Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Ja toi Xtran pizzaraastehan ei siis ole juustoraastetta, siitä nimikin. Pinkkiä limaa ja auton alle jääneiden rottien esinahkoja sahanpurulla jatkettuna.
 
Ja toi Xtran pizzaraastehan ei siis ole juustoraastetta, siitä nimikin. Pinkkiä limaa ja auton alle jääneiden rottien esinahkoja sahanpurulla jatkettuna.

Vitutti ihan saatanasti ku yhen kerran vahingossa menin ostamaan tota xtran pizzaraastetta, kotona huomasin että tuohan on jotain kasvisrasva paskaa ja juustosta ei oo tietoakaan.
 
Kyllähän tossa X-tra pizzaraasteessa on 49% juustoa. Maku tosin paskaa.


Tuotekuvaus
X-tra pizzaraaste on gouda ja juuston kaltainen kasvirasvavalmiste, jossa on 23 % rasvaa. X-tra pizzaraaste sopii pizzan lisäksi muuhunkin kuorruttamiseen.

Ainesosat
Juusto 49% (maito, suola, hapate,juoksete, säilöntäaine (E 251), väri (E 160a)),juuston kaltainen kasvirasvavalmiste 49% (vesi, perunatärkkelys,palmuöljy, suola, bambukuidut, rasvaton maitojauhe,sulatesuola (E 339, E 330), säilöntäaine(E 202), väri (E 160a), aromi), perunatärkkelys.
 
Gnoccheja valkosipuli-rosmariini-voi kastikkeella. Käyn jokupäivä tilaamassa raflassa todistaakseni itselleni a) ei mitään ihmeellisiä tai b) en osannut tehdä.

Veikkaan välistä. Ei oma juttuni, ainakaan vielä en tunnusta muuta kuin, että oli .hauska leipoa
 

Liitteet

  • IMG_20170509_124602.jpg
    IMG_20170509_124602.jpg
    2,7 MB · Luettu: 170
  • IMG_20170509_122228.jpg
    IMG_20170509_122228.jpg
    2,8 MB · Luettu: 168
Itellä tullut liian "taikinamaisia" ja raskaita Gnoccheja kun olen ite tehnyt. Ei pahoja, mutta Italiassa raflassa olivat paljon parempia ja kevyempiä.
 
Aattelen noiden olevan kuin karjalapiirakoita, jos ei ole mummo ollu opettamassa, niin ei tule mitään erityisen hyviä.
 
Olen kerran kokeillut tehdä gnoccheja ja sama ongelma kuin WaspPikellä. En ole päässyt maistamaan missään, mutta ei ne varmasti tekemäni kaltaisia pidä olla.
 
Tämmötistä pöperöä tullut laiteltua viime viikkoina useamman kerran..

tarvitset:

paketti pekonia (katso että on muutakin kuin läskiä, muuten tulee saatanasti rasvaa)
muutama sipuli (itse käytän makeita sipuleja)
n. kilo kanasuikaletta
pari purnua ruokakermaa (toinen tavallista 10%, toinen kippari savujuustokermaa)
aurinkokuivattuja tomaatteja viipaleina (kaada öljy pois näistä)
kukkakaali
herkkusieniä, pieniä kokonaisia 2 pientä tölkkiä.
salsakastiketta purkillinen (pirkan chipotle käy hyvin)
riisiä, pottuja, pastaa tai vastaavaa. (itse suosin basmatiriisiä)


  1. käristä pekonit pannussa pilkottujen sipulien kera, sitten viskaa uunivuokaan
  2. käristä kanasuikaleet pannussa, viskaa vuokaan
  3. silppua kukkakaali sopiviksi paloiksi, vuokaan
  4. lisää kaikki loputkin ainekset vuokaan ja sotke hieman sekaisin
  5. tunge uuniin, 175 astetta ja joku 1½ tuntia.
  6. mätön muhiessa uunissa keitä riisi, perunat tai mitä nyt haluatkaan tunkea kitaasi tämän herkun kanssa.

kuva spoileritägissä:
AGkL3YH.jpg
 
Ei ole öljyä, vaan olutta ja vettä.

Chilissä ja bolognese soosissa jauhelihan tarvitsee olla erittäin pieneksi eroteltua, joka ei onnistu paistamalla vaikka sitä jyystäisi lastalla tunnin, vaan se on eroteltava nesteessä. Tällä tavalla kastike tarttuu kunnolla esimerkiksi pastaan ja sitä on miellyttävä syödä. Maussa ei ole mitään eroa kunhan mausteet on muuten kunnossa.

