Retkeily, vaellus ja telttailu

Kyselläänhän täältäki. Ostin tuommoisen 2-3 hengen kotateltan ja jotain kestävää viritystä tarvis piipun läpiviennille, teltan mukana tullut läpyskään ei riitä luotto. Jos kamiinoista on kokemuksia nii kaikki neuvot otetaan vastaan.
Mä ompelutin naturehikeen ihan palosuojakankaasta läpiviennin.

Katot vaan et ostat sitä 1000-astetta kestävää, etkä sitä "kipinäsuojakangasta" minkä saa sytkärillä savuamaan.
 
erikoistukku.fi myy toimivia piipun läpivientejä. Otin samalla kun tilasin teltan ja kamiinan. En tiedä sopiiko sun telttaan, mutta se on sellanen vähän A4 pienempi lappu.
 
Talvivaellus- ja talviretkeilykengät kaipaisi päivitystä. Tarkoitus on käyttää kyseisiä kenkiä hiihtomonoina OAC:n siteiden kanssa, joten pohjan pitää taipua päkiän alta. Lisäksi tietysti talvipoluilla yms. tulee käveltyä.

Kiinnostaisi kuulla teidän kokemuksia seuraavista harkitsemistani kenkävaihtoehdoista:

Lundhags Skare Expedition (Valmistajan sivut)
  • Vaikuttaa lämpimiltä, löytyy irroitettava vuori, kengän kärki näyttää melko leveältä ja taulukon mukaan olisi tarpeeksi isot
  • Näistä kiinnostaa erityisesti se, että kuinka jäykkä pohja on. Luin täältä aiemmin, että peruskengät olisi hyvin jäykät, joka voisi olla este OAC:n siteen käyttämiselle
  • Erittäin kallis vaihtoehto.
Salomon Toundra Pro (Valmistajan sivut)
  • Tiedän, että näitä käytetään talvivaelluksessa ja ovat ilmeisesti ihan hyvät. Toisaalta isoinkaan koko ei välttämättä ole tarpeeksi iso, mikä toki selviää sovittamalla
  • Kuivuminen lienee haastavaa, kun ei ole irroitettavaa vuorta
  • Toundrojen kumi on ilmeisesti halkeiluherkkää ja näitä on mennyt lyhyessä ajassa rikki.
Samelin M77 sisäsukalla (Kaupan sivut ja Sisäsukat)
  • Nämä ovat ehkä kylmin vaihtoehto, mutta toisaalta löytyy varmasti tarpeeksi iso malli
  • Eristävyyden säätäminen helpointa, kun eristävyys tulee irtosukista
  • Näyttää kärjestä kapeammalta kuin Lundhags tai Salomon, joten ehkä varpaille kylmemmät
  • Kengissä on perinteiselle armeijasiteelle ura, joten varmaan hiihtoon ihan kohtuullinen vaihtoehto

Minun jalkaterän pituus sukan kanssa on n. 31cm, vähän päivästä riippuen. Yllä on käytännössä kaikki löytämäni kengät, jotka voisivat olla riittävän isoja. Lundhagsit meinasin jo tilata kokeeksi, mutta oma koko sattui juuri loppumaan järkevän hintaisesta varastosta.



Nykyisin käytän Sorelin Pac 1964 irrotettavalla keinokuitusella huovalla varustettuja saapasmallisia talvikenkiä (Valmistajan sivut). Kyseiset kengät voisivat olla hieman suuremmat, mutta ennen kaikkea niiden pitäisi olla lämpimämmät. Osittain kylmyys voi myös johtua "napakkuudesta", eli lämmin ilma puristuu pois. Toinen huono puoli kyseisissä kengissä on tuo hengittämättömyys, joten kaikki kosteus jäätyy kengän sisään. Välillä huopaa ei saa pois kengästä kuivatusta varten ennen pientä sulattamista, koska huopa on jäätynyt niin tiukasti kiinni kenkään. Todennäköisesti myös huovan kostuminen ja jäätyminen "kylmentää" kenkiä merkittävästi. Haluaisin seuraavaksi kumisaapasta tukevamman kengän, jonka takia en listannut vaihtoehdoksi Nokian talvisaappaita.

Kengän sisäpuolen jäätymisen välttämiseksi ajattelin jatkossa kokeilla laittaa muovipussin ohuimman sukan päälle, jolloin kaikki hiki jäisi helposti vaihdettavaa ja kuivattavaan sukkaan. Höyrynsulkusukkiakin kaupataan, mutta en ole sellaisia nähnyt omassa koossa.

Tauko- ja leirikenkinä minulla on Alfan Overboottien armeijaversiot, jotka bongasin viime talvena ylijäämävarastosta halvalla. Kunnon pakkasessa en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta kyllä niistä lämpimät saa sopivilla huovilla, telttatossuilla yms.
 
Onko kokemuksia Norronan kuorihousuista (laskettelu, talvikäyttö ja yleisesti "vesikelit")? Onko heidän relaxed fit oikeasti väljä? Koska olen lyhyt, pituuden puolesta ainoa vaihtoehto on varmasti koko S, koska shortteja ei (tämäkään) firma tarjoa. Relaxed fit kiinnostaa, koska leveyden puolesta S on yleensä liian kapea niin vyötäröltä kuin reisistäkin. Kuvissa tuo møre näyttäisi suht väljältä. Hinnat ovat poskettomia, tiedän, mutta kymmeniä malleja selanneena alkaa olla vaihtoehdot vähissä. Ja ei... en ala pätkimään kalliita kuorihousuja räätälillä. Ortovox voisi olla toinen vaihtoehto, heiltä löytyy Ortler lyhyenä versiona.

 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
256 182
Viestejä
4 450 594
Jäsenet
73 705
Uusin jäsen
juipelo90

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom