• Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina noin klo 15:45 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Postaa kokkauskuvia

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 862
Omnom :thumbsup:

Kokeile joskus pekonikuutioiden tai lastujen kanssa ja laita Koskenlaskijan sulatejuustoa.
Mä laiton sekaan paprikaa (paprika kuuluu kanan kanssa). Ja puoli purkkia Koskenlaskija Cheddaria. Tärkeä osa tuossa on maustaminen. Paljon currya ja tandoori masalaa sun muita eksoottisia mausteita niin eroaa tarpeeksi perusmakaronilaatikosta. Ihan mukavaa vaihtelua ainakin. Ja paljon juustoa sisään ja päälle.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Mä laiton sekaan paprikaa (paprika kuuluu kanan kanssa). Ja puoli purkkia Koskenlaskija Cheddaria. Tärkeä osa tuossa on maustaminen. Paljon currya ja tandoori masalaa sun muita eksoottisia mausteita niin eroaa tarpeeksi perusmakaronilaatikosta. Ihan mukavaa vaihtelua ainakin. Ja paljon juustoa sisään ja päälle.
Sikanautaa tai nautaa jos käyttää, niin pekoni on ehtodon suosikki meillä.

Koskenlaskija cheddarilla voi korvata kokonaan kananmunan ja ei pöllömpi idea ole murskata mozzarellapallo sekaan.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Kananmuna murekkeen sisällä on kyllä tosi hyvää! Harmi kun kypsä kananmuna uudelleen lämmitettynä ei ole hyvää, niin ei voi pakastaa näin yksin asuvana. Ellen sitten ala minimurekkeita tekemään :hmm:
Kypsensin ensin kananmunia airfryrissä 13 minuuttia / 130 asteessa ja laitoin niitä vasta seuraavana päivänä murekkeeseen jääkaappikylmänä.

En kyllä huomannut, että maussa olisi ollut mitään eroa tuoreille kananmunille.

Suolaa saa toki olla aika reippaasti, kuten kananmunien kanssa yleensä.
 
Liittynyt
02.01.2018
Viestejä
829
Mä laiton sekaan paprikaa (paprika kuuluu kanan kanssa). Ja puoli purkkia Koskenlaskija Cheddaria. Tärkeä osa tuossa on maustaminen. Paljon currya ja tandoori masalaa sun muita eksoottisia mausteita niin eroaa tarpeeksi perusmakaronilaatikosta. Ihan mukavaa vaihtelua ainakin. Ja paljon juustoa sisään ja päälle.
Onko tossa nesteenä perinteinen muna maito seos?
Meillä vaimo on tehnyt makaronilaatikon vuosia lihaliemeen ja todella parempaa perinteiseen menetelmään verrattuna. Reseptiä ei ole heittää koska vaimo.
Koskenlaskija toimii aina, myös meidän versiossa.
Hyvän näköistä settiä.:drool:
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
688
1654417918050.png
1654418020207.png

Sain töistä pienen satsin perunamuusia. Koska en oikein pidä muussista (tekstuuri), teinpä sitten perunarieskaa (Marttojen ohjeella). On se hyvää, vaikkei semmosta pehmeää ole :D
 

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
439
Noita on pari kesää tullut tehtyä. On kyllä hyviä. Itse pistän yleensä grillattua kesäkurpitsaa, sipulia ja cheddaria täytteeksi. Ja jauhelihan maustan poppamiehen ribs&burgers mausteseoksella.
Tuossa oli täytteenä herkkusieniä,paprikaa,emmentaljuustoraaste ja chiligoudaa.
 
Liittynyt
13.09.2017
Viestejä
489
Tuli tehtyä ”Uovo In Raviolo” eli pasta jossa sisällä valuva keltuainen, kun Gordon Ramsayn tytär teki sitä masterchef vip semifinaalissa.

Ensin tehdään pastataikina ja kun levännyt, kaulitaan ohuiksi levyiksi.
474DB6B7-A98D-4557-9846-0B7E6AE23F21.jpeg
4829CD5B-5BDB-4A32-96A3-2AFBCD3E64BE.jpeg

Pastalevyn päälle ricotta-pinaatti-parmesan mössöä ja keskelle kuoppa johon keltuainen varovasti. Päälle toinen levy ja painellaan kiinni.

6A2B2DD8-3A42-475A-A89C-65D84B96D742.jpeg
D66CD033-F0A3-41BF-A1BC-F18875DACD9D.jpeg

Leikataan ylimääräiset reunat pois minkä muotosia haluaa, ja keitetään hiljalleen kiehuvassa vedessä 2min.

Pannulle voita sitruunamehua, tomaattia kaprista ja purjoa, kuumenntaan ja käytetään pasta varovasti pannulla 30sec voissa valellen.

Sit lautaselle, soosia ja parmesaania päälle, leikataan auki ja ääntä kohti.


E3A8D6FE-DCB4-4258-9B6C-F23A94C29831.jpeg
 
Liittynyt
20.03.2018
Viestejä
927
No jo on viritys, varmaan ihan hyvää jos vaan voi syödä, itse allergikkona ei pysty... Tai pystyy mutta sit on piipaa-autolle töitä ja mulla EA-keikka...
 

Valtsu_82

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
305
Uudet potut sillin, parsan ja hollandaisen kera. Sous vidella tulee kyllä hyvät perunat, kokoon katsomatta kaikki tasaisen kypsiä, ei kovia isoja perunoita ja vettyneitä pieniä perunoita. Parsoille höyryttämistä lukuunottamatta ainoa oikea tapa, ei ylikypsiä vettyneitä lötköjä vaan kaikki samaa kypsyysastetta. Hollandaise sopii mielestäni paremmin kuin iänikuinen voi-sipulikastike.

1654786728562.png
 
Liittynyt
19.11.2020
Viestejä
212
Uudet potut sillin, parsan ja hollandaisen kera. Sous vidella tulee kyllä hyvät perunat, kokoon katsomatta kaikki tasaisen kypsiä, ei kovia isoja perunoita ja vettyneitä pieniä perunoita. Parsoille höyryttämistä lukuunottamatta ainoa oikea tapa, ei ylikypsiä vettyneitä lötköjä vaan kaikki samaa kypsyysastetta. Hollandaise sopii mielestäni paremmin kuin iänikuinen voi-sipulikastike.

missä lämmössä kypsytit perunat?
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
688
Uudet potut sillin, parsan ja hollandaisen kera. Sous vidella tulee kyllä hyvät perunat, kokoon katsomatta kaikki tasaisen kypsiä, ei kovia isoja perunoita ja vettyneitä pieniä perunoita. Parsoille höyryttämistä lukuunottamatta ainoa oikea tapa, ei ylikypsiä vettyneitä lötköjä vaan kaikki samaa kypsyysastetta. Hollandaise sopii mielestäni paremmin kuin iänikuinen voi-sipulikastike.

Tästähän sai inspiraatiota! Onhan se voi-sipulikastike hyvää, mutta hollandaise on kyllä seuraavan tason herkku siitä :D Voisi opetella sitä silliäkin syömään.
 

Valtsu_82

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
305


Flat iron steak savustettuna :thumbsup:
Hyvän näköistä. Ilmeisesti lyhyehkö savustusaika ja korkeahko lämpö kun noin mehevä ja smokeringiä ei muuten kuin punertava pinta?

Laitetaan vielä viikonlopulta possun sisäfilettä savustettuna. Traegerissa noin pari tuntia 105C:ssä. Herra Snellmannin mukaan kypsennys ei ole rakettitiedettä kunhan muistaa, ettei kypsennä liian kuumassa. 105C:stä huolimatta kuivaa ja mautontahan tuo sisäfile on, mutta hyvä BBQ kastike ja side dish tuo vähän lisää. Tavallisesti välttelen possun vähärasvaisia osia eli fileitä, mutta kun sattui olemaan S-marketissa ilta-aikaan punaisella lapulla niin pitihän niitä ostaa :D

1654792192400.png
 

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
439
Hyvän näköistä. Ilmeisesti lyhyehkö savustusaika ja korkeahko lämpö kun noin mehevä ja smokeringiä ei muuten kuin punertava pinta?

Laitetaan vielä viikonlopulta possun sisäfilettä savustettuna. Traegerissa noin pari tuntia 105C:ssä. Herra Snellmannin mukaan kypsennys ei ole rakettitiedettä kunhan muistaa, ettei kypsennä liian kuumassa. 105C:stä huolimatta kuivaa ja mautontahan tuo sisäfile on, mutta hyvä BBQ kastike ja side dish tuo vähän lisää. Tavallisesti välttelen possun vähärasvaisia osia eli fileitä, mutta kun sattui olemaan S-marketissa ilta-aikaan punaisella lapulla niin pitihän niitä ostaa :D

Ei ollut sähkömittari kiinni joten fiilispohjalta...noin 100-130 asteessa savut. Kun sisälämpö n 53, levyt pois ja avotulella luukut levällään hetken kääntäen. Aika kiitettävä lopputulos. Ja siis kamadossa.
Rupesin miettiä oma kokemus tosta sisäfileestä....taisin savustaa hieman pintaa ja sitten folioon ja sinne timjamia,vsipulimurskaa ja voisulaa. Kun sisälämpö kohillaan(en muista nyt tarkkaa) niin mureeta ja loistavaa tullut...
 
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
4 387
Juustohöylällä vain pitkiä siivuja.
Tarvii kokeilla pystyykö juustohöylä pakastettuun jauhistankoon. Fileerausveitsellä sai tosin kyllä ihan tarpeeksi ohuita siivuja myös. Koemielessä testasin eri paksuuksia veistellen.
Itse kyllästyin kebuja tehdessä näihin säätöihin. Juustohöylä toimii vaihtelevasti ja veitsellä (riittävän) ohueksi leikkaaminen on hidasta ja työlästä - eritoten, kun teen yleensä isomman annoksen kebabia kerralla. Nykyisin vedän kebut siivutuskoneella ja tulee nättiä slaissia.
 
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
4 387
Eilen Pasta Amatriciana vähän englantilaisittain, eli en tehnyt oikein: en käyttänyt guancialea, enkä bucatinia, enkä edes tomaattimurskaa. Sentään valkoviiniä ja pecorinoa käytin.
Ihan arkipäiväistä possun silppulihaa, kirsikkatomaatteja ja Caserecce-pastaa.

Ei silti harmittanut kun tuli oikein hyvä moso!
Itse olen elänyt siinä uskossa, että bucatini all'amatriciana ei ole sen oikeampi tapa tehdä amatricianaa kuin muillakaan pastoilla. Italiassa olen ko. pastaa syönyt lukemattomat kerrat, kun on oma lempipastani. Harvoin sitä bucatinilla saa. Kaikennäköisten muiden pastojen kanssa olen tuota saanut.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 382
Uudet potut sillin, parsan ja hollandaisen kera. Sous vidella tulee kyllä hyvät perunat, kokoon katsomatta kaikki tasaisen kypsiä, ei kovia isoja perunoita ja vettyneitä pieniä perunoita. Parsoille höyryttämistä lukuunottamatta ainoa oikea tapa, ei ylikypsiä vettyneitä lötköjä vaan kaikki samaa kypsyysastetta. Hollandaise sopii mielestäni paremmin kuin iänikuinen voi-sipulikastike.
Hollandaisenkin voi tehdä suht kätevästi sous videssä
 

Valtsu_82

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
305
Hollandaisenkin voi tehdä suht kätevästi sous videssä
Tein Kenwoodin Cooking Cheffillä. Kätevää kun vatkauskulhoon saa lämpötilan asteen tarkkuudella. Tekeminen ja aikatauluttaminen on helppoa kun hyvissä ajoin lataa keltuaiset, suolan ja happamat kulhoon ja voin pehmenemään. H-hetken lähestyessä sitten kone käyntiin ja se hoitaa ilman sen kummempaa valvomista lämmityksen ja vatkaamisen. Samalla voi itse tehdä muita viimeistelyjä, esim. kalan tai pihvien nopea paisto jne. Vaikea uskoa, että sous videllä olisi kätevämpää kuin yleiskoneella. Mutta on se varmasti paljon kätevämpää lämpötilan hallinnan kannalta, jos vaihtoehtona on liesi ja kattilat.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 382
Tein Kenwoodin Cooking Cheffillä. Kätevää kun vatkauskulhoon saa lämpötilan asteen tarkkuudella. Tekeminen ja aikatauluttaminen on helppoa kun hyvissä ajoin lataa keltuaiset, suolan ja happamat kulhoon ja voin pehmenemään. H-hetken lähestyessä sitten kone käyntiin ja se hoitaa ilman sen kummempaa valvomista lämmityksen ja vatkaamisen. Samalla voi itse tehdä muita viimeistelyjä, esim. kalan tai pihvien nopea paisto jne. Vaikea uskoa, että sous videllä olisi kätevämpää kuin yleiskoneella. Mutta on se varmasti paljon kätevämpää lämpötilan hallinnan kannalta, jos vaihtoehtona on liesi ja kattilat.
Nojoo ei toki jos tuollainen laite on käytössä. Lieden voittaa kyllä 100-0 kun lyö kamat pussiin ja hautumaan josta kaataa ne kippoon ja vetää sähkövatkaimella emulsion.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Ostin 3,1 kiloisen kasslerpalan ja tein siitä 12 pihviä ja 1,1 kiloa marinoituja lihapalasia.

Äsken grillattiin osa lihapaloista vartaissa ja siihen kyytipojaksi Grillimaisterin grillijuustoa.

Oli nopeasti lautaset tyhjät :)

IMG_20220610_185849.jpg
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Grillaushommeleita.

En viitsinyt laittaa tuonne grillausketjuun, kun siellä vaan puhutaan grillien varusteluista ja ruoanlaitto on jäänyt toissijaikseksi ja otin sen siksi pois seurannasta.

Yllättävän hyvää pöperöä saa perusvehkeillä, eikä aina tarvitse olla kamado jollei ala tekemään nyhtöä tai sitten savustukseen omat jutut.

IMG_20220611_171459.jpg
 
Liittynyt
14.04.2022
Viestejä
252
Mitäs tuossa kylkiluitten kaverina olevat pikkuiset on?
Grillattuja lohkoperunoita: keitin perunat puolikypsiksi, jäähdytin ja lohkoin. Laitoin isoon kulhoon rypsiöljyä, suolaa ja mausteita. Perunat öljyssä sekasin ja grilliin. Tuli ihan hyviä ja melko rapeakuorisia perunoita. Lajike olisi saanut olla kiinteä, yleisperunat muhjuuntuivat hieman.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 765
Tuli tehtyä moniallergiselle muksulle kananugetteja (syötiin me niitä muutkin) . On gluteenittomia, munattomia, maidottomia ja maissittomia. Oikein hyviä tuli.

Kanan rintafileet pilkoin ja maustoin. Sit pyöritin riisijauhoissa, juoksevassa margariinissä ja kevyesti murskatuissa riisimuroissa. Paisto kiertoilmauunissa.
kokkailuja.jpg

Laitetaan samaan toinenkin kokkailu. Meksikosapuskan tähteiden hyötykäyttöä. Salsaburgeri chili-parmesan ranskiksilla ja juustodipillä
kokkailuja2.jpg
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 939
Tuli tehtyä moniallergiselle muksulle kananugetteja (syötiin me niitä muutkin) . On gluteenittomia, munattomia, maidottomia ja maissittomia. Oikein hyviä tuli.

Kanan rintafileet pilkoin ja maustoin. Sit pyöritin riisijauhoissa, juoksevassa margariinissä ja kevyesti murskatuissa riisimuroissa. Paisto kiertoilmauunissa.


Laitetaan samaan toinenkin kokkailu. Meksikosapuskan tähteiden hyötykäyttöä. Salsaburgeri chili-parmesan ranskiksilla ja juustodipillä
Mitä sämpylää käytit?
hyvännäköstä settiä.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Joo, taikina on taitolaji. Ehkä tuon kinkkusilpunkin voisi korvata jollain laadukkaalla tuotteella?
Oli Korpelan kinkkukuutiota, jotka eivät ehkä ole niitä parhaita, mutta ei kyllä niitä huonoimpiakaan.

Poutun nopeat pizzasuikale on äärimmästä paskaa ja niitä ei tule enää ostettua. Niissä rakenne on käsissä rikkoutuvaa höttöä, eikä sellaista napakkaa kuten kunnon kinkuissa pitää olla.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 361
Viestejä
4 195 904
Jäsenet
70 897
Uusin jäsen
Miigu

Hinta.fi

Ylös Bottom