saa, saako kiinteää IPtä, onko IPV6 palvelut, saako jopa suojetut portit auki.

Onko tietoa miten on asia Täyskuidulla. itse en löytänyt niiden sivuilta vastausta
 
Onko tietoa miten on asia Täyskuidulla. itse en löytänyt niiden sivuilta vastausta

Palvelukuvauksessa lukee osoitteista näin, veikkaan että ovat dynaamisia (kotikäyttöön),
porteista ei mainintaa…

Täyskuidun valokuituliittymät tarjoavat asiakkaalle valitun liittymätyypin mukaisen tiedonsiirtoyhteyden kiinteällä kuukausihinnalla. Palvelu on suunnattu kotikäyttöön. Laajakaistaliittymään kytketty laite käyttää julkista IP-osoitetta (IPv6 tuki tulossa myöhemmin). IP- osoitteita saa samanaikaisesti käyttöön enintään 5 kpl laajakaistaliittymää kohden. Liittymään ei sisälly sähköpostiosoitteita.

 

Tommonen tuli vastaan. Jos jollain on tilaus ja viittisi tsekata että onko siellä mitään mielenkiintoista.

Olin juuri tulossa linkittämään samaa uutista
 
No niin, nyt on hinnatkin tiedossa tänne suur city Kausalaan. Taitaa olla hinnat aika samat kun muuallakin. Pikkusenhan tuo gigan rööri kiinosteleepi, tuskin sitä noin nopeeta edes tarvii, mutta onhan se kiva olla. :lol: Päätelaitteeksi tarjoavat oletuksena Inteno EG 400 AC laitetta, 159e oli sille merkattu hinnaksi. Onko tuo ihan pätevä laite?

BLC Valo 100/100 Mbit/s40,80
Nyt 35,50
BLC Valo 300/300 Mbit/s44,80
Nyt 39,50
BLC Valo 600/600 Mbit/s47,80
Nyt 42,50
BLC Valo 1/1 Gbit/s59,50
Nyt 49,90
 
Viimeksi muokattu:
Onko maksamisen arvoinen juttu, avaatko vähän miksi pitäisi ostaa ko juttu

Varmaan tuossa alussa oleva teksti " Kilpailija kehottaa lukemaan sopimukset tarkkaan. " olisi mielenkiintoista saada ns. auki. Että mitä siinä sopparissa tarkalleen ottaen on...
Itse en heidän sopparista omasta mielestäni mitään erikoisempaa löytänyt, tosin aika nopsaan sen luin... Vaikka tilauksen teinkin :D
Niin ja myös peruin tilauksen heiltä, Valokuitunen kun ehti ensin ilmoittamaan että homma lähtee tulille meidän alueella.
 

Tommonen tuli vastaan. Jos jollain on tilaus ja viittisi tsekata että onko siellä mitään mielenkiintoista.
Täyskuitu-nimellä toimiva Adola-yritys on lähestynyt touko–kesäkuun vaihteessa laajasti pientaloasukkaita Porin alueella kirjeellä, joka myy valokuidulla toteutettavaa nopeaa nettiliittymää ilman liittymiskustannuksia.

Kampanja tarjoaa liittymän urakointia ja asennusta kesäkuun loppuun saakka ilmaiseksi, kunhan asiakas sitoutuu kahden vuoden määräaikaiseen sopimukseen kuukausihinnalla.

Mistä on kyse, toimitusjohtaja Tommi Linna?

”Meidän käsityksen mukaan Porin seudulla pitäisi olla kysyntää, sillä valokuituverkkoja on vielä vähän”, Tommi Linna aloittaa vastauksensa.

Hän kertoo, että he ovat lähestyneet omakotitaloissa asuvia laajasti Porissa, Ulvilassa ja Luvialla.

Täyskuitu on brändinimi, jonka takana oleva yhtiö on Adola Oy. Yhtiö kertoo investoivansa sadoilla miljoonilla euroilla valokuituverkkojen rakentamiseen lähivuosina ja tavoitteena olevan valokuituverkkojen markkinajohtajuus.

Miten tämä on mahdollista?

Linna kertoo, että jotkut muut toimijat saattavat tehdä kadunpätkää kerrallaan, mutta Täyskuitu rakentaa mieluummin kerralla mahdollisimman monelle, jolloin saadaan myös kustannusetua. Kohteena ovat nimenomaan olemassa olevat, vanhat omakotialueet, joille valokuitua ei ole vielä tuotu.

”Teemme mieluummin laajoja alueita.”

Valokuitu ilman avauskustannuksia kuulostaa kuitenkin kuluttajan kannalta vähän liian hyvältä ollakseen totta.

Onko tarjoukseen jokin koira haudattuna?

”Ei tässä ole mitään koukkua tai pientä printtiä”, Linna vakuuttaa puhelinhaastattelussa.

Kaikissa sopimuksissa on tietenkin ehdot, joihin osapuolet sitoutuvat. Toimitusehdot löytyvät yrityksen verkkosivulta.

SATAKUNNAN KANSA vertaili Täyskuidun tarjousta kilpailijan, Telia-taustaisen Valokuitusen sopimuksiin. Kilpailijalla kuluttaja saa esimerkiksi itse valita valokuidun nettioperaattorin. Alkukustannukset ovat kuitenkin kovat verrattuna Täyskuituun.

Linna vastaa Satakunnan Kansan lisäkysymykseen operaattoriin sitoutumisesta tekstiviestillä.

”Tämä on hyvä tarkennus. Täyskuidun verkko on avoin kaikille toimijoille ja tulevaisuudessa verkossa on myös muita toimijoita. Toimintamme on vielä käynnistysvaiheessa ja tämän takia tarjolla on vasta yksi operaattori.”

Täyskuidun valokuituverkon operaattori on Suomen valtion enemmistöomistama ict-yritys Cinia Oy, joka on myös Adolan omistaja noin 20 prosentin osuudella. Adolan pääomistaja on Hollannissa pääpaikkaansa pitävä kansainvälinen infrastruktuurisijoittaja DIF Capital Partners noin 80 prosentin osuudella.

Linnan mukaan omistajilla on rahaa ja tahtoa rakentaa valokuitua Suomeen isossa skaalassa.

Paljonko sopimuksia pitää olla, että valokuitua kannattaa alkaa vetää?

”Noin neljännes alueelta, sitten rakentamispäätös tehdään”, Linna sanoo.

Linna sanoo, että hanke voisi käynnistyä syksyllä, jos asiat etenisivät suotuisasti, ja rakentaminen voisi alkaa ensi vuonna.

Sopimusehtojen mukaan asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilaus, jos Täyskuitu ei ole aloittanut valokuituverkon rakentamista kahden vuoden kuluessa tilauksesta.

Satakunnan Kansa puhui myös kilpailijan Valokuitusen toimitusjohtajan Heikki Kauniston kanssa.

Hän haluaa korostaa kuluttajien valinnanvapautta ja kehottaa perehtymään vaihtoehtoihin.

”Meidän viesti kuluttajille on, että älkää katsoko ensimmäisenä hintaa, vaan katsokaa, mitä sopimukset pitävät sisällään. Mihin kuluttaja sitoutuu?” Kaunisto sanoo.

Verkon avoimuudesta Kaunisto sanoo, että kuitu on avoin, jos siellä on useita palveluntarjoajia vapaasti valittavissa.

TÄYSKUITU on alkanut tänä keväänä rakentaa valokuituverkkoja muun muassa Kotkassa, Lappeenrannassa ja Haukiputaalla. Yhtiö markkinoi tällä hetkellä voimakkaasti esimerkiksi Pirkanmaalla.

Toukokuussa yritys on kertonut rakentamispäätöksestä esimerkiksi Kouvolassa ja Torniossa, mutta myös valokuituhankkeen tyssäämisestä Karkkilassa, Seinäjoella ja Jyväskylässä.

”Emme valitettavasti saaneet alueilla riittävästi tilauksia rakentamishankkeiden toteuttamiseen”, yhtiön tiedote kertoo.

Näissä tapauksissa Täyskuidun kanssa tehneiden talouksien sopimus on yksinkertaisesti rauennut.

”Olemme halunneet olla rehellisiä ja avoimia kuluttajille. Tiesimme, että kilpailija on alkanut rakentaa niillä alueilla, joille teimme päätöksen olla rakentamatta. Sitten olemme herrasmiesmäisesti todenneet, että okei, toinen tekee tällä alueella, turha meidän on lähteä lyömään päätä seinään ja kilpailla heitä vastaan”, Linna kertoo.
 
Kampanja tarjoaa liittymän urakointia ja asennusta kesäkuun loppuun saakka ilmaiseksi, kunhan asiakas sitoutuu kahden vuoden määräaikaiseen sopimukseen kuukausihinnalla.

...

Onko tarjoukseen jokin koira haudattuna?

”Ei tässä ole mitään koukkua tai pientä printtiä”, Linna vakuuttaa puhelinhaastattelussa.

Kaikissa sopimuksissa on tietenkin ehdot, joihin osapuolet sitoutuvat. Toimitusehdot löytyvät yrityksen verkkosivulta.

Tekstisi ilmeisesti linkistä lainattu.

Eli tässä nyt markkinoitu maksullista tuotetta ilmaisena.

Pienellä printillä yleensä tarkoitetaan sopimustekstiä joka on ristiriidassa markkinointi viestin kanssa, esim todellinen hinta/kustannus on paljon suurempi kuin markkinointi vistissä annettu ymmärtää.

Tämä pieni printti on sitten otettukkin kirjaimellisesti, se "pieni präntti" on ollut ihan samalla fonttikoolla kuin leipäteksti.

Jos oikeasti ovat ilmaisesta mainostaneet, niin tätä ihmetellytkin aiemmin, ilmeisen hyvä tuote, todella edullinen, niin miksi sitten markkinoinissa pitää suorastaan valehdella. Jos joku jättää heidän n tonnin siis netti 24kk hinnoilla tilaamatta, niin kyllä tuolla ilmaisella ampuvat itseään ja koko kuitusektoria jalkaan.

Ihmiset on jättäneet ottamatta kokonaan ilmaisia kuituja ottamatta kiinteistöönsä epäluulojen takia, ja ei tämä sitä vähennä.
 
Onko se nyt varsinaisesti harhaanjohtamista jos sanotaan, että rakennus/asennuskustannukset 0e jos ottaa 2v määräaikaisen liittymän? Täyskuidun sopimusehdoissa sitten sanotaan, että jos päättää perua liittymän sen jälkeen kun rakennuspäätös on tehty ja sopimus sitova, maksaa ~2500e rakennuskulut.
 
Ehdotus riippuu mitä ne todelliset hinnat on ja millaiseen soppariin olet nimenlaittanut.

Täyskuidulla tyypillinen soppari on n, tonni siis 24kk netti, liittymisajankohta joustava. (jos olisi todellinen 0€, niin ehdottomasti tilaisin varuiksi)

Jos valokuitusen liittymisen kokonaishinta on 900€ , ja toimitus on nopea, niin joku tilaisi sen ja ilmoittautuisi myös täyskuituun,ajoittaisi jälkimmäisen mahdollisen 24kk sopparin sopivaan kohtaan ja pitäisi sen parivuotta ja arposi sitten millä jatkaa.

Valokuitusen kohdalla muistettava että jos yhteydessä ei ole aktiivista palvelua, niin menee pieni ylläpitokk maksu, jos haluaa pitää sopimuksen voimassa, eli kuvaillussa skenaariossa ajatus että sen maksaisi parivuotta, joissain Valokuitusen soppareissa ylläpitomaksua ei peritä ensimmäisiltä vuosilta.


Jos tuo sinun 900€ on määräaikainen vuokraliittymä, niin laskelmat sitten ihan toisenlaiset, joudut maksaa vuokraa määräajan, vaikka ei olisi palvelua tilattu.

Ilmeisesti sinulla ei ole väliä palveluiden osalta, jolloin lisäarvo kahdesta on lähinnä kilpailun tukeminen alueella ja maksimoida nopea liittymän saaminen.

Edit:
Jos valokuitusen soparista voi edullisesti irtisanoutua, ja valokuitusella on myös perusmismahdollisuus, niin varaudu siihen että se hanke voi vielä hyytyä. Jos soppari on nyt ilmoituksen jälkeen sitova puolin ja toisin, niin sitten todennäköisempi.

Hei

Kiitos yhteydenotostasi.

Alueellenne ei ole vielä tehty rakentamispäätöstä.
Rakentamispäätös tehdään viimeistään 12 kuukauden kuluessa sopimuksesta, yleensä jo aiemmin.

Tällä hetkellä tilanne on se, että teemme tarkempaa suunnittelua selvittääksemme, voiko valokuituverkon toteuttaa naapurustoosi. Tässä työssä menee vielä hetki. Kerromme sinulle mahdollisimman pian, eteneekö alueesi valokuituhanke.

Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilaus 14 päivän kuluessa tilausvahvistuksen vastaanottamisesta.. Etämyynnin peruuttamisoikeuden jälkeen tehdystä tilauksen peruutuksesta veloitetaan purkumaksu, joka on vähintään 470 euroa ja enintään liittymismaksun verran riippuen Valokuituselle tilauksen peruutuksesta aiheutuneiden todellisten kustannusten määrästä. Purkumaksu koostuu mm. alueverkon rakentamisosuudesta, suunnittelutyö- ja lupakustannuksista.

Pahoittelut, että joudut vielä odottamaan.



Terveisin,


Asiakaspalvelu | Valokuitunen

Puoli vuotta on kulunut tilauksesta, joka raukeaa vasta 12 kk kohdalla, jos rakentamispäätöstä ei ole tehty. Olen siis jumissa Valokuituseen (900€ tilaus) . Täyskuitu tarjoaa asennuksen 0 € nyt. Täytyy kai odottaa sen puoli vuotta, jos Valokuitunen ei saa mitään aikaiseksi, huoh ...
 
Onko se nyt varsinaisesti harhaanjohtamista jos sanotaan, että rakennus/asennuskustannukset 0e jos ottaa 2v määräaikaisen liittymän?
Ollaan lähempänä rajaa, mutta on.

Jos kertoo että liittyminen maksaa 1000€ kaupanpäälle 24kk netti. jos kokonais kustannus on oikeasti tuhat euroa, niin taitaisi olla aika ok.

Jos kertoo liittymä maksaa 41,66€/kk * 24kk, yhteensä 1000€, jos kokonais kustannus on oikeesti se, niin taitaisi olla ok.

Jos kertoo että liittymä 0€ jos maksaa jotain, niin miksi puhua nollasta eurosta, jos ei kerro oikeaa hintaa. tarkoitus on salata se.

Jos kertoo että ilmainen liittyminen, mutta todellisuudessa maksaa euron, niin se on valehtelua.


Toki jos myyjä keksii hyvin monimutkikkaan hinnoittelun, 0€+150e+12*20€+12*58,83, niin vaikea tehdä ytimekästä, monesta luvusta sitten ihan vain sattumalta valinnut pienimmän. luvun joka on vähiten merkitsevä, luvun jonka voisi jättää koko kaavasta ja markkinoinnista pois.
 
Ollaan lähempänä rajaa, mutta on.

Jos kertoo että liittyminen maksaa 1000€ kaupanpäälle 24kk netti. jos kokonais kustannus on oikeasti tuhat euroa, niin taitaisi olla aika ok.

En nyt muista mitä siinä Täyskuidun mainoslehtisessä luki, mutta kun menee tekemään sitä tilausta niin mielestäni heti tossa kohtaa ilmoitetaan hinnoittelu ja määräaikaisuus aika selkeästi. En nyt näe tuossa suurta eroa jos esim. joku operaattori tarjoaisi 5G ilmaisella modeemilla kun ottaa 24kk määräaikaisen.

tayskuitu.png
 
En nyt muista mitä siinä Täyskuidun mainoslehtisessä luki, mutta kun menee tekemään sitä tilausta niin mielestäni heti tossa kohtaa ilmoitetaan hinnoittelu ja määräaikaisuus aika selkeästi. En nyt näe tuossa suurta eroa jos esim. joku operaattori tarjoaisi 5G ilmaisella modeemilla kun ottaa 24kk määräaikaisen.

tayskuitu.png
Mikähän tuossa täyskuidussa on tuon 1gigasen liittymän nopeus, eli ollaanko lähempänä 1000m, vai siinä 940m paikkeilla laitteista johtuen.
 
En nyt muista mitä siinä Täyskuidun mainoslehtisessä luki, mutta kun menee tekemään sitä tilausta niin mielestäni heti tossa kohtaa ilmoitetaan hinnoittelu ja määräaikaisuus aika selkeästi.

On se toki "hyvä" jos tilatessa näkyy hinnat.
Tosin kuvakaappaukseen ne ei olle asiallisesti mahtuneet.
 
On se toki "hyvä" jos tilatessa näkyy hinnat.
Tosin kuvakaappaukseen ne ei olle asiallisesti mahtuneet.

Siitä puuttuu Jatka nappi, seuraavilla sivuilla tarjotaan Maxivisionia ja Wifi reitittimiä, joita kumpaakaan ei ole pakko ottaa. Jos haluaa itse koko setin nähdä niin Täyskuitu – paras nettiyhteys ikinä , laita omakotitalo, osoite 11100 / Keskuskatu12 (oikeasti Riihimäen Osuuspankin osoite), joku diipa@daapa.fi sähköpostiosoite ja pääsee selaamaan hinnat ja ehdot ennen kuin pitää alkaa omia tietoja ja pankkitunnistusta tekemään.
 
Mikähän tuossa täyskuidussa on tuon 1gigasen liittymän nopeus, eli ollaanko lähempänä 1000m, vai siinä 940m paikkeilla laitteista johtuen.
1Gbps yhteyshän antaa speedtestillä yms optimitilanteessa jotain tuollaista 950Mbps luokkaa tuloksia, se speedtesti mittaa hyötydataa, osa datasta on vaan "otsikkotietoja"

Jotta nopesutesterit näyttää tuota 1Gbps nopeutta sen todellisen nopeuden pitää olla sen reilun 50M nopeampi.
 
Pulatunnus vaihda jo levyä, kyllä se liittymismaksu on ilmainen.
Asiakas saa tasan tarkkaan tiedon liittymän kuukausimaksusta liittymää tilatessaan.

Ei tässä mitään kuituvarausta kaupata, joka tuodaan sokkelin juureen ja jätetään odottamaan mahdollista myöhempää käyttöä.
 
Mikähän tuossa täyskuidussa on tuon 1gigasen liittymän nopeus, eli ollaanko lähempänä 1000m, vai siinä 940m paikkeilla laitteista johtuen.

Noin 940/940, Cinia ISP:nä, ja 1gbps linja käyttäjälle.

Edit, tiedä sitten onko Täyskuidulla parempi nopeus, koska niillä on jo tuo 2gbps tuote valikoimassaan... Eli sen puolesta ei mikään kai pitäisi jarruttaa 1gbps liittymällä?

Ainakin hitaammilla liittymäprofiileilla esim 500/500 ja 200/200 tulee pientä extraa Cinialta täällä sunnalla jossa käyttäjälle linja suunniteltu 1gbps nopeuteen.
 
Mikähän tuossa täyskuidussa on tuon 1gigasen liittymän nopeus, eli ollaanko lähempänä 1000m, vai siinä 940m paikkeilla laitteista johtuen.

Ei se laitteista johtu. Laitteet yltää itseasissa 1,25Gbps raakana, mutta siihen tulee kaikenlaista muuta dataa kuten kättelyä, virheenkorjausta sun muuta mukaan. Se vaan on toi 940Mbps se maksimi jonka TCP/IP liikenteellä saa.

Tässä mielestäni varsin seikkaperäisesti selvitetty asia josta tyhmemmänkin luulisi sen tajuavan.



Efficiency using Standard Ethernet Frames
At the beginning of this article we noted the potential to send 125000000 bytes/second on Gigabit Ethernet. When each frame consumes 1538 byte of bandwidth that gave us 81274 frames/second (125000000 / 1538). If each frame carries a maximum of 1460 bytes of user data this means that we could transfer 118660598 data bytes per second (81274 frames x 1460 byte of data), i.e. around 118 MB/s.

This means that when using default Ethernet frame size of 1518 byte (MTU = 1500) we have an efficiency of around 94% (118660598 / 125000000), meaning that the other 6% is used for the protocols at various layer, which we could call overhead.

Jumbo freimeillä saataisiin kasvatettua 99%, mutta sen kanssa ainakin joskus oli omat ongelmansa josta syystä toi pienempi freimikoko on edelleen pääsääntöisesti käytössä. Laitetuesta sen ei pitäisi enää nykyisin olla kiinni.
 
Noin 940/940, Cinia ISP:nä, ja 1gbps linja käyttäjälle.

Edit, tiedä sitten onko Täyskuidulla parempi nopeus, koska niillä on jo tuo 2gbps tuote valikoimassaan... Eli sen puolesta ei mikään kai pitäisi jarruttaa 1gbps liittymällä?

Ainakin hitaammilla liittymäprofiileilla esim 500/500 ja 200/200 tulee pientä extraa Cinialta täällä sunnalla jossa käyttäjälle linja suunniteltu 1gbps nopeuteen.

Tuossa 2Gbit/s liittymässä todennäköisesti tulee suoraan täyttä 2000/2000Mbit/s, kun päätelaitteessa on väh. 2.5Gbit/s kuitusisääntulo ja väh. 1kpl 2.5Gbit/s ethernet-portti
 
Tuossa 2Gbit/s liittymässä todennäköisesti tulee suoraan täyttä 2000/2000Mbit/s, kun päätelaitteessa on väh. 2.5Gbit/s kuitusisääntulo ja väh. 1kpl 2.5Gbit/s ethernet-portti

Onko 2,5Gbps todellinen nopeus vai raaka nopeus?

EDIT: Kun tarpeeksi etti niin löytyhän sitä jotakin testiä eli on se näköjään todellinen nopeus, ei ole markkinamiehet iskeny kynsiään tuohon. :p


EDIT2: Niin ja kuten tuossa testissä havaittiin niin alkaa omissa laitteistoissa helposti tulla pullonkauloja. Tolla jampalla selvästi talletusasemat tuli pullonkaulaksi vaikka käyttikin SSD:tä ja höpötti 500MB/s SSD:n nopeudeksi. Se kun vaan on niin että ei ne kirjoitusta kykene pitämään yllä pitkään tuolla nopeudella. Uudemmat NVMe asemat toki pystyy ja enteprise kama, mutta halvat ku´luttaja romut, varsinkaan vanhemmat ei.

Tuo kannattaa tosiaan pitää sitten mielessä kun noita suurempia kuin kikasia kuituja hommaatte. Se speedtest voi näyttää hyvältä, mutta sitten kun aletaan lataamaan jotakin niin vauhdit voikin tippua selvästi alle maksimin ihan siiitä syystä että käytettävä talletusasema ei pysy perässä.
 
Viimeksi muokattu:
Siitä puuttuu Jatka nappi, seuraavilla sivuilla tarjotaan Maxivisionia ja Wifi reitittimiä, joita kumpaakaan ei ole pakko ottaa. Jos haluaa itse koko setin nähdä niin Täyskuitu – paras nettiyhteys ikinä , laita omakotitalo, osoite 11100 / Keskuskatu12 (oikeasti Riihimäen Osuuspankin osoite), joku diipa@daapa.fi sähköpostiosoite ja pääsee selaamaan hinnat ja ehdot ennen kuin pitää alkaa omia tietoja ja pankkitunnistusta tekemään.
Kiitos, kokonaishintaa ei kerrottu ennen tilaajatietojen syöttämistä ja tilauksen hyväksymistä. (en tiedä kerrotaanko edes sen jälkeen)
Osoitesyötön jälkeen vielä luvattiin valokuituliittymää hintaan 0€.

Ilmainen sanaa ei sentäs ollut.

Ynnäilemällä muut hinnat niin kokonais hinta on alle tonnin sis 24kk netti, joka niin edullinen ettei sitä kannata peitellä vaan päinvastoin esitellä. Ilmeisesti sekin on myyjän mielestä liikaa.
 
Tuo sana "ilmainen" on markkinoinnissa vähän kyseenalainen, koska jos sä maksat tuottajalle jotain että saat sen ilmaisen, niin silloin se ei ole ilmainen.

Ilmainen kakkukahvitarjoilu on ilmainen jos sun ainoa kulu on paikalle saapuminen, mutta 100e liittymän kuukausimaksuun sisältyvä data ei ole ilmainen, koska siitä liittymästä pitää maksaa 100e.

Sama pätee tohon liittymään, jos sun pitää maksaa 50e kuussa 2 vuoden ajan, niin liittyminen ei ole silloin ilmainen, vaikka siitä ei erikseen tarvitsisikaan maksaa.
 
Meneekö tässä nyt puurot ja vellit sekasin kun verrataan valokuituliittymän rakennuskustannusta kahvitarjoiluun...

Jos valokuidun rakentaminen maksaa sen ~2500€ jota sun ei nyt tarvi maksaa, vaan sitoudut asiakkaaksi kahden vuoden ajaksi niin melko ilmaselle kuulostaa.
 
Plus kun se kuitu on asennettu, niin kuka ei jatkaisi asiakkaana vuosia. Tuollainen pari vuotta lienee ihan yksi ja sama.
 
Sama pätee tohon liittymään, jos sun pitää maksaa 50e kuussa 2 vuoden ajan, niin liittyminen ei ole silloin ilmainen, vaikka siitä ei erikseen tarvitsisikaan maksaa.
Täyskuidun 0€ liittymistarjous on voimassa rajallisen ajan (==ennakkomarkkinoinnin kesto?). Jos liittyminen tuon jälkeen maksaa normihinnan 2490€ ja liittymä maksaa kuitenkin saman kuin 0€ liittymistarjouksen aikana liittyneille, niin kokisin 0€ liittymisen olleen ilmainen kaupanpäällinen.
 
Siis tuo ilmainen termin käyttö on juridisesti merkityksellinen ja markkinoinnissa siksi huono termi. Siksi varsinkin isommat firmat ei yleensä käytä tuota termiä...
 
Siis tuo ilmainen termin käyttö on juridisesti merkityksellinen ja markkinoinnissa siksi huono termi. Siksi varsinkin isommat firmat ei yleensä käytä tuota termiä...
Mulla on tässä Täyskuidun ja Valokuitusen mainoslaput pöydällä, kummassakin käytetty 0€ hintaa asennus/liittymiskuluina, ei sanaa "ilmainen". Termistä jankkaaminen ketjussa käsittääkseni alkoi, kun Satakunnan Kansa oli ylle linkatussa jutussa sitä käyttänyt. Ei siis suoraan yritysten oma markkinointi asialla.
 

Liitteet

  • IMG_20220609_115216_HDR~3.jpg
    IMG_20220609_115216_HDR~3.jpg
    1,1 MB · Luettu: 79
DNA FTTH 400/200M 44,90€/kk (1.7.2022 alkaen)
Täyskuitu 500/500M 44,90€/kk
Täyskuitu 1000/1000M 49,90€/kk

Pitääkö tässä nyt vaan "kuopata" DNA ja siirtyä nopeammille vesille? Vai vetääköhän Täyskuitu DNAn kuidun rinnalle?
 
Mulla on tässä Täyskuidun ja Valokuitusen mainoslaput pöydällä, kummassakin käytetty 0€ hintaa asennus/liittymiskuluina, ei sanaa "ilmainen". Termistä jankkaaminen ketjussa käsittääkseni alkoi, kun Satakunnan Kansa oli ylle linkatussa jutussa sitä käyttänyt. Ei siis suoraan yritysten oma markkinointi asialla.
Joo, ja juuri sen "ilmainen" sanan virallisen määritelmän takia ne ei käytä sitä.

Sinänsä taitaa olla turhaa jankkaamista kun kaikki on asiasta samaa mieltä. :)
 
Meneekö tässä nyt puurot ja vellit sekasin kun verrataan valokuituliittymän rakennuskustannusta kahvitarjoiluun...

Jos valokuidun rakentaminen maksaa sen ~2500€ jota sun ei nyt tarvi maksaa, vaan sitoudut asiakkaaksi kahden vuoden ajaksi niin melko ilmaselle kuulostaa.
Jos haluat kahvit ja se maksaa nolla euroa, eikun 890 euroa.
Jos halut valokuituliittymän, ja se maksaa nolla euroa, eikun 890 euroa.

Jos mainostetaan että saat kotisii valokuituliittymän hintaan 0€, mutta todellinen minimi hinta on 890€

Kokonaishintaa ei edes kerrota ennenkuin teet tilauksen (en varma kerrotaanko sen jälkeen).

Se on toki hyvä että ilmaista sanaa ei enään käytetä, tai sen käyttämistä on vähennetty.
 
DNA FTTH 400/200M 44,90€/kk (1.7.2022 alkaen)
Täyskuitu 500/500M 44,90€/kk
Täyskuitu 1000/1000M 49,90€/kk

Pitääkö tässä nyt vaan "kuopata" DNA ja siirtyä nopeammille vesille? Vai vetääköhän Täyskuitu DNAn kuidun rinnalle?

Vetää.
 
Jos haluat kahvit ja se maksaa nolla euroa, eikun 890 euroa.
Jos halut valokuituliittymän, ja se maksaa nolla euroa, eikun 890 euroa.

Jos mainostetaan että saat kotisii valokuituliittymän hintaan 0€, mutta todellinen minimi hinta on 890€

Kokonaishintaa ei edes kerrota ennenkuin teet tilauksen (en varma kerrotaanko sen jälkeen).

Se on toki hyvä että ilmaista sanaa ei enään käytetä, tai sen käyttämistä on vähennetty.
Mä oon tilannut valokuitusen, lounean ja täyskuidun. Minusta oli aika selviä tapauksia kaikki. Esitteessä oli kerrottu myös sopimuskauden kokonaiskustannukset. Ainakaan mitään epäselvää ei ollut siinä vaiheessa kun tilasin. Missään ei sanottu että saat ilmaiseksi nettiyhteyden.
 
Missään ei sanottu että saat ilmaiseksi nettiyhteyden.
Ei ilmaista nettiä, se mitä luvattiin oli valokuituliittymää kotisii hintaan 0€. (*

Todellisuudessa rahaa menee vähintää sen vajaa tonni, tai jos ei tilaa sitä nettiä, niin paljon enemmän.

Markkinoilla on ollut valokuituja jotka on urakoitu kiinteistöön valmiiksi, jopa niin valmiiksi että vain palveluntilaamista vaille, hintaan 0€


(*
Kyllä jos tilausta eteni, antoi henkilötiedon, niin kerrottiin että pitää tilata määräaikainen maksullinen netti, sen valinnan jälkeenkään ei kerrottu kokonaishintaa,... eli ennen tilauksen tekemistä asiakkaalle ei kerrota kokonaishintaa, on toki tajunnut että tässä nyt vedätettiin, ettei nolla eurolla saa mitään, edes sitä liittymää.


Edelleen tarjous on hyvä, erittäin edullinen kokonaishinta, jos ei nettiä nyt tarvitse, niin kannattaa silti se ottaa määräajaksi, jos sen kuituliittymän haluaa. (no nyky käsityksellä, riskit toki on)


Onneksi sinun ei tarvitse tuota törkyhintaista kuitua hommata, vaan voit jäädä odottelemaan sitä aidosti ilmaista kuitua.
Nyt menit henkilöön.

En ehkä ole riittävän usein toistanut että tarjous on hyvä, erittäin edullinen, ja sitä kannattaa harkita jos tarjotaan.

Osalle se "tonni" on kuitenkin iso raha. ja ilmeisesti se on sitä myyjänkin mielestä.



Oishan se kiva jos operaattori vetäisi ja asentaisi kuidun ilmaiseksi sekä maksaisi nettiliittymän kustannukset loppu elämäksi.
Olis. tuollaisia on "toistaiseksikin" harvemmin ollut, saati eliniäksi.

Saisikohan silloin markkinoida liittymän rakennuskustannukseksi 0€?
Liittymän saa myydä 0e, jos se oikeasti niin tekee.

Liittymän saa toki antaa kaupanpääliseksi, ei sitä ole kritisoitu, päinvastoin

Jos joku tietää henkilön joka on luullut saavansa kuidun ja netin ilmaiseksi hakekoon kyseisen henkilön holhoukseen.
Mihin tämä heitto liittyy, jos oikeasti saa kuitunetin ilmaiseksi, niin ei siinä holhousta kaivata.
Jos myyjä vedättää, niin vika on myyjän.

Toki tämä turha piilottelu johtaa siihen että ihmiset on epäluuloisia, se johtanut siihen että "holhous" pelossa kieltäydytty oikeasta 0€ kuidusta, on kieltäydytty ilmaisesta netistäkin, jälkimmäisiin on toki saattanut kuulua irtisanomis riski. (unohtaa irtisanoa ennen maksullisuutta), joten voinut ihan hyvä syy kieltäytyä.


Yritys käyttää lisäksi jotain Ovh vertailuhintaa, joka ilmeisesti vedetty ihan hatusta, yritys itse hinnoittelee ja markkinoi tuotteensa, joten ilmeisesti ihan itse keksinyt itselleen jonkin Ovh hinnan.
Markkinoilla ei taasen ole mitään vakiintunutta yleistä liittymähintaa, vaan hinta yleensä haarukassa 0-10 000€, + vuokraliittymät, tai operaattorin omat.
 
Viimeksi muokattu:
Ei mua olisi yhtään haitannut vaikka olisinkin saanut kuidun ilman 3k aloitusmaksua. Sinänsä se määräaikaisuuskaan ei tuon tyyppisessä palvelussa ole niin rajoittavaa. Toisaalta, en mä myöskään sitä sure että tuon aloitusmaksun maksoin, mulla on kuituliittymä!
 
Onneksi sinun ei tarvitse tuota törkyhintaista kuitua hommata, vaan voit jäädä odottelemaan sitä aidosti ilmaista kuitua.
Oishan se kiva jos operaattori vetäisi ja asentaisi kuidun ilmaiseksi sekä maksaisi nettiliittymän kustannukset loppu elämäksi. Saisikohan silloin markkinoida liittymän rakennuskustannukseksi 0€?

Hetkinen, ei ole mahdollista, aktiivilaitteet vaativat sähköä...
 
Jees, kotikunta mukana laajassa neljän tähden ryhmässä kiinteissä yhteyksissä. Vain kolme kuntaa edellä 4,5 tähden luokituksella.
Mobiilissa sitten napsahti pari tähteä, kuulostaa ihan realistiselta. Äsken oli esimerkiksi vesisade, joka hidasti mobiiliverkkoa tuonne 3-15mbps nopeuksiin.

Monissa paikoissa on laitettu hihat heilumaan, ei siellä jankata ilmaisen ja 0e liittymismaksun erojen välillä, vaan laitetaan yhteydet kuntoon.
 
Huomautus - foorumilla ei ole tarkoitus keskustella toisista käyttäjistä
No korjataan kun @Juha Kokkonen sanos.

Poisti vain mun muutkin mielipiteet, niin kaunistellaan:
Kuitu/5G keskuteluissa sama "nimeltä mainitsematon" henkilö hehkuttaa 5G:tä. Varmaan aikoinaan 4G-myyjiäkin. OSTAKAA SE KUITU. Sillä pärjää.
 
Kyllähän 5G hyödyttää myös kuituliittymän käyttäjää luomalla jonkinlaisen hintakilpailun. Vaikka tuote ei olekaan yhtä hyvä, niin silti se muodostaa sen kipurajahinnan, jonka verran enemmän ihminen on valmis maksamaan siitä paremmasta yhteydestä.
 
Mulla on tässä Täyskuidun ja Valokuitusen mainoslaput pöydällä, kummassakin käytetty 0€ hintaa asennus/liittymiskuluina, ei sanaa "ilmainen". Termistä jankkaaminen ketjussa käsittääkseni alkoi, kun Satakunnan Kansa oli ylle linkatussa jutussa sitä käyttänyt. Ei siis suoraan yritysten oma markkinointi asialla.

Täyskuidun nettisivuilla kuitenkin käytetään edelleen sanaa "ilmainen" jokaisen alueen kohdalla.

ScreenShot173.jpg


Samaten kerrotaan että avausmaksu 0 euroa, mutta kun pistää tilauksen sisään, avausmaksu onkin 150e.

ScreenShot163.jpg


ScreenShot171.jpg


Itse pistänyt tilauksen sisään jo reilu vuosi sitten 1390e liittymismaksulla, jota ei tarvitse kuitenkaan maksaa jos rakentamiseen päästään. Saa nähdä pitääkö tuo 150e kuitenkin maksaa, vaikka Keminkin kohdalla mainostetaan 0e avausmaksua, ennen tilaksen tekoa..
 
Liekö Täyskuidulla sivut hieman huonolla hoidolla, Kouvolan osalta näyttää tälle:

1654845914875.png
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 314
Viestejä
4 491 022
Jäsenet
74 194
Uusin jäsen
Juhisti

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom