Jumakekkala!
Uran paras cacio e´pepe !
Sovelsin ja huijasin ja tuli tähänastisista aidoin!
Tässähän siis keitetään pasta, sotketaan sekaan pippuria ja juustoa ja tarjoillaan.
Ongelmatiikka on siinä, että pastasta pitäisi saada tärkkiä niin paljon esiin, että se pecorinojuuston kanssa tekee kermaisen kokonaisuuden, mutta kaupan pastat nykyisin niin "hyviä", etteivät kauheasti luovuta tärkkiään, ja joka tapauksessa se olisi siinä kattilassa sitten. Lisäksi juusto tuppaa menemään klönttiseksi sekoitusvaiheessa, ja sitä on enemmän paistinlastassa kuin pastassa...
Miten tein?
Laitetaan tusina spagettitikkua tehosekoittimeen ja surruutetaan jauhoksi, ja tämä pienen kattilaan porisemaan pariin desiin vettä. Keitetään kypsäksi.
Paistokasariin rouhittua mustaapippuria, paahdetaan hetki ja lisätään sitten pastajauhovesi sekaan, mutta siivilän läpi, ja lisätään spaghetit, vettä ihan sen verran että peittyvät, sekoitellaan ja annetaan porista pienellä tulella. Jos vesi vaikuttaa häviävän niin lisäillään niin, että kun pasta kypsää, on jäljellä vain kermainen geeli.
Liedestä lämpö pois, ripotellaan reilusti oikein pientä pecorinoraastetta sekaan ja sekoitellaan tomerasti, jaetaan lautasille, ripaus pecorinoa ja pippuria päälle ja mässytetään pois!
katso liitettä 495077
katso liitettä 495076