Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Pannupizzaa piirakkavuoassa. Todella hyvää tuli. Sori siit valaistuksesta.

pannupizza3.jpg
Ai että on mehevän näköinen pannupitsa. Tuohon lasi maitoa kyytipojaksi ja bon apetit.

Harvoin täällä on kyllä kuvia, joiden ruokia ei mielellään söisi, mutta tää on kyllä sellainen. "Puuroversio" meinaa jo ajatuksena saada oksennusrefleksin liikkeelle. Mutta juu, ihan oikeassa paikassahan kuvat on ja kiva nähdä hyvin erilaisiakin annoksia. Hienoa, että edes joku pysyy suosituksen ruokavaliossa. :)
Et taida paljon sosekeittoja syödä? On erittäin maistuvaa. Vihanneksia ja juureksia vaihtelemalla saa erilaisia hyviä makuja.
 
1746186900209.png


Salaattia tein ja tuli kyl pirun hyvää. Laitoin halloumia, vähän kanaa, munakoisoa, tomaattia, selleriä, sipulia, valkosipulia, pensaspapuja, oliiviöljyä, sitruunaa, suolaa, pippuria, kalakastiketta, granaattiomenamelassia. Aijoo, ja oreganoa ja basilikaa. Ja vielä balsamicoa.
 
Tänään on vieraille aluksi tarjolla katkarapuleivät. Vaalean paahdetun leivän päälle smetanaa, salaatinlehti, tomaatin ja appelsiinin viipaleita, lisää smetanaa. Sitten kananmunan viipaleita, kerros majoneesia ja katkaravut plus tilliä. Sitruunanlohkoja kulhossa.

Katkarapuleivät.jpg
 
Tonnikalaa ja munakoisoa grillissä.
Kuvan otin liian myöhään kun tuoksu oli liian hyvä että piti maistaa 😂
Munakoison välissä tomaattia, mozzarellaa ja tuoretta basilikaa.

IMG_3887.jpeg
 
Tänään jo tähän ketjuun postasin viestin tarjoamistani katkarapuleivistä, hyvin kelpasivat. Tarjoilu olisi jatkunut graavikirjolohileivillä, mutta vieraat täysimahaisina ennen jälkiruokia tyytyivät napostelemaan pelkkiä graavaamiani kalaviipaleita :) Oikeastaan miksi postaan tänne kuvan niistä ja huomista paistoa odottavista fileepaloista on kritiikki kaupallisia valmistajia kohtaan.

Jos ostat kaupasta graavattua tai kylmäsavutettua lohta, niin niiden suolapitoisuudeksi pakkauksissa ilmoitetaan jotain 2,8-3,5 %. Lisäksi teollinen suolaus tapahtuu käsipelillä neulaamalla, joten todellisuudessa suolapitoisuus voi olla ihan jotain muuta kuin ilmoitettu - ja usein paljon korkeampi. Minua ihmetyttää näin korkea suolaprosentti tai jotain sinne päin oleva, kun graavatussa tai kylmäsavustetussa lopputuotteessa ei maistu mikään muu kuin se hemmetinmoinen suolaisuus hienon kalan tai savun maun sijaan. Tästä polttavan suolaisuuden mausta olen valmistajien kanssa keskustellut ja vääntänyt, mutta palaute on ollut vähättelyn tuntuista. Todellisuudessa veikkaan tällä ylisuolaamisella haettavan vain pitkää myyntiaikaa.

Jotta ketjun kuvavaatimus täyttyisi, niin vieraidenkin kehumissa graavilohen viipaleissa on suolaa noin yksi prosentti. Lisäksi huippukokkien neuvojen vastaisesti käytän hienorakeista merisuolaa, joka karkean suolan sijaan imeytyy kokonaan kalaan, ja nyt tiedän tiedän kalan suolapitoisuuden aika tarkasti. Lisäksi sokeria suunnilleen suolan verran, ja tällä kertaa hiukan valkopippuria ja kunnon tillikerros päälle. Kelmuissa pari vuorokautta, ja välillä käännellen. Lopputuloksena on sitten graavia kalaa, josta löytyy hieno lisukkeilla korostettu lohen maku, ei kaupallisten valmistajien tarjoama pelkkä polttava suolaisuus!

Graavilohet.jpg
 
Mehevää ja rapeapintaista lohta airfryerissa Poppamiehen cajun rubilla maustettuna.
1000024341.jpg
1000024340.jpg
1000024339.jpg


Jälkiruuaksi banaanipiirakkaa täysjyvä digestive keksipohjalla sekä hunajalla makeutetulla kreikkalaistyylisellä oatgurtilla - päällä paahdettuja pekaanipähkinämuruja.
1000024342.jpg
1000024343.jpg
1000024344.jpg
 
Köfte-tyylinen lihamureke ja sille lisukkeeksi bulgur-tomaattipilafi. Kaalipohjainen vihersalaatti ei oikein edusta muuten turkkilaishenkistä ruokaa.

Ruokaohjeet sain tekoälyltä, kun pyysin lihamurekkeeseen lähi-itämaisia makuja ajatuksena jonkinlainen turkkilainen mausteinen jauhelihavarras tms. Murekkeelle pyysin sopivan lisukkeen, joka on samaa makumaailmaa murekkeen kanssa. Erittäin onnistunut kokonaisuus.

Muutoinkin tekoäly on mainio apu kotiruokalistan laadinnassa. Sen avulla saa mukavasti vaihtelua muutoin melko kaavamaisesti toistuviin ruokavalintoihin.

1747567578062.jpeg
 
Miten teit ton Mac'n cheesen kastikkeen? ihan normi bechamel höystettynä kilolla juustoa?

800g makaronia pataan ja vettä sen verran että juuri ja juuri peittyy. Keitin makaronit melkein valmiiksi samalla sekoittaen (että ei pala pohjaan, kun vettä höyrystyy ja imeytyy). Sitten 2 tölkkiä makeuttamatonta kondensoitua maitoa sekaan. Kiehautus ja 1-2 min keitto. Sitten sekaan noin 500g juustoa. Sekoitus että sulaa ja ääntä kohti. Tässä tavassa ei siis kaadeta keittovettä pois ollenkaan vaan hyödynnetään sitä tärkkelysvettä sekä kondensoitua maitoa. Ei tarvitse mitään muuta "suurustetta".
 
800g makaronia pataan ja vettä sen verran että juuri ja juuri peittyy. Keitin makaronit melkein valmiiksi samalla sekoittaen (että ei pala pohjaan, kun vettä höyrystyy ja imeytyy). Sitten 2 tölkkiä makeuttamatonta kondensoitua maitoa sekaan. Kiehautus ja 1-2 min keitto. Sitten sekaan noin 500g juustoa. Sekoitus että sulaa ja ääntä kohti. Tässä tavassa ei siis kaadeta keittovettä pois ollenkaan vaan hyödynnetään sitä tärkkelysvettä sekä kondensoitua maitoa. Ei tarvitse mitään muuta "suurustetta".
Mikä juusto?
 
Tota kondensoitua maitoa en oo koskaan tullu ees ajatelleeks et voi noinkin käyttää, pitääpä itte kokeilla kun seuraavaks juustomakaronia tekee.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
277 572
Viestejä
4 774 408
Jäsenet
77 646
Uusin jäsen
spedettäjä

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom