Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Jos tekee 1-2 pizzaa tuo leivinpaperikikka varmaan menee, mutta kaikki sen yli menee näpertelyksi ja leivinpaperin leikkelyksi. Perinteisellä sähköuunilla napolilaisia opetellessa käytin leivinpaperia kuten kuuluukin, mutta ensimmäisen pizzauunin myötä päätin opetella lapiotekniikan, eikä paluuta ole ollut. Uskaltaisin väittää, että ilman leivinpaperia pohjasta tulee parempi, kun leivinpaperi ei ole eristämässä kosteuden poistumista pohjasta. Tapoja tuntuu olevan monia, sallittakoon se jokaiselle, mutta leivinpaperilla näpertelyllä ei varmasti kehity pizzanpaistajana, kun ei huomaa eroa taikinassa, sitkossa, pohjan käsittelyssä lapiolle ja uuniin, jos pizzaa ei rohkeasti pyörittele pöydältä lapiolle jne. Myöskin onnistumisen ja epäonnistumisen ero tulee noissa vaiheissa, mikä itsellä ainakin motivoi kehittyä.
 
Olen maininnut ennekin mutta itse käytän pizzaritilää paiston alussa. Siihen on helppo koota pizza ilman repeilyn pelkoa jakun ollut uunissa hetken niin otan ritilän pois ja paljaalle kivelle.
1744789251140.png


EI tarvitse pelätä hajoamisia tai lapioon tarttumista kun voi sellaisenaan heittää uuniin enkä ole lopputuloksessa havainnut mitään muuta eroa kun vitutus häipynyt kun ei tarvitse taistella lapiosta irroittelemisien tai palaneiden jauhojen kanssa.
 
Olen maininnut ennekin mutta itse käytän pizzaritilää paiston alussa. Siihen on helppo koota pizza ilman repeilyn pelkoa jakun ollut uunissa hetken niin otan ritilän pois ja paljaalle kivelle.
1744789251140.png


EI tarvitse pelätä hajoamisia tai lapioon tarttumista kun voi sellaisenaan heittää uuniin enkä ole lopputuloksessa havainnut mitään muuta eroa kun vitutus häipynyt kun ei tarvitse taistella lapiosta irroittelemisien tai palaneiden jauhojen kanssa.
Kotiuunissa vai pizzauunissa?

Itellä ei oo kyllä ollut oonin ja lapion kanssa ikinä mitään ongelmaa. Oon tehnyt pizzan suoraan lapiolla ja nakannut sisään. Käytössä on se oonin oma bambupuinen lapio. Joku reikälapio varmaan toimis paremmin, mutta eipä oo tullut sellasta vaan ostettua.
 
Omalla vastuulla mitä sieltä liukenee ruokaan (silikonit yms).

Saati sitten kun kurkkuun kaaretaan vapaaehtoisesti myrkkyä (alkoholia). Ja kainaloon sujautetaan alumiinia (dödöä).

Kuten sanoin ei sen pitsan alla lämpötila ole lähellekään uunin lämpötilaa.

Ei mulle pitsan teko ole mitään hifistelyä, joten epäasiallinen pitsanveivaus on ihan ok.
 
Kotiuunissa vai pizzauunissa?

Itellä ei oo kyllä ollut oonin ja lapion kanssa ikinä mitään ongelmaa. Oon tehnyt pizzan suoraan lapiolla ja nakannut sisään. Käytössä on se oonin oma bambupuinen lapio. Joku reikälapio varmaan toimis paremmin, mutta eipä oo tullut sellasta vaan ostettua.
Pizzauunissa. Ja teen yleensä noita vähän kauemmin kypsytettäviä new york style pizzoja.
Hieno homma että sulla ei ole ollut ongelmia pelkällä lapiolla, mutta mulla on ja siihen toi ritilä on oiva työkalu.
 
Pizzauunissa. Ja teen yleensä noita vähän kauemmin kypsytettäviä new york style pizzoja.
Hieno homma että sulla ei ole ollut ongelmia pelkällä lapiolla, mutta mulla on ja siihen toi ritilä on oiva työkalu.
Kävin lomareissulla NY Style pizzeriassa, ja ekaa slicea syödessä tiirailin mielenkiinnolla, kun tiskin takana pyöritteli lisää pizzoja uuniin. Käytti juuri tuollaista pizza screeniä, helpon näköistä touhua kyllä sen kanssa. Noissa taitaa olla joku lämpötilaraja, missä ne ei vielä sula, mutta juurikin NY style tehdään 300-350C lämpötilassa. Kaasukäyttöisessä pizzauunissa tuon lämpötilan pitäminen noin matalana on hiukka haastavaa, mutta jossain vaiheessa pitää tuokin ottaa haltuun.
 
Kävin lomareissulla NY Style pizzeriassa, ja ekaa slicea syödessä tiirailin mielenkiinnolla, kun tiskin takana pyöritteli lisää pizzoja uuniin. Käytti juuri tuollaista pizza screeniä, helpon näköistä touhua kyllä sen kanssa. Noissa taitaa olla joku lämpötilaraja, missä ne ei vielä sula, mutta juurikin NY style tehdään 300-350C lämpötilassa. Kaasukäyttöisessä pizzauunissa tuon lämpötilan pitäminen noin matalana on hiukka haastavaa, mutta jossain vaiheessa pitää tuokin ottaa haltuun.
Ei sitä screeniä tarvii pitää kuin minutti tai pari eikä se mihinkään sula vaikka olis korkeampikin lämpötila koska pizza pitää sen tarpeeks viileänä. Toiset pitää koko kypsennyksen ajan mutta itse vain sen aikaa että kiekko vähän kiinteytyy ja sitten ulos uunista ja lapiolla pelkkä kiekko takas.
 
Ei todellakaan pilata niitä pitsoja raa'alla vehnäjauholla. Milloin valmistuit italialaisesta pizzaopistosta?

Ihan normaali tapa käsittelyyn.

Ihan vaikka Viton tapaan kommentoi mitä pizzaiolo tekee väärin

E. Paska foorumi, mutta faceen Maestro Vito iacopelli ja hänen eka video
 
Saati sitten kun kurkkuun kaaretaan vapaaehtoisesti myrkkyä (alkoholia). Ja kainaloon sujautetaan alumiinia (dödöä).

Kuten sanoin ei sen pitsan alla lämpötila ole lähellekään uunin lämpötilaa.

Ei mulle pitsan teko ole mitään hifistelyä, joten epäasiallinen pitsanveivaus on ihan ok.

450c kivellä, joten....

Ei noita papereita tai screenejä tarvitse, kuin jenkit. Kolmas oli vielä se "telaketju"



Tässä tuo video miten tehdään väärin monesti tuon cornicionen osalta tuo venytys ja niistä tulee leipämäisiä:

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
Viimeksi muokattu:
Huomautus - nollapostaus ja provosointi, keskity asialliseen rakentavaan keskusteluun
pitsa on periaatteessa roskaruokaa. syöt taikinaa ja juustoa. ihan hienoa että mietitte miten sitä parantaa
 
pitsa on periaatteessa roskaruokaa. syöt taikinaa ja juustoa. ihan hienoa että mietitte miten sitä parantaa
Tämähän toikin lisäarvoa keskusteluun, kiitos. Samalla logiikalla voisi sanoa mistä vain ruuasta, leipä on pelkkää taikinaa, pasta on pelkkää jauhoja ja vettä jne. Mitä sitä parantamaan, kun kun ei sillä ole väliä mitä suuhunsa työntää, samaa paskan jatketta lopulta.
Omasta mielestä pizzanpaisto, leivonta jne on satoja vuosia vanhoja perinteisiä kädentaitoja siinä missä vaikka puutyöt tai mikä vaan vastaava perinnetietotaito. Miksi vaivautua, kun paketista saa roiskeläpän mikroon.
 
Mutta miksi lisätä hommaan yksi ylimääräinen työvaihe ja materiaali joka lisää mahdollisuutta lopputuloksen epäonnistumiseen? Siitä paperista pitää vieläpä maksaa erikseen.
 
Jokainen saa toki tehdä miten haluaa, mut jos on jo kunnon oonit yms niin kannattaa toki opetella toimimaan sen lapion kanssa ilman mitään ylimääräsiä papereita yms. Pääsee pidemmän päälle vaan helpommalla ja pienemmällä vaivalla.
 
Kaikki lähtee loppujen lopuksi siitä taikinasta. Kun se on täydellinen, niin lapsikin osaa tehdä pyöreän pizzan ja laittaa sen uuniin vaikka pellin palalla.
 
Kaikki lähtee loppujen lopuksi siitä taikinasta. Kun se on täydellinen, niin lapsikin osaa tehdä pyöreän pizzan ja laittaa sen uuniin vaikka pellin palalla.
Jep, kun on hyvä taikina, tarpeeksi jauhoja sitä pyörittäessä, ei ole väliä millä välineellä sen uuniin työntää.
Ei tarvitse mitään erikoisjauhoja, mutta niitä saa käyttää jos se pizzan maku siitä paranee.
Eikä tarvita mitään 250€ erikoislapioita, vaan menee kyllä vaikka perus rautalapiolla. Jos hieman liioitellaan.

Jauhoja + määrätietoiset liikeet. Ei venytellä, vaan työnnetään se lapio sinne alle. Jos ei mene kertatyönnöllä, niin sitten hetkuttamalla.
 
Ei vaan voi ymmärtää miten joillekin on niin kova kirosana jos käyttää jotain apuvälinettä mikä helpottaa suoritusta. Kuitenkaan lopputulos ei eroa mitenkään mutta ilmeisesti oikein tekeminen vaatii että tehdään vaikeesti.
 
Ei vaan voi ymmärtää miten joillekin on niin kova kirosana jos käyttää jotain apuvälinettä mikä helpottaa suoritusta. Kuitenkaan lopputulos ei eroa mitenkään mutta ilmeisesti oikein tekeminen vaatii että tehdään vaikeesti.
Kyllä niissä leivinpapereissa ja paistoalustoissa pientä eroa lopputulokseen tulee väkisinkin mutta koko pointti taisi mennä ohi. Kun opettelee toimimaan taikinan kanssa, niin se on kyllä pidemmän päälle helpompaa kuin siirrellä esim kesken paiston pizzaa alustalta pois tai leikellä leivinpapereita.

Vähän sama kuin opettelis vaikkapa pilkkomaan sipulia tai joku muu kokkaushomma missä harjoittelulla saa sellasen pohjataidon että jatkossa pääsee helpommalla.
 
Ei vaan voi ymmärtää miten joillekin on niin kova kirosana jos käyttää jotain apuvälinettä mikä helpottaa suoritusta. Kuitenkaan lopputulos ei eroa mitenkään mutta ilmeisesti oikein tekeminen vaatii että tehdään vaikeesti.

No siis monia asioita voi tehdä joko oikealla tai väärällä tavalla ja pizzan uuniin laittaminen on selkeästi yksi tälläinen. Täällä keskustelupalstalla on henkilöitä jotka näyttävät tietävän miten homma kuuluu tehdä oikeaoppisesti niin heistä olisi parempi koittaa ottaa mallia kuin ajaa vääränlaista toimintapaa väkisin. En oo nähnyt yhdenkään ammattilaisen pizzanpaistajan säätäneen jonkun leivinpaperin kanssa. Suoraan uuniin näyttävät lapiolla pizzat lyövän. Jos kaikki leivinpaperimiehet lopettaisivat tavan niin säästetty leivinpaperimäärä olisi huikea.
 
No siis monia asioita voi tehdä joko oikealla tai väärällä tavalla ja pizzan uuniin laittaminen on selkeästi yksi tälläinen. Täällä keskustelupalstalla on henkilöitä jotka näyttävät tietävän miten homma kuuluu tehdä oikeaoppisesti niin heistä olisi parempi koittaa ottaa mallia kuin ajaa vääränlaista toimintapaa väkisin. En oo nähnyt yhdenkään ammattilaisen pizzanpaistajan säätäneen jonkun leivinpaperin kanssa. Suoraan uuniin näyttävät lapiolla pizzat lyövän. Jos kaikki leivinpaperimiehet lopettaisivat tavan niin säästetty leivinpaperimäärä olisi huikea.
mucho grachie. tulevaisuuus taitaa olla suihkautettava tekopekonivesi
 
Ei vaan voi ymmärtää miten joillekin on niin kova kirosana jos käyttää jotain apuvälinettä mikä helpottaa suoritusta. Kuitenkaan lopputulos ei eroa mitenkään mutta ilmeisesti oikein tekeminen vaatii että tehdään vaikeesti.

Kyllä eroaa. Jos paistoaika on 60-90sec, niin screeni toimii siinä kiven ja pizzan välissä eristeenä. Kivi jäähtyy ja samoin pohja eli paistotulos on eri
 
En oo nähnyt yhdenkään ammattilaisen pizzanpaistajan säätäneen jonkun leivinpaperin kanssa.
Mutta kun en ole ammatilainen enkä pyri sellaiseksi. Olen satunnainen pitsanpaistaja jolla taikina laatu vaihtelee ja apuvälineet on siinä eduksi.

Joku tämänkin palstan ammattilainen voisi piruuttaan kokeilla paperilla paistamista, ja kommentoida sitten. Ei se niin kauheaa ole eikä myös lopputuloskaan.
 
Kyllä eroaa. Jos paistoaika on 60-90sec, niin screeni toimii siinä kiven ja pizzan välissä eristeenä. Kivi jäähtyy ja samoin pohja eli paistotulos on eri
Mutta jos ei olekkaan ja tekee muita kuin napolilaistyylisiä kiekkoja? Esim mä en napolilaisia harrasta vaan sellaisia missä on pidempi paistoaika.
 
Käytän pizzaritilää pizzauunin ja kiven kanssa. Ideana siinä on se että pizza kasataan ritilän päällä, laitetaan uuniin puoleksi minutiksi jolloin se kypsyy sen verran että pysyy kasassa ja sitten ritilä otetaan pois ja pizza laitetaan normaalisti takaisin uuniin kivelle. Ja ihan hyvää pizzaa tulee. Ei sitä ritilää ole tarkoitus pitää koko paiston aikaa siellä.
Helppo neuvoa että tehkää näin ja näin mutta kaikilla se vaan ei yksinkertaisesti onnistu joten ritilä on hyvä apuväline.
Mä en oo ikinä ymmärtänyt näitä "oikeita" "vääriä" metodeja ja kiveen hakattuja sääntöjä. Itsellä oli pitkään aikaan ongelmana se että n. 30cm pitsaan tarvitaan 223g taikinaa ja jos tarvitset enemmän teet jotain väärin ja olet huono. Ku en enää jaksanut piitata ja nostatin taikinan 250g niin ei mitään ongelmaa ollu. (Toki nyt välineet ovat paremmat jonka yhteydessä taikinakin onnistuu paremmin).

Se että käyttääkö screeniä vai ilman niin ei luulis olevan mitään väliä. Kuhan lopputuote on hyvä ja ihmiset onnellisia niin siinäpä se. Taikinakin on joka kerta aina erilainen vaikka kuinka käytät grammalleen samaa ohjetta niin parempi se on että on joku varma niksi millä tulee valmista tuotetta. Ja mikään ei ole sen v-mäisempää kuin rikki mennyt pitsa.... Pitsaa muutenkaan jaksa tehdä ku 3-5 kertaa vuoden aikana (muuten kyllästyy) niin se että sanotaan "kokemusta, kokemusta vaan" on aika turha.

Yks kans mikä on hirveä tabu on oman kastikkeen tekeminen \ keittäminen. Joskus kokeillu noita reseptejä missä heitetään vähän suolaa ja basilikaa tomaattimurksaan ja annetaan olla siinä. Ittelle ei maistu semmoinen. Omalla reseptillä tehty sopii omiin makunystyröihin vaan paremmin.
 
Mä en oo ikinä ymmärtänyt näitä "oikeita" "vääriä" metodeja ja kiveen hakattuja sääntöjä. Itsellä oli pitkään aikaan ongelmana se että n. 30cm pitsaan tarvitaan 223g taikinaa ja jos tarvitset enemmän teet jotain väärin ja olet huono. Ku en enää jaksanut piitata ja nostatin taikinan 250g niin ei mitään ongelmaa ollu. (Toki nyt välineet ovat paremmat jonka yhteydessä taikinakin onnistuu paremmin).

Se että käyttääkö screeniä vai ilman niin ei luulis olevan mitään väliä. Kuhan lopputuote on hyvä ja ihmiset onnellisia niin siinäpä se. Taikinakin on joka kerta aina erilainen vaikka kuinka käytät grammalleen samaa ohjetta niin parempi se on että on joku varma niksi millä tulee valmista tuotetta. Ja mikään ei ole sen v-mäisempää kuin rikki mennyt pitsa.... Pitsaa muutenkaan jaksa tehdä ku 3-5 kertaa vuoden aikana (muuten kyllästyy) niin se että sanotaan "kokemusta, kokemusta vaan" on aika turha.

Yks kans mikä on hirveä tabu on oman kastikkeen tekeminen \ keittäminen. Joskus kokeillu noita reseptejä missä heitetään vähän suolaa ja basilikaa tomaattimurksaan ja annetaan olla siinä. Ittelle ei maistu semmoinen. Omalla reseptillä tehty sopii omiin makunystyröihin vaan paremmin.

Käsittämättömän usein niinkin simppeli asia, kuin tomaattikastike osataan mokata väärillä valinnoilla ja keittämällä.

Mikään ei ole parempaa, kuin kokonaiset San Marzano D.O.P tomaatit jotka murskataan hellästi käsin Huom! Ei tomaattimurskaa, ei keitetä, ei ajeta sekoittimella kitkeräksi.
 
Käsittämättömän usein niinkin simppeli asia, kuin tomaattikastike osataan mokata väärillä valinnoilla ja keittämällä.

Mikään ei ole parempaa, kuin kokonaiset San Marzano D.O.P tomaatit jotka murskataan hellästi käsin Huom! Ei tomaattimurskaa, ei keitetä, ei ajeta sekoittimella kitkeräksi.
Harmittavan väärässä olet. Kirsikkatomaattisäilykettä ja murskataan käsin keitetään hetki ja lisätään mausteita ja ehdottomasti loraus oliiviöljyä ja hiukan sokeria. Annetaan jäähtyä ja sitten lätkitään kiekon päälle. Tämä on PARAS kastike pizzoille.
 
Harmittavan väärässä olet. Kirsikkatomaattisäilykettä ja murskataan käsin keitetään hetki ja lisätään mausteita ja ehdottomasti loraus oliiviöljyä ja hiukan sokeria. Annetaan jäähtyä ja sitten lätkitään kiekon päälle. Tämä on PARAS kastike pizzoille.
-Ei kirsikka tomaatteja
-Keittäminen pilaa tomaatin maun
-Ei sokeria.

Katsokaa ja oppikaa:

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
-Ei kirsikka tomaatteja
-Keittäminen pilaa tomaatin maun
-Ei sokeria.

Katsokaa ja oppikaa:

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.

Kyllä tää on parempi.
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
Tasoittaa tomaatin hapokkuutta. Ei sitä laiteta kuin ripaus taittamaan hapokkuutta.
Sepä juuri, pieni ripaus sokeria varsinkin jollei tomaatit ole tarpeeksi hyviä (kaupan varsinkin). Ittellä varsinkin kesäisin tulee omia kirsikkatomaatteja ja ne kyllä pesee purkki san marzannot mennen tullen.


Ei tomaattimurskaa, ei keitetä, ei ajeta sekoittimella kitkeräksi
Tämä kyllä totta, siemenet kitkeröittää kun ne murskaa.
 
Joo, ja ollaanko tavallaan hakoteillä? Oikeita taoja kun on paljon, ja ne kytkeytyvät aina kulloiseenkin tapaukseen, eli esim. korjataan pahaa sokerilla ;-) Mutta joo, olisi helpompaa ehkä välttää takertumisesta oikeaan, puhua mikä on väärin. Kannattaako tehdä pahaa jota korjataan? Kannattaako laittaa pirusti kitkeräksipalavia jauhoja, ja sitten painia niiden poistamisen parissa?

On aika helppoa sanoa totuus: tee loistava taikina niin ei ole ongelmia. Joo, aivan kuten tee loistava maalaus niin ei tarvii ostaaa julisteita...
Eikä nekään jotka osaa maalata, aina onnistu. Ne ei vaan kerro sitä, ne kertoo onnistumisistaan. Ja jos ne olis täällä, ne kertois toisten epäonnistuisista ;-)
niin tai näin, en ottais kyllä mihinkään italialaseen ruokaan vinkkejä ömeriikasta. nehän laitta joka paikkaan kermaa, ja pitävät pastan ja kastikkeen erillään jne. Mutta, joku voi tykätä amerikkalaista ruuasta, ja turkkilaisista pitsoista, ne kun on kaikille tutumpiakin...
 
– Vähän tomaattia, oliiviöljyä, suolaa, basilikaa ja valkosipulinkynsi. Siinä siis kaikki. Ei kokoon keittämistä, ei mitään kikkailua. Osa käyttää sauvasekoitinta, mutta perinteinen napolilainen tapa on soseuttaa kastike käsin, kaksikko kertoo teoksessa.

Suomalaiset pizzagurut matkustivat kirjaa tehdessään Napoliin ja keskustelivat italialaisten ammattilaisten kanssa pizzanvalmistustavoista. Italialaiset kauhistuivat kuullessaan, miten suomalaiset yleensä pizzakastikkeensa valmistavat.

– Kun kerroimme (pizzamestari) Franco Pepelle, että monet suomalaiset hauduttavat pizzan tomaattikastiketta useita tunteja, hän pudisteli päätään ja sanoi: "No No No! Ei missään tapauksessa. Sehän pilaa kaiken raikkauden."
 
Tuossa on toki tolkkua. Itse asiassa en laittaisi valkosipulia ja öljyäkään, vain basilikaa ja suolaa. Mutta semmoisen rikoksen olen tehnyt että pihinä en valuta nestettä pois, vaikka vaimo tekeekin siitä keittoonsa osan, vaan erotan pienen osan, vedän sauvasekoittimella osaan pyrettä ja sekoitan tuon mukaan. basilikaa ei saa olla laitettuna ennen, koska se tasaisi maut. Samasta syystä en laittaisi valkosipulia, maku tasaantuu ja siitä tulee geneerinen matto. Pitsa nimenomaan on silloin kiva kun joka suupala maistuu erilaiselle.
 
Kyllä tää on parempi.
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.

Sori en katsonut, koska jenkit ja kaikki mihin ne koskee on paskaa.
Etenkin ruoka ja erityisesti pizza, eikä tämä tee poikkeusta heidän kokkaus taidoistaan.
 
Sori en katsonut, koska jenkit ja kaikki mihin ne koskee on paskaa.
Etenkin ruoka ja erityisesti pizza, eikä tämä tee poikkeusta heidän kokkaus taidoistaan.
Eli et ole kokeillut.
Ja puhut niinkuin tietäisit. Maailmassa on paljon hienoja asiota jos vaan haluaa ne kokea.
 
Eli et ole kokeillut.
Ja puhut niinkuin tietäisit. Maailmassa on paljon hienoja asiota jos vaan haluaa ne kokea.
Miksi kokeilisin, tarpeeksi somessa katsottu jenkkien sekoilua kokkauksissa ja ei todellakaan jatkoon.

Maailmassa on hienoja asioita kyllä, amerikkalaiset ja wd40 pizzat eivät sitä ole
 
Miksi kokeilisin, tarpeeksi somessa katsottu jenkkien sekoilua kokkauksissa ja ei todellakaan jatkoon.
Ja kaikki somessa on totta ? Ja some tietää mistä sinä pidät ?

En ymmärrä tälläistä ahdasmielisyyttä. Kokeile, niin tiedät oikeasti, ei tarvii vedota someen. Antaa puheilleisi paljon enemmän luotettavuutta jos toteat että olet itse kokeillut , mutta et pitänyt, kuin se, että somessa sanottiin että kaikki on paskaa.
 
Ja kaikki somessa on totta ? Ja some tietää mistä sinä pidät ?

En ymmärrä tälläistä ahdasmielisyyttä. Kokeile, niin tiedät oikeasti, ei tarvii vedota someen. Antaa puheilleisi paljon enemmän luotettavuutta jos toteat että olet itse kokeillut , mutta et pitänyt, kuin se, että somessa sanottiin että kaikki on paskaa.

Kuten sanoin, ruuan suhteen kyllä.
On tullut kyseisessä paskamaassa käytyä.

Pidän autenttisesta pizzasta ja se tulee Italiasta. Tuoreet raaka-aineet ja puhdas maku.... Jenkeissä noi pizzat on mitä on, feikkiä
 
Sori en katsonut, koska jenkit ja kaikki mihin ne koskee on paskaa.
Etenkin ruoka ja erityisesti pizza, eikä tämä tee poikkeusta heidän kokkaus taidoistaan.
Sillä lailla. Sinä siis etä suostu myötämään että on olemassa muitakin pizzoja kuin napolilainen saatika sitä että jotkut syövät näitä muita pizzoja mieluunnin kuin "aitoja" napolilaisia? Itse ainakin syön mielummin roman tai new york tyylisiä enkä näitä napolilaisia missä on 90% taikinaa ja keskellä pieni läiskä tomaattikastiketta ja pari mozzarellapalaa. Ja ei siinä mitään, jotkut tykkää, mutta olisi sentään aikuismaista myöntää että on niitä muitakin pizzatyylejä ja erilaisia tapoja tehdä kuin vain se oma Aito ja Oikea.
 
Kuten sanoin, ruuan suhteen kyllä.
On tullut kyseisessä paskamaassa käytyä.

Pidän autenttisesta pizzasta ja se tulee Italiasta. Tuoreet raaka-aineet ja puhdas maku.... Jenkeissä noi pizzat on mitä on, feikkiä
Suosittelen kyllä tyyppaamaan nyki style pizzaa. Ite oon nykissä käydessä sitä aina syönyt ja hyvää on. Sen lisäksi jenkit on kyllä kärjessä esimerkiksi BBQ ruuassa maailman tasolla ja koko ruokatyyli on heiltä kotoisin, joten kannattaa vähän miettiä mitä kirjottelee netissä ettei nolaa itseään...

On ihan ok myöntää, että italialaistyylinen (napolilainen?) on oma lempparityyli, mutta itse tykkään kyllä pizzoissa niin detroit stylestä, nyki stylestä, napolilaisesta, roomalaisesta levypizzasta, kotimaisesta mummon peltipiirakasta jne. Kaikissa on puolensa ja hyvin tehtynä hyvää.
 
Suosittelen kyllä tyyppaamaan nyki style pizzaa. Ite oon nykissä käydessä sitä aina syönyt ja hyvää on. Sen lisäksi jenkit on kyllä kärjessä esimerkiksi BBQ ruuassa maailman tasolla ja koko ruokatyyli on heiltä kotoisin, joten kannattaa vähän miettiä mitä kirjottelee netissä ettei nolaa itseään...

On ihan ok myöntää, että italialaistyylinen (napolilainen?) on oma lempparityyli, mutta itse tykkään kyllä pizzoissa niin detroit stylestä, nyki stylestä, napolilaisesta, roomalaisesta levypizzasta, kotimaisesta mummon peltipiirakasta jne. Kaikissa on puolensa ja hyvin tehtynä hyvää.
Mistään en mitään tiedä MUTTA, kyllä Nykiläinen pizza todella hyvää on. Sehän tässä harrastuksessa parasta on että voi vaihdella pizza tyylejä ni ei pääse kyllästymään.
 
Sillä lailla. Sinä siis etä suostu myötämään että on olemassa muitakin pizzoja kuin napolilainen saatika sitä että jotkut syövät näitä muita pizzoja mieluunnin kuin "aitoja" napolilaisia? Itse ainakin syön mielummin roman tai new york tyylisiä enkä näitä napolilaisia missä on 90% taikinaa ja keskellä pieni läiskä tomaattikastiketta ja pari mozzarellapalaa. Ja ei siinä mitään, jotkut tykkää, mutta olisi sentään aikuismaista myöntää että on niitä muitakin pizzatyylejä ja erilaisia tapoja tehdä kuin vain se oma Aito ja Oikea.

Tottakai niitä on muita mitä maailmalla on tullut syötyä, ainoaa oikeaa on toki vaikea päihittää.... Jenkkien tekeleet on vain täyttä paskaa

- Napoletana
-Romana
-Pinsa
-Fritta (tälle iso suositus)
-Romana
-Taglio (Palermon street foodia parhaimillaan. BIGA GENIO E FARINA, Palermo - Via Maqueda 284-286 - Menu, Prices & Restaurant Reviews - Order Online Food Delivery - Tripadvisor )
-Siciliana
-Calzone


Suosittelen kyllä tyyppaamaan nyki style pizzaa. Ite oon nykissä käydessä sitä aina syönyt ja hyvää on. Sen lisäksi jenkit on kyllä kärjessä esimerkiksi BBQ ruuassa maailman tasolla ja koko ruokatyyli on heiltä kotoisin, joten kannattaa vähän miettiä mitä kirjottelee netissä ettei nolaa itseään...

On ihan ok myöntää, että italialaistyylinen (napolilainen?) on oma lempparityyli, mutta itse tykkään kyllä pizzoissa niin detroit stylestä, nyki stylestä, napolilaisesta, roomalaisesta levypizzasta, kotimaisesta mummon peltipiirakasta jne. Kaikissa on puolensa ja hyvin tehtynä hyvää.
Tyypattu, ei jatkoon. Jenkkien pizzoissa on juuri se ongelma, että sillä rasvan määrällä tekee pienen kylän autoihin öljynvaihdon ja käyttävät juustoina feikkijuustoa (valmiiksi raastettu esim. Kraft) joka on ehdoton red flag pizzoissa. Tätä samaa ongelmaa suomen kebab-pizzerioissa.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä amerikkalaiset ruokaa osaa tehdä, miten niiden keskipaino muuten voisi olla joku 150kg? ;-)
Youtubessa näkee tosiaan amerikkalaisten ruokien loistavuuden, joka video jossa sikäläinen on muuttanut Eurooppaan, sanoo muuton eduista miltei ensimäisen ruuan laadun, ja sen kauhistuksen samasta, jos joutuu kotona käymään. Sen kyllä ymmärrän että Suomessa ihaillaan kaikkea ömerikkalaista, se on sitä slaavlaista osaa kansanluonteesta.
 
  • Tykkää
Reactions: fuk
Valmistin minäkin pitsan näin iltamyöhään. Jääkaapista löytyi seuraavia ainesosia.
- juustorastetta
- tomaatteja
- palvikinkkua
- rucolaa
- jauhelihaa
- sinihomejuustoa

Jääkaapin perällä oli kuitenkin myös Atrian metwurstipitsa. Heitin sen renolla oteella mikroon ja olipas hyvää pieneen suolaisen nälkään. Napoli ja Berlusconi vaviskaa. Suomessa myös osataan :)
 
En ole mikään pizza expertti ja teen sen ihan normi uunissa ja taikinan noin 30 min. kohotuksella.
Mutta sen minkä haluaisin tietää on, että maustavatko muut tekijät taikinaa?
Itse teen tuota oikeastaan aina.
On tullut kokeiltua ties mitä mausteita taikinan sekaa. Ensi alkuun lähtien oreganosta ja viimeisin, ei ehkä niin mauste, mutta sillä puristimella puserrettua valkosipulia suoraan taikinaan.
Omaksi yllätykseksi valkopippuri on ollut muiden suosikki.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
296 039
Viestejä
5 060 270
Jäsenet
81 019
Uusin jäsen
apustaja

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom