Ei mitään gigan liittymiä tule myydä jos rungossa ei jerkku riitä. On ihan selvä asia että silloin tulee myydä vaikka 100/100 liittymiä jos käyttäjiä on lukuisia mutta runko vain giga.
Ja tuohon toiseen viestiin viitaten,
Kyllä täällä normaalisti tulee normi verkkokortin läpi se n. 940/940, tosin joulun-uudenvuoden aikoina kyykkäsi aika reilusti, mikä kuulemma yllätti ISP:n, ja runkokaistaa yms ollaan lisäämässä.
Kyllä se vaan riittää.
Eihän tuossa Espoon Tornissa ollut pitkään 1/1Gbit/s ostettu kaista ja nythän ne vissiin nostivat 2/2Gbit/s (10Gbit/s runko), toista sataa käyttäjää ja silti keskikulutus parhaimmillaan muutama sata Mbit/s. Eli kyllä se kaista tasantaatusti riittää.
Ja eihän tuonne assembly-tapahtumaan ole kuin tuotu takavuosina 10Gbit/s yhteyttä ja sielläkään ei ole liikkunut kuin kuin jossain 7-9Gbit/s vaikka ollut 4000 käyttäjää verkossa kiinni. Tuolla sentään liikkuu eri tavalla tietoa.
Etkä voi tietää, onko operaattorin päässä jaettu useampi kytkin yhden runkoyhteyden perään.
Tornitalo hankki oman kuidun: nopeus nousi, hinnat romahtivat
SuomiComin toimittama laajakaistayhteys yltää nykyisellään yhden gigabitin sekuntisiirtonopeuteen sekä tietoa ladattaessa että lähetettäessä. Tässä se eroaa kuluttajaliittymistä, jotka ovat lähes aina epäsymmetrisiä, eli lähetyskaista on selvästi latauskaistaa kapeampi.
Kapasiteettia on helppo nostaa tarvittaessa, sillä teknisesti yhteys tarjoaa jopa kymmenen gigabitin nopeuden suuntaansa ilman laitteistomuutoksia. Volotinen kertoo, että toistaiseksi gigabitin yhteys on riittänyt ruhtinaallisesti. Kaikkien aikojen ruuhkapiikki yhtiössä nosti latauskaistan liikenteen noin 500 megabittiin sekunnissa, eli puoleen maksimivauhdista. Kasvunvaraa liikenteelle on siis vielä reilusti, ennen kuin nopeusluokan kasvattamista tarvitsee miettiä.
Liittymän toteutusta helpotti kiinteistölle valmiiksi vedetyn valokuidun ohella se, että vuonna 2009 rakennetussa talossa oli valmis ethernet-verkkokaapelointi kaikkiin asuntoihin ja yleisiin tiloihin. Niiden ansiosta myös esimerkiksi taloyhtiön kerhohuoneessa on nyt oma langaton verkko vapaassa käytössä.
"Vaikka yhteyden siirtokaista on jaettu kaikkien asuntojen kesken, käytännössä yksittäiselle käyttäjälle on yhtiössämme tarjolla niin paljon siirtokaistaa kuin hänen laitteensa todennäköisesti pystyvät käyttämään", Volotinen kertoo. Kiinteistöjen jaettuja liittymiä saatetaan karsastaa juuri jaetun kaistan teoriassa aiheuttaman ruuhkautumismahdollisuuden takia, mutta se ei ole ongelma, kunhan kaistanleveys mitoitetaan oikein.