Pertti Kosunen
Basic Input/Output System
- Liittynyt
- 19.10.2016
- Viestejä
- 3 107
Tahinia vielä niin tulee hummusta, sopii hyvin pitaleipiin.kikherne+valkosipuli+oliiviöljy+korianteri+chili-tahnaa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tahinia vielä niin tulee hummusta, sopii hyvin pitaleipiin.kikherne+valkosipuli+oliiviöljy+korianteri+chili-tahnaa
Oon käyttänyt kumpaakin tapaa. Mutta musta tuore tonnikala on niin hyvää kalaa, ettei se kauheasti mausteita kaipaa. Millään voimakkailla yrteillä en ole koskaan kokeillut. Jos marinoin/maustan, niin kasvisöljyä, plus loraus seesamiöljyä, tuoretta limemehua ja jonkun oikein miedon chilin raastetta. Soijaakin voi käyttää vähän. Tällä kertaa oli aika samat mausteet tossa kevyenä kastikkeena avokadon kanssa päällä, ja grillasin vaan au naturel.Suunnitelmissa on itsekkin grillata joskus tunaa, grillasitko kalan "naturell" vai käytitkö joissain ohjeissa mainittuja sitruuna-öljy-yrtit maustamista ennen grilliä?
Toivottavasti ei ollut purkkijalapenoa, kun etikka pilaa koko pitsan. Hollannin ykköslaadulla tosin minäkin sain kerran mahan kunnolla lämpimäksi syömällä yhden kokonaisen siemeniä täynnä olevan, noissa on paljon eroa. Hyvältä näyttää!Sunnuntain pizza pläjäys. Kaksi täyteen lastattua lättyä joilla ruokittiin neljä syöjää. Taikina vaivattiin 00-jauhoista ja sai nousta pari tuntia ennen pizzojen valmistusta. Tomaattikastikeen pohjana kokonaiset purkkitomaatit jotka maustettiin ja annettiin tekeytyä jääkaapissa (ei siis lämmitetty missään vaiheessa). Juustona mozzarella-gouda raaste.
Ekaan pizzaan lasten toiveista perinteiset kinkku ja ananas , lisäksi pekonia ja valkosipulia. Aurajuustoa riitti vain yhteen nurkkaan.
Toiseen lättyyn pikkaisen kinkkua, runsaasti kebablihaa ja pekonia, hitunen jalapenoviipaleita, fetaa ja valkosipulia.
Riitävän ison pizzalapion puuttuessa ei käytetty pizzakiveä vaan paistettiin pellillä 250 asteessa ja kiertoilmalla.
Ja paistettuna...
poikkileikkaus...
Jos hollantilaisiin chileihin viittaat, niin kerrottakoon nyt taas ettei niissä chilin siemenissä ole lainkaan kapsaisiinia. Jos et tiennyt.Toivottavasti ei ollut purkkijalapenoa, kun etikka pilaa koko pitsan. Hollannin ykköslaadulla tosin minäkin sain kerran mahan kunnolla lämpimäksi syömällä yhden kokonaisen siemeniä täynnä olevan, noissa on paljon eroa. Hyvältä näyttää!
Suoraan purkista pistsaan .Toivottavasti ei ollut purkkijalapenoa, kun etikka pilaa koko pitsan. Hollannin ykköslaadulla tosin minäkin sain kerran mahan kunnolla lämpimäksi syömällä yhden kokonaisen siemeniä täynnä olevan, noissa on paljon eroa. Hyvältä näyttää!
Jos hollantilaisiin chileihin viittaat, niin kerrottakoon nyt taas ettei niissä chilin siemenissä ole lainkaan kapsaisiinia. Jos et tiennyt.
No ei niiden siemenien syöminen silti siihen vaikuta, vaan niiden kiinnike"harjanteiden". Minusta ne siemenet ovat turhia, vähän kuin pieniä kiviä söisi.Kapsaisiinia on chilien siemenkiinnikkeissä joten sitä kautta siemenineen chilin syöminen kannattaa jos tykkää tulisesta.
No ei niiden siemenien syöminen silti siihen vaikuta, vaan niiden kiinnike"harjanteiden". Minusta ne siemenet ovat turhia, vähän kuin pieniä kiviä söisi.
Raput suola tilli kylpyyn!Näyttäs vahvasti siltä että syksy on tulossa...
Ploki jatkuu myöhemmin..
Oon vähän miettiny Anovaa, mutta en sitte tiiä paljonko olis käyttöä.. Eikä niinkään lihan takia, mutta kaiken muun.
Muna ja kala kiinnostaa kaikista eniten! Nimenomaan kypsentää siihen pisteeseen että valkuaiset hyytyy. Varmaa jotai pimeenperjantain tarjouksia pitää alkaa kyttää..Suosittelen lämpimästi. Toimii mainiosti lihalle, kalalle, kanalle, kasviksille ja kananmunille.
E: tulee kyllä itsellä käytettyä ihan viikoittain. Hyvä ostos ollut.
Ravuillahan ei aikuinen"mies" tule täyteen, joten tankataan alkuun sillit, lohet ja perunat..Raput suola tilli kylpyyn!
Ja välihuikka
Ploki jatkuu...
Muna ja kala kiinnostaa kaikista eniten! Nimenomaan kypsentää siihen pisteeseen että valkuaiset hyytyy. Varmaa jotai pimeenperjantain tarjouksia pitää alkaa kyttää..
RuokaRavuillahan ei aikuinen"mies" tule täyteen, joten tankataan alkuun sillit, lohet ja perunat..
Ploki jatkuu...
Aijaa Meiltä olis ollu just ne kotimaiset täplikset. Hyvä apaja tuotteet Chipersiltä keitetyt tosin. Ja tuoreitakin meni muttei tietoa mistä tulivat. Pitäs opetella itekki syömään noita.Prismasta (kiina pakaste)
Ei kestä perse kotimaisia täpläräpuja
Siellä on Ikean VARIERA Erittäin hyvä olutpullojen kuivattamiseen. Rosteria ja maksaa vain 6€. Saa 14 pulloa kerralla kuivumaan. Tosiaan en ehkä laittais hautumaan veteen kun saattaa olla öljyjäämiä kierteissä.
Uutta tietoa Joop gurmee ruokaa.Ite heitän täpläravut aina katiskoista vittuun, kun ei oo isoa kattilaa mökillä niiden keittämiseen. Naapuri sano, että on tänä(kin) vuonna jonkun 3000+ noita kerännyt, myynyt tietty eteenpäin. Rikkaruohoa noi järvenpohjassa on, mutta hinnat on taas korkeaksi vedetty hurrien ansiosta.
Kerran syönyt, eikä ollut oma juttu, mutta tuo iso vadillinen noita kyllä näyttää hienolta, pitäisi antaa uusi mahdollisuus. Isoista katkaravuista ja hummereista kyllä pidän, täpläravut oli kyllä omalla kokemuksella ihan erilainen elämys...
Ja sitten tämän illan ploki päätökseen.Ruoka
Ja juoma
Ploki jatkuu...
Siellä on Ikean VARIERA Erittäin hyvä olutpullojen kuivattamiseen. Rosteria ja maksaa vain 6€. Saa 14 pulloa kerralla kuivumaan. Tosiaan en ehkä laittais hautumaan veteen kun saattaa olla öljyjäämiä kierteissä.
Ankan koivet oli tarjouksessa, pistin kahdeksalta lounas-gulassit kiehumaan. Saas nähä minkälainen tulee!
Tulee Unkaria ja unkarilaista ruokaa ikävä kun tämmösiä kuvia näkee