Eipä tuo Pizzanpaistajienkaan laskuri ylivoimainen ole käyttää.
Taikinalaskuri hiivataikinalle
Taikinalaskuri hiivataikinalle
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2025 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Ei varmastikkaan jos olis mokomasta tiennyt.Eipä tuo Pizzanpaistajienkaan laskuri ylivoimainen ole käyttää.
Taikinalaskuri hiivataikinalle
Saa antaa kehittävää palautetta.. Nyt tuntuu, että pohja paistuu hitaammin ja tätä edellinen pizza meni vähän löllöksi, kun pizzakiveä lämmitettiin vain 30min total.
Lisäksi tämä voisi palaa vähän tuosta päältä, niinkuin ne instan pizzat. Ja se on vähän vääntynyt alareunasta, kun pizzakiven tila loppui kesken.
Meillä kestää uuni lämmetä 275 asteeseen ~1h 15min pizzakiven kanssa. Mutta kun sen jaksaa odottaa niin tulee ~6 minuutissa todella hyviä pizzoja.
2min pohja + tomaattikastike, pizza ulos, täytteet päälle ja 3-4 min takaisin uuniin kunnes juusto on sulanut ja kuplii. Lämmitän aluksi tasalämmöllä ja kun uuni saavuttaa 275 lämpötilan niin vaihdan grilliin. Pizzakivi on keskellä (koska ylempänä pohjia on vaikea käsitellä).
Tuli muutama kerta treenattua ennen kuin se itselle toimiva setup löytyi![]()
Mikähän olisi paras valinta valmiiksi pizzapohjaksi jos tarkoitus olisi tehdä leivinuunissa pizzaa, mutta ei jaksaisi tällä kertaa vaivautua itse taikinan tekemiseen?
Pitääpä ottaa testiin jos tässä tulee vielä lämmitettyä leivinuunia tarpeeksi kuumaksi tälle talvea.Varmaan pirkka parhaat pizzapallot, omasta mielestä fazerin palloja parempi maku ja helpompia työstää.....jonkun 3 tuntia kun antaa huoneenlämmössä sulaa ennen käyttöä esim pienellä lautasella ja elmukelmun alla
Tommosella vanhalla kerrostalon uunilla mitä oon jonkun paistanu niin ensin keskilämmöllä täydelle lämmölle uuni valmiiks ja sitten pelti uunin alempaan osaan ja samantien käännän pohjalämmölle vähäks aikaa, sitten kun pohja alkaa olla sopiva niin sitten käännän grillivastuksen päälle vähäks aikaa ja pizza ulos



Niin...? Leivinuunia tulee lämmitettyä harva se päivä kun lämmittää kämppää. Pitäskö joka kerta olla taikinaa vaivaamassa samalla? Vapaa-aika melko kortilla kun pitää töissä käydä, harrastuksiin menee aikaa ja kotona odottaa viisi lemmikkiä ja parisuhde joita pitää kaikkia ehtiä huomioida. Ihan kiva olisi jos saisi joskus pizzataikinan valmiina.Jos vaