Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Nyt tulee melkein nollapostaus, mutta tajusin äsken että isoja kotitekoisiahampurilaisia kannattaa syödä leivinpaperin palasen kanssa. Burgeri pysyi hyvin koossa eivätkä kädet sotkeentuneet kuumaan rasvaan tai muihin litkuihin.
Myös kahvinkeittimen suodatinpussi toimii, jos vain kokonsa puolesta sopii. Grillimakkara/lihis/hodari touhuihin ainakin bueno lapsille (ja myös muille) kun ei ole rakoja joista soosit tulisi syliin. :)
 
Naudan sisäfileetä tuli kokkailtua. Nauta on Wotkinssilta haettua ja lisukkeet oli tosi simppelit, parsalle ensin höyrystys ja pihvinesteissä/-rasvoissa nopea ruskistus ja perus fetasalaatti. Oikein maistuvaa mutta tuo Wotkinssin nautakin laadusta huolimatta ei vedä mitenkään vertoja oikeesti laadukkaalle pihvilihalle, esim. Rosslundin hyvin marmoroituneille ulkofileille tai flank steikeille, Black Anguksesta tietenkin.

Anyhow, hyvää oli! Naispuoliselle asukkaallekkin maistui.
IMG_20170725_211917.jpg

Se mikä hieman harmittaa ni karkasi asteen tai kaksi liian kypsäksi tämä
IMG_20170725_213452.jpg
 
Pitsaa liian vähän langassa

mjSwoIM.jpg


24h kylmäkohotus

n7dOEUp.jpg


tomaattisoosi basilikalla ja mozzarella raastetta

gRj0Mwo.jpg


Uuni 300c pizzakivellä

VMlGlhV.jpg


M3hd2mO.jpg


maku oli aika samanlainen kuin raxin pitsoissa
 
Miiksun burgeri on perussimppeli ja toimiva. :tup:

Turha yrittää keksiä pyörää uudelleen tai tehdä armotonta läskipläjäystä, tuo toimii varmasti.
 
Miiksun burgeri on perussimppeli ja toimiva. :tup:

Turha yrittää keksiä pyörää uudelleen tai tehdä armotonta läskipläjäystä, tuo toimii varmasti.
Juu, pihvi jäi meheväksi, felixin suolakurkkua, ketsuppia ja arlan cheddaria :) Hyvät raaka-aineet. Toki naudan jauhelihaa.
 
Itse olisin tietenni räiminy chiliä sen kolmella tapaa tuohon, näin chili-nistinä :D, mutta tuollainen on joka tapauksessa minun mieleeni hampparina. Selkeät linjat ja maut.
 
Ei oo tarkoitus muiden makuja ja kokkailuja haukkua, mutta aika etovan näköisiä noi (värjätyt varmaankin?) kinkkusuikaleet. Ihankun kasa matoja. :btooth:
 
Leivotaan välillä. Taikinan valmistusohjeet ja kuvat alla.

CIABATTA TYYLINEN SÄMPYLÄ- TAI LEIPÄTAIKINA

5 dl vettä
50 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
10 dl puolikarkeita jauhoja
0,5 dl öljyä
  • lisää kulhoon kädenlämpöinen vesi
  • murusta tuorehiiva veden joukkoon ja sekoita hiiva veteen
  • lisää suola ja sokeri
  • alusta taikina lisäämällä jauhoja pikku hiljaa ja lisää sekaan öljy loppuvaiheessa
  • jätä taikina melko löysäksi
  • anna taikinan kohota noin 30-60 minuuttia lämpöisessä ja vedottomassa paikassa
Ripottele leivonta-alustalle noin 0,5-1,0 dl jauhoja ja kaada taikina niiden päälle taikinakaapimen avulla.

Jaa taikina kahteen osaan ja venytä niistä kaksi samankokoista pitkulaista pötköä.

Leikkaa pötköistä muovisella taikinakaapimella noin 22-24 kpl sämpylöitä ja asettele ne varovasti taikinakaapimen avulla nostamalla leivinpaperin päälle. Jälkinostatusta ei tarvitse tehdä.

Paista kiertoilmauunissa 200 asteessa (tavallisessa uunissa 225 asteessa) noin 12-15 minuuttia tai niin kauan kunnes sämpylöiden pinnat ovat kauniin väriset.

Sämpylät ovat onnistuneet jos pinta on rapea ja sämpylät ovat sisältä pehmeitä.

Pidempi nostatusaika, noin 11-12 tuntia jääkaapissa tai viileässä tekee sämpylöistä kuohkeampia ja sisälle muodostuu isoja reikiä kuten ciabatta sämpylöissä ja leivissä pitääkin olla.

Ciabatta tarkoittaa suomeksi tohvelia ja siksi sämpylöistä tai leivistä ei tarvitse tulla tasaisen muotoisia tai säännöllisen pyöreitä ja semmoisien tekeminen on melkein mahdotonta taikinan löysyyden vuoksi.

DSC00012.jpg

DSC00023.jpg
 
Mulla menee yhteen pizzaan n. 100gr juustoa. :D Tossa on leipien päällä kyllä aika vuori. No, saa noin syödä jos haluaa.:tup:
 
No kyllä noi sun pizzatkin näyttää uivan juustossa.
Ei siinä jokaisella on tietysti omat suosikkinsa, itse tykkään hieman vähemmästä määrästä juustoa.

Edit:
Ettei nyt ihan ot:si mene niin kuva viikonloppuna tehdyistä burgereista.
Sisällä naudan pihviä, pekonia, cheddaria, salaattia, paprikamajoa ja srirachaa.
 
Joo ei niitä juustoja kannata ihan tommoisia määriä laittaa, tai sitten valmistaessa tulee kattilankansiefekti ja täytteet hautuvat jossain juustokerroksien välissä ja pohjasta tulee löllöä.

Ensin taikina, sitten tomaattikastike, sen jälkeen kevyesti juustoraastetta, täytteet ja lopuksi päälle voi vielä ripotella juustoraastetta ja/tai sinihomejuustoa kuten tässä omassa tekeleessäni.

Huomenna taitaa olla pizzapäivä vaihteeksi :hungry:

24064104774_b488801a4f_o.jpg
 
Aika ruhtinaallinen määrä. Mutta silti, näyttää ihan maistuvalta. :tup: Mitä kaikkea siihen laitoit?
 
no kierrepastaa, tonnikalaa,paprikaa,tomattii,kurkkua.jäävuorisalaattia,raejuustoo. ruhtinaalinen, eikösne väitä että pitäisi vähintää puolikiloa vetästä rehua päivässä :nb:
 
Pizza margherita pikataikinalla (tunnin kohotus vaan)
 

Liitteet

  • IMG_20170804_211816.jpg
    IMG_20170804_211816.jpg
    4 MB · Luettu: 291
  • IMG_20170804_214630.jpg
    IMG_20170804_214630.jpg
    1,9 MB · Luettu: 295
  • IMG_20170804_220829.jpg
    IMG_20170804_220829.jpg
    2,9 MB · Luettu: 315
  • IMG_20170804_222157.jpg
    IMG_20170804_222157.jpg
    2,7 MB · Luettu: 323
Siinä on hyvännäköinen kotipizza ja hyvä esimerkki ettei se pizza tarvitse paljoa täytettä.
 
Pizza margherita pikataikinalla (tunnin kohotus vaan)
Hyvältä näyttää.

Itse teen vasta huomenna pizzaa kun ostin vasta äskettäin täytteet valmiiksi huomista varten.

Täytteiksi ostin jauhelihaa, tonnikalaa, pekonikuutioita, kinkkusuikaleita, kolmea eri väristä paprikaa, sipulia, valkosipulia, juustoa sekä sinihomejuustomuruja ja kastiketta varten paseerattua tomaattia ja pikkupurkin tomaattisosetta.
 
Nyt on kyllä oikeasti hyvän näköinen pizza! Ei sitä täytettä aina tarvitse paljoa änkeä.
 
Luvattu mikä luvattu, eli nyt alkaa pizzan tekeminen.

Pohjan tomaattikastiketta varten jo kaikki tarvittavat ainekset valmiina starttiin :hungry:

DSC00029.jpg
 
Jeps, eli pizza on nyt valmis ja koemaistaminen suoritettu. Hyvää tuli vaikka tällä kertaa pohja oli tehty puolikarkeisiin vehnäjauhoihin durumjauhojen sijaan.

Tässä muutamia kuvia valmistusvaiheista yms.

Perustäytteet (Kotasavu palvisuikaleet jätin pois).


Pizzakastikkeen ainekset.


Valmis pizzakastike ja pilkotut sipulit sekä paprikat.


Jauheliha, pekonikuutiot ja sipulit paistettu. Sitten lisätty tonnikala ja sekoitettu kaikki ainekset yhdeksi massaksi.


Pizzapohjan päälle tomaattikastike.


Tomaattikastikkeen jälkeen lisäsin kevyesti Valion edam juustoraastetta.


Sitten perustäytteet (paistettu massa) sekä paprikat tuomaan iloista väriä pintaan.


Lopuksi pinnalle vielä juustoraastetta, sinihomejuustoa ja oreganoa.


Valmis pizza otettu uunista pois. Sen verran oli jo nälkä, etten huomannut että horisonttikin jäi kuvatessa vinoon.


Lähikuvaa paistetun pizzan pinnasta.


Tässä vaiheessa pääsi onneksi jo maistelemaan valmista pizzaa. Kiitos kun jaksoit lukea!
 
Tomahawk
Ribs
Chorizo
Proccolini
Aurojuustosieni
Perus-salde
Kermaviiliä kevätsipulilla
Kungfu Girl riesling
20170805_200141.jpg

20170805_200537.jpg


Kunhan välikuolema hoitaa pahimman ähkyn niin ajattelin askartelen vielä mojiton jälkkäri jäätelön kaveriksi. :drool:
 
Tomahawk paras pihvi. :tup:
Vähän surkealta näyttää lautasella kun ilmeisesti useampi oli syömässä, mulla on se 500-700gr+luu lautasella sellasenaan kunhan oon puolisolle /muilleleikannut sen siivun(t). Ja syön sen roisisti pitämällä luuta kädessä, lol. ;)

Kung fu girl muuten hyvä valkkari kans. Very bueno. Ton setin kanssa olisin kyllä ottanut punkkua, La Secateur on hyvä suosikkini joka takuulla maistuu mehevän pihvin kanssa. Ja melkein minkä vaan, on niin hyvä punkku.
 
Tomahawk paras pihvi. :tup:
Vähän surkealta näyttää lautasella kun ilmeisesti useampi oli syömässä, mulla on se 500-700gr+luu lautasella sellasenaan kunhan oon puolisolle /muilleleikannut sen siivun(t). Ja syön sen roisisti pitämällä luuta kädessä, lol. ;)

Kung fu girl muuten hyvä valkkari kans. Very bueno. Ton setin kanssa olisin kyllä ottanut punkkua, La Secateur on hyvä suosikkini joka takuulla maistuu mehevän pihvin kanssa. Ja melkein minkä vaan, on niin hyvä punkku.

Itsehän niin paljoa punkeroista innostu, mutta kyllä asia oli hoidossa. Kungfu tuli valittua chili chorizon ja kevyen potku ribsien vuoksi tai itseasiassa Konalan alkossa oli melkoisen mukava myyjä, joka tarjos kungfu girliä alunperin. :tup:

20170805_201542.jpg
 
Amarone Valpolicellaa, no, erittäin hyvä valinta sekin:tup:. Teillä on viininsä tunteva (ja hintoja tilanteen mukaan pelkäämätön) keittiö. Kummatkin (Kung fu ja toi) kyllä omia top tuotteitani Alkossa. Amaroneja tosin ei ihan arkena raaski juoda.
 
Tomaattikastikkeen jälkeen lisäsin kevyesti Valion edam juustoraastetta.
Miksi edamia, ilmeisesti pidät siitä? Toisaalta eipä laittamani halpismozzarellakaan oikein miltään maistu pizzassa. Kallis puhvelinmozzarella on ollut kauhean vetistä, eikä maku erotu jos laittaa paljon täytteitä. Muuten teen hyvin samanlaisia pizzoja, paitsi etten jaksa enää haudutella tomaattikastiketta, vaan jatkan tomaattipyrettä vedellä ja lisään mausteita.
 
Miksi edamia, ilmeisesti pidät siitä? Toisaalta eipä laittamani halpismozzarellakaan oikein miltään maistu pizzassa. Kallis puhvelinmozzarella on ollut kauhean vetistä, eikä maku erotu jos laittaa paljon täytteitä. Muuten teen hyvin samanlaisia pizzoja, paitsi etten jaksa enää haudutella tomaattikastiketta, vaan jatkan tomaattipyrettä vedellä ja lisään mausteita.
Valion edam arkijuustoa (raastoin itse), koska ostan yleensä aina sen Prismassa olevan halvan 1,25 kg järkäleen leivänpäällisiksi.

Tomaattikastikkeita en ole ikinä hauduttanut ja tuskin tulen koskaan hauduttamaan. Helpointa ostaa valmis paseerattu tomaattipurkki 200 g ja yksi pikkupurkki tukevampaa tomaattisosetta ja ne riittävät hyvin pellilliseen pizzaa.

Pelkkä tomaattipyre (sose) on kitkerän makuista ja se vaan palaa pohjaan kiinni. Suosittelen kokeilemaan samaa yhdistelmää mitä itse käytän.

medias
 
Amarone Valpolicellaa, no, erittäin hyvä valinta sekin:tup:. Teillä on viininsä tunteva (ja hintoja tilanteen mukaan pelkäämätön) keittiö. Kummatkin (Kung fu ja toi) kyllä omia top tuotteitani Alkossa. Amaroneja tosin ei ihan arkena raaski juoda.
Joo kyllä nää juomat on melko harvoin tarjolla. Ei näitä persus kestäis joka lauantai imuroida.
Välillä on pakko juua karjalaa makkaran kanssa. :kippis:
 
Huomenna onkin näköjään tehtävä sitten pitsaa, kun näitä kuvia katsonut. Kokkauskaverina 4-vuotias kummipoika. :) Pitää koittaa jaksaa kävellä Prismalle niin saisi Muttin pitsakastiketta. Suosittelen näistä valmiskastikkeista. :tup:
 
kanapita
Yg1eHGu.jpg



kaikki itse paitsi kana kokonaisena grillattuna kaupasta:

pita
kikherne+valkosipuli+oliiviöljy+korianteri+chili-tahnaa
tomaattia
avokadoa
fetaa
kastikkeena turkkilainen jogurtti+lime+raastettu kurkku+minttu+ripaus suolaa
grillatun kanan koipea
korianteria

kunnon makuilotulitus suussa. onmom.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 737
Viestejä
4 497 162
Jäsenet
74 276
Uusin jäsen
mynämies

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom