Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tuo tuli tilattua, lieneekö yhdeltä m.2 SSD:ltä toiselle migraatio helpointa tehdä usb adapterin ja jonkin levynkloonaussoftan (mitä suosittelisitte?) avulla?Verkkokaupasta vielä 1 kpl saatavilla halvemmalla
[404] Sivua ei löytynyt
www.verkkokauppa.com
Tuo tuli tilattua, lieneekö yhdeltä m.2 SSD:ltä toiselle migraatio helpointa tehdä usb adapterin ja jonkin levynkloonaussoftan (mitä suosittelisitte?) avulla?
Samsungilla on oma softa tuohon, Data MigrationTuo tuli tilattua, lieneekö yhdeltä m.2 SSD:ltä toiselle migraatio helpointa tehdä usb adapterin ja jonkin levynkloonaussoftan (mitä suosittelisitte?) avulla?
Tuota käyttäisin jos uusi SSD on Samsung.Samsungilla on oma softa tuohon, Data Migration
Tein videon jossa kestää mulla ~2 sekuntia Windows 10 käyttiksen lataus:
Ja tossa mun videossa on tietysti hiberination pois päältä eli eli normaali käynnistys.
Eipä auttanut. Pitää kai sitä uutta lättyä alkaa sitten metsästämään, ongelma ollut todennäköisesti jo pidemmän aikaa mutta varastolätyltä on harvemmin tullut siirreltyä tavaraa pois niin eipä ole tullut huomattua aikaisemmin.Koita trimmata SSD. Löytyy kiintolevyn korjaus ja optimointi kohdasta.
Kyllä tuo yhtä hyvin pelikäytössä toimii kuin mikä tahansa muu SATA SSD, en näe tarvetta vaihtaa mikäli tuollainen kerran valmiiksi jo löytyy. Pelikäytössä ei muutenkaan ole varsinaisesti tarvetta nopeammille PCIe levyille.Liekö tämä oikea paikka kysyä, mutta koitetaan: aika satunnaisesti enää nykyään seuraan tekniikka syvällisemmin. Teinille pitäisi rakentaa uusi pelikone ja käteen osui edukkaasti terainen sandisk ultra 3D levy. Tekeekö tällä pelikäytössä mitään vain siirränkö suoraan back-up käyttöön?
Noniin toinen yritys. Ensimmäinen ADATA XPG SX8200 Pro, 2TB oli tosiaan rikki (bios/windows ei tunnistanut lainkaan), koska uuden Tietokonekauppa.fi:stä 13.11.2020 tilatun kanssa ei ole mitään ongelmia ja Windows asentui nätisti. Tämä on myös mallia ENG eli ei aikaan vielä ole tullut sitä hitaampaa ohjainta.
Pelaamisessa ei noilla SSD nopeuksilla taida kuitenkaan hirveetä eroa olevan. Sitä varten ei ainakaan kauheen korkeita hintoja kannata maksella tänä päivänä. Storage Game Loading Test: PCIe 4.0 SSD vs. PCIe 3.0 vs. SATA vs. HDD
Itse asiassa tuo Crucial P2 on kyllä TLC-levy. (P1 on QLC)Black friday -kiimassa meni M.2 NVMe-asemien tilaus vähän överiksi ja alla olevat olis venttailemassa. Nyt kun ajan kanssa asiaan tutustuin enemmän, niin jos käsitin oikein tuo Crucial on QLC? Joku näistä on tulossa Windows-levyksi (ja peleille) eli Crucial varmaan kannattaa skipata - vaikka nopeuserot tavan pulliaiselle varmaan onkin aika huomaamattomat. Crucialille ja Kingstonille jäi hintaa karvan päälle 90e Amazonista, ja Samsung kustansi minulle 65e. Samppa on siis vain 500GB, mutta riittää toki ok ainakin käyttikselle + muutamalle pelille. Takuu taitaa sekä Kingstonilla että Sampalla olla 5v ja kyllähän tuossa Kingstonissa kapasiteetti/euro suhde on huomattavasti parempi
Crucial P2
Kingston A2000
Samsung 970 EVO
Ehdottomasti SN550.Kävi vähän sama juttu kuin hypodermicillä ja tuli ostettua kaksi levyä, vaikkei olekaan suoranaista tarvetta:
- Crucial P1 CT1000P1SSD8 1TB Internal SSD (3D NAND, NVMe, PCIe, M.2)
- Western Digital SN550 1 TB high performance M.2 PCIe NVME SSD, Blue
Kumpikos noista kannattaa nyt Windowsille laittaa ja kumpi peleille?
Tarkemmin sanottuna P2 on kyllä sekä TLC että QLC levy. Crucial tehnyt budjetturatkaisuna sen että lättyyn voivat pistää jompaakumpaa muistia sen hetkisen saatavuus/markkinahinta tilanteen mukaan.Itse asiassa tuo Crucial P2 on kyllä TLC-levy. (P1 on QLC)
Tosin ihan budjettimalli halpisohjaimella, ilman DRAMia ja kai halvimmilla NAND-siruilla.
4K satunnaislukunopeus kun on SATA-SSD luokassa.
Kingston on reilusti parempi.
P5 olisikin jo sitten ihan asiallinen levy.
Kingston A2000 on hyvä tähän tarkoitukseen, jos se data mahtuu teran levylle. En ostaisi alle teran levyä, kuin ainoastaan, jos budjetti on todella tiukka.Mikäs täällä olis raadin mieilipide, että millainen M.2 NVME levy kannattaisi hankkia läppärin toiseen levypaikkaan ns. "datalevyksi"?
Vaatimukset hyvä ja halpa, mutta vain yksi tuote. Järkevät luku- ja kirjoitusnopeudet, ei tarvitse olla mikään huippunopea, mutta ei sais tukehtua heti kun siirtää isompaa datamäärää.
Olisko toi Kingstonin A2000 sellanen malli joka vois osua tähän tarpeeseen?
Sitä on tainnu saada parhaimmillaan alle satkulla teraisen levyn ja tälläkin hetkellä näyttää lähtevän vähän reilulla satkulla.
Teraista olen miettinyt mutta puolikin vois riittää jos löytyy halpa diili.
Kingston A2000 on hyvä tähän tarkoitukseen, jos se data mahtuu teran levylle. En ostaisi alle teran levyä, kuin ainoastaan, jos budjetti on todella tiukka.
Ei mitään oleellista merkitystä, kummalle asennat. Sampan levyssä voisit halutessasi hyödyntää sen mahdollistamaa 2 Gt ram välimuistia ( siis prossan RAM -muistiin 2 Gt cache osoittamaan M2 levylle ) .... vai olisiko isoin hyöty osoittaa se tuolle musasoftaa käyttävälle levylle.Kummalle käyttis.
Tiedät varmaan oman käyttöprofiilisi, eli paljonko tulee tuollaisten tietomäärien kirjoitusta. Tuo 4 teran QVO nyt on vielä sentäs siedettävä tuon jatkuvan siirtonopeuden osalta verrattuna 1 teran malliin.Hintaero on tyyliin QVO maksaa 370e ja EVO 470€. EVO:lla olis tasaset kirjoitusnopeudet koska muisti ei oo niin hidasta paskaa kuin QVO:ssa. Onko se satku lisärahan arvoista?
Näin tein itse, 300 euroa meni yhteensä kahteen 2TB TLC SanDiskiin, saa nähdä leviävätkö nuo alle.Sitten voi tietysti miettiä, että koska kyseessä on SATA SSD, jolloin liitäntöjen puute tuskin nousee ongelmaksi, niin mitäs jos hankkisi kaksi kaksiteraista, kun niissä hinnoittelu näyttää olevan järkevämpi ja saisi laadukkaamman SSD:n samaan hintaan.
Täyteen kirjoitusnopeuteeen pystyvän puskurin kokohan sitten todennäköisesti pienenee vapaan tilan vähetessä.Kuvasta näkee, että ekat 72 gigaa QVO kirjoittaa nopeeta, sit nopeus putoo 1/3osaan nopean kirjoitusbufferin täytyttyä.
Hintaero on tyyliin QVO maksaa 370e ja EVO 470€. EVO:lla olis tasaset kirjoitusnopeudet koska muisti ei oo niin hidasta paskaa kuin QVO:ssa. Onko se satku lisärahan arvoista?
Puskuriinhan ne varmasti menevät ensin ennen varsinaista lopulliselle paikalle ja muotoon (MLC/TLC) kirjoitusta.Jäi vaan mietityttämään oi 4K write, onko se ihan oikeasti noin? Vai onko tuo vaan joku short burst jonka se puskuroi tuolla vauhdilla ja sitten kyykkää vauhti ihan totaalisesti? Hajakirjoitukset kun on flashille todellista myrkkyä suorituskyvyn kannalta, kuten myös muille medioille jossa on lohkokoko isompi kuin kirjoitettavan datan koko.
Toisaalta tuota kirjoitusta voidaan kyllä rinnastaa, jos on tehty oikeasti fiksusti. Mutta mutta, jää silti kovasti mietityttämään mikä on käytännön implementointi.
Yhden säikeen queue depth 1 random 4k kirjoitusta ei pysty oikein rinnakkaistamaan. Siinä kun käsketään kirjoittamaan 4kB dataa yksi pala kerrallaan. Tuossa samassa testissä on 64 säikeellä jo ihan hyvät lukemat. NVME-asema hanskaa sen todella hyvin. Samoin jos jonon syvyyttä lisätään niin sekin mahdollistaa rinnakkaistamisen.Jäi vaan mietityttämään oi 4K write, onko se ihan oikeasti noin? Vai onko tuo vaan joku short burst jonka se puskuroi tuolla vauhdilla ja sitten kyykkää vauhti ihan totaalisesti? Hajakirjoitukset kun on flashille todellista myrkkyä suorituskyvyn kannalta, kuten myös muille medioille jossa on lohkokoko isompi kuin kirjoitettavan datan koko.
Toisaalta tuota kirjoitusta voidaan kyllä rinnastaa, jos on tehty oikeasti fiksusti. Mutta mutta, jää silti kovasti mietityttämään mikä on käytännön implementointi.
Omistin myös noita pny:n levyjä ja mulla oli täysin sama ongelma. Ratkaisin tuon myymällä pny:t pois ja ostamalla paremmatPNY CS900 480GB (samaa rautaa kuin Kingston A400) takkuaa pahasti tiedostojen lukunopeudessa.
Siirtonopeudet ovat luokkaa 3MB/s kun yritän siirtää tiedostoa koneen sisäisesti PNY ---> MP510 SSD. Myös ihan PNY:n sisällä tehtävät tiedostonsiirrot ovat aivan yhtä hitaita.
Kirjoitusnopeudet kuitenkin ovat sitä luokkaa ettei gigan tiedostolle kerkeä edes tulla tiedostonsiirtoikkunaa ennen kuin siirto on jo tehty. Eihän tässä ole päätä eikä häntää... lättykään ei ole kuin puolillaan niin tilan puutteestakaan se ei voi olla kiinni.
Onko tämä PNY/Kingston oikeasti näin kuraa vai missä muualla voisi olla ongelmaa? Ongelma näyttäisi olevan sama kuin tällä Techpowerup-postaajalla.
Jos tämä lätty ei tästä tokene niin pitää varmaan alkaa etsimään hyviä m.2 tarjouksia, harmi kun juuri meni BF-tarjouksetkin ohi.
Yhden säikeen queue depth 1 random 4k kirjoitusta ei pysty oikein rinnakkaistamaan. Siinä kun käsketään kirjoittamaan 4kB dataa yksi pala kerrallaan. Tuossa samassa testissä on 64 säikeellä jo ihan hyvät lukemat. NVME-asema hanskaa sen todella hyvin. Samoin jos jonon syvyyttä lisätään niin sekin mahdollistaa rinnakkaistamisen.
SEQ1M Q8T1 | 533 MB/s | 167 MB/s |
SEQ Q1T1 | 467 MB/s | 166 MB/s |
RND4K Q32T1 | 105 MB/s | 99 MB/s |
RND Q1T1 | 23 MB/s | 82 MB/s |
| 563 MB/s | 525 MB/s | |
SEQ Q1T1 | 544 MB/s | 488 MB/s | |
RND4K Q32T1 | 353 MB/s | 331 MB/s | |
RND Q1T1 | 41 MB/s | 89 MB/s |
Jaa no perkele. Just olin tuota ostamassa, mut onneks päätin tulla kurkkaamaan vielä tänne.Näistä SX 8200 Pro on nyt liikkeellä ainakin kolmea eri versiota.
Suorituskyvyssä on merkittäviä eroja.
Jos ei pysty varmistamaan mitä saa, kannattaa varmistaa että hinta on hyvä.
Vai onko yhdentekevää pelkkään pelikäyttöön ostaa joku halppis?
Jees kiitos Ainakin hyvin houkuttelevasti hinnoiteltu tuo A2000.Tällä tietoa joo, kunhan on hyvä halpis.
Pelikäytössä levyissä ratkaisevaa taitaa olla hyvä "random read 4k QD1" vauhti.
Sx 8200 Pro oli siinä hyvä ja myös heikommat jälkeläiset on kannoilla.
Myös Kingston A2000 suoriutuu hyvin etenkin uudella firmiksellä.
Kingston A2000 1 TB M.2 NVMe SSD Review - 8% Faster Thanks to New Firmware
Kingston 1TB A2000 NVMe PCIe SSD-levy, M.2 2280, 2200/2000 MB/s (Tarjous! Norm. 129,90€) - 99,90€
1 kpl / asiakas! Tarjous koskee Turun varastossa olevaa erää! Ominaisuudet : - NVME PCIe -suorituskykyä huokeasti - Kattava turvallisuustuki (TCG Opal, XTS-AES 256-bit, eDriwww.jimms.fi
Onko tuo hyvä käyttislevyksi satasella?
Ei ole 2TB m.2 levyjä näkynyt missään edullisesti?
Kai se riippuu täysin käyttötarkoituksesta huomaako. Tweaktownin mukaan kingstonin "real world" suorituskyky jää 2-3% nopeimmista, niin eiköhän tuo ainakin omien pumpum pelien varastoksi kelpaaViestiin näköjään vastattu sillä aikaa. No antaa olla
Mulla on tilauksella
Corsair 1TB MP400, M.2 2280 SSD-levy, NVMe, PCIe 3.0 x4, 3
139,9€
Tässä lukunopeudet 3480/1880.
Nyt kuitenkin tarjouksessa:
Kingston 1TB A2000 NVMe PCIe SSD-levy, M.2 2280, 2200/2000 MB/s (Tarjous! Norm. 129,90€)
99,9€
Ilmeisesti käytännössä en huomaa eroa? Onko ihan turhaa maksaa 40€ ylimääräistä? Nyt kyllä tulossa hieman laadukkaampia komponentteja koneeseen, joten siinä mielessä voisi olla perustella maksaa tuo erotus, joka toisaalta kyllä kääntyy prosentteina jopa 40% eroksi corsairin tappioksi.
Ilmeisesti käytännössä en huomaa eroa? Onko ihan turhaa maksaa 40€ ylimääräistä? Nyt kyllä tulossa hieman laadukkaampia komponentteja koneeseen, joten siinä mielessä voisi olla perustella maksaa tuo erotus, joka toisaalta kyllä kääntyy prosentteina jopa 40% eroksi corsairin tappioksi.
Vilkaise vaikka kaksi (2) viestiä ylöspäin...
Ja kysymykseesi: on hyvä.
Ei taida olla järkeä ostaa samaan hintaan ilman dramia olevaa ssd:täSamalla hintaa saisi myös Gigantista WD Blue SSN550 NVMe m.2 1Tb. Kumpiko näistä olisi parempi?
WD Blue SN550 NVMe PCIe M.2 sisäinen SSD 1 TB - Tallennus
WD Blue SN550 NVMe SSD -muistilla parannat kannettavan tai pöytätietokoneen muistia ja suorituskykyä. Nopean NVMe PCIe -liitännän avulla käynnistys- ja latausnopeudet vähenevät huomattavasti.www.gigantti.fi
Samalla hintaa saisi myös Gigantista WD Blue SSN550 NVMe m.2 1Tb. Kumpiko näistä olisi parempi?
WD Blue SN550 NVMe PCIe M.2 sisäinen SSD 1 TB - Tallennus
WD Blue SN550 NVMe SSD -muistilla parannat kannettavan tai pöytätietokoneen muistia ja suorituskykyä. Nopean NVMe PCIe -liitännän avulla käynnistys- ja latausnopeudet vähenevät huomattavasti.www.gigantti.fi