- Liittynyt
- 10.01.2019
- Viestejä
- 19 316
Sinänsä se NAT ei ole mikään ongelma 90% käyttäjistä, ja jos natissa on upnp tuki niin jo 99,5% käyttäjistä pärjää sen kanssa.
Jäljelle jää lähinnä omaa julkista palvelinta pyörittävät, joita tuskin on oikeasti edes tuota puolta prosenttia.
Koti NAT välttämätön, operaattorin NATista harmia, hyöty lähinnä IP pulaan.
UPnP on riskinsä, mutta auttaa kotikäyttäjää luomaan toimivia yhteyksi, jos hänellä se julkinen IP.
Jos tarkoitat julkisella palvelimella, julkiseen nettistä päin pääsyä vaativaa mitä tahansa palvelua, yleensä omaan tai lähipiriin käyttöön tarkoitettua, niin puoli prosenttia tarkoittaa joka kahdesadas, en väitettäsi voi kiistää, mutta pienellä otannalla en sitä ihan heti uskokkaan. VPN yhteyksien ottajia, kotipilveä, kameraa, sun muuta. Se ei nyt ole juttu onko ns ohjaukset rakennettu käsin, vai UPnPllä.
Jos operaattori ei tarjoa julkista IP:tä niin homma menee jo vaikeaksi, verrattuna suht kiinteisiin muuttuviin julkisiin IP osoitteisiin. Pitää rakentaa kiertokonsteja, yhteyden muodostaminen vaikeutuu, kustannukset nousee.
Toki tänäpäivänä moni kodin palvelu, mihin pitää saada ulkoa yhteys on ongelmia ratkottu ja homma voi onnistua tukkosenkin virityksen taakse, käyttöön ottokokemus paljon parmepi, mutta käyttökokemus aitoon nettinyhteteen verrattuna tahmaisempi.
Sitten jos mietit muita käyttäjäryhmiä joille julkinen IP on varsin oleellinen, PC/konsoli pelaajista varmaan löytyy heitä joille julkinen ip nettiyhteydessä on itsestään selvyys.
Oiket prosentit saa näyttää miltä haluaa kun valitsee sopivat lähtöarvot.Sinänsä se NAT ei ole mikään ongelma 90% käyttäjistä, ja jos natissa on upnp tuki niin jo 99,5% käyttäjistä pärjää sen kanssa.
Jäljelle jää lähinnä omaa julkista palvelinta pyörittävät, joita tuskin on oikeasti edes tuota puolta prosenttia.
Käyttäjiä on paljon ja yhdellä käyttäjällä voi olla käytössä monta liittymää.
Yhdellä liittymällä voi olla monta käyttäjää, kaikki käyttäjät ei useinkaan perehtyneet.
Ketjussa jos puhutaan kotitalouksien "Kiinteistä" yhteyksistä, niin sen kiinteä IPn tarve ja etu voi olla prosenttuaalisesti merkittävämpi liittymäkannasta.
IP surkeasta tilanteesta johtuen niin tuhra jakaa heille jotka ei tarvitse, muuta heille jotka tarvitsee niin syytä tarjota. Mobiilissa voisi olla käyttäjän valinta asetuksissa, kiinteissä ilmeisesti mennään aspan kautta.
Kyse mustakin kuin pysyvästä kiinteästä .
Osalla toki suht pysyvä kiinteä tarve, silloin voi ajatella että operaattori jostain julkisesta IP osoitteesta tekisi ohjaukset asiakkaan liittymään. Siihen voi olla pitkä tie että operaatorit tekisi järjestelmän jossa asiakas voisi itsepalveluna asiat hoitaa. Käytännössähän tuossakin operaattori joutuu sen julkisen IPn asiakkaalle varaa, jotta ei käy niin että kaksi saman IPn takanolevaa asiakasta haluaa samat ohjaukset.
Palvelun kannalta IPv6 käyttöön, nihkeyden takia vaatii näköjään viranomaisten tiukkaa potkimista.
Hätätilassa julkiset IP ei oletus, mutta halutessa kuluttaja liittymään sen saisi.
Kilpailun säilymisen takia, ne operaattorit jotka tahmaa IPv6 kanssa pakko luovuttaisi IP osoitetita niiden pulasta kärsiville.
Viimeksi muokattu: