Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Itse asiassa en edes tiedä onko noi jalapenoja. Niinä mää ne kasvatin, mutta noi on punaisia? :confused: N.12cm pitkiä ja 4cm leveitä noi on. Ja vähän turhan tulisia tollaseen syötynä, esim. grillasin kypsäksi mutta oli vähän liikaa potkua. Pataan yms. ihan sopivia.
_20170624_212143.JPG
 
En tiedä mitä lajiketta ovat, mutta jalapenot kyllä kypsyvät punaisiksi. Sriracha-kastikekin tehdään tietääkseni punaisista jalapenoista ja chipotle on yleensä savustettua punaista jalapenoa.
 
Kaupassa oli isohkoja jalopenoja, niin täytin ne ricottalla, sipulilla ja valkosipulilla. Päälle vielä cheddaria ja uuniin. Ihan hyvää tuli, mutta ehkä joku muu juusto sopisi paremmin täytteeksi tai sitten olisi vielä kaivannut jotain muuta, yrttejä ehkä, ei vaan sattunut olemaan mitään.

yJil1Wf.jpg

Itse olisin laittanut pohjalle esim. jauheliha ja riisi/ohra +salsa sekoitusta, koska omasta mielestä hirveä määrä juustoa maistuu lähinnä rasvaiselta kumipallolta.. ja omaa saman tekstuurin :/

Pelkka sipuli ei varmaan poista rasvaisuutta, joten veikkasin sen olevan ongelman ydin?
 
Itse olisin laittanut pohjalle esim. jauheliha ja riisi/ohra +salsa sekoitusta, koska omasta mielestä hirveä määrä juustoa maistuu lähinnä rasvaiselta kumipallolta.. ja omaa saman tekstuurin :/

Pelkka sipuli ei varmaan poista rasvaisuutta, joten veikkasin sen olevan ongelman ydin?
Ei tuo ricotta ollut edes kovin rasvaista, jos löysin saman tuotteen, niin kai 13% rasvaa. Ricottan maku oli minusta vain vähän liian hallitseva. Laitoin täytteeseen myös munan ja suola & mustapippuri tietysti. Vaikka jalapenot olikin aika isoja, niin ei niihin mahdu täytettä kovinkaan paljon, ruokalusikallinen tai vähän enemmän.
 
fbHWU2B.jpg

gHIaQja.jpg

ceP4Dic.jpg

CAi4Mw5.jpg

XDF6cXI.jpg

hO1PfHQ.jpg

l67EGWW.jpg

Lvt6sME.jpg


Tikka masala kanaa. Blenderin läpi saisi melkein soosin vetää, vaan eihän tuota jaksa. :think:
 
oGrDDyh.jpg

Possun sisäfilettä maustamattomana, aurajuustokermakastike (joka ei näy kun on valkoista), uudet potut ja herkkusienet sipulinvarsisilpulla. Simppeli, nopee, hyvä. Perunat keitin edellisenä päivänä ja lämmitin pannulla herkkusienien paistuttua
 
erilainen makroniloota

Lidlistä tuotteet eli hinnat sieltä

400g broilerin jauheli 1.99€ (tarjouksessa huomiseen asti)
vuohenjuustoa paketti 2.75€tjs
ruukullinen basilikaa 1.50€ tjs
gluteeniton makaroni (en katsonut hintaa, mutta jos tekee johonkin perusmakaroniin eikös ole jonkun 30centtiä pussi
punasipuli, ehkä 0.1€
joku pari kolme desiä maitoa (perusmakaroni imee paljon enempi kuin gluteeniton maissimakaroni) 0.5€

Ng1R4EY.jpg


Broileri ruskistetaan pannulla, lopuksi sekaan sipuli (valkosipuliakin ois voinu laittaa)
Vuokaan sopivasti makaronia, silputaan vuohenjuusto ja basilika, sekaan ruskistetut jauheli ja sipuli
pannulle vähän vettä niin saa makua mukaan ja vesi vuokaan. Maitoa sen verran että makaryllit melkein peittyy. Jätin vähän vuohenjuustoa tohon päälle kun se ruskistuu uunissa tulee hyvä maku.

Ihan jees nopea makarylliloota, halvemmaksi jos vielä haluaa niin vaihtaa vuohenjuuston feikkifetaan joka maksaa jonkun euron vähemmän. Tosta syö pari kertaa, jos haluaa tuhdimpaa niin proteiinipastaa ja sitä reilusti niin tulee isompi satsi.
 
Psst. niin ja pastan kanssa kuuluu olla lusikka ja haarukka, ei veistä ;)

Miksi? Mitä sillä lusikalla on tarkoitus tehdä? Ampua leikkisästi kastiketta vastaruokailijan naamaan? Ei sitä ainakaan spagetin kanssa mihinkään tarvitse.
 
Miksi? Mitä sillä lusikalla on tarkoitus tehdä? Ampua leikkisästi kastiketta vastaruokailijan naamaan? Ei sitä ainakaan spagetin kanssa mihinkään tarvitse.

Lautastahan vasten yleensä spagetti kieritetään, mutta "oikeaoppisesti" kieritys pitäisi tehdä lusikan kanssa. Pikkurilli pystyyn ja lusikan kanssa syömään spagettia :D
 
Lautastahan vasten yleensä spagetti kieritetään, mutta "oikeaoppisesti" kieritys pitäisi tehdä lusikan kanssa. Pikkurilli pystyyn ja lusikan kanssa syömään spagettia :D
Oikeappisesti missä? Mun italialainen kaveri sanoi että Italiassa vaan lapset syö lusikan kanssa. ;)
 
Oikeappisesti missä? Mun italialainen kaveri sanoi että Italiassa vaan lapset syö lusikan kanssa. ;)

Olisi pitänyt laittaa oikeaoppisesti myös lainausmerkkeihin... Etiketin mukaan lusikkaa on käytetty spagetin syömisen apuna esim. jenkeissä ja myös Euroopassa. Älä siis ihmettele jos joku täällä siitä snobbailee.



Edit. Kirotusvirhe
 
Pakastetaikinat on yllättävän hyviä. Peltilihiksessäkin toimii oikein hyvin pakasteena saatava voitaikina. Ei siinä eroa huomaa. Itse tehdyssä taikinassa on minusta vain se etu, että raaka-aineet siihen löytyy yleensä jokaiselta, joten ei tarvitse ostaa valmista taikinaa, jos jaksaa nähdä vähän vaivaa.
 
Kertoisitko vielä miten väänsit?

edit. äidin reseptit yleensä parhaita
 
Viimeksi muokattu:
Tuli kauhea into tehdä lapsuuden ajalta "peltilihapiirakkaa". Äitee tuota tapasi tehdä aina kun vieraita oli tulossa lauantaina iltaa istumaan 80-luvulla.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
Valmistaikinaa ostettaessa ei välttämättä tule aina ajatelleeksi paljonko voita taikinassa on.. tää aika hyvin visualisoi sen :D Pitäis vissiin vähän rajoittaa voitaikinan käyttöä ennenku veri on yhtä paksua ku lettutaikina :D
 
Olen lähes täysin kokematon ruuanlaitossa (jos joku sattu tuon mun triidin ruuista kokemattomalle huomasi).

Tässä olen kuitenkin yrittänyt keksiä mitä ruokia tehdä. Tänään en kuitenkaan väsännyt ns. "ruokaa" vaan lähinnä makeata. :)

Tein vähän brownieita. Maku on älyttömän makea, mutta sellaisia näähän on. Sanoisin, että onnistuivat, mutta keskus osa joka on käsittääkseni yleensä pehmeämpi on varmaan hieman liian pehmeä ja liian tahmea. Leikatessani kuutioiksi, se tarrautui veitseen kiinni ja rikkoi sitä, mutta maku on hyvä. Millähän tuota tahmeutta vähentäisi? Enemmän jauhoja?

Tässä kuvia. :D

Cz0Tbdc.jpg
4M5HHCm.jpg
 
Tikka masalan kaveriksi pannulla tehtyä jugurttirieskaa eli köyhän miehen naan.


9TJrQ2U.jpg
 
Niin tuoretta ruokaa kun voi käytännössä olla, ja se on aina hyvää. Maatilalta haettu juuri teurastettua karitsan karetta (kyljyksiä), kotijuustoa, salaatteja ja kasviksia, omasta pihasta mintut ja basilikat mausteeksi. Ainoa mikä on yli päivän vanhaa (=yli päivän poissa maasta) on marinoidut valkosipulit. Tietty grillin kautta lautaselle. :hungry:
_20170717_123301.JPG
 
Olen lähes täysin kokematon ruuanlaitossa (jos joku sattu tuon mun triidin ruuista kokemattomalle huomasi).

Tässä olen kuitenkin yrittänyt keksiä mitä ruokia tehdä. Tänään en kuitenkaan väsännyt ns. "ruokaa" vaan lähinnä makeata. :)

Tein vähän brownieita. Maku on älyttömän makea, mutta sellaisia näähän on. Sanoisin, että onnistuivat, mutta keskus osa joka on käsittääkseni yleensä pehmeämpi on varmaan hieman liian pehmeä ja liian tahmea. Leikatessani kuutioiksi, se tarrautui veitseen kiinni ja rikkoi sitä, mutta maku on hyvä. Millähän tuota tahmeutta vähentäisi? Enemmän jauhoja?

Tässä kuvia. :D

Cz0Tbdc.jpg
o

Oliko ihan kypsää kuitenkin? Toi tahmaisuus vois meinata että oli vähän raakaa vielä? Tosin ei musta se niin haittaa vaikka tahmaista oliskin, nykyäänhän on päinvastoin pop olla "raakasuklaata" eikä kovaa kakkumaista.
 
Oliko ihan kypsää kuitenkin? Toi tahmaisuus vois meinata että oli vähän raakaa vielä? Tosin ei musta se niin haittaa vaikka tahmaista oliskin, nykyäänhän on päinvastoin pop olla "raakasuklaata" eikä kovaa kakkumaista.

Reseptissä sanottiin, että 30min uunissa. Sanottiin, että 20min saattaa olla jo valmista, mutta annoin olla 30min. Ehkä sekään ei sitten riittänyt ;I.
 
Viimeksi muokattu:
Leikatessani kuutioiksi, se tarrautui veitseen kiinni ja rikkoi sitä, mutta maku on hyvä. Millähän tuota tahmeutta vähentäisi? Enemmän jauhoja?
Kypsyyden saanee helpommin tasaiseksi, jos levittää taikinan pellille ohueksi levyksi kuten mokkapalat.
 
Tein hampurilaisen. Ihan perus setti paitsi pihvi oli normaalia isompi eli 200g.
20170718_201913.jpg


Lisää kuvia tulossa loppuviikosta kun löysin Prismasta Hungrychefin pizzajauhoja.
pizzajauhoa.jpg
 
@Jumi varmaan aika ylihinnoteltu tuo pizzajauho. Cittarista saa vaaleen vihreessä pussissa jonkun ruotsalaisen merkin 00-jauhoja n. 2,1€/2kg
 
Jumin burgeri näyttää aika maukkaalta. :tup:

Olkoonkin, etten itse tuollaista määrää lihaa ala yhdellä istumalla mäystämään. :D
 
@Jumi varmaan aika ylihinnoteltu tuo pizzajauho. Cittarista saa vaaleen vihreessä pussissa jonkun ruotsalaisen merkin 00-jauhoja n. 2,1€/2kg
Heräteostoksena ostin kun sattui silmään. 750g maksoi reilut 2€ eli puolet kalliimpaa, mutta niin pieni summa että sama koittaa mihin tuosta on. Ylihalvat X-tra juustot onneksi muistin jättää ostamatta, sillä ne pilasivat pizzakokeilut 2kk sitten ja taisin niistä tännekin avautua.
 
@Jumi varmaan aika ylihinnoteltu tuo pizzajauho. Cittarista saa vaaleen vihreessä pussissa jonkun ruotsalaisen merkin 00-jauhoja n. 2,1€/2kg
Tai sitten lidlin erikoisvehnäjauho. Oliko jotain 1€/kg. Saa hyviä pizzoja tehtyä vaikka vois olla aavistuksen hienompaa. Antaa taikinan 15-20 tuntia kylmässä tekeytyä niin ihan hyvää pizzaa saa.
 
Nyt kun olen innostunut vihdoin ruuan tekemisestä niin postataanpa seuraava ruoka. :)

Jauheliha kastike johon sekoitin makarooneja. Tuli iso annos, tosta kuvasta on jo otettu yksi annos. Olin huolissani mahtuvatko kaikki aineet tohon, mutta mahtuivat. Riittää varman 2-3 pv vielä. Tosi hyvää. Makarooneja olisi ehkä voinut olla sellainen kolmasosa vähemmän, mutta ei haittaa.

VKdteed.jpg
 
Nyt kun olen innostunut vihdoin ruuan tekemisestä niin postataanpa seuraava ruoka. :)

Jauheliha kastike johon sekoitin makarooneja. Tuli iso annos, tosta kuvasta on jo otettu yksi annos. Olin huolissani mahtuvatko kaikki aineet tohon, mutta mahtuivat. Riittää varman 2-3 pv vielä. Tosi hyvää. Makarooneja olisi ehkä voinut olla sellainen kolmasosa vähemmän, mutta ei haittaa.

