Postaa kokkauskuvia

Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 381
Meikän ei ole koskaa tarttenu tehä ruokaa itelle niin aatelin tänään että kokeilis jotaki simppeliä niin yritin tehdä munakasta.



Ei musta kokkia taida tulla mutta en sentään polttanu :D
 

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Aidot Findus kullanrapeat kalafileet 4 kpl / 360 g + 600g maalaislankkuperunoita. Päälle kermakastike ja väliin ketsuppia. Mausteeksi mm. paprikajauhetta, suolaa, valko- ja mustapippuria, cayennepippuria, curryä, sitruunapippuria sekä 1 lihaliemikuutio.

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 822
Aidot Findus kullanrapeat kalafileet 4 kpl / 360 g + 600g maalaislankkuperunoita. Päälle kermakastike ja väliin ketsuppia. Mausteeksi mm. paprikajauhetta, suolaa, valko- ja mustapippuria, cayennepippuria, curryä, sitruunapippuria sekä 1 lihaliemikuutio.

Niin että lämmitit sitten einaria?
 

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
No ei. Einarin lämmittäminen on sitä, että ostetaan esim. Saarioisten roiskeläppä ja laitetaan se mikroon ja sitten vaan omnom.

Kuvassani on otettu ensin Findusin aidot kullanrapeat kalafileet ja paistettu ne pannulla. Sitten on laitettu lankkuperunat uuniin. Kermakastike on vispattu kermasta ja smetanasta ja maustettu mainitsemillani mausteilla. Kastike on lisätty pannulle sen jälkeen kun kalafileet ovat ruskistuneet. Sitten koko komeus on laitettu päällekkäin ja ahmittu hyvällä ruokahalulla naamariin.

Eli ei lasketa einarin lämmittämiseksi vaan on ihan oikeaa kokkailua, joten turha tulla ulisemaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 822
No ei. Einarin lämmittäminen on sitä, että ostetaan esim. Saarioisten roiskeläppä ja laitetaan se mikroon ja sitten vaan omnom.

Kuvassani on otettu ensin Findusin aidot kullanrapeat kalafileet ja paistettu ne pannulla. Sitten on laitettu lankkuperunat uuniin. Kermakastike on vispattu kermasta ja smetanasta ja maustettu mainitsemillani mausteilla. Kastike on lisätty pannulle sen jälkeen kun kalafileet ovat ruskistuneet. Sitten koko komeus on laitettu päällekkäin ja ahmittu hyvällä ruokahalulla naamariin.

Eli ei lasketa einarin lämmittämiseksi vaan on ihan oikeaa kokkailua, joten turha tulla ulisemaan.
Sori. Mun moka.
 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 496
Aidot Findus kullanrapeat kalafileet 4 kpl / 360 g + 600g maalaislankkuperunoita. Päälle kermakastike ja väliin ketsuppia. Mausteeksi mm. paprikajauhetta, suolaa, valko- ja mustapippuria, cayennepippuria, curryä, sitruunapippuria sekä 1 lihaliemikuutio.

Ihan ok. Itelle kelpais keitetyillä perunoilla ja maustamattomalla kermaviilillä, toki perunoihin voita ja suolaa.
 

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Näyttääpä herkulliselta. Miten sait leikattua kananmunat noin sievästi? Minulla se keltuainen muussaantuu, hajoilee ja irtoaa jos yritän leikata noin ohuita siivuja. Ehkä veitseni on vain paska.
 

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Minulla oli tuollainen leikkuri mutta se vain muussasi kananmunat eikä tehnyt siistiä jälkeä.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 039
Keität varmaan munia liian pitkään, jolloin keltuaisesta tulee kovaa ja kuivaa sekä murenevaa höttöä?
 

jjjjussi

pelinjohtaja
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 106
Mulla on samanlainen muussari ja ihan hyvää höttöä tuli.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 039
Mulla ainakin 10 minuutin munat siivuttuvat siististi. Kaipa leikkureissakin voi olla eroja.
Tässäkin ratkaisee varmaan se, että laitetaanko munat kylmään vai kiehuvaan veteen ennen ajanottoa :D

Itse laitan kylmään veteen ja aloitan kellottamisen vasta sitten kun vesi aloittaa kiehumisen.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
712

lohipiirakka ruisperunapohjalla, täytteenä ohrasta tehty "puuro", elikkäs erränlainen karjalanpiirakka kylmäsavulohella ja kananmunalla joka laitettu uuniin
Nappasin itsekin tämän ohjeen talteen jostain plussa/s-ketjun lehdestä. Oliko hyvä sellaisenaan vai teitkö muutoksia ohjeeseen?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
607
Nappasin itsekin tämän ohjeen talteen jostain plussa/s-ketjun lehdestä. Oliko hyvä sellaisenaan vai teitkö muutoksia ohjeeseen?
Koitin googlettaa oliko plussa vai s-lehti, en löytänyt. En muista mikä pohja alkuperäisessä oli, mutta tuossa siis ruisperuna josta tykkään kovasti. Puolikkaalla ohjeella, vähän vähemmän ohraa (kuin puolikas) ja pesto jäi pois, lohta taisi olla suhteessa enempi.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 039
Kovaan nälkään nopea ruoka (vartissa valmista). Possun ulkofileepihvejä ja mummonmuusia.

pihvit.jpg
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
28
Tässä tämänpäiväinen tomaattipestokanapasta. Laitoimpa vielä tosi isoon satsiin ehkä noin 100g pekoni silppua vähän makua antamaan. Tässäkin ruoassa ihan ykkös tavara on oysterikastike :tup:
IMG_20170206_135815.jpg
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 039
Iltapalaksi lämpöisiä uunileipiä maalaisleivästä, meetvurstista ja juustosta. Metukan päällä grillimaustetta ja juuston päällä aromisuolaa sekä oreganoa.

Tuli vähän liiankin rapeat reunat ja ensi kerralla päälle tulee ehdottomasti tonnikalaa ja tomaattia.

uunileivät.jpg
 

Fribo-71

Team Mo-Ra3
Liittynyt
27.01.2017
Viestejä
1 911
Monivilja-tsämpylä,reiluilla täytteillä.Kyllä tuolla päivän pärjää.
IMG_20170302_145533.jpg
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
607
simpukoita ja risottoa piti tehdä, mutta kun aikaa kun ei ole niin pataa


naudan keittolihaa ~800g
chorizoa ~150g
punasipulia 1
paprikaa 1
valkosipulinkynsiä 2
tomaatteja 3
timjamia sopivasti
vettä sopivasti

paketti uuniin, oli 115c ja aikaa joku 4h taisi olla, välillä lihoja kääntelin ettei kuivu ja tarkkailin nestettä. Sitten lohkoin puikulaperunaa ja ladoin vuokaan soosin päälle ja oisko ollu 1-1,5h vielä uunissa sen jälkeen.
valmiiseen pataan silppusin tuoretta oreganoa.

viini ei ollu sopiva chorizon tulisuuden kanssa, korosti liikaa.
muuten oli ok viini kyllä
Tarapacá Reserva Organic Syrah 2015 - Punaviinit | Alko
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
607
karitsabugeri

itsetehty sämpylä, itsetehdyllä majolla. Kuva hämää, ei noin kärtsänny leipä, näky lopussa kunnolla



punasipulia


175g luomukaritsan jauhelihapihvi. Sekaan kuivattua timjamia, pustapippuria ja suolaa


tomaattia ja fetaa, fetaa eikä salaattijuustoa :grumpy:


Rucolaa. Raastoin kurkun ja puristelin mehuja pois. Oliiviöljyä (luomu) lorauttelin ennen kuin laitoin kurkkuraasteen



avot, omononmon että oli hyvää





possua

chorizonpalasten kanssa paistettuja pottuja (noi pienet rakeet), lähti paljon rasvaa ja makua, tuoretta oreganoa sekaan.
Perus possun ulkofile suolalla maustettuna, edellispäivän ylijäänyt valkosipulimajo, kurkkua ja ituja
 

gb1

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
208
Eilen tuli tehtyä, hyväksi jo aiemmin todettua, pitkään tulisessa yrttisessä tomaattikastikkeessa haudutettua kassleria maissitortilloille täytetteeksi:



Tänään haasteena lanttu + ruusukaali. Päädyin kuutioimaan lantun ja paistamaan pannulla voissa garam masalan ja suolan kanssa. Ruusukaalit toisella pannulla puolikkaina samaten voissa ja lisäksi valkosipulia ja mustapippuria ja suolaa. Valmiina sitten vielä pannulla kaalien kääntö ja hieman parmesania murusteltuna päälle. Ruoka yllätti erittäin yltiöpositiivisesti maultaan sekä tekstuureiltaan, ehdottomasti jatkoon. Ruusukaaleihin tärkeää ottaa leikkuupintaan hieman tummaa rapsakkuutta.



Edit:

jatketaanpas vielä ajatuksen juoksua, jos on sopivaa analysoida ensikoitoksena tehtyä ruokaa.. Miksi ruusukaaliruoka oli hyvää? Täyteläisen maustetun lantun ohelle leikkuupinnalta hienoisesti kärventynyt ruusukaali on kerännyt pieniin lehtikerrostensa rakoihin makoisaa voita joka puraistessa pirskahtelee mikroskooppisessa skaalassa mahtavasti samalla yhdistyen rapeaan paistopintaan ja vielä raikkaisiin ja raa'ahkoihin ulompiin kerroksiin. Tähän vielä väliin kypsynyttä valkosipulia ja ripaus maukasta juustoa kruunaa kombon.

Miten tekisin paremmaksi? Joku sopiva hapanta terää tuova tekijä esim maustetusta etikasta pisaroina tai karpaloita/puolukoita/tjsp voisi olla kohdallaan. Lihaa jos kaipaisi kylkeen niin laadukkaat käristetyt raakamakkarat vahvan sinapin kanssa tulee ensimmäisenä mieleen. Sinappi voisi etikan korvata lihallisessa versiossa. Toisaalta myös medium(-) kypsät karitsan kyljykset sopisi myös varmaan liki täydellisesti, silloin kirpeät marjat etikan ja sinapin tilalle.
 
Viimeksi muokattu:

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Miten tekisin paremmaksi?
En tiedä tuleeko parempi, mutta erilaista. Ruusikaalit uunivuokaan ja pohjalle pieni kerros kermaa, sen verran, että vesi ehtii haihtua ja kerma saa vähän ruskeaa väriä. Kerman sekaan perus maustesetti mistä tykkää, mm. tuo valkosipuli, suola ja pippuri on hyvä. Ruusukaaleja voi pyöritellä puolessa välissä ja ripotella myös juustoa päälle. Optiona balsamicoetikkaa, hunajaa tai dijon-sinappia.
 

luuponen

   ✜
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
535
unohit "sokerin", ruoko tai hinaja bestest :smoke: hyvännököinen setti kyllä gb1:llä. :)
sokeria laitetaan AINA ja KAIKKEEN. toki pippuripihviin riittää että sitä tulee soossiin. mutta maalaisjärkeä käyttäen tämänkin väittämän kanssa. (disclaimer)
 

gb1

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
208
Edellisessä lantussa on jo omaa makeutta jonkun verran kypsänä, mutta ei varmasti haittaa pieni extra hunajasta tai siirapista olisi. Kerma+uuni olisi muuttanut tuon luonteen - nyt kaalista kuului tulla myös tuoreutta ja "vihreää" fiilistä.

Tänään jatkui kaapin tyhjennys vege linjalla, aineeksi osui muutamat peruna ja porkkanat ja puolikas oliivipurkki, kaikilla kohtalona pannu. Maut sipulin ja valkosipulin lisäksi löytyi jostain etnisestä ruokakaupasta joskus mukaan tarttuneesta mausteseoksesta, josta ei hajua mitä kaikkea sisältää (ainakin kanelia ja juustokuminaa). Mukaan pääsi myös sunnuntaisista tortilloista yli jääneen korianterinipun jämät ja chili. Herkullinen kastike low fat (!) partaäijäjugurtista, savupaprikasta, ylemmästä mausteseoksesta ja hunajasta. Päälle vielä myllystä rouhaukset musta- ja rosepippuria sekä aiempaa parmesania murusina n. lusikallinen per annos.



Vähän rivon näköstä jotenkin :D
 

luuponen

   ✜
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
535
hans välimäelle olis liian sotkunen (raaka-aineiden tuhlausta) mutta mulle menis ääntä kohti aika pikasesti.
pari kaprista tohon, kiveksiä tai snadimpia. korvaa mm. sitruunan. :smoke:
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Jermu on niin kova kokki, että sen tuotoksia julkaistaan ympäri maailmaa.:D
 

Focus0

System Specialist
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
2 074
Laitetaas tämmönen nyt esimerkiksi. Koskenlaskija-kermaperunoita, Ankanrintaa itse maustettuna, keitettyjä aurinko kasviksia. Valkoviiniä kaveriks.
DSC_0795.JPG
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 039
Uunipellillinen hyvää.

Täytteinä tonnikala, jauheliha, pekoni, sipuli ja valkosipuli. Taikinan rapeasta pohjasta kiitokset durumvehnäjauhoille.

DSC09484.JPG

DSC09493.jpg
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
248 060
Viestejä
4 326 602
Jäsenet
72 143
Uusin jäsen
Johnny1985

Hinta.fi

Ylös Bottom