Postaa kokkauskuvia

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 586
Hapanjuurihan ei lopu vaan sitä voi jatkaa. Jos laitat simaan saat kyllä todella hapanta lientä eli en välttämättä suosittelisi. Maista jotain hapanta sour olutta ja mieti sitten haluatko samanlaista simaa
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
337
Hapanjuurihan ei lopu vaan sitä voi jatkaa. Jos laitat simaan saat kyllä todella hapanta lientä eli en välttämättä suosittelisi. Maista jotain hapanta sour olutta ja mieti sitten haluatko samanlaista simaa
Kyseessä oli syöttöprosessin ylijäämä. Simaa tein 2l satsin kivikovasta fariinisokerista ja jääkaapista löytyneistä sitrushedelmistä. Hapanjuurta laitoin arviolta 2-3ml eli alle teelusikallisen. Pullotusvaiheessa tänään tuoksui normaalilta. Noin viikon päästä selviää maku.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 586
Kyseessä oli syöttöprosessin ylijäämä. Simaa tein 2l satsin kivikovasta fariinisokerista ja jääkaapista löytyneistä sitrushedelmistä. Hapanjuurta laitoin arviolta 2-3ml eli alle teelusikallisen. Pullotusvaiheessa tänään tuoksui normaalilta. Noin viikon päästä selviää maku.
Toi maitohappobakteeri/vastaavat mitkä sitä hapanjuurta nimenomaan hapattavat kyllä muuttaa sokeria hapoksi jatkuvasti.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 750
Sous Videllä tein pulled porkia. Kuva ja asettelu on kauheita, maku mahtavan hyvä. :) valmiit sämpylät, punakaalista tehty coleslaw, Poppamiehen smokyapple -kastike ja sipulirouhe täytteenä. Rouhe ehkä vähän turha. Hukkuu muiden makujen alle täysin, mutta tulipahan kokeiltua.
pulledpork.jpg
 

aop

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 359
Nyt onnistui hapanleipä kivasti, piti muotonsakin. Aikaisemmin olen käyttänyt liikaa juurta, gluteeni ehtinyt tuhoutua ennen uuniin menoa, tällä kertaa punnitsin taikinaan menevän juuren.
IMG_20200407_191530883.jpg
 
Viimeksi muokattu:

atomi

tieteen hypoteesi
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
1 877
atomi lätty. pohjalla ite väänettyä tomaattisosetta tuoretomaateista, valkosipulia,sipulia,basilikaa,tinjamii ja ruilaus poppamiehen scorpparii, soossi sekasin blenderillä.

20200408_151829.jpg
20200408_152411.jpg
 
Liittynyt
20.03.2018
Viestejä
911
IMG_20200410_023449.jpg


Pizzapohjanen joka pitäs tuossa myöhemmin leipoa tänään... Hemmetin unirytmin sekoilut kun saavat aikaan tälläistä

IMG_20200410_052059.jpg IMG_20200410_052432.jpg
Siinä pohja leviteltynä ja tomaattisoosi päälle.

IMG_20200410_053305.jpg
Pekoni, minimozzarellat, pepperonimakkarat ja juusto laiteltuna juuri enne uunia.

IMG_20200410_054225.jpg


Ja valmina näytää tältä. Ja maku on kyllä ihan 9/10, noi pekonit ois kyllä voinu korvata vaikka kinkulla, ei maistu tuolta yhtään, toivat vaan turhaa rasvaisuutta tuohon ja pohja on helvetin pehmoinen ja mehevä, eli nyt kyllä onnistuin paremmin kuin hetkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
300
Loput kuvat
Keskellä liekkiä pannu on reunoilta kuumempi ja keskeltä viileämpi.
IMG_20200410_133206.jpg

Tai pannun voi laittaa reunalle, jolloin voi käristää kuumana lihat ja kasvikset vaan hautuu:
IMG_20200410_133226.jpg

Alkaa olla valmista, vielä soosit kohta sekaan:
IMG_20200410_133313.jpg

Ja taas maistui, koko ateria jääkaapista lautaselle 35-40min.
IMG_20200410_133413.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
682
Teinpa ankkaa ensimmäistä kertaa elämässäni näin pääsiäisen kunniaksi. Lidlistä tarttui pakasteesta ankan rintaa.

Ihan semi helppoa oli tehdä. Kyytipojaksi kermaista appelsiinikastiketta (mehu, kuori, siirappia, ruokakermaa, kasvisliemijauhetta), kermaperunoita (salottia, valkosipulin kynsi, kermaa) ja ihan pikaisesti keitettyä parsakaalta pakasteesta.

Kyllähän sitä söi enemmin kuin selkään ottaa. Aika pureskeltavaa, että leuat tuntu väsyvän. En ihan super himona ollu lihaan, mutta kyllä se näin kokeilussa meni. Ja jäihän sitä vielä, jos kokeilisi jotain muuta kypsästä lihasta.

Ankka.jpg
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
716
Saisko joltain parhaimmat ohjeet punaviini ja pippurikastikkeeseen...
Silppua haluamiasi juureksia kattilaan, esim sipulia, valkosipulia, porkkanaa, vähän timjamia ja freesaa kevyesti oliiviöljyssä.
Kaada sekaan pari desiä punkkua ja pari desiä lihalientä.
Ite laitan myös sekaan puoli teelusikallista fariinisokeria.
Pieni tujaus jotain viinietikkaa tai balsamicoa, ite käytän balsamicoa.
Sitten soppa kiehuu tunnin verran kannen alla.
Siivilöin sopan, tarkistelen makuja ja yleensä lisään vähän valkopippuria tai mustapippuria.
Vispaan sekaan muutaman palan voita soossin kiehuessa.
Yleensä vielä ihan kevyesti suurustan vähän soossia laiskana tummalla Maizenalla.
Maistele suolat ennen tarjoilua.

Laiskan hyvä pippurikastike on aika helppo, pihvien lilluessa valurautapannussa kerran käännettynä, isken pihvien päälle PALJON mustapippuria, timjamia vähän, muitakin mausteita vähän ja paljon merisuolaa.
Kaadan purkista kermat päälle.
Annan pihvien lillua liemessä niin että kahteen kertaan käännän lihat ja sekoitan suolat ja mausteet.
Joskus isken sinappia vielä sekaan, joskus liekitän konjakilla ennen mausteiden iskemistä pihvien päälle. Joskus heitä chilisoossia sekaan.
Riippuen siitä kuinka paljon olet öljyä tai voita uittanut pannulle, kerma paksuuntuu vähän.
Senkin voi hätätilassa suurustaa tummalla Maizenalla tosi nopeasti kun pihvit heittää lautaselle tarjolle odottamaan soossia.
 
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 333
Beercan burgereita tein tässä äkkiseltään. Voin sanoa että ihan hemmetin hyvää oli!
2h weberissä epäsuoralla lämmöllä.

3 nyrkin kokoista jauhelihapalloa
2pkt pekonia

Paina kaljatölkillä lihapalloon kolo, muovaa tölkin ympärille tiiviisti, kiedo pekonit ympärille, ota kaljatölkki pois. Painele pohja alas ja hifistele seinämien kanssa, lisää täytteet.

Täytteeksi
1 suippopaprika
2 isoa keltasipulia
3-4 herkkusientä lohkottuna
1prk Heinz chili beans
Jukolan chilijuustoa kuutioituna
Grillivoita

Pyöräytä pannulla kaikki ainekset öljyssä jotta pehmenevät. Lisää suolaa tms mausteita ja grillivoita

Päälle monterey jackia useampi siivu.

IMG_20200412_102719.jpg


IMG_20200412_115315.jpg


IMG_20200412_131340.jpg
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 171
Huomiseksi täytyy valmistaa mehukas lasse. Mehukkaan lassen valmistaminen on työlästä, siispä hyvä aloittaa valmistelut jo edellisenä päivänä, jottei tule sellaista 5 tunnin keittiössä hääräämistä yhteen pötköön.

a0.jpg


a1.jpg


a2.jpg


a3.jpg












3,7 litraa maitoa = 414 grammaa juustoa




Tärkeä laaduntarkkailuvaihe. Seuraavaan satsiin saa lisätä enemmän suolaa. Täytyy lassen päälle ripotella sitten hitusen.


Huomiselle jää pastan ja juustokastikkeen tekeminen.
 
Liittynyt
08.11.2018
Viestejä
1 005
Huomiseksi täytyy valmistaa mehukas lasse. Mehukkaan lassen valmistaminen on työlästä, siispä hyvä aloittaa valmistelut jo edellisenä päivänä, jottei tule sellaista 5 tunnin keittiössä hääräämistä yhteen pötköön.



















3,7 litraa maitoa = 414 grammaa juustoa




Tärkeä laaduntarkkailuvaihe. Seuraavaan satsiin saa lisätä enemmän suolaa. Täytyy lassen päälle ripotella sitten hitusen.


Huomiselle jää pastan ja juustokastikkeen tekeminen.
Heitäppä ohjetta miten tuon juuston teet, tai miten oot saanut heran erottumaan noin helpohkon näköisesti.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 171
Heitäppä ohjetta miten tuon juuston teet, tai miten oot saanut heran erottumaan noin helpohkon näköisesti.
Juoksutetta ihan pullon ohjeen mukaan, taitaa olla milli per litra. Ehkä vähän ylimäärästä tulee laitettua. Lämpötilan pitää olla 32c kun juoksutteen lisää maitoon. Sekoitus ja 5-10 min syrjässä niin valmista tulee.
 

dude86

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
14.06.2017
Viestejä
1 719
Huomiseksi täytyy valmistaa mehukas lasse. Mehukkaan lassen valmistaminen on työlästä, siispä hyvä aloittaa valmistelut jo edellisenä päivänä, jottei tule sellaista 5 tunnin keittiössä hääräämistä yhteen pötköön.



















3,7 litraa maitoa = 414 grammaa juustoa




Tärkeä laaduntarkkailuvaihe. Seuraavaan satsiin saa lisätä enemmän suolaa. Täytyy lassen päälle ripotella sitten hitusen.


Huomiselle jää pastan ja juustokastikkeen tekeminen.
Jotenkin kuulostaa tuo mehukas lasse homolta. Miten se oli lasse taas niin mehukkaana iltapäivällä, valmistelutkin oli kohillaan niin ei tarvinut hieroa viittä tuntia... Siinä kun selittäisi julkisesti tuota, ei siis mitenkään vittuiluna vaan huumorilla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.11.2018
Viestejä
1 005
Juoksutetta ihan pullon ohjeen mukaan, taitaa olla milli per litra. Ehkä vähän ylimäärästä tulee laitettua. Lämpötilan pitää olla 32c kun juoksutteen lisää maitoon. Sekoitus ja 5-10 min syrjässä niin valmista tulee.
Varmaan aina päässyt liian kuumaksi. Tosin enemmän tai vähemmän kaljoissa innostuu tuollaisista.
 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 318
Mehukkuudessaan ei ihan yltänyt Kriston lassen tasolle, mutta kyllä sitä söi
Ei mikään ihme että ei tuu mehukasta lassea ku jätit kokonaan pois ylimääräisen tomaattimurskapurkin ja vedet jolla huljutellaan siitä purkista loputkin tomaattimurskan jämät.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
300
Tuorepastalla tulee kyllä hyvä Lasse, mutta enpä ole ajatellut keittää niitä ennen uunutusta. Hyvältä näyttää!
 
Liittynyt
24.11.2017
Viestejä
60
Tämän viikon kokkailuja:
1.jpg
Uunifetaparsaa. (sori törkyisestä vuoasta.)

2.jpg
Butter chickenin yritystä. Ihan hyvää tuli, vaikka olisi kaivannut vielä vähän viilaamista.

3.jpg4.jpg5.jpg
Kevätkääryleitä ja sweetchili kastiketta. Nämä kyllä onnistuivat aivan nappiin ensikertalaiselta maultaan, vaikka ulkonäkö ei nyt kovin hääppöinen olekkaan:eat:
 

atomi

tieteen hypoteesi
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
1 877
kevyt salaatti mättö sunnuntaille. kanan jauhelihasta pihvivääneetty maustettu santamarin classic american kuiva marinointi- kastikkeeks päälle kermaviiliin homejuustoo muserrettu,valkosipulia,mustapippurit,sitruunapippurit

salaattimättö.jpg
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 586
Hapanjuurileipä alkaa löytymään. Sunnuntai iltana taikina tuloilleen. Pari settiä stretch and fold ekan tunnin aikana, tunti kohotusta, sit kahteen osaan, nopeesti palloiksi ja jauhotuilla keittiöpyyhkeillä varustettuihin kulhoihin kylmäkohoamaan yön yli. Aamulla uuni kuumaksi ja leipä kivelle.
IMG_20200511_095243.jpg
IMG_20200511_113348.jpg
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 473
Viestejä
4 163 414
Jäsenet
70 414
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom