Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Kirjoitelkaa about ohjeita näihin yliherkullisen näköisiin ruokiinne niin tyhmempikin osaisi kokeilla niitä :)
 
Terve vaan kaikille.

Olen uusi asiakirjoittaja ja olen saapunut nostamaan keskustelun tasoa. Aika hyvän näköisiä settejä tuossa edellisellä sivulla mutta kovin pienen näköisiä annoksia. Ei kai noilla aikuinen ihminen saa nälkää taltutettua saati tule kylläiseksi? Vertailun vuoksi laitoin äsken reilut 500 grammaa raneja ja saman verran kananuggetteja ja päälle kermakastike. Helvetisti mausteita ja sopivasti ketsuppia. Kyllä lähti nälkä ja oli ihan pirun hyvää.

W6a6eNT.jpg
 
eDQ7sXA.jpg

timjami


n6RTwlG.jpg


400g naudan paistijauhelia, 2kpl valmiiksi kypsiä punajuuria (myydään kolmen seteissä) Heikkilän yrttisuolaa ja mustapippuria





KAEHMqN.jpg

sekoitus. ois kyl varmaan menny se kolmaskin mutten enää jaksanu raastaa


5TXtKzo.jpg


perinteinen perunamuussi, heitin päälle vielä aurajuustoa (lidlin kopio) makua antamaan.
 
lambipyörylöitä maustejogurttitomaattikastikkeessa tjs

o3rTgZi.jpg

TzvltW3.jpg

en muistanut ostaa paseerattua tomaattia niin tein soseen itse, eli pari isoa tomaattia ja purkin pohjalla olleet aurinkokuivatut tomaatit soseutin. sekaan garam masalaa, juustokuminaa, chipotlea ja suolaa


lAlZ0n6.jpg

400g jauhelia, sekaan punasipuli, valkosipuli, persilja, suolaa ja mustapippuria

ju9OEYE.jpg

palloiksi


PEHAB8M.jpg

kunnon ruskistus, joo on vähän paskanen kun edelliset safkat parin tunnin takaa siinä vielä
soosia keittelin ensin kasaan hissukseen jonkun tunnin, sitten turkkilaista jogurttia pari desiä ja pallukoiden kanssa hautu miedossa lämmössä ehkä jonkun tunnin tjs.

NghniQD.jpg


Mikrossa syvällä lautasella lämppäsin veden ja kevyesti suolatun couscousin kiehumispisteeseen ja annoin levätä. Sekoitin välillä vähän ettei ole ihan kökkäreistä. Sekaan tuoretta korianteria ja tarjolle.
 
Jeppejehulle julmetun iso peukku :tup: Postaile ihmeessä lisää jatkossakin, jos vaikka sais inspiraatiota kun oma ruokavalio painottuu keittoihin ja jauhelihamakaroonisetteihin
 
Onneksi voi syödä töissä aina hyvää safkaa. Sitten oman maun mukaan kotona, kröhön eli yleensä pitsaa/mättöä PerseLaakkosen tyyliin. Mutta joskus voi sitten hifistellä, kröhöm.
 
@jeppejehu lle iso peukku. Itse yrittänyt harrastella ruuanlaittoa. Viimevuode opiskelu + työt on rajoittanut rahallisesti ja ajallisesti. Perusraaka-aineet hallussa, lähden tosta sit listaa kolaamaan ens kesänä läpi kunhan päättötyö valmis
 
Terve vaan kaikille.

Olen uusi asiakirjoittaja ja olen saapunut nostamaan keskustelun tasoa. Aika hyvän näköisiä settejä tuossa edellisellä sivulla mutta kovin pienen näköisiä annoksia. Ei kai noilla aikuinen ihminen saa nälkää taltutettua saati tule kylläiseksi? Vertailun vuoksi laitoin äsken reilut 500 grammaa raneja ja saman verran kananuggetteja ja päälle kermakastike. Helvetisti mausteita ja sopivasti ketsuppia. Kyllä lähti nälkä ja oli ihan pirun hyvää.

W6a6eNT.jpg

Näyttää kyllä oksettavalta
 
Terve vaan kaikille.

Olen uusi asiakirjoittaja ja olen saapunut nostamaan keskustelun tasoa. Aika hyvän näköisiä settejä tuossa edellisellä sivulla mutta kovin pienen näköisiä annoksia. Ei kai noilla aikuinen ihminen saa nälkää taltutettua saati tule kylläiseksi? Vertailun vuoksi laitoin äsken reilut 500 grammaa raneja ja saman verran kananuggetteja ja päälle kermakastike. Helvetisti mausteita ja sopivasti ketsuppia. Kyllä lähti nälkä ja oli ihan pirun hyvää.

W6a6eNT.jpg

Kyllähän tuolla suonet saa tukkoon ja mukavan morkkiksen loppupäiväksi. Ei jatkoon :tdown:
 
Fish And Chips:

zFkhl0n.jpg


Periaatteessa sama setti kuin tuo ranet & nugetit mutta nyt kanan tilalla kalaa. Reilu kilo evästä. Ei ehkä näytä kuvassa siltä mutta tuo "lautanen" ei oikeastaan ole lautanen vaan sellainen iso tarjoiluastia jota käytän sen takia koska siihen mahtuu enemmän mättöä. Ei tullut edes ähky olo ja eihän tämä nyt missään nimessä tervettä ole mutta minkäs teet. Vähemmästä ei tule kylläiseksi eikä normi ruoka maistu hyvältä.
 
Poroton käristys :D ekaa kertaa ostin nyhtökauraa, ihan ok maku haisee kun paketin avas niin aivan rehulle/heinälle

 
jauhelikastiketta
7aV8h3B.jpg

400g naudan jauhelia
paketti herkkusieniä
1 sipuli
lihaliemikuutio
makarylliä
paseerattua tomaattia tai vaikka tomattimurskaa
mustapippuriaa


ensin ruskistin herkkusienet ja laitoin sivuun, sitten jauhelin paisto ja kun se melkein kypsää sekaan sipuli. Kun valmista sekaan herkkusienet ja purkki paseerattua tomaattia ja 2/3 lihaliemikuutiota.
kiehuskeli miedossa lämmössä sen aikaa että makaryllit kiehu kypsäksi, käytin gluteenittomia. Makarylliveteen 1/3 lihaliemikuutio

joku 20-30min menee sapuskan teossa, jos nopeamman vielä haluaa niin samaan aikaan makaryllit kiehumaan ja käyttää purkkiherkkusieniä






tortilla

BhPtDgV.jpg

itsetehty tortilla, valurautapannulla paistettu. tais olla eka resepti joka oli netissä

veaiy4y.jpg

salaattia, sipulia, tomaattia, kurkkua pulledporkia

99HgCtK.jpg

yrttivalkosipulijogurttikastike





kookospossua nuudelin kanssa
DLRxbak.jpg

possun jauhelihaa, kuivattua inkivääriä, valkosipulia, chiliä, suolaa

US7MHVb.jpg

kookoskermaa, suolaa, ennen syömistä roiskasin tuoretta korianteria

K1DP0oR.jpg

munanuudelin kanssa, roiskasin vahingossa liikaa suolaa niin lisäsin vokkivihanneksia.
 
Kaikilla on aina niin hienon näköisiä kokkauskuvia että ajattelin näyttää perusruuan välillä.
Broilerin fileeleikettä, korianteri-lime maustettuna ja ruokakermaa. Makaroonit siihen kaupanpäälle.

132302ff99747d84ed75f86811e80790.jpg
 
Olisi mielenkiintoista tietää, paljonko @jeppejehu käyttää rahaa ruokaan? Eivät varmaan mitään älyttömän kalliita annoksia ole loppujen lopuksi, kun kaikki tehdään itse, mutta kyllähän nuo näin opiskelijan silmin näyttävät paremmilta mitä budjettiin sopii. :) (Parempiin) lihoihin menee varmaan eniten rahaa?
 
Olisi mielenkiintoista tietää, paljonko @jeppejehu käyttää rahaa ruokaan? Eivät varmaan mitään älyttömän kalliita annoksia ole loppujen lopuksi, kun kaikki tehdään itse, mutta kyllähän nuo näin opiskelijan silmin näyttävät paremmilta mitä budjettiin sopii. :) (Parempiin) lihoihin menee varmaan eniten rahaa?

Ei noihin nyt tolkuttomasti mene, kalliimpia on nuo naudanlihat ja lampaat, mutta ne ostan aika usein tarjouksesta, tyyliin naudan ulkofile usein 16-18€/kg. Lammas heittelee 12-18euroon kilo tarjouksessa tai ruhonosasta riippuen. Possua saa joskus 3.5€/kg. Hevosta saa kauppahallista 6euroa kilo. Lidlistä 90% ruoasta niin halvaksi tulee. Annoshinnat ei kummosia ole, jos kilosta nautaa saa 4 annosta ja kasvikset siihen eurolla tai parilla.

En ole koskaan laskenut paljon rahaa menee ruokaan kuukaudessa, ei kuitenkaan montaa sataa. Mitään ei jää yli, eli ruokahävikkiä ei ole. Pääasiassa ihan suht normaalia ruokaa teen, ei kaikkea jaksa kuvata.
Vois jatkossa tarkemmin vaikka laittaa kustannukset näkyviin.


e9aLgv9.jpg

Karjalanpaisti oli tarjouksessa, muistaakseni 6-8euroa kilo. Punajuurta, sipulia ja perunaa, ei ne maksa mitään. Lidlin "aurajuusto" 2€ paketti eikä mennyt paljon. Liemeä maustamaan heitin rosmariininoksan.
 
Viimeksi muokattu:
DonX tekee pizzaa Kriston ohjeella ? :)
Kuka on Kristo?
Ihan itse olen 18 vuoden aikana opettellut pizzan teon : Vähän vinkkejä : makumestarin pizza kastike on yhtenä osana tomaattikastikkeessa, yksi juusto sekoituksen osa on porlammin, taikina tuttu turvallinen 6 dl vettä, vajaa puolikas hivaa,sekä öljy, suola, sokeri, leivinjauhe,
00 jauhot, durumjauhot sopivassa suhteessa jääkaspissa vähintään vrk ja wanha kunnon pronto

DSC_0631-1920x1080.JPG
 
Jaa, se olisi sitten varmaan viimeistään viikonloppuna tehtävä taas pannupizzaa.

Ostin tänään jo valmiiksi kinkkulastuja, salamisuikaleita ja sinihomejuustomuruja. Jauhelihaakin on pakastimessa ja tonnaria säilykepurkeissa.

Tomaattikastikkeeseen tulee tölkki paseerattua tomaattia, pieni tomaattisosepurkki, valkosipulia, pippureita ja muita mausteita. Pohja tehdään kaupan pizzajauhoista semmoiseksi ettei jää käsiin kiinni.

Juustoraaste menee tomaattikastikkeen päälle ja osa raasteesta pizzan pinnalle sinihomejuustomurujen kanssa.

Alla noin 4kk sitten otettu kuva uunipellillisestä pizzaa. Täytteenä jauheliha, tonnikala ja meetvursti.

https://www.flickr.com/photos/nosedigger/

Tässä joku kuva pannupizzasta (jauheliha, pekoni, valkosipuli). Seuraavalla kerralla välttelen ylimääräistä rasvaa jos paistan pizzan täytteeksi jauhelihaa.

https://www.flickr.com/photos/nosedigger/
 
Olihan tuo DonX pizza aika öljyisen näköinen (tykkään itse kun on lievästi öljyinen tuntuma, varsinkin valkosibaliöljyä reippaasti). Kristo oli legendaarinen Murobbs palstan kokkailija, jonka kuvanlaatu ja ruokien "laatu" oli ehkä legendaarista jopa.
 
Yksi joka jäi mieleen Muron kokkauskuvia selatessa siis kommentti edelliseen. Mikä/mitä tuo on?
:D
 
Z3XM4j2.jpg

ohops tulipas pieni kuva mutta menkööt

karjalanpaistia,
mausteina rosmariini, timjami, laakerinlehti ja mustapippuri. Lihaa hauduttelin 3h, sitten palsternakkaa, porkkanaa ja bataattia paloina sekaan ja oisko ollut viel 1.5h.



JqtsY22.jpg

suppispiirakkaa

ruisperuna valmistaikina

iso määrä silputtuja suppiksia paistellaan kuivaksi, sitten sekaan 150g schwarzwaldin kinkkua silppuna ja lopuksi punasipulia.
vuokaan leviteltyä taikinaa esipaistoin 200 asteessa jonkun 15-20min.

2dkermaa, 2kananmunaa, kourallinen emmentaljuustoa, ripaus mustapippuria sekoitellaan ja sekaan jäähtynyt sienikinkkusipuli. Uunissa oli kunnes väriä oli nätisti. Parempaa seuraavana päivänä tai sitten jos tekee aamulla niin illalla herkuttelee.






tTrp13p.jpg

pekoniin rullattuja broilerin fileitä, pekonirasvassa paistettuja pottuja, basilikamozzarellaa ja kevätsipulitomaattia

CX17ErD.jpg

itsetehtyä vaniljajäätelöä mansikoita ja valkosuklaata








aOxXsjN.jpg

naudan ulkofile ja lanttua

XGO1P7M.jpg

c3SecEC.jpg

yrtit parvekkeelta


1boKGnC.jpg


RPUCuID.jpg


7G0jDbf.jpg

hedelmäsalaattia ja jotain sitruunaminttua, myös parvekkeelta





A4Xjrd7.jpg

valkosipulilammaspyttipannua tsatsikilla






UqbEIrY.jpg

juustolautanen

OnGrQyO.jpg

vaniljamannapuuroa kirsikoilla aamiaiseksi


VSvqE39.jpg

juustolla kuorrutettu possun ulkofileepihveröinen



tRloPzG.jpg

tortillalätyn päälle ruskistettua broilerinjauhelihaa, 5 eri juustoa ja uuniin. jäähdytystä vähän, päälle rehuja ja avokadoa

RsXFi09.jpg

jättitaco valmis


LDldx0w.jpg

Karmean näköistä moskaa, en söis.

Kannattais kattoa Pasi Viherahon kokkausvideoita niin oppisit sinäkin jotain. PTHYI!

Pitsaa
280g pekonia
400g naudan vähärasvaista jauhelihaa
250g mozzarellaa klöntteinä
400g emmental raastetta

"itsetehtyä" valkosipuli oregano tomaattipyre savuchili etc soossia

L44KJ8E.jpg
 
Fish And Chips:

zFkhl0n.jpg


Periaatteessa sama setti kuin tuo ranet & nugetit mutta nyt kanan tilalla kalaa. Reilu kilo evästä. Ei ehkä näytä kuvassa siltä mutta tuo "lautanen" ei oikeastaan ole lautanen vaan sellainen iso tarjoiluastia jota käytän sen takia koska siihen mahtuu enemmän mättöä. Ei tullut edes ähky olo ja eihän tämä nyt missään nimessä tervettä ole mutta minkäs teet. Vähemmästä ei tule kylläiseksi eikä normi ruoka maistu hyvältä.


Satsi on ns itsemurhaamis satsi mutta kyllä varmaan hyvää on. Tuohon kaipaisi viereen jotain vihreää. Vaikka suolakurkkuja ja kannabista. Tai jotain salaattia.
 
lähikaupassa on suht usein tarjouksessa 9,99€/kg kotimaista naudan ulkofilettä niin ostan sitä sitten yleensä 3-4 kg kerralla ja viipaloin pihveiksi. Noitakin 3 kpl aina nippuun, tiukkaan folioon ja pakkaseen odottelemaan herkkupäivää.

käytän joustavaa (en fileerausveistä mutta melkein) veistä kun leikkaan pihvit, kalvo lähtee helposti sillälailla, ei tarvitse repiä vaan joustavalla veitsellä ensin ei-kalvopuolelta liha kalvoon asti poikki ja sitten leikkuulautaa pitkin veitsellä viistäen ja joustaen. Vaikea selittää mutta erittäin näppärä tekniikka.

eNDfAiw.jpg
 
Päivän lounas:
Kotona leivottu sämpylä
Paistettu vapaan kanan muna
Savustettua pekonia
Savupekoni-Kabanossi
Sinappi
Ketsuppi

Parilagrillillä paistettu

20161125_113827.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos. Tämä oli erittäin tärkeä tieto.
Tärkeä ilmoittaa, koska kyseessä on laaturuokaa, johon tarvitaan parhaat raaka-aineet. Harmi, että tällä kertaa ei ollut luomumunia tarjolla, mutta kaikkea ei voi saada. Unohtui myös mainita, että 100% kotimaista niin työ kuin raaka-aineetkin!
 
Päivän lounas:
Kotona leivottu sämpylä
Paistettu vapaan kanan muna
Savustettua pekonia
Savupekoni-Kabanossi
Sinappi
Ketsuppi

Parilagrillillä paistettu

20161125_113827.jpg

No nyt. Karmeiden annosten ja ravintolatason hienostelun sijaan rehellinen ja taatusti maistuva pöperö. Pisteet siitä.
 
Päivän lounas:
Kotona leivottu sämpylä
Paistettu vapaan kanan muna
Savustettua pekonia
Savupekoni-Kabanossi
Sinappi
Ketsuppi

Parilagrillillä paistettu

20161125_113827.jpg

Pekoni on raakaa joten todennäköisesti myös itsetehty sämpylä on pahaa.
Näyttää kuivalta. Makkarat on vain kuorittu ja lämmitetty mikrossa.
0/5
 
Makukysymys kenties, mutta fajatakset/tortillat/yms. kannattaa ehdottomasti paistaa pannulla kuplivan ruskeiksi. Mikrovaaleat lätyt ei maistu miltään niihin verrattuna. Buritoja/fahitoja/whatever on erittäin hyvä myös grillata grillipannulla kesällä. Maku +200%.
 
Pari kiloa sianniskaa kylpi viime yön yli mausteliemessä ja sai äsken vielä maustehieronnan pintaansa ennen uuniin laittoa. Katsotaan 6-8 tunnin päästä, josko olisi syötävissä :drool:

vetopossu.jpg
 
Laitoin vähän kalaa ja perunoita. Nuo on sitten ihan fileekalapuikkoja eli ei mitään suolia, silmiä, nahkaa yms. skeidaa. Hemmetin hyvää oli mutta jostakin syystä nälkä ei tuolla talttunut joten tilasin pizza-onlinestä vielä kyytipojaksi yhden kebabrullan.

Ig8LDRc.jpg
 
"Tarttui matkaan"? Eli ostit jostain? Täällä on toinen ketju ruuille mitkä ostetaan tai syödään muualla, tää ketju on ruuille mitä olet itse kokkaillu! :eat:

Repesin muuten kun avasin tuon kuvan 50" HD-telkalla. Aika hervottoman iso kuva lätystä, fetapala joku 15cm tällä resoluutiolla :D
 
Mitä helvettiä? Keititkö sä ton jauhelihan? Eikö se nyt ruskisteta ensin ja sitten laiteta koko soosi muhimaan olueeseen?

Selkeästi hän paistaa reilussa öljyssä sitä jauhelihaa ja noin se kai kuuluukin tehdä
 

No friteeraa vaikka sitten. Ei öljyssä varsinaisesti mitään "keitetä" kuten et varmaan tilaa mäkkäristä öljyssä keitettyjä ranskalaisia perunoitakaan. Vesi kiehuu 100C kun öljy lienee tuollaista 150-180 asteista kun siinä tavaraa "keitetään" ...

Mutta ei tuo vedeltä siis näytä.
 
No friteeraa vaikka sitten. Ei öljyssä varsinaisesti mitään "keitetä" kuten et varmaan tilaa mäkkäristä öljyssä keitettyjä ranskalaisia perunoitakaan. Vesi kiehuu 100C kun öljy lienee tuollaista 150-180 asteista kun siinä tavaraa "keitetään" ...

Mutta ei tuo vedeltä siis näytä.
Oluesta tossa kyllä puhutaan joten jos toi on olutta ni kehittämistä. Mutta tosiaan jos öljyä niin friteerauksen ymmärrän mutta ei toi kovin kuumalta näytä.
 
Eiköhän tuo neste ole pöydällä nähdystä olutpullosta. Ei sillä että näkisin jauhelihan haudutuksessa pelkässä keskikaljassa kovin paljoa enempää järkeä kuin jauhelihaklöntin friteeraamisessa öljyssä.
 
Mitä helvettiä? Keititkö sä ton jauhelihan? Eikö se nyt ruskisteta ensin ja sitten laiteta koko soosi muhimaan olueeseen?

Selkeästi hän paistaa reilussa öljyssä sitä jauhelihaa ja noin se kai kuuluukin tehdä

Ei ole öljyä, vaan olutta ja vettä.

Chilissä ja bolognese soosissa jauhelihan tarvitsee olla erittäin pieneksi eroteltua, joka ei onnistu paistamalla vaikka sitä jyystäisi lastalla tunnin, vaan se on eroteltava nesteessä. Tällä tavalla kastike tarttuu kunnolla esimerkiksi pastaan ja sitä on miellyttävä syödä. Maussa ei ole mitään eroa kunhan mausteet on muuten kunnossa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 245
Viestejä
4 490 770
Jäsenet
74 169
Uusin jäsen
tater

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom