Kuinkas usein noi gigan maksimit toteutuu noin realistisissa käyttötilanteissa jos unohdetaan se speedtest jossa tietysti saa sellaisia lukemia että epiines on oikein mielissään.
Gigasia on monelaisia.
Tänäpäivänä giganen riittää monelle taloyhtiölle, jos liittymän vaihteluväli on tiukka.
Jos liittymän vaihteluväli on iso, ja vertaa hitaampaan liittymään jossa vaihteluväli pieni, niin isoin lisäarvo voi olla ne noepustestit. Mikä toki pätee monelle kotiliittymälle muutenkin.
Ja vaikka liittymässä riittäisi paukut, niin voi toki miettiä mitkä palvelut kykynee palvelemaan kuluttajaa siinä määrin että lisähinta vastaa lisäarvoa.
Suurimmale osalle kansasta gigasesta ei ole kyllä juurikaan mitään muuta iloa kuin sen epiineksen pönkitys. Vai mihinkä tarttee nopeuksia joilla saadaan esim. teranen asema täytettyä noin 2,5h? Ja onko tuollaisille määrille datan siirtoa kuinka monella tarvetta ihan peräti viikoittain?
Monia joutuu ottamaan gigasen liittymän sen takia että saisivat nopeamman paluusuunnan, ottaisivat mielummin edullisemman, alas suunnassa hitaamman symmetrisen.
Toinen syy, jos hintaero on pieni, niin nopealla liittymällä paikkaa kotiverkon heikkouksia, eli halvempaa maksaa liittymästä, kun laittaa kotiverkko kuntoon.
Ja monelle on ihan oikeasti suurta lisäarvoa niillä nopeustestien tuloksilla.
Vai mihinkä tarttee nopeuksia joilla saadaan esim. teranen asema täytettyä noin 2,5h? Ja onko tuollaisille määrille datan siirtoa kuinka monella tarvetta ihan peräti viikoittain?
On myös heitä jotka ovat hankkineet ripeaa pilvipalvelua, jolloin on ihan käyttökokemuksen kannalta merkitystä sillä yhteyden nopeudella.
Toki joku muutama meganen documentti liikkuu hitaammallakin, mutta jos harrastua/ala on selalinen missä isoja tiedostoja käsitellään pilvenkautta, niin muutama kymppi kuussa vauhdista voi olla hintansa värtti, jos muut maksaa sen yhteyden.
Jos taasen se yhteyden perustaminen maksaa kymppitonneja, niin kaikille se ei ole ihan niin tärkeä. Vaihtoehtoja myös muuttaminen, tai toimistolla työskentely.
Kuidussa tuntuu olevan niin että tarve loppuu hyvin äkkiä jos pitäisi maksaa, esimerkkejä alueista missä kuitu tuotu nurkalle, ja vaikka sen lopun saisi parillatonnilla valmiiksi, niin sitä oikeaa tarvetta tuntuu olevan yllättävän harvalla.