Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Täällä on kritisoitu ensinnäkin sitä, että postataan kuvia vain lopputuloksesta eikä kokkausvaiheesta ollenkaan ja toiseksi sitä, että tehdään ruoka eineksistä. Arvostelijoilla on kyllä ihan validi pointti vaikken ole ihan samaa mieltä. Minä tervehdin ilolla kaikenlaisia kontribuutioita tähän triidiin olivat ne sitten jeppejehun taideteoksia tai CalEpitanin krapulamättöjä. Pääasia että ruoka maistuu ja sitä on riittävästi! Arvelin nyt kuitenkin tehdä pizza Bolognesen ihan alusta loppuun ite ja laittaa muutaman kuvan kokkauksen eri vaiheista.

1. Ensinnäkin hommahan lähtee pohjan taikinasta. Sen tekaisin jo eilen. Aineksina vettä, vähän suolaa, oliiviöljyä, Myllyn Paras-pizzajauhoja sekä pussillinen kuivahiivaa. En mitannut mitään määriä vaan ihan perstuntumalla nakkasin rojut kulhoon ja rupesin vaivaamaan. Mutistelin taikinaa muutaman minuutin, pyöräytin siitä pallon ja laitoin kohoamaan. Kohotin huoneenlämmössä n. 15 minuuttia ja sitten laitoin jääkaappiin. Otin siis vinkistä vaarin ja annoin olla jääkaapissa vuorokauden koska se kuulemma antaa pohjaan hyvää makua.

SWEmfFt.jpg


2. Tänään eli perjantaina rupesin tekemään pohjaa. Nythän kävi niin, että taikinaa oli niin runsaasti, että repäisin kohonneesta taikinasta vain puolet ja jätin toisen puoliskon jääkaappiin huomista varten jolloin voin väsätä uuden pizzan vielä huomenna. Kaulimella vetelin kokonaisen pellillisen. Ympyrän muotoinen pizza olisi ollut nätimmän näköinen, mutta suorakaiteen muotoinen koko pellin täyttävä pizza on tietenkin isompi ja näin ollen täyttävämpi. Olisi nimittäin harmittanut jos kaiken tämän vaivannäön jälkeen ei olisikaan tullut kylläinen olo ja olisi joutunut tilaamaan pizza onlinesta lisää vatsantäytettä.

ZS9pvDx.jpg


3. Bolognese-kastikkeeseen laitoin 400g naudan jauhelia, 1 prk Mutti Polpa-tomaattimurskaa, puolikas paprika ja yksi porkkana hienoksi silputtuna, yksi sipuli ja yksi valkosipulinkynsi sekä hieman jalapenoa ja pepperonia (sitä vihreää, ei makkaraa). Bolognesessa kuulemma jauheli kuuluu hienontaa (täältäkö luin?) siten ettei jää isoja kökkösiä jotenka painelin jauhelia lastalla koko ruskistamisen ajan ja aika hienoa siitä tuli. Maustoin basilikalla, valkopippurilla, mustapippurilla, cayennepippurilla sekä suolalla. Lisäsin yhden lihaliemikuution ja jonkin verran naga jolokia-kastiketta jotta saadaan ruokaan pontta. Annoin kastikkeen hautua yli tunnin.

vSUukFl.jpg


4. Ennen kuin kippasin bolognese-kastikkeen pizzapohjan päälle sivelin pohjalle vielä pullasudilla vähän oliiviöljyä ja ripottelin hieman oreganoa. En nyt osaa oikein perustella miksi tein näin mutta tehty mikä tehty. Sitten laitoin jonniin verran Pirkka-emmental-mozzarella-juustoraastetta ja sen päälle sitten jauhelikastike. Päälle muutamia tuoreita ja ohuiksi leikattuja tomaattiviipaleita ja siihen päälle vielä hieman samaista juustoraastetta ja sitten vaan uuniin. 250 astetta ja en katsonut aikaa vaan ihan ulkonäöstä päättelin että milloin on valmista. Ehkä 15 min? Uunin jälkeen päälle vielä vähän tuoretta basilikaa ja eiku syömään!

RuSMznx.jpg



Nyt kun tuota katsoo niin oikeaoppisesti olisi riittänyt ehkä 1/3 tuosta päällystemäärästä koska oikeaan pizzaanhan kuuluu vain pohja ja päällysteet ovat lähinnä mausteeksi. Mutta ei siitä sitten olisi tullut kylläiseksi joten tein mieluummin tällaisen suomalaiseen makuun sopivan piirakan.
 
^ Viherahon ruokavinkit ovat kyllä tuttuja mutta en sentään keitä tai mikrota kalapuikkoja. Pannulla paistaminen on suht helppoa & vaivatonta ja maku on kuitenkin aivan eri planeetalta.

Melkein samalla vaivalla upotat kalanfileet kananmunaan ja korppujauhouhin ja paistat sitten sillä pannulla, ja maku on taas aivan eri universumista.
 
Pakko kysyä, mutta mikä idea tuossa jeppejehusen punajuuridishissä on? Punajuurta, auraa kermaa, wtf?


Edit, jaa se menee varmaan uuniin tms vielä..

Kova mutu sanoo että tossa oikeassa laidassa sitä samaa punajuuridishiä uunin jälkeen.
juu uuniin meni ja oikeassa laidassa sitä on


Fish and peruna

545Rwuy.jpg

näyttää nyljetyltä muttei ollut


lfrcFTz.jpg

huuhdeltu perunat, esimikrotettu ja merisuolarouheella suolattu. roisikin öljyä ja uuniin


9Fd4VZ6.jpg

parempiahan noi potut olisi ollut jos olisi paistanut pannulla, en jaksanut. tuoretta tilliä silppusin päälle kun otin uunista, kalan paistoin voissa, lisänä sitruunalla ja pippurilla maustettua ranskankermaa ja papuja.
 
Melkein samalla vaivalla upotat kalanfileet kananmunaan ja korppujauhouhin ja paistat sitten sillä pannulla, ja maku on taas aivan eri universumista.

Itseasiassa tein noin viime kesänä. Leikkelin naturelli kananfileistä palasia ja leivitin ne ja sitten paistoin pannulla... ja maku todellakin oli aivan eri universumista valmispakasteisiin nähden, mutta ei parempaan päin. Eivät nuo erityisen pahan makuisia olleet mutta eivät missään nimessä hyvänkään makuisia. Niin se vain on ettei itse kannata kötöstellä ruokia vaan kannattaa luottaa ammattilaisten valmistamiin laatutuotteisiin koska ne maistuvat niin paljon paremmilta.

Ja palatakseni tuohon tekemääni pizzaan..

Niin se lopputulos oli taattua paskaa. Bolognese-kastike oli ihan suht hyvä mutta pohja oli paskaa. Se ei ollut pizzeriamaisen ohut ja rapea vaan paksu - mikä sinänsä olisi ollut ihan ok - muttei sellainen kuohkea ja mehevä paksu vaan vähän kuin kotitekoinen kaksi päivää vanha sämpylä. Eli paksu ja kova ja jauhoinen mutta ei hyvän makuinen.

Summa summaarum, ei kannata tehdä pitsaa itse koska se maksaa ihan helvetisti ja aikaa palaa tuntitolkulla ja lopputulos on paska. Pizza-onlinesta saa kätevästi tilattua vaikka minkälaista pizzaa, toimitus puolessa tunnissa ja maku on erinomainen eikä ole hinnalla pilattu.

En todellakaan tee huomenna tuosta taikinanjämästä mitään vaan heitän sen roskiin ja laitan jonkun nugetit & ranet-setin uuniin ja nautin elämästä.

En takuulla enää ikinä yritä tehdä pizzaa.
 
2. Tänään eli perjantaina rupesin tekemään pohjaa. Nythän kävi niin, että taikinaa oli niin runsaasti, että repäisin kohonneesta taikinasta vain puolet ja jätin toisen puoliskon jääkaappiin huomista varten jolloin voin väsätä uuden pizzan vielä huomenna. Kaulimella vetelin kokonaisen pellillisen. Ympyrän muotoinen pizza olisi ollut nätimmän näköinen, mutta suorakaiteen muotoinen koko pellin täyttävä pizza on tietenkin isompi ja näin ollen täyttävämpi. Olisi nimittäin harmittanut jos kaiken tämän vaivannäön jälkeen ei olisikaan tullut kylläinen olo ja olisi joutunut tilaamaan pizza onlinesta lisää vatsantäytettä.

http://i.imgur.com/ZS9pvDx.jpg
Jauhoja on liikaa.
 
@Viltsur in innoittamana "shepherds pie" tjs

l8i5wlw.jpg

Lohkotut perunat kuorineen keitetty lihaliemessä, omasta pensaasta kuivattua timjamia ja voita. Loraus maitoa ja jätin vähän keitinlientä myös kosteuttamaan


xWtj6Nz.jpg

Karitsan jauhelia ruskistin, sekaan punasipuli, 3 tomaattia, valkosipulia, mustapippuria ja http://www.kotimaisetyrtit.fi/Heikkilaen-Yrttisuola-100-g . Laitoin perunoiden paistinlientä hieman sekaan, muhi jonkin aikaa pannulla


pyg99v6.jpg

"fetaa" elikkäs salaattijuustoa


ooidXQP.jpg

persiljaa


kTJnjqP.jpg

perunamuusi päälle, uuniin 250astetta


5PUY7VD.jpg

ulos kun oli väriä


iOihrmK.jpg

oli namia



Meinasin ensin tehdä niin että olisin vuohenjuustosiivuja upottanut tuohon muusiin, mutta kun oli "fetaa" valmiina kaapissa niin käytin sen


luomukaritsajauheli 300g 3,95€
perunat varmaan 50c
tomaatit max euro
punasipuli parikymmentä senttiä
valkosipulia 2kynttä pari senttiä
persilja 1,09 puska ja meni puolet
salaattijuusto ~1,6€(muistaakseni) josta alle puolet


joku 6,5-7€ kaksi annosta normaalipainoiselle ihmiselle, elikkäs ~3,5€ annos
 
Viimeksi muokattu:
Jepeltä taas hyvää settiä. Jatka noiden postaamista, keep up the good work.
 
Tänään oli taas pizzapäivä. Elikkäs jauheliha-kinkku-tonnikala-aurajuustopizza.

Pohjasta tuli yllättävän ohut (muualta paitsi reunoista) ja rapsakka kun jouduin käyttämään tavallisia erikoisvehnäjauhoja koska Myllyn Parhaan pizzajauhot pääsivät loppumaan.

Taidan tehdä seuraavankin pizzan näillä jauhoilla.

15418479_10154873220799295_7641611109334784300_o.jpg
 
Parit omat pizzat parin kk takaa. Nykyiset ehkä vielä pizzamaisempia,eli kehitystä tapahtuu. Makuina Margarita + savukinkkua ja basilikaa, kana-aurajuusto, sekä pulled pork bbq pizza. Bonarina kuva pulled pork lihasta ennen uunitusta.
IMG_20161118_202956.jpg
IMG_20161118_204038.jpg
IMG_20161120_204928.jpg
IMG_20161119_113435.jpg
 
Tänään pyöräytettiin lasgne vaimon kanssa.

Vuoan pohjalle porkkanaraastetta ja lehtikaalia. Jauhelihat ja sipalit pannulla, sekaan paseerattua tomaattia & hernerouhetta. Porkkanaraasteen ja lehtikaalin päälle vähän jauhelimössöä, sitten lasgnelevyjä kerros. Lisää jauhelimössöä ja kerros levyjä. Päälle loput jauhelimössöt ja luumutomaatteja. Viimeisenä sitten juustoraastetta ja uuniin 30 min 175 astetta. Valkokastiketta ei olla tavattu tehdä. Ehkä vois joskus taas koittaa.

Valmistuksesta ei kuvia tullut napsittua. Ehkä sitten joskus jatkossa. Hyvää tuli :eat:

Lasagne.jpg
 
Miksi teette neliskanttiselle pellille pyöreitä pitsoja? Pinta-ala pitää maksimoida! Leivinpaperin päälle kaulitaan pitsataikina, ja yli paperin menneet rääppeet puukolla pois. Sitten se liu-utetaan pellille. Se on oikein. Te teette väärin!

Pohja: Puolikarkeita vehnäjauhoja, vettä, kuivahiivaa, merisuolaa, ruokaöljyä
Soossi: tomaattimurskapurkki, smoked chilijauhoa, sipulia, kokonainen valkosipuli ja pippureita blenderiin
Täytteet: 700g sikanauta jauhelihaa, sipulia, 500g Lidl mix juustoraaste, 100g metwurstia (pohjalle) 100g chorizo makkara viipaleita päälle, tomaattiviipaleita. Oliivit perkele unohdin :(
Niin ja jauhelihan maustoin tuolla Taco mausteseoksella.

2016-12-11 16.01.45.jpg



2016-12-11 15.59.51.jpg


2016-12-11 16.10.21.jpg
2016-12-11 16.32.51.jpg
 
Itse taas en käsitä salamia täytteenä pizzassa (vaikka se taitaa olla yksi yleisimpiä). Hankala tuollaista syödäkkin/leikata. Ehkä en tule koskaan tajuamaankaan.
 
Itse taas en käsitä salamia täytteenä pizzassa (vaikka se taitaa olla yksi yleisimpiä). Hankala tuollaista syödäkkin/leikata. Ehkä en tule koskaan tajuamaankaan.
Salamin, pepperonin tai meetvurstin voi pilkkoa saksilla suikaleiksi tai paloiksi ja paistaa vaikka pannulla muiden täytteiden kanssa.

Toinen juttu, että niistä saa pizzaan hyvää makua ja suolaisuutta.
 
Salamin, pepperonin tai meetvurstin voi pilkkoa saksilla suikaleiksi tai paloiksi ja paistaa vaikka pannulla muiden täytteiden kanssa.

Toinen juttu, että niistä saa pizzaan hyvää makua ja suolaisuutta.
Pilkottuna toki kelpo täyte muiden joukossa, mutta lähinnä tarkoitin tuommoisia kuvassa olevia kokonaisia viipaleita pizzassa.
 
Jauhoja on liikaa.

Joo. Vaikka vannoin etten enää yritä pizzaa niin katellaanpa ens viikonloppuna jos tekisi ihan jonkun ohjeen mukaan.

Eniveis nyt tehtiin jauheli-enchiladaa.

Tästä lähdettiin liikkeelle:

UAmIFxh.jpg


Kuvasta unohtui mustapavut ja kikherneet joita laitoin myös pari sataa grammaa ja sen tautta tuosta jauhelipaketista riitti puolet ja loput meni pakkaseen. Eli sipulit, porkkanat, chilit ja paprikat silpuksi ja sekaisin pannulle jauhelin kanssa ja tunti hauduttelua. Turautin tähänkin naga jolokiaa antamaan vähän potkua. Kuten kuvasta näkyy menin tortillalättyjen ja mausteiden osalta siitä missä aita on matalin. Tosimies olisi nimittäin tehnyt nuokin itse mutta minä en viitsinyt tai osannut. Periaatteessa voisi joskus kokeilla tehdä noita tortillalättyjä itse kun ei kai se ole edes vaikeaa.

Ranskankermalla ikään kuin "voitelin" tortillat ja sen jälkeen laitoin kauhallisen täytettä ja sitten vaan rullaati rullaati ja valmiit tortillat vuokaan. Päälle taco-kastiketta ja juustoraastetta ja ruokakermaa:

dCCjj6W.jpg


Uuniin 220 astetta ja sen verran että juusto ruskistuu ja eikun mässyttämään:

AY69EjJ.jpg
 
Kyllähän Perse osaa ihan yrittääkin,kun vaan jaksaa.

Jos omat ruuat maistuu kuitenkin eineksiä pahemmilta, yksi mitä voit koittaa on laittaa ihan reilusti enemmän suolaa. Eineksissä sitä on paljon, ja kyllä ruokaankin itselaittaessakin sitä saa laittaa enemmän kuin hyppysellisen. Varsinkin joku tomaatti+lasagna voi maistua aika mauttomalta tomaatilta vaan, jos mausteita ei uskalla iskeä ihan kunnolla.
 
Itse taas en käsitä salamia täytteenä pizzassa (vaikka se taitaa olla yksi yleisimpiä). Hankala tuollaista syödäkkin/leikata. Ehkä en tule koskaan tajuamaankaan.


Leikkaan tuon pellillisen pitsaa 3 x 4 osaan saksilla. Mukana leikkaantuu leivinpaperikin.
Ei ole yhtään hankalaa. Ei mielestäni kovin vaikeaa tajuta.
 
Salami on yksi herkullisimmista täytteistä. Tykkään tosin vähän pikantista chorizo-salamista yleensä kyllä vielä enemmän. Itse taas en välitä siitä, että pizza on käytännössä leivän päälle tehty lihapiirakka/pastavariantti, että sitä jauhelihaa on se puoli kiloa ja juustoa toinen puoli kiloa päällä. Salami on sopivan rapea ja suolaisuutta antava täyte, olematta sellainen jauhelihavuoren kaltainen dominoiva täyte jolle koko pizza perustuu. No eivaan, kyllä minäkin tykkään välillä ihan jauhelihapizzastakin. Liika on vaan liikaa.
 
Salami on yksi herkullisimmista täytteistä. Tykkään tosin vähän pikantista chorizo-salamista yleensä kyllä vielä enemmän. Itse taas en välitä siitä, että pizza on käytännössä leivän päälle tehty lihapiirakka/pastavariantti, että sitä jauhelihaa on se puoli kiloa ja juustoa toinen puoli kiloa päällä. Salami on sopivan rapea ja suolaisuutta antava täyte, olematta sellainen jauhelihavuoren kaltainen dominoiva täyte jolle koko pizza perustuu. No eivaan, kyllä minäkin tykkään välillä ihan jauhelihapizzastakin. Liika on vaan liikaa.


Mutta tämä ei olekaan pizzaa vaan pitsaa :)
Syön tuosta 3 päivää, laitoin jo pakkaseen 8 palaa. Sieltä on hyvä lämmitellä sitten välipaloiksi ja kun saksi leikkaus metodilla on voipaperit myös pitsapalojen pohjissa niin eivät tartu pakastimessa toisiinsa kiinni!
 
Iltapalaksi nopea ja vaivaton ruoka.

Possun ulkofileepihvejä, keitettyjä perunoita ja itse jauhoista tehty pippurinen chili-curry-kermakastike.

DSC08830.jpg
 
Mutta tämä ei olekaan pizzaa vaan pitsaa :)
Syön tuosta 3 päivää, laitoin jo pakkaseen 8 palaa. Sieltä on hyvä lämmitellä sitten välipaloiksi ja kun saksi leikkaus metodilla on voipaperit myös pitsapalojen pohjissa niin eivät tartu pakastimessa toisiinsa kiinni!
Juu ei kyllä tuollainen toki on ruoka itsessään kanssa, ja paljon tullut tehtyä itse kanssa. Eli älä ota haukkuna. :) Suomalaista ruokakulttuuriahan tuo! Kun olen vaan itse vanhentunut, niin olen alkanut syömään enemmän pizzaa kuin pitsaa, mutta on noillekin aikansa ja paikkansa!
 
IMG_20161211_192229.jpg
IMG_20161211_192343.jpg
IMG_20161211_192412.jpg
IMG_20161211_192541.jpg
IMG_20161211_192633.jpg
Kanarulla:
-Aiemmin paistettua kanaa kuullotetun valkosipulin kanssa pannulle, hieman mausteita ja salsaa ja vettä, että on sellanen kostea tuntuma.
-lätty pizzapohjaohjeella, päälle oliiviöljyä ja rosmariinia, pizzakivelle uuniin
-kaaliraastetta, sipulia, kurkkua, paprikaa, jugurttikastiketta
-kanat + curry mango kastiketta
Rullalle.

Ens kerralla ohuempi lätty ja kaupan currysoseen tilalle teen itse kermaisen currykastikkeen
 
Oijoi. Joneskyn kanarulla näyttää kyllä makoisalta. Uskaltaisikohan kokeilla itsekin... tarttee kyllä katsoa joku hyvä pizzapohjan ohje siitä toisesta ketjusta nimittäin se tuli opittua kerrasta että ainesosien määrien kanssa saa olla aika tarkkana eikä voi vaan viskoa aineksia kasaan miten sattuu.

Tänään syödään muuten kananugetteja ja raneja mutta niistä ei tarvinne enää postata kuvaa tänne.

Tuossa ylempänä ihmeteltiin pizzojen täytteitä/päällysteitä. Heh, näistä saa aina hyvät kiistat aikaiseksi. Itsehän olen sitä mieltä, että pizzan päälle voi laittaa ihan mitä tahansa ja se on makuasia että sopiiko se pizzaan vai ei. Esim. ananas jota lapsena ja teininä en voinut ymmärtää mutta nykyään se on mielestäni ihan ok. Toki asiantuntijoiden mielestä ananas pizzassa on junttimaista sen takia koska se on suomalaisittain suosittua ja tunnetustihan kaikki suomalainen on automaattisesti junttimaista.
 
kauheella kiireellä kaupassa, nopeasti piti miettiä mitä tekisi ja nopeaa ruokaa, tein tällaista:

HdQ7wUA.jpg

ainekset

laitoin ruoaksi tuon verran:
250g pastaa (kaapissa valmiina)
400g broilerjauheliha (2,99€)
150g juustoa (2,60€)

parsaa oli valmiina, joku 150€ 500g ?


rasva: ~60g
hh: ~200g
protsku ~140g

4YVSucA.jpg

Ruskistin jauhelihan. Keittelin makaronit melkein kypsiksi, lorautin ylimäärästä vettä pois ja heitin broilerin sekaan ja jauhetun juuston. Maistoin ja lisäsin suolaa ja pippuria. Annoin makustua ja oli aika kuivan näköstä niin lorautin sekaan vähän sinistä maitoa
Kyllä tosta nyt 4 annosta ainakin saa, tai 3 isoa. Annoshinta ei siis kummoinen, jos ostaa perusmakaroonia niin hinta laskeekin vielä.




Juuston maku tuoksusta huolimatta melko laimea, voisi sanoea että hienovarainen, ehkä 300g broilerin suikaleita ja 200g makaroonia olisi ollut parempi suhde. Ok makunen, mutta tykkäisin vahvemmasta mausta
 
Tänään syödään muuten kananugetteja ja raneja mutta niistä ei tarvinne enää postata kuvaa tänne.

Ja paskat. Siinä teille puoli kiloa raneja ja puoli kiloa nugetteja kermakastikkeella ja ketsupilla höystettynä. Ihan sairaan hyvää enkä keksi äkkiseltään mitään mikä maistuisi näin hyvältä. Kannattaa unohtaa ennakkoluulot ja kokeilla rohkeasti vaikka tämä ehkä näyttääkin hieman iljettävältä. Paistatte vaan nugetit pannulla ja ranet uunissa ja sitten kuohukerma-smetana-soosi päälle. Sekaan reilusti erilaisia mausteita ihan oman maun mukaan ja tietysti ketsuppia. Vannon että ette ikinä ole maistaneet näin hyvää sapuskaa ja vielä kiitätte minua jos rohkenette tätä kokeilla.

cTIZ1nn.jpg
 
Chicken wingsit ja ranet on kyllä hyviä. Noi näyttää turhan lötköiltä omaan makuun, tykkään rapeammista.
 
Tein vaihteeksi pitsaa
700g sikanauta jauhelihaa + puolitoista sipulia + lihaliemikuutio + puolikas valkosipuli
500g LIDL mix juustoraastetta (olisikohan emmental+mozzarella+jotain)
Pohjalle Rainbow Hot salsa tomaattikastike (tacoille/dipiksi tarkoitettu)
Muutama viipale metwurstia
Puolikas sipuli puolikkaina renkaina
Oliiveja ja tomaattiviipaleita :)

2016-12-15 19.13.32.jpg
 
Kunnon Bon Apetit annos, Perse-Laakkosta varten.
Eli, mustikassa ja katajanmarjoissa marinoituja paistettuja kampasimpukoita, loraus balsamicoa ja basilikaa:
image.jpg


Eivaan noi oli vaan alkupaloja, eli pääruoka hirven ulkofilettä pekoniin kiedottuna, ja hunaja/balsamico maustettuja papuja ja rehuja:
image.jpg



Vähän muita alkupaloja. Le Secateur on yks lemppariviineistäni muuten:
image.jpg


Maa-artisokkakeittoa, päällä vähän kinkkua ja pähkinöitä:
image.jpg


Hirvenlihakääreyleitä (sisällä suolakurkkua, smetanaa yms.) ja lohkoperunoita. (Oli enemmänkin kuin lautasella toki):
image.jpg


Irstaan näköistä ja paskainen on keittiökin, mutta hyvää. Eli poron niskaa padassa 4-5 tuntia haudutettuna (saattoi olla jotain muutakin kuin niskaa, jotain luista hyvää jämäpalaa kuitenkin porosta):
image.jpg


Sama lautasella vähän ruuan näköisempänä:
image.jpg


Rubilla paistettu kokonainen kana:
image.jpg


Sen kanssa kunnon luostariolutta, curry-sahramiriisiä ananaksella:
image.jpg


Ankanrintaa appelsiini-rosepippurisoosilla:
image.jpg


Piiitkään haudutettua kanakeittoa. Kanakeitosta tulee HYVÄÄ, kun sen tekee isoimmista koivista niin että antaa luiden ja nahan oikein
pitkään (muutama tunti) tuoda makua keittoliemeen. Lopuksi nahat ja luut pois ja lihat pilkotaan lusikalla syötäviksi:
image.jpg


Tein ekaa kertaa nan-leipää. Sain reseptin täältä, ja mielestäni onnistuin aika hyvin! Kuplivaa, muttei kuivaa. Sen kanssa butter-chicken curryä:
image.jpg


"Kalapuikkoja" omaan makuun, eli pankossa leivitettyä kuhafilettä:
image.jpg


Ei kovin kaunis ilmestys, mutta kuriositeettinä vähän erilainen pizza. Marinoin ohueksi pilkottuja perunan siivuja tuoreessa rosmariinissä,
oliiviöljyssä ja valkosipulissa ensin pitkään, ja sitten iskin ne pizzan täytteeksi. Yllättävän hyvä täyte, johonka joskus ulkomaanreissulla
törmäsin. Lopuksi vähän tuoretta basilikaa päälle (mozzarella on perunoiden alla, ja pohja ei ole kovin kaunis, mutta ok makuinen oli):
image.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Oikein hyvän näköistä settiä ylhäällä. Mitäs jengi tykkää Keith Floydin kokkailuista? Omasta mielestä parasta, kun maisema vaihtuu ja ulkona pääasiassa kokkaillaan, sisätiloja ja suurkeittiöitä unohtamatta.
 
Tuossa ylempänä ihmeteltiin pizzojen täytteitä/päällysteitä. Heh, näistä saa aina hyvät kiistat aikaiseksi. Itsehän olen sitä mieltä, että pizzan päälle voi laittaa ihan mitä tahansa ja se on makuasia että sopiiko se pizzaan vai ei. Esim. ananas jota lapsena ja teininä en voinut ymmärtää mutta nykyään se on mielestäni ihan ok. Toki asiantuntijoiden mielestä ananas pizzassa on junttimaista sen takia koska se on suomalaisittain suosittua ja tunnetustihan kaikki suomalainen on automaattisesti junttimaista.

Minustakin ananas pizzassa on hyvää, ja etenkin kun on jotain chorizoota tai muuta vähän tulista mukana. Ei sitä muuten junttimaisena pidä kuin jotkut itseinhoiset wannabe-leuskat suomalaiset. Italialainen vähän yllättyi ideasta kun kerroin siitä, muttei mitenkään tuominnut. Onhan tietty toi ananas se klassikko, josta aina suomalaiset pääsee tappelemaan, vaikka ketään muuta maailmassa asia ei mitenkään kauhistuttaisikaan. Väitän että ulkkareillekun tarjoaa, niin perinteinen jauheliha on sellainen joka enemmän järkyttäisi (siihenkin kyllä tottuisivat eivätkä valittaisi). :D Missään muualla kun ei oikein pizzaan niin paljon lihaa laiteta päälle, kuin meikäläisten jauhelipizzamättöön (joka sekik on siis hyvää, eikä sekään ole mielestäni "junttia").
 
Viimeksi muokattu:
Mitäs dishiä @jeppejehu tai @WaspPike
enokisienistä?

Haa, mielenkiintoiset sienet olet saanut. :D Asuin vuosia Aasiassa, niin nuo ovat tuttuja.
Rehellisesti sanottuna, eivät maistu oikein miltään. Ne on sellaisia kurkkuun verrattavia halpis-sieniä, jotka enemmän tuo lisää massaa ruokaan kuin tuo makua.
Mutta on niille tarkoituskin, sillä ne imee makua itseensä hyvin. Koreassa ja Japanissa noita isketään esimerkiksi tulisiin pataruokiin, ja siihen sopivat hyvin.
Teen itsekin aika useinkin, mutta en jaksa nyt etsiä kuvaa joten netistä copypaste kuva, ja siksi spoileriin kun ei ole oma kuva. Teen joku kerta itsekin niin
saan oman version näkyviin.
Eli sisältää tofua, ohueksi leikattua possunlihaa, enokisieniä, purjoa, jotain sipulia, chiliä, valkosipulia, sakea, kiinankaalia,
kimchiä (korealaista hapatettua chilikaalia).
retina_imasia_5678698_S.jpg
 
Haa, mielenkiintoiset sienet olet saanut. :D Asuin vuosia Aasiassa, niin nuo ovat tuttuja.
Rehellisesti sanottuna, eivät maistu oikein miltään. Ne on sellaisia kurkkuun verrattavia halpis-sieniä, jotka enemmän tuo lisää massaa ruokaan kuin tuo makua.
Mutta on niille tarkoituskin, sillä ne imee makua itseensä hyvin. Koreassa ja Japanissa noita isketään esimerkiksi tulisiin pataruokiin, ja siihen sopivat hyvin.
Teen itsekin aika useinkin, mutta en jaksa nyt etsiä kuvaa joten netistä copypaste kuva, ja siksi spoileriin kun ei ole oma kuva. Teen joku kerta itsekin niin
saan oman version näkyviin.
Eli sisältää tofua, ohueksi leikattua possunlihaa, enokisieniä, purjoa, jotain sipulia, chiliä, valkosipulia, sakea, kiinankaalia,
kimchiä (korealaista hapatettua chilikaalia).
retina_imasia_5678698_S.jpg
Olen varsin tuttu missä yhteydessä noita syödään koska asuin myös kiinassa, sg ja koreassa mutta nyt suomessa tuon taikominen hellalla onkin vähän haastavampaa :beye:

Enkä ole mestari kokki kuten te näytätte olevan @jeppejehu n kanssa joten siksi vinkkejä kyselin.

Citarrissa ~1.2€/200g. Tosiaan tulisessa hotpotissa parasta lihan kanssa.
 
Laitoin "pizzaa". Lainausmerkit koska nimittäin tein pohjan silleesti tosi löysäksi että se piti levitellä lusikalla leivinpaperille ja löysyytensä takia esipaistoin pohjaa uunissa viitisen minuuttia. Päälle kanaa, pekonia, tomaattia, oliiveja, punasipulia ja barbeque-kastiketta ja tietysti juustoa. Oli tarkoitus laittaa vielä herkkusientä mutta olin niin kännissä että unohdin. No eipä se herkkusieni muutenkaan maistu miltään joten ihan sama.

On suht irvokkaan näköistä mutta ihan hyvän makuista.

y6y5NQy.jpg


S12tzCT.jpg
 
pitsataikinan (+-Z) tulee olla kylmässä 1vrk (tai kauemmin).
siihen tulee tehdessä saada nk. sitkos aikaiseksi. Eli vanuttelua reippaasti.
teon jälkeen kevyt 1h huoneenlämmössä ja sitten pulliksi ja kylmään.
sieltä sitten huoneenlämpöön 1h ennen levittämistä.

tässä tekotapani:

3dl lämmintä (käsi) vettä
kuivahiivaa pussi
durum/vehnäjauhoja fiiliksen mukaan. (lisätään n 2dl kerrallaan kunnes taikina alkaa "palloutumaan")
extravirginä (oliiviöljy) 2-3rkl
suolaa 1tl minimi. laitan 2.
sokeria "a pinch" laitan 1/2 tl.

->vesi kulhoon, hiivat perään -> sekoitus. öljyt suolat sokerit -> sekoitus.
->jauhoja 2dl kerrallaan (siis pelkkää durumia tai 60/40 vjauhoja, toki pelkillä vjauhoillakin onnistuu)
->kun taikina kiinteytyy vaivataan vielä pari minuuttia että alkaa olla sitä mainittua sitkosta.
->taikina paloiksi tai yksi iso pallo
->jauhoja taikinanpäälle estämään pinnan kuivumista
->1h ja taikina kylmään. (toki voi jo heti levittää, mutta maku paranee huomattavasti 1-7vrk seisonnan jälkeen)

Mikäli haluat esim. tuplat tuosta setistä, niin 6dl vettä mutta edelleen vain 1ps kuivahiivaa.

Tuo taikina pitäisi paistaa 400-asteessa. Koska se harvalla onnistuu (mulla leivari ja vaikeaa silläkin),
niin alalämpö uuniin ja piZZakivi tai pelti sinne jo valmiiksi. Taikina kiekoksi tai levyksi
leivinpaperille ja paperin avulla sitten pellille.

Itse nakkaan pitsakiven paistolevyn päälle
aina taikinan ja levitän sen siihen kun ei leivaria jaksa lämmittää.

Kiertoilma olis paras kun käyttää alalämpöä. "Maksimit" eli 250-astetta vähintään.
Jos ei oo kiertoilmaa uunissa niin sitten tasalämpö mutta pitsapelti alas.

perustäyte on tomaattikastike -> juustoraaste -> uunin jälkeen basilika tms.

10min paistoaika sopii aika hyvin. 400-asteessa n.5min.


tästä on helppo jatkaa.
:smoke:

WP_20161206_18_47_14_Pro.jpg

(tölkkiparsa. pepperoni. kanafile kokkareita. kirsikkatomates. parmesaani ja emmental. tomaattikastike. valkosipale ja oregano. punasibale myös.)
 
Viimeksi muokattu:
Tein lasagnea.

Bolognese-kastikkeeseen jauhelia, vähän pekonia mausteeksi, sipulia (sekä puna- että valko), lihaliemikuutio, tomaattipyrettä ja -murskaa. Laitoin myös porkkanaraastetta vaikka se ei välttämättä lasagneen kuulu mutta joissakin ohjeissa niin tehdään ja onhan porkkana terveellistä joten miksi ei. Maustoin suolalla ja sellaisella "italian basilico"-mausteseoksella ja lurautin sekaan huvikseni vähän punaviiniä (Huttusta) ja naga jolokiaa. Annoin hautua tunnin.

fJbYZer.jpg


Valkokastikkeen tein perstuntumalla eli ainesosia sen kummemmin mittaamatta eli reilu nokare voita kattilaan ja vähän vehnäjauhoja perään. Sen verran maitoa että koostumus tuntui hyvältä ja sitten ei muuta ku latomaan ainekset vuorotellen voilla voideltuun vuokaan. Laitoin kerrosten väliin hieman Pirkka emmental-mozzarella-juustoraastetta ja sitten ihan päällimmäiseksi raastoin vielä parmesan-juustoa.

Ex2ma87.jpg


FxqmPdM.jpg


Pahoittelen kuvien heikkoa laatua. En vain osaa. Mutta maku oli sentään kohdallaan.
 
Tuli väännettyä paahtopaisti, voissa paistettuja papuja, sekä lohkoperunoita.

Perunat lohkoiksi, snadisti öljyä, savupaprikaa, pippuria, suolaa ja uuniin.

Paistin laitoin aamulla viskimarinadiin runsaan suolan kera, pari tuntia kylmässä, pari tuntia huoneenlämmössä (n. 1,3kg paahtopaisti). Sit pesin marinadin pois, kuivasin, annoin hetken kuivua, sir kevyt öljy ja pannulla pinta kiinni.

Uunitus 120asteisessa uunissa 57 asteen sisälämpöön ja vetäyty perunoiden paiston ajan, vetäytyessään suolasin, pippuroin, sekä valelin valkosipulirosmariiniöljyllä (oli foloiossa maustumassa). Murea ja punanen oli lopputulema, kastikkeena punaviinikastike.

IMG_20161218_173141.jpg
IMG_20161218_173604.jpg
 
Aika täydellinen annos ::drool
Joo, varsin hyvää oli. Harmi kun ei paistia jaksa usein valmistaa vaivan takia. Vähärasvaista ja edullista naudanlihaa usein tarjouksessa ja oikein valmistettuna erittäin hyvääkin. Itse oon aika monet paistit jo treenannut, mutta oikeestaan ainoa mikä ratkaisee on oikea sisälämpötila. Joskus annan paistin vetäytyä yön yli kylmässä ja silloin teen öljystä, mausteista, punaviinikastikkeesta ja balsamicosta sellasen desin nesteen jonka sivelen lihalle folioon, saa sitten ottaa makua yön yli siinä.
 
Ketjussa ei vielä ole tarpeeksi pizzaa, joten tekaisin NY-tyylisen lätyn :eat:

2d6us11.jpg

n1437l.jpg

bj7iqe.jpg


Pohja:

180g puolikarkeaa vehnäjauhoa (Belbake @ Lidl)
114g vettä
1g kuivahiivaa
4g merisuolaa

10min veivaus ja oliiviöljyllä sivelty pallo 12-72h jääkaappiin tekeytymään. Venytys muotoon käsin, ei kaulimella, ja paistumaan esilämmitetylle pellille/kivelle lämmöstä riippuen uunin keski- tai toiseksi ylimmälle tasolle. Paistoaika 7-8 min @ 275-300 asteessa.
 
Viimeksi muokattu:
Tässä jää kyllä paikallinen kebula tai Putte's kakkosiksi. Huomenna ja ylihuomenna testaillaankin sitten vastaavasti 42h ja 64h nostatettuja taikinoita :hungry:
Pelkkiä margharitoja en ole tehnyt, mutta ei tuo taikinan maku tuosta pahemmin miksikään muutu, eikä oikeastaan rakennekaan. Pääasia, että saa kohotettua kunnolla. Ehkä joku sellanen "taikinanjuuri" efekti voisi tulla, mutta häviää muiden makujen joukkoon.
 
Pelkkiä margharitoja en ole tehnyt, mutta ei tuo taikinan maku tuosta pahemmin miksikään muutu, eikä oikeastaan rakennekaan. Pääasia, että saa kohotettua kunnolla. Ehkä joku sellanen "taikinanjuuri" efekti voisi tulla, mutta häviää muiden makujen joukkoon.

Se on ihan totta, että itse taikinan maku ei muutu juurikaan. Tietyillä jauhoilla ja pienellä määrällä hiivaa rakenne kuitenkin jatkaa kehittymistä sen verran, että pohja oli uunissa minuutin vähemmän, mutta muuttui ilmavammaksi ja sitä kautta pinnalta selvästi tummemmaksi sekä rapsakammaksi. Sisältä kosteampi lyhyemmän paistoajan takia.

epq6ic.jpg
k97rjn.jpg

20jhezs.jpg
2r2uefl.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Niin se lopputulos oli taattua paskaa. Bolognese-kastike oli ihan suht hyvä mutta pohja oli paskaa. Se ei ollut pizzeriamaisen ohut ja rapea vaan paksu - mikä sinänsä olisi ollut ihan ok - muttei sellainen kuohkea ja mehevä paksu vaan vähän kuin kotitekoinen kaksi päivää vanha sämpylä. Eli paksu ja kova ja jauhoinen mutta ei hyvän makuinen.

Summa summaarum, ei kannata tehdä pitsaa itse koska se maksaa ihan helvetisti ja aikaa palaa tuntitolkulla ja lopputulos on paska.

Näki jo tuosta kuvasta, että taikinassa oli jotain pahasti pielessä. Ei vaivattu tarpeeksi?
 
Nyt alkoi dieetti! Loppuu paskan syöminen ja kaljan juonti ainakin vähäksi aikaa. Siinä 250 grammaa kanan rintaa + kreikkalainen salaatti. Oli ihan suht ok makuista ja nälkäkin lähti mutta kylläiseksi tuosta ei tullut. Mutta ei mahda mitään, no pain no gain. Pitää vähän kehitellä tuota marinointia jotta saisi paremman makuista. Nyt heittelin vähän sitä sun tätä.

i1sKey8.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 245
Viestejä
4 490 770
Jäsenet
74 169
Uusin jäsen
tater

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom