Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Hyvää arkiruokaa: kanamakaronilaatikkoa (ei jauhelihasta):
kanamaka.jpg
 
Omnom :thumbsup:

Kokeile joskus pekonikuutioiden tai lastujen kanssa ja laita Koskenlaskijan sulatejuustoa.
Mä laiton sekaan paprikaa (paprika kuuluu kanan kanssa). Ja puoli purkkia Koskenlaskija Cheddaria. Tärkeä osa tuossa on maustaminen. Paljon currya ja tandoori masalaa sun muita eksoottisia mausteita niin eroaa tarpeeksi perusmakaronilaatikosta. Ihan mukavaa vaihtelua ainakin. Ja paljon juustoa sisään ja päälle.
 
Mä laiton sekaan paprikaa (paprika kuuluu kanan kanssa). Ja puoli purkkia Koskenlaskija Cheddaria. Tärkeä osa tuossa on maustaminen. Paljon currya ja tandoori masalaa sun muita eksoottisia mausteita niin eroaa tarpeeksi perusmakaronilaatikosta. Ihan mukavaa vaihtelua ainakin. Ja paljon juustoa sisään ja päälle.
Sikanautaa tai nautaa jos käyttää, niin pekoni on ehtodon suosikki meillä.

Koskenlaskija cheddarilla voi korvata kokonaan kananmunan ja ei pöllömpi idea ole murskata mozzarellapallo sekaan.
 
Kananmuna murekkeen sisällä on kyllä tosi hyvää! Harmi kun kypsä kananmuna uudelleen lämmitettynä ei ole hyvää, niin ei voi pakastaa näin yksin asuvana. Ellen sitten ala minimurekkeita tekemään :hmm:
Kypsensin ensin kananmunia airfryrissä 13 minuuttia / 130 asteessa ja laitoin niitä vasta seuraavana päivänä murekkeeseen jääkaappikylmänä.

En kyllä huomannut, että maussa olisi ollut mitään eroa tuoreille kananmunille.

Suolaa saa toki olla aika reippaasti, kuten kananmunien kanssa yleensä.
 
Mä laiton sekaan paprikaa (paprika kuuluu kanan kanssa). Ja puoli purkkia Koskenlaskija Cheddaria. Tärkeä osa tuossa on maustaminen. Paljon currya ja tandoori masalaa sun muita eksoottisia mausteita niin eroaa tarpeeksi perusmakaronilaatikosta. Ihan mukavaa vaihtelua ainakin. Ja paljon juustoa sisään ja päälle.
Onko tossa nesteenä perinteinen muna maito seos?
Meillä vaimo on tehnyt makaronilaatikon vuosia lihaliemeen ja todella parempaa perinteiseen menetelmään verrattuna. Reseptiä ei ole heittää koska vaimo.
Koskenlaskija toimii aina, myös meidän versiossa.
Hyvän näköistä settiä.:drool:
 
1654417918050.png
1654418020207.png

Sain töistä pienen satsin perunamuusia. Koska en oikein pidä muussista (tekstuuri), teinpä sitten perunarieskaa (Marttojen ohjeella). On se hyvää, vaikkei semmosta pehmeää ole :D
 
Noita on pari kesää tullut tehtyä. On kyllä hyviä. Itse pistän yleensä grillattua kesäkurpitsaa, sipulia ja cheddaria täytteeksi. Ja jauhelihan maustan poppamiehen ribs&burgers mausteseoksella.
Tuossa oli täytteenä herkkusieniä,paprikaa,emmentaljuustoraaste ja chiligoudaa.
 
Tuli tehtyä ”Uovo In Raviolo” eli pasta jossa sisällä valuva keltuainen, kun Gordon Ramsayn tytär teki sitä masterchef vip semifinaalissa.

Ensin tehdään pastataikina ja kun levännyt, kaulitaan ohuiksi levyiksi.
474DB6B7-A98D-4557-9846-0B7E6AE23F21.jpeg
4829CD5B-5BDB-4A32-96A3-2AFBCD3E64BE.jpeg

Pastalevyn päälle ricotta-pinaatti-parmesan mössöä ja keskelle kuoppa johon keltuainen varovasti. Päälle toinen levy ja painellaan kiinni.

6A2B2DD8-3A42-475A-A89C-65D84B96D742.jpeg
D66CD033-F0A3-41BF-A1BC-F18875DACD9D.jpeg

Leikataan ylimääräiset reunat pois minkä muotosia haluaa, ja keitetään hiljalleen kiehuvassa vedessä 2min.

Pannulle voita sitruunamehua, tomaattia kaprista ja purjoa, kuumenntaan ja käytetään pasta varovasti pannulla 30sec voissa valellen.

Sit lautaselle, soosia ja parmesaania päälle, leikataan auki ja ääntä kohti.


E3A8D6FE-DCB4-4258-9B6C-F23A94C29831.jpeg
 
No jo on viritys, varmaan ihan hyvää jos vaan voi syödä, itse allergikkona ei pysty... Tai pystyy mutta sit on piipaa-autolle töitä ja mulla EA-keikka...
 
Uudet potut sillin, parsan ja hollandaisen kera. Sous vidella tulee kyllä hyvät perunat, kokoon katsomatta kaikki tasaisen kypsiä, ei kovia isoja perunoita ja vettyneitä pieniä perunoita. Parsoille höyryttämistä lukuunottamatta ainoa oikea tapa, ei ylikypsiä vettyneitä lötköjä vaan kaikki samaa kypsyysastetta. Hollandaise sopii mielestäni paremmin kuin iänikuinen voi-sipulikastike.

1654786728562.png
 
Uudet potut sillin, parsan ja hollandaisen kera. Sous vidella tulee kyllä hyvät perunat, kokoon katsomatta kaikki tasaisen kypsiä, ei kovia isoja perunoita ja vettyneitä pieniä perunoita. Parsoille höyryttämistä lukuunottamatta ainoa oikea tapa, ei ylikypsiä vettyneitä lötköjä vaan kaikki samaa kypsyysastetta. Hollandaise sopii mielestäni paremmin kuin iänikuinen voi-sipulikastike.

1654786728562.png

missä lämmössä kypsytit perunat?
 
Uudet potut sillin, parsan ja hollandaisen kera. Sous vidella tulee kyllä hyvät perunat, kokoon katsomatta kaikki tasaisen kypsiä, ei kovia isoja perunoita ja vettyneitä pieniä perunoita. Parsoille höyryttämistä lukuunottamatta ainoa oikea tapa, ei ylikypsiä vettyneitä lötköjä vaan kaikki samaa kypsyysastetta. Hollandaise sopii mielestäni paremmin kuin iänikuinen voi-sipulikastike.

1654786728562.png

Tästähän sai inspiraatiota! Onhan se voi-sipulikastike hyvää, mutta hollandaise on kyllä seuraavan tason herkku siitä :D Voisi opetella sitä silliäkin syömään.
 
IMG20220609174432.jpg

Flat iron steak savustettuna :thumbsup:
Hyvän näköistä. Ilmeisesti lyhyehkö savustusaika ja korkeahko lämpö kun noin mehevä ja smokeringiä ei muuten kuin punertava pinta?

Laitetaan vielä viikonlopulta possun sisäfilettä savustettuna. Traegerissa noin pari tuntia 105C:ssä. Herra Snellmannin mukaan kypsennys ei ole rakettitiedettä kunhan muistaa, ettei kypsennä liian kuumassa. 105C:stä huolimatta kuivaa ja mautontahan tuo sisäfile on, mutta hyvä BBQ kastike ja side dish tuo vähän lisää. Tavallisesti välttelen possun vähärasvaisia osia eli fileitä, mutta kun sattui olemaan S-marketissa ilta-aikaan punaisella lapulla niin pitihän niitä ostaa :D

1654792192400.png
 
Hyvän näköistä. Ilmeisesti lyhyehkö savustusaika ja korkeahko lämpö kun noin mehevä ja smokeringiä ei muuten kuin punertava pinta?

Laitetaan vielä viikonlopulta possun sisäfilettä savustettuna. Traegerissa noin pari tuntia 105C:ssä. Herra Snellmannin mukaan kypsennys ei ole rakettitiedettä kunhan muistaa, ettei kypsennä liian kuumassa. 105C:stä huolimatta kuivaa ja mautontahan tuo sisäfile on, mutta hyvä BBQ kastike ja side dish tuo vähän lisää. Tavallisesti välttelen possun vähärasvaisia osia eli fileitä, mutta kun sattui olemaan S-marketissa ilta-aikaan punaisella lapulla niin pitihän niitä ostaa :D

1654792192400.png
Ei ollut sähkömittari kiinni joten fiilispohjalta...noin 100-130 asteessa savut. Kun sisälämpö n 53, levyt pois ja avotulella luukut levällään hetken kääntäen. Aika kiitettävä lopputulos. Ja siis kamadossa.
Rupesin miettiä oma kokemus tosta sisäfileestä....taisin savustaa hieman pintaa ja sitten folioon ja sinne timjamia,vsipulimurskaa ja voisulaa. Kun sisälämpö kohillaan(en muista nyt tarkkaa) niin mureeta ja loistavaa tullut...
 
Juustohöylällä vain pitkiä siivuja.

Tarvii kokeilla pystyykö juustohöylä pakastettuun jauhistankoon. Fileerausveitsellä sai tosin kyllä ihan tarpeeksi ohuita siivuja myös. Koemielessä testasin eri paksuuksia veistellen.

Itse kyllästyin kebuja tehdessä näihin säätöihin. Juustohöylä toimii vaihtelevasti ja veitsellä (riittävän) ohueksi leikkaaminen on hidasta ja työlästä - eritoten, kun teen yleensä isomman annoksen kebabia kerralla. Nykyisin vedän kebut siivutuskoneella ja tulee nättiä slaissia.
 
Eilen Pasta Amatriciana vähän englantilaisittain, eli en tehnyt oikein: en käyttänyt guancialea, enkä bucatinia, enkä edes tomaattimurskaa. Sentään valkoviiniä ja pecorinoa käytin.
Ihan arkipäiväistä possun silppulihaa, kirsikkatomaatteja ja Caserecce-pastaa.

Ei silti harmittanut kun tuli oikein hyvä moso!
katso liitettä 799589

Itse olen elänyt siinä uskossa, että bucatini all'amatriciana ei ole sen oikeampi tapa tehdä amatricianaa kuin muillakaan pastoilla. Italiassa olen ko. pastaa syönyt lukemattomat kerrat, kun on oma lempipastani. Harvoin sitä bucatinilla saa. Kaikennäköisten muiden pastojen kanssa olen tuota saanut.
 
Uudet potut sillin, parsan ja hollandaisen kera. Sous vidella tulee kyllä hyvät perunat, kokoon katsomatta kaikki tasaisen kypsiä, ei kovia isoja perunoita ja vettyneitä pieniä perunoita. Parsoille höyryttämistä lukuunottamatta ainoa oikea tapa, ei ylikypsiä vettyneitä lötköjä vaan kaikki samaa kypsyysastetta. Hollandaise sopii mielestäni paremmin kuin iänikuinen voi-sipulikastike.

Hollandaisenkin voi tehdä suht kätevästi sous videssä
 
Hollandaisenkin voi tehdä suht kätevästi sous videssä
Tein Kenwoodin Cooking Cheffillä. Kätevää kun vatkauskulhoon saa lämpötilan asteen tarkkuudella. Tekeminen ja aikatauluttaminen on helppoa kun hyvissä ajoin lataa keltuaiset, suolan ja happamat kulhoon ja voin pehmenemään. H-hetken lähestyessä sitten kone käyntiin ja se hoitaa ilman sen kummempaa valvomista lämmityksen ja vatkaamisen. Samalla voi itse tehdä muita viimeistelyjä, esim. kalan tai pihvien nopea paisto jne. Vaikea uskoa, että sous videllä olisi kätevämpää kuin yleiskoneella. Mutta on se varmasti paljon kätevämpää lämpötilan hallinnan kannalta, jos vaihtoehtona on liesi ja kattilat.
 
Tein Kenwoodin Cooking Cheffillä. Kätevää kun vatkauskulhoon saa lämpötilan asteen tarkkuudella. Tekeminen ja aikatauluttaminen on helppoa kun hyvissä ajoin lataa keltuaiset, suolan ja happamat kulhoon ja voin pehmenemään. H-hetken lähestyessä sitten kone käyntiin ja se hoitaa ilman sen kummempaa valvomista lämmityksen ja vatkaamisen. Samalla voi itse tehdä muita viimeistelyjä, esim. kalan tai pihvien nopea paisto jne. Vaikea uskoa, että sous videllä olisi kätevämpää kuin yleiskoneella. Mutta on se varmasti paljon kätevämpää lämpötilan hallinnan kannalta, jos vaihtoehtona on liesi ja kattilat.

Nojoo ei toki jos tuollainen laite on käytössä. Lieden voittaa kyllä 100-0 kun lyö kamat pussiin ja hautumaan josta kaataa ne kippoon ja vetää sähkövatkaimella emulsion.
 
Ostin 3,1 kiloisen kasslerpalan ja tein siitä 12 pihviä ja 1,1 kiloa marinoituja lihapalasia.

Äsken grillattiin osa lihapaloista vartaissa ja siihen kyytipojaksi Grillimaisterin grillijuustoa.

Oli nopeasti lautaset tyhjät :)

IMG_20220610_185849.jpg
 
Grillaushommeleita.

En viitsinyt laittaa tuonne grillausketjuun, kun siellä vaan puhutaan grillien varusteluista ja ruoanlaitto on jäänyt toissijaikseksi ja otin sen siksi pois seurannasta.

Yllättävän hyvää pöperöä saa perusvehkeillä, eikä aina tarvitse olla kamado jollei ala tekemään nyhtöä tai sitten savustukseen omat jutut.

IMG_20220611_171459.jpg
 
Mitäs tuossa kylkiluitten kaverina olevat pikkuiset on?
Grillattuja lohkoperunoita: keitin perunat puolikypsiksi, jäähdytin ja lohkoin. Laitoin isoon kulhoon rypsiöljyä, suolaa ja mausteita. Perunat öljyssä sekasin ja grilliin. Tuli ihan hyviä ja melko rapeakuorisia perunoita. Lajike olisi saanut olla kiinteä, yleisperunat muhjuuntuivat hieman.
 
Tuli tehtyä moniallergiselle muksulle kananugetteja (syötiin me niitä muutkin) . On gluteenittomia, munattomia, maidottomia ja maissittomia. Oikein hyviä tuli.

Kanan rintafileet pilkoin ja maustoin. Sit pyöritin riisijauhoissa, juoksevassa margariinissä ja kevyesti murskatuissa riisimuroissa. Paisto kiertoilmauunissa.
kokkailuja.jpg

Laitetaan samaan toinenkin kokkailu. Meksikosapuskan tähteiden hyötykäyttöä. Salsaburgeri chili-parmesan ranskiksilla ja juustodipillä
kokkailuja2.jpg
 
Tuli tehtyä moniallergiselle muksulle kananugetteja (syötiin me niitä muutkin) . On gluteenittomia, munattomia, maidottomia ja maissittomia. Oikein hyviä tuli.

Kanan rintafileet pilkoin ja maustoin. Sit pyöritin riisijauhoissa, juoksevassa margariinissä ja kevyesti murskatuissa riisimuroissa. Paisto kiertoilmauunissa.
kokkailuja.jpg

Laitetaan samaan toinenkin kokkailu. Meksikosapuskan tähteiden hyötykäyttöä. Salsaburgeri chili-parmesan ranskiksilla ja juustodipillä
kokkailuja2.jpg
Mitä sämpylää käytit?
hyvännäköstä settiä.
 
Joo, taikina on taitolaji. Ehkä tuon kinkkusilpunkin voisi korvata jollain laadukkaalla tuotteella?
Oli Korpelan kinkkukuutiota, jotka eivät ehkä ole niitä parhaita, mutta ei kyllä niitä huonoimpiakaan.

Poutun nopeat pizzasuikale on äärimmästä paskaa ja niitä ei tule enää ostettua. Niissä rakenne on käsissä rikkoutuvaa höttöä, eikä sellaista napakkaa kuten kunnon kinkuissa pitää olla.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 413
Viestejä
4 555 646
Jäsenet
74 964
Uusin jäsen
LinogeFly

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom