Postaa kokkauskuvia

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Täällä on kritisoitu ensinnäkin sitä, että postataan kuvia vain lopputuloksesta eikä kokkausvaiheesta ollenkaan ja toiseksi sitä, että tehdään ruoka eineksistä. Arvostelijoilla on kyllä ihan validi pointti vaikken ole ihan samaa mieltä. Minä tervehdin ilolla kaikenlaisia kontribuutioita tähän triidiin olivat ne sitten jeppejehun taideteoksia tai CalEpitanin krapulamättöjä. Pääasia että ruoka maistuu ja sitä on riittävästi! Arvelin nyt kuitenkin tehdä pizza Bolognesen ihan alusta loppuun ite ja laittaa muutaman kuvan kokkauksen eri vaiheista.

1. Ensinnäkin hommahan lähtee pohjan taikinasta. Sen tekaisin jo eilen. Aineksina vettä, vähän suolaa, oliiviöljyä, Myllyn Paras-pizzajauhoja sekä pussillinen kuivahiivaa. En mitannut mitään määriä vaan ihan perstuntumalla nakkasin rojut kulhoon ja rupesin vaivaamaan. Mutistelin taikinaa muutaman minuutin, pyöräytin siitä pallon ja laitoin kohoamaan. Kohotin huoneenlämmössä n. 15 minuuttia ja sitten laitoin jääkaappiin. Otin siis vinkistä vaarin ja annoin olla jääkaapissa vuorokauden koska se kuulemma antaa pohjaan hyvää makua.



2. Tänään eli perjantaina rupesin tekemään pohjaa. Nythän kävi niin, että taikinaa oli niin runsaasti, että repäisin kohonneesta taikinasta vain puolet ja jätin toisen puoliskon jääkaappiin huomista varten jolloin voin väsätä uuden pizzan vielä huomenna. Kaulimella vetelin kokonaisen pellillisen. Ympyrän muotoinen pizza olisi ollut nätimmän näköinen, mutta suorakaiteen muotoinen koko pellin täyttävä pizza on tietenkin isompi ja näin ollen täyttävämpi. Olisi nimittäin harmittanut jos kaiken tämän vaivannäön jälkeen ei olisikaan tullut kylläinen olo ja olisi joutunut tilaamaan pizza onlinesta lisää vatsantäytettä.



3. Bolognese-kastikkeeseen laitoin 400g naudan jauhelia, 1 prk Mutti Polpa-tomaattimurskaa, puolikas paprika ja yksi porkkana hienoksi silputtuna, yksi sipuli ja yksi valkosipulinkynsi sekä hieman jalapenoa ja pepperonia (sitä vihreää, ei makkaraa). Bolognesessa kuulemma jauheli kuuluu hienontaa (täältäkö luin?) siten ettei jää isoja kökkösiä jotenka painelin jauhelia lastalla koko ruskistamisen ajan ja aika hienoa siitä tuli. Maustoin basilikalla, valkopippurilla, mustapippurilla, cayennepippurilla sekä suolalla. Lisäsin yhden lihaliemikuution ja jonkin verran naga jolokia-kastiketta jotta saadaan ruokaan pontta. Annoin kastikkeen hautua yli tunnin.



4. Ennen kuin kippasin bolognese-kastikkeen pizzapohjan päälle sivelin pohjalle vielä pullasudilla vähän oliiviöljyä ja ripottelin hieman oreganoa. En nyt osaa oikein perustella miksi tein näin mutta tehty mikä tehty. Sitten laitoin jonniin verran Pirkka-emmental-mozzarella-juustoraastetta ja sen päälle sitten jauhelikastike. Päälle muutamia tuoreita ja ohuiksi leikattuja tomaattiviipaleita ja siihen päälle vielä hieman samaista juustoraastetta ja sitten vaan uuniin. 250 astetta ja en katsonut aikaa vaan ihan ulkonäöstä päättelin että milloin on valmista. Ehkä 15 min? Uunin jälkeen päälle vielä vähän tuoretta basilikaa ja eiku syömään!




Nyt kun tuota katsoo niin oikeaoppisesti olisi riittänyt ehkä 1/3 tuosta päällystemäärästä koska oikeaan pizzaanhan kuuluu vain pohja ja päällysteet ovat lähinnä mausteeksi. Mutta ei siitä sitten olisi tullut kylläiseksi joten tein mieluummin tällaisen suomalaiseen makuun sopivan piirakan.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 261
^ Viherahon ruokavinkit ovat kyllä tuttuja mutta en sentään keitä tai mikrota kalapuikkoja. Pannulla paistaminen on suht helppoa & vaivatonta ja maku on kuitenkin aivan eri planeetalta.
Melkein samalla vaivalla upotat kalanfileet kananmunaan ja korppujauhouhin ja paistat sitten sillä pannulla, ja maku on taas aivan eri universumista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
594
Pakko kysyä, mutta mikä idea tuossa jeppejehusen punajuuridishissä on? Punajuurta, auraa kermaa, wtf?


Edit, jaa se menee varmaan uuniin tms vielä..
Kova mutu sanoo että tossa oikeassa laidassa sitä samaa punajuuridishiä uunin jälkeen.
juu uuniin meni ja oikeassa laidassa sitä on


Fish and peruna


näyttää nyljetyltä muttei ollut



huuhdeltu perunat, esimikrotettu ja merisuolarouheella suolattu. roisikin öljyä ja uuniin



parempiahan noi potut olisi ollut jos olisi paistanut pannulla, en jaksanut. tuoretta tilliä silppusin päälle kun otin uunista, kalan paistoin voissa, lisänä sitruunalla ja pippurilla maustettua ranskankermaa ja papuja.
 

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Melkein samalla vaivalla upotat kalanfileet kananmunaan ja korppujauhouhin ja paistat sitten sillä pannulla, ja maku on taas aivan eri universumista.
Itseasiassa tein noin viime kesänä. Leikkelin naturelli kananfileistä palasia ja leivitin ne ja sitten paistoin pannulla... ja maku todellakin oli aivan eri universumista valmispakasteisiin nähden, mutta ei parempaan päin. Eivät nuo erityisen pahan makuisia olleet mutta eivät missään nimessä hyvänkään makuisia. Niin se vain on ettei itse kannata kötöstellä ruokia vaan kannattaa luottaa ammattilaisten valmistamiin laatutuotteisiin koska ne maistuvat niin paljon paremmilta.

Ja palatakseni tuohon tekemääni pizzaan..

Niin se lopputulos oli taattua paskaa. Bolognese-kastike oli ihan suht hyvä mutta pohja oli paskaa. Se ei ollut pizzeriamaisen ohut ja rapea vaan paksu - mikä sinänsä olisi ollut ihan ok - muttei sellainen kuohkea ja mehevä paksu vaan vähän kuin kotitekoinen kaksi päivää vanha sämpylä. Eli paksu ja kova ja jauhoinen mutta ei hyvän makuinen.

Summa summaarum, ei kannata tehdä pitsaa itse koska se maksaa ihan helvetisti ja aikaa palaa tuntitolkulla ja lopputulos on paska. Pizza-onlinesta saa kätevästi tilattua vaikka minkälaista pizzaa, toimitus puolessa tunnissa ja maku on erinomainen eikä ole hinnalla pilattu.

En todellakaan tee huomenna tuosta taikinanjämästä mitään vaan heitän sen roskiin ja laitan jonkun nugetit & ranet-setin uuniin ja nautin elämästä.

En takuulla enää ikinä yritä tehdä pizzaa.
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
2. Tänään eli perjantaina rupesin tekemään pohjaa. Nythän kävi niin, että taikinaa oli niin runsaasti, että repäisin kohonneesta taikinasta vain puolet ja jätin toisen puoliskon jääkaappiin huomista varten jolloin voin väsätä uuden pizzan vielä huomenna. Kaulimella vetelin kokonaisen pellillisen. Ympyrän muotoinen pizza olisi ollut nätimmän näköinen, mutta suorakaiteen muotoinen koko pellin täyttävä pizza on tietenkin isompi ja näin ollen täyttävämpi. Olisi nimittäin harmittanut jos kaiken tämän vaivannäön jälkeen ei olisikaan tullut kylläinen olo ja olisi joutunut tilaamaan pizza onlinesta lisää vatsantäytettä.

http://i.imgur.com/ZS9pvDx.jpg
Jauhoja on liikaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
594
@Viltsur in innoittamana "shepherds pie" tjs


Lohkotut perunat kuorineen keitetty lihaliemessä, omasta pensaasta kuivattua timjamia ja voita. Loraus maitoa ja jätin vähän keitinlientä myös kosteuttamaan



Karitsan jauhelia ruskistin, sekaan punasipuli, 3 tomaattia, valkosipulia, mustapippuria ja http://www.kotimaisetyrtit.fi/Heikkilaen-Yrttisuola-100-g . Laitoin perunoiden paistinlientä hieman sekaan, muhi jonkin aikaa pannulla



"fetaa" elikkäs salaattijuustoa



persiljaa



perunamuusi päälle, uuniin 250astetta



ulos kun oli väriä



oli namia



Meinasin ensin tehdä niin että olisin vuohenjuustosiivuja upottanut tuohon muusiin, mutta kun oli "fetaa" valmiina kaapissa niin käytin sen


luomukaritsajauheli 300g 3,95€
perunat varmaan 50c
tomaatit max euro
punasipuli parikymmentä senttiä
valkosipulia 2kynttä pari senttiä
persilja 1,09 puska ja meni puolet
salaattijuusto ~1,6€(muistaakseni) josta alle puolet


joku 6,5-7€ kaksi annosta normaalipainoiselle ihmiselle, elikkäs ~3,5€ annos
 
Viimeksi muokattu:

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Jepeltä taas hyvää settiä. Jatka noiden postaamista, keep up the good work.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Tänään oli taas pizzapäivä. Elikkäs jauheliha-kinkku-tonnikala-aurajuustopizza.

Pohjasta tuli yllättävän ohut (muualta paitsi reunoista) ja rapsakka kun jouduin käyttämään tavallisia erikoisvehnäjauhoja koska Myllyn Parhaan pizzajauhot pääsivät loppumaan.

Taidan tehdä seuraavankin pizzan näillä jauhoilla.

15418479_10154873220799295_7641611109334784300_o.jpg
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 608
Parit omat pizzat parin kk takaa. Nykyiset ehkä vielä pizzamaisempia,eli kehitystä tapahtuu. Makuina Margarita + savukinkkua ja basilikaa, kana-aurajuusto, sekä pulled pork bbq pizza. Bonarina kuva pulled pork lihasta ennen uunitusta.
IMG_20161118_202956.jpg
IMG_20161118_204038.jpg
IMG_20161120_204928.jpg
IMG_20161119_113435.jpg
 

Viltsur

Frhr
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
113
Tänään pyöräytettiin lasgne vaimon kanssa.

Vuoan pohjalle porkkanaraastetta ja lehtikaalia. Jauhelihat ja sipalit pannulla, sekaan paseerattua tomaattia & hernerouhetta. Porkkanaraasteen ja lehtikaalin päälle vähän jauhelimössöä, sitten lasgnelevyjä kerros. Lisää jauhelimössöä ja kerros levyjä. Päälle loput jauhelimössöt ja luumutomaatteja. Viimeisenä sitten juustoraastetta ja uuniin 30 min 175 astetta. Valkokastiketta ei olla tavattu tehdä. Ehkä vois joskus taas koittaa.

Valmistuksesta ei kuvia tullut napsittua. Ehkä sitten joskus jatkossa. Hyvää tuli :eat:

Lasagne.jpg
 

CalEpitan

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
1 702
Miksi teette neliskanttiselle pellille pyöreitä pitsoja? Pinta-ala pitää maksimoida! Leivinpaperin päälle kaulitaan pitsataikina, ja yli paperin menneet rääppeet puukolla pois. Sitten se liu-utetaan pellille. Se on oikein. Te teette väärin!

Pohja: Puolikarkeita vehnäjauhoja, vettä, kuivahiivaa, merisuolaa, ruokaöljyä
Soossi: tomaattimurskapurkki, smoked chilijauhoa, sipulia, kokonainen valkosipuli ja pippureita blenderiin
Täytteet: 700g sikanauta jauhelihaa, sipulia, 500g Lidl mix juustoraaste, 100g metwurstia (pohjalle) 100g chorizo makkara viipaleita päälle, tomaattiviipaleita. Oliivit perkele unohdin :(
Niin ja jauhelihan maustoin tuolla Taco mausteseoksella.

2016-12-11 16.01.45.jpg



2016-12-11 15.59.51.jpg


2016-12-11 16.10.21.jpg
2016-12-11 16.32.51.jpg
 
Liittynyt
19.11.2016
Viestejä
243
Itse taas en käsitä salamia täytteenä pizzassa (vaikka se taitaa olla yksi yleisimpiä). Hankala tuollaista syödäkkin/leikata. Ehkä en tule koskaan tajuamaankaan.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Itse taas en käsitä salamia täytteenä pizzassa (vaikka se taitaa olla yksi yleisimpiä). Hankala tuollaista syödäkkin/leikata. Ehkä en tule koskaan tajuamaankaan.
Salamin, pepperonin tai meetvurstin voi pilkkoa saksilla suikaleiksi tai paloiksi ja paistaa vaikka pannulla muiden täytteiden kanssa.

Toinen juttu, että niistä saa pizzaan hyvää makua ja suolaisuutta.
 
Liittynyt
19.11.2016
Viestejä
243
Salamin, pepperonin tai meetvurstin voi pilkkoa saksilla suikaleiksi tai paloiksi ja paistaa vaikka pannulla muiden täytteiden kanssa.

Toinen juttu, että niistä saa pizzaan hyvää makua ja suolaisuutta.
Pilkottuna toki kelpo täyte muiden joukossa, mutta lähinnä tarkoitin tuommoisia kuvassa olevia kokonaisia viipaleita pizzassa.
 

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Jauhoja on liikaa.
Joo. Vaikka vannoin etten enää yritä pizzaa niin katellaanpa ens viikonloppuna jos tekisi ihan jonkun ohjeen mukaan.

Eniveis nyt tehtiin jauheli-enchiladaa.

Tästä lähdettiin liikkeelle:



Kuvasta unohtui mustapavut ja kikherneet joita laitoin myös pari sataa grammaa ja sen tautta tuosta jauhelipaketista riitti puolet ja loput meni pakkaseen. Eli sipulit, porkkanat, chilit ja paprikat silpuksi ja sekaisin pannulle jauhelin kanssa ja tunti hauduttelua. Turautin tähänkin naga jolokiaa antamaan vähän potkua. Kuten kuvasta näkyy menin tortillalättyjen ja mausteiden osalta siitä missä aita on matalin. Tosimies olisi nimittäin tehnyt nuokin itse mutta minä en viitsinyt tai osannut. Periaatteessa voisi joskus kokeilla tehdä noita tortillalättyjä itse kun ei kai se ole edes vaikeaa.

Ranskankermalla ikään kuin "voitelin" tortillat ja sen jälkeen laitoin kauhallisen täytettä ja sitten vaan rullaati rullaati ja valmiit tortillat vuokaan. Päälle taco-kastiketta ja juustoraastetta ja ruokakermaa:



Uuniin 220 astetta ja sen verran että juusto ruskistuu ja eikun mässyttämään:

 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 261
Kyllähän Perse osaa ihan yrittääkin,kun vaan jaksaa.

Jos omat ruuat maistuu kuitenkin eineksiä pahemmilta, yksi mitä voit koittaa on laittaa ihan reilusti enemmän suolaa. Eineksissä sitä on paljon, ja kyllä ruokaankin itselaittaessakin sitä saa laittaa enemmän kuin hyppysellisen. Varsinkin joku tomaatti+lasagna voi maistua aika mauttomalta tomaatilta vaan, jos mausteita ei uskalla iskeä ihan kunnolla.
 

CalEpitan

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
1 702
Itse taas en käsitä salamia täytteenä pizzassa (vaikka se taitaa olla yksi yleisimpiä). Hankala tuollaista syödäkkin/leikata. Ehkä en tule koskaan tajuamaankaan.

Leikkaan tuon pellillisen pitsaa 3 x 4 osaan saksilla. Mukana leikkaantuu leivinpaperikin.
Ei ole yhtään hankalaa. Ei mielestäni kovin vaikeaa tajuta.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 261
Salami on yksi herkullisimmista täytteistä. Tykkään tosin vähän pikantista chorizo-salamista yleensä kyllä vielä enemmän. Itse taas en välitä siitä, että pizza on käytännössä leivän päälle tehty lihapiirakka/pastavariantti, että sitä jauhelihaa on se puoli kiloa ja juustoa toinen puoli kiloa päällä. Salami on sopivan rapea ja suolaisuutta antava täyte, olematta sellainen jauhelihavuoren kaltainen dominoiva täyte jolle koko pizza perustuu. No eivaan, kyllä minäkin tykkään välillä ihan jauhelihapizzastakin. Liika on vaan liikaa.
 

CalEpitan

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
1 702
Salami on yksi herkullisimmista täytteistä. Tykkään tosin vähän pikantista chorizo-salamista yleensä kyllä vielä enemmän. Itse taas en välitä siitä, että pizza on käytännössä leivän päälle tehty lihapiirakka/pastavariantti, että sitä jauhelihaa on se puoli kiloa ja juustoa toinen puoli kiloa päällä. Salami on sopivan rapea ja suolaisuutta antava täyte, olematta sellainen jauhelihavuoren kaltainen dominoiva täyte jolle koko pizza perustuu. No eivaan, kyllä minäkin tykkään välillä ihan jauhelihapizzastakin. Liika on vaan liikaa.

Mutta tämä ei olekaan pizzaa vaan pitsaa :)
Syön tuosta 3 päivää, laitoin jo pakkaseen 8 palaa. Sieltä on hyvä lämmitellä sitten välipaloiksi ja kun saksi leikkaus metodilla on voipaperit myös pitsapalojen pohjissa niin eivät tartu pakastimessa toisiinsa kiinni!
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Iltapalaksi nopea ja vaivaton ruoka.

Possun ulkofileepihvejä, keitettyjä perunoita ja itse jauhoista tehty pippurinen chili-curry-kermakastike.

DSC08830.jpg
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 261
Mutta tämä ei olekaan pizzaa vaan pitsaa :)
Syön tuosta 3 päivää, laitoin jo pakkaseen 8 palaa. Sieltä on hyvä lämmitellä sitten välipaloiksi ja kun saksi leikkaus metodilla on voipaperit myös pitsapalojen pohjissa niin eivät tartu pakastimessa toisiinsa kiinni!
Juu ei kyllä tuollainen toki on ruoka itsessään kanssa, ja paljon tullut tehtyä itse kanssa. Eli älä ota haukkuna. :) Suomalaista ruokakulttuuriahan tuo! Kun olen vaan itse vanhentunut, niin olen alkanut syömään enemmän pizzaa kuin pitsaa, mutta on noillekin aikansa ja paikkansa!
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 608
IMG_20161211_192229.jpg
IMG_20161211_192343.jpg
IMG_20161211_192412.jpg
IMG_20161211_192541.jpg
IMG_20161211_192633.jpg
Kanarulla:
-Aiemmin paistettua kanaa kuullotetun valkosipulin kanssa pannulle, hieman mausteita ja salsaa ja vettä, että on sellanen kostea tuntuma.
-lätty pizzapohjaohjeella, päälle oliiviöljyä ja rosmariinia, pizzakivelle uuniin
-kaaliraastetta, sipulia, kurkkua, paprikaa, jugurttikastiketta
-kanat + curry mango kastiketta
Rullalle.

Ens kerralla ohuempi lätty ja kaupan currysoseen tilalle teen itse kermaisen currykastikkeen
 

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Oijoi. Joneskyn kanarulla näyttää kyllä makoisalta. Uskaltaisikohan kokeilla itsekin... tarttee kyllä katsoa joku hyvä pizzapohjan ohje siitä toisesta ketjusta nimittäin se tuli opittua kerrasta että ainesosien määrien kanssa saa olla aika tarkkana eikä voi vaan viskoa aineksia kasaan miten sattuu.

Tänään syödään muuten kananugetteja ja raneja mutta niistä ei tarvinne enää postata kuvaa tänne.

Tuossa ylempänä ihmeteltiin pizzojen täytteitä/päällysteitä. Heh, näistä saa aina hyvät kiistat aikaiseksi. Itsehän olen sitä mieltä, että pizzan päälle voi laittaa ihan mitä tahansa ja se on makuasia että sopiiko se pizzaan vai ei. Esim. ananas jota lapsena ja teininä en voinut ymmärtää mutta nykyään se on mielestäni ihan ok. Toki asiantuntijoiden mielestä ananas pizzassa on junttimaista sen takia koska se on suomalaisittain suosittua ja tunnetustihan kaikki suomalainen on automaattisesti junttimaista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
594
kauheella kiireellä kaupassa, nopeasti piti miettiä mitä tekisi ja nopeaa ruokaa, tein tällaista:


ainekset

laitoin ruoaksi tuon verran:
250g pastaa (kaapissa valmiina)
400g broilerjauheliha (2,99€)
150g juustoa (2,60€)

parsaa oli valmiina, joku 150€ 500g ?


rasva: ~60g
hh: ~200g
protsku ~140g


Ruskistin jauhelihan. Keittelin makaronit melkein kypsiksi, lorautin ylimäärästä vettä pois ja heitin broilerin sekaan ja jauhetun juuston. Maistoin ja lisäsin suolaa ja pippuria. Annoin makustua ja oli aika kuivan näköstä niin lorautin sekaan vähän sinistä maitoa
Kyllä tosta nyt 4 annosta ainakin saa, tai 3 isoa. Annoshinta ei siis kummoinen, jos ostaa perusmakaroonia niin hinta laskeekin vielä.




Juuston maku tuoksusta huolimatta melko laimea, voisi sanoea että hienovarainen, ehkä 300g broilerin suikaleita ja 200g makaroonia olisi ollut parempi suhde. Ok makunen, mutta tykkäisin vahvemmasta mausta
 

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Tänään syödään muuten kananugetteja ja raneja mutta niistä ei tarvinne enää postata kuvaa tänne.
Ja paskat. Siinä teille puoli kiloa raneja ja puoli kiloa nugetteja kermakastikkeella ja ketsupilla höystettynä. Ihan sairaan hyvää enkä keksi äkkiseltään mitään mikä maistuisi näin hyvältä. Kannattaa unohtaa ennakkoluulot ja kokeilla rohkeasti vaikka tämä ehkä näyttääkin hieman iljettävältä. Paistatte vaan nugetit pannulla ja ranet uunissa ja sitten kuohukerma-smetana-soosi päälle. Sekaan reilusti erilaisia mausteita ihan oman maun mukaan ja tietysti ketsuppia. Vannon että ette ikinä ole maistaneet näin hyvää sapuskaa ja vielä kiitätte minua jos rohkenette tätä kokeilla.

 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 261
Chicken wingsit ja ranet on kyllä hyviä. Noi näyttää turhan lötköiltä omaan makuun, tykkään rapeammista.
 

CalEpitan

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
1 702
Tein vaihteeksi pitsaa
700g sikanauta jauhelihaa + puolitoista sipulia + lihaliemikuutio + puolikas valkosipuli
500g LIDL mix juustoraastetta (olisikohan emmental+mozzarella+jotain)
Pohjalle Rainbow Hot salsa tomaattikastike (tacoille/dipiksi tarkoitettu)
Muutama viipale metwurstia
Puolikas sipuli puolikkaina renkaina
Oliiveja ja tomaattiviipaleita :)

2016-12-15 19.13.32.jpg
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 261
Kunnon Bon Apetit annos, Perse-Laakkosta varten.
Eli, mustikassa ja katajanmarjoissa marinoituja paistettuja kampasimpukoita, loraus balsamicoa ja basilikaa:


Eivaan noi oli vaan alkupaloja, eli pääruoka hirven ulkofilettä pekoniin kiedottuna, ja hunaja/balsamico maustettuja papuja ja rehuja:



Vähän muita alkupaloja. Le Secateur on yks lemppariviineistäni muuten:


Maa-artisokkakeittoa, päällä vähän kinkkua ja pähkinöitä:


Hirvenlihakääreyleitä (sisällä suolakurkkua, smetanaa yms.) ja lohkoperunoita. (Oli enemmänkin kuin lautasella toki):


Irstaan näköistä ja paskainen on keittiökin, mutta hyvää. Eli poron niskaa padassa 4-5 tuntia haudutettuna (saattoi olla jotain muutakin kuin niskaa, jotain luista hyvää jämäpalaa kuitenkin porosta):


Sama lautasella vähän ruuan näköisempänä:


Rubilla paistettu kokonainen kana:


Sen kanssa kunnon luostariolutta, curry-sahramiriisiä ananaksella:


Ankanrintaa appelsiini-rosepippurisoosilla:


Piiitkään haudutettua kanakeittoa. Kanakeitosta tulee HYVÄÄ, kun sen tekee isoimmista koivista niin että antaa luiden ja nahan oikein
pitkään (muutama tunti) tuoda makua keittoliemeen. Lopuksi nahat ja luut pois ja lihat pilkotaan lusikalla syötäviksi:


Tein ekaa kertaa nan-leipää. Sain reseptin täältä, ja mielestäni onnistuin aika hyvin! Kuplivaa, muttei kuivaa. Sen kanssa butter-chicken curryä:


"Kalapuikkoja" omaan makuun, eli pankossa leivitettyä kuhafilettä:


Ei kovin kaunis ilmestys, mutta kuriositeettinä vähän erilainen pizza. Marinoin ohueksi pilkottuja perunan siivuja tuoreessa rosmariinissä,
oliiviöljyssä ja valkosipulissa ensin pitkään, ja sitten iskin ne pizzan täytteeksi. Yllättävän hyvä täyte, johonka joskus ulkomaanreissulla
törmäsin. Lopuksi vähän tuoretta basilikaa päälle (mozzarella on perunoiden alla, ja pohja ei ole kovin kaunis, mutta ok makuinen oli):
 
Viimeksi muokattu:

jjjjussi

pelinjohtaja
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 106
Oikein hyvän näköistä settiä ylhäällä. Mitäs jengi tykkää Keith Floydin kokkailuista? Omasta mielestä parasta, kun maisema vaihtuu ja ulkona pääasiassa kokkaillaan, sisätiloja ja suurkeittiöitä unohtamatta.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 261
Tuossa ylempänä ihmeteltiin pizzojen täytteitä/päällysteitä. Heh, näistä saa aina hyvät kiistat aikaiseksi. Itsehän olen sitä mieltä, että pizzan päälle voi laittaa ihan mitä tahansa ja se on makuasia että sopiiko se pizzaan vai ei. Esim. ananas jota lapsena ja teininä en voinut ymmärtää mutta nykyään se on mielestäni ihan ok. Toki asiantuntijoiden mielestä ananas pizzassa on junttimaista sen takia koska se on suomalaisittain suosittua ja tunnetustihan kaikki suomalainen on automaattisesti junttimaista.
Minustakin ananas pizzassa on hyvää, ja etenkin kun on jotain chorizoota tai muuta vähän tulista mukana. Ei sitä muuten junttimaisena pidä kuin jotkut itseinhoiset wannabe-leuskat suomalaiset. Italialainen vähän yllättyi ideasta kun kerroin siitä, muttei mitenkään tuominnut. Onhan tietty toi ananas se klassikko, josta aina suomalaiset pääsee tappelemaan, vaikka ketään muuta maailmassa asia ei mitenkään kauhistuttaisikaan. Väitän että ulkkareillekun tarjoaa, niin perinteinen jauheliha on sellainen joka enemmän järkyttäisi (siihenkin kyllä tottuisivat eivätkä valittaisi). :D Missään muualla kun ei oikein pizzaan niin paljon lihaa laiteta päälle, kuin meikäläisten jauhelipizzamättöön (joka sekik on siis hyvää, eikä sekään ole mielestäni "junttia").
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 261
Mitäs dishiä @jeppejehu tai @WaspPike
enokisienistä?
Haa, mielenkiintoiset sienet olet saanut. :D Asuin vuosia Aasiassa, niin nuo ovat tuttuja.
Rehellisesti sanottuna, eivät maistu oikein miltään. Ne on sellaisia kurkkuun verrattavia halpis-sieniä, jotka enemmän tuo lisää massaa ruokaan kuin tuo makua.
Mutta on niille tarkoituskin, sillä ne imee makua itseensä hyvin. Koreassa ja Japanissa noita isketään esimerkiksi tulisiin pataruokiin, ja siihen sopivat hyvin.
Teen itsekin aika useinkin, mutta en jaksa nyt etsiä kuvaa joten netistä copypaste kuva, ja siksi spoileriin kun ei ole oma kuva. Teen joku kerta itsekin niin
saan oman version näkyviin.
Eli sisältää tofua, ohueksi leikattua possunlihaa, enokisieniä, purjoa, jotain sipulia, chiliä, valkosipulia, sakea, kiinankaalia,
kimchiä (korealaista hapatettua chilikaalia).
 

MrCasual

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
354
Haa, mielenkiintoiset sienet olet saanut. :D Asuin vuosia Aasiassa, niin nuo ovat tuttuja.
Rehellisesti sanottuna, eivät maistu oikein miltään. Ne on sellaisia kurkkuun verrattavia halpis-sieniä, jotka enemmän tuo lisää massaa ruokaan kuin tuo makua.
Mutta on niille tarkoituskin, sillä ne imee makua itseensä hyvin. Koreassa ja Japanissa noita isketään esimerkiksi tulisiin pataruokiin, ja siihen sopivat hyvin.
Teen itsekin aika useinkin, mutta en jaksa nyt etsiä kuvaa joten netistä copypaste kuva, ja siksi spoileriin kun ei ole oma kuva. Teen joku kerta itsekin niin
saan oman version näkyviin.
Eli sisältää tofua, ohueksi leikattua possunlihaa, enokisieniä, purjoa, jotain sipulia, chiliä, valkosipulia, sakea, kiinankaalia,
kimchiä (korealaista hapatettua chilikaalia).
Olen varsin tuttu missä yhteydessä noita syödään koska asuin myös kiinassa, sg ja koreassa mutta nyt suomessa tuon taikominen hellalla onkin vähän haastavampaa :beye:

Enkä ole mestari kokki kuten te näytätte olevan @jeppejehu n kanssa joten siksi vinkkejä kyselin.

Citarrissa ~1.2€/200g. Tosiaan tulisessa hotpotissa parasta lihan kanssa.
 

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Laitoin "pizzaa". Lainausmerkit koska nimittäin tein pohjan silleesti tosi löysäksi että se piti levitellä lusikalla leivinpaperille ja löysyytensä takia esipaistoin pohjaa uunissa viitisen minuuttia. Päälle kanaa, pekonia, tomaattia, oliiveja, punasipulia ja barbeque-kastiketta ja tietysti juustoa. Oli tarkoitus laittaa vielä herkkusientä mutta olin niin kännissä että unohdin. No eipä se herkkusieni muutenkaan maistu miltään joten ihan sama.

On suht irvokkaan näköistä mutta ihan hyvän makuista.



 

luuponen

   ✜
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
530
pitsataikinan (+-Z) tulee olla kylmässä 1vrk (tai kauemmin).
siihen tulee tehdessä saada nk. sitkos aikaiseksi. Eli vanuttelua reippaasti.
teon jälkeen kevyt 1h huoneenlämmössä ja sitten pulliksi ja kylmään.
sieltä sitten huoneenlämpöön 1h ennen levittämistä.

tässä tekotapani:

3dl lämmintä (käsi) vettä
kuivahiivaa pussi
durum/vehnäjauhoja fiiliksen mukaan. (lisätään n 2dl kerrallaan kunnes taikina alkaa "palloutumaan")
extravirginä (oliiviöljy) 2-3rkl
suolaa 1tl minimi. laitan 2.
sokeria "a pinch" laitan 1/2 tl.

->vesi kulhoon, hiivat perään -> sekoitus. öljyt suolat sokerit -> sekoitus.
->jauhoja 2dl kerrallaan (siis pelkkää durumia tai 60/40 vjauhoja, toki pelkillä vjauhoillakin onnistuu)
->kun taikina kiinteytyy vaivataan vielä pari minuuttia että alkaa olla sitä mainittua sitkosta.
->taikina paloiksi tai yksi iso pallo
->jauhoja taikinanpäälle estämään pinnan kuivumista
->1h ja taikina kylmään. (toki voi jo heti levittää, mutta maku paranee huomattavasti 1-7vrk seisonnan jälkeen)

Mikäli haluat esim. tuplat tuosta setistä, niin 6dl vettä mutta edelleen vain 1ps kuivahiivaa.

Tuo taikina pitäisi paistaa 400-asteessa. Koska se harvalla onnistuu (mulla leivari ja vaikeaa silläkin),
niin alalämpö uuniin ja piZZakivi tai pelti sinne jo valmiiksi. Taikina kiekoksi tai levyksi
leivinpaperille ja paperin avulla sitten pellille.

Itse nakkaan pitsakiven paistolevyn päälle
aina taikinan ja levitän sen siihen kun ei leivaria jaksa lämmittää.

Kiertoilma olis paras kun käyttää alalämpöä. "Maksimit" eli 250-astetta vähintään.
Jos ei oo kiertoilmaa uunissa niin sitten tasalämpö mutta pitsapelti alas.

perustäyte on tomaattikastike -> juustoraaste -> uunin jälkeen basilika tms.

10min paistoaika sopii aika hyvin. 400-asteessa n.5min.


tästä on helppo jatkaa.
:smoke:

WP_20161206_18_47_14_Pro.jpg

(tölkkiparsa. pepperoni. kanafile kokkareita. kirsikkatomates. parmesaani ja emmental. tomaattikastike. valkosipale ja oregano. punasibale myös.)
 
Viimeksi muokattu:

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Tein lasagnea.

Bolognese-kastikkeeseen jauhelia, vähän pekonia mausteeksi, sipulia (sekä puna- että valko), lihaliemikuutio, tomaattipyrettä ja -murskaa. Laitoin myös porkkanaraastetta vaikka se ei välttämättä lasagneen kuulu mutta joissakin ohjeissa niin tehdään ja onhan porkkana terveellistä joten miksi ei. Maustoin suolalla ja sellaisella "italian basilico"-mausteseoksella ja lurautin sekaan huvikseni vähän punaviiniä (Huttusta) ja naga jolokiaa. Annoin hautua tunnin.



Valkokastikkeen tein perstuntumalla eli ainesosia sen kummemmin mittaamatta eli reilu nokare voita kattilaan ja vähän vehnäjauhoja perään. Sen verran maitoa että koostumus tuntui hyvältä ja sitten ei muuta ku latomaan ainekset vuorotellen voilla voideltuun vuokaan. Laitoin kerrosten väliin hieman Pirkka emmental-mozzarella-juustoraastetta ja sitten ihan päällimmäiseksi raastoin vielä parmesan-juustoa.





Pahoittelen kuvien heikkoa laatua. En vain osaa. Mutta maku oli sentään kohdallaan.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 608
Tuli väännettyä paahtopaisti, voissa paistettuja papuja, sekä lohkoperunoita.

Perunat lohkoiksi, snadisti öljyä, savupaprikaa, pippuria, suolaa ja uuniin.

Paistin laitoin aamulla viskimarinadiin runsaan suolan kera, pari tuntia kylmässä, pari tuntia huoneenlämmössä (n. 1,3kg paahtopaisti). Sit pesin marinadin pois, kuivasin, annoin hetken kuivua, sir kevyt öljy ja pannulla pinta kiinni.

Uunitus 120asteisessa uunissa 57 asteen sisälämpöön ja vetäyty perunoiden paiston ajan, vetäytyessään suolasin, pippuroin, sekä valelin valkosipulirosmariiniöljyllä (oli foloiossa maustumassa). Murea ja punanen oli lopputulema, kastikkeena punaviinikastike.

IMG_20161218_173141.jpg
IMG_20161218_173604.jpg
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 608
Aika täydellinen annos ::drool
Joo, varsin hyvää oli. Harmi kun ei paistia jaksa usein valmistaa vaivan takia. Vähärasvaista ja edullista naudanlihaa usein tarjouksessa ja oikein valmistettuna erittäin hyvääkin. Itse oon aika monet paistit jo treenannut, mutta oikeestaan ainoa mikä ratkaisee on oikea sisälämpötila. Joskus annan paistin vetäytyä yön yli kylmässä ja silloin teen öljystä, mausteista, punaviinikastikkeesta ja balsamicosta sellasen desin nesteen jonka sivelen lihalle folioon, saa sitten ottaa makua yön yli siinä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 076
Ketjussa ei vielä ole tarpeeksi pizzaa, joten tekaisin NY-tyylisen lätyn :eat:





Pohja:

180g puolikarkeaa vehnäjauhoa (Belbake @ Lidl)
114g vettä
1g kuivahiivaa
4g merisuolaa

10min veivaus ja oliiviöljyllä sivelty pallo 12-72h jääkaappiin tekeytymään. Venytys muotoon käsin, ei kaulimella, ja paistumaan esilämmitetylle pellille/kivelle lämmöstä riippuen uunin keski- tai toiseksi ylimmälle tasolle. Paistoaika 7-8 min @ 275-300 asteessa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 608
Tässä jää kyllä paikallinen kebula tai Putte's kakkosiksi. Huomenna ja ylihuomenna testaillaankin sitten vastaavasti 42h ja 64h nostatettuja taikinoita :hungry:
Pelkkiä margharitoja en ole tehnyt, mutta ei tuo taikinan maku tuosta pahemmin miksikään muutu, eikä oikeastaan rakennekaan. Pääasia, että saa kohotettua kunnolla. Ehkä joku sellanen "taikinanjuuri" efekti voisi tulla, mutta häviää muiden makujen joukkoon.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 076
Pelkkiä margharitoja en ole tehnyt, mutta ei tuo taikinan maku tuosta pahemmin miksikään muutu, eikä oikeastaan rakennekaan. Pääasia, että saa kohotettua kunnolla. Ehkä joku sellanen "taikinanjuuri" efekti voisi tulla, mutta häviää muiden makujen joukkoon.
Se on ihan totta, että itse taikinan maku ei muutu juurikaan. Tietyillä jauhoilla ja pienellä määrällä hiivaa rakenne kuitenkin jatkaa kehittymistä sen verran, että pohja oli uunissa minuutin vähemmän, mutta muuttui ilmavammaksi ja sitä kautta pinnalta selvästi tummemmaksi sekä rapsakammaksi. Sisältä kosteampi lyhyemmän paistoajan takia.


 
Viimeksi muokattu:

ttppii

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
567
Niin se lopputulos oli taattua paskaa. Bolognese-kastike oli ihan suht hyvä mutta pohja oli paskaa. Se ei ollut pizzeriamaisen ohut ja rapea vaan paksu - mikä sinänsä olisi ollut ihan ok - muttei sellainen kuohkea ja mehevä paksu vaan vähän kuin kotitekoinen kaksi päivää vanha sämpylä. Eli paksu ja kova ja jauhoinen mutta ei hyvän makuinen.

Summa summaarum, ei kannata tehdä pitsaa itse koska se maksaa ihan helvetisti ja aikaa palaa tuntitolkulla ja lopputulos on paska.
Näki jo tuosta kuvasta, että taikinassa oli jotain pahasti pielessä. Ei vaivattu tarpeeksi?
 

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Nyt alkoi dieetti! Loppuu paskan syöminen ja kaljan juonti ainakin vähäksi aikaa. Siinä 250 grammaa kanan rintaa + kreikkalainen salaatti. Oli ihan suht ok makuista ja nälkäkin lähti mutta kylläiseksi tuosta ei tullut. Mutta ei mahda mitään, no pain no gain. Pitää vähän kehitellä tuota marinointia jotta saisi paremman makuista. Nyt heittelin vähän sitä sun tätä.

 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 301
Viestejä
4 193 601
Jäsenet
70 897
Uusin jäsen
Miigu

Hinta.fi

Ylös Bottom