Postaa kokkauskuvia

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
18
Omasta mielestä ruusukaalit on parhaimmillaan kun keittää kevyesti ja paistaa pannulla runsaassa voissa ja lopuksi vähän suolaa päälle. Pitää tulla just tuollainen hyvin paistunut pinta siihen sisäpintaan.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 894
Sekalaisia broilerin paloja.Broilerin Grilliboxi.
Perunaa,porkkanaa,sipulia.
Tota punaista maustemarinaadimössöä en laittanut sekaan.
Hieman huuhtelin enimpiä pois ennen vuokaan laittamista.

20170319_073511.jpg
20170319_074521.jpg
20170319_123032.jpg
20170319_123019.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
594
voikkoleipää


itsetehty majo, ei muuta kuin mustapippuria makuna, leipä Lidlin paistopisteen, oli vielä lämpösiä :joy:



mortadella makkaraa , elikkäs joku pistaasimakkara



rucolaa


mozzarellaa ja mustapippuria



punasipulia


schwarzwaldin kinkkua


vähän majoa kannelle ja oliiviölyä tomaateille



valmis.
 

Focus0

System Specialist
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
2 054
voikkoleipää


itsetehty majo, ei muuta kuin mustapippuria makuna, leipä Lidlin paistopisteen, oli vielä lämpösiä :joy:



mortadella makkaraa , elikkäs joku pistaasimakkara



rucolaa


mozzarellaa ja mustapippuria



punasipulia


schwarzwaldin kinkkua


vähän majoa kannelle ja oliiviölyä tomaateille



valmis.
Onko koko ostoslistakin Lidlistä? Näyttää meinaan hyvältä ni vois poikkee joku päivä itekki liiterissä :nb::tup:
 

luuponen

   ✜
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
530
Taas jotain settiä. Yritän muistaa mitä tuli laitettua / safka. . . :smoke:


Lihapiirakoita. pakastevoitaikina. sisällä sipulia, mallaspossun jauhelihaa, paprikaa, kananmunasilppua, snadisti riisiä (tais olla basmatia thaikaupasta pennin kilo),
suola/mpip/vpip/vs/ruokosokeri/jotain yrttejä/chili kevyesti. pinjat päällä koska näyttävät toukilta. lihaliemi mukiin ja ääntä kohti.
WP_20151208_19_23_15_Pro.jpg

Lättyjä. perustaikina paitsi vesi vissynä. sulaa meijerivoita (pun) melkeen 1dl taikinaan. turvota 1h = best. paisto rautapannulla ja voilla.
InstagramCapture_4da188e6-c544-4de0-865a-3ab997698487.jpg

Lämppäreitä patongista ja emmental/mozzarella/salami/oliivi jämistä. ruohosipale. taisin laittaa voita pohjalle. emt.
WP_20170212_17_34_11_Pro.jpg

Paistettua kukkakaalia, suolakurkkua tomati/jäävuori/kurkku/punasipulitaisalotti. curry/kurkuma/timjami/saltpeppa/sokeri/sitruuna.
WP_20170227_19_39_08_Pro.jpg

Jäävuori/tomato/kurku/paistettu persimoni/ grillikanaa revittynä / kermaviili-sinappi-mpip-suol-sok-curry-sitruuna soossi. fetakikkareita. mitähän yrttiä, jotain.
WP_20170215_18_49_47_Pro.jpg
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 865
Täysliha kebabbia. Porsaan kassleria ja naudan paistia. Piti olla possua ja lampasta mutta oli vähän huono valikoima niin käytin nautaa. Siitäkin olis pitäny olla vähän rasvasempi osa mutta jotenki tuntu kaupat olevan tyhjänä.. No, pääsiäisen jälkeen saa varmaan lammasta halvalla.

Kuvat otettu perunalla.
2017-03-13 16.23.45.jpg 2017-03-13 18.09.14.jpg 2017-03-13 18.14.40.jpg

Hyvää oli vaikka rasvaa olis saanu olla lisää ja aina grillata joka slaissin jälkeen mutta uunnissa vähän hankalaa
 
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
84
Täysliha kebabbia. Porsaan kassleria ja naudan paistia. Piti olla possua ja lampasta mutta oli vähän huono valikoima niin käytin nautaa. Siitäkin olis pitäny olla vähän rasvasempi osa mutta jotenki tuntu kaupat olevan tyhjänä.. No, pääsiäisen jälkeen saa varmaan lammasta halvalla.

Kuvat otettu perunalla.


Hyvää oli vaikka rasvaa olis saanu olla lisää ja aina grillata joka slaissin jälkeen mutta uunnissa vähän hankalaa
Vastaavanlaista olen jossain vaiheessa ajatellut tehdä weberillä. Jauhelihasta tein joskus kepsua ja sekin oli vaivaan nähden aivan loistavaa. Kuvissa oleva pötkylä tuli (hyvin) miedossa lämmössä noin 5 tunnin aikana valmiiksi. Sai vähän savua matkan varrella ja ei hävinnyt kaupallisille kumppaneilleen juurikaan. Tuossa erässä oli huonona puolena se, että aivan liian vähärasvaista jauhelihaa (n. 7%) kun pitäisi olla vähintään 20% rasvaa, jotta ei liikaa kuivaa.





 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
06.03.2017
Viestejä
1 079
Perus burrgeri

Edit: Puhelimella ei suostu lisäämään kuvaa, odotellaan kotiinpääsyä!
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
594

aineksia

Ruokana siis avokadolla, limellä, korianterilla, valkosipulilla ja chilillä maustettuja nuudeleita ja kanaa



chipotlella, valkosipulijauheella, sipulijauheella, paprikajauheella mustapippurilla ja suolalla maustetu broilerin koipunuijat oli kolmisen tuntia 100asteessa, jonka jälkeen grillivastuksen alla.


Oli täysjyväriisinuudelia, keitin nopeasti ja kuivatin. Öljyä pannulle, valkosipulille vähän väriä, sekaan nuudelit, korianteri, limeloraus, kanasta irronnutta lientä, chiliä ja sössättyä avokadoa ja sekoitus




Sitten lautaselle nuudelisörsseli, päälle koivista haarukalla raavittuja paloja. Rouhin päälle chilijauhetta
 

sambba

Paneva hedonisti
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
205
Perjantain kunniaksi ankkaa sous vide ja appelsiinikastiketta. Lisäkkeenä hässäkkä, jossa Haricot papuja, lehtikaalia, sipulia, valkosipulia ja paahdettuja seesamin siemeniä.
fullsizeoutput_360a.jpeg
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
989
Perjantain kunniaksi ankkaa sous vide ja appelsiinikastiketta. Lisäkkeenä hässäkkä, jossa Haricot papuja, lehtikaalia, sipulia, valkosipulia ja paahdettuja seesamin siemeniä.
Tehdänkö ankkaan paistopinta ennen vai jälkeen kypsennyksen?
Herkullinen kuva!
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
989
Kiitos! Ensin pari tuntia sous vide @57C ja sen jälkeen nahka pannulla rapeaksi.
Sitähän minäkin... Joissain ohjeissa toisinpäin ja ei vaikuttanut hyvältä.

Omassa keittiössä ei (vielä) ole sous vide laitteita, kannattaisiko hankkia vai jääkö käyttö vähäiselle?
 

sambba

Paneva hedonisti
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
205
Sitähän minäkin... Joissain ohjeissa toisinpäin ja ei vaikuttanut hyvältä.

Omassa keittiössä ei (vielä) ole sous vide laitteita, kannattaisiko hankkia vai jääkö käyttö vähäiselle?
Kannattaa ehdottomasti hankkia. Tulee käytettyä jatkuvasti. Esim. Paisteista tulee aivan mahtavia. Kannattaa kurkata toi sous vide ketju.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
989
Kannattaa ehdottomasti hankkia. Tulee käytettyä jatkuvasti. Esim. Paisteista tulee aivan mahtavia. Kannattaa kurkata toi sous vide ketju.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Jep, ketjua seurattu...
Putsaatko kaupan paistit ja pussitat vai voiko laittaa likoamaan/kypsymään suoraan vakuumipakkauksessa?
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Sitähän minäkin... Joissain ohjeissa toisinpäin ja ei vaikuttanut hyvältä.
Juu, eihän siitä rapeaa pintaa jää, jos liha paiston jälkeen kypsyy omissa liemissään vakuumipussissa. Eikä sen ruskistuksen pitäisi enää lihan kypsyyteen vaikuttaa, kun siinä on se sulatettava rasvapinta välissä eristeenä. Kunhan ei vedä sitä ruskistusta liian pitkälle.
 

sambba

Paneva hedonisti
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
205
Jep, ketjua seurattu...
Putsaatko kaupan paistit ja pussitat vai voiko laittaa likoamaan/kypsymään suoraan vakuumipakkauksessa?
Kyllä mä aina putsaan ja pussitan. Muutenkin ostan niin harvoin paisteja muualta kuin lihakaupasta tai tiskistä.
 

jermu1982

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
993
^ voitko laittaa hieman ohjetta miten teit? mistä ostit lihan?
 

gb1

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
208
^ voitko laittaa hieman ohjetta miten teit? mistä ostit lihan?
Ohjehan on mitä simppelein:
- Liha pois jääkaapista noin puoli tuntia ennen paistoa
- Pannulle hieman öljyä
- Pannun kuumennus niin, että öljy hieman höyryää ja kiehuu
- Pihvi pannulle ja noin minuutti per paksuussenttimetri per puoli, eli tässä tapauksessa noin 4-5 min paistoa molemmille puolille, noin minuutti käännön jälkeen laskin levyn lämpöä 6->3
- Anna asettua hetki paiston jälkeen ennen leikkausta

Sopivasti lihan sisäistä rasvaa sisältävä maukas ja murea pihviliha ei sinänsä tarvitse mausteiksi kuin suolaa ja pippuria syödessä maun mukaan. edit: jos nyt vähän possutella haluaa niin nokare voita sulamaan vielä päälle paiston jälkeen

Liha ostettu tosiaan Ararat Bazaarin lihatiskistä Helsingissä, Kalasataman Lidlin vieressä, Wotkinin lihakaupalta tien toiselle puolelle. Entrecote / välikyljys / ribeye nimillä tuota osaa tunnetaan ja on siis nautaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 261
Ostin hulluilta päiviltä tuoreita kokonaisia maalaiskanoja, joista toisen eilen kokkasin. Oli kyllä julmetun hyvää verrattuna tavallisiin pakaste-broilereihin mitä yleensä ostan ja laitan.
Kuin eri eläintä konsanaan, mehevää, maukasta, pehmeää, rasvaista ja suussa sulavaa. Maustoin runsaasti tuoreella rosmariinillä, sitruunalla, valkkarilla ja pippureilla yms.
 

gb1

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
208
Pääsiäiselle seuraava satsi entrecotea taskussa Ja stokkan hulluilta päiviltä tuli myös karitsan luomu sisäfilettä napattua jäljellä olevat 3 pakettia 13€ kilohintaan!

Ei muuta kuin grillit kuumenemaan :)

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 865
Ostin hulluilta päiviltä tuoreita kokonaisia maalaiskanoja, joista toisen eilen kokkasin. Oli kyllä julmetun hyvää verrattuna tavallisiin pakaste-broilereihin mitä yleensä ostan ja laitan.
Kuin eri eläintä konsanaan, mehevää, maukasta, pehmeää, rasvaista ja suussa sulavaa. Maustoin runsaasti tuoreella rosmariinillä, sitruunalla, valkkarilla ja pippureilla yms.
En voi ymmärtää ihmisiä jotka laittaa kanan "mahalleen" uuniin. Juuri se mehevin ja rapein nahka pitää olla päällä. Ketuttaa ku kaupoissakin ne pussitetaan grillipisteellä valmiiks maha alaspäin ni nahan rapeus kärsii.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 261
En voi ymmärtää ihmisiä jotka laittaa kanan "mahalleen" uuniin. Juuri se mehevin ja rapein nahka pitää olla päällä. Ketuttaa ku kaupoissakin ne pussitetaan grillipisteellä valmiiks maha alaspäin ni nahan rapeus kärsii.
En minäkään...
Ja siksi käännän kanan uunissa, jotta jokaikinen puoli on rapea! :tup: Mutta kun kanaa leikkaa, sen on paras olla näin päin, ja näyttää fiksummalta kuvassakin. Mutta yhtä rapeaa siis on aina omat kanat mahastakin, ei mitään löhkönahkaista kanaa syödä.
Ps. Omasta mielestäni noi kaupan grillipisteen kanat eivät ole rapeita (eikä kyllä mehukkaita eikä maistuviakaan, muttei nyt pahojakaan).
 
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
84
Possua ja nautaa pääsiäiseksi. Kamadossa miedossa lämmössä ja savussa vajaa kolme tuntia ja sitten toisella grillillä vain pinnat nätiksi ja tarjolle. Naudan lämmöt 57 ja possun 67

Kyytipoikana aurajuustoperunoita.









 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 099
Mitä mieltä noista poppamiehen rubeista? Tekisi mieli koittaa nyhtöpossun kanssa.
 

jermu1982

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
993
------ ei tänne pitänyt tulla :D
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
84
Mitä mieltä noista poppamiehen rubeista? Tekisi mieli koittaa nyhtöpossun kanssa.
Perinteisiin maustesekoituksiin verrattuna täysin ylivertaisia. Heidän kauttaan saa myös tilattua porkmafian rubeja, jotka on "omaa luokkaansa".

Kun näitä on käyttänyt pidemmän ajan, niin tulee ihan arkiruokia maustettua näillä tai niiden sekoituksilla. Vertaa tuoteseloisteita, se kertoo paljon.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 099
Perinteisiin maustesekoituksiin verrattuna täysin ylivertaisia. Heidän kauttaan saa myös tilattua porkmafian rubeja, jotka on "omaa luokkaansa".

Kun näitä on käyttänyt pidemmän ajan, niin tulee ihan arkiruokia maustettua näillä tai niiden sekoituksilla. Vertaa tuoteseloisteita, se kertoo paljon.
Kaapit täynnä poppamiehen kastikkeita ja äiti ostaa vampyreetä. Ainoa mitä vähän kaipailen on blair's pure death kastike, oli meinaan melko hyvän makunen.
 
Liittynyt
06.03.2017
Viestejä
1 079
Tuorepastasta lasagnea. Tätä olen pitkän aikaa halunnut tehdä, ja vaikka se maku ei paljoakaan muutu, tulee tehdessä niin mukava fiilis ja saa olla hieman ylpeäkin omasta tekemisestä.

Tomaattikastike seuraavalla kerralla kokeillaan tehdä itse, nyt käytin Muttia, se on osottautunut ihan kelpo tavaraksi. Myös tuoreilla yrteillä olisi parempi lopputulos.

Bechamel ihan normisettinä, ei mitään kummempia mausteita suola ja valkopippuri. Voisi parantaa valkkaamalla parikin voimakkaamman makuista juustoa.

Lasagnen väliin lisäsin vielä jääkapista löytyneet "tuoreet" herkkusienet.

Suosittelen tuorepastan kokeilua jo tuosta woah-efektistä. +Naisten mielestä se on seksikästä.
 

Liitteet

DonX

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
290
Jälleen wokkia. Vihannekset pilkottu itse.
Kastike pussista, kana pakkasesta.
 

huov1

༼ʘ̚ل͜ʘ̚༽
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
366
Grilli putsattu ja ensimmmäiset ``mätöt`` valmistettu tälle kesälle.

Perus jäävuorisalaatti, cheddar, kurkku, omena+chipotle kastikkeella maustettu kananrinta ja paprikamajo -burgeri
IMG_2249.PNG

Kana, pekoni,tomaatti ja paprika -vartaita jotka otti ehkä rahtusen liikaa kuumaa, mutta alas meni silti hyvällä ruokahalulla
IMG_2235.JPG

IMG_2250.PNG
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
No niin tässä näitä kuvia.

Tein perjantaina pizzataikinan ja tomaattikastikkeen josta unohtui mustapippuri. Tuli sen verran keskinkertaista settiä etten laita edes reseptejä näkyviin.

Perjantaina ei voinut pitsaa syödä joten pistetään Perse-Laakkosen kananugeteille haastaja. Oolannin ranskalaiset, sininen lenkki ja mausteiksi shiracha tippoja, ketsuppia, sinappia ja jotaki pirkan hampurilaismajoneesia. Hyvää oli vaikka noiden lisukkeiden kanssa saattaa tulla monesti liioteltua.


Lauantaina sitten oli känkyn vuoro. Isoja meetwurstisiivuja, tonnikalaa öljyssä, palvikinkkua, aurajuustoa, kaprista, mozzarellaa.
EDIT: En käyttänyt tuota toista juustoraastetta ollenkaan ja emmentaatia ois pitäny laittaa enemmän ku ei maistunu yhtään ja oli aivan turha täyte.




Jos ihmettelette miksi käytän pohjien alla leikkuulautoja ja pahveja se johtuu siitä että täytetyn känkyn saaminen tulikuumalle pizzakivelle on hankalaa.



Huhta hyvän halpapakkaus/kantapalameetwursti innosti kun on niin perhanan halpa ja palaset saa leikattua itse paksuiksi. Meikästä pizzoriat tekee ison virheen kun käyttävät 6 kpl millin paksuisia salameja ja kuvittelevat sen riittävän. Kaverina tietty palvikinkusta leikatut isot viipaleet jotka jopa maistuvat jollekin kun sattuvat suuhun, toisin kuin perus pizzeriakinkku. Jyrkkä ei "kinkkuraasteelle."


Kalijatölökistä saa mittasuhteet.


Eka valmis ja toinen just laitettu pizzakivelle. Samalla huomasin että perkele unohin ekasta pizzasta mozzarellasiivut.


Siinä vielä yks kuva.

Herkullistahan se oli muttei niin hyvää mitä odotin. Pitää koittaa huomenna jotain pikataikinaa ilman jääkaappikohotusta.
 
Viimeksi muokattu:

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Huhta hyvän halpapakkaus/kantapalameetwursti innosti kun on niin perhanan halpa ja palaset saa leikattua itse paksuiksi. Meikästä pizzoriat tekee ison virheen kun käyttävät 6 kpl millin paksuisia salameja ja kuvittelevat sen riittävän. Kaverina tietty palvikinkusta leikatut isot viipaleet jotka jopa maistuvat jollekin kun sattuvat suuhun, toisin kuin perus pizzeriakinkku. Jyrkkä ei "kinkkuraasteelle."
Ohuet siivut saa kärytettyä helpommin kypsiksi normaalissa uunissa.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 261
Ylipäätään Xtra on surkeinta mahdollista varmaan kaikessa. Ehkä jotain sämpyläjauhoja voi just ja just käyttää, en kyllä ole kokeillut. Kaikki pekonit, säilykkeet, juustot ja muut on ainakin omien kokemuksien mukaan ollut puhdasta roskaa verrattuna vaikka edes Pirkkaan.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Kuten Xtra Pizzaraasteellekin. :facepalm:
:D

Kuvittelin juusto ja kinkku ovat eri sarjassa maun suhteen, mutta nyt kun aloin miettimään niin halpisjuustoraaste saattoi hyvinkin olla yksi lisäsyy mauttomuuteen. Nuita tehdessä tuli tehtyä tosiaan monta mokaa. Taikina failasi keskinkertaiseksi, tomaattikastikkeesta puuttui mustapippuri, mozzarella juusto unohtui ja tärkein, eli se ensipizzan tuoksu jäi tulematta. Ehkä pistin tonikalan öljyssä alimmaiseksi ja juusto esti öljyn palamisen uunissa, tai jotain... Olin oikeasti pettynyt ettei se haissut yhtään sille ihka ensimmäiselle pizzalle(Opera) minkä kylän ravintolassa 90-luvun alussa söin. Viimeksi pizzaa tehdessä sain hajun ja maun tonnikala öljyssä purkilla, en tiedä sitten oliko se jotain parempaa laatua kun en huomannut kiinnittää huomiota siihen.

On nuita aineksia silti sen verran jäljellä että parempaa tulee huomenna. Tänään vedän lättyyn ranu-lenkkisatsin jossain välissä.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 609
Toi xtra mozzarellakin on kyllä aivan paskaa. S marketeista perus italialainen mozzarella 1,1€ sen lisäksi tarttee vaan parmesaanin tai muun kovan ja maukkaamman juuston. Mozzarella paloina (sulaa ja leviää) ja parmesanista makua. Tomaattikastikkeeksi jotain kunnollista kuten muttia. Vähän valkosipulia ja tuoretta basilikaa ja unohdat kaikki kinkkuraasteet ja muut paskat. Basilikaa sinne pizzaan ni kyllä tuoksuu
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 442
Viestejä
4 199 563
Jäsenet
70 906
Uusin jäsen
Zawaro

Hinta.fi

Ylös Bottom