Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Char Siu possua tarjoiltuna Ramen-nuudelien ja liemen kanssa. Lisänä kananmunaa, lehtikaalia, parsakaalia ja kevätsipulia.

fullsizeoutput_3899.jpeg

Marinointi vakuumiboxissa 16h:
- Kasleria, Kevätsipulia, valkosipulia, soijaa, riisiviinietikkaa, sokeria, hoisin-kastiketta, kanalientä, seesamiöljyä

IMG_1171.JPG

IMG_1172.JPG

Sen jälkeen Sous Videssä 24h @58C ja lopuksi päälle vielä hoisin-kastiketta, suolaa, hunajaa ja 10min grillivastuksen alla (olis saanu olla kauemman, mutta aikataulu kusi).
 
Hampparin kasauskeissi.


Paprika- ja kurkkumajo
iNQhEqw.jpg


2½ min per puoli, 20% naudan jauhelihaa ~150g, suola ja rouhittu mustapippuri
UvplzmJ.jpg

Muut ainekset: sipuli, tomaatti, jäävuorisalaatti, kurkkusalaatti, juusto

8CFpnx0.jpg


Kasaus for dummies. :vihellys:
UrSzJ0d.jpg

EQmIRv8.jpg

tVaQcmE.jpg

l4gmINZ.jpg

94rzWeM.jpg

wp0kenH.jpg

ypGh1WS.jpg

Sikamainen homma:
ljPJlca.jpg

6w9Qeou.jpg
 
Sunnuntain pizza pläjäys. Kaksi täyteen lastattua lättyä joilla ruokittiin neljä syöjää. Taikina vaivattiin 00-jauhoista ja sai nousta pari tuntia ennen pizzojen valmistusta. Tomaattikastikeen pohjana kokonaiset purkkitomaatit jotka maustettiin ja annettiin tekeytyä jääkaapissa (ei siis lämmitetty missään vaiheessa). Juustona mozzarella-gouda raaste.

Ekaan pizzaan lasten toiveista perinteiset kinkku ja ananas :D, lisäksi pekonia ja valkosipulia. Aurajuustoa riitti vain yhteen nurkkaan.
Toiseen lättyyn pikkaisen kinkkua, runsaasti kebablihaa ja pekonia, hitunen jalapenoviipaleita, fetaa ja valkosipulia.

Riitävän ison pizzalapion puuttuessa ei käytetty pizzakiveä vaan paistettiin pellillä 250 asteessa ja kiertoilmalla.

WP_20170806_19_29_15_.jpg
WP_20170806_19_29_24_.jpg


Ja paistettuna...

WP_20170806_19_42_17_.jpg
WP_20170806_19_52_30_.jpg


poikkileikkaus...

WP_20170806_19_56_31_.jpg
 
Tuli tehtyä pastaa nyt toista kertaa. Taikina jäi valitettavasti hiukan kosteaksi, joka vaikeutti käsittelyä.
Pastan kanssa arrabiata kastike.

rL4Loff.jpg
SwUpM83.jpg
67l9Axu.jpg
jgD94OJ.jpg
DjGYi74.jpg
 
Tein ensimmäistä kertaa täytepitkoja.

Ohjeen mukaan piti tulla kaksi täytepitkoa, mutta niitä tulikin 6 kappaletta. Neljän täytteenä itsetehtyä vaniljakreemiä ja mansikkahilloa ja kahden täytteenä myös vaniljakreemiä ja omenamarmeladia.

Maku ei kyllä häviä yhtään kaupan vastaaviin, ja kun näitä tuli näin paljon, osan joutuu puolittamaan ja laittamaan pakastimeen :D

DSC00150.JPG


DSC00161.JPG
 
_20170813_193101.JPG


Vattu/mustikka-piirakka ite kerätyistä marjoista.

_20170813_193512.JPG


Grillivartaita. Oikealla kokeilin perunoita tollain, tuli rapeita pinnalta ja hyviä.

_20170813_193252.JPG


Quessadilloja grillillä kokaten. Välissä ulkofilettä, rehuja, cheddaria, omatekemää salsaa.

_20170813_150724.JPG


Grillattu tonnikalapihvi, avokadoa chilipikkelsillä, grillattua bataattia ja hyvää viiniä.
 
[QUOTE="WaspPike,
Grillattu tonnikalapihvi, avokadoa chilipikkelsillä, grillattua bataattia ja hyvää viiniä.[/QUOTE]

Suunnitelmissa on itsekkin grillata joskus tunaa, grillasitko kalan "naturell" vai käytitkö joissain ohjeissa mainittuja sitruuna-öljy-yrtit maustamista ennen grilliä?
 
Suunnitelmissa on itsekkin grillata joskus tunaa, grillasitko kalan "naturell" vai käytitkö joissain ohjeissa mainittuja sitruuna-öljy-yrtit maustamista ennen grilliä?
Oon käyttänyt kumpaakin tapaa. Mutta musta tuore tonnikala on niin hyvää kalaa, ettei se kauheasti mausteita kaipaa. Millään voimakkailla yrteillä en ole koskaan kokeillut. Jos marinoin/maustan, niin kasvisöljyä, plus loraus seesamiöljyä, tuoretta limemehua ja jonkun oikein miedon chilin raastetta. Soijaakin voi käyttää vähän. Tällä kertaa oli aika samat mausteet tossa kevyenä kastikkeena avokadon kanssa päällä, ja grillasin vaan au naturel.

Tärkeintä tonnikalassa on, ettei erehdy ostaan liian ohutta siivua. Saa olla sen 2cm+ paksu, sillä sisältä saa jäädä reilusti punertavaksi. Jos kaupan pötkö on kauhean leveä, sit tosin saattaa olla joku 500gr/20€ pihvi käsissä... Mutta paksuudesta ei sovi tinkiä, ohut vaan kuivaa liiaksi. Tuore tonnikalahan on erinomaista 100% raakanakin. Grilli sit tulikuumaks ja kalan pintaan kuitenkin öljyä, että mahdollisimman ärhäkkäästi pinnat saa väriä, mutta sisältä ei kuivu.

Loppujen lopuksi kuitenkin tosi helppo kala grillata, vähän kuin kalojen ulkofilepihvi.
 
nakkikastike ja perunoita
nakkikastike.JPG


Ohje: kuumenna pannu vähän ja laita vähäsen öljyä pannulle. leikkaa nakit (400g) 2 cm mittaisiksi ja laita pannulle. Sillä aikaa nopeasti pilko yksi sipuli ja 2-3 valkosipulia ja laita nekin pannulle. Sen jälkeen odota pari minuuttia kunnes kaikki sipulit on kuumennettu, laita nokare voita pannulle. sekoita vähän. laita kakso tai jos haluat laita kolme tai yksi ruokalusikallista vehnähaujoja ja sekoita. Kaikki riippuu haluaksä mössöä vai hieman kastikemaista, joten jos haluat kastikemaista laita 1,5 ruokalusikallista. odota. laita mausteita. laita lopuksi hieman vettä ja sekoita. odota 5 min, sekoita ja laita pannu nollalle. Käytin mausteina mustapippuria, valkopippuria, kuivattua habaneroa silleen 20 centtisen eurokolikon verran joka on ihan vitun tulista. sitten vähän suolaa sillee ehkä vähän alle pikkulusikka. Riippuu mitä nakkeja käytät, ja jos käytät niitä paskimpia nakkeja voit hirttää ittes...sattaan
 
Viimeksi muokattu:
5kkBBq6.jpg

helppo juustopossusetti


perunoita pienehköiksi lohkoiksi about 500g
punasipuli palasiksi
possun sisäfile ~500g siivuiksi
kermaa purkki
"aura"juustoa about 100g

Kaikki vaan samaan syssyyn sen kummemmin lihoja ruskistamatta. Uuniin laitoin 175 astetta otin ulos kun olit tön näköstä. Voisi arvioida että oli 1h.
Vähän oli nestettä tuolla, mutta kun anto jonkun vartin vetäytyä oli ihan jees.


miehekkäämpi setti varmaan kilo pottuja lohkoiksi, 800-1000g ulkofilettä, pari sipulia,kermapurkki ja kokonainen aurapaketti


perunat alle 1€
possu oli 8,99€/kg eli 5€
punasipuli ~15centtiä
kermapurkki oli s-ryhmän joku kotimaista, jonku 0,70€
Lidlin feikkiaura 1,29€, normi Aura usein tarjouksessa 2€
= 8€, kyllä tosta kaksi söi ihan tarpeeksi, eli ~4,5€ annos kun laitoin kurkkua ja tomaattia lautaselle. Ulkofile usein 5,99€/kg tarjouksessa
 
Vähän shishkebabia ja ohutta bataattilastuu grillistä ja kuoharia. Ei ehkä kuohari sovi oikeaoppisesti, mutta sitä teki mieli.:tup:

_20170824_222703-1346x2393.JPG
 
Sunnuntain pizza pläjäys. Kaksi täyteen lastattua lättyä joilla ruokittiin neljä syöjää. Taikina vaivattiin 00-jauhoista ja sai nousta pari tuntia ennen pizzojen valmistusta. Tomaattikastikeen pohjana kokonaiset purkkitomaatit jotka maustettiin ja annettiin tekeytyä jääkaapissa (ei siis lämmitetty missään vaiheessa). Juustona mozzarella-gouda raaste.

Ekaan pizzaan lasten toiveista perinteiset kinkku ja ananas :D, lisäksi pekonia ja valkosipulia. Aurajuustoa riitti vain yhteen nurkkaan.
Toiseen lättyyn pikkaisen kinkkua, runsaasti kebablihaa ja pekonia, hitunen jalapenoviipaleita, fetaa ja valkosipulia.

Riitävän ison pizzalapion puuttuessa ei käytetty pizzakiveä vaan paistettiin pellillä 250 asteessa ja kiertoilmalla.

WP_20170806_19_29_15_.jpg
WP_20170806_19_29_24_.jpg


Ja paistettuna...

WP_20170806_19_42_17_.jpg
WP_20170806_19_52_30_.jpg


poikkileikkaus...

WP_20170806_19_56_31_.jpg
Toivottavasti ei ollut purkkijalapenoa, kun etikka pilaa koko pitsan. Hollannin ykköslaadulla tosin minäkin sain kerran mahan kunnolla lämpimäksi syömällä yhden kokonaisen siemeniä täynnä olevan, noissa on paljon eroa. Hyvältä näyttää!
 
Toivottavasti ei ollut purkkijalapenoa, kun etikka pilaa koko pitsan. Hollannin ykköslaadulla tosin minäkin sain kerran mahan kunnolla lämpimäksi syömällä yhden kokonaisen siemeniä täynnä olevan, noissa on paljon eroa. Hyvältä näyttää!
Jos hollantilaisiin chileihin viittaat, niin kerrottakoon nyt taas ettei niissä chilin siemenissä ole lainkaan kapsaisiinia. Jos et tiennyt.
 
Toivottavasti ei ollut purkkijalapenoa, kun etikka pilaa koko pitsan. Hollannin ykköslaadulla tosin minäkin sain kerran mahan kunnolla lämpimäksi syömällä yhden kokonaisen siemeniä täynnä olevan, noissa on paljon eroa. Hyvältä näyttää!
Suoraan purkista pistsaan :geek:.

Meillä kasvaa tänäkesänä kasvihuoneessa chilejä kuumuusluokissa 6-10, miedoin taitaa olla juuri keltainen jalapeno... Jos tuota laittaisi tuoreena pitsaan niin max. millin paksuisina viipailena voisi ajatella ja todella tulinen lätty olisi tulossa.
 
Jos hollantilaisiin chileihin viittaat, niin kerrottakoon nyt taas ettei niissä chilin siemenissä ole lainkaan kapsaisiinia. Jos et tiennyt.

Kapsaisiinia on chilien siemenkiinnikkeissä joten sitä kautta siemenineen chilin syöminen kannattaa jos tykkää tulisesta.
 
Kapsaisiinia on chilien siemenkiinnikkeissä joten sitä kautta siemenineen chilin syöminen kannattaa jos tykkää tulisesta.
No ei niiden siemenien syöminen silti siihen vaikuta, vaan niiden kiinnike"harjanteiden". Minusta ne siemenet ovat turhia, vähän kuin pieniä kiviä söisi.
 
No ei niiden siemenien syöminen silti siihen vaikuta, vaan niiden kiinnike"harjanteiden". Minusta ne siemenet ovat turhia, vähän kuin pieniä kiviä söisi.

Itsekin poistan tuoreista chileistä siemenet (ja samalla ne siemenkiinnikkeet) koska siemenet tuntuvat vähän ikäviltä hampaissa.
 
Tuskin malta odottaa iltaa. Lihat (vasemmalta oikealle laudalla) ulkofile, entrecôte ja picanha lähdössä kylpyyn. Tästä tulee hyvää...

IMG_1209.JPGIMG_1210.JPG
 
Anova:n Sous Vide sirkulaattorilla. 55 astetta ja pari kolme tuntia. Sitten toholla rapea pinta ja syömään.

IMG_1211.JPG
Oon vähän miettiny Anovaa, mutta en sitte tiiä paljonko olis käyttöä.. Eikä niinkään lihan takia, mutta kaiken muun. :nb::drool:
 
Oon vähän miettiny Anovaa, mutta en sitte tiiä paljonko olis käyttöä.. Eikä niinkään lihan takia, mutta kaiken muun. :nb::drool:

Suosittelen lämpimästi. Toimii mainiosti lihalle, kalalle, kanalle, kasviksille ja kananmunille.

E: tulee kyllä itsellä käytettyä ihan viikoittain. Hyvä ostos ollut.
 
Suosittelen lämpimästi. Toimii mainiosti lihalle, kalalle, kanalle, kasviksille ja kananmunille.

E: tulee kyllä itsellä käytettyä ihan viikoittain. Hyvä ostos ollut.
Muna ja kala kiinnostaa kaikista eniten! Nimenomaan kypsentää siihen pisteeseen että valkuaiset hyytyy. Varmaa jotai pimeenperjantain tarjouksia pitää alkaa kyttää..
 
Prismasta (kiina pakaste) :beye::facepalm::shifty:

Ei kestä perse kotimaisia täpläräpuja :greedy:
Aijaa :) Meiltä olis ollu just ne kotimaiset täplikset. Hyvä apaja tuotteet Chipersiltä keitetyt tosin. Ja tuoreitakin meni muttei tietoa mistä tulivat. Pitäs opetella itekki syömään noita.
 
Anova:n Sous Vide sirkulaattorilla. 55 astetta ja pari kolme tuntia. Sitten toholla rapea pinta ja syömään.

IMG_1211.JPG
Siellä on Ikean VARIERA :D Erittäin hyvä olutpullojen kuivattamiseen. Rosteria ja maksaa vain 6€. Saa 14 pulloa kerralla kuivumaan. Tosiaan en ehkä laittais hautumaan veteen kun saattaa olla öljyjäämiä kierteissä.
 
Ite heitän täpläravut aina katiskoista vittuun, kun ei oo isoa kattilaa mökillä niiden keittämiseen. :D Naapuri sano, että on tänä(kin) vuonna jonkun 3000+ noita kerännyt, myynyt tietty eteenpäin. Rikkaruohoa noi järvenpohjassa on, mutta hinnat on taas korkeaksi vedetty hurrien ansiosta. ;)

Kerran syönyt, eikä ollut oma juttu, mutta tuo iso vadillinen noita kyllä näyttää hienolta:tup:, pitäisi antaa uusi mahdollisuus. Isoista katkaravuista ja hummereista kyllä pidän, täpläravut oli kyllä omalla kokemuksella ihan erilainen elämys...
 
Ite heitän täpläravut aina katiskoista vittuun, kun ei oo isoa kattilaa mökillä niiden keittämiseen. :D Naapuri sano, että on tänä(kin) vuonna jonkun 3000+ noita kerännyt, myynyt tietty eteenpäin. Rikkaruohoa noi järvenpohjassa on, mutta hinnat on taas korkeaksi vedetty hurrien ansiosta. ;)

Kerran syönyt, eikä ollut oma juttu, mutta tuo iso vadillinen noita kyllä näyttää hienolta:tup:, pitäisi antaa uusi mahdollisuus. Isoista katkaravuista ja hummereista kyllä pidän, täpläravut oli kyllä omalla kokemuksella ihan erilainen elämys...
Uutta tietoa :) Joop gurmee ruokaa.
 
Siellä on Ikean VARIERA :D Erittäin hyvä olutpullojen kuivattamiseen. Rosteria ja maksaa vain 6€. Saa 14 pulloa kerralla kuivumaan. Tosiaan en ehkä laittais hautumaan veteen kun saattaa olla öljyjäämiä kierteissä.

Kyllä kyllä.. juuri näin :D

Tosin, ei ole mitään ongelmaa öljyn kanssa sous viden kanssa kun noi lihat on kuitenkin vakuumissa.
 
Ankan koivet oli tarjouksessa, pistin kahdeksalta lounas-gulassit kiehumaan. Saas nähä minkälainen tulee!

UHZl4iq.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 820
Viestejä
4 517 699
Jäsenet
74 480
Uusin jäsen
Merts1
Back
Ylös Bottom