Postaa kokkauskuvia

Liittynyt
14.04.2022
Viestejä
296
Aurinkoinen sää houkutteli grillaamaan. Tänään tein ruoaksi kana-kasvis-pitoja, joissa oli
  • timjami-rosmariiniöljyssä marinoituja broilerin paistileikkeitä (kypsennetty vartaassa)
  • kolmen väristä paprikaa, makeasipulia, punasipulia ja kesäkurpitsaa (kypsennetty vartaassa)
  • grillipaahdettu uuden sadon kaali (kaali neljään osaan ja paahtaminen oikein kuumassa grillissä)
  • tsatsikimukaelma (kurkkuraastetta, minttua, valkosipulia, persiljaa, ruohosipulia, turkkilaista jogurttia, majoneesia, suolaa ja pippuria)
VID_20240519_140105.gif

Aluksi hiilikorit grillin reunoilla

VID_20240519_151905.gif

Lopuksi hiilikorit enemmän vartaiden alla, jotta vartaat saivat edes vähän väriä.

IMG-20240519-WA0024.jpg

IMG_20240519_153325.jpg
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
138
Bolognesekastikkeen teosta ei muuten löytynytkään kuvia, mutta pääpiirteittän aineet: pari isoa keltasipulia, yksi sellerinvarsi, 6kpl valkosipulinkynsiä, 800g naudan jauheliha (17%), pekonia muutama siivu (leikataan toki pieniksi kuutioiksi), tomaattipyrettä 50-100g, kaksi lihaliemifondia, Mutti hieno tomaattimurska 2 purkkia + vettä saman verran, hunajaa (tai sokeria) ruokalusikallinen.

Käristelee jauhelihat pannulla ja maustaa oman maun mukaan. Ja punaviini myös jauhelihan sekaan 1,5-2dl ja kiehuttelee suurimman osan nesteistä pois. Kattilassa tulee ensin käristettyä pekonia, lisää sipulit ja selleri sekä paistelee hetken. Tämän jälkeen valkosipulit ja tomaattipyre, jolle hieman lämpöä. Jauhelihat sekaan ja tomaattimurskat ja muut perään. Haudutellaan juuri ja juuri kiehuen n. 6 tuntia. Loppupuolella lisätään hujana (tai sokeri) ja myös vajaa 1 dl maitoa.

Määristä vielä sen verran, että valkokastike menee itsellä käytännössä aina kaikki käyttöön. Mutta bolognesekastiketta voi jäädä hieman yli, tämän voikin sitten laittaa vaikka pakkaseen seuraavaa tarvetta odottamaan.

Ja loput viinit meneekin omaan napaan siinä ruokaa laitellessa...


Kasailu vuokaan siten, että pohjalle kerros bolognesekastiketta ja perään myös valkokastike. Näiden päälle tuorepasta. Toistetaan tämä sama kaava neljän kerroksen verran. Päällimmäiseen kerrokseen tulee hieman enemmän valkokastiketta ja juustoraaste päälle.








Nakataan 200C uuniin folion kanssa puoleksi tunniksi.

Otetaan folio pois ja jälleen puoli tuntia samassa lämmössä. Kannattaa laittaa myös pelti tai muu suoja pohjalle, saattaa vähän tulla ainekset yli...


Ja valmista on!


Kaikista vaikein etappi onkin heti uunista ottamisen jälkeen. :) Pitäisi antaa rauhassa vetäytyä ennen leikkaamista. Mieluiten jopa tunnin ajan, mutta vähintään puoli tuntia.
Lasse on kyllä sapuskoiden kuningas. Itsellänikin on resepti viilautunut monta vuotta ja alkaa hipoa täydellisyyttä. Sellainen kokeilemisen arvoinen vinkki, että kasaamisen jälkeen pitää vuokaa raakana yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä vasta uuniin, tekee mun mielestä paremman koostumuksen ja mautkin tuntuu parantuvan.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
128
No nyt tuli nälkä.


Mitäs nää on?
Korealaisia gochujang-kurkkuja. Tein suurin piirtein näin:

Yksi kurkku leikattuna n. 0.5 cm siivuiksi
2 tl suolaa
1.5 rkl gochujangia
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl tummaa soijaa
1 tl paahdettua seesamöljyä
1.5 rkl hunajaa
1 pieni valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl seesamin siemeniä.

Pese ja leikkaa kurkku. Laita kurkut siivilään ja levitä suola niiden päälle tasaisesti. Anna valuttaa n. 20min.
Tällä välin voi tehdä kastikkeen eli sekoittaa loput ainekset keskenään.
20min jälkeen huuhtele kurkut kylmän veden alla huuhdellaksesi ylimääräiset suolat pois.
Kuivaa paperilla kurkut jotta ylimääräinen kosteus saadaan pois. Sitten vaan kurkut ja kastike sekaisin huolellisesti kulhossa. Antaisin olla 15-30min jääkaapissa maustumassa ennen tarjoilua.

Oikeen hyvä lisuke esim paistetun riisin kanssa.
 
Liittynyt
19.06.2018
Viestejä
691
Lasse on kyllä sapuskoiden kuningas. Itsellänikin on resepti viilautunut monta vuotta ja alkaa hipoa täydellisyyttä. Sellainen kokeilemisen arvoinen vinkki, että kasaamisen jälkeen pitää vuokaa raakana yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä vasta uuniin, tekee mun mielestä paremman koostumuksen ja mautkin tuntuu parantuvan.
Tähän sama, eli kunnon lasse on vaan niin hyvää! Nyt on kaks kertaa onnistunut toi valkokastike (ja sitä myötä lasagne) tosi hyvin kun laitettiin siihen sekaan raastettua mozzarellaa (en ihan tarkkaan tiedä mitä muuta tuossa muuttui,mä teen kaikkea muuta ja rouva hoitaa ton valkokastikkeen) ja muutenkin onnistunut se puoli että lasagne on jäänyt hyvin kosteaksi/meheväksi eli ei oo kuivanu siitä pinnalta kuten joskus aiemmin.


Edit, taisinkin kysellä muutama kk sitten täällä tosta lasagnen mehevyydestä ja tosiaan sen jälkeen on kaksi kertaa onnistunut niin hyvin että suurin ongelma on se että meinaa syödä itsensä kipeäksi :lol:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
26.03.2020
Viestejä
37
Lasse on kyllä sapuskoiden kuningas. Itsellänikin on resepti viilautunut monta vuotta ja alkaa hipoa täydellisyyttä. Sellainen kokeilemisen arvoinen vinkki, että kasaamisen jälkeen pitää vuokaa raakana yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä vasta uuniin, tekee mun mielestä paremman koostumuksen ja mautkin tuntuu parantuvan.
Hei,

Tuota vinkkiä ihan elämää helpottaakseni olisi tarkoitus muuten kokeilla joku kerta! Se toisi kyllä joustavuutta tarjoilun kannalta. En tiedä miten paistoaikoihin vaikuttaisi, mutta kokeilemalla selviää.
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
138
Hei,

Tuota vinkkiä ihan elämää helpottaakseni olisi tarkoitus muuten kokeilla joku kerta! Se toisi kyllä joustavuutta tarjoilun kannalta. En tiedä miten paistoaikoihin vaikuttaisi, mutta kokeilemalla selviää.
Ite pidän noin 40 min ja 180 astetta niin hyvä tulee.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 020
Eilen airfryerissa porsaan kermamarinoitua pihvifilettä (ulkofilee), johon tein lopuksi vielä juustokermakastikkeen ja ruohosipulia päälle.

Sisälämpötila 77°C astetta pois ottaessa.

DSC07969.JPG
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
313
Tuli taas kaasu-uunilla tehtyy pizzaa :
Millennium Falcon.
Jos nyt pari Tie-hävittäjän kamikazea vasempaan alalaitaan vielä ja oltais siellä. Hieno tuotos joka tapauksessa, toivon mukaan kukaan ei saa virtuaalista kurkkuotetta jos sanoo vastaan :p
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 836
Kuningatarrahkalla
Rouva DonX teki taas omanpihan raparpereista
Oon lähes kaikkiruokainen, mut raparperia en voi sietää. Perhana kun tuputetaan usein just jotain raparperipiirakkaa tai -kiisseliä kyläpaikoissa suurena herkkuna. :rolleyes: Peukkua silti. Ens kerran mustikkaa raparperin tilalle.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 836
Oma viritelmä. Pohjalla salaattia, seuraavaksi jauhelihapihvi, jonka päällä viherpippurikoskenlaskijaa ja ylimpänä paistettua punasipulia ja paprikaa. Syödessä heitin päälle vielä Auran ranch -burgerkastiketta. Toimiva setti.
jauhelihapihvi.jpg
 
Liittynyt
19.11.2020
Viestejä
218
pulled.jpg
brisket.jpg

Kerrostaloasujan pulled pork ja brisket.
Sous videllä 73,5'c kylpyyn, possu 24h ja nauta 36h. Possuuun pieni glaseeraus kastikkeiden kanssa airfryerissä, briskettiin pienet pintavärit ilman kastikkeita. Lihat Wotkinsilta, iso peukku heille nimittäin brisketissä oli kunnolla rasvaa mukana ja possu oli heidän toimestaan pintasavustettu.
Rubeina possulla suola/pippuri/cayenne/savupaprika/ruokosokeri/korianteri/juustokumina, naudalla savusuola/mustapippuri/chipotle.

Kastikkeina itse keitelty Jim Beamilla höystetty (ehkä hieman liian) makea "perinteinen," sekä tölkkipersikoista ja habanerosta (+etikat ja suolat) sävelletty hedelmäinen. Jälkimmäinen oli oma suosikki. Lisukkeena itse tehty coleslaw ja testissä HK:n mac'n'cheese (oli ihan ok!)
 
Liittynyt
19.06.2018
Viestejä
691
Kastikkeina itse keitelty Jim Beamilla höystetty (ehkä hieman liian) makea "perinteinen," sekä tölkkipersikoista ja habanerosta (+etikat ja suolat) sävelletty hedelmäinen. Jälkimmäinen oli oma suosikki. Lisukkeena itse tehty coleslaw ja testissä HK:n mac'n'cheese (oli ihan ok!)
Millaisia noi soosit siis oli? Oliko siis pohja mehuista mitä tuli sous vide -kypsennyksessä? Mun pitäis keksiä/kokeilla uusia juttuja just glaseeraukseen mutta muutenkin hyvät soosi-ideat kiinnostaa aina, olen näissä aika noviisi, yleensä glaseeraus on jotain grillauskastikkeiden yhdistämistä ja sekaan ehkä hunajaa+chiliä.
 
Liittynyt
19.11.2020
Viestejä
218
Millaisia noi soosit siis oli? Oliko siis pohja mehuista mitä tuli sous vide -kypsennyksessä? Mun pitäis keksiä/kokeilla uusia juttuja just glaseeraukseen mutta muutenkin hyvät soosi-ideat kiinnostaa aina, olen näissä aika noviisi, yleensä glaseeraus on jotain grillauskastikkeiden yhdistämistä ja sekaan ehkä hunajaa+chiliä.
Niitä voi toki käyttää, mutta tällä kertaa en laittanut mukaan kun kastikkeet meni myös kasvissyöjien käyttöön. voi myös olla jotain vaikutusta säilyvyyteen kun siellä on rasvaa mukana, mutta en mene tästä takuuseen.

reseptiikka osapuilleen (ei itse tule juurikaan yleensä mitattua :))

"perinteinen" BBQ-kastike

- n. 2,5 dl sokerillista kokista
- n. 2,5 dl ketsuppia
- n. 1 dl etikkaa (itsellä omenaviini, muutkin käy)
- n. 200g fariinisokeria
- 1 rkl savupaprikaa
- 1 rkl cayennepippuria
- 1 tl korianteria (jauhettu)
- 1 tl juustokuminaa
- suolaa maun mukaan
- "kaulallinen" Jim Beamia (0,7l pullosta eli varmaan joku 4-5cl?)

kaikki sekaisin kattilaan, kiehautus keskilämmöllä välillä sekoitellen (ettei sokerit tmv. pala pohjaan.) tätä voi helposti tuunata haluamaansa suuntaan. itsellä tuli tällä turhan makea, mutta se ei loppujenlopuksi haitannut tuon brisketin kanssa

Habanero-persikkakastike

- 2 habaneroa
- iso tölkki persikoita mehussa
- n. 0,5-1dl etikkaa (itsellä omenaviini, muutkin käy)
- n. 2tl suolaa

habaneroista kannat pois (halutessaan myös siemenkodat,) sekaisin muiden aineiden kanssa astiaan. sauvasekoittimella sileäksi, kattilaan ja kiehautus keskilämmöllä (tai halutessaan voi keitellä tiiviimmäksikin.) ehkä jättäisin persikkatölkin mehut ensi kerralla pois, jotta tulisi suoraan vähän tiiviimpää. tämäkin helposti tuunattavissa haluttuun suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 378
1719316164936.png


Marttojen ohjeella tein juuri pikkelöityjä punasipuleita. Juhannuksena tuli testattua itsetehtyjen hampurilaisten välissä ja toimi vallan mainiosti. Vahva suositus.
 
Liittynyt
01.12.2019
Viestejä
233
Olen myös samaisella 3-2-1 reseptillä paljon pikkelöinyt. Käytössä yleensä valko/punaviinietikka tuotteesta riippuen.

Nyt uutena projektina hapanjuurileipä. Ensimmäiset jäivät kovin sitkeiksi, vaikka maku olikin hyvä. Nyt kolmatta työstin hieman enemmän ja kohosi sitten paremmin. Oli paljon ilmavampi ja parempi suutuntuma. Jatkossa sitten kokeiluja eri jauhoilla
 

Liitteet

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 020
Tehtiin tyttären kanssa hampurilaiset ja siirrettiin nälkää myöhemmäksi.

Ei noista mitään hienoja tullut, mutta maistui ihan hyvältä


Pihvi:
• 2 x 150g naudan jauhelihaa
• Pippuria
• Suolaa
• Sipulia
• Kuivattua mausteyrttiseosta

Täytteet / hampurilainen:
• 4 x HK Amerikan Pekoni® Smoky BBQ
• 2 x cheddarjuustoa
• Ketchuppia
• Kurkkumajoneesia
• Felix maku viipalekurkkuja

DSC08133.JPG DSC08130.JPG
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 767
Tehtiin tyttären kanssa hampurilaiset ja siirrettiin nälkää myöhemmäksi.

Ei noista mitään hienoja tullut, mutta maistui ihan hyvältä


Pihvi:
• 2 x 150g naudan jauhelihaa
• Pippuria
• Suolaa
• Sipulia
• Kuivattua mausteyrttiseosta

Täytteet / hampurilainen:
• 4 x HK Amerikan Pekoni® Smoky BBQ
• 2 x cheddarjuustoa
• Ketchuppia
• Kurkkumajoneesia
• Felix maku viipalekurkkuja

Mikä sämpylä?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 767
Samoja mitä itekkin yleensä käytän.

Nää on tosin mun suosikkeja:
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 822


Jos syö käsin kannattaa koittaa myös pehmeää perunasämpylää. Sitä ei kannata paistaa rapeaksi esim. leivänpaahtimessa kun se kuohkeus ja pehmeys katoaa, vähän vain lämmittää grillissä tai mikrossa. Testasin "kaikkia" kaupan hampurilaissämpylöitä valmiiden mikrojauhelihapihvien kanssa ja tuo oli parhaimman makunen, vaikka suurin ero onkin rakenteessa.




Iso suositus myös hampurilaistaskuille/grillitaskuille. Maistuukin paremmalle kun ei tarvi miettiä räpimistä, tai sitä tuliko liikaa täytteitä. Pysyy siistinä.
 
Liittynyt
19.11.2020
Viestejä
218

nämä ovat itselle parhaat kaupan burgerisämpylät tällä hetkellä. löytyy ainakin S-Marketeista ja K-Supereista pääkaupunkiseudulla.
 
Liittynyt
19.11.2020
Viestejä
218
kokeilussa focaccia prinsessalla. uumoilin, että koko taikina saattaisi olla liian paksu paistettavaksi, joten puolitin. etiäinen osui oikeaan - pohja oli vielä vähän raaka pinnan ollessa jo rapea ja kullanruskea. leipä vuoassa ympäri ja muutama minuutti lämpöä pohjallekin.
lopputulos perinteistä focacciaa paljon ohuempi ja rapeampi, mutta toimi oikein hyvin kun latasi sisään täytteeksi pesto/mortadella/rucola/tomaatti/mozzarella
 

Liitteet

Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
247 424
Viestejä
4 315 134
Jäsenet
72 031
Uusin jäsen
snowman233

Hinta.fi

Ylös Bottom