VKdteed.jpg
Ei tollasella elä kun yhden päivän... Kuolisin nälkään jos tolla määrällä pitäs sinnitellä kolme vuorokautta.
 
Kuvasta ei ehkä näy, mutta pannu on korkea reunainen. Sain kukkurallisen otettua tosta isolle lautaselle ja tuli melkein ähky. Kaksi tai kolme kertaa sellaisen määrän tosta saa. :)
 
Uunipellillinen pizzaa.

DSC09955.JPG
Vanha kunnon pizzapiirakka. Pitäsköhän iteki joskus taas tehdä pizzakiven käyttämisen sijaan :D

@miiksu se nyt on ihan se ja sama, mitä jauhoa liiteristä saa, kun oli 00 jauhoista nyt kyse. Kyllä myllyn parhaastakin pizzat vääntää ja ihan hyvät sellaset, mutta sitten kun on muutaman kymmentä kertaa käsissä venytellyt sen pohjan niin sanompahan vaan, että kunnon jauhoilla se on paljon helpompaa, koska taikina on parempi.
 
Tein pitkästä aikaa voisilmäpullia.

Joka kerta teen saman printatun ohjeen mukaan ja vasta taikinaa alustaessa muistan että taas tulee ihan liian paljon pullia kerralla.

Nytkin tuli 42 pullaa ja niistä 30 meni suorilta pakastimeen myöhempää käyttöä varten.

Maito oli loppu ja käytin sen tilalla vettä. Vähän tuli mauttomamman makuisia vs. maidon kanssa, mutta menettelee vaikka kaakaon kanssa.

DSC09963.JPG
 
Piti olla basmatia kaapissa, ei ollut, oli puuroriisiä

noh,
1.5dl riisiä, silmämääräsesti sopivasti vettä ja puolikas lihaliemikuutio
keitin riisin, jäähdytin, jaoin silmämääräisesti kahtia

toiseen kippoon silputtua punasipulia, paketti vuohenjuustoa ja rosmariinia reiluhkosti.

toiseen kippoon silputtua punasipulia, pari reipasta ruokalusikallista turkkilaista jogurttia, reiluhkosti minttua ja pari isoa valkosipulinkynttä, ripaus suolaa



400g karitsan jauhelia paistelin ruskeaksi, jaoin silmämääräisesti kumpaankin kippoon saman verran.


noin kahteen osaan paketti (500g) voitaikinaa. kaulin niin ohueksi kuin uskalsin, just ja just mahtu täytteet. Munalla voitelin ja 175 ja ulos kun väriä nätisti pinnassa.

csylZtd.jpg

Hintoja en muista yhtään. En muuten huomannut kummoista eroa lehtitaikinaan, tai ehkä maistaisi jos vuorotellen maistelisi.
 
Viikon mittaan tuli herkuteltua 100-0.

Ranskalaisia ja makkaraa, helppo ja hyvä.
20170720_194253_-_Copy.jpg


Hampurilainen 200g pihvi, cheddar sulatejuusto, pekoni, salaatti, tomaatti, suolakurkku, hampurilaiskastike, sinappi, ketsuppi, sriracha.
20170722_143818_-_Copy.jpg

20170722_143907_-_Copy.jpg

20170722_143923_-_Copy.jpg


Lähikaupasta ei löytynyt isoja lihapiirakoita niin jouduin tyytymään nuihin pieniin, jotka menevät mikrossa niin hauraiksi että niitä on ikävä syödä. Leivänpaahtimessa tulee rapeaa mutta melkeinpä helpompi laittaa 10 minuutiksi uuniin nakkien kanssa niin tulee rapeaa ja voi syödä 2 putkeen. Promilleja oli kuvan ottamisen aikaan jonkin verran ja leikkaus meni vinoon.
20170723_161252_-_Copy.jpg


Pizza onnistui hyvin, mutta siitä enemmän pizzaketjussa. Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet
20170724_142346_-_Copy.jpg
 
Näinkin voi joskus käydä.
Rapeat ranskalaiset ja lihapullat.:lol:
 

Liitteet

  • ruoka.PNG
    ruoka.PNG
    774,9 KB · Luettu: 396
Nyt tulee melkein nollapostaus, mutta tajusin äsken että isoja kotitekoisiahampurilaisia kannattaa syödä leivinpaperin palasen kanssa. Burgeri pysyi hyvin koossa eivätkä kädet sotkeentuneet kuumaan rasvaan tai muihin litkuihin.
20170727_140755a.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 823
Viestejä
4 517 788
Jäsenet
74 482
Uusin jäsen
nup
Back
Ylös Bottom