Voehan rähmä :facepalm:. Nasse-setä oppi näin vanhemmilla päivillään ihan uuden tekniikan jauhelihan tekoon. Kiitos! Eipä tullut mieleenkään kypsentää sitä taikajuomalla. :tup:
 
Tämmötistä pöperöä tullut laiteltua viime viikkoina useamman kerran..

tarvitset:

paketti pekonia (katso että on muutakin kuin läskiä, muuten tulee saatanasti rasvaa)
muutama sipuli (itse käytän makeita sipuleja)
n. kilo kanasuikaletta
pari purnua ruokakermaa (toinen tavallista 10%, toinen kippari savujuustokermaa)
aurinkokuivattuja tomaatteja viipaleina (kaada öljy pois näistä)
kukkakaali
herkkusieniä, pieniä kokonaisia 2 pientä tölkkiä.
salsakastiketta purkillinen (pirkan chipotle käy hyvin)
riisiä, pottuja, pastaa tai vastaavaa. (itse suosin basmatiriisiä)


  1. käristä pekonit pannussa pilkottujen sipulien kera, sitten viskaa uunivuokaan
  2. käristä kanasuikaleet pannussa, viskaa vuokaan
  3. silppua kukkakaali sopiviksi paloiksi, vuokaan
  4. lisää kaikki loputkin ainekset vuokaan ja sotke hieman sekaisin
  5. tunge uuniin, 175 astetta ja joku 1½ tuntia.
  6. mätön muhiessa uunissa keitä riisi, perunat tai mitä nyt haluatkaan tunkea kitaasi tämän herkun kanssa.

kuva spoileritägissä:
AGkL3YH.jpg
Saa ja täytyy siinä pekonissa ollakkin läskiä. Kylmään pannuun pekonit niin jää ylimääräiset rasvat sinne. Saa hyvää makua kohtuudella soosiin.

Hyvän näköistä settiä broolla.
 
Välimerellinen lihapata:
-900g karjalanpaistipakkaus -30% tarjous
-2 isoa sipulia
-1 iso porkkana
-mutti kirsikkatomaati, säilyketomaatit ja murska, purkki kutakin
-tuore basilika
-savupaprika, savusuola, mustapippuri, random yrtit
-fetapaloja
-uunia 3h 175astetta

Ruokaa kahdelle viikoksi
IMG_20170515_210837.jpg
 
Väli-iltapala eli sahramilla, valkosipulilla ja merisuolalla maustetut ranut :drool:
~ 20min kuivatus uunissa ja muutama minuutti auringonkukkaöljyssä.

kar9sk.jpg
 
Arkipalaa ilman vaivannäköä. Patonki, eilistä jauhelihaa, juustoa, salaattia, tomaatti ja majoneesit. Srirachaa ois voinu laittaa enemmänkin kuin yhden viirun ja Välimeren yrtit ois voinu jättää kokonaan pois.
20170525_150511.jpg


20170525_151928.jpg


20170525_152049.jpg
 
Pannukakun korvike.
Myllyn paras pannukakkutaikina jauho.
Lisätään vaan maito + ruokakerma + sulatettua voita.
Keitettyjä pakastevihanneksia.
Keitettyä tai ruskistettua sipulia.
Pizzasuikaleita.Juustoraastetta.
Ripaus suolaa + mausteita tarvittaessa oman maun mukaan.
 

Liitteet

  • 20170525_110702.jpg
    20170525_110702.jpg
    42,2 KB · Luettu: 141
  • 20170525_133708.jpg
    20170525_133708.jpg
    29,8 KB · Luettu: 141
  • 20170525_134740.jpg
    20170525_134740.jpg
    38,9 KB · Luettu: 141
  • 20170525_144234.jpg
    20170525_144234.jpg
    36,9 KB · Luettu: 144
Viimeksi muokattu:
Aika laiskasti tullut oltua kännyn/kameran kanssa grillillä vaikka päivittäi grillaankin...

Grillattu lohi, ribbsit, ja pizza. Grillaan vaan koivuhaloilla avogrillissä. Mielestäni puusta tulee niin paras maku vs. kaasu. :tup:

_20170608_194152-jpg.23508


_20170608_193940-jpg.23509


_20170608_193824-jpg.23510


Tein grillissä myös elämäni parhaat chili con carnet, ei prkl kun savun maku toi puhtia papuihin ja nautaan! Kunnon Cowboy ruokaa, otan kuvat ens kerralla. Mutta se maku se tärkein oli kuitenkin...ommmommom.
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:
Ja yks toinen herkku on grillatut quessadillat, njam njam njam. Niissä on myös paljon kokeiluvaraa eri mauille. Esim. Ulkofilesiivut+grillattu paprika+bataattisiivut+cheddar+oma tekemä salsa. Isot katkaravut, avokado+ limechilumajoneesi. Kivaa istua grillin ääressä ja väkerrellä niitä yks kerrallaan, suoraan grillipannusta suuhun.:eat:
 
Grillin käyttöönotto tälle kesälle tehty.Kanavartaita,porsaan sisäfilettä ja paprikaa.
-17 ensi grillaus.jpg
 
Taas kerran mainostan grilliruuan kuningasta jota vielä täällä harvemmin tunnetaan; Yakinikua.
Kuvissa ei näytä kenties kummolliselta, mutta lihanystävän nirvana.

4 eri lihaa, ohuina suikaleina marinoituna valkosipuli+limemehu+suola+pippuri+soija+tuore chili+sesam öljy+sesam siemenet+miso+kaikenmoista, kaikki vähän eri tavoin.

Siivut tulikuumaan griilliin, kun pinta tumma niin grillistä dippiin joka sisältää aikalailla samoja aineita+vähän koostumusta antavaa murskattua omenaa/sipulia/chiliä, ja samantien suuhun. Kun lihan pinta alkaa käpristyä, ja se hikoilee kiihottavasti, aika syödä se, kuten kuvan palasissa, eli ei mitään folioissa kikkailua, vaan suoraan kuumana suuhun maustedipin kautta. Ja uutta siivua heti grilliin. Grillin ääressä istutaan tunti jääkylmän oluen kanssa, kokoajan lihaa ja kasviksia suupalan kokoisin paloin nopeasti grillaillessa ja olutta hörppien (saa korvata vedellä ja kolalla jos ei alkoholi kelpaa). Jokainen lihanystävä pitää, vaikka kuvissa vähän tylsältä näyttääkin koska asettelua ei ole.

_20170613_222918.JPG
_20170613_222745.JPG
 
Viimeksi muokattu:
sähkösavustin 2kg norjan merilohta, kaveriksi purkista parmesan juustoa ja papupastaa (laihdutus ruokaa, ei hiilareita)


2017-06-18 19.03.12.jpg

2017-06-18 19.25.35.jpg
 
Cookhouse Burger, jota siis mussutan töissä kun tulee tehtyä. Aivan älyttömän hyvä!
 

Liitteet

  • IMG-20170614-WA0002.jpeg
    IMG-20170614-WA0002.jpeg
    1 MB · Luettu: 182
Yakiniku on tapa valmistaa ruokaa, ei lihaa. Se voi siis olla mitätahansa lihaa, tai vaikka kalaa.

Juu.
Parasta on murea mutta myös vähän rasvaakin sisältävä liha. Naudan ulkofile ja sisäfile ovat vähän tylsän makuisia (liian tuttuja pihveinä) ja vähärasvaisia, esimerkiksi entrecotee (saa kauppahalleista ja tavaratalojen lihatiskiltä) ja erilaiset kuvepihvit kuten flat iron steak ja flank steak ovat erinomaisia. Niistä ite sit suikaloi ohuempaa siivua. Possusta kasleri on ihan hyvä, ulko/sisäfile käy lisäksi kans. Ja kanaakin saa käyttää toki, sen grillaaminen nopeaan tyyliin on vaan vähän tarkempaa. Kunhan kaikki ei ole samaa, mielellään ainakin 2-3 eri lihalaatua.
 
Olen tykästynyt paistettuun juustovoileipään. Reissumiehen väliin voita, valkosipulinkynsi murskattuna ja cheddaria ja paistetaan voissa pannulla. Sienisalaatti sopii väliin myös, syömisestä tulee vaan sottaista.

tPgPeJu.jpg

e57fzRi.jpg

k6Xu0ps.jpg
 
Kaupassa oli isohkoja jalopenoja, niin täytin ne ricottalla, sipulilla ja valkosipulilla. Päälle vielä cheddaria ja uuniin. Ihan hyvää tuli, mutta ehkä joku muu juusto sopisi paremmin täytteeksi tai sitten olisi vielä kaivannut jotain muuta, yrttejä ehkä, ei vaan sattunut olemaan mitään.

yJil1Wf.jpg
 
Itellä puutarhassa kauhea puska isoja jalapenoja, ajattelin niistä jotain tollasta tehdä, mutta mokomat on yllättävän tulisia. Siis 5x tulisempia kuin kebabien pipourit yms.
 
Nämä olivat juuri sopivan tulisia minulle, kohtuullisesti poltteli. En pidä mitenkään yllä kapsaisiinitoleranssia, tulista ruokaa menee silloin tällöin.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 742
Viestejä
4 510 691
Jäsenet
74 485
Uusin jäsen
Varatus
Back
Ylös Bottom