Postaa kokkauskuvia

Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
10
Hienoa nähdä kuinka Laakkonen on kehittynyt kasasta ranskalaisia ruokaan jota voisi tarjoilla ravintelissa.
Vähän kuin Athoksen tarina siellä toisella paikalla.

Tekemällä oppii, hienoa!
 

sambba

Paneva hedonisti
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
205
Hei siistiä.... Uuni2 osto ollut mielessä itselläkin. Onko se oikeasti hyvä? Videoiden perusteella on. Meneepä rankasti OT:ksi. Pistäs @pablo aiheesta uusi lanka pystyyn niin jatketaan sielä.

p.s. komeen näkönen lätty!
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
14
On oikeasti hyvä! Sisäpinta nokeentuu aika lailla käytössä mutta muuten ei ole moitittavaa. Seuraavan kerran tulee käytettyä ja otettua kuvia varmaan tuossa kevätkesällä kun Uuni on nyt mökillä. :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
381
Ensimmäiset testailut 00-jauhoilla. Muuten onnistunut, mutta väriä ei tahtonut oikein tulla.
Joululahjaksi tuli uunikivi, joten täytynee jatkaa kokeilua.

Pohjana perus Margherita, jonka päällä vielä parmankinkkua.

Ohjeen otin aina niin innostavalta Gennarolta:



20161109_191819.jpg
 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 374
Ensimmäiset testailut 00-jauhoilla. Muuten onnistunut, mutta väriä ei tahtonut oikein tulla.
Joululahjaksi tuli uunikivi, joten täytynee jatkaa kokeilua.

Pohjana perus Margherita, jonka päällä vielä parmankinkkua.

Ohjeen otin aina niin innostavalta Gennarolta:



Normaalissa uunissa hiton vaikea saada 00 jauhoilla hyvää pizzaa. Melkein vaatii kunnon pizzauunin tai jonkun muun jossa lämpötilan saa yli 300C.

Parhaiten itellä on toiminut pizzakiven lämmittäminen ihan vastuksessa kiinni jotain 30 minuuttia, uuni täysillä ja tosiaan grillivastus päällä. En saanut silloinkaan kyllä muistaakseni tummumaan kunnolla, jäi vähän tuommoiseksi kuin sullakin.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
68
Pitihän näitä Perse-Laakkosen mättöjä testailla. Aivan herkkuateria, mutta eipä näitä voi vedellä kun max kerran kuussa :D köös kautta vöös

15871034_10212180186362414_1839652984_n.jpg
 
Liittynyt
15.12.2016
Viestejä
11
Tuli väsättyä pitkästä aikaa taas kotona burgereita. Kuitenkin vähän jäi pihvin osalta vähän harmillisen vajaaksi tuo elämys.

Yleensä jauhelihapihvit teen tyyliin jauheliha, kermaviili, kananmuna, sipulikeitto (murskattuna makua tuomaan), hieman korppujauhoja + mausteet.. Nyt kokeilin etsiä "Puhdasta lihan makua" ja tein pelkästään naudanlihasta pihvit (suolaa+pippuria). Kuitenkin tuo jäi jotenkin vajaavaiseksi tai paistaminen ei vain toiminut kuten olisin toivonut.. Lisäksi vanhana pikaruokalatyöntekijänä heitin tietysti juuston pihvin alle tottumuksesta, vaikka päälle paistovaiheessa sulamaanhan tuo olisi kannattanut.. Noh opitaan ensi kerralle.

Kylkeen vähän uuniranuja + colaa.

burgeri1.PNG
 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 374
Tuli väsättyä pitkästä aikaa taas kotona burgereita. Kuitenkin vähän jäi pihvin osalta vähän harmillisen vajaaksi tuo elämys.

Yleensä jauhelihapihvit teen tyyliin jauheliha, kermaviili, kananmuna, sipulikeitto (murskattuna makua tuomaan), hieman korppujauhoja + mausteet.. Nyt kokeilin etsiä "Puhdasta lihan makua" ja tein pelkästään naudanlihasta pihvit (suolaa+pippuria). Kuitenkin tuo jäi jotenkin vajaavaiseksi tai paistaminen ei vain toiminut kuten olisin toivonut.. Lisäksi vanhana pikaruokalatyöntekijänä heitin tietysti juuston pihvin alle tottumuksesta, vaikka päälle paistovaiheessa sulamaanhan tuo olisi kannattanut.. Noh opitaan ensi kerralle.

Kylkeen vähän uuniranuja + colaa.

Itte en oikein uskalla laittaa tarpeeks suolaa ja pippuria siihen pihvin päälle, koita ens kerralla vähän enemmän maustettuna. Olihan myös rasvaista lihaa? Jos on jotain 10% niin jää helposti mauttomaksi. Myös jotain sian rasvaa voi sotkea jauhelihaan mukaan, tuo hyvin makua.

Ainiin ja tietty kun kärtsää vähän pihviä oikein kuumalla pannulla niin tulee hyvää makua!
 

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Nyt loppui dieetti! Ei vaan pälli kestä tympeän makuista kuivakkaa kananrintaa ja pahanmakuisia kasviksia joilla ei lähde nälkä eikä tule kylläinen olo. Kas tässäpä perinteinen nugetit & ranet-setti kuorrutettuna kermakastikkeella ja runsaalla ketsupilla. Paljon mausteita. Tuossa on n. 1 kilo evästä. Ihan perhanan hyvää ja tuli ähky eli hyvä olo.

 

Bbs

Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
174
Parhaimman hampurilaispihvin saa tehtyä rasvaisemmasta jauhelihasta. Pippuria sekä suolaa. Kermaviilit sekä kananmunan voi unohtaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
15.12.2016
Viestejä
11
Itte en oikein uskalla laittaa tarpeeks suolaa ja pippuria siihen pihvin päälle, koita ens kerralla vähän enemmän maustettuna. Olihan myös rasvaista lihaa? Jos on jotain 10% niin jää helposti mauttomaksi. Myös jotain sian rasvaa voi sotkea jauhelihaan mukaan, tuo hyvin makua.

Ainiin ja tietty kun kärtsää vähän pihviä oikein kuumalla pannulla niin tulee hyvää makua!
Parhaimman hampurilaispihvin saa tehtyä rasvaisemmasta jauhelihasta. Pippuria sekä suolaa. Kermaviilit sekä kananmunan voi unohtaa.
Jep, taisi tällä erää olla liian vähärasvaista jauhelihaa, kun ei siihen tullut huomiota paljoa kiinnitetettyä. Ja tosiaan tuo "seos" toimii paremmin lihapullissa jne, mutta ehkä hampurilaispihvit ovat oma lukunsa. Idea tähän jotenkin heräsi Friends & Brgrs käynnin jälkeen. Heillä tuo pihvi tuntui olevan ns puhtaasti jauhelihapohjainen (tietty ehkä laadukkaampaa lihaa) ja tuo omaan makuhermoon iski kyllä ihan 10-0. Vastaavaan en muualla olekkaan törmännyt.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 261
Vaikka rasvaisesta lihasta saa toki mehevimmät pihvit, ei se välttämättömyys ole hyvään makuun ainakaan omaan suuhuni. Hirvestäkin saa hyvät ja erilaiset hampparit, vaikka kuivaa ja rasvatonta lihaa onkin. Sikanautahampparit taas on vähän mitäänsanomattomia, vaikka rasvaista lihaa onkin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
58
Vanhalla foorumilla oli paljon puhetta snellmanin kunnon naudan pihvijauhelihasta ja sitä on kulunut jo useampi pötkö. Jos on vähärasvaista lihaa niin sinnehän voi halutessaan sotkea vaikka pekonin paloja antamaan rasvaisuutta.

Kastikkeeksi teen aina super helppoa ja hyvää ketsuppi pohjaista BBQ-kastiketta. Nyt kokeilin tehdä sämpylätkin itse. Muuten onnistui hyvin mutta kaikki seesamin siemenet irtosi halkaisussa, oisko kellään vinkkiä miten ne saisi tarttumaan?
 

Jormuli

Vaakakapinoitsija
Premium-jäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
66
Mitä nämä on? Dippiä ja... ?
Hyvän näköistä evästä, tuli nälkä :hungry:
Muistaakseni kermaviiliä ja turkkijugurttia sekaisin dippinä.

Nuo on leivitettyjä sipuleita ja uppopaistettu.

Blooming Onion nimellä löytyy kuvia netistä.

Pitäis joskus yrittää uusiksi :joy:
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 261
Ranet näyttää rapeilta ja hyvin maustetuilta.
Jäätävä vuori ketsuppia päällä kyllä pistäisi kippaamaan koko lautasen suoraan roskiin. Miksi pilaatte ruuan tuolla maut peittävällä esanssisella paskalla? :rage:

Mutta on kyllä aivan 10/10 näköisiä leipiä ainakin noin ulkoisesti!!!
 

Jormuli

Vaakakapinoitsija
Premium-jäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
66
Ranet näyttää rapeilta ja hyvin maustetuilta.
Jäätävä vuori ketsuppia päällä kyllä pistäisi kippaamaan koko lautasen suoraan roskiin. Miksi pilaatte ruuan tuolla maut peittävällä esanssisella paskalla? :rage:

Mutta on kyllä aivan 10/10 näköisiä leipiä ainakin noin ulkoisesti!!!
Ei sitä nyt niin paljon ole. :rolleyes:

Muutenkin herkkudisheissä pitää välillä muistaa veli brycifanin luomuksia ja käyttää ketsuppia.
 

H0rna

Oberste Führer
Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 178
Itsehän laitoin taannoin vähän hirvenpaistia :) Noin parikiloinen köntti :geek:

 

Bbs

Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
174
Ei sitä nyt niin paljon ole. :rolleyes:

Muutenkin herkkudisheissä pitää välillä muistaa veli brycifanin luomuksia ja käyttää ketsuppia.
Aikasemmassa postauksessasi oli hyvännäköistä pizzaa. Varsinkin pohja.

Viittitkö pohjan reseptiä paljastaa?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Jormuli

Vaakakapinoitsija
Premium-jäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
66
Aikasemmassa postauksessasi oli hyvännäköistä pizzaa. Varsinkin pohja.

Viittitkö pohjan reseptiä paljastaa?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Hatusta vedellää mutta erikoisvehnäjauhot, vesi, suola, hiiva tai juuri - joskus maitoa veden tilalla.
 
  • Tykkää
Reactions: Bbs
Liittynyt
06.01.2017
Viestejä
50
Ihanko kotiuunilla Jormuli on noin hyvännäköisesti paistuneet pizzat saanut?
 
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
131
Onko jeppejehu kokki ammatiltaan? On kyllä hienosti otettuja kuviakin. Suikaleetkin niin tarkkaan leikattu yms ;)
 

Jormuli

Vaakakapinoitsija
Premium-jäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
66
Onko jeppejehu kokki ammatiltaan? On kyllä hienosti otettuja kuviakin. Suikaleetkin niin tarkkaan leikattu yms ;)
Veikkaan että body is temple :smoke:

Eli ruuasta ja treenistä kiinnostunut henkilö :comp:


On kyllä vuosia ollut parhaimman näköiset setit näin niinku kokonaisuudessaan sampin foorumeilla. Turkkijugurtti tosin hiutaleina yhdessä noissa kuvissa, pakko keksiä jotain kateellisena. :tup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
593
Onko jeppejehu kokki ammatiltaan? On kyllä hienosti otettuja kuviakin. Suikaleetkin niin tarkkaan leikattu yms ;)
en ole kokki, hoidan mieltä työkseni

Veikkaan että body is temple :smoke:

Eli ruuasta ja treenistä kiinnostunut henkilö :comp:


On kyllä vuosia ollut parhaimman näköiset setit näin niinku kokonaisuudessaan sampin foorumeilla. Turkkijugurtti tosin hiutaleina yhdessä noissa kuvissa, pakko keksiä jotain kateellisena. :tup:
no treenistä ja ruoasta kyllä kiinnostunut, mutta kroppa on temppeli vain osan vuodesta, herkut vie ikävästi mennessään ja temppeli turpoaa :grumpy:

Kiitos positiivisesta palautteesta. Voisi kuvata enemmän, mutta nyt muksu kun on ei ole oikein aikaa tai jaksamista eikä muistakaan. Jotain uutta settiä on kameralla, jahka jaksan siirrellä niin laitan tänne
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
2 133




Eli siis beef jerkyä. Ensimmäistä kertaa teen..
Note to self: pakasta sitä lihaklönttiä kauemman että se on helpompi leikata, ei tulisi niin eri paksuisia.. Tätä kirjoittaessa paksummat slaissit on vielä uunissa.

Kilo naudan sisäpaistia ja marinaadin pohjana se perinteinen
  • Worcester soosia
  • Soija soosia
  • Mustapippuria myllystä
  • Valgosibali jauhetta
  • Sibali jauhetta
  • Cayenne jauhetta
  • Savustettua paprikajauhetta (en laittanut paljon, savun maku ei niin nappaa)
Lisäksi vielä
  • Korianterin siemeniä
  • Pari punaista chiliä pilkottuna
  • Yhden sitruunan kuori raastettuna
Marinoitui melkein 24h kun oli vähän kiireinen päivä.
Uuni mallia kiertoilma ja lämpötila huitelee jossain 40-50 välillä.

Seuraavalla kerralla
  • Sitruunan tilalle lime ja vois sitä mehuakin laittaa sinne marinaadiin.
  • 88% jolokia tahnaa pari lusikallista, miksi kuvittelin että punaisesta chilistä tulisi jotain makua..
Sisäpaisti möhkäle painoi 980g, haaskeetta tuli erittäin vähän kun rasvaa lihassa ei ollut nimeksikään.
Sanotaan siis vaikka 970g > koko saalis oli 370g eli ~2.6:1
 
Viimeksi muokattu:

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Tänään oli vaihteeksi pizzapäivä ja tein tällä kertaa pohjan pelkästään Durumjauhoista. Pohjasta tuli kerrankin ohut ja rapea.

Päätäytteinä: Jauheliha, palvirouhe, sipuli, valkosipuli, pieneksi pilkottu meetvursti ja paprika sekä sinihomejuustomurut.

Kastikkeen tein tällä kertaa uudesta paseeratusta chilillä maustetusta tomaattisoseesta ja pikkupurkillisesta tomaattipyrettä.

Kyökissä on vähän huono valaistus, mutta kai kuvista saa jotenkin selvää.

DSC09166.JPG

DSC09166.JPG
 

Liitteet

Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 374




Eli siis beef jerkyä. Ensimmäistä kertaa teen..
Note to self: pakasta sitä lihaklönttiä kauemman että se on helpompi leikata, ei tulisi niin eri paksuisia.. Tätä kirjoittaessa paksummat slaissit on vielä uunissa.

Kilo naudan sisäpaistia ja marinaadin pohjana se perinteinen
  • Worcester soosia
  • Soija soosia
  • Mustapippuria myllystä
  • Valgosibali jauhetta
  • Sibali jauhetta
  • Cayenne jauhetta
  • Savustettua paprikajauhetta (en laittanut paljon, savun maku ei niin nappaa)
Lisäksi vielä
  • Korianterin siemeniä
  • Pari punaista chiliä pilkottuna
  • Yhden sitruunan kuori raastettuna
Marinoitui melkein 24h kun oli vähän kiireinen päivä.
Uuni mallia kiertoilma ja lämpötila huitelee jossain 40-50 välillä.

Seuraavalla kerralla
  • Sitruunan tilalle lime ja vois sitä mehuakin laittaa sinne marinaadiin.
  • 88% jolokia tahnaa pari lusikallista, miksi kuvittelin että punaisesta chilistä tulisi jotain makua..
Sisäpaisti möhkäle painoi 980g, haaskeetta tuli erittäin vähän kun rasvaa lihassa ei ollut nimeksikään.
Sanotaan siis vaikka 970g > koko saalis oli 370g eli ~2.6:1
Mimmoinen koostumus tuli? Voiko verrata esim näihin yleisimpiin mitä nyt Citymarketeista ja Prismoista saa? Näyttää vähän kuivemmalta.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
2 133
Mimmoinen koostumus tuli? Voiko verrata esim näihin yleisimpiin mitä nyt Citymarketeista ja Prismoista saa? Näyttää vähän kuivemmalta.
Koostumus (ja maku tietenkin) oli minun mielestä sen verta hyvä että nuo ei kauaa kestä ja pitää tehdä pian uudestaan. Appiukollekin vein purnukan ja kuulemma jo syöty.

En ole kovin usein syönyt kuivalihaa joten marketti lihoista ei ole kokemusta joten en voi verrata.
Jos nettiä on uskominen niin useimmiten kuivaliha menettäisi puolet aloituspainostaan kosteudessa eli 2:1 ratio, ja low moisture jerky olisi 3:1.
Tämä satsi oli ~2.6:1 eli siitä kuivemmasta päästä mutta ei kuitenkaan mitään raps kraks katki poikki.
Tuo kuivaamani liha taipuu kuitenkin ihan hyvin ja saa sitä revittyäkin.

Niin ja kyllähän se kuivalta näyttää mutta kuten viestiin spoilerin taakse kirjoitinkin niin kuvaa ottaessa paksuimmat slaissit olivat vielä uunissa ts. nuo kuvan valmiit jerkkyt oli ne ohuimmat.
Ensimmäistä kertaa kun tein niin oli siinä vähän hakemista sen uunin lämpötilan kanssa ja aivopieruna kuivaus lähti käyntiin astetta nopeampaa kuin oli tarkoitus, tämän varmasti vaikuttaen siihen ulkonäköön..

Seuraavalle kerralle nyt pitäisi selvittää että mitä leikkuuta käytän. Sisäpaisti toimi ihan hyvin mutta onhan niitä vaihtoehtoja..
Jenkkien ehdotuksissa näkynyt kuvetta (flank steak), pyöröpaistia, top round eli oliko se sitten paahtopaisti ja niin edelleen.
Hyllykallion Prisman lihatiskillä oli niinkin huikea valikoima että sisäpaistin lisäksi entrecote, sisäfilee ja ulkofilee. Täytyy kierrellä, katsella ja kysellä mitä on tarjolla muissa kaupoissa.
Vai pitäisiköhän jatkaa vielä kerran tai kaksi sisäpaistilla ja hioa "taitoja" sen kanssa, kohtuullisen hintainenkin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
593

Possun sisäfile kuutioiksi, ruskistin ja pataan paprikan, sipulin ja chorizopalojen kanssa. Maustepippuria reilusti.
Veteen sekotettua vehnäjauhoa laitoin jossain vaiheessa että sai kastikkeisempaa.
Mikrotettua puikulaperunaa ja porkkanaa paahdoin uunissa, päälle lehtipersiljaa

Parhaiten olisi sopinut lapa tms, mutta kun oli sisukkaa niin sitä sitten.
Myös kanaa ajattelin, teen joku kerta, siihen sitten korianteria

Halpa annos lopulta, chorizomakkara makso varmaan 3euroa 300g, meni siitä puolet, possu jonkun 5€ puoli kiloa.
0,50€ makso paprika about.






naudan ulkofile, chipotlemajoa, korianteria + grillattua ananasta, munakoisoa, paprikaa, kesäkurpitsaa ja maissia chilillä

Ensi kerralla pelkkää lihaa, majoa ja korianteria + grillattu ananas. Suusta valuu kuola kun muistelen miten hyvää oli ja miten hyvin natsas maut

nauta oli 16.90€kg
ananas 1,5€kg
maissi varmaan 2€ 2kpl





välipala elikkäs täysjyvävehnätortilla, piparjuurituorejuusto, graavilohi ja kylmäsavustettu lohen mäti
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
74
Päätin tehdä munakkaan pitkästä aikaa.

Ensin paprikaa, sipulia, kirsikkatomaatteja ja parsakaalia pannuun öljyn ja voinokareen kera:


Kun kasvikset alkoivat olla jo hieman pehmenneitä, niin laitoin niistä osan sivuun ja kaadoin munaseoksen pannuun loppujen kasvisten kaveriksi:


Kananmunien kypsyessä kippasin sivuun laitetut kasvikset takaisin pannulle savupalvin kanssa:


Sitten vain munakas kaksinkerroin ja annos lautaselle:



Hyvää tuli, vaikka täytettä oli aivan liikaa. Ensi kerralla parsa jää pois, paprika+sipuli+tomaatti+palvi vaikuttaisi aika maukkaalle ja ruokaisalle yhdistelmälle.
 

luuponen

   ✜
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
529
Mallaspossun poskia. Rämmäleet poskista veitsellä pois ja pintapaiston jälkeen leivinuuniin jälkilämpöön. Vähän meni pitkäksi (mutta poskien kohdalla saakin mennä) kun neste meinasi huventua tarkkaamattomuuttani olemattomiin.
Lopullinen annos sisältää siis poskia, pottuva, maa-artisokkaa, tomatia, herneenversoja, puolukkasurvosta sekä punaviinisoossia jota hieman lirahti reippaanlaisesti lautaselle. :D

Erittäin syvä ja vahva maku nuissa poskissa. Harvinaista herkkua, suosittelen vahvasti. :esmoke:


WP_20161228_18_20_24_Pro.jpg WP_20161228_18_41_47_Pro.jpg WP_20161228_18_43_22_Pro.jpg WP_20161229_09_40_29_Pro.jpg WP_20161229_17_18_46_Pro.jpg
 

jjjjussi

pelinjohtaja
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 106
Alkaa olemaan nälkä. Jauhelihaa ja paketti makaronia kaapissa. Ei noista nyt kummoista settiä aikaan saa, mutta mausteita löytyy. Ehkä tännekin voisi jotain kuvaketta laittaa. Mutta ei vielä. Kokkailu ahdistaa.
 

sambba

Paneva hedonisti
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
205
Naudan sisäpaistia, viherpippurikastike, palsternakkapyré, karamellisoidut sipulit ja salaattia kylkeen. Hyvää oli, mutta paisti olisi saanut kyllä olla vain 53 - 55 asteista. Nyt 58 ja hieman liian kypsää.

IMG_0336.JPG
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 638
Viestejä
4 186 804
Jäsenet
70 774
Uusin jäsen
Berch

Hinta.fi

Ylös Bottom