Riisinkeitin

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 093
Tässä muuten video missä pohditaan eroja sekä ihan testataan huomaako suoraan maussa mitään eroa 30$ "halppis" riisinkeittimen (missä lasinen kansi, riisi käy nopeasti kuivaksi jos käyttää "pidä lämpimänä toimintoa" jne.) ja päälle 200$ luksusriisinkeittimen välillä missä on ties miten monta (10+) eri toimintoa ja valintaa + kattilassa hellalla tehdyn riisin välillä. Ensin Jasmiini riisi, sitten japanilainen sushiriisi.



EDIT: itse esim. en todellakaan pitäisi enkä haluaisi mitään "kaunista" musiikkia tuohon keittimeen. Mutta en silti ostaisi tai tahtoisi mahdollisimman halpaa "basic" versiota missä on lasikansi ja joka päästää riisin kuivumaan tai joka polttaa osan riisistä helpommin pohjaan.

Tässä myös vertailua 20€ ja "best of the best" 360€ Japanilaisen riisinkeittimen välillä (mistä "kaikki" sanovat että kun kerran kokeilee ei halua vaihtaa pois tai käyttää mitään muuta, samaa näkee välistä tässäkin ketjussa joten katsotan itsekin tätä videota vasta nyt..):
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2022
Viestejä
202
Mittaat sen siis kuivana, sitten lisäät vettä "reippaasti" millä huuhtelet ja teet sen useamman kerran. Sitten vaan lisäät sitä vettä siihen kulhon reunassa olevaan merkkiin saakka. Ei varmaan kukaan käyttäjä ala laskemaan jotain veden imeytymismäärää riisiin tjsp.
Ei tarkoitus ole tehdä mitään taideteosta mikä menee myyntiin ja jää jälkipolvien ihailtavaksi vaan helppoa ja nopeaa ruokaa millä nälkä siirtyy eteenpäin.
Ilman riisinkeitintä ei ole ollut mitään kulhonreunamerkkejä, vaan perinteiset 0.5dl tarkkuuden mittakupit.

Tosin jos on kaksi mittakuppia, voisi yhdellä mitata toiseen 1 yksikköä kuivaa riisiä ja 2 yksikköä vettä ja katsoa yhteistilavuus. Sitten on se ja sama monestiko huuhtelee tai kauanko liottaa, kunhan tasaa yhteistilavuuden.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
128
Itse tehnyt riisin versatilella jo vuosia 1:1,25 (riisi:vesi) suhteella sen mukana tulevan pienen läpinäkyvän mittakipon kanssa ja täydellistä riisiä tulee. Eli mittaan huuhtomattoman riisin versatilen kattilaan tuolla mitalla ja sen jälkeen huuhdon kunnolla ja sitten samalla mitalla 1,25x vettä mukaan. Omaan makuun jos noiden versatilen viivojen kanssa menee niin tulee liikaa vettä.
 

MI7

Liittynyt
05.12.2020
Viestejä
290
Itse tehnyt riisin versatilella jo vuosia 1:1,25 (riisi:vesi) suhteella sen mukana tulevan pienen läpinäkyvän mittakipon kanssa ja täydellistä riisiä tulee. Eli mittaan huuhtomattoman riisin versatilen kattilaan tuolla mitalla ja sen jälkeen huuhdon kunnolla ja sitten samalla mitalla 1,25x vettä mukaan. Omaan makuun jos noiden versatilen viivojen kanssa menee niin tulee liikaa vettä.
Riisin ja veden suhde voi vaihdella riisityypin mukaan. Siksi näissä kertomisissa olisi kiva kun samalla tuotaisiin ilmi mitä riisiä ja kenen valmistajan riisiä käyttää.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
128
Riisin ja veden suhde voi vaihdella riisityypin mukaan. Siksi näissä kertomisissa olisi kiva kun samalla tuotaisiin ilmi mitä riisiä ja kenen valmistajan riisiä käyttää.
Kyse siis pääsääntöisesti Jasminista. Valmistaja vaihtelee. Saattaa olla esimerkiksi Pirkkaa tai Rainbowta, mutta yleisin on kyllä tämä alla oleva.

 
Liittynyt
05.12.2021
Viestejä
196
Pirkan jasmiiniriisin keittäminen onnistuu aivokuolleeltakin ihan kattilassa liedellä. Vettä puoli litraa, riisiä 0,75 desiä. Veden kiehuessa huuhtelemattomat riisit sisään ja annetaan kiehua kunnolla sekoittelematta ja ilman kantta 10 minuuttia. Lopuksi siivilän läpi ylimääräiset vedet viemäriin. Täydellinen koostumus. Ei kuohu yli, eikä riisistä tule mössöä.
 
Liittynyt
03.01.2018
Viestejä
113
Itse keittänyt aina riisin niin, että ensiksi huuhtelen kunnolla siivilässä ja sitten 1:1 suhteella riisiä ja vettä. Ei ikinä valittamista riisistä. Toki basmati ja jasmiini useimmiten käytössä. Onko jengillä jotain riisiä, joka toisi makuun havaittavan eron? Monesti tulee tehtyä "kastikkeeksi" riisille soijakastike johon tulee tujaus chiliä ja limemehua. Toimii muuten riisin kanssa erittäin hyvin. Tämä filippiiniläiseltä ystävältä opittu tapa kyllä nostaa riisin next levelille. Eli jos löytyy kuivattua/tuoretta omaan makuun sopivaa chiliä ja limemehua vaikka pullosta niin suosittelen koittamaan. Itse en siis suolaa keitinvettä, mutta jos suolaa niin voi tietty tehdä liian suolaista siitä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
249 016
Viestejä
4 348 890
Jäsenet
72 302
Uusin jäsen
miszeri

Hinta.fi

Ylös Bottom