Postaa kokkauskuvia

Liittynyt
13.09.2017
Viestejä
406
Totta tuokin, mutta jos emme edes sinun reseptiäsi saa kopsata vaan teemme aina omakeksimämme mukaan, niin mitessee etenee? Miten muuten keksit käyttää tuon aika yleisen ohjeen laittaa valmisruokaa mausteeksi? Varsinkaan jos et ole sitä mistään kopsannut ;-)

Mutta vakavastiottaen, minusta on erittäin kiinnostavaa kokeilla erilaisia ruokia, ja varsinkin eri maiden makumaailmoja. Esim. projektini tehdä ne neljä roomalaista pastaa juuri kuten roomalainen ne tekisi, oli erittäin kiinnostavaa.
Reseptien suurin ongelma on se, että ne eivät sisällä ohjetta siitä, miltä ruuan pitäisi maistua. Eli maustebalanssi voi mennä hyvinkin metsään. Toinen ongelma on, että resepteissä ei osata, jakseta tai tiedetä kertoa mikä on reseptin olennainen kohta. Sanomattakaan sitä, että jostain syystä reseptien aikoja painetaan usein alas. Ikäänkuin se olisi jotenkin hienoa syödä ei vielä ihan valmista ruokaa ;-)

P.S. Alexin lihapullaprojekti oli myös kiinnostava!
Itsekin katselen youtubesta videoita ja teen sitten ruokia. Tullut tehtyä parin michelin tähden annoksiakin. Tomi Björkin karamellipossu oli ihan uskomattoman hyvää.


 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
982
Do di, nyssi pasta alla Norcina yritys nroo II.
Onnistui koska pääkokkina oli Helmi!
Nno, ehkä italialainen ricotta auttoi, se kreikkalainen hmm, ei futannut. Hömppätietoa nro CXXVII: tiesitkö että ricotta-nimi on ri cotta, eli suomeksi uusiksikeitetty.

Unohdin yhden tärkeän reseptiosan: tryffelin, mutta se ei harmita, koska kakaraikäinen ei välttis innostu moisesta mausta. Likka söi kyllä aika hyvän lautasellisen -enemmän kuin minä.

Kun ei italialaista salsiccia-makkaraa ole, niin ostin HK:n Livornon Luigi-makkaraa. Tuossa tosin ei ole sitä fenkolia, joka olisi kai se tyypillinen mauste. Mutta, Norcia-makkarassa sitä ei käytetä, joten ehkä vahingossa tuli aidompaa.

Italialainen Castello ricotta toimi loistavasti.



_1180438.JPG

_1180440.JPG

_1180442.JPG

_1180444.JPG
 
Liittynyt
02.06.2020
Viestejä
50
Kun ei italialaista salsiccia-makkaraa ole, niin ostin HK:n Livornon Luigi-makkaraa. Tuossa tosin ei ole sitä fenkolia, joka olisi kai se tyypillinen mauste. Mutta, Norcia-makkarassa sitä ei käytetä, joten ehkä vahingossa tuli aidompaa.
Salsiccia saa Kotitilalta, minimitilaus 1kg, joten melkoisen suuri satsi. Salsiccia

Kappas, saahan Salsiccia nykyään vaikka mistä, esim. ässästä lähsinaapurin tekelettä Lihakulttuuri ja keskolta Pirkkaa, jota ei tosin nyt näytä löytyvän kaupoista.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
2 355
Uusimmasta kuvasta vanhempaan. En sitten tiedä onko väärä vai oikea järjestys.

Aurajuusto on melko kallista ja olen huomannut, että siitä menee roskiin 2/3 osaa kun ei tule käytettyä niin paljon.
Aurajuustohan säilyy ihan hiton kauan, sekä sen lopun voi murentaa ja pakastaa.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
982
Noo, meillä töissä ei lounaspaikassa ollut koskaan kypsä kana, tai siis broileri tietenkin. Kanaa onkin vaikeampi löytää, aika törkeästi pakkauksissakin valehdellaan.

Itse tein eilen intialaisvaikutteista pataa.
Lidlist köntti lihaa ja onhan meillä näitä maustei...
-tuloksena varmaan taas jokin: "Intialanen, talonpoikainen, hieman ranskalainen ja länsirannikkolainen pata".

307121538_5758417697530229_3841765771599784929_n.jpg

307430428_5758417640863568_447661711897926696_n.jpg

307459894_5758733310832001_747890314089582223_n.jpg
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
982
Aasiasta toiseen: onko joku nä'hnyt jotain siivutusvärkkitestiä? Lidlissä välillä huokeasti italialaista kinkkua ja niiden seitinohuiden siivujen teko on taitolaji -jota en osaa. Sama vehje sopisi sitten kovakuorisen leivänkin siivutukseen...
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
403
Aasiasta toiseen: onko joku nä'hnyt jotain siivutusvärkkitestiä? Lidlissä välillä huokeasti italialaista kinkkua ja niiden seitinohuiden siivujen teko on taitolaji -jota en osaa. Sama vehje sopisi sitten kovakuorisen leivänkin siivutukseen...
Osa taikaa on että liha pitää olla jähmeää, eli pakastimessa jäähdytetty aika kovaksi, mutta ei jäähän. Muuten ei onnistu lihan leikkaaminen noin ohueksi.
 
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
285
Osa taikaa on että liha pitää olla jähmeää, eli pakastimessa jäähdytetty aika kovaksi, mutta ei jäähän. Muuten ei onnistu lihan leikkaaminen noin ohueksi.
Mielestäni suolattua ja kuivattua kinkkua (Parmankinkku, Serrano, Iberico) ei ole tarvetta pakastaa vaan tarvitsee kunnon siivutusleikkurin. Olen paria halpismallia kokeillut (100-200€ huntaluokassa), mutta niissä ei vaan jämäkkyys riitä vaan muoviset/heikot ohjarit antaa periksi ja leikkeen paksuus on mitä sattuu. Melkein sanoisin, että jos ei halua satsata 2000-3000€ niin parempaa saa veitsellä.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
403
Mielestäni suolattua ja kuivattua kinkkua (Parmankinkku, Serrano, Iberico) ei ole tarvetta pakastaa vaan tarvitsee kunnon siivutusleikkurin. Olen paria halpismallia kokeillut (100-200€ huntaluokassa), mutta niissä ei vaan jämäkkyys riitä vaan muoviset/heikot ohjarit antaa periksi ja leikkeen paksuus on mitä sattuu. Melkein sanoisin, että jos ei halua satsata 2000-3000€ niin parempaa saa veitsellä.
Olet kyllä oikeassa, sekoitin tuoreen lihan leikkaamiseen. Tuo kuivattu on sen verran jämäkämpää että menee ilmankin. Tuli mieleen työt lihatehtaassa ysärillä kun siellä noin tehtiin, mutta tosiaan raa'alle lihalle.

Ja varmasti totta niin sirkkeleissä kuin lihansiivutuskoneissakin että halvalla saa halvan ja toiminta on vähän mitä sattuu ja säädöt antaa periksi.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
982
Eli halvinta olisi ostaa torista joku ammattipeli, halpoja mutta niin suuria ettei käytännössä tule hommattua. Eli leikataan leipä käsin ja italiankinkku ostetaan edelleen siivuina ;-)
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
982
Tuota keitellään tänään pari tuntia ja huomenna tunnin verran. Samalla kun pistän huomenna tulille, paistan kuumalla pannulla herkkusienet ja sipulinlohkoja ja pyöräytän porkkanaa myös. Ja perunat kiehumaan, ja kun alkaa potut olla ok, vipataan paistetut sipulit ja herkkusienet pataan, hiukan persiljaa ja tarjolle...

muttei näin vaikeaa toki:
 
  • Tykkää
Reactions: Six

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
265
IMG20220921194816.jpg
Täällä heräteostos "alelaarista" eli entrecote iltapalaksi....savustettuna reippaasti kamadossa ja mausteina cayenne, chipotle chili ja merisuola. Päälle valkosipulimurskaa...
Oli niiiin onnistunut, mureus,kypsyys, savumaku jne... :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
 

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
265
IMG20220923175835.jpg
Munakoisukokeilu....aivan hirveetä. Kana ja lisukkeet okIMG20220922191741.jpg
Possun sisäfile kokonaisena savustettuna. Murea ja maukas! :thumbsup:
 
Liittynyt
01.06.2021
Viestejä
215
Jos jollakin on resepti, jonka avulla munakoisosta saa syötävää, niin olen kyllä avoin kokeilemaan, mutta toistaiseksi on kyllä ollut niin iljetyskokemukset että oksat poies. Saako sitä lautaselle asiallisesti mitenkään niin, että se ei mene lähestulkoon limaiseksi muussiksi pienimmästäkin lämmön antamisesta?
 

living_death

★ Still alive ™
Tukijäsen
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 186
Reseptiä kiitos!
Jos teet normiuunissa, unohda foliot ja kypsennä 200 asteessa 40 minuuttia ja laita isompaan uunivuokaan kerralla.

PERUNA-JAUHELIHAPAISTOS

Tästä ohjeesta tulee kaksi uunivuoallista peruna-jauhelihapaistosta.

Ainekset:
- 400g sika-nauta jauhelihaa
- Lihaliemikuutio
- Suolaa ja mausteita esim. pippuria
- Pari pientä sipulia

Munamaito (yhteensä 8 desiä):
- Maitoa
- Kermaa
- 3 kpl kananmunia

Valmistus:
1. Kuori perunat ja viipaloi niistä ohuita perunansiivuja.
2. Pilko sipulit pieneksi ja paista ne jauhelihan, lihaliemen sekä mausteiden kanssa.
3. Lado uunivuokaan vuorotellen perunansiivuja ja jauhelihaa aloittaen perunansiivuista ja lopettaen perunansiivuihin.
4. Sekoita munamaidon ainekset keskenään.
5. Kaada munamaitoa peruna-jauhelihapaistoksen päälle, niin että munamaito lähes peittää perunat (4 desiä / uunivuoka).
6. Pinnalle voi ripotella pippuria tai laittaa vaikka juustoraastetta.

Kypsennys:
1. 175°C astetta ja 25 minuuttia ilman foliota.
2. 175°C astetta ja 15 minuuttia folion kanssa.
 
Liittynyt
18.04.2021
Viestejä
447
Ylläolevalle, soossia näyttää olevan juuri sopiva määrä mutta huikan vetiseltä näyttää, vaikka makua varmasti löytyy ja vaalealla leivällä sitten lautanen tyhjäksi. :)
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
982
-totta, mutta laitoin tarkoituksella pastavettä hiukan enemmän, koska vaimo sanoi "ettei enää syö!" -eli vartuumaan jahka muuttaa vartin päästä mielensä ;-)
 
Liittynyt
19.01.2017
Viestejä
375
Jos jollakin on resepti, jonka avulla munakoisosta saa syötävää, niin olen kyllä avoin kokeilemaan, mutta toistaiseksi on kyllä ollut niin iljetyskokemukset että oksat poies. Saako sitä lautaselle asiallisesti mitenkään niin, että se ei mene lähestulkoon limaiseksi muussiksi pienimmästäkin lämmön antamisesta?
Olen syönyt ihan syötävää munakoisoa lassakassa, eli karppilasagnessa jossa pasta korvataan munakoison tai kesäkurpitsan siivuilla. Inhoan kesäkurpitsaa vielä munakoisoa enemmän joten sitä versiota en ole kokeillut :)
 
Liittynyt
18.04.2021
Viestejä
447
Kreikkalainen moussaka on minusta aina ollut syötävää kun sitä on tullut jossain vastaan (Kreikassa tietenkin tuli) mutta on joskus suomessakin ravintoloissa tarjolla, tuohan perustuu munakoisoon.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
407
Meillä on ollut tapana tehdä eräänlaista munakoiso"pizzaa", eli täytettyjä munakoisoja joissa inspiraation lähteenä Sitko Pizzan vege.

Resepti menee jotakuinkin näin:
- Munakoisot pitkittäin halki ja itkettymään
- Itkettämisen jälkeen sisäpintaan viiltoja, oliiviöljyä pintaan ja uuniin paahtumaan
- X minuutin paahtamisen jälkeen munakoisot ulos uunista, pintaan voidellaan punaista pestoa, jonka päälle laitetaan reippaasti vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä
- Munakoisot takaisin uuniin
- Kun valmiita, otetaan ulos ja viimeistellään balsamicolla
- Ääntä kohti
 
Liittynyt
18.04.2021
Viestejä
447
Lihapullakeittoa (15 min ruoka) :
lpullakeitto.jpg


Knorrin jauhepussikeitot ovat minusta kyllä hyviä, gulassi tietenkin ihan omassa luokassaan. Tähänkään ei tarvittu kuin yksi roiskaisu scorpion tabascoa.
Känny tippui keittoon kun kuvasin, mutta näytti selviävän dippauskylvystä (hmd-nokia g50)). <- Tuohon en ole edes vielä ehtinyt pistää simmiä sisään.
 
Viimeksi muokattu:

SweeneyTodd

Smooth Operator
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 294
Knorrin jauhepussikeitot ovat minusta kyllä hyviä, gulassi tietenkin ihan omassa luokassaan. Tähänkään ei tarvittu kuin yksi roiskaisu scorpion tabascoa.
Pussikeitot on kyllä oikein hyviä pikaruokia pitää varastossa niitä hetkiä varten, kun tarttee äkkiä jotain tai alkaa jääkaapissa olemaan vaan valo.

Reseptivinkki tomaatti-tortellinikeitto:
Tomaattikeitto (pussikeitto)
Kermaa
Tortellineja

Valmistaa tomaattikeiton ja tortellinit ohjeen mukaan.
Tomaattikeiton sekaan pari desiä kermaa, sekoitus ja tortellinit perään ja ei kun lautaselle.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
185 796
Viestejä
3 383 285
Jäsenet
60 652
Uusin jäsen
brokenfan

Hinta.fi

Ylös Bottom