Riisinkeitin

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 015
Tässä muuten video missä pohditaan eroja sekä ihan testataan huomaako suoraan maussa mitään eroa 30$ "halppis" riisinkeittimen (missä lasinen kansi, riisi käy nopeasti kuivaksi jos käyttää "pidä lämpimänä toimintoa" jne.) ja päälle 200$ luksusriisinkeittimen välillä missä on ties miten monta (10+) eri toimintoa ja valintaa + kattilassa hellalla tehdyn riisin välillä. Ensin Jasmiini riisi, sitten japanilainen sushiriisi.



EDIT: itse esim. en todellakaan pitäisi enkä haluaisi mitään "kaunista" musiikkia tuohon keittimeen. Mutta en silti ostaisi tai tahtoisi mahdollisimman halpaa "basic" versiota missä on lasikansi ja joka päästää riisin kuivumaan tai joka polttaa osan riisistä helpommin pohjaan.

Tässä myös vertailua 20€ ja "best of the best" 360€ Japanilaisen riisinkeittimen välillä (mistä "kaikki" sanovat että kun kerran kokeilee ei halua vaihtaa pois tai käyttää mitään muuta, samaa näkee välistä tässäkin ketjussa joten katsotan itsekin tätä videota vasta nyt..):
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2022
Viestejä
183
Mittaat sen siis kuivana, sitten lisäät vettä "reippaasti" millä huuhtelet ja teet sen useamman kerran. Sitten vaan lisäät sitä vettä siihen kulhon reunassa olevaan merkkiin saakka. Ei varmaan kukaan käyttäjä ala laskemaan jotain veden imeytymismäärää riisiin tjsp.
Ei tarkoitus ole tehdä mitään taideteosta mikä menee myyntiin ja jää jälkipolvien ihailtavaksi vaan helppoa ja nopeaa ruokaa millä nälkä siirtyy eteenpäin.
Ilman riisinkeitintä ei ole ollut mitään kulhonreunamerkkejä, vaan perinteiset 0.5dl tarkkuuden mittakupit.

Tosin jos on kaksi mittakuppia, voisi yhdellä mitata toiseen 1 yksikköä kuivaa riisiä ja 2 yksikköä vettä ja katsoa yhteistilavuus. Sitten on se ja sama monestiko huuhtelee tai kauanko liottaa, kunhan tasaa yhteistilavuuden.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
125
Itse tehnyt riisin versatilella jo vuosia 1:1,25 (riisi:vesi) suhteella sen mukana tulevan pienen läpinäkyvän mittakipon kanssa ja täydellistä riisiä tulee. Eli mittaan huuhtomattoman riisin versatilen kattilaan tuolla mitalla ja sen jälkeen huuhdon kunnolla ja sitten samalla mitalla 1,25x vettä mukaan. Omaan makuun jos noiden versatilen viivojen kanssa menee niin tulee liikaa vettä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
246 423
Viestejä
4 303 282
Jäsenet
71 858
Uusin jäsen
larimlari

Hinta.fi

Ylös Bottom