- Liittynyt
- 18.10.2016
- Viestejä
- 94
Täällä on kritisoitu ensinnäkin sitä, että postataan kuvia vain lopputuloksesta eikä kokkausvaiheesta ollenkaan ja toiseksi sitä, että tehdään ruoka eineksistä. Arvostelijoilla on kyllä ihan validi pointti vaikken ole ihan samaa mieltä. Minä tervehdin ilolla kaikenlaisia kontribuutioita tähän triidiin olivat ne sitten jeppejehun taideteoksia tai CalEpitanin krapulamättöjä. Pääasia että ruoka maistuu ja sitä on riittävästi! Arvelin nyt kuitenkin tehdä pizza Bolognesen ihan alusta loppuun ite ja laittaa muutaman kuvan kokkauksen eri vaiheista.
1. Ensinnäkin hommahan lähtee pohjan taikinasta. Sen tekaisin jo eilen. Aineksina vettä, vähän suolaa, oliiviöljyä, Myllyn Paras-pizzajauhoja sekä pussillinen kuivahiivaa. En mitannut mitään määriä vaan ihan perstuntumalla nakkasin rojut kulhoon ja rupesin vaivaamaan. Mutistelin taikinaa muutaman minuutin, pyöräytin siitä pallon ja laitoin kohoamaan. Kohotin huoneenlämmössä n. 15 minuuttia ja sitten laitoin jääkaappiin. Otin siis vinkistä vaarin ja annoin olla jääkaapissa vuorokauden koska se kuulemma antaa pohjaan hyvää makua.
2. Tänään eli perjantaina rupesin tekemään pohjaa. Nythän kävi niin, että taikinaa oli niin runsaasti, että repäisin kohonneesta taikinasta vain puolet ja jätin toisen puoliskon jääkaappiin huomista varten jolloin voin väsätä uuden pizzan vielä huomenna. Kaulimella vetelin kokonaisen pellillisen. Ympyrän muotoinen pizza olisi ollut nätimmän näköinen, mutta suorakaiteen muotoinen koko pellin täyttävä pizza on tietenkin isompi ja näin ollen täyttävämpi. Olisi nimittäin harmittanut jos kaiken tämän vaivannäön jälkeen ei olisikaan tullut kylläinen olo ja olisi joutunut tilaamaan pizza onlinesta lisää vatsantäytettä.
3. Bolognese-kastikkeeseen laitoin 400g naudan jauhelia, 1 prk Mutti Polpa-tomaattimurskaa, puolikas paprika ja yksi porkkana hienoksi silputtuna, yksi sipuli ja yksi valkosipulinkynsi sekä hieman jalapenoa ja pepperonia (sitä vihreää, ei makkaraa). Bolognesessa kuulemma jauheli kuuluu hienontaa (täältäkö luin?) siten ettei jää isoja kökkösiä jotenka painelin jauhelia lastalla koko ruskistamisen ajan ja aika hienoa siitä tuli. Maustoin basilikalla, valkopippurilla, mustapippurilla, cayennepippurilla sekä suolalla. Lisäsin yhden lihaliemikuution ja jonkin verran naga jolokia-kastiketta jotta saadaan ruokaan pontta. Annoin kastikkeen hautua yli tunnin.
4. Ennen kuin kippasin bolognese-kastikkeen pizzapohjan päälle sivelin pohjalle vielä pullasudilla vähän oliiviöljyä ja ripottelin hieman oreganoa. En nyt osaa oikein perustella miksi tein näin mutta tehty mikä tehty. Sitten laitoin jonniin verran Pirkka-emmental-mozzarella-juustoraastetta ja sen päälle sitten jauhelikastike. Päälle muutamia tuoreita ja ohuiksi leikattuja tomaattiviipaleita ja siihen päälle vielä hieman samaista juustoraastetta ja sitten vaan uuniin. 250 astetta ja en katsonut aikaa vaan ihan ulkonäöstä päättelin että milloin on valmista. Ehkä 15 min? Uunin jälkeen päälle vielä vähän tuoretta basilikaa ja eiku syömään!
Nyt kun tuota katsoo niin oikeaoppisesti olisi riittänyt ehkä 1/3 tuosta päällystemäärästä koska oikeaan pizzaanhan kuuluu vain pohja ja päällysteet ovat lähinnä mausteeksi. Mutta ei siitä sitten olisi tullut kylläiseksi joten tein mieluummin tällaisen suomalaiseen makuun sopivan piirakan.
1. Ensinnäkin hommahan lähtee pohjan taikinasta. Sen tekaisin jo eilen. Aineksina vettä, vähän suolaa, oliiviöljyä, Myllyn Paras-pizzajauhoja sekä pussillinen kuivahiivaa. En mitannut mitään määriä vaan ihan perstuntumalla nakkasin rojut kulhoon ja rupesin vaivaamaan. Mutistelin taikinaa muutaman minuutin, pyöräytin siitä pallon ja laitoin kohoamaan. Kohotin huoneenlämmössä n. 15 minuuttia ja sitten laitoin jääkaappiin. Otin siis vinkistä vaarin ja annoin olla jääkaapissa vuorokauden koska se kuulemma antaa pohjaan hyvää makua.
2. Tänään eli perjantaina rupesin tekemään pohjaa. Nythän kävi niin, että taikinaa oli niin runsaasti, että repäisin kohonneesta taikinasta vain puolet ja jätin toisen puoliskon jääkaappiin huomista varten jolloin voin väsätä uuden pizzan vielä huomenna. Kaulimella vetelin kokonaisen pellillisen. Ympyrän muotoinen pizza olisi ollut nätimmän näköinen, mutta suorakaiteen muotoinen koko pellin täyttävä pizza on tietenkin isompi ja näin ollen täyttävämpi. Olisi nimittäin harmittanut jos kaiken tämän vaivannäön jälkeen ei olisikaan tullut kylläinen olo ja olisi joutunut tilaamaan pizza onlinesta lisää vatsantäytettä.
3. Bolognese-kastikkeeseen laitoin 400g naudan jauhelia, 1 prk Mutti Polpa-tomaattimurskaa, puolikas paprika ja yksi porkkana hienoksi silputtuna, yksi sipuli ja yksi valkosipulinkynsi sekä hieman jalapenoa ja pepperonia (sitä vihreää, ei makkaraa). Bolognesessa kuulemma jauheli kuuluu hienontaa (täältäkö luin?) siten ettei jää isoja kökkösiä jotenka painelin jauhelia lastalla koko ruskistamisen ajan ja aika hienoa siitä tuli. Maustoin basilikalla, valkopippurilla, mustapippurilla, cayennepippurilla sekä suolalla. Lisäsin yhden lihaliemikuution ja jonkin verran naga jolokia-kastiketta jotta saadaan ruokaan pontta. Annoin kastikkeen hautua yli tunnin.
4. Ennen kuin kippasin bolognese-kastikkeen pizzapohjan päälle sivelin pohjalle vielä pullasudilla vähän oliiviöljyä ja ripottelin hieman oreganoa. En nyt osaa oikein perustella miksi tein näin mutta tehty mikä tehty. Sitten laitoin jonniin verran Pirkka-emmental-mozzarella-juustoraastetta ja sen päälle sitten jauhelikastike. Päälle muutamia tuoreita ja ohuiksi leikattuja tomaattiviipaleita ja siihen päälle vielä hieman samaista juustoraastetta ja sitten vaan uuniin. 250 astetta ja en katsonut aikaa vaan ihan ulkonäöstä päättelin että milloin on valmista. Ehkä 15 min? Uunin jälkeen päälle vielä vähän tuoretta basilikaa ja eiku syömään!
Nyt kun tuota katsoo niin oikeaoppisesti olisi riittänyt ehkä 1/3 tuosta päällystemäärästä koska oikeaan pizzaanhan kuuluu vain pohja ja päällysteet ovat lähinnä mausteeksi. Mutta ei siitä sitten olisi tullut kylläiseksi joten tein mieluummin tällaisen suomalaiseen makuun sopivan piirakan.