Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Ciabatta leipää, jonka taikinassa käytin tonnikalapurkin öljyä ja lisäsin siihen myös rapeaksi paistettuja pekoninmuruja.

IMG_20220207_193430.jpg
 
1644496443278.png

Tässä yksi päivä kokkailtuja: Pikkuruukussa yksikyntisiä valkosipuleja halkaistuja ja pikkuparikoita kahdessa värissä. Mukana suolaa ja pippuria. Toisessa vuua'ass 6h uunissa levännyttä naudanniskaa n 1.2kg tuoreeltaan revittynä. Kasarissa naudan liemi, jonka keitin kasaan paksuksi kastikkeeksi. Vaivaton ja nopea valmistella. Ottaa vain aikansa uunissa.
 
Hei, ei noin. Ketsuppi pilaa hienon aterian. Monenko ammattikokin ootte nähnyt turauttavan satsin ketsuppia makaroonien päälle?

Aika monen, viimeksi viime viikolla itseasiassa :confused:

Tämä on vähän sama ilmiö kun jossain 12 euron sushibuffan ääressä joku maallikkokulinaristi alkaa paasaamaan miten tätä syödään oikein :kahvi:
 
Tein kebabit spoilerin reseptillä. Erittäin hyvää tuli ja teen toistekin. Sen opin tässä, että kannattaa tehdä ohuita siivuja, jos haluaa maksimaalisesti maukasta pintaa. Paksummat siivut ei niin maukkaita eikä näyttäviä. Paksummat siivut paistuvat kuin "pihvit", ohuempiin tulee parempi pinta.

1644523872151.png

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
@Joenssen

Laita pizzakuva tuonne, ettei huku vain tähän ketjuun?

 
Ku kert usein saa hyvää ruokaa, ni on se aika pettymys ku saa vähemmän hyvää.

Varsinkin jos on itse tehnyt!

Mun ensiyritys gnoccheista ei ollut mikään taivaan syleily.
Onneksi burgundinpata korjasi asiaa.
Gennaroa hiuka sovelsin, tuosta: https://www.youtube.com/watch?v=LRmPcaGAG0s
ja tuosta: https://www.youtube.com/watch?v=GqxE5hBe7LA

Siis keitettyjä perunoita muussataan, mukaan kaksi kananmunaa, suolaa ja hieman vehnäjauhoja. Tehdään halutun mallisia gnochheja ja paistetaan pannulla, friterataan tai kuten minä; paistetaan uunissa. Olisi kannatanut tehdä oikein ohuita, tai tosiaan vähintäänkin friteerata. Oli vähän mitätön pottukama näissä makuna. Vaikka oli juustokuorrutekin päällä.

katso liitettä 790618
Yllättävän isotöistä oli, varsinkin kun taikina käyttäytyi, hmm, vaihtelevasti.

katso liitettä 790616
alkaa homma, syöminen ottaa koville -ja keskityinkin pataan:
katso liitettä 790617
Tämä se oli herkkuva.

Korvaa vehnäjauho perunajauholla ja lisää massaan parmesaania. Keitä gnocchit ensin (kun kelluu on valmis). Valuta ja paista pannulla. Tulee parempia.

Edit; perunalajike vaikuttaa, jauhoinen parempi. Hakkaa vielä jotain yrttiä massan sekaan, sekin parantaa.
 
Viimeksi muokattu:
Mokkapalat, Marttojen ohjeella. Pohjasta tuli tuli mukavan paksu ja kuorrutteesta tuli aika jänkkiä, mutta levisi se.

1644667155946.png1644667215482.png

Teki mieli. Niitä harvoja asioita, joissa suorastaan rakastan kahvin makua. Sen verta poikkesin Marttojen ohjeesta, että korvasin sokerin (suurimmaksi osaksi, loppu kesken) ruokokidesokerilla, ruskistin voin joka sulatettiin ja kahvia laitoin maidon sijasta taikinaan. Piti laittaa pakkaseen, muuten olis kadonnut suihin yhdeltä istumalta XD

Tekis mieli tehdä toinen satsi normaalilla tavalla, ihan vain vertailun vuoksi. Kuinka väliä sillä on, mitä sokeria käyttää ja ruskistaako voin vai ei. Ei vissin minun makunystyrät ole niin herkkiä, mutta ei ehkä niin makean tuntuista? Ainakin kun taikinaa maistelin kun tein, niin siinä se maku tuli esiin voimakkaammin kuin uunista tulleessa.
 
Oli mennyt liian pitkään kalatonta (tonnaria ei lasketa) riisi/pasta-linjaa joten peruna+kala.
Eli P2P (pakastimesta pannulle), perunasipuli + paneroidut saaristolaispihvit lahnasta, pinaatilla (sanoo pakkaus).

Perunasipuli + suola + paprikajauhe :
kala05.jpg

Melkein lisäsin mustapippuria, mutta siinähän olisi sitten ollut kaikki kolme suomalaisten eniten käyttämää maustetta, joten gochujang-kastiketta sen sijaan :
kala04.jpg


Lopullinen annos, jotenkin tuohon sai menemään 17 minuuttia :
kala03.jpg

Pinaattia en pihveistä löytänyt.
 
Tonnikalasalaatti (kiinankaali, tomaatti, avokado, porkkana, sipuli). Alkaa olla kaikki kaapeista loppu, joten ei ollut kananmunaa keittää salaatin vierelle, eikä maapähkinäiseen salaatinkastikkeeseen isompia chilejä. Resepti olisi kaivannut 6-8 isoa punaista kuivattua chiliä, mutta mulla oli laittaa 8 kuivattua birds eye -chiliä. Siksi soosista tuli kivan punertavanruskean sijasta lähinnä kaurapuuro-oksennuksen väristä. :lol: Mutta hyvää oli! Siinä on tamarindia tuomassa happamuutta ja ruskeaa sokeria (edit. suomeksi fariinisokeria, daa...) tasapainottamassa chilien tulisuutta.

Ja opin muuten tämän kastikereseptin myötä sen, että en koskaan tule enää ostamaan paahdettuja maapähkinöitä vaan paahdan ne vastedes itse (air fryerissä tällä kertaa noin 20 min. 160 asteessa - voisi ehkä olla hieman kuumempikin uuni...?). Valmiiksi paahdetut ovat selkeästi kuivan ja tomuisen makuisia kotona paahdettuihin verrattuna!

IMG_0066.jpg
 
Munakkaisiin avautui uusi ulottuvuus, kun uskalsin vihdoinkin kokeilla nestemäistä valkuaista. Maku on todella kohdallaan ja saa kokoa ja tekstuuria munakkaaseen. Oli aika hyvä tuollainen 2 kananmunaa ja 200g valkuaisnestettä kombo. Muut kasvikset kuin tomaatti ja kurkku tietenkin air fryer:ssa. About 10 minuuttia otti kasvisten uunitus. Nopeata ja hyvää

1645381088925.png
 
Viimeksi muokattu:
1645540785060.png

En ole vieläkään saanu näitä Snellmanin kasslerkyljyksiä järkevästi valmistettua. Pannulla ja sitten haudutella kermasoosissa tällä kertaa. Voisi se suussa sulavampaa olla. Mutta se ei ollut se housut tiputtava asia tällä kertaa. Vaan lohkoperunat.

Pikkusia puikula pottuja kuorin ja pilkoin pieniksi lohkoiksi. Ne laittaa uuniastiaan, öljyä, suolat ja mausteet. 225 astetta, noin 40 minuuttia. Ihan perus tähän asti. Sitten kun oli noin 10 minuuttia jäljellä, otin uunista ja lorautin pikkuisen punaviinietikkaa sekaan ja sekoitin. Sitten kun aloin syömään ja haukkasin pottuja, niin ai että!

Ei mitään super rapsakakoita juu, mutta julmetun namia. Idean sain näistä paahtoperunoista jota olen joskus tehny lisukkeeksi, kun olen ollut viitseliäällä päällä. Näissä siis loppuvaiheessa viskataan tuollainen öly-etikka marinadi pottujen päälle. Lohkopotut oli suoraviivaisempia, niin päätinpä kokeilla miten toimii. Etikka ja peruna on suorastaan maaginen yhdistelmä :D
 
Viimeksi muokattu:
Tuo happaman käyttö makuja tasapainottamassa on kyllä ihan aliarvostettua yleensäkin arkikokkauksessa. Itsekin alan vasta havahtua siihen. Kun tässä viime viikolla väänsin maapähkinäistä, tulista salaatinkastiketta, se siirtyi ihan uudelle tasolle, kun pistin vähän lisää tamarindia happamuutta tuomaan. Jotenkin se, kun saa suolaisen, makean, tulisen ja happaman tasapainoon, niin kaikki jotenkin maistuu paljon... enemmän.


In other news, "kokkasin" pullataikinan. Mustaherukkarahkapullia ja voisilmäpullia.

IMG_0068(1).jpg
 
Tuo happaman käyttö makuja tasapainottamassa on kyllä ihan aliarvostettua yleensäkin arkikokkauksessa. Itsekin alan vasta havahtua siihen. Kun tässä viime viikolla väänsin maapähkinäistä, tulista salaatinkastiketta, se siirtyi ihan uudelle tasolle, kun pistin vähän lisää tamarindia happamuutta tuomaan. Jotenkin se, kun saa suolaisen, makean, tulisen ja happaman tasapainoon, niin kaikki jotenkin maistuu paljon... enemmän.


In other news, "kokkasin" pullataikinan. Mustaherukkarahkapullia ja voisilmäpullia.

IMG_0068(1).jpg

En yleensä tykkää syödä mitään pullia tai torttuja, mutta nuo näyttää niin hyviltä että ei tarviis kahta kertaa miettiä ottaako.
 
kassler01.jpg
1645540785060.png

... En ole vieläkään saanu näitä Snellmanin kasslerkyljyksiä järkevästi valmistettua.
Jos eivät ole pilattu marinadilla, niin itse (en muista oliko Snellman tosin) niin karjalanpaistiin kuudeksti tunniksi, erittäin hyvä tunti/€ hinta : kasler ei kuvassa, alla murenemassaa :
1645540785060.png

En ole vieläkään saanu näitä Snellmanin kasslerkyljyksiä järkevästi valmistettua. Pannulla ja sitten haudutella kermasoosissa tällä kertaa. Voisi se suussa sulavampaa olla. Mutta se ei ollut se housut tiputtava asia tällä kertaa. Vaan lohkoperunat.

Pikkusia puikula pottuja kuorin ja pilkoin pieniksi lohkoiksi. Ne laittaa uuniastiaan, öljyä, suolat ja mausteet. 225 astetta, noin 40 minuuttia. Ihan perus tähän asti. Sitten kun oli noin 10 minuuttia jäljellä, otin uunista ja lorautin pikkuisen punaviinietikkaa sekaan ja sekoitin. Sitten kun aloin syömään ja haukkasin pottuja, niin ai että!

Ei mitään super rapsakakoita juu, mutta julmetun namia. Idean sain näistä paahtoperunoista jota olen joskus tehny lisukkeeksi, kun olen ollut viitseliäällä päällä. Näissä siis loppuvaiheessa viskataan tuollainen öly-etikka marinadi pottujen päälle. Lohkopotut oli suoraviivaisempia, niin päätinpä kokeilla miten toimii. Etikka ja peruna on suorastaan maaginen yhdistelmä :D
Loistava setti minusta, mutta kyljyksistä, tiedä oliko Snellannn marinoituja vai ei, marinointi
aina itse,
mutta ohjekuva kyljykseen, se oli tuolla alla, kuusi tuntia 250 -> 180 -> 8 0C. Pulled pork like a boss, folio vikat viisi.
 
Jos eivät ole pilattu marinadilla, niin itse (en muista oliko Snellman tosin) niin karjalanpaistiin kuudeksti tunniksi, erittäin hyvä tunti/€ hinta : kasler ei kuvassa, alla murenemassaa :
Loistava setti minusta, mutta kyljyksistä, tiedä oliko Snellannn marinoituja vai ei, marinointi
aina itse,
mutta ohjekuva kyljykseen, se oli tuolla alla, kuusi tuntia 250 -> 180 -> 8 0C. Pulled pork like a boss, folio vikat viisi.

Maustamattomia ollut, tämmösiä luullisia piffejä ollut nämä. Kerran kokeilin pakkauksen ohjeen mukaan (ruskeaksi pannulla, nestettä kunnes peittyy, uunissa kaksi tuntia), niin aika kuivahkoa tuli. Pitääpä joskus toisen kerran kokeilla uunissa haudutella, kun parempia astioita nyt omistan. Toisaalta en tiedä kuiva hyvin skaalaa, kun yhdelle henkilölle kokkaa XD
 
Ennen ja jälkeen 8h uunissa 8) kerroksittain: possua paloina pohjalla ja päällä, nauta välissä. Kerrosten välissä isoina paloina paprikaa sekä puna- ja keltasipulia, marinadiliemi jokaisen kerroksen päälle. Painelin pataan vähän tiiviimmäksi kaiken. Lopulta vielä täytettiin samalla liemellä niin että lihat juuri peittyi. Liemessä perinteisen keltaisen curryn ainesosia currytahnan muodossa, jota tuunattiin makealla chilikastikkeella ja tuoreilla lisämauilla kuten chilillä ja valkosipulilla.

Tarjoiltiin couscousin kanssa ja lisukkee maissista, kurkusta ja kirsikkatomaatista sekä mustapippurista tehty helppo lisuke. (Pilkotaan kaikki maissin kanssa ja sekoitetaan).

IMG_20220224_112035.jpg
IMG_20220224_185842.jpg
 
1645878462606.png

Innostuinpa taas leipomaan, tällä kertaa kaneliässiä. Käytin ruokosokeria taikinassa ja erittäin hienoa sokeria sitten päällä. Ruokosokeri on kyllä mielenkiintoista tavaraa, suosittelen kokeilemaan jos ei ole ennen tarttunut matkaan.

Pikkuleivät on kyllä joskus källejä muotoilla. Se taikinamassa tykkää aika nopeasti lämmetä, että tässä on ne parhaimmat. Ja omat leipurin kädet ei niin helliä, että saisi sellaisia tosi hienoja. Minkä häviää muodossa (kuvassa olevat on niitä parempia mitä tuli XD ), niin hakkaa kyllä kaupan pussi ässät mennen tullen.
 
Tortilla päivä. Riisi, jauheliha, salaatti, suolakurkku, salsa, sweet chili, felix talon salaattikastike :giggle:

SHA_20220227_204423247_8.4.400.jpg
 
Ei nyt varsinaisesti ketjun hengen mukaista, kun ei ole omaa kokkauskuvaa, mutta laitan silti. Löytyi nimittäin mahtava lisuke. Salt potatoes. Pihvin kaveriksi laitoin ja aiolia tein vielä perunoiden kaveriksi. Ai että oli hyvää. Kannattaa kokeilla.
Resepti löytyy täältä:
Salt-Potatoes.jpg
 
Ei nyt varsinaisesti ketjun hengen mukaista, kun ei ole omaa kokkauskuvaa, mutta laitan silti. Löytyi nimittäin mahtava lisuke. Salt potatoes. Pihvin kaveriksi laitoin ja aiolia tein vielä perunoiden kaveriksi. Ai että oli hyvää. Kannattaa kokeilla.
Resepti löytyy täältä:
Salt-Potatoes.jpg
Laitoin just ruokatilaukseen Lapin puikulaa säkillisen tän nähtyäni. Kokeilen siis tällä viikolla ja postaan tuotoksesta kuvat! Varmaan kunnon pesu eikä kuorimista on tässä parempi. Katsotaanpas, mitä tulee. Kyytipojaksi taitaa mennä, yllätys yllätys, jotain hyvää valurautapadassa uunin kautta.
 
Varmaan kunnon pesu eikä kuorimista on tässä parempi. Katsotaanpas, mitä tulee. .
Ehdottomasti näin. Eikä kannata niitä kuoriakaan jynssätä ihan kauheasti. Kuoresta tulee nimittäin maukasta.

Ja tuli muuten sama idea noista puikuloista syödessä. Luulis tulevan hyvää. Nyt oli jotain Pirkan juhlaperunaa. Hyvää tuli siis kyllä niistäkin.
 
1646232914522.png

Yksi lapsuuden ja nuoruuden lempiruoista oli meksikonpata. Se oli helppo tehdä, paistella jauheliha, vettä, pussista ainekset, sekoitella ja antaa porista. Helppoa arkiruokaa ja maukasta.

Harmikseni kaksikymppisenä iski refluksi. Monen yrityksen jälkeen piti todeta, että en enää pysty syömään meksikonpataa, kun pussi ainekset a on maustettu justiinsa niin että saan närästyksen. En ole varmaan kuuteen vuoteen edes vilkaissut sillä silmällä sitä välikköä, josta ainekset löytyvät.

Noh, vihdoinkin innostuin tekemään itselleni sopivan version. Naudan 17% jauhelihaa Lidlistä, hienoa tomaattimurskaa, pitkää riisiä, kidneypapuja. Pussista löytyvät paprikan jätin pois, koska en tykkää XD Paistelin jauhelihan, otin pois. Sitten kuulottelin sipulia ja porkkanaa, lisäilin vähän mausteita. Pikkusen öljyä ja riisit viskasin sekaan, sekä pieni turaus tomaattisosetta, antaa vähän aikaa ja sitten kippasin tomaattimurskan ja valutetut ja huuhdellut kidneypavut. Vettä kyytipojaksi ja kasvisliemikuutio. Annoin sitten noin 20 minuuttia porista, jotta riisit oli kypsiä. Lisäilin sitten normaalit mausteet mitkä olen todennut hyväksi.

Kyllähän tästä hyvää tuli, vaikka jotakin jäi uupumaan. Jatkossa teen varmaan punaisilla linsseillä, että ei aina ole lihaa päivällisellä.
 
Vehnäjauhoissa, kananmunassa ja korppujauhoissa leivitettyjä kasslerpihvejä ja hasselbackan perunoita.

Pihvin päälle sitruunaa ja sormisuolaa ja lisukkeeksi coctailkurkkuja.

Tietenkin airfryer-uunissa valmistettu ;)

275013969_10159899621389295_8012061971028469324_n.jpg
 
Tästä vielä ensimmäistä kertaa elämässäni jauhelihamurekkeen valmistusta.

Täytteet eivät pysyneet sisällä, mutta maku on törkeän hyvä.

Tämäkin airfryerissä, kun ei ole mitään järkeä esilämmitellä normiuunia ;)

FotoJet.jpg
 
Laitoin just ruokatilaukseen Lapin puikulaa säkillisen tän nähtyäni. Kokeilen siis tällä viikolla ja postaan tuotoksesta kuvat! Varmaan kunnon pesu eikä kuorimista on tässä parempi. Katsotaanpas, mitä tulee. Kyytipojaksi taitaa mennä, yllätys yllätys, jotain hyvää valurautapadassa uunin kautta.
Perkele. Unohdin ottaa kuvia. Lapinpuikulasta tuli oikein hyviä, kuorimatta. Kunnon hinkkaus juuriharjalla ja perunankuorimishanskoilla vaan.
 
Tää kysymys sopinee tänne?

Mulla on 5litraa maitoa jääkaapissa. Keskiviikko aamuna pitäisi lähteä reissuun. Mitäpä noista keksi tehdä? Pakastin löytyy jne. Ei välttämättä tarvitsisi olla edes "valmista"ruokaa, puolivalmiskin idea kelpaisi.
Eihän tuo nyt mitenkään taloudellinen katastrofi ole, mutta ei vain millään haluaisi heittää kelvollista ruokaa roskiin.

+Laitetaan niitä kokkauskuvia sitten kun saa jonkun hyvän idean :)

Edit: Aikaisemmin olen pakastanut maitoa, sopii leivontaan/laatikoihin. Mutta nyt jos/kun jollain olisi ehdotuksia, niin kokeillaan ainakin.
 
Tää kysymys sopinee tänne?

Mulla on 5litraa maitoa jääkaapissa. Keskiviikko aamuna pitäisi lähteä reissuun. Mitäpä noista keksi tehdä? Pakastin löytyy jne. Ei välttämättä tarvitsisi olla edes "valmista"ruokaa, puolivalmiskin idea kelpaisi.
Eihän tuo nyt mitenkään taloudellinen katastrofi ole, mutta ei vain millään haluaisi heittää kelvollista ruokaa roskiin.

+Laitetaan niitä kokkauskuvia sitten kun saa jonkun hyvän idean :)

Edit: Aikaisemmin olen pakastanut maitoa, sopii leivontaan/laatikoihin. Mutta nyt jos/kun jollain olisi ehdotuksia, niin kokeillaan ainakin.
Juo ne pois? Tai osa niistä jos et keksi mitään muuta.
 
Mulla on 5litraa maitoa jääkaapissa. Keskiviikko aamuna pitäisi lähteä reissuun. Mitäpä noista keksi tehdä? Pakastin löytyy jne. Ei välttämättä tarvitsisi olla edes "valmista"ruokaa, puolivalmiskin idea kelpaisi.
Eihän tuo nyt mitenkään taloudellinen katastrofi ole, mutta ei vain millään haluaisi heittää kelvollista ruokaa roskiin.
Äkkiseltään tuli mieleen:
Sämpylöitä, pannaria, kotijuustoa, makaronilaatikkoa.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
286 789
Viestejä
4 922 565
Jäsenet
79 251
Uusin jäsen
diiz

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom