- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 17 596
Sattupas sopivasti. Itse tein (tai ainakin yritin) ensimmäistä kertaa ruskeakastiketta alusta loppuun itse. Palapaistiin. En ole vielä maistanut kun tuolla hautumassa ja menee vielä jokunen tunti.Lindströminpihvejä,muusia, dijonsinappikastiketta sekä sipulirenkaita. Kuvasta puuttuu vielä perusvihersalaatti.
Itsellä oli 600g sika-nauta jlihaa, 0.35 dl punajuurilientä ja 0.5dl ruokakermaa joihin turvotin korpujauhon,muuten ohjeen mukaan täysin.
Lindströminpihvit:
400 g jauhelihaa (esim. sika-nauta)
0,5 dl ruokakermaa (tai maitoa)
0,25 dl etikkapunajuurien lientä
0,5 dl korppujauhoja
1 (puna)sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl timjamia (kuivattu)
0.5 tl mustapippuria rouheena
150g etikkapunajuuria (2-4kpl)
1-2 rkl vehnäjauhoja (pitää pihvit koossa ja imee ylimääräisen nesteen pois)
Ruskeakastike:
50 g voita
1 Sipuli
3 rkl vehnäjauhoja
1/2 l vettä
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
(lihaliemikuutio/lihaliemijauhetta 1tl)
dijonsinappia 2tl (mauste ehdotus)
Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Sekoita ruokakerma, punajuurien liemi ja korppujauhot keskenään reilun kokoisessa kulhossa.
Anna turvota muiden valmistelun ajan.
Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi.
Raasta punajuuret (tai hienonna ne pieneksi silpuksi veitsellä). Raastetta tulee noin 2 dl.
Yhdistä kaikki pihvien ainekset ja sekoita hyvin kulhossa (esim. isolla lusikalla).
Muotoile massasta 10 palloa, ja litistä ne reilu 1 cm paksuisiksi pihveiksi.
Anna takinan maustua hetki viileässä. Muotoile taikinasta pihvejä kylmään veteen kostutetuin käsin/muovihanskat käsissä.
Paistaminen uunissa:
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Muotoile pihvit pellille leivinpaperin päälle.
Paista noin 20 minuuttia, kunnes pihvit ovat läpikypsiä.
Ruskeakastike:
Kuullota sipuli silppu pienessä määräsä voita. Ota syrjään.
lisää loppu voi kuumalle pannulle sekä vehnäjauho, ruskista sekoitellen tumman ruskeaksi, mutta älä polta.
Lisää sipulit ja vesi, sekoita hyvin, mausta ja anna kiehua hiljalleen 15- 20 min.
Muuntaa voit: maustamalla pippureilla, sinapilla, ketsupilla, kermalla ...
Kylkeen vielä rosamunda perunamuusia, kuullotettuja sipulirenkaita sekä vihersalaattia.![]()
On kyllä ilo tehdä liharuokia kun on kunnon lihaa. Paikallisesta Prismasta saa LihaSampon tuotteita ja mä oon kyllä niiden suuri fani. Kaikki niiden tuotteet on kyllä hyviä. Kesällä tulee usein grillattua niiden pintamaustettua nasen ulkofileetä. Upeaa grillata lihaa joka on maustettu mutta ei pumpattu täyteen vettä. Grillipintakin on ihan erilainen kuin vesipihveissä. Maksaahan toki noi, mutta laadusta maksaa mielellään.
Palapaistiin ostin Lihasampon karjalanpaistilihoja ja kyllä näyttää hyvältä! Ihan eri planeetalta kuin läskiset ja jänteiset Atriat ja Snelmannit.
Nyt tosiaan hautumassa ja usean tunnin päästä sitten näkee tuliko mitään

Pitää laittaa kuvaa jos ei ihan pieleen menny.