Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Kannattaa kokeilla fariinisokeria, antaa mukavan "palaneen" vivahteen. Hyytelösokeria olen käyttänyt ihan halutun konsistenssin vuoksi. Ja yskänlääkettä suosittelen lämpimästi :joy:
Sen verran jäi kerkkää vielä pakkaseen, että tulee kyllä testattua tuo fariinisokeri ja etenkin yskänlääke
 
16236966701381736495246123785221.jpg
 
Katsoin edellistä riisiä ja kanaa kuvaasi ennen uunia, että mitä vittua tässä on, mutta lopputulos on molemmissa helvetin hyvän näköistä. Sopivan mehukasta kanaa ja ennen kaikkea rapea pinta :thumbsup:
Kannattaa kokeilla. Helppo valmistaa tämä "riisipeti" ja kanastakin tulee oikein mehukasta :thumbsup: Toistaiseksi tässä en ole epäonnistunut ja en tiedä onko se edes mahdollista jollei nyt sentään polta noita kanoja ja riisejä :lol:
 
Kannattaa kokeilla. Helppo valmistaa tämä "riisipeti" ja kanastakin tulee oikein mehukasta :thumbsup: Toistaiseksi tässä en ole epäonnistunut ja en tiedä onko se edes mahdollista jollei nyt sentään polta noita kanoja ja riisejä :lol:
Jakaisitko reseptiä hieman tarkemmin? Käytätkö nesteenä kana/kasvislientä ja mitä mausteita?
 
Jakaisitko reseptiä hieman tarkemmin? Käytätkö nesteenä kana/kasvislientä ja mitä mausteita?

En nyt mitään tarkkaa reseptiä osaa sanoa mutta koko homma idea tossa on se että kanasta irtoava rasva maustaa riisin. Vaatii toki jotain nestettä mutta maku tulee kanasta

"kanaa riisipedillä" on se taikasana millä google kertoo helvetinmonta tapaa tehdä tämä
 
Jakaisitko reseptiä hieman tarkemmin? Käytätkö nesteenä kana/kasvislientä ja mitä mausteita?
En nyt mitään tarkkaa reseptiä osaa sanoa mutta koko homma idea tossa on se että kanasta irtoava rasva maustaa riisin. Vaatii toki jotain nestettä mutta maku tulee kanasta

"kanaa riisipedillä" on se taikasana millä google kertoo helvetinmonta tapaa tehdä tämä
Kuten sanottu niin kanasta tulee tarvittavat mausteet. Lisä rasvaa kyllä käytän ja marinoitua kanaa tietysti.

1. Rasvaa lasivuokaan
2. Vettä riisille tarpeen mukaan
3. Riisit veteen tasaisesti ja kanat päälle

Paistoon aikaa menee sen verran kun kaikki vedet on haihtunut (silmämääräisesti). Liikaa vettä ei kannata käyttää. 2,5Dl riisiä/ 3,5Dl vettä on tullut käytettyä.
 
IMG_20210624_163120.jpgIMG_20210624_163220.jpg

Eka pelkkä Petite Tender ja valkosipuli-timjami-voisula
Toinen lisukkeineen eli salaatti ja juustotäytettyjä herkkusieniä pekonissa...Ai että oli hyvää! Eka kerta kokeilussa se Petite Tender. Loistavan mureaa! :thumbsup: :p
Oli kyllä vielä omatekoista valkosipulisulatejuustoa pihvin päälle kruunaamassa muttei päässyt kuviin asti....
 
IMG_20210624_163120.jpgIMG_20210624_163220.jpg

Eka pelkkä Petite Tender ja valkosipuli-timjami-voisula
Toinen lisukkeineen eli salaatti ja juustotäytettyjä herkkusieniä pekonissa...Ai että oli hyvää! Eka kerta kokeilussa se Petite Tender. Loistavan mureaa! :thumbsup: :p
Oli kyllä vielä omatekoista valkosipulisulatejuustoa pihvin päälle kruunaamassa muttei päässyt kuviin asti....
Ehdottomasti lempipalani kuollutta lehmää. Halvempaakin yleensä kuin sisäfile.
 
Haukiburgereita itse pyydetystä hauesta. Pihveihin pinta kamadon parilassa ja sitten epäsuoralla noin 10 min kypsymässä ja vähän savua ottamassa. Väliin salaattia, tomaattia, makeasipulia, suolakurkkua, aiolia, haukipihvi ja lisää aiolia. Haukipihvi olisi voinut esteettisyyden näkökulmasta olla vähän pienempi 200g ->150 g, mutta tuollaisenaan oikein mehevä.
 

Liitteet

  • haukipihvit.jpg
    haukipihvit.jpg
    1,6 MB · Luettu: 122
  • haukiburger.jpg
    haukiburger.jpg
    775,1 KB · Luettu: 122
Ehdottomasti lempipalani kuollutta lehmää. Halvempaakin yleensä kuin sisäfile.

Mieti, kaksi vuotta sitten Suomessa nuo jauhetiin jauhelihaksi tai paloiteltiin karjalanpaistiin jos teurastaja aksoi irroitella. Sama Flat ironille.

Nudasta löytyy valtavasti mielenkiintoisia lihasryhmiä jos teurastamot niitä vain kuluttajille tarjoaisivat.
 
Ainakin kaupassa on tänä kesänä näkynyt naudan osia, joita on pääasiassa nähny YouTuben grillimaistereiden videoissa. Ainakin Tammisella näytti olevan tomahawkia, flank steakia.
 
Haukiburgerille 5/5. Pitäisi itsekin koittaa tehdä kalaburgeri, kun mistään ei saa kunnollista.
Itse olen alkanut arvostaa haukea enemmän kun siinä on vaikkapa siikaan tai kuhaan verrattuna selkeä kalan maku ja liha on kestävää. Toki en pane pahakseni yhtään, jos saalina tulee myös siikaa ja kuhaa :D.

Haukiburgereihin löytyy hyvin reseptejä. Taikina on ilmeisesti kaikissa resepteissa aika löysää, joten hyvä taktiikka oli pyöritellä korppujauhotetut pallot, jotka litistetään ja muotoillaan pihveiksi vasta parilalla. Kamadon ritilällä pihvit eivät olisi pysyneet vaan valuneet ritilän läpi hiilille.
 
Viimeksi muokattu:
Tortilla päivä :giggle:

IMG_20210714_210338454.jpg

IMG_20210714_220040022.jpg

En halua kritisoida mitenkään, mutta K-ryhmän kaupoista saa ainakin täällä niitä meksikossa tehtyjä salsoja, joista ainakin Salsa Verde on todella hyvää. Niinkuin tuo:

Ei ole tarkoitus aloittaa sotaa, mutta tuolla sain itse ainakin parempia tortilloja. Myös Salsa Chipotle ja Salsa Mexicana samasta sarjasta :p Ota nämä vaan parannusehdotuksina -kyllä minulle kuvan tortillakin maistuisi :)
 
En halua kritisoida mitenkään, mutta K-ryhmän kaupoista saa ainakin täällä niitä meksikossa tehtyjä salsoja, joista ainakin Salsa Verde on todella hyvää. Niinkuin tuo:

Ei ole tarkoitus aloittaa sotaa, mutta tuolla sain itse ainakin parempia tortilloja. Myös Salsa Chipotle ja Salsa Mexicana samasta sarjasta :p Ota nämä vaan parannusehdotuksina -kyllä minulle kuvan tortillakin maistuisi :)
Varmasti nuokin maistuu kelle maistuu. Itselle veikkaan että on liian tulinen ainakin tuo verde. Sen takia tuota kuvassa olevaa on tullut syötyä. Hyvän makuista eikä liian tulista.
 
Varmasti nuokin maistuu kelle maistuu. Itselle veikkaan että on liian tulinen ainakin tuo verde. Sen takia tuota kuvassa olevaa on tullut syötyä. Hyvän makuista eikä liian tulista.

Vika viesti itseltä aiheesta, kun ei ole kuvia. Muuten jatkaisin. Tai voin jatkaa, kun teen tortilloja. Koen, että huutelen takapenkistä vailla näyttöä.

Nuo ei ole ollenkaan tulisia nuo valmiskastikkeet. Itse ostelen aina MILD tai tuo MEDIUM. Sitten vihanneshyllylle ja tuoretta jalapenoa tai medium chiliä. Tulee herkullista. Nämä on makuasioita ja palaan asiaan, kun on kuvia omista kokkailuista. Mutta noista valmiskastikkeista, Salsa Mexicana tai Salsa Verde ei ole ollenkaan tulisia (mielestäni), enkä ole ns. habanero-miehiä, joilla pitää olla 100 000 scovillea, tai ei lasketa. Jalapeno on aika mieto chili muutenkin.
 
Rahasta viis, itse vertaan itsetekemistä pikemmin saatavuuteen. Vaan en olisi arvannut että homejuustoakin uskaltaa tehdä itse, olkoonkin home peräisin valmisjuustosta.
Lähes kaiken voi tehdä itse. Asun vanhalla kalastajatorpalla Korppoon saaristossa ja täälä olen oppinut tekemään kaiken itse. Ei siksi, että pitäisi, vaan siksi, että on mahdollisuus. Teen itse juustot, makkarat, kala- ja lihasäilykkeet ja omenasiiderin. Internet on täynä ohjeita ja neuvoja. Jos epä onnistu niin se ei maksa paljon.
 
Kaikenhan voi tehdä itse, mutta se on sitten itsestä kiinni onko siinä järkeä. Ainakin omalla kohdallani esimerkiksi vaniljakastike on sellainen, että ostan suosiolla sitä Valion vanhanaikaista.

Joskus sitä mielenkiinnosta on kokeillut jotain tehdä. Jäätelöä on tullu kokeiltua, mutta ei siitä tullu omasta mielestä vaivan arvoista. Sitten jotkin vaativat jotain erikoista, esim. laitteen, jota tulee käytettyä sen yhden kerran.

Ja tietysti näin käsin tiskaavana pitää miettiä tiskin määrää :D
 
Jäähty pikkaisen, niin uunissakin kehtaa jotain tehdä.

Mietin meniskö tämä enempi pizza ketjuun, mutta laitetaan tänne, kun enempi "piirakka" tämä kait on.

Flammkuchen, "liekkipiiras/kakku". Pohja on vehnäjauhoja, öljyä, vettä ja suolaa, sekotettu ja pikasesti vaivattu. Kastikkeena käytin ranskankermaa (maustoin valkosipulijauheella, suolalla, valkopippurilla), täytteenä kuulotettua nippusipulia ja palviläskiä, ruohosipulia päälle lopuksi.

Kivan nopsa oli tehdä, jos verrataan pizzaan. Yhtälailla pisti masun täyteen, kun puolet syöny. Halvemmaksi kävi kyllä ainesosat ainaski :D
Flammkuchen.jpg
 
Jäähty pikkaisen, niin uunissakin kehtaa jotain tehdä.

Mietin meniskö tämä enempi pizza ketjuun, mutta laitetaan tänne, kun enempi "piirakka" tämä kait on.

Flammkuchen, "liekkipiiras/kakku". Pohja on vehnäjauhoja, öljyä, vettä ja suolaa, sekotettu ja pikasesti vaivattu. Kastikkeena käytin ranskankermaa (maustoin valkosipulijauheella, suolalla, valkopippurilla), täytteenä kuulotettua nippusipulia ja palviläskiä, ruohosipulia päälle lopuksi.

Kivan nopsa oli tehdä, jos verrataan pizzaan. Yhtälailla pisti masun täyteen, kun puolet syöny. Halvemmaksi kävi kyllä ainesosat ainaski :D
Flammkuchen.jpg

Jossain ruokaohjelmissa oon nähnyt kun tätä on tehty, pitäisi joskus kokeilla mutta ei ainakaan näillä helteillä
 
Ranskalaiset ja haukiburgeria. Uusi kokemus oli rapeat ranskalaiset itse tehtynä alusta alkaen. Olen aikaisemminkin kokeillut itsetehtynä ja tuplafriteerattuna, mutta koskaan aikaisemmin ei näin hyvin ole onnistunut. Reseptinä oli Serious Eatsin McDonald's ranskalaisreseptin toistaminen. Rosamundat veitsellä leikattuna (mandoliini lentää roskiin kun terät tylsyneet), keitetty 10 min ja ohjeen mukaan tuplafriteerattu. Pakastaminen parantaisi ilmeisesti laatua lisää.

Haukiburgerissa tavanomainen itsetehty kalapihvi, salaatti, tomaatti, aioli, maustekurkku ja paistettu sipuli. Burgeri taas liian täyteen ahdettu eikä mahdollista käsin syömistä.

haukiburger ja ranut.jpg

 
Brisketti maustettu. 3,5 kg tällä kertaa.Huomenna kamadoon.....

IMG_20210724_094700.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Brisketti maustettu. 3,5 kg tällä kertaa.Huomenna kamadoon.....
Kuva olisi kiva. Käytitkö dalmatialaista rubia vai jotain monimutkaisempaa?

Lisäys: Brisketin vinkit kiinnostaa ihan aidosti, koska itse en ole koskaan oikein kunnolla onnistunut. Pakasteessa odottelee yksi tavanomainen 5 kg brisketti ja yksi 6 kg Snake River Farmin Wagyu Gold Grade brisket, jota ei viitsisi pilata :D
 
Viimeksi muokattu:
Kuva olisi kiva. Käytitkö dalmatialaista rubia vai jotain monimutkaisempaa?

Tällä kertaa Poppamiehen Texas Beef Rubia. Ei kokemusta joten piti kokeilla. Huomenna kuvia. Ja aikasemmin maustanut samana päivänä, nyt kokeiluna antaa maustua yön yli.

Lisäys: Jos noin hienoa tavaraa olisi jo suorituspaineita...heh...Noh, harvoin noissa epäonnistuu jos vähänkin seuraa lämpötiloja.
 
Tällä kertaa Poppamiehen Texas Beef Rubia. Ei kokemusta joten piti kokeilla. Huomenna kuvia. Ja aikasemmin maustanut samana päivänä, nyt kokeiluna antaa maustua yön yli.
Itsellä viimeisin brisketti noin vuosi sitten oli noin 9 kg ja savustelin noin 110C:ssä. Uskoin hölmönä ohjeita, ettei stallia kannata pelätä vaan se menee ohi ja brisketistä tulee hyvä. Itsellä stall kesti lähes puoli vuorokautta ja kokonaisaika lähellä vuorokautta eikä brisketti ollut kovin mehevää. Epäilen, että pitkä stall haihduttaa ja kuivattaa lihaa tarpeettomasti. Seuraavat kokeilut vedän Texas crutchilla heti stallin alussa ja kun bark on riittävä. Tätä ongelma ei ole kovin paha kuitenkaan pienemmillä brisketeillä.

Lisäys: Jos noin hienoa tavaraa olisi jo suorituspaineita...heh...Noh, harvoin noissa epäonnistuu jos vähänkin seuraa lämpötiloja.
Tätä itsekin toivon ja lisäksi että Wagyun runsas rasva korjaa savustajan virheet :D

Lisäys: ettei mene ihan offtopiciksi niin tuossa kuva silloisen brisketin savustuksen loppuvaiheesta. Liha näyttää märältä, koska läträsin moppauskastiketta runsaasti pintaan, mutta eihän se itse briskettiä kosteuta lainkaan. En ollut tyytyväinen lopputulokseen. Valitettavasti lihan leikkauskuvaa ei ole. Brisket.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Itsellä viimeisin brisketti noin vuosi sitten oli noin 9 kg ja savustelin noin 110C:ssä. Uskoin hölmönä ohjeita, ettei stallia kannata pelätä vaan se menee ohi ja brisketistä tulee hyvä. Itsellä stall kesti lähes puoli vuorokautta ja kokonaisaika lähellä vuorokautta eikä brisketti ollut kovin mehevää. Epäilen, että pitkä stall haihduttaa ja kuivattaa lihaa tarpeettomasti. Seuraavat kokeilut vedän Texas crutchilla heti stallin alussa ja kun bark on riittävä. Tätä ongelma ei ole kovin paha kuitenkaan pienemmillä brisketeillä.


Tätä itsekin toivon ja lisäksi että Wagyun runsas rasva korjaa savustajan virheet :D

Wow, ei ole ikinä tommoista tapahtunut vielä. Stall jarruttaa kyllä mutta ei noin paljon itsellä. Opiskellut siitä mikä paras, peitto vai ei mutta peitolla menty ja ei ongelmia. Ja oma mielipide sama, se rasva korjaa aikaa paljon.

Ihan hyvä kuva. Mikä meni pieleen?
 
Viimeksi muokattu:
Wow, ei ole ikinä tommoista tapahtunut vielä. Stall jarruttaa kyllä mutta ei noin paljon itsellä. Opiskellut siitä mikä paras, peitto vai ei mutta peitolla menty ja ei ongelmia. Ja oma mielipide sama, se rasva korjaa aikaa paljon.

Vedätkö peiton foliolla (Texas crutch) vai butcher paperilla? Itse ajattelin vetää seuraavan ihan suoraan foliolla.


Ihan hyvä kuva. Mikä meni pieleen?
Epäilen, että juurikin tuo stall. Veden höyrystyminen vaatii älyttömän paljon energiaa (vrt. kuinka hikoilu jäähdyttää) eikä paisti enää lämpene eikä kypsy vaan pelkästään kuivuu.
 
Vedätkö peiton foliolla (Texas crutch) vai butcher paperilla? Itse ajattelin vetää seuraavan ihan suoraan foliolla.



Epäilen, että juurikin tuo stall. Veden höyrystyminen vaatii älyttömän paljon energiaa (vrt. kuinka hikoilu jäähdyttää) eikä paisti enää lämpene eikä kypsy vaan pelkästään kuivuu.

Just sillä Texas crutchilla eli foliolla. Ja mehevää. Koska se hikoilu on hyvin olennainen pointi tuossa.
 
Just sillä Texas crutchilla eli foliolla. Ja mehevää. Koska se hikoilu on hyvin olennainen pointi tuossa.
Täsmälleen näin ja sitä mitä yritin selittää niin stallausvaihe on oman ymmärryksen mukaan kuivattamista, ei kypsentämistä.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Omasta kasvimaasta 1690g Kesäkurpitsa

"itketä" kesäkurpitsat ripottelemalla koverrettuihin kurpitsoihin suolaa (anna vaikuttaa 20min) ja tee sillä aikaa täyte

Täyte:
400g jauhelihaa
10 kirsikkatomaattia
5cm pätkä suippopaprikaa punasta
oreganoa reilusti
persiljaa reilusti
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
sipulijauhetta
tomaattisosetta oman maun mukaan
koverrettu sisus paloteltuna kuutioina siementen kera
1 pss juustoraastetta

-Hauduta täytettä 15min pannulla lopuksi.
-Valuta ja pyyhi kesäkurpitsat kuiviksi ja täytä.
-200c 15-20min uunista riippuen
 

Liitteet

  • 1.jpg
    1.jpg
    3,1 MB · Luettu: 98
  • 2.jpg
    2.jpg
    2,4 MB · Luettu: 110
  • 3.jpg
    3.jpg
    2,8 MB · Luettu: 130
  • 4.jpg
    4.jpg
    2,2 MB · Luettu: 129
Viimeksi muokattu:
Teki mieli hampparia. Pakasteessa oli hampparipihvi könttejä ja Lidlistä briossi. Mietin jotaki grillisalaattia tai coleslawia väliin, mutta sitten huomasin hapankaalipaketin.

Tuli hyvä. Mustaa Koskenlaskijaa murustelin, paprika majoneesia ja kuulotettua sipulia. Jos masulle kivempaa, niin pihvi voisi olla kalaa tai kanaa. Hapankaali oli todella hyvää hampparin välissä! Lidlin briossisämpylä oli aika pullamainen.
1627226020169.png
 
Omasta kasvimaasta 1690g Kesäkurpitsa

"itketä" kesäkurpitsat ripottelemalla koverrettuihin kurpitsoihin suolaa (anna vaikuttaa 20min) ja tee sillä aikaa täyte

Täyte:
400g jauhelihaa
10 kirsikkatomaattia
5cm pätkä suippopaprikaa punasta
oreganoa reilusti
persiljaa reilusti
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
sipulijauhetta
tomaattisosetta oman maun mukaan
koverrettu sisus paloteltuna kuutioina siementen kera
1 pss juustoraastetta

-Hauduta täytettä 15min pannulla lopuksi.
-Valuta ja pyyhi kesäkurpitsat kuiviksi ja täytä.
-200c 15-20min uunista riippuen

IMG_20210726_190437.jpg
Kiitos ideasta! Tässä meidän versiossa muuten sama mutta liha oli brisketin pieniä kuutioita edellisestä viestistäni. Lisäksi omatekoista guacamolea ja valkosipulisulatejuustoa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
286 734
Viestejä
4 924 466
Jäsenet
79 232
Uusin jäsen
Kallee1

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom