Postaa kokkauskuvia

Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
682
1659900166014.png

Vähän "arkisempaa" hienostelua sunnuntain kunniaksi. Ostin Prismasta possun fileepihviä pari kappaletta, toinen pakkaseen ja toiseen suolat päälle yöksi. Aamulla loput mausteet päälle, paistella sitten pari minuuttia per puoli. Maustevoihin sekoitin ketsuppia, itsetehtyä karkeahkoa dijon sinappia ja soijakastiketta.

Lisukkeina oli Ruotsin puolelta ostettua kermaperunaa, tuollaisessa kivassa kedossa. Uuniin puoleksi tunniksi. Sitten löysin ruokakaupassa käydessä sadonkorjuu sekoitusta. Pussista pannulle kaataessa tuli pääosin parsaa, mutta sehän on hyvää silti :D Öljyssä paistoin ja lisäsin soijakastiketta lopuksi.

Olihan se hyvää ja nopeahkoa tehdä, kun oikaisi lisukkeissa. Eikä tullut edes ähky. Alunperin oli ajatuksena possusta leike tehdä, mutta se on semmosta sotkemista, että jätin tekemättä.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 925
Hyvä, jos edes joku. Tosin se oli kaupasta. :rolleyes:
Mites tän päivän iltapalaleipä? Kreikkahengessö mentiin eli käytännössä kreikkalaisen salaatin aineksia (tai vähän sinne päin) leivän välissä. Maistu ainakin hyvälle.
Söisin.
Ja ei toi etanasettikään siis huonon näköistä ole. En vaan pystyis etanaa nielemään. Enkä pidä oikein homejuustoistakaan.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
Mua ei noissa broiskuissa mausteet haittaa, mutta niihin pumpattu vesi panee vituttamaan. Ja naturelleja broiskujakaan ei juuri mistään saa.
Ei nyt kuvaa tullut otettua, mutta tällaista tulee tehtyä useinkin uunissa. Löytyy ainakin täältä Prisman hyllystä. Eikä sisällä lisättyä vettä.

 
Liittynyt
18.04.2021
Viestejä
447
10 minuutin tomaattinen makkaramakaroniruoka :
1x Makkarapötkö, iso sipuli (kylkeen paprikajauhetta), yksi iso tomaatti n. 10cm, pätkä kurkkua, 1/3 pastasoossia 400g purnukasta (+purkin huuhteluvedet n 0,5dl) + yksi kunnon tujaus tabasco scorpionia, keitettyä makaronia (n. 1,5dl ennen keittämistä) :
makamak01x.jpg


Lopputulema :
makamak02x.jpg

Keittiövaaka on jossain piilossa, mutta luulen että kokonaisuudessaa 600-700 grammaa, eli riittää illaksi ja huomiseksi.

Todella pitkästä aikaa pastana makaroni, ja on kyllä hyvä tuote suutuntumalta ja sopii tämmöisiin ruokiin kun kastike löytää tiensä myös tuotteen sisuksiin. Penne tai fusilli tietenkin olisi myös hyviä tähän.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 750
Teitkö pohjatyön keittämällä, uunissa vai ihan grillissä? Hyvältä näyttää.
Ihan grillissä. Yön yli oli suolavedessä muhimassa. Sitten mausteita pintaan, pari tuntia 110 asteessa savustuslastujen kera ja toiset folioon käärittynä. Lopuksi vähän hönkyä lisää (joku 130-150) ja n. tunti välillä bbq-kastikkeella sivellen.
 
Liittynyt
01.06.2021
Viestejä
215
Liittynee aiheeseen ainakin jossain määrin. :)

Heinän puutarhalta on tullut tavaksi tilata chilejä vuoden aikana käytettäväksi. Tässä tämän kesän ostot. Sieltä löytyy seuraavia:

MIEDOT
Erotico (Baccatum), etualalla vasemmalla
Piispanhattu (Friar´s Hat) [Baccatum], ylin vasemmalla

KESKITULISET
Jalapeno WLS 2640 (Annuum), isot pätikät oikealla
Sugar Rush Peach (Baccatum), persikanvärinen ylhäällä
Aji Norteno (Baccatum), isot punaiset jalapenojen alla
Starfish (Baccatum), etualalla oikealla
Lemon Drop (Baccatum), keltaiset chilit
Rocoto San Isidro (Pubescens), punaiset keskellä vasemmalla



Maultaan parhaimpia ehdottomasti Lemon Drop ja Sugar Rush Peach. Erotico oli ruohoinen ja sitä ei tartte ostaa enää ikinä.

Tein piispanhatuista ja rocotosta sweet chili -soosia ja savustin Starfishit, joista tuli jauhetta (jota en ole vielä ruoanlaitossa käyttänyt). Loput menivät yksittäis- tai kaksittaispakattuina pakastimeen odottamaan käyttöään.

Edit. Ai niin, ja jalapenoista tein popperseja, mutta ne menivät pakastimeen myös. Yhtään en vielä niistä ole uunissa paistanut!



 
Liittynyt
01.06.2021
Viestejä
215
Äiti tekee tuota paholaisen hilloa mielellään, aika mietoa sellaista, koska äiti itse kestää tulisuutta huonosti. Sillä on kasvihuoneessa pari runsaasti tuottavaa Aji Fantasya ja pari tabascoa, ja sen Molly-chilistä tulee kasvihuoneessa paljon isompia chilejä kuin mulla samoista ihan huonetiloissa (ja mun huonetiloissa kasvatetut tabascot ei muuta kuin kasvaa pituutta vain, ei edes kuki...). Fantasyt tullee kasvihuoneesta kaikki mulle - luultavasti silppuan ja pakastan ne kuten suurimman osan noista ostetuistakin chileistä. Viime vuonna säilöin oliiviöljyyn parin purkin verran rinkuloiksi leikattuja Thai Dragoneita ja taisi olla juuri noita palasteltuja Fantasyjäkin mukana, mutta niille en oikein ole tahtonut keksiä käyttöä. Parhaiten mulla menee suoraan pakkasesta silppupussukat curryihin ja mm. kasviskeittoihin.

Edit. Niin, ja toki menee chilejä pitkin vuotta myös erilaisiin hot sauce -kokeiluihin. (Vielä ei ole löytynyt sellaista just kohdalleen kolahtavaa reseptiä, paitsi tuo sweet chili sauce, jota onkin sitten mulla aina jääkaapissa.)
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
168
F103DF3D-F014-4432-9DEB-FCB646964B7B.jpeg


Oman kasvimaan jalapenoja

24DD6AD9-2BB7-4F6B-AA1D-9EA4A68FDA5B.jpeg


Siinä osa. Paljon on vielä pensaassa jäljellä poimittavaksi. Nämä menee kattilaan lime-mehun, etikan ja sokerin kaveriksi

FFBADCF7-AADC-4BA9-BA0A-AFB634222A67.jpeg


Tuli hyviä, limen erottaa hienona sivumakuna.
 
Liittynyt
01.06.2021
Viestejä
215
Onpas hienoja jalapenoja! Just eilen illalla söin poppersseja, tosin ihan ostochileistä tehtyjä. :)
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
168
52726584-117D-4C5F-B8AB-0FD22E60170C.jpeg


Atrian takuumureaa naudan ulkofilettä hoi sin marinadissa. Kypsennetty weberin brikettigrillissä. Ostin vähän aikaa sitten senpaahtoritilän siihen keskelle ja paistaa ihan eri nopeudella pihvit kuin perusritilä. Ihan ok kypsyys, olis saanut olla hitusen raaempi. Pihvi siivuiksi ja tacojen sisään.

B1F1E03E-2D66-41AC-B24F-FEFB99DF64F6.jpeg



Santa Marian soft tacot. Sisällä limekorianterimajoneesia (hellmann’s maustamaton pohjalla). Korianteria, alfalfaituja, korean style cole slaw (punakaaliporkkanajalapeno-raastetta, maustettu soijalla, seesamiöljyllä, srirachalla, tuoreella inkivääriraasteella ja limen mehulla), sekä paahdettua sipulia. Innostuksen sain Lie Mi-raflan Shanghai tacos.


62D85598-683F-4C5C-83F3-EBE1ABDA3A36.jpeg


Vaaleaa rommia, Cointreauta, limen kuorta kierteenä, hieman ruokokidesokeria pohjalla, itsetehtyä mansikkamehusiirappia ja jäitä.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
IMG_20220827_163020822.jpg

Lasten lemppari: spaghettia ja lihapullia kermakastikkeessa. Einespullista valmistuu kastike samalla kun spaghetti kiehuu.

Lihapullat suupalan kokoisiksi, jotta kastike kuorruttaa ne hyvin. Päälle ruokakermaa, käytin 4 dl 600 grammaan lihapullia. Mausteeksi n. teelusikallinen paprikajauhetta ja vajaa puoli teelusikallista mustapippuria. Suolaa tuli riittävästi lihapullista. Annetaan muhia miedolla lämmöllä sen aikaa kun pasta kypsyy.
 
Liittynyt
01.06.2021
Viestejä
215
Kaakaomousse (= avokadoa, ylikypsän banaanin jämät, kauramaitoa, tummaa kaakaojauhetta, vaniljaesanssia; makeutettu vaahterasiirapilla ja pistetty sekaisin Bamixilla).

Helppoa herkkua ja hyviä rasvoja samalla. Tähän sopisi todella hyvin kahvi mauksi myös, mutta ei ollut juuri nyt saatavilla.

IMG_0124.jpg
 
Liittynyt
21.07.2021
Viestejä
179
Miks kuvajärjestys menee noinpäin ja miksi käytät jotain rainbown sinihomejuustomurua, kun makunystyröitä voisi helliä kunnon, aito ja oikea Aurajuusto?
Tai miksi käyttää surkeaa aurajuustoa, kun makunystyröitä voi helliä aidolla ja laadukkaalla Gorgonzolalla joka kuuluu pizzaan, kun aurajuusto ei
 

Valtsu_82

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
305
Ja se Lidlin Stiltonhan on suunilleen maailman parasta.
Lidlissä on paljon halpaa ja hyvää nimi/alkuperäsuojattuja elintarvikkeita kuten Stiltonin lisäksi esim. Parmankinkku. Stiltoneita en ole kovin paljon maistanut, useimmin kuitenkin Lidlistä. Hyvä kuulla muita mielipiteitä ja varmistua siitä, että on ns. aitoa laatutuotetta.
 

Sally_Spectra

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
07.06.2021
Viestejä
2 367
Tai miksi käyttää surkeaa aurajuustoa, kun makunystyröitä voi helliä aidolla ja laadukkaalla Gorgonzolalla joka kuuluu pizzaan, kun aurajuusto ei
Sinihome aurajuusto on todella hyvä ja laadukas tuote. Keskieurooppalaiset limaiset haisevat homejuustot on kuvottavia.

Ja pitsaanhan kuuluu se mitä sinne laitat. Ei ole mitään "oikeaa" tapaa.
 
Liittynyt
21.07.2021
Viestejä
179
Sinihome aurajuusto on todella hyvä ja laadukas tuote. Keskieurooppalaiset limaiset haisevat homejuustot on kuvottavia.

Ja pitsaanhan kuuluu se mitä sinne laitat. Ei ole mitään "oikeaa" tapaa.
Huomattavasti laadukkaampia, kuin mauton aurajuusto jota nyt ei kukaan käytä pizzoista.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
682
1662313000966.png
Ruotsalaisia pakastelihapullia (Scan), mummonkurkkuja, puolukkahilloja ja perunamuusia.

Kävin Ruotsin puolella kaupassa kiertelemässä. Pakasteosastolla sitten kattelin, olisko mitään ihmeellistä tarjolla. Nappasin sitten lihapullia, kun ruotsalaiset saanu brändättyä ne itselleen. Onko niissä siis mitään ihmeellistä?

Ainaki huomasin, kun pannulla lämmittelin, että nämä sai helposti joka puolelta käännettyä ja ruskistettua, kun pysy pystyssä miten päin tahansa. Mausteita oli, ehkä pikkusen meni omaan suuhun mausteisen puolelle. Tekstuuri ihan passeli. Parempia mitä olen Suomen puolelta pakasteesta ottanut.

Lisukkeet ihan hyviä. Hyvä kun avomaakurkkuja ollut kaupoissa, niin ei ole tarvinu isoa kurkkua ottaa, että saapi etikkaan. Perunamuusista en edelleenkään hirveänä tykkää, pistää yököttämään. Varmaan koko pottujen kanssa seuraavalla kerralla. Ruokakermaa pannulle ja pieni soijasoosi ja sinappi. Puolukkahillo on edelleenki yksi suosikki lisukkeistani.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 925
Parhaimmat lihapullat tulee kun maustaa oman maun mukaan eikä minkään maan tai vastaavan tyylin mukaan.
Viimeks kun tein lihapullia niin laitoin mustapippuria, suolaa, cayennepippuria, juustokuminaa ja valkosipulia + sipulikeittopussi. Määrät oli silmämääräsesti epätarkasti ja niistä tuli lähes syötäviä.
 
Liittynyt
13.09.2017
Viestejä
487
Yksi lempiruoista, hyvää helppoo ja halpaa: pottumuusi ja wieninleike possusta, sitten oli bearnaisesoosia ja sunny side up muna valuvalla keltuaisella. Bearnaise oli ihan turha

1C55FC60-FA67-44DA-BA29-6F81323B493D.jpeg
 
Liittynyt
13.09.2017
Viestejä
487
Totta tuokin, mutta jos emme edes sinun reseptiäsi saa kopsata vaan teemme aina omakeksimämme mukaan, niin mitessee etenee? Miten muuten keksit käyttää tuon aika yleisen ohjeen laittaa valmisruokaa mausteeksi? Varsinkaan jos et ole sitä mistään kopsannut ;-)

Mutta vakavastiottaen, minusta on erittäin kiinnostavaa kokeilla erilaisia ruokia, ja varsinkin eri maiden makumaailmoja. Esim. projektini tehdä ne neljä roomalaista pastaa juuri kuten roomalainen ne tekisi, oli erittäin kiinnostavaa.
Reseptien suurin ongelma on se, että ne eivät sisällä ohjetta siitä, miltä ruuan pitäisi maistua. Eli maustebalanssi voi mennä hyvinkin metsään. Toinen ongelma on, että resepteissä ei osata, jakseta tai tiedetä kertoa mikä on reseptin olennainen kohta. Sanomattakaan sitä, että jostain syystä reseptien aikoja painetaan usein alas. Ikäänkuin se olisi jotenkin hienoa syödä ei vielä ihan valmista ruokaa ;-)

P.S. Alexin lihapullaprojekti oli myös kiinnostava!
Itsekin katselen youtubesta videoita ja teen sitten ruokia. Tullut tehtyä parin michelin tähden annoksiakin. Tomi Björkin karamellipossu oli ihan uskomattoman hyvää.


 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 336
Viestejä
4 157 587
Jäsenet
70 409
Uusin jäsen
Eycte

Hinta.fi

Ylös Bottom