Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
OmnomHyvää arkiruokaa: kanamakaronilaatikkoa (ei jauhelihasta):
Mä laiton sekaan paprikaa (paprika kuuluu kanan kanssa). Ja puoli purkkia Koskenlaskija Cheddaria. Tärkeä osa tuossa on maustaminen. Paljon currya ja tandoori masalaa sun muita eksoottisia mausteita niin eroaa tarpeeksi perusmakaronilaatikosta. Ihan mukavaa vaihtelua ainakin. Ja paljon juustoa sisään ja päälle.Omnom
Kokeile joskus pekonikuutioiden tai lastujen kanssa ja laita Koskenlaskijan sulatejuustoa.
Sikanautaa tai nautaa jos käyttää, niin pekoni on ehtodon suosikki meillä.Mä laiton sekaan paprikaa (paprika kuuluu kanan kanssa). Ja puoli purkkia Koskenlaskija Cheddaria. Tärkeä osa tuossa on maustaminen. Paljon currya ja tandoori masalaa sun muita eksoottisia mausteita niin eroaa tarpeeksi perusmakaronilaatikosta. Ihan mukavaa vaihtelua ainakin. Ja paljon juustoa sisään ja päälle.
Lihamureketta pekonilla ja kokonaisilla kananmunilla.
Kypsensin ensin kananmunia airfryrissä 13 minuuttia / 130 asteessa ja laitoin niitä vasta seuraavana päivänä murekkeeseen jääkaappikylmänä.Kananmuna murekkeen sisällä on kyllä tosi hyvää! Harmi kun kypsä kananmuna uudelleen lämmitettynä ei ole hyvää, niin ei voi pakastaa näin yksin asuvana. Ellen sitten ala minimurekkeita tekemään
Onko tossa nesteenä perinteinen muna maito seos?Mä laiton sekaan paprikaa (paprika kuuluu kanan kanssa). Ja puoli purkkia Koskenlaskija Cheddaria. Tärkeä osa tuossa on maustaminen. Paljon currya ja tandoori masalaa sun muita eksoottisia mausteita niin eroaa tarpeeksi perusmakaronilaatikosta. Ihan mukavaa vaihtelua ainakin. Ja paljon juustoa sisään ja päälle.
Noita on pari kesää tullut tehtyä. On kyllä hyviä. Itse pistän yleensä grillattua kesäkurpitsaa, sipulia ja cheddaria täytteeksi. Ja jauhelihan maustan poppamiehen ribs&burgers mausteseoksella.Beer can bacon burgers...namBeer can bacon burgers
Tuossa oli täytteenä herkkusieniä,paprikaa,emmentaljuustoraaste ja chiligoudaa.Noita on pari kesää tullut tehtyä. On kyllä hyviä. Itse pistän yleensä grillattua kesäkurpitsaa, sipulia ja cheddaria täytteeksi. Ja jauhelihan maustan poppamiehen ribs&burgers mausteseoksella.
Uudet potut sillin, parsan ja hollandaisen kera. Sous vidella tulee kyllä hyvät perunat, kokoon katsomatta kaikki tasaisen kypsiä, ei kovia isoja perunoita ja vettyneitä pieniä perunoita. Parsoille höyryttämistä lukuunottamatta ainoa oikea tapa, ei ylikypsiä vettyneitä lötköjä vaan kaikki samaa kypsyysastetta. Hollandaise sopii mielestäni paremmin kuin iänikuinen voi-sipulikastike.
45 minuuttia 90C ja sen jälkeen läpötilan pudotus 82C ja parsat mukaan 15 minuuttia. Parsoille voisi olla vielä matalampi lämpö. Perunoillekaaan 90C ei ollut missään tapauksessa liian matala, sitäkin voisi pudottaa vähän.missä lämmössä kypsytit perunat?
Millä puulla?
Uudet potut sillin, parsan ja hollandaisen kera. Sous vidella tulee kyllä hyvät perunat, kokoon katsomatta kaikki tasaisen kypsiä, ei kovia isoja perunoita ja vettyneitä pieniä perunoita. Parsoille höyryttämistä lukuunottamatta ainoa oikea tapa, ei ylikypsiä vettyneitä lötköjä vaan kaikki samaa kypsyysastetta. Hollandaise sopii mielestäni paremmin kuin iänikuinen voi-sipulikastike.
OmenaMillä puulla?
Hyvän näköistä. Ilmeisesti lyhyehkö savustusaika ja korkeahko lämpö kun noin mehevä ja smokeringiä ei muuten kuin punertava pinta?
Ei ollut sähkömittari kiinni joten fiilispohjalta...noin 100-130 asteessa savut. Kun sisälämpö n 53, levyt pois ja avotulella luukut levällään hetken kääntäen. Aika kiitettävä lopputulos. Ja siis kamadossa.Hyvän näköistä. Ilmeisesti lyhyehkö savustusaika ja korkeahko lämpö kun noin mehevä ja smokeringiä ei muuten kuin punertava pinta?
Laitetaan vielä viikonlopulta possun sisäfilettä savustettuna. Traegerissa noin pari tuntia 105C:ssä. Herra Snellmannin mukaan kypsennys ei ole rakettitiedettä kunhan muistaa, ettei kypsennä liian kuumassa. 105C:stä huolimatta kuivaa ja mautontahan tuo sisäfile on, mutta hyvä BBQ kastike ja side dish tuo vähän lisää. Tavallisesti välttelen possun vähärasvaisia osia eli fileitä, mutta kun sattui olemaan S-marketissa ilta-aikaan punaisella lapulla niin pitihän niitä ostaa
Juustohöylällä vain pitkiä siivuja.
Tarvii kokeilla pystyykö juustohöylä pakastettuun jauhistankoon. Fileerausveitsellä sai tosin kyllä ihan tarpeeksi ohuita siivuja myös. Koemielessä testasin eri paksuuksia veistellen.
Eilen Pasta Amatriciana vähän englantilaisittain, eli en tehnyt oikein: en käyttänyt guancialea, enkä bucatinia, enkä edes tomaattimurskaa. Sentään valkoviiniä ja pecorinoa käytin.
Ihan arkipäiväistä possun silppulihaa, kirsikkatomaatteja ja Caserecce-pastaa.
Ei silti harmittanut kun tuli oikein hyvä moso!
katso liitettä 799589
Uudet potut sillin, parsan ja hollandaisen kera. Sous vidella tulee kyllä hyvät perunat, kokoon katsomatta kaikki tasaisen kypsiä, ei kovia isoja perunoita ja vettyneitä pieniä perunoita. Parsoille höyryttämistä lukuunottamatta ainoa oikea tapa, ei ylikypsiä vettyneitä lötköjä vaan kaikki samaa kypsyysastetta. Hollandaise sopii mielestäni paremmin kuin iänikuinen voi-sipulikastike.
Tein Kenwoodin Cooking Cheffillä. Kätevää kun vatkauskulhoon saa lämpötilan asteen tarkkuudella. Tekeminen ja aikatauluttaminen on helppoa kun hyvissä ajoin lataa keltuaiset, suolan ja happamat kulhoon ja voin pehmenemään. H-hetken lähestyessä sitten kone käyntiin ja se hoitaa ilman sen kummempaa valvomista lämmityksen ja vatkaamisen. Samalla voi itse tehdä muita viimeistelyjä, esim. kalan tai pihvien nopea paisto jne. Vaikea uskoa, että sous videllä olisi kätevämpää kuin yleiskoneella. Mutta on se varmasti paljon kätevämpää lämpötilan hallinnan kannalta, jos vaihtoehtona on liesi ja kattilat.Hollandaisenkin voi tehdä suht kätevästi sous videssä
Tein Kenwoodin Cooking Cheffillä. Kätevää kun vatkauskulhoon saa lämpötilan asteen tarkkuudella. Tekeminen ja aikatauluttaminen on helppoa kun hyvissä ajoin lataa keltuaiset, suolan ja happamat kulhoon ja voin pehmenemään. H-hetken lähestyessä sitten kone käyntiin ja se hoitaa ilman sen kummempaa valvomista lämmityksen ja vatkaamisen. Samalla voi itse tehdä muita viimeistelyjä, esim. kalan tai pihvien nopea paisto jne. Vaikea uskoa, että sous videllä olisi kätevämpää kuin yleiskoneella. Mutta on se varmasti paljon kätevämpää lämpötilan hallinnan kannalta, jos vaihtoehtona on liesi ja kattilat.
Grillattuja lohkoperunoita: keitin perunat puolikypsiksi, jäähdytin ja lohkoin. Laitoin isoon kulhoon rypsiöljyä, suolaa ja mausteita. Perunat öljyssä sekasin ja grilliin. Tuli ihan hyviä ja melko rapeakuorisia perunoita. Lajike olisi saanut olla kiinteä, yleisperunat muhjuuntuivat hieman.Mitäs tuossa kylkiluitten kaverina olevat pikkuiset on?
Kanapasta on kyllä hyvää. Tuohon vielä aurajuusto sekaan.Kanapastaa, Salaattia ja patonkia
En tykkääTuohon vielä aurajuusto sekaan.
Toiset tykkää toiset vihaa. Ihan niinkuin kookoskin. Paitsi että kookos on oikeasti kauheaa.Sinihomejuusto on kyllä itsensä saatanan keksintö... YÖK!!!
Mitä sämpylää käytit?Tuli tehtyä moniallergiselle muksulle kananugetteja (syötiin me niitä muutkin) . On gluteenittomia, munattomia, maidottomia ja maissittomia. Oikein hyviä tuli.
Kanan rintafileet pilkoin ja maustoin. Sit pyöritin riisijauhoissa, juoksevassa margariinissä ja kevyesti murskatuissa riisimuroissa. Paisto kiertoilmauunissa.
Laitetaan samaan toinenkin kokkailu. Meksikosapuskan tähteiden hyötykäyttöä. Salsaburgeri chili-parmesan ranskiksilla ja juustodipillä
Kaivoin pakkasesta, niin en ole satavarma. Luultavasti tällainen Vaasan The BRGR Gourmet burgerisämpylä – VaasanMitä sämpylää käytit?
hyvännäköstä settiä.
Oli Korpelan kinkkukuutiota, jotka eivät ehkä ole niitä parhaita, mutta ei kyllä niitä huonoimpiakaan.Joo, taikina on taitolaji. Ehkä tuon kinkkusilpunkin voisi korvata jollain laadukkaalla tuotteella?