Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Naudan ulkofilettä ja valkosipulikermaperunat

IMG20250805204454.jpg


IMG20250805204530.jpg
 
IMG_20250804_124529.jpg IMG_20250804_124824.jpg


Perusjuustohampurilaisia. Jostain syystä ei ole tullut koskaan grillattua näitä, vaikka tuohan oli vielä helpompaa ja nopeampaa mitä paistinpannulla. Mutta...!

Miten saada hampurilaispihveistä parempia? Jotenki niihin jää aina semmonen "kotona tehdyn" maku, ja tuntuu että jokin tästä puuttuu, mutta ei osaa sanoa yhtään mikä! Vaikka kasvikset ja majoneesit ois tikissä, niin silti ne jää aina paljon hampurilaisravintoloiden herkuista.

Jauhelihana oon käyttäny 20% nautaa, ja mausteina suola ja mustapippuri. Pitäiskö käyttää lisäksi aromisuolaa ja jotain muutakin maustetta? Pitäiskö sämpylä voidella voilla?
Suola ja pippuri riittää vallan hyvin. Mitä sämpylöitä käytät? Nuo eivät ainakaan briosseilta näytä ja liian tiivisrakenteisilla sämpylöillä voi helposti tullakin kotona tehty maku. Ei toki sillä että se aina huono asia olisi.
 
Suola ja pippuri riittää vallan hyvin. Mitä sämpylöitä käytät? Nuo eivät ainakaan briosseilta näytä ja liian tiivisrakenteisilla sämpylöillä voi helposti tullakin kotona tehty maku. Ei toki sillä että se aina huono asia olisi.
Juu nuo oli jotain perusaamiaissämpylöitä, kun tein jämistä mökillä. Mieluiten käytän sämpylöinä pehmeitä perunasämpylöitä, mutta niitä näyttää harvoin löytyvän isostakaan kaupasta. Tein makutestin briossille ja perunasämpylälle pari vuotta sitten ja perunasämpylä oli parempi maultaan ja suutuntumaltaan. Sehän ei pidä muotoaan ollenkaan kuten briossi ja sopii hyvin käsinsyötäväksi.

Uskoisin että suurin vika meikän hampurilaisissa on pihvissä, maistuu niin selvästi että joku juttu siitä puuttuu. Pitää viikonloppuna tehdä niitä ihan ajatuksen kanssa.
 
Juu nuo oli jotain perusaamiaissämpylöitä, kun tein jämistä mökillä. Mieluiten käytän sämpylöinä pehmeitä perunasämpylöitä, mutta niitä näyttää harvoin löytyvän isostakaan kaupasta. Tein makutestin briossille ja perunasämpylälle pari vuotta sitten ja perunasämpylä oli parempi maultaan ja suutuntumaltaan. Sehän ei pidä muotoaan ollenkaan kuten briossi ja sopii hyvin käsinsyötäväksi.

Uskoisin että suurin vika meikän hampurilaisissa on pihvissä, maistuu niin selvästi että joku juttu siitä puuttuu. Pitää viikonloppuna tehdä niitä ihan ajatuksen kanssa.
Pihvissä pitää vaan muistaa, että laittaa riittävästi suolaa - mieluiten niin, että ripottelee suolan suoraan valmiiksi muotoillun pihvin päälle, ei siis (ainakaan ainoastaan) massan sekaan.
 
Mökkigrilli hieman pieni mutta mahtuu mahtuu… 😂
Parilalla kukkakaali, parsakaali ja kesäkurpitsaa omasta maasta.

Täytettyjä herkkusieniä pekonilla.

Toisella puolella kanan rintaleikkeitä omassa marinadissa ja pari maissia.

IMG_4021.jpeg
 
Pizzanpaistaminen on jäänyt pitkäksi aikaa taka-alalle, kun en ole halunnut lämmittää helteiden aikana uunia ja nostaa sisälämpötilaa entisestään.

Tänään sain hyvän tekosyyn pizzanpaistamiseen, kun kävin eilen ostamassa pizzateräksen
😀


Taikina ja tomaattikastike:
• Herkku Premium Edition Napolilaistyylinen Pizzataikina 300g
• Mutti Passata paseerattu tomaatti

Täytteet:
• Kartanon kinkkusuikaleita
• Valio Polar® Täyteläinen juustoraastetta
• Valio AURA® murennettua sinihomejuustoa
• Punaista ja keltaista paprikaa
• Mozzarellaa
• Ananasta

DSC09990.JPG


DSC09998.JPG


DSC09999.JPG
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 456
Viestejä
4 870 617
Jäsenet
78 662
Uusin jäsen
Qwerty2112

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom