Postaa kokkauskuvia

Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
682
Eniten noissa kylkisiivuissa joskus jurppii se, että paketin sisältö painossa ei ole aina sama. Näin säästäväisenä sitä katsoo semmosta pakettia, joka ei niin kukkaroa kurita paljon. Mutta joskus olen napannut matkaan sopivan hintaisia, jotka on ollut suunilleen saman hintaisia kuin paketti jauhelihaa. Ja jauhelihan hintahan se vasta on noussut viime vuosina...
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 750
Perjantaiburgeria. Halloumiburger tällä kertaa. Huono kuva. Ei näy, mitä on syönyt, mutta sisällä salaattia, maustettua halloumia, sipulirenkaita ja sriracha-majoneesia.
20220325_195153.jpg
 

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
427
IMG20220402143903.jpgIMG20220402143932.jpg
Kokeilussa parmesaanicheddarperunoita ja rosepippurikermapossunsisäfilekastikkeessa....6 tooodella tyytyväistä ruokailijaa....!!!

Jälkkäriksi sitten pumpulikakkua ja mansikkakinuskijuustokakkua...

IMG20220402154354.jpg
IMG20220402154327.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
168
5C45C225-FB5C-457D-985B-880E0EB57145.jpeg

Voi elämä kun se kääntyy aina kyljelleen…

serrano-kinkku, rucolaa,basilikaa ja mozzarellaa. Pizza paistettu fontana-juustoraasteella uunissa ja sitten uunista ottamisen jälkeen täytteet päälle. Ja pikkuisen pestoa vielä mozzarellan päälle.

uunissa paistettu,kuvassa näkyvässä kokoonpanossa, lämpötila 285°C.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 674
Sunnuntain kunniaks peruslihapataa mainioista LihaSampon karjalanpaistilihoista.
Ruskistus illalla ja pataan mukaan sipulia ja porkkanaa ja iso pino erilaisia mausteita ja lopuks sekaan tomaattipyre ja lihalientä niin että peittyy.

Seuraavana päivää sitten pata liedelle ja levy ykkösellä n.kolmisen tuntia niin että porisee. Jossain välissä sitten creme fraiche purkki sekaan ja porisutellaan kunnes nestettä haihtunut tarpeeksi ja pata on "kastikemaista".
pata1.jpg



Sitten kaveriks muusia puikulapotusta. Ja eikun ääntä kohdin. Ja oli muuten hyvää.
pata.jpg
 
Liittynyt
20.03.2018
Viestejä
911
Savuporo-juustosalaatti tuli väännettyä:

Komponentit: Tuorekurkku, maustekurkku,kirsikkatomaatti,
cheddarkuutio, savupororouhe.

IMG_20220412_205946.jpg

Ja valmiina:
IMG_20220412_210647.jpg
 
Liittynyt
20.03.2018
Viestejä
911
Nduja = Levittyvä salamitahna valmistetaan possun rasvaisimmista osista ja tulisesta pepperonichilitahnasta, kotoisin Italian eteläkärjestä Calabrian maakunnasta.

Saa myös Suomesta kyseistä ainesta.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 750

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Alkoi onnistumaan vähän paremmin kivellä paistaminen kun on uusi uuni ja siinä saa lämmön 275 asteeseen saakka.

Pidin uunissa 4½ minuuttia ja vielä on vähän harjoittelemista sen kanssa.

fghfgh.jpg
 
Liittynyt
20.03.2018
Viestejä
911
Pizza sillontällön itte tehtynä on ihan ok, itellä muutama taikinapallo pakastettuna odottamassa jos joskus innostun taas.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 750
Pizza sillontällön itte tehtynä on ihan ok, itellä muutama taikinapallo pakastettuna odottamassa jos joskus innostun taas.
Voisin syödä vaikka usemman kerranviikossa, mut tulee liian kalliiksi.
Menis vaatekaapin sisältö ainakin itselläni uusiksi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 674
Voisin syödä vaikka usemman kerranviikossa, mut tulee liian kalliiksi.
Menis vaatekaapin sisältö ainakin itselläni uusiksi.
Jos lihoamiseen viittaat niin eikai itsetehty pizza nyt kovin rasvaista ja lihoittavaa ole? Ei ainakaan tarvitse olla.
 
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 077
Jos lihoamiseen viittaat niin eikai itsetehty pizza nyt kovin rasvaista ja lihoittavaa ole? Ei ainakaan tarvitse olla.
Miten itse tehty pizza ei olisi sen epätereveellisempää kuin pizzerian pizza? Pohja, juusto ja rasvaisimmat täytteet kuten pepperonit, salamit, kinkut sun muut periaatteessa ihan samanlaisia. Tietenkin on eri asia jos tekee jonkun hiilarittoman pohjan ja täytteinä pelkkiä kasviksia ja jotain rasvatonta juustoa. Mutta ei tuo ylläoleva itse tehty pizza yhtään sen terveellisempi kai ole(?), kuin jos hakisit saman lätyn lähimmästä kebab-pizzeriasta. Todella hyvän näköinen pizza kuitenkin kuvassa. :thumbsup:
 
Liittynyt
16.05.2018
Viestejä
1 762
Hyvältä näyttää sämpylä ja sopivan rapea mut en ole aivan varma miten tuon saa suuhun mahtumaan. Meniskö se lyttyyn kun oikein puristaa?
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 750
Hyvältä näyttää sämpylä ja sopivan rapea mut en ole aivan varma miten tuon saa suuhun mahtumaan. Meniskö se lyttyyn kun oikein puristaa?
Patongin pätkä kyseessä. Näyttää ehkä massiivisemmalta kuin onkaan. Hyvin onnistui syöminen.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
682
1650545018870.png
Falukorv med Stuvade Makaroner

Haaparannan ICAssa käväsin kiertelemässä ja tarttui 500 gramman pötkö basturöktiä (saunasavu?) falukorvaa. Vanhempi sukupolvi kotipuolessa on antanut ristiriitaista mielipidettä tästä makkarasta. Joskus olemma kotona kokeillu ja makkaralta se maistui. Mutta miten näin vanhempana maistuu?

Valmistin sitten falukorvaa paistamalla pannulla. Keittelin makaroonia ja tein jonkinlaista valkokastiketta, johon sitten viskasin makaroonit. Käytännössä paistettua makkaraa makaronivellissä, Ruotsalaista lohturuokaa vissin. Vissin muskottipähkinä olisi hyvä olla soosissa, mutta ei ollut maustekaapissa.

Ja sellaistahan se oli. Kyllä tuli parempi mieli kun tätä söi. Nopeasti sai tehtyä. Makkara oli peruslenkin makuista, ehkä mielummin tätä söisin kuin HK:n Sinistä XD
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 750
Piti ihan googlata mitä tuollainen Falukorv on, kun ei ole tuttu tuote. Hesarin Ilkka Malmberg ei oikein tykännyt. :rolleyes:
Voimakas tuoksu löyhähtää heti kun muovi leikataan rikki. Ja sama outo maku, jota ei ole suomalaisessa makkarassa. Vastenmielinen. Loppu jää syömättä. Haju säilyy sormenpäissä pitkään ja suussa maku. Ruotsin maku.
Olis hauska testata mitä oma suu tykkää. Ei oo vielä kyllä jäänyt mikään makkara syömättä. Edes se mustamakkara, josta en kyllä oikein pidä.
 
Liittynyt
18.04.2022
Viestejä
13
Terve vaan kaikille! 1. kuvassa on ranut, Monterey Jack-juustoa ja ketsuppia. 2. kuvassa niiden päällä on kanapuikkoja, kevätkääryleitä ja kermakastiketta. Tämä on joku parin kuukauden takainen setti ja oli muistaakseni tosi hyvää.

20220308_213317.jpg
20220305_225557.jpg
 
Liittynyt
01.06.2021
Viestejä
215
Hakusassa olis kyllä hyvä juusto just noin ranskisten päälle sulatettavaksi. Joskus kun vain tahtoo roskaista ruokaa ihan kotonakin. :) Oon kokeillu jotain pizzajuustoja, Emmentalia (oli alennuksessa, siksi!) ja mozzarellaa jne., mutta ei oo oikein mikään vielä osunut just kohdalleen. Jos jollain on vinkata hyviä juustoideoita tuohon tarkoitukseen, niin ilolla otetaan vinkit vastaan. Mielellään joku sellainen, joka ei nyt ihan heti tosiaan rapeaksi paistu ja rusketu, sulaa vain mukavasti.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
349
Hakusassa olis kyllä hyvä juusto just noin ranskisten päälle sulatettavaksi. Joskus kun vain tahtoo roskaista ruokaa ihan kotonakin. :) Oon kokeillu jotain pizzajuustoja, Emmentalia (oli alennuksessa, siksi!) ja mozzarellaa jne., mutta ei oo oikein mikään vielä osunut just kohdalleen. Jos jollain on vinkata hyviä juustoideoita tuohon tarkoitukseen, niin ilolla otetaan vinkit vastaan. Mielellään joku sellainen, joka ei nyt ihan heti tosiaan rapeaksi paistu ja rusketu, sulaa vain mukavasti.
Kokeile goudaa.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Nämä voisi toimia ja ei tarvitse kypsentää samaan aikaan ranskalaisten kanssa.
 
Liittynyt
18.04.2022
Viestejä
13
Hakusassa olis kyllä hyvä juusto just noin ranskisten päälle sulatettavaksi. Joskus kun vain tahtoo roskaista ruokaa ihan kotonakin. :) Oon kokeillu jotain pizzajuustoja, Emmentalia (oli alennuksessa, siksi!) ja mozzarellaa jne., mutta ei oo oikein mikään vielä osunut just kohdalleen. Jos jollain on vinkata hyviä juustoideoita tuohon tarkoitukseen, niin ilolla otetaan vinkit vastaan. Mielellään joku sellainen, joka ei nyt ihan heti tosiaan rapeaksi paistu ja rusketu, sulaa vain mukavasti.
Tosiaan mainitsemani Monterey Jack on hyvä valinta ja cheddar toimii ainakin sulatejuustoversiona myös hyvin. Mutta älä ikinä osta valmisraasteita tähän tarkoitukseen, koska niissä on melkein aina paakkuuntumisenestoainetta ja siksi ne eivät sula yhtä hyvin.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 767
Nämä voisi toimia ja ei tarvitse kypsentää samaan aikaan ranskalaisten kanssa.
Itse näistä käyttänyt tuota ylintä juurikin ranskisten päällä. Toimii mainiosti.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 750
Cheddar toimii hyvin.
Hifimpi versio on sitten parmesanranut. N. puolessa välissä paistoa raastaa päälle parmesania ja takas uuniin. Vähän enemmän makua tuossa eli ei kannata silleen kastikeajatuksella tehdä vaan ohut kuorrutus tarkoituksena.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 480
Viestejä
4 163 626
Jäsenet
70 414
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom