Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Itsellä on ollut Crucial, joka brickautui tietyllä tuntimäärällä ellei ohjelmistoa päivitetty. Tilanne huomattiin kun ensimäinen levy saavutti tuon tuntimäärän.Crucial ja samsung levyt ollu varmoja valintoja.
Mutta siksihän niitä firmiksiä tulee ja niitä olisi hyvä päivittää? Sama juttu kaikkien komponenttien kanssa.Itsellä on ollut Crucial, joka brickautui tietyllä tuntimäärällä ellei ohjelmistoa päivitetty. Tilanne huomattiin kun ensimäinen levy saavutti tuon tuntimäärän.
Toisaalta on ollut Samsung, jonka firmware oli niin karmeassa hapessa, että suorituskyky laski mikäli data oli levyllä liian kauan. Korjauksena firmware, joka kirjoittaa datan säännöllisesti uudestaan, eli kuluttaa levyä taustalla.
Menee ihan puihin, jos levyä valikoi valmistajan tai brändin perusteella. Jokaisella valmistajalla on onnistumisensa ja epäonnistumisensa. Sen vaan yleensä huomaa vasta sitten kun levyjä on myyty kuukausikaupalla.
Taitaa olla iotechin urbaani legenda firmwaren päivitys kun 90% ei tule mitään päivityksiä muulloin kuin muistipiirit vaihtuu.Mutta siksihän niitä firmiksiä tulee ja niitä olisi hyvä päivittää? Sama juttu kaikkien komponenttien kanssa.
Eikai nyt kukaan luulekkaan että päivitysten tarkastus = päivitys...Taitaa olla iotechin urbaani legenda firmwaren päivitys kun 90% ei tule mitään päivityksiä muulloin kuin muistipiirit vaihtuu.
Se että ajaa päivitysten tarkistuksen, ei päivitä vielä mitään. Ainoat jotka päivityksiä tarjonneet taitaa olla valmistuksen kanssa sekoilleet Samsung ja Kingston.
Olisi hyvä jos joku joskus mainitsi päivityneen firmware version, päivityksen tarjoamisen ongelmien ratkaisuksi sijaan.
Macrium ReflectPitäisi SSD kloonata, mutta millä softalla? onko väliä jos uusi ssd on isompi kuin vanha, 275Gb sata > 500gb NVMe
Eikai nyt kukaan luulekkaan että päivitysten tarkastus = päivitys...
Itse olen päivittänyt taannoin Crucialin M550 ja MX500 levyt uusimpiin firmiksiin.
Jos sulla on levyllä 500GB tavaraa niin sitä SLC-puskuria on saatavilla enään 125GB koska vapaata tilaa on 500GB. Tilaa jossa on dataa ei voi käyttää puskurina, päälle kun ei voi kirjoittaa. Eli kun lätkäset tuon codin sinne niin puolet asennuksesta menee hitaalla. Codin asennuksen jälkeen puskuria on enään 62GB(neljäsosa vapaasta 250GB:sta). Ainakin minun levyissäni tuppaa olemaan dataa enemmän kuin 50% kokonaistilasta.Samasta arvostelusta ”Conclusion” sivulta:
” Interestingly, these 250 GB in SLC mode match the 1 TB capacity in QLC mode. This means that the Rocket Q will operate its full capacity in SLC mode and move data to QLC when the drive is not busy. I verified this by filling the drive with 250 GB of data, waiting a few minutes, and then sending a large write burst to the drive, which indeed ran at full speed, not 150 MB/s. Even with the drive 90% full, write rates were good, so it's not like you write 250 GB/s once at full speed and then have terrible write rates until you free up those 250 GB, which will probably never happen on a 1 TB SSD.”
Mutta tätä voitanee jatkaa SSD keskustelussa tarvittaessa. Oman ymmärryksen mukaan Isojen (yli 250gb tiedostojen) jatkuvaan levylle kirjoittamiseen ei niin hyvä levy; ”normaalimpaan” käyttöön, pelailuun jne., missä kertarysäyksellä tallennetaan 250gb vain COD: Warzonen asennuksessa, ihan hyvä levy.
Itse taas ymmärrän tämän: ”Even with the drive 90% full, write rates were good, so it's not like you write 250 GB/s once at full speed and then have terrible write rates until you free up those 250 GB, which will probably never happen on a 1 TB SSD.”, niin että kirjoitus alkaa hidastua vasta kun koko levyllä on alle tuon 250GB verran vapaata tilaa eli vasta n. 700GB jälkeen (1Tb mallissa). Millään muulla tavalla en ymmärrä miten levyn ollessa 90% täynnä voisi kirjoitusnopeus olla edelleen ”good”, enkä usko että ”good” meinaisi 150MB/s kirjoitusnopeutta.Siirretty muualta.
Jos sulla on levyllä 500GB tavaraa niin sitä SLC-puskuria on saatavilla enään 125GB koska vapaata tilaa on 500GB. Tilaa jossa on dataa ei voi käyttää puskurina, päälle kun ei voi kirjoittaa. Eli kun lätkäset tuon codin sinne niin puolet asennuksesta menee hitaalla. Codin asennuksen jälkeen puskuria on enään 62GB(neljäsosa vapaasta 250GB:sta). Ainakin minun levyissäni tuppaa olemaan dataa enemmän kuin 50% kokonaistilasta.
Ymmärrät väärin. Tuo liittyy edelliseen lauseisiin eli puskuri tyhjenetään QLC-puolelle taustalla jotta seuraavat kirjoitukset taas mahtuvat puskuriin. Levyssä ei nyt vaan ole toisen teran edestä nandeja pysyvänä puskurina vaan se käyttää tyhjää tilaa siihen. QLC-soluun voi kirjoittaa 4 bittiä hitaasti tai SLC-moodissa 1 bitin neljään soluun yhtäaikaa paljon nopeammin mutta soluja käytetään nelinkertaisesti. Jos levyllä on 250GB vapaata tilaa niin SLC-moodissa tilaa on neljäsosa tuosta.Itse taas ymmärrän tämän: ”Even with the drive 90% full, write rates were good, so it's not like you write 250 GB/s once at full speed and then have terrible write rates until you free up those 250 GB, which will probably never happen on a 1 TB SSD.”, niin että kirjoitus alkaa hidastua vasta kun koko levyllä on alle tuon 250GB verran vapaata tilaa eli vasta n. 700GB jälkeen (1Tb mallissa). Millään muulla tavalla en ymmärrä miten levyn ollessa 90% täynnä voisi kirjoitusnopeus olla edelleen ”good”, enkä usko että ”good” meinaisi 150MB/s kirjoitusnopeutta.
Näin mahtavia lukuja irtoo pojan koneessa PNY cs900:lla. Kaukana ollaan ilmoitetusta 515/490 MB/s nopeuksista, ei kyllä päässyt uutenakaan luvattuihin, huonommaksi vaan mennyt. Näillä nopeuksilla luulis menevän jo takuuseen.
En nyt ihan allekirjoita tuota ettei niihin kukaan pääse, tässä verrokkina oman koneen 2 vuotta ja 10kk vanha 850 evo.Ne ilmoitetut on "up to" eli täysin tyhjällä levyllä yms. Vähän kuin autojen ilmoitetut kulutuslukemat, ei niihin kukaan pääse
Näyttäisi olevan ihan kohdallaan kun vertaa muihin: https://ssd.userbenchmark.com/SpeedTest/175702/PNY-CS900-120GB-SSD
Ihan täysin normaaleja numeroita markkinoiden halvimmalle DRAM-kakuttomalle 120-gigaselle SSD:lle. Ja random 4k Q1T1 millä on käytännön suorituskyvyn kannalta ehkä eniten merkitystä työpöytäkäytössä pieksee esimerkiksi oman puoliterasen Kingston UV400:ni 2-0 (R: 17.08 MB/s, W: 39.85 MB/s). Tuollasen vertaaminen tuplasti isompaan 850 evoon on vähän, noh, harhaista.Näin mahtavia lukuja irtoo pojan koneessa PNY cs900:lla. Kaukana ollaan ilmoitetusta 515/490 MB/s nopeuksista, ei kyllä päässyt uutenakaan luvattuihin, huonommaksi vaan mennyt. Näillä nopeuksilla luulis menevän jo takuuseen.
Ei ole näitä niin paljoa tullut seurattua, mutta joskus useampi sanonut että mitään kalliimpia ssd asemia (samsung, yms.) ei ole mitään järkeä ostaa, koska maksat vaan merkistä. Varmaan asiat muuttunu sitten tuosta ja tietoni on vanhentunut. En tiennyt että on pyhäinhäväistys vertailla 120gb ssd:tä 250gb kokoiseen, pahoittelen.Ihan täysin normaaleja numeroita markkinoiden halvimmalle DRAM-kakuttomalle 120-gigaselle SSD:lle. Ja random 4k Q1T1 millä on käytännön suorituskyvyn kannalta ehkä eniten merkitystä työpöytäkäytössä pieksee esimerkiksi oman puoliterasen Kingston UV400:ni 2-0 (R: 17.08 MB/s, W: 39.85 MB/s). Tuollasen vertaaminen tuplasti isompaan 850 evoon on vähän, noh, harhaista.
Ei ole näitä niin paljoa tullut seurattua, mutta joskus useampi sanonut että mitään kalliimpia ssd asemia (samsung, yms.) ei ole mitään järkeä ostaa, koska maksat vaan merkistä.
Onko ne nyt sitten wd blue ja mx500 ne mitä kannattaa ostaa, että saa hyvää suorituskykyä?Kalleimpien (esim. just se Samsung) ja halvimpien lättyjen väliin mahtuu myös keskihintaisia lättyjä. Käytännössä Samsungin kanssa identtistä suorituskykyä saa aina sen 10-20% halvemmalla samassa kokoluokassa. Sitten jos ostetaan se puolet maksava levy, niin sit saadaan surkeaa suorituskykyä
Näinhän se on verratessa kannattaa muistaa että ainakin yleisesti 120g on yksi sisäinen linja 240 kaksi jne. eli suurella levyllä saa parempia tuloksia vaikka itse levyn suorituskyky ei kasvaisi. En tiedä miten 3d muistit on muuttaneet tilannetta.Ei ole näitä niin paljoa tullut seurattua, mutta joskus useampi sanonut että mitään kalliimpia ssd asemia (samsung, yms.) ei ole mitään järkeä ostaa, koska maksat vaan merkistä. Varmaan asiat muuttunu sitten tuosta ja tietoni on vanhentunut. En tiennyt että on pyhäinhäväistys vertailla 120gb ssd:tä 250gb kokoiseen, pahoittelen.
Onko ne nyt sitten wd blue ja mx500 ne mitä kannattaa ostaa, että saa hyvää suorituskykyä?
Ei ole näitä niin paljoa tullut seurattua, mutta joskus useampi sanonut että mitään kalliimpia ssd asemia (samsung, yms.) ei ole mitään järkeä ostaa, koska maksat vaan merkistä. Varmaan asiat muuttunu sitten tuosta ja tietoni on vanhentunut. En tiennyt että on pyhäinhäväistys vertailla 120gb ssd:tä 250gb kokoiseen, pahoittelen.
Koska hitaus näkyy ihan käytännössä, enhän nyt toki voi varmaksi sanoa että on ssd:n vika.Ei.. Ne on vielä niitä halpoja.
Lisäksi nyt voisi lopettaa sen sekventiaalisten 1MB blokkien lukujen tuijottelun. Käytössä noi kaikki SSD:t on kuitenkin ihan kelpaavia, niin miksi pitää optimoida jotain tapausta, jota päivittäiskäytössä tapahtuu 1% ajasta? Ihan järjetöntä.
980 Pro tulossa myyntiin ilmeisesti loppukesästä. EVO-mallista ei mitään huhuja.Olen ylihintaa mielelläni maksava Samsung-uskovainen. Onko mitään huhua, milloin 980-sarjalaiset tulevat myyntiin? Lähinnä EVO-malli kiinnostaa. Pro olisi liioittelua.
Ei.. Ne on vielä niitä halpoja.
Mx500 halpis levy? Eikös tuossa ole kuta kuinkin sama suorituskyky Sampan 860 evon kanssa?
Näin mahtavia lukuja irtoo pojan koneessa PNY cs900:lla. Kaukana ollaan ilmoitetusta 515/490 MB/s nopeuksista, ei kyllä päässyt uutenakaan luvattuihin, huonommaksi vaan mennyt. Näillä nopeuksilla luulis menevän jo takuuseen.
Huvikseen tuli testattua CrystalDiskMark 7 mitä noi omat ssd levyt antaa.
960 Evo NVMe M.2 500gb
860 Evo 1TB sata3
Ei taida ihan CrystalDisk olla iskussa ton 860 kanssa..
Mihin muka noita NVMe levyjä tarviikaan..?
Edit: Tosta vielä Samsung oman softan benchmark. Eipä sekään ihan järjissään taida olla..
No tuohan selittää miksi tuli niin kummallisia tuloksia. Päällähän tuo on tuolla 860.Sampan ramcache käytössä:Rapid Mode SHOULD speed up your Samsung SSD ... but how?
Käytännössä testaat enemmän muistin kuin levyn nopeutta kun tuo on käytössä.
Olisko antaa suositusta 1-2tb 2.5" SSD millä sais siirrettyä dataa koko päivän täydellä kaistalla ilman että levy hidastuu eli ei mitään sisäistä bufferia mikä täyttyy tms.
Jos sata väylän SSD on hakusessa niin varmaan ja Samsung 860 evo riittää ja crusial MX500 uskoisin riittävän myös. Ovat halvempia kuin yllä oleva WD red. @E.T kerrotko oman näkemyksesi sopivasta sata SSD:stä.Olisko antaa suositusta 1-2tb 2.5" SSD millä sais siirrettyä dataa koko päivän täydellä kaistalla ilman että levy hidastuu eli ei mitään sisäistä bufferia mikä täyttyy tms.
Kaikki isoihin 3D NAND transistoreihin pohjautuvat TLC-levyt pystyvät hyvään 400/500Mbps luokan jatkuvaan kirjoitusnopeuteen.Olisko antaa suositusta 1-2tb 2.5" SSD millä sais siirrettyä dataa koko päivän täydellä kaistalla ilman että levy hidastuu eli ei mitään sisäistä bufferia mikä täyttyy tms.
Ainakaan kalliimpaa hintaa on hankala löytää kun Samsung 860 EVO:kin on reilusti halvempi!Tätä parempaa on vaikea löytää:
[404] Sivua ei löytynyt
www.verkkokauppa.com
Alla vielä @E.T yllä mainitsemat SSD levyt sieltä mistä ne saa halvimmalla.Olisko antaa suositusta 1-2tb 2.5" SSD millä sais siirrettyä dataa koko päivän täydellä kaistalla ilman että levy hidastuu eli ei mitään sisäistä bufferia mikä täyttyy tms.
Lienee juuri optimoitu siihen että data järjestellään/tallennetaan solujen kirjoituksia minimoiden kirjoituskeston kasvattamiseksi.En tiedä, että onko tuo WD Red SA500 optimoitu jotenkin jännällä tavalla NAS-käyttöön, mutta ei se näytä nopeustesteissä olevan ihan kärkiluokkaa.
Samalla jännällä tavalla miten Sandisk ultra on uudelleen brändätty WD blue 3D:ksi ja hintaa nostettu.En tiedä, että onko tuo WD Red SA500 optimoitu jotenkin jännällä tavalla NAS-käyttöön, mutta ei se näytä nopeustesteissä olevan ihan kärkiluokkaa.
Windowsin/pelien latausajoissa ei paljoa ole huomattavia eroja SATA ja NVMe SSD:n välillä.Miten sata-liitännäinen Samsung 850 Pro 512Gb vertautuu tähän PNY XLR8 CS3030 M.2 NVMe 500Gb korttiin? Lähinnä kiinnostaa nopeus- ja luotettavuusmielessä.
Ei lainkaan, jos pitää olla juuri Samsung 860 EVO.Onko kauheaa riistohintaa jos Powerista hakisi Samsung 860 EVO 1tb (159€) sekä Samsung 860 EVO 500gb (85,90€)? Olisi paikallisessa tarjolla.
Ei lainkaan, jos pitää olla juuri Samsung 860 EVO.
XLR8 3030 on paljon parempi. Siinä on RAM-cache, mitä 2130:ssa ei käsittääkseni ole.Noista Gigantin kitissä tulleista PNY M.2-korteista. Kitissä luvattiin PNY XLR8 CS2130 M.2 NVMe SSD 500 GB mutta paketissa olikin PNY XLR8 CS3030 M.2 NVMe SSD 500 GB.
Onko täällä tietoa miten nuo eroavat toisistaan? Kumpi on parempi?
PNY:n sivuilla luvataan 3030:lle kirjoitusnopeudeksi 2,000 MB/s, kun taas 2130 on puolet siitä 925 MB/s.
Kiitos. Hyvä näin, eipä tarvitse lähteä vaihtamaan.XLR8 3030 on paljon parempi. Siinä on RAM-cache, mitä 2130:ssa ei käsittääkseni ole.
Ole tyytyväinen tuohon saamaasi malliin.
Olisko antaa suositusta 1-2tb 2.5" SSD millä sais siirrettyä dataa koko päivän täydellä kaistalla ilman että levy hidastuu eli ei mitään sisäistä bufferia mikä täyttyy tms.