Retkeily, vaellus ja telttailu

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja anonyymi, 27.12.2016.

 1. anonyymi

  anonyymi Vieras (tunnus poistettu)

  Ketjun tarkoitus olisi kertoa tarinoita matkoista ja kokemuksista sekä jakaa hyviä retkeily tuotteita kuten telttoja,vaatteita ja varusteita.

  Itsehän olen vielä noviisi näissä hommissa mutta kyllä sitä lomilla tulee aina jossakin kukkuloilla pyörittyä. Messissä tulee ihan joku perus 10euron teltta missä nukkuu muutaman yön oikein mainiosti, jos ei vettä sada. Retkireppuna toimii 60L Vaeltaja rinkka. Mahtuu krääsää niin paljon kuin jaksaa kantaa ja ollut oikein mukava yllä.

  Päätin vaihtaa teltan riippumattoon, kun ei jaksa sitä kokoamista ja säätöä mutta tuote on valitettavasti koko ajan myöhästynyt julkaisusta mutta enköhän minä sen kesäksi vielä kotiin asti saa. Siitä sitten lisää myöhemmin...  Tänään lähti alennusmyynnistä fjällräven greenland housut jota on kehuttu oikein mukavaksi joka mestassa. Hintahan ei tuosta enää kyllä halpene. Itse olen nähnyt noita siinä 160euron hintalapulla yleensä.

  Vielä olisi hakusessa hyvät vaelluskengät ja joku retkiastiasto.
   
  Pertsa69 tykkää tästä.
 2. Purple

  Purple

  Viestejä:
  630
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Atapio tykkää tästä.
 3. CycoFin

  CycoFin

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
 4. Lifeless

  Lifeless

  Viestejä:
  915
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Riippumatto on tosiaan 100x katevampi kuin teltta. Kevyt ja menee pieneen tilaan. Sitten viela joku vedenpitava pressu, niin ei sadekaan haittaa.

  Retkipolttimia on turha hommata. Pullo alkoholia ja tyhja olut tolkki ajaa saman asian ja on 100x kevyempi (tyhjana). Bonuksena viela se olut ennen kokkausta.
  https://www.google.com/search?q=beer+can+stove&tbm=isch

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 5. jummeli

  jummeli

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tulipas mieleen hyvä niksi tuon trangian ja sinolin käytön kanssa. Niksi saattaa tosin olla tuttu, mutta pistetään se nyt tähän. Lurauttamalla hieman vettä sinne sinolin sekaan polttimeen, niin ne trangian astiat eivät nokeennu niin pahasti kuin ihan raa'alla sinolilla. Helpottaa astioiden putsausta :)

  Itse käytän vähän reissusta riippuen joko kaasukäyttöistä msr:n windburneria tai sitten trangiaa. Trangia lähtee silloin mukaan, jos reissu on pitkä ja tarkoitus on myös kokkailla vähän laajemmalla skaalalla tai isommalle porukalle murkinoita.
   
 6. anonyymi

  anonyymi Vieras (tunnus poistettu)

  Tuon riippumaton pitäs olla saden kestävä ja mukana tulee vielä hyttysverkko...Ainakin mainospuheissa mutta joo on mulla pressu mukana ollut. Ei nyt oo sattunut olemaan tarvetta vielä telttailessa.

  Tuo näyttää ihan kätevältä, kun menee pieneen tilaan. Lähinnä ongelma noissa retkikeittimissä on niiden suuri tila kattiloineen. Autossahan se nyt on ihan se ja sama mutta repussa pitää jo vähän kattella.
   
 7. Maizer

  Maizer

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaikka matto olisi sateenkestävä, tuskin tulee nukuttua siihen kokonaan kääriydyttynä joten siitä tulee vain iso vesiastia.

  Hammockin päälle hyvä esim https://www.varusteleka.fi/fi/product/dd-3x3-tarp-laavukangas/28884

  edit: ja suojaa hyvin tuuleltakin.
   
 8. Yleinen Faktoidi

  Yleinen Faktoidi

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Toisaalta ainakin Trangian sisälle jää tilaa tavaralle, mikä kompensoi jonkin verran. Pelkän veden keittämiseen tuo on toki hyvin järeä ratkaisu.
   
 9. ColdCash

  ColdCash Platinum-jäsen

  Viestejä:
  71
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos se riippumatto on tuo aloituksen videolla oleva ei taida tarvita erillistä sadekatosta.
   
 10. Recycle

  Recycle

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  On muuten aivan pirun hyvät housut. Vajaa kaksi vuotta olen käyttänyt näitä kaupungissa, vaelluksessa, jokaisena vuodenaikana ja vieläkin pelittää. Nykyään kaupungillakin pääasiallisena housuna, sillä ovat vain aivan äärettömän mukavat. Vahaamalla saat housuista vettä hylkivät, jota voi suositella ainakin pohkeiden/säärien korkeudelle jos vaellus tapahtuu märässä metsässä. Suosittelen lämpimästi näitä housuja myös muille.

  Itsellä olisi hakusessa kolmen vuodenajan makuupussi, mitä porukka suosittelisi? Retkeily pääasiassa kesäistä touhua, mutta satunnaisesti myös keväällä ja syksyllä, jolloin pakkasta voi olla muutama aste. Esim tämä Marmotin pussi, onko mistään kotoisin? Lupaavat ainakin miesten confortin olevan -19C. Parempi puolisko kun osti sopivasti joululahjaksi 100e lahjakortin Partioaittaan niin pussi tulisi periaatteessa ilmaiseksi.
   
 11. pehjan

  pehjan

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hankin pari vuotta sitten itselleni tällaisen riippumaton, enkä ole katunut sen hankintaa kertaakaan. Kevyt, menee pieneen tilaan, pitää hyttyset ja sateen loitolla.
   
 12. anonyymi

  anonyymi Vieras (tunnus poistettu)

  Jotenki itselleni on tullut partioaitasta sellane fiilis että se on viimene mesta mistä ostaa tuotteet. Kaikkea on hyvin tarjolla mutta saletisti kallein vaihtoehto...muualla samat kamat halvemmal.

  Tuosta vahauksesta en ole vielä tarkemmin lukenut. Pitää tutustua miten sitä levitetään.
   
 13. Maizer

  Maizer

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  varuste.net:ssä tuntuu olevan alhaisimmat hinnat.

  levittää vahaa vaan riittävästi kankaaseen ja kuumailmapuhaltimella tai tehokkaalla hiustenkuivaajalla saa sulamaan. Ainakin omat g-1000 original kankaalla olevat eivät muuttaneet edes väriä vahauksen jälkeen.
  Vaatteen tuulen- ja vedenpitävyys muuttuu täysin vahauksen jälkeen.

  https://varuste.net/Fjällräven+Greenland+Wax+100+g?_tu=361
   
 14. vrds

  vrds

  Viestejä:
  393
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  3-vuodenajan käyttöön tuo makuupussi on liian lämmin. Turha ostaa talvikäyttöön sopivaa makuupussia jos käyttö on pääasiassa lämpimänä vuodenaikana; liian lämpimässä makuupussissa nukut huonommin (= turhaa hikoilua johon herää ja makuupussi kastuu turhaan), painaa enemmän ja vie turhaa tilaa. Käyttämällä makuupussia peittona voi vähän korjata tilannetta, mutta -19 comfort-luokitus tarkoittaa sitä, ettei tuossa makuupussissa kesällä tai syksyllä nuku mukavasti. Järkevintä olisi ostaa oikeasti 3-vuodenajan (tai jopa 2:n) makuupussi jossa comfort olisi ehkä max jotain -5 (mielellään vieläkin vähemmän) jos käyttöä on pakkasöinäkin Jos oikeaa talvikäyttöä on, niin Suomen oloissa ei yhdellä makupussilla pärjää vuodenympäri. Talvea varten tarvitsee oman makuupussin kun lämpötilan vaihtelut voi olla about 30-asteen sisällä.

  Itsellä ainakin makuupussien lpt-luokitukset ovat aika osuvat ja nukun aina pelkästään sukat ja bokserit jalassa. Vetämällä päälle merinokerraston pärjää jokusen pakkasasteen kylmemmässäkin kuin mitä comfort-lukema on.

  Itsellä on käytössä kaksi makuupussia; Rab:n Neutrino Endurance XL 3-vuodenajan käyttöön ja Rab:n Andes 1000 talvikäyttöön. Neutrino on kesällä (jos on lämmintä) liian lämmin, mutta peittona käytettäessä menee jotenkin tai sitten nukkuu pitkähihaisessa paidassa ja vetää pussin vain rekvisiitaksi jaloille. Andes 1000 on suht mukava kun lämpötila alkaa olla jotain -10 tai sen alle. Pikkupakkasilla hikoilee muuten aivan liikaa. Itse olen vakuuttunut Pertexin Endurance-kankaasta makuupussissa ja varsinkin untuvan hydrophobic down-käsittelystä. Kondenssia tulee yllättävän paljon yhdenkin nukutun yön jälkeen ja Bivyssä nukutun yön jälkeen Endurance-kangas pitää kosteuden hyvin poissa. Lisäksi hikoiluna tullut kosteus ei ole enää niin iso ongelma kun untuva on käsiteltyä. Aikaisemmassa Haglöfsin untuvapussissa makuupussi oli pakko kuivattaa jo yhden nukutun yön jälkeen.

  Itsellä on nyt ehkä n. 30-40 ulkona nukuttua yötä takana tänä syksynä ja talvena. Riippumatossa en itse kyllä pystyisi kunnolla nukkumaan edes yhtä yötä, joten olen kateellinen niille joilla on riittävän hyvät unenlahjat. Itse käytän teltan sijasta Bivyä joka on melko toimiva kompromissi teltan sijasta; menee suht pieneen tilaan ja toimii vuoden ympäri. Painon kanssa kevyimpien 4-vuodenajan telttojen kanssa sitten melko samaa luokkaa. Vastaavasti nopea tuulettaa ja gore tex-kangas kuivaa nopeasti. Kondenssia tulee, mutta oikean makuupussin kanssa ei ongelma.
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2016
 15. Raippareino

  Raippareino

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Enimmäkseen sitä tulee teltassa nukuttua. Nyt kuitenkin tuli hommattua king size-versio tttm:n hammockista. Kesään asti vaan pitää ootella, että saa koklata. Telttana on Hilleberg Nammatj 3 GT.

  Omaan kolme makuupussia, joista ihan perus kesäpussina on everest ultralight 1000, oikea kesäpussi on Carinthia Tropen ja talvipussin virkaa hoitaa Carinthia Defence 6 ja jos on oikeasti kovat pakkaset, niin carinthiat voi pistää päällekkäin. Pitäisi nostaa 5-10 asteella pakkaskestävyyttä tuolla kikalla. Väkisinmakuualustana on sekä Savotta SA-Alusta että Exped Winterlite LW.

  Kokkailutarpeet tulee hoidettua aina trangialla... wanhalle koiralle on hankala opettaa uusia kikkoja.

  Reppuna on Ranskan armeijan noin 100l putkirinkka. Nyt on hankinnassa joko savotta 906 tai savotta 50v juhlamalli.

  Nyt kevättalvella pitäisi suunnata sekä suomen, että norjan lappiin eräilemään. Tarkoituksena olisi pystyttää Norjaan jonnekin vuonojen lähelle teltta ja sieltä sitten tehdä pistoja ympäristöön ja mahdollisesti Kilpisjärvelle nauttimaan suomen oikeasta talvesta.
   
 16. Sipuliteemakkara

  Sipuliteemakkara Artesaanirakastelija

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Täällä on tullut harrastettua telttailua viime aikoina lähinnä fillarireissujen ohessa. Tuo aloitusviestin riippumattohan vaikuttais aika hyvältä vaihtoehdolta teltalle, voisi jättää teltan lisäksi makuualustankin pois. Fillarin kanssa kun tila on vähän rajallisempaa kuin vaelluksella. Kerran kokeilin rinkka selässä eikä siitä oikein mitään tullut :D
   
 17. anonyymi

  anonyymi Vieras (tunnus poistettu)

  Eikö sulla oo semmosia sivutaskuja mitkä laitetaan jobbarin päälle ja viereen? Aika monella on semmoset systeemit.

  Laitoin nyt tulemaan tuota vahaa niin pääsee testailemaan. Paljonkos tuommosella 100g palalla niiku saa vahattua sitten? Nuo housut tuli ja on ne kyllä todella mukavan tuntuiset. Laitoin välittömästi takin vielä tulemaan, kun nekin oli alennuksessa. Eiköhän nyt pärjää muutaman vuoden metässä.
   
 18. Sipuliteemakkara

  Sipuliteemakkara Artesaanirakastelija

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Meillä on vaimon kanssa yhdet semmoset, ja ollaan vuoroteltu kumpi niitä joutuu kuskaamaan. Viime kesän reissussa vaimo joutui ne ottamaan kun mun fatbikessa ei ollut vielä tarakkaa, tosin olisin mielummin mennyt niiden kanssa kuin reppu selässä heinäkuun helteillä :D
   
 19. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  502
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Erästelyä tuli harrastetua nuorempana enemmänkin, nykyisin vain pari kertaa vuodessa. Homma on mennyt ehkä vähän liikaakin kamahifistelyksi :) Kaappeihin on kertynyt vuosien varrella, jos jonkinmoista varustetta. Nyt kun tuota listaa katsoo, niin hävettää kuinka vähän tulee retkeiltyä. Onneksi nuo kamat menee kaikessa ulkoilussa ja siksi hyvin käytössä. Kamoista näkee, että on käyty lävitse muutama eri vaihe. Eli alkuun on menty intin kamoilla ja puuvillalla ja nykyään yleensä sitten teknisemmällä kuorella ja muutenkin muovilla. Toki reissu määrittelee varustevalinnat. Uusinta kuorta ei tule minnekään tulistelureissulle valittua ja sarkapuku ei ole laskettelurinteen ykkösvalinta. Tosin nyt kun tuli puheeksi... pitääpä harkita sitä manttelin kera ens kauden laskuhommaan joksikin päiväksi :)

  Telttaa en omista, koska retkeilen aina kavereiden kanssa ja teltta tai laavu löytyy aina joltain muulta. Talvisin yleensä tulistellessa laavu ja kesäisin ötököiden takia teltta. Ylimääräisten muovien kanssa pelaaminen kuuluu jonnekin 70-luvulle oranssien puuvilla kupoleiden seuraan, eli teltta mikä ei pidä vettä on täysi turhake. Kevytpeite tai pari kulkee yleensä mukana, koska niille löytyy yleensä jotain käyttöä, vaikka kamojen suojaksi sateelta jos absidiin ei mahdu.

  Hillen ja Fjällrävenin hintoja kun katsoo, niin on ne julmia. Aiemmit kauhistelin 700€ hintoja ja nyt ne ovat jo >1000€. Yksi kaveri nukkuu kesäisin riippumatossa ja hyvin tuntuu nukkuvankin. Riippumatosta ei kyllä kannata jättää makuualustaa pois, kylmä puhaltaa ikävästi selkään ohuen kankaan läpi.

  Viikon päästä pitäisi lähteä pitkästä aikaa viikonlopun tulisteluun. Kelit on vaan aika hanurista kun ei ole kunnolla lunta. Pakkasta on tulossa ja jos tulee lunta, niin sitä on varmasti liian vähän hiihtämiseen, mutta saattaa olla ärsyttävän määrä kävelemiseen.

  Alla tosiaan sitä kamalistaa. Suurin osa tullut ostettua yli 50% alennuksella, sillä ulkoilu ja retkeily kaman hinnat ovat melkoisia.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2018
 20. notebox

  notebox

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Kyllähän tää kivaa puuhaa on. Itsellä into nousi intin jälkeen, kun pääsi siellä vähän hommaa maistamaan. Eka kahden päivän reissu tuli suoritettua 2014 talvella niillä hyvillä pakkasilla (-25c tietämillä), päivän varotusajalla ja 0 varustelulla. Käytännössä siis hommasin kaiken pakollisen päivässä, pikkubudjetilla. Perus 40l rinkka paikallisesta eräkaupasta ja loput prismasta. "Vaelluskengätkin" tuli vanhempien kenkävarastosta (eli siis vanhat Viking talvimonot, jotka on muuten yllättävän hyvät). Reissulla nukuttiin autiotuvassa, mutta ei sekään kovin kivaa aluksi meinannut olla. Paikalta oli varastettu halkaisukirves, ja pienet polttopuut oli jo poltettu. Piti siis puukoilla ja kalikoilla survoa niitä isoja kantoja pieneksi silpuksi. Meni noin 3 tuntia ennen kuin alettiin saamaan tupaa lämpeämään. Loput reissusta oli käytännössä pelkkää nautintoa - ei paikat palellut eikä jalkoihinkaan rakkojakaan saanut aikaiseksi. :)

  Viime kesänä tuli pienenmoinen reissu tehtyä ja onnistuin omiin jalkoihin epäsopivilla kengillä (ale Merrelit) tuhoamaan molempien jalkojen isovarpaiden kynnet. :btooth: Nyt vähän fiksumpana ja asiaan perehtyneenä tuli hankittua Hanwagin Tatra Wide GTX:t. Jospa niillä sitten pötkisi tulevat vuodet. Hankintalistalla vielä monen moista tavaraa, mutta eiköhän se tästä sitten kiihdy kun pääsee kunnolla vauhtiin. Lunta ja pakkasta toivotaan täälläkin. :happy:
   
 21. ColdCash

  ColdCash Platinum-jäsen

  Viestejä:
  71
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kengissä ja taitaa koskea muutakin puettavaa varustetta tärkein asia lienee ajaa varusteet sisään kunnolla ennen reissua eli käydä kodin ympäristössä vähän liikkumassa, jotta löytyy viat mikäli joku kohta hiertää tai muuten aiheuttaa ongelmia ja saa ne korjailtua valmiiksi. Varmaan suurin virhe lähteä uusilla kokeilemattomilla varusteilla tekemään joku viikon vaellus ja tajuta päivän jälkeen, ettei joku juttu toimi.
   
 22. anonyymi

  anonyymi Vieras (tunnus poistettu)

  Itekkin on kyllä tullu naurettua näille hinnoille näissä mestoissa muutamaan kertaan. Melekosta hifistelyähän tämä nykyään on. Kompanssikin 80egee niin on se nyt prkl...
   
 23. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  502
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Kun koko on 39, mutta leveys 45 tai enemmänkin, on vähän haasteellista löytää kenkiä. Hankin syksyllä Hanwagin Tatra Wide GTX:t ja koska miesten koot alkavat yleensä 40 tai 41, niin piti ottaa naisten hyllystä. Eipä siinä mitään niin kauan kun löytyy muuta kuin vaalenpunaista kenkää :). Knoppitieto kolmosvisaa varten: Hanwag (HANs WAGner) ja Lowa (LOrenz WAgner) ovat veljesten perustamat firmat.

  Sisäänajo on kyllä kengille tärkeä, varsinkin näillä jaloilla. Tatrat tuntuu hyviltä, vaikka wide mallikin painaa tätä leveää räpylää ja jalan ulkosyrjä pikkuvarpaan juuren korkeudelta on aina punainen kävelyjen jälkeen. Yleensä liikun fillarilla kaikkialle, mutta nyt tulee tehtyä parin kilsan kauppareissuja kävellen, jotta saa ajettua kenkiä sisään. Muistan kuinka sain 4 cm rakon kantapäähän heti ensimmäisenä päivänä Kilpisjärvellä, kun tallasin Meindl Army pro:lla. Tuli keinoiho tarpeeseen ja on muuten melkoista jeesus kamaa. Kesti koko viikon vaelluksen eikä edes huomannut, että kantapäässä olisi joskus ollut rakko.

  Varusteiden ja ulkoiluvaatteiden hinnat ovat kyllä melkoisia. Ei tämä homma tosin varusteista ole kiinni, varsinkaan perus retkeilyssä Suomen oloissa, kun lähes aina on metsan suojaa eikä tallata kilometrien korkeudella vuoristossa. Toki hyvät varusteet tuovat mukavuutta. Pentuna sitä kuitenkin painettiin parin kympin pakkaseen puusuksilla sarkapuvussa (100 mk) manttelin (30 mk) helmat lepattaen eikä makuupussikaan ollut CityMarket tasoa kummempi. Hyvin sitä vaan pärjäsi.
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2016
 24. mabasa

  mabasa BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  512
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo kiinnostaisi. Laita ihmeessä kokemuksia.

  Minua telttailussa häiritsee oikeastaan vain yksi asia: punkit. Mietin pyöräretkeä kesällä hyvin kevyin varustein, mutta maassa en varmasti aio hiilidioksidia ilmoille puhkua tai aamulla voisi löytää itsensä noiden pirujen peitossa. Tuollaisessa olisi turvassa etenkin, jos hyönteismyrkyttäisi köydet. Ja muutenkin, kun panostaa terveenä pysymiseen, niin ei vain huvita ottaa mitään tuollaista tautiriskiä jossain pusikossa mönkien. Harmillista, koska muistan lapsuuden, kun kukaan ei moisista pedoista edes puhunutkaan. Mikään muu ei pelota suomalaisessa luonnossa, mutta nuo vähän liiankin kanssa.

  Kun en ole mikään luontoihminen, niin se lähteminen on muutenkin aika rajalla. Tuo kallistaa sitten sen negatiivisen puolelle.
   
 25. Lifeless

  Lifeless

  Viestejä:
  915
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  LOL

  (sorry modulaattorit lyhyeasta onelinerista, mutta sille oli syynsa)
   
 26. mabasa

  mabasa BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  512
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Varmastikin. Et keksinyt mitään järkevää sanottavaa. Siitähän se on yleensäkin kiinni.

  Ihme on nykyisin tietyillä alueilla, jos ei muutaman päivän metsärymyämisellä saa ainakin paria punkkia itseensä kiinni. Mene itse kokeilemaan jonnekin Turun saaristoon, jos sinusta ihan kohtalainen tsänssi saada aivokalvontulehdus tai borrelioosi on vitsin asia. Jonkun kohdalle se arpa aina napsahtaa, eikä hirveästi kiinnosta lotota näillä.

  Vähintään pitäisi ottaa kallis monessa osassa annettava rokote suojaamaan toiselta. Borrelioosi tuskin tarttuu, jos irrottaa punkit nopeasti, mutta eipä se silti oikein kivaa ole. Jos tehdään riskianalyysiä, niin enpä keksi elämästäni mitään läheskään niin vaarallista kuin tuo touhu.

  Saatana. Maa on täynnä ihmisiä, jotka eivät uskalla ajaa ilman pyöräilykypärää. Sitten tällainen 100-kertainen riski on sinulle LOL. Tuhannet suomalaiset sairastuvat vuosittain tuon takia. Borrelioosi on myös viheliäisen vaikea diagnosoida, joten moni tapaus jää tunnistamatta ja ihmisen elämä menee pahimmillaan ihan mönkään, kun on omituisia oireita, jopa invalidisoitumista.

  Eli jos haluat puhua suhteellisuudentajusta, niin puhutaan vain. Siihen päälle vielä noiden ötököiden inhottavuus noin muuten, niin kyllä se minulla vaikuttaa. Mitä sitten? Jokainen tekee jotain riskianalyysiä ja varmasti teen paljon sellaista, joka on joidenkin mielestä liian vaarallista. Jos en vedä rajaa punkkeihin, niin mietin ainakin sitä, koska kuten sanoin, niin en muutenkaan ole mikään erähenkinen, niin tuo meinaa kallistaa vaakaa juuri siinä sen rajoilla heiluessa, että menenkö hotelliin vai en.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2017
 27. anonyymi

  anonyymi Vieras (tunnus poistettu)

  Maaliskuussa pitäs tuote tulla, jos ei lisää myöhästy.Näitä kickstarter sijoituksia niin tällästä perus settiä, että muutaman vuoden venyy projektit. Laitan sitten videota sun muuta, jos kiinnostaa vielä.
   
  mabasa tykkää tästä.
 28. mabasa

  mabasa BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  512
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ehdottomasti kiinnostaa. Tuo painaisi vain hyvin kevyen teltan verran. Voisi jättää makuupussin ja alustan pois ja tilaakin säästyisi. Ja tuota voisi jopa käyttää matalana tunnelitelttana hätätapauksessa, jos ei puita löydy jostain tunturista.
   
 29. Humanoid

  Humanoid

  Viestejä:
  591
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Nyt on ollut jo vuoden käytössä risukeitin enkä vaihtaisi kyllä siitä pois. Polttoainetta ei juuri kulu, eikä sitä välttämättä tarvitse kantaa mukanakaan :)
   
 30. SloBo

  SloBo

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kertokaapa vaihtoehtoja Fjällräven Move In Bag Longille. Samat ominaisuudet: laadukas todella pieneen tilaan menevä untuvapussi.

  "Max. pituus 195 cm, +9/+5/-9, untuva, paino 730 g. Kevyt, pieneen tilaan pakattava untuvamakuupussi levottomalle nukkujalle." (185cm miehelle.)

  Ei sillä, että olisin levoton nukkuja, mutten nauti makkarankuorista.

  Jos edes jokusen kympin saisi säästöä. Tosin olen valmis investoimaan tuohon, jos ei muuta löydy.

  http://www.partioaitta.fi/fjallraven-move-in-bag-long

  Nykyinen on Rab Ascent 500. Vähän turhan iso (2x tilavuus) ja järeä kesäreissuille, mutta tykkään kuitenkin lämpimästä.
   
 31. SloBo

  SloBo

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Punkit eivät tule ehjästä tiheäverkkoisesta teltasta läpi. Teltan paikalle löytyy yleensä paljon vaihtoehtoja. Viime kesänä pyöräretkeilin Suomessa ja aina löytyi hyvä avoin paikka jonkun metsäautotien tms. varresta. Toki en ole yöpynyt teltassa etelärannikolla, mutta uskoisin ettei se sielläkään ongelmia ole, kun suunnittelee vähän eteenpäin.

  Omia suosikkipaikkojani ovat soramonttujen seudut. Takuulla kuivaa hietikkokangasta, jopa poronjäkälää alustana. Kangasmetsässä punkki viihtyy, mutta yöpyähän voi vaikka hiekkapohjalla. Löytyvät esim. Google Mapsin ilmakuvista helposti.

  Jos et ole yltiölainkuuliainen niin toinen hyvä paikka on jonkin pikkukylän urheilukentän tai -alueen nurkilla. Ei siellä kukaan yöllä liiku, ja tasaista on. Laita teltta vaikka huoltorakennuksen taakse. Olen jopa Ruotsissa keskellä pikku kaupunkia näin majaillut.
   
  mabasa tykkää tästä.
 32. anonyymi

  anonyymi Vieras (tunnus poistettu)

  Minä olen nukkunut 15euron vaeltaja makuupussissa ja tällä kyllä tulee jo hiki suomen säätiloissa. Tarviiko täällä oikeesti jotain 300egen makuupusseja? Sen kyllä ymmärrän jos niiku talvella nukkuu mutta kesällä niin meh.
   
 33. jermu1982

  jermu1982 BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  993
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  machu picchuun tulee ens viikolla lähettyä telttailee.. kellään kokemuksia?
   
 34. Purple

  Purple

  Viestejä:
  630
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei se hinta vaan se käyttölämpötila.

  Tuossa vaeltajassa Mukavuuslämpötila -3°C - +19°C joten ei ihme että on sisällä kuuma. Myöskään kesällä tuskin tarvitsee -3 asteeseen yltävää.

  https://varuste.net/Mammut+Nordic+OTI+Summer+195cm?_tu=74034
  Miehet +10 ... +25 ℃
  Naiset +13 ... +25 ℃

  Tuossa voisi olla parempi. Sitten eri täytteellä koko pienenee joten kantomukavuus kasvaa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2017
 35. SloBo

  SloBo

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miksi vastaat, jos sinulla ei ole mitään annettavaa asiaan? Ehdotat yhtä isoa mutta huonompaa pussia kuin minulla jo on, vaikka etsin todella pientä makuupussia. Liikun pyörällä, ja silloin tarvitaan pieni pussi. Rahasta tämä nyt ei kovin paljon enää kiinni ole, haluan (lähes) parhaan. Jokainen ylimääräinen kilo Kolin ylämäessä vituttaa, kun sitä noustaan fillarilla. Voin kertoa, kokemusta on.

  Tää OTI näyttää jo paremmalta, vaikka aika ahtaalta, ja olen skeptinen noiden muovien suhteen - kyllähän toki hintaero on jo aika valtava tuon eduksi. Juuri näitä kaipaan, että voin vertailla, kartoittaa vaihtoehtoja.

  Kesälläkin Suomessa voi hallaa olla, joten sinällään yletön lämpötila-asteikko ei haittaa. Makuupussia voi aina raottaa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2017
 36. anonyymi

  anonyymi Vieras (tunnus poistettu)

  En ehdottanut sinulle tuota minun pussiani vaan totesin että olen tällä versiolla pärjännyt varsin hyvin suomen olosuhteissa ja ihmettelin lähinnä, että mihin tarvii 300egen kesämakuupussia. Tuntuu aika suolaiselta hinnalta. Itse mitä olen katsellut niin kyllä nuo aika pieneen tilaan tuntuu menevän kaikki mutta painoja en ole katsellut.

  Siinä nyt olisi yksi pussi varmaan mikä sinullekkin kävisi.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 01.01.2017
 37. SloBo

  SloBo

  Viestejä:
  224
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aika pienen ja pienen välillä on tässä tapauksessa tilavuussuhde 1:2. Mulla painaa nyt teltta ja makuualusta yhteensä jotain 1,5kg ja vie tilaa jotain 3 litraa. Suurin tilaa vievä tekijä repussa on makuupussi, joten se on se seuraava päivitettävä komponentti. Näin se vaan menee. :)

  No ok. 3 litraa on ehkä vähän alakanttiin, mutta yhteensä vievät vähemmän kuin tuo Rab:n pussi.
   
 38. notebox

  notebox

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Juu, tämä oli tiedossa ja tuli noita Merreleitä jonkin verran pidettyäkin jalassa ennen reissua. Tuolloin en ollut tarpeeksi tietoinen sisäänajon vaatimuksista, vaan kävelin oikeastaan paljon tasasta maastoa. Tarkkaa kilometri/askelmäärää en osaa sanoa. Ongelmakseni muodostui todennäköisesti isommat alamäet, jossa varpaat hakkasi kengän kärkeen. Minulla on myös ikävä tapa jättää nostamatta jalkaterää tarpeeksi, joten kiviä ja juurakkoa tuli jonkin verran potkittua. Nyt fiksumpana uusien monojen kanssa. :)
   
 39. a1mo

  a1mo

  Viestejä:
  157
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Katso Cumuluksen tarjonta. En nyt puhelimella pääse sinne sivuille niin en voi suoraan tarjota kaivatuilla ominaisuuksilla. Ja jos koon puolesta ei löydy sopivaa niin sieltä saa kohtuu kustannuksilla isomman tai pienemmän. Itse tilasin vakiokokoa 20cm pidemmän ja 10cm leveämmän.

  sleepingbags-cumulus.eu
   
 40. mabasa

  mabasa BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  512
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olen koettanut jo etsiä sopivia yöpymispaikkoja, mutta se on hankalaa jo siksi, koska tarkoitus olisi ajaa niin paljon kuin mahdollista tiettyjen päiväetappien sijaan. Jokin päivä pääsee kauemmas ja jokin ei, jos tulee ongelmia. Mutta totta, satelliittikuvat voivat auttaa.

  Nuo varmaan olisivat paras käytännön ratkaisu. Niitä kuitenkin useimmilta alueilta löytyy.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2017
 41. anonyymi

  anonyymi Vieras (tunnus poistettu)

  Partioaitassa alkoi alennukset jos jotakuta kiinnostaa.
   
 42. Recycle

  Recycle

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kävin hakemassa sieltä Marmot Trestles 15 REQ pussin ensimmäiseksi kolmen vuodenajan pussiksi. 98€ ei ole mielestäni paha hinta ja mielellään en enempää olisi sijoittanutkaan, sillä öitä pussissa tulee nukuttua keskimäärin ~10/vuosi. Eihän sitä tiedä jos innostuisi nyt enemmän. Kaveri osti saman pussin reipas vuosi sitten ja esim viime keväänä nukkui hyvin laavulla arviolta +0C kelissä. Enimmäkseen tulee nukuttua plussakelillä, mutta joskus lämpötila painuu pakkaselle eli sen takia mieluummin liian lämmin kuin liian kylmä pussi. Tuskin mennään kuitenkaan tuonne -11C tietämille, joka on comfort miehillä. Hellekeleille löytyy sitten joku vanha ja merkiltään tuntematon kesäpussi, jossa alkaa palella kun lämpötila on +10C alapuolella.

  Seuraavaksi pitäisi hommata jotkut kunnolliset vaelluskengät. Vaatepuoltakin tuli uudistettua kun Fjällrävenin Greenland Winter takki oli -50% alennuksessa. Enimmäkseen toki käyttö on kaupungissa, mutta ompahan nyt retkitakki talven lumikenkäreissuille jos niitä tulee tänä vuonna tehtyä.
   
 43. anonyymi

  anonyymi Vieras (tunnus poistettu)

  Onko teillä mukana jotain ensiapulaukkuja? Ei minulla mitään ole ollut. Pitäs vissiin hommata.
   
 44. Recycle

  Recycle

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Pieni ensiapupakkaus on yleensä mukana, jossa on jotain pientä hätätilanteen varalle. Sideharsoa, paineside, särkylääkettä yms. Lähinnä retkellä vahingot sattuu puukon kanssa tai vaihtoehtoisesti palovamma nuotiosta.
   
 45. jermu1982

  jermu1982 BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  993
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Luonnosta saa ensiapuun tarvittavat välineet.. no siimaa, puukko ja tulitikut itsellä.. niillä pärjää aika pitkälle
   
 46. anonyymi

  anonyymi Vieras (tunnus poistettu)

  Ehkä jos on joku hc eräjorma :D
   
  Chekkit tykkää tästä.
 47. jummeli

  jummeli

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä kulkee tälläinen pienikokoinen metsästäjän ensiapupakkaus matkassa mukana http://www.apteekkituotteet.fi/WebR...0A28/1038/CD85/metsastajan_ensiapupakkaus.jpg

  Tosin sisältöä olen muokannut hieman uusiksi. Siellä on särkylääkettä, jos sattuu kuumetta puskemaan reissun päällä, muutama tabletti kyypakkauksesta varmuuden vuoksi (esim. allerginen reaktio jne) ja ylläriripuliin muutama imodium. lisäksi Löytyy myös levy vedenpuhdistustabletteja. Loppusisältö rakkolaastarit ja perussidetarpeita. Eli ne mitä tuossa EA-pakkauksessa oli vakiona.

  Onneksi ei ole tullut koskaan tarvetta käyttää tuota, mutta onpahan ainakin varmuudeksi mukana jos jotain sattuu itselle tai jollekin toiselle.
   
 48. Chekkit

  Chekkit

  Viestejä:
  282
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Partioaitassa katselin vähän hintoja, tämä jäi mieleen:

  [​IMG]
   
 49. selleri

  selleri

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Omat jormailuvahingot ovat olleet huonosta vesivalinnasta tai muusta huonosta hygieniasta pukannut ripuli ja ympäripyörähtänyt nilkka. Eli mulla sidostarpeiden lisäksi liimaisde ja imodiumia. Ja palovammaa varten pieni pala "reikäteippiä", eli muovinpala mikä pysyy kiinni ja hengittää vamman päällä. Mahdollistaa paljon vapaamman liikkumisen vammasta huolimatta eikä siteet tartu kiinni. En koekäyttänyt maastossa vaan kaupungissa mutta siitä lähtien kuulunut ea-pakettiin.
   
 50. anonyymi

  anonyymi Vieras (tunnus poistettu)