- Liittynyt
- 06.02.2018
- Viestejä
- 583
Jos tekee 1-2 pizzaa tuo leivinpaperikikka varmaan menee, mutta kaikki sen yli menee näpertelyksi ja leivinpaperin leikkelyksi. Perinteisellä sähköuunilla napolilaisia opetellessa käytin leivinpaperia kuten kuuluukin, mutta ensimmäisen pizzauunin myötä päätin opetella lapiotekniikan, eikä paluuta ole ollut. Uskaltaisin väittää, että ilman leivinpaperia pohjasta tulee parempi, kun leivinpaperi ei ole eristämässä kosteuden poistumista pohjasta. Tapoja tuntuu olevan monia, sallittakoon se jokaiselle, mutta leivinpaperilla näpertelyllä ei varmasti kehity pizzanpaistajana, kun ei huomaa eroa taikinassa, sitkossa, pohjan käsittelyssä lapiolle ja uuniin, jos pizzaa ei rohkeasti pyörittele pöydältä lapiolle jne. Myöskin onnistumisen ja epäonnistumisen ero tulee noissa vaiheissa, mikä itsellä ainakin motivoi kehittyä.