Et vissiin sisäistänyt itse asiaa että kukaan ei ole vaatimassa keltään eikä pakottamassa kuluttajille mitään 10G letkua... vaan pointti on siinä että jos sellasen 10G letkun haluaa, sellanen olisi mahdollisuus kuluttajankin ottaa...
Olen sisäistänyt asian ihan täydellisesti. Sellaisen letkun kyllä saa jos haluaa laittamalla kättä taskuun jossa on seteleitä.
olkoon tarjoajalla vaikka 2G/2G liittymiä tarjonnassa kuten nykyään on niin näille mainitsemilles kuluttajatuotteille sais sellasella linjalla varsin sukkelan liittymän ilman että tarttee ostaa erikseen 10G porttia emoon tai erillistä verkkokorttia..
Siis nyt en kyllä ymmärrä. 10G liittymää pitäs saada vaikka omat laitteet eivät siihen yltäisi, vai mitöä ihmettä nyt taas yrität kertoa? Niitä 2G/2G liittymiähän jo alkaa tulla, joka todennäköisesti tulee olemaan se maksimi jonkin aikaa kunnes kuluttaja puolella alkaa olla se tilanne että järestään kaupasta ulos kannetussa raudassa on se 10G verkkoliitin, joka tuskin seuraavan viiden vuoden aikana tapahtuu. Väliin voipi mahtua vielä 5G verkko.
Mutta se olisi kuitenkin tärkeä että mahdollisuus olisi valita niitä nopeuksia laajemmalla skaalalla.. ottaa ken tarvii.. toiselle riittää hitaampi.. toiselle nopeempi.. kuka tykkää mistäki
Kättä taskuun jos se 10G on pakko saada. Sillä siitä kiimasta pääsee eroon.
Varmaan niillä jotka 10G tä haluaa niin ei ole ihan perus kuluttaja tyyppiset ratkasut kotona vaan hieman jotain toisenlaista laitteistoa joka pystyy käsittelemään hyvin nuo nopeudet..
No veikkaan että aika harvassa on ne kotijormat joilla oikeasti on pelit ja vehkeet kunnossa siihen että 10G liittymästä täyden hyödyn saisi irti. Jos sulla vaikka on työasema ja sitten nassesetä jossain nurkassa niin siinä nassesedässä tarttee olla vähintään 10G portti, mielellään 2 ja nassesedissä käytetään edelleen pitkälti HDD:tä, jos nykyiset HDD:t kykenee sellaiseen 250MB/s maksimiin, niin siinä saa 5kpl lättyjä pistää RAID-0 joka SAATTAA juuri ja juuri riittää siihen että sinne nassikalle voidaan kirjoittaa tuutin täydeltä. Todellisuudessa tarttee enemmän, tai sitten tarttee siirtyä SSD:n ja alkaa kustannuksia syntymään kun aletaan lätkiä 8TB SSD pintaa nassikkaan.
Ja kukaan toivottavasti ei ole niin hullu että ajaa RAID-0:ssa mitään joka on vähänkin arvokasta dataa, eli tuon kun iskee RAID-6 niin se on heti 2 lättyä lisää. Ja jos haluaa että sitä IO:ta on jälellä myös siihen että voi samanaikaisesti työskennellä sieltä nassikalta kun sitä 10G putkella täytetään, niin tarvitaankin jo aika kasa lisää niitä lättyjä että sitä IO:ta piisaa. Vaihtoehtona sitten on viritellä jotain NVM-e cacheja mutta ei sekään halvaksi tule ja jokainen viritys tekee koko siitä storagesta monimutkaisemman ja mitä monimutkaisempia virityksiä on käytössä niin sen alttiimpia ne on vikaantumaan.
Sitten tarttee olla vielä 10Gbps kytkin mielellään eikä nekään ole ihan halpoja jos tarvitaan enemmän kuin muutama portti.
Aletaan puhua jo sellaisista investoinneista että sitten on varmaan jo varaa se yritysliittymä ottaa jos sellaista kerta tarvitsee.
Minusta nyt hiukan haiskahtaa siltä että et ole koko asiaa edes ajatellut siltä kantilta että mitkä ne todelliset laitevaatimukset on että tuollaisesta liittymästä täyden hyödyn saa ja nyt sitten koitat laastaria liimailla sinne ja tänne.
Ja jotta ehkäpä tulisit sieltä dinosaurusten aikakaudelta pois niin nykyaikana on pci-e + nvme + muut kovalevytyypit hyvinkin yleisiä emoissa jotka tukevat varsin päteviä nopeuksia.. ovat myös perus petterille hintansa puolesta houkuttelevia sekä senkin puolesta että petterin esim. pelit latautuu nopeasti sellaselta..
Olen varsin hyvin perillä mitä on tarjolla. Tällä hetkellä on käytössä SATA ja M.2 kuluttajapuolella, jälkimmäistä voidaan ajella sekä SATA että NVM-e tilassa. Enterprise puolella on sitten SAS ja U.2. SAS väylä on Alaspäin yhteensopiva SATA:n kanssa ja puhdas SAS on tuplasti nopeampi kuin SATA. U.2 ja M.2 on periaatteessa sama, liitin erilainen ja U.2 tukee hotswappia kun M.2 ei tue.
Ens vuonna varmaan alkaa yleistyä ainakin datacenter puolella EDSSF, mutta kuluttaja puolella sen yleistyminen voi kestää sitten tovin jos toisenkin.
Mitähän muista "kovalevytyyppejä" mahtaa herran mielestä sitten olla?
Se että onko petterin peli asennettu SATA SSD levylle, vaiko NVM-e levylle, ei juurikaan ole vaikutusta pelien latautumiseen nyt. Sen takia SATA SSD on edelleen varsin yleisesti käytössä. Uusien konsolien myötä, kunhan direct storage tulee käyttöön ja yleistyy tilanne todennäköisesti muuttuu. Sä varmaan osaat ihan itse juutuubista vaikka etsiä testejä HDD vs SATA SSD vs NVMe SSD niin huomaat että erot on minimaalisia kahden jälkimmäisen välillä. Se älytön loikka tulee kun siirrytään pyörivästä ruosteesta flash aikakauteen.
Sitten nää kuluttaja versiot SSD asemista on sellaisia että niille saa varsin rivakasti kirjoitettua hetken. Sitten kun SLC kakku on täytetty niin oli sitten SATA taikka NVMe alla, niin sen suorituskyky tankkaa ja pahasti. Jos haluaa että näin ei tapahdu, niin sitten tarttee laittaa kättä taskuun ja hankkia enterprise kamaa ja se sitten maksaa.
Esimerkiksi tässä kaikki näyttää upeelta
Seuraavaksi 64GB testitiedostolla, toi softa ei suostu kirjoitusta tekemään 64GB:llä, joten tarvitaan Task Manager apuun. Softan tekiä tällä estolla varmaan välttelee vastuuta ettei porukat polta asemia loppuun tuon softan kanssa tai sitten tää on ihan vaan bugi softassa.
Kuten nähdään niin kirjoitusnopeus on tankannu oikein huolella. Ekan kerran kun testin tein niin se droppasi lopussa jopa 500MB/s. Mitäs luulet että kävis kun tämmöistä NVMe asemaa alettaisiin täyttää 10Gbps putkella?
Ja ei, tää NVMe ei ole edes mikään halvin mahdollinen vaan kuluttaja kamoista ihan kohtuullinen WD Black sarjan NVMe.
Jospa tämä nyt saisi sinut ymmärtämään että siellä putken päässä tarttee olla vähän muutakin kunnossa kuin se pelkkä putki mistä niitä bittejä valuu sisään.
Ehkä maailmassa on joillekkin muuta.. ehkä jotkuu priorisoi elämäänsä toisella tavalla kuin toiset.. ehkä kaikki ei vaan ymmärrä kuten itse ilmeisesti et ymmärrä et jokainen on erilainen ja jokainen arvostaa elämässä erilaisia asioita.. sekä haluaa erilaisia asioita... toiset tykkää ajaa ferrarilla.. toisille riittää tojota.. molemmilla pääsee paikasta A paikkaan B..
Johan minä olen useaan kertaan sanonut että kyllä niitäkin on joille tuollaisella liittymällä on tarvista, mutta se on niin häviävän pieni määrä että ei ole mitään järkeä tuoda sellaista liittymää vielä markkinoille koska normi kuluttajien ymmärrys näistä vehkeistä on niin rajallista että tukeen tulisi sitten aivan turhia soittoja tyyliin että "ei tää paska toimi!!! Speedtestillä näyttää tulevan ja menevän täyttä mutta heti kun lataan steamistä peliä niin se tulee hitaasti!!!"
Ja syy siihen hitauteen on se että petteri lorottaa sitä peliä normi kovalevylle ja vaikka lorottaisi kuluttajaluokan NVMe:lle niin sekin voi muodostua pullonkaulaksi kuten tuossa yllä osoitin. Tai sitten steamillä ei ole riittävästi kaistaa.
Ei tavan kuluttajat ymmärrä tämmöisiä seikkoja. Se speedtest taas pyörii täysiä koska data jota ladataan menee suoraan /dev/null ja data mitä lähetetään, tulee /dev/zero, /dev/random taikka muistiin generoidusta kökkäreestä jota sitten loopataan sen aikaa kun testataan.
Itsellä kanssa 1000/100 DNA- kaapeli. Onko kaapelilla mahdollista enemmän kuin 100 upload?
Kaapelissa uppikaistaa rajottaa taajuudet. Ne on ihan speksattu epäsymmetrisiksi koska dataa kulkee samassa piuhassa molempiin suuntiin niin ne pitää lähettää eri taajuus kaistoilla etteivät häiritse toisiaan. Voisi sen symmetrisenäkin toteuttaa, mutta sitten ei päästäisi siihen gigan latauksiin.