Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Paikallisessa Prismassa oli tiskillä hyvään hintaan loimu -ja savulohta. Otin sitten pienen palan savulohta, kun soli kotosempaa herkkua.

Kämpillä sitten mietin, kun kotona syödään savulohi melkein sellaisenaan pottujen kanssa, niin halusin kokeilla sitten mustalla Koskenlaskijalla höystetyllä keitossa. Joten savulohikeitto siitä tuli.

Ja ai että, kyllä oli housut tippua kun ekan lusikallisen laittoi suuhun :redface:

Mitenköhän olisi käyny, jos kylmäsavua olisi ottanut ja sitä laittanut sen sijaan?

Savulohikeitto.jpg
Ainakin Prismassa myydään sellaisia "Pasta-Sälä"-hävikki kylmäsavulohi-pakkauksia. Valmistaja Sjö. 150 g/paketti. Itse olen käyttänyt vain leivän päällisenä, mutta kokeile jos löydät. Mennee keitossa aivan kelvosti nekin. 'Yvvää! :tup:
 
Mitenköhän olisi käyny, jos kylmäsavua olisi ottanut ja sitä laittanut sen sijaan?

Oikein hyvää olisi siitäkin tullut. Kannattaa joskus kokeilla tätä Fisken på Diskenin hifisteltyä lohikeittoreseptiä. Vähän työläs, mutta tuo lohipalojen suolamarinointi ja haudutus öljyssä on mielenkiintoinen tekniikka ja voin todeta että tulee aika täydellistä lohta tuolla ohjeella.
 
Neljän ruokalajin illallinen neljälle.
  • Marinoitua punajuurta vuohenjuustokreemillä
  • Bruschetta buffalo mozzarellalla
  • Itsetehtyjä ravioleja kahdella täytteellä, kanttarelli- ja pinaattimascarpone. Lisäksi itsetehtyä pestoa ja rakuunavoikastiketta
  • Vadelma-, valkosuklaa-panna cotta
IMG_20201030_200732__01.jpg

IMG_20201030_200734.jpg

IMG_20201030_203231.jpg
 
Tuli tehtyä muutamat Creme bruleet viime viikonloppuna jälkiruuaks. Tekemisen helppous yllätti kyllä täysin. Eipä tarvinu oikeestaan ku laittaa ainekset sekasin ja uuniin.
Itse haluttanu tehdä monta vuotta. Tuli vastaaikoihin hankittua tuollaisia pieniä uuninkestäviä kuppeja, enää tarvis polttimen.
 
Itse haluttanu tehdä monta vuotta. Tuli vastaaikoihin hankittua tuollaisia pieniä uuninkestäviä kuppeja, enää tarvis polttimen.

Kannattaa, suuret suositukset :) Tuli poltin ostettua Amazonista kympillä muutama viikko sitten ja Prismasta kaasua n. 3€. Nyt pitäis vielä muutakin käyttöä keksiä polttimelle kuin noi creme bruleet :hmm:

Ainakin lohta voisin "grillata" ja pistää poke bowliin
 
IMG_20201106_150243.jpg

Pakaste nauta-kebab lastuja ja thai wokkia (+her-ma-pa) leipäjuustolla höystettynä, salaatti (jäävuori,tomaatti, kurkku, sipuli, omena, balsamico, öljy + mausteet... niin ja punajuurisalaattia, kun sitä sattui olemaan...

hyvää halpaa ja nopeeta, mikä sen parempaa.

ps.
Näppis vaatii näköjään pesua... mut ei keskitytä siihen :)
 
Jääkaapissa ollut muutaman viikon kotimaisia omenoita. Pääasiassa syksyllä tehny paistosta, mutta piirakkaa teki mieli. Joten etsinpä internetistä erilaisen ohjeen, mitä normaalisti on syöny.

Löytyi sitten muruinen omenapiirakka, jota kuulemma kaikki kehui. Ainekset sekaisin, omenoita pilkkoa ja uuniin. Ja häätyy sanoa, oli se aikamoisen hyvää. Taidan jatkossa tehdä tällä reseptillä! Lämpimänä tuli syötyä useampi siivu. Kylmänäkin oli hyvää.

Suosittelen lämpimästi :)
Omppupiirakka.jpg
 
Intialaista kanapataa, kurkumariisiä ja raitaa. Reseptit aika randomilla fiiliksen mukaan. Marinoin kanat jogurtissa ja mausteissa usean tunnin ajan ja hauduttelin padassa sitten pari tuntia kasvisten, tomaattimurskan ja kookoskerman kanssa.

IMG_20201114_204932__01.jpg
 
Olisiko vihjeitä, tarjoiluehdoksia tai suosituksia, kun ostin Lidlistä kenguru pihvejä? Vissin aika rasvattomia, niin liian kypsänä kuivahtaa lahjakkaasti.
 
Joskus söin kenguruwokkia Saksassa, oli pirun hyvää. Suikaleille vaan nopsa pinta pirun kuumalla pannulla ja sivuun, sitten muut suikaloidut kasvislisukkeet käristys, matkaan soossi (ehkä soijapohjainen) ja kengut. lisuke ehkä jasmiiniriisi.
 
Joa ei ole kenguru tuttu, niin tosi kuumalla pannulla tai grillissä vähän väriä pintaan , hyvää suolaa ja pippuria ja jos siltä tuntuu, niin jonkin konjakki tai dijon kastikkeen kanssa ääntä kohti. Hyvää on pomppijan lihakin.

Edit. Olipa sekava teksti. Ajatuksena oli sanoa, että älä tee mitään monimutkaista, jos ei ole tuttu liha. Maista ensin ihan sellaisenaan.
 
Olisiko vihjeitä, tarjoiluehdoksia tai suosituksia, kun ostin Lidlistä kenguru pihvejä? Vissin aika rasvattomia, niin liian kypsänä kuivahtaa lahjakkaasti.

Vaimo ehdotti myös kengun ostoa.Tuntematon meillekin joten ehdotuksia otetaan vastaan täälläkin! Karitsan karekin oli tuntematon mutta siitäkin tuli tooodella hyvää!!
 
Joa ei ole kenguru tuttu, niin tosi kuumalla pannulla tai grillissä vähän väriä pintaan , hyvää suolaa ja pippuria ja jos siltä tuntuu, niin jonkin konjakki tai dijon kastikkeen kanssa ääntä kohti. Hyvää on pomppijan lihakin.

Edit. Olipa sekava teksti. Ajatuksena oli sanoa, että älä tee mitään monimutkaista, jos ei ole tuttu liha. Maista ensin ihan sellaisenaan.
Vaimo ehdotti myös kengun ostoa.Tuntematon meillekin joten ehdotuksia otetaan vastaan täälläkin! Karitsan karekin oli tuntematon mutta siitäkin tuli tooodella hyvää!!

Mjuu, suunnitelmissa oli ainakin näin itse ihan perus piffi, kermasoosi, ranskikset, ehkä parsaa tehdä. Vissin kenguru on vähän kuin naudanlihaa mitä kokemuksia katsonu, niin sopivat sisälämpötilat on suunnilleen samaa luokkaa.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Kenguru eksyi pannulle ja tässä tulos.

Kenguru_pilkottu.jpg
Kenguru_lautasella.jpg

Edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Tuntia ennen pöydälle lämpiämään, kuivata ja suolat päälle.
Itse paistoin pienellä valuraudalla, vitoselle pikkulevy (1-6 asteikko) lämpiämään.
Viimeinen kuivaus, öljyt pannulle ja kenguru pannulle.
Itse menin kolme minuuttia per puoli. Eka puoli vitosella levy, kun käänsin, pudotin muistaakseni neloselle tai kolmoselle.
Annoin sitten levätä kevyesti folion alla muutaman minuutin.
Pilkoin siivuiksi ja valkopippuria rouhin päälle.

Kastikkeen tein pistämällä hieman jäähtyneelle pannulle Kippari kermaa ja pikkusen sinappia (Turun sinappia itse käytän). Kevyesti annoin porista siiten ja muka raaputtelin. Sitten kengurujen mehuja pistin sinne ja rouhasin valkopippuria.

Vihreät jäi tekemättä. Mutta se kenguru? Vähärasvaiseksi lihaksi aika maukasta! Aika erilaista verrattuna nautaan ja kotimaiseen riistaan sanoisin. Suosittelen kokeilemaan, jos kaupasta löytyy! Tässä Lidlin paketissa on 3-4 pihviä. Itse kun otin sulamaan yhden blokin, niin siinä olikin kaksi pihviä. Toisaalta ne oli aika pieniä ja vähärasvaisia, niin ei tullu samanlaista ähkyä kuin jonkin naudan ulkofileen kanssa.

Kuva ainakin omasta mielestä vääristää hieman, kun ei ne noin punaisia ollu :lol:
 
Kenguru eksyi pannulle ja tässä tulos.

Kenguru_pilkottu.jpg
Kenguru_lautasella.jpg

Edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Tuntia ennen pöydälle lämpiämään, kuivata ja suolat päälle.
Itse paistoin pienellä valuraudalla, vitoselle pikkulevy (1-6 asteikko) lämpiämään.
Viimeinen kuivaus, öljyt pannulle ja kenguru pannulle.
Itse menin kolme minuuttia per puoli. Eka puoli vitosella levy, kun käänsin, pudotin muistaakseni neloselle tai kolmoselle.
Annoin sitten levätä kevyesti folion alla muutaman minuutin.
Pilkoin siivuiksi ja valkopippuria rouhin päälle.

Kastikkeen tein pistämällä hieman jäähtyneelle pannulle Kippari kermaa ja pikkusen sinappia (Turun sinappia itse käytän). Kevyesti annoin porista siiten ja muka raaputtelin. Sitten kengurujen mehuja pistin sinne ja rouhasin valkopippuria.

Vihreät jäi tekemättä. Mutta se kenguru? Vähärasvaiseksi lihaksi aika maukasta! Aika erilaista verrattuna nautaan ja kotimaiseen riistaan sanoisin. Suosittelen kokeilemaan, jos kaupasta löytyy! Tässä Lidlin paketissa on 3-4 pihviä. Itse kun otin sulamaan yhden blokin, niin siinä olikin kaksi pihviä. Toisaalta ne oli aika pieniä ja vähärasvaisia, niin ei tullu samanlaista ähkyä kuin jonkin naudan ulkofileen kanssa.

Kuva ainakin omasta mielestä vääristää hieman, kun ei ne noin punaisia ollu :lol:
IMG_20201127_172232.jpgIMG_20201127_172208.jpg

Kuten luvattua....Kenkurua+parsakaaligratiinikakkuja+pernaisekastike
Ja tässäkin värit valehtelee...ei ollut iha noin punaista. Mutta hyvää oli. Vaatii kyllä enemmän mausteita ensi kerralla.
 
IMG_20201127_172232.jpgIMG_20201127_172208.jpg

Kuten luvattua....Kenkurua+parsakaaligratiinikakkuja+pernaisekastike
Ja tässäkin värit valehtelee...ei ollut iha noin punaista. Mutta hyvää oli. Vaatii kyllä enemmän mausteita ensi kerralla.
Vielä olisi kengurua pakkasessa. Kastike kyllä auttoi paljon. Ehkä maustevoilla kokeilla? Toisaalta liha vaikutti sellaiselta, että siihen sopisi jotain muutakin kuon suola-pippuri.
 
Aijaa, että nykyiset kaupan pastat ei niin tärkkelyspitoisia? Noh, toisaalta en ole hifistellyt koskaan, vaan ostanu Barillaa tai Myllyn Paras spagettia tai muuta pastaa.

Noh, jos noin hyvä kikka löyty, niin eipä kai siinä :lol:
 
Jumakekkala!
Uran paras cacio e´pepe !

Sovelsin ja huijasin ja tuli tähänastisista aidoin!

Tässähän siis keitetään pasta, sotketaan sekaan pippuria ja juustoa ja tarjoillaan.

Ongelmatiikka on siinä, että pastasta pitäisi saada tärkkiä niin paljon esiin, että se pecorinojuuston kanssa tekee kermaisen kokonaisuuden, mutta kaupan pastat nykyisin niin "hyviä", etteivät kauheasti luovuta tärkkiään, ja joka tapauksessa se olisi siinä kattilassa sitten. Lisäksi juusto tuppaa menemään klönttiseksi sekoitusvaiheessa, ja sitä on enemmän paistinlastassa kuin pastassa...

Miten tein?
Laitetaan tusina spagettitikkua tehosekoittimeen ja surruutetaan jauhoksi, ja tämä pienen kattilaan porisemaan pariin desiin vettä. Keitetään kypsäksi.
Paistokasariin rouhittua mustaapippuria, paahdetaan hetki ja lisätään sitten pastajauhovesi sekaan, mutta siivilän läpi, ja lisätään spaghetit, vettä ihan sen verran että peittyvät, sekoitellaan ja annetaan porista pienellä tulella. Jos vesi vaikuttaa häviävän niin lisäillään niin, että kun pasta kypsää, on jäljellä vain kermainen geeli.
Liedestä lämpö pois, ripotellaan reilusti oikein pientä pecorinoraastetta sekaan ja sekoitellaan tomerasti, jaetaan lautasille, ripaus pecorinoa ja pippuria päälle ja mässytetään pois!
katso liitettä 495077
katso liitettä 495076
Hemmetti, iso kiitos! Itsekin taistellut juuri kyseisen reseptin kanssa. Se juusto vaan menee paakkuun vaikka mitä tekisin. Pitääpä viikonloppuna testata tuota, kyseessä kyllä yksi omista suosikkipastoista:p
 
Jumakekkala!
Uran paras cacio e´pepe !

Sovelsin ja huijasin ja tuli tähänastisista aidoin!

Tässähän siis keitetään pasta, sotketaan sekaan pippuria ja juustoa ja tarjoillaan.

Ongelmatiikka on siinä, että pastasta pitäisi saada tärkkiä niin paljon esiin, että se pecorinojuuston kanssa tekee kermaisen kokonaisuuden, mutta kaupan pastat nykyisin niin "hyviä", etteivät kauheasti luovuta tärkkiään, ja joka tapauksessa se olisi siinä kattilassa sitten. Lisäksi juusto tuppaa menemään klönttiseksi sekoitusvaiheessa, ja sitä on enemmän paistinlastassa kuin pastassa...

Miten tein?
Laitetaan tusina spagettitikkua tehosekoittimeen ja surruutetaan jauhoksi, ja tämä pienen kattilaan porisemaan pariin desiin vettä. Keitetään kypsäksi.
Paistokasariin rouhittua mustaapippuria, paahdetaan hetki ja lisätään sitten pastajauhovesi sekaan, mutta siivilän läpi, ja lisätään spaghetit, vettä ihan sen verran että peittyvät, sekoitellaan ja annetaan porista pienellä tulella. Jos vesi vaikuttaa häviävän niin lisäillään niin, että kun pasta kypsää, on jäljellä vain kermainen geeli.
Liedestä lämpö pois, ripotellaan reilusti oikein pientä pecorinoraastetta sekaan ja sekoitellaan tomerasti, jaetaan lautasille, ripaus pecorinoa ja pippuria päälle ja mässytetään pois!
katso liitettä 495077
katso liitettä 495076

Mitäs reseptiä tuossa on käytetty vai onko noin yksinkertanen että noilla tiedoilla selviää? Näyttää niin piru hyvältä et pitää ehkä itekkin kokeilla vaikka jäänyt tuo kokkailu vähäiseks.
 
Itsekin taistellut juuri kyseisen reseptin kanssa. Se juusto vaan menee paakkuun vaikka mitä tekisin.

Jos ei ihan noin pitkän kaavan mukaan halua tehdä, niin kannattaa kokeilla niin, että raastaa juuston/juustot valmiiksi ja ottaa pastan keitinvedestä jonkun verran talteen. Sitten ~ruokalusikka kerrallaan vuorotellen sekoittaa pastan joukkoon vettä ja ripoteltua juustoraastetta. Itse käytän sekä pecorinoa että parmesania, mutta tyyli vapaa.
 
Siinä tämän illan hiukopala rouvalle ja itselle.
Suosittelen muuten sellaista Castellon maistelujuustopakettia jossa on eri makuisia juustoja pienissä paloissa. Niitä sitten ruisnappien tai keksien kanssa niin on hyvää. Kumma kyllä ananasCastello on mun suosikki! Kuullostaa oudolta mutta musta se on hyvää. Semmonen raikas homejuusto.
 
Tuli ostettua Itsenäisyyspäivän kunniaksi köntti porsaan kassleria. Uunissa kolmisen tuntia. Kyytipojaksi pottumuusia, kermaista kastiketta lihan nesteistä ja herneitä. Pikkusen kuivahti possu kun ajan kanssa kotin lämmön sijaan, mutta kyllä maistu.

Itse possun käytin pannulla värit ja sekotin sitten sinappia ja mausteita ja hieroin päälle. Vuokaan ja pikkusen vettä pohjalle. Välillä sudin nesteitä päälle ja käänsin puolessa välissä.

Kassler.jpg
 
IMG_20201213_105503.jpg

Leivontakokeilu minulta...choclate peanut butter pie...onnistui! Suosittelen. Onneks tein 2...oli sen verran suosittu :giggle:
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 656
Viestejä
4 512 159
Jäsenet
74 447
Uusin jäsen
Atnu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom