Retkeily, vaellus ja telttailu

Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
111
Onko heittää vinkkiä, että millainen polttoaineletku kannattaa hommata Primuksen pumppuun? Motonetistä katselin pienkoneisiin tarkoitettua bensaletkua Oregon polttoaineletku sisä/ulko Ø: 6,3/9,5 mm 90cm | Motonet Oy . Ostin isomman polttoainepullon ja siinähän tuo pumppu ei toimi, koska metallinen imuputki on suora enkä sitä uskalla taivuttaa.

Tuli myös hommattua BF-alesta Erapron Expedition muoviahkio ja rakentelumateriaaleja. Kokeillaan tuommoista ja hommataan Savotan Paljakka tilalle, jos ei ole hyvä.


Tuli hommattua Hilleberg Anjan 2 GT ikivanhan Fjällrävenin tilalle. Lisäksi uusi makuaalusta (Exped Ultra R3). Lähti sekä teltasta että makuualustasta noin 50% pois painosta. Ihan OK Black friday -alet oli varuste.netillä. Ei tule talvikäyttöön niin 2,5kg pois selästä on huikean paljon.
Oliko Hillebergit hyvässä alessa?
 
Liittynyt
01.12.2019
Viestejä
167
Tarttui alennuksista STS Etherlight insulated -makuualusta. Kotona testailun perusteella mukava, eikä pidä meteliä, kuten ilmeisesti Thermarest Neoair?

Kysymykseni koskee R-arvoa, joka tuossa siis 3.2. Jossain näin taulukon, jonka mukaan tuolla pitäisi pärjätä pikkupakkasillakin, jopa -10c? Onko käytännön kokemuksia vastaavan luokan alustoista kylmällä?

Kovin aktiiviretkeilijä en ole, muutama pidempi reissu tulee vuosittain tehtyä sulan maan aikana. Viime elokuussa Kuusamossa oli mukana ohut solumuovialusta, jonka kanssa en pärjännyt, vaan piti hakea lisäeristystä kasaamalla ulkovaatteet patjan alle. Tällaiseen 0-5 yölämpöön tuo STS lienee aivan riittävä?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
18
Itsellä ohuempi Comfort Light Insulated Air Sleeping Mat jossa on arvo 3.7 ja se on mennyt pikkupakkasillakin, mutta yleensä tulee varmistuksena käytettyä vähintään ohutta solumuovia tuon kanssa, kun jos ilmapatja päättää puhjeta kesken yön tai reissun, niin on sitten jotain makuualustaa.
 
Liittynyt
24.10.2017
Viestejä
3 565
Tuli vain tässä ketjua lukiessa mieleen. Itse metsän keskellä asuvana näkyy monenlaisia eläimiä jatkuvasti, niin pohdin sitä että miten retkeilijät / vaeltajat varustautuvat näiden eläinten kohtaamiseen? Itse en ole varautunut millään tapaa, mutta varsinkin isoon Hirveen törmätessä (ei kirjaimellisesti) on pari kertaa tullut mieleen että mitähän ihmettä sitä tekisi jos otus päättäisi tulla päälle.

Eräänä kertanakin kävelin koiran kanssa peltoaukealle. Koira ei huomannut eikä haistanut mitään enkä minäkään tajunnut, mutta niin vain jokusen metrin päässä seisoi melko iso sarvipää. Vähän aikaa siinä ihmettelin että mitähän tässä olisi viisas tehdä, kunnes Mr. Moose sitten päätti lähteä laukkaamaan pois paikalta.
Luonnon eläimet väistävät ihmistä, yleensä käy niin, että ne näkevät sinut, mutta sinä et näe niitä. Kuulemma karhut ovat erittäin uteliaita ja mielellään seurailevat ihmisen touhuja etäältä, mutta ihmisellä ei ole mitään havaintoa moisesta. Jos on koira mukana, niin se saattaa olla vähän levoton.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
349
Seuraava kohde hankintalistalla ja jos taas apua kysyisi täällä.

Eli ensi kesän vaellukselle olisi tarkoitus sauvat ostaa kun edessä on koskematonta/jokien ylityksiä/yms. Niin hyvät vinkit otetaan vastaan.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 665
Löytyykö keneltäkään kokemusta tästä Naturehike cloud tunnel teltasta? Mietinnässä tämä kun edullisesti saisi.

Minulla on tuosta Opalus malli, joka perjaatteessa sama, mutta isommalla eteisellä. Itselläni ollut pari vuotta se ykkös teltta. Laatu erinnomainen, ei mitään valittamista. Ainut oikeastaan on, että kahden hengen versio on sisältä varsin matala.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
192 790
Viestejä
3 488 619
Jäsenet
62 210
Uusin jäsen
heisenberg_wern

Hinta.fi

Ylös Bottom