Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Jauheliha-tonnikalapizza

Taikina:
  • 2 dl vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 5-6 dl Myllyn Paras pizzajauhoja

Tomaattikastike:
  • 1 purkki (200g) paseerattua tomaattia
  • 1 pieni tölkki (70g) tomaattisosetta
  • 1 rlk ruokaöljyä
  • 5-7 valkosipulinkynttä puristettuna
  • Oreganoa, viiden pippurin sekoitusta, chayannejauhetta, basilikaa, suolaa

Täyte:
  • Paistetaan keskenään 400g sika-nauta jauhelihaa ja 1 iso sipuli pieneksi pilkottuna
  • Lisätään kypsän jauhelihan sekaan 1 purkki tonnikalaa vedessä (vedet puristettu pois ettei täytteestä tule vetistä)

Valmistus:
  1. Levitettään kohonnut pizzataikina jauhotetulle leivinpaperille
  2. Lisätään tomaattikastike
  3. Lisätään juustoraaste
  4. Lisätään täyte
  5. Lisätään päälle vielä vähän juustoraastetta ja sinihomejuustomuruja
  6. Uunitetaan noin 15-20 minuuttia 250°C asteessa

pizza-1.jpg


pizza-2.jpg


pizza-3.jpg


pizza-4.jpg


pizza-5.jpg


Ei mahdu kuin 5 kuvaa kerrallaan, joten lisään vielä pari seuraavaan postaukseen.
 
pika iltapalaksi ruisleipää, "tulista" salsakastiketta, soijakastiketta, tonnikalaa (paloina öljyssä), juustoraastetta ja tomaattia
mikroaaltouunissa

2016-11-29 22.18.33.jpg
 
"Tarttui matkaan"? Eli ostit jostain? Täällä on toinen ketju ruuille mitkä ostetaan tai syödään muualla, tää ketju on ruuille mitä olet itse kokkaillu! :eat:

Repesin muuten kun avasin tuon kuvan 50" HD-telkalla. Aika hervottoman iso kuva lätystä, fetapala joku 15cm tällä resoluutiolla :D

Hemmetti, oikeassa olet, en huomannut tuota toista threadia lainkaan. On kyllä vesi kielellä kun tätä osastoa selaa niin pistetään sen piikkiin tuo keskittymisen puute.
 
jouluruokia jo loin suunnittelemaan niin mieleen muistui viime vuoden kokkailut:

9INxbYo.jpg

200g tuota bellaromia, sitten 100g tummaa suklaata

Ljo84Yz.jpg

4korkillista minttua, valmiisiin muotteihin teelusikalla tuota mursketta

ECzVl8n.jpg

sulatus vesihauteessa

KyFVJJn.jpg

nam

ceX8g62.jpg

sitten erilainen suklaasatsi, mutta sekaan 70g piparia, 50g rusinoita ja 50g mantelilastuja
200g bellarom, 25g tummasuklaa loppu










hYJzmRj.jpg

häränhäntää

qqtyvO5.jpg

mausteet, eli timjamia, rosmariinia, laakerinlehteä, maustepippuria ja suolana herbamare

mG27Ped.jpg

ruskistin vielä, sekaan karjalanpaistilihoista possua jonkin verran

i8g8fBI.jpg

vettä sen verran että peitti, keittelin jonkun 5tuntia silleen että kupli hissukseen

n5Sd2Iq.jpg

punapippuria "muotin" pohjalle

eetgLRU.jpg

silppusin liham oli aikas pehmeää

77gsfdg.jpg

liemen siivilöin, tuo on sideharsoa, 100% puuvillaa, ei ollut pellavaliinaa tms

v8Pj9wc.jpg

liivatelehteä laitoin viel 4 kappaletta.

sienisalaattia
zVwUul0.jpg


Z2oBcGO.jpg

ranskankermaa tuo valkoinen





8PzyHHz.jpg

savulohta, tilliä, mustapippuria, limeä. ranskankermaa tuo valkoinen




C5wTIOR.jpg

punajuuria

oc1rAT1.jpg

aurajuustoa ja kermaa
 
suklaavanukasta
zgqWZLZ.jpg

keitin pari kuppia vahvaa kahvia, suklaa suli mukavasti siihen. jäähdytin ja laitoin purkin kermaa sekaan keltuaiset ja lämmitin kunnes kuplahti
dIsNOWn.jpg

rommia loraus ja ruokosokeria vähän makeuttamaan

MgkfeFo.jpg

laitoin 4 keltuaista

l6Ajmj9.jpg


BplgyxV.jpg

schwarzwaldin kinkkua, aurajuustoa ja taateleita

riisipuuroa, puolukka ja viikunaluumukastiketta
yZZ1xcK.jpg






Lautanen

ujVRwD9.jpg


9VHQjCg.jpg


FX4omVI.jpg


xxzFSOf.jpg



gcOmte8.jpg

kermasta ja dijonista tein tuon kastikkeen, keittelin kasaan, papuja höyrystin
 
@jeppejehu näytti todella herkulliselta tuo häränhäntähyytelö! minkä hintaista tuo häntä on suurinpiirtein? varmaan jostain kauppahallista voi löytyä/tilata. Tai varmaan normi kaupan lihatiskiltäkin?

Ja onko se häntäliha jotenkin erityistä, että nimenomaan siihen kannattaa satsata?
 
Kahden päivän ruoka alle kahdella eurolla.

Perunoita, kaupan valmiit lihapullat, sipulia, valkosipulia ja kaapista löytyviä mausteita + jauhoista ruskea kastike.

lihapullat-ja-perunat.jpg
 
@jeppejehu näytti todella herkulliselta tuo häränhäntähyytelö! minkä hintaista tuo häntä on suurinpiirtein? varmaan jostain kauppahallista voi löytyä/tilata. Tai varmaan normi kaupan lihatiskiltäkin?

Ja onko se häntäliha jotenkin erityistä, että nimenomaan siihen kannattaa satsata?
Ei se kallista ole, oisko joku 7-9euroa kilo, mutta pitää valkata sellaiset lihaisat palat. Kauppahallista saa ja joistan isommista ketjukaupan hyllyiltä olen ostanut, esim. Citymarketista. Maku on hyvä, rusto ja läski antaa makua liemeen, lisäksi liha on sellaista jänään mureanpehmeänkosteaa. Rustosta irtoaa gelatiinia niin hyydyttää nestettä.
 
Jepellä edelleen safkat + kuvat kohdillaan, mutta olisiko aiheellista unohtaa nuo vanhat postaukset eikä viljellä niitä joka foorumille, teksteineen päivineen...

Uusi foorumi ja uudet kujeet jne, joita on myös tullutkin.
 
Jepellä edelleen safkat + kuvat kohdillaan, mutta olisiko aiheellista unohtaa nuo vanhat postaukset eikä viljellä niitä joka foorumille, teksteineen päivineen...

Uusi foorumi ja uudet kujeet jne, joita on myös tullutkin.
Joo noi oli viimeiset vanhat kuvat joita laitan, mutta kuten laitoin suunnittelin uutta menua niin laitoin nuo siksi.
Sillä ajatuksella laitoin vanhoja kuvia jos joku saisi inspiraatiota, eikä tullut mieleen että se voisi olla ongelma että ovat olleet yhdellä toisella foorumilla aiemmin.
Varsinkaan kun ei ole linkkejä joilla koittaisin kastella klikkejä esim omaan blogiin tjs
 
minä ainakin sain Jepen häränhäntä hyytelöstä inspiraatiota :)
 
Tein lasagnea ihan itse eli ei eineksiä tai edes semi-eineksiä. Kastikkeet ihan itse ja paskan näköistähän tuo on mutta hyvää oli. Ei ehkä pärjää mehukkuudessa Kriston lasagnelle.

0btJYYA.jpg
 
^ Eihän tuossa muu hämää kuin se tuo lautasen koko. Eihän tuolla lähde nälkä.
 
Tuohonkin sopisi tuorekurkku kuutioituna ja pikkutomaatit, olisi paljon parempaa ja myös terveellisempää.
 
Noniin pitsaperjantai!


Pohja: Vehnäjauho, kuivahiiva, öljy
Soossi: Taco salsa hot dip soossi + tomaattipyre pikkupurkki + smoked chili jauhoa blenderiin
400g vähärasvaista naudan jauhelihaa + 2 sipulia
2 purkkia tonnikalaa paloina auringonkukkaöljyssä
100g fetajuustoa
500g lidlin juustoraastetta

Oliiveja, luumutomaatteja, paprikaa

2016-12-02 17.19.54.jpg



2016-12-02 17.24.56.jpg



2016-12-02 17.26.49.jpg



2016-12-02 17.49.09.jpg
 
On tuossa tonnikalaakin pari purkillista? No, lähtikö nälkä? Perse-Laakkoselta ei välttämättä olisi mennyt.
 
On tuossa tonnikalaakin pari purkillista? No, lähtikö nälkä? Perse-Laakkoselta ei välttämättä olisi mennyt.


Joo unohtui kalat, lisäsin :)
Eiköhän 1/8 riitä yhteen ruokailuun meikäläiselle eli 2 palaa kun 16 palaan tuo on hyvä paloitella.
Ja paloittelu tapahtuu saksilla niin, että myös alla oleva leivinpaperi leikataan, tällöin palat on hyvä laittaa pakkaseen eivätkä tartu toisiinsa kiinni.

On kyllä aivan vitun hyvää. Pakko sanoa. Huhhuh.

edit: siis 3 x 4 eli 12 palaa tuosta tuleekin mukavasti.

2016-12-02 18.28.53.jpg
 
Viimeksi muokattu:
punnitsin vielä tarkkuus vaa-alla ja random 1/12 pala painoi 197 grammaa eli koko pitsa n. 2.4kg :)
 
En halua syrjiä, mutta olisko tässä topsussa paikallaan sellaset kokkauskuvat, jotka ei perustu ensisijasesti eineksiin. Ei tartte olla yhtä kova hifistelijä kuin jeppejehu, mutta ylläolevan kaltaiset ei kauheasti rikasta kenenkään elämää.
 
Makuhan noissa ratkasee, omalla tavalla persoonallisen näkösiä.

Vois joskus tehdä, tekniikkalajihan tuo on
 
Munkin karjalanpiirakat näyttää vähän tuollaisilta! :lol: Mutta tosi hyviä ne on kuitenkin.
Noista äkkiseltään ainakin oman makuni pohjalta sanoisin, että osassa on aivan liikaa täytettä, ja antaisin paistua vähän tummemman värisiksi, noi vähän palaneed kohdat on just parhaita. Tuo vasemman yläkulman piirakka näyttää herkulliselta, vaikka ns. ruma onkin!
 
Laitoin kananpojan rintafilettä paneroituna kera maalaisperunoiden ja hollandaisekastikkeen. Pahoittelen heikkoa kuvanlaatua. Älyttömän hyvää oli ja nälkäkin talttui mutta ei sentään tullut ähky. Eli täydellinen illallinen yhdelle:

 
Laitoin kananpojan rintafilettä paneroituna kera maalaisperunoiden ja hollandaisekastikkeen. Pahoittelen heikkoa kuvanlaatua. Älyttömän hyvää oli ja nälkäkin talttui mutta ei sentään tullut ähky. Eli täydellinen illallinen yhdelle:


Voiks udella että mikä sun painoindeksi mahtaa olla?
 
En halua syrjiä, mutta olisko tässä topsussa paikallaan sellaset kokkauskuvat, jotka ei perustu ensisijasesti eineksiin. Ei tartte olla yhtä kova hifistelijä kuin jeppejehu, mutta ylläolevan kaltaiset ei kauheasti rikasta kenenkään elämää.

Ei oo pakko lukea ja katella. Laitan jatkossakin ihan mitä kuvia tänne lystään. Laita ite jotain kuvia ja lopeta ruikuttamasta.
 
Itsellä olis ranet pakkasessa ja sinisen lenkin lötkö. sekä jotain random pihviä.

Perkele sentään vain olutta tarvis lisää.
 
Ei kannata kangistua kaavoihin vaan rohkeasti kannattaa kokeilla uusia juttuja. Minä vaihdoin itsenäisyyspäivän kunniaksi vanhat tutut kalapuikot aitoihin FINDUS kullanrapeisiin kalaleikkeisiin:

O1aQt1T.jpg


Erinomaista ruokaa, melkein uskallan väittää että esim. jeppejehun ruoat eivät kaikesta näyttävyydestään huolimatta maistu lähellekään näin hyvältä.
 
Siis mikä ihme fiksaatio laakkoksella on kalaan. miksei kunnon sininen lenkki kelpaa. Itsellä uuni lämpeää. 400 g ranuja toinen pötkylä sinisestä paketista. ja lisukkeeksi jotain random pihvimössöä ala SIWA
 
Ei oo pakko lukea ja katella. Laitan jatkossakin ihan mitä kuvia tänne lystään. Laita ite jotain kuvia ja lopeta ruikuttamasta.
Pointti oli ehkä se, että sun ja perse laakkosen kuvia ei oikein voi nähdä kokkauskuvina, koska a) kuvissa ei näy kokkausta b)kuvissa nähdään lopputulema jota ei varsinaisesti ole kokattu vaan lämmitettyjä eineksiä. Itse en esim laske pakaste pizzan uunittamista kokkaamiseksi, vaikka laittaisinkin päälle majoneesia tai muita valmiskastiketta. Esim ranskikset uuniin: ei kokkausta, pilko perunat, öljyä, mausta, valmista uunissa: kokkausta
 
Viimeksi muokattu:
Pointti oli ehkä se, että sun ja perse laakkosen kuvia ei oikein voi nähdä kokkauskuvina, koska a) kuvissa ei näy kokkausta b)kuvissa nähdään lopputulema jota ei varsinaisesti ole kokattu vaan lämmitettyjä eineksiä. Itse en esim laske pakaste pizzan uunittamista kokkaamiseksi, vaikka laittaisinkin päälle majoneesia tai muita valmiskastiketta. Esim ranskikset uuniin: ei kokkausta, pilko perunat, öljyä, mausta, valmista uunissa: kokkausta
No Perse-Laakkosella nyt ei muuta agendaa olekkaan ku dissata kaljapäissään muita ihmisiä niiden kokkauksia ja elämisiä.
Taustalla tuntuu olevan melko onneton ihminen.
 
En ymmärrä miksi ihmiset vieläkin tarttuvat Perse-Laakkosen postauksiin. Mies on röllännyt näillä pakaste-eineksillään jo MuroBBS:n puolella ja touhu haisee kilometrien päähän :confused:
 
Murossakin oli se joku "pinaattilettu/kanannahkapihvi"-mies. Mikähän sen nimi olikaan? Omalla tavallaan hauska tapaus.
 
Tänään "shepherd's pie" juures versio.

Ainekset:

Karitsan jauhelihaa
Kasa punajuuria
Porkkanoita
Sipulia
Mustapapuja
Suolaa ja pippuria

Jauhelihat ja sipuli pannulla, juurekset keitellen ja muusiksi (voita ja täysmaitoa). Vuoan pohjalle jauheliha ja pavut. Päälle juuresmuusi. 30 min ja 180 astetta. Tuli hyvää :eat:

U1k6xll.jpg
U1k6xll
 
Viimeksi muokattu:
Pakko kysyä, mutta mikä idea tuossa jeppejehusen punajuuridishissä on? Punajuurta, auraa kermaa, wtf?


Edit, jaa se menee varmaan uuniin tms vielä..
 
Oletko Perse-Laakkonen kokeillut koskaan laittaa kalapuikkoja suoraan mikroon?

Välillä tulee laitettua kolmeksi minuutiksi mikroon täydellä teholla jos on oikein kova nälkä ja ei jaksa alkaa tekemään tiskiä tai odottamaan puikkojen kypsymistä pannulla tai uunissa :kahvi:

Viheraho on vienyt asian astetta pidemmälle.

 
^ Viherahon ruokavinkit ovat kyllä tuttuja mutta en sentään keitä tai mikrota kalapuikkoja. Pannulla paistaminen on suht helppoa & vaivatonta ja maku on kuitenkin aivan eri planeetalta.
 
^ Viherahon ruokavinkit ovat kyllä tuttuja mutta en sentään keitä tai mikrota kalapuikkoja. Pannulla paistaminen on suht helppoa & vaivatonta ja maku on kuitenkin aivan eri planeetalta.
Ei se maku nyt oikeastaan pahemmin muutu mikrottamisessa. Kalapuikoista tulee vaan löysempiä eikä niissä ole rapsakkaa suutuntumaa.

Suolaa ja limepippuria vaan reilusti päälle ja eikun ääntä kohti.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 700
Viestejä
4 496 322
Jäsenet
74 273
Uusin jäsen
Aloittelija6271

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom