Jauhemaksapihvi haudutetulla sipulilla, puolukkahillolla, keitetyllä perunalla ja kermasoosilla.
Eilen paistelin jauhemaksapihvejä, kun kaupassa oli -30% paketti. En muista olenko aikaisemmin postaillut tälläistä tänne, mutta eipä se haittaa
Meinasin eilen ottaa jo kuvan, mutta unohdin. Tänään oli kyllä paremmat sapuskat
Pihvimassan tein jauhetusta maksasta, raastetusta (ja nesteet puristettu suurin osa) perunasta ja sipulista, mausteena suolaa, valkopippuria, meiramia ja pikkusen sieniliemijauhetta (Maustesopilta kokeilussa). Paistoin ne sitten keskilämmöllä voissa pannulla.
Eilen ja tänään tuli tehtyä haudutettua sipulia. Eli puolirenkaiksi pilkoin sipulia, keskilämmöllä voissa kuulottetin vähän sekoitellen. Pikkuisen suolan laitoin sinne myös. Kun alkoi väriä tulemaan, pienensin lämmön matalalle, pikkunen sokeri, sekoitus ja loraus punaviini etikkaa ja kansi päälle. Suunnilleen kymmenisen minuuttia annoin olla ja sekoitin välillä. Sitten kun sipulit oli valmiita, otin pois ja lorautin kermaa pannulle, siihen sitten suolaa, sinappia ja valkopippuria.
Lopputulos? Varmaan parhaimmat jauhemaksapihvit mitä olen syönyt
Tuo sipulikin oli kyllä törky hyvää, tekis melkeinpä joka aterialla sitä lisukkeella nyt... Kermakastikehan on aina hyvää. Ja on tämä Mertitalon puolukkahillo hyvää, vaikkakin aika makeaa, mutta ei tässä haitannut.