• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Sähköenergian tuotanto, taustatekijät, hintatason määräytyminen, yms yleinen keskustelu aiheesta

Ranskalaisten EPR on kyllä eeppinen fiasko. Kolme reaktoria valmiina, jokainen uniikki ilman juurikaan sarjatyön etuja. Kaksi viimeistä valmisteilla, eikä niiden tekemisessä näy aikaisempien projektien kokemus - samalla tavalla se Hinkley point on myöhässä ja ylittää kustannukset...
Eipä taida oikein muutkaan modernit reaktorit olla sarjatuotannon malliesimerkkejä. Liikaa toisistaan eroavat vaatimukset ja epäharmoniset säädökset eri maiden välillä ovat iso ongelma.
 
Eipä taida oikein muutkaan modernit reaktorit olla sarjatuotannon malliesimerkkejä. Liikaa toisistaan eroavat vaatimukset ja epäharmoniset säädökset eri maiden välillä ovat iso ongelma.
Etelä-Korealaiset rakentavat APR-1400-reaktoreita tasaiseen 6-8 vuoden tahtiin. UAE:n kolme yksikköä valmistuivat jokainen 8 vuoden rakennusajalla. Etelä-Koreassa nuo ovat rakentuneet vielä nopeammin.

Euroopassa liiallinen säätely kyllä tekee asiat vaikeaksi. Voimalatyypit pitäisi pystyä rakentamaan yhtä eurooppalaista sertifiointia vasten - ei jokaisen maan säteilyturvaviranomaisen oman tulkinnan mukaan.
 

Statistiikka

Viestiketjut
254 188
Viestejä
4 422 980
Jäsenet
73 300
Uusin jäsen
Joonaxx

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom