Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
AA0RvHs.jpg

aika nautapainotteiselta vaikuttaa mun ruokavalio, syön kyllä muutakin.


entrecote korianteripersiljachilijuustokuminaoliiviöljysoosilla ja rehut
 
Aidot Findus kullanrapeat kalafileet 4 kpl / 360 g + 600g maalaislankkuperunoita. Päälle kermakastike ja väliin ketsuppia. Mausteeksi mm. paprikajauhetta, suolaa, valko- ja mustapippuria, cayennepippuria, curryä, sitruunapippuria sekä 1 lihaliemikuutio.

C8PXC7l.jpg
Niin että lämmitit sitten einaria?
 
No ei. Einarin lämmittäminen on sitä, että ostetaan esim. Saarioisten roiskeläppä ja laitetaan se mikroon ja sitten vaan omnom.

Kuvassani on otettu ensin Findusin aidot kullanrapeat kalafileet ja paistettu ne pannulla. Sitten on laitettu lankkuperunat uuniin. Kermakastike on vispattu kermasta ja smetanasta ja maustettu mainitsemillani mausteilla. Kastike on lisätty pannulle sen jälkeen kun kalafileet ovat ruskistuneet. Sitten koko komeus on laitettu päällekkäin ja ahmittu hyvällä ruokahalulla naamariin.

Eli ei lasketa einarin lämmittämiseksi vaan on ihan oikeaa kokkailua, joten turha tulla ulisemaan.
 
No ei. Einarin lämmittäminen on sitä, että ostetaan esim. Saarioisten roiskeläppä ja laitetaan se mikroon ja sitten vaan omnom.

Kuvassani on otettu ensin Findusin aidot kullanrapeat kalafileet ja paistettu ne pannulla. Sitten on laitettu lankkuperunat uuniin. Kermakastike on vispattu kermasta ja smetanasta ja maustettu mainitsemillani mausteilla. Kastike on lisätty pannulle sen jälkeen kun kalafileet ovat ruskistuneet. Sitten koko komeus on laitettu päällekkäin ja ahmittu hyvällä ruokahalulla naamariin.

Eli ei lasketa einarin lämmittämiseksi vaan on ihan oikeaa kokkailua, joten turha tulla ulisemaan.
Sori. Mun moka.
 
Aidot Findus kullanrapeat kalafileet 4 kpl / 360 g + 600g maalaislankkuperunoita. Päälle kermakastike ja väliin ketsuppia. Mausteeksi mm. paprikajauhetta, suolaa, valko- ja mustapippuria, cayennepippuria, curryä, sitruunapippuria sekä 1 lihaliemikuutio.

C8PXC7l.jpg

Ihan ok. Itelle kelpais keitetyillä perunoilla ja maustamattomalla kermaviilillä, toki perunoihin voita ja suolaa.
 
Näyttääpä herkulliselta. Miten sait leikattua kananmunat noin sievästi? Minulla se keltuainen muussaantuu, hajoilee ja irtoaa jos yritän leikata noin ohuita siivuja. Ehkä veitseni on vain paska.
 
Minulla oli tuollainen leikkuri mutta se vain muussasi kananmunat eikä tehnyt siistiä jälkeä.
 
Keität varmaan munia liian pitkään, jolloin keltuaisesta tulee kovaa ja kuivaa sekä murenevaa höttöä?
 
Mulla on samanlainen muussari ja ihan hyvää höttöä tuli.
 
Mulla ainakin 10 minuutin munat siivuttuvat siististi. Kaipa leikkureissakin voi olla eroja.
Tässäkin ratkaisee varmaan se, että laitetaanko munat kylmään vai kiehuvaan veteen ennen ajanottoa :D

Itse laitan kylmään veteen ja aloitan kellottamisen vasta sitten kun vesi aloittaa kiehumisen.
 
3Fbrn8p.jpg

lohipiirakka ruisperunapohjalla, täytteenä ohrasta tehty "puuro", elikkäs erränlainen karjalanpiirakka kylmäsavulohella ja kananmunalla joka laitettu uuniin
Nappasin itsekin tämän ohjeen talteen jostain plussa/s-ketjun lehdestä. Oliko hyvä sellaisenaan vai teitkö muutoksia ohjeeseen?
 
Nappasin itsekin tämän ohjeen talteen jostain plussa/s-ketjun lehdestä. Oliko hyvä sellaisenaan vai teitkö muutoksia ohjeeseen?
Koitin googlettaa oliko plussa vai s-lehti, en löytänyt. En muista mikä pohja alkuperäisessä oli, mutta tuossa siis ruisperuna josta tykkään kovasti. Puolikkaalla ohjeella, vähän vähemmän ohraa (kuin puolikas) ja pesto jäi pois, lohta taisi olla suhteessa enempi.
 
Kovaan nälkään nopea ruoka (vartissa valmista). Possun ulkofileepihvejä ja mummonmuusia.

pihvit.jpg
 
Tässä tämänpäiväinen tomaattipestokanapasta. Laitoimpa vielä tosi isoon satsiin ehkä noin 100g pekoni silppua vähän makua antamaan. Tässäkin ruoassa ihan ykkös tavara on oysterikastike :tup:
IMG_20170206_135815.jpg
 
Iltapalaksi lämpöisiä uunileipiä maalaisleivästä, meetvurstista ja juustosta. Metukan päällä grillimaustetta ja juuston päällä aromisuolaa sekä oreganoa.

Tuli vähän liiankin rapeat reunat ja ensi kerralla päälle tulee ehdottomasti tonnikalaa ja tomaattia.

uunileivät.jpg
 
simpukoita ja risottoa piti tehdä, mutta kun aikaa kun ei ole niin pataa

0XjAZZF.jpg

naudan keittolihaa ~800g
chorizoa ~150g
punasipulia 1
paprikaa 1
valkosipulinkynsiä 2
tomaatteja 3
timjamia sopivasti
vettä sopivasti

paketti uuniin, oli 115c ja aikaa joku 4h taisi olla, välillä lihoja kääntelin ettei kuivu ja tarkkailin nestettä. Sitten lohkoin puikulaperunaa ja ladoin vuokaan soosin päälle ja oisko ollu 1-1,5h vielä uunissa sen jälkeen.
valmiiseen pataan silppusin tuoretta oreganoa.

viini ei ollu sopiva chorizon tulisuuden kanssa, korosti liikaa.
muuten oli ok viini kyllä
Tarapacá Reserva Organic Syrah 2015 - Punaviinit | Alko
 

Liitteet

  • 17716_10153596921903676_1910491861079228939_n.jpg
    17716_10153596921903676_1910491861079228939_n.jpg
    38,3 KB · Luettu: 123
  • 16406453_10155326140088676_2379869972197725504_n.jpg
    16406453_10155326140088676_2379869972197725504_n.jpg
    103,5 KB · Luettu: 121
  • 13524446_10154607770413676_409986751350022950_n.jpg
    13524446_10154607770413676_409986751350022950_n.jpg
    107,7 KB · Luettu: 125
karitsabugeri
vN7i9jN.jpg

itsetehty sämpylä, itsetehdyllä majolla. Kuva hämää, ei noin kärtsänny leipä, näky lopussa kunnolla


t8AzF6t.jpg

punasipulia

ugwrUBT.jpg

175g luomukaritsan jauhelihapihvi. Sekaan kuivattua timjamia, pustapippuria ja suolaa

EIysxRl.jpg

tomaattia ja fetaa, fetaa eikä salaattijuustoa :grumpy:

SY91NpK.jpg

Rucolaa. Raastoin kurkun ja puristelin mehuja pois. Oliiviöljyä (luomu) lorauttelin ennen kuin laitoin kurkkuraasteen

LZAYdxZ.jpg


avot, omononmon että oli hyvää





possua
rOMUB7U.jpg

chorizonpalasten kanssa paistettuja pottuja (noi pienet rakeet), lähti paljon rasvaa ja makua, tuoretta oreganoa sekaan.
Perus possun ulkofile suolalla maustettuna, edellispäivän ylijäänyt valkosipulimajo, kurkkua ja ituja
 
Eilen tuli tehtyä, hyväksi jo aiemmin todettua, pitkään tulisessa yrttisessä tomaattikastikkeessa haudutettua kassleria maissitortilloille täytetteeksi:

n1wEzOc.jpg


Tänään haasteena lanttu + ruusukaali. Päädyin kuutioimaan lantun ja paistamaan pannulla voissa garam masalan ja suolan kanssa. Ruusukaalit toisella pannulla puolikkaina samaten voissa ja lisäksi valkosipulia ja mustapippuria ja suolaa. Valmiina sitten vielä pannulla kaalien kääntö ja hieman parmesania murusteltuna päälle. Ruoka yllätti erittäin yltiöpositiivisesti maultaan sekä tekstuureiltaan, ehdottomasti jatkoon. Ruusukaaleihin tärkeää ottaa leikkuupintaan hieman tummaa rapsakkuutta.

EQUXHyL.jpg


Edit:

jatketaanpas vielä ajatuksen juoksua, jos on sopivaa analysoida ensikoitoksena tehtyä ruokaa.. Miksi ruusukaaliruoka oli hyvää? Täyteläisen maustetun lantun ohelle leikkuupinnalta hienoisesti kärventynyt ruusukaali on kerännyt pieniin lehtikerrostensa rakoihin makoisaa voita joka puraistessa pirskahtelee mikroskooppisessa skaalassa mahtavasti samalla yhdistyen rapeaan paistopintaan ja vielä raikkaisiin ja raa'ahkoihin ulompiin kerroksiin. Tähän vielä väliin kypsynyttä valkosipulia ja ripaus maukasta juustoa kruunaa kombon.

Miten tekisin paremmaksi? Joku sopiva hapanta terää tuova tekijä esim maustetusta etikasta pisaroina tai karpaloita/puolukoita/tjsp voisi olla kohdallaan. Lihaa jos kaipaisi kylkeen niin laadukkaat käristetyt raakamakkarat vahvan sinapin kanssa tulee ensimmäisenä mieleen. Sinappi voisi etikan korvata lihallisessa versiossa. Toisaalta myös medium(-) kypsät karitsan kyljykset sopisi myös varmaan liki täydellisesti, silloin kirpeät marjat etikan ja sinapin tilalle.
 
Viimeksi muokattu:
Miten tekisin paremmaksi?
En tiedä tuleeko parempi, mutta erilaista. Ruusikaalit uunivuokaan ja pohjalle pieni kerros kermaa, sen verran, että vesi ehtii haihtua ja kerma saa vähän ruskeaa väriä. Kerman sekaan perus maustesetti mistä tykkää, mm. tuo valkosipuli, suola ja pippuri on hyvä. Ruusukaaleja voi pyöritellä puolessa välissä ja ripotella myös juustoa päälle. Optiona balsamicoetikkaa, hunajaa tai dijon-sinappia.
 
unohit "sokerin", ruoko tai hinaja bestest :smoke: hyvännököinen setti kyllä gb1:llä. :)
sokeria laitetaan AINA ja KAIKKEEN. toki pippuripihviin riittää että sitä tulee soossiin. mutta maalaisjärkeä käyttäen tämänkin väittämän kanssa. (disclaimer)
 
Edellisessä lantussa on jo omaa makeutta jonkun verran kypsänä, mutta ei varmasti haittaa pieni extra hunajasta tai siirapista olisi. Kerma+uuni olisi muuttanut tuon luonteen - nyt kaalista kuului tulla myös tuoreutta ja "vihreää" fiilistä.

Tänään jatkui kaapin tyhjennys vege linjalla, aineeksi osui muutamat peruna ja porkkanat ja puolikas oliivipurkki, kaikilla kohtalona pannu. Maut sipulin ja valkosipulin lisäksi löytyi jostain etnisestä ruokakaupasta joskus mukaan tarttuneesta mausteseoksesta, josta ei hajua mitä kaikkea sisältää (ainakin kanelia ja juustokuminaa). Mukaan pääsi myös sunnuntaisista tortilloista yli jääneen korianterinipun jämät ja chili. Herkullinen kastike low fat (!) partaäijäjugurtista, savupaprikasta, ylemmästä mausteseoksesta ja hunajasta. Päälle vielä myllystä rouhaukset musta- ja rosepippuria sekä aiempaa parmesania murusina n. lusikallinen per annos.

oIuIcpO.jpg


Vähän rivon näköstä jotenkin :D
 
hans välimäelle olis liian sotkunen (raaka-aineiden tuhlausta) mutta mulle menis ääntä kohti aika pikasesti.
pari kaprista tohon, kiveksiä tai snadimpia. korvaa mm. sitruunan. :smoke:
 
Laitetaas tämmönen nyt esimerkiksi. Koskenlaskija-kermaperunoita, Ankanrintaa itse maustettuna, keitettyjä aurinko kasviksia. Valkoviiniä kaveriks.
DSC_0795.JPG
 
Uunipellillinen hyvää.

Täytteinä tonnikala, jauheliha, pekoni, sipuli ja valkosipuli. Taikinan rapeasta pohjasta kiitokset durumvehnäjauhoille.

DSC09484.JPG

DSC09493.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 227
Viestejä
4 490 078
Jäsenet
74 169
Uusin jäsen
tater

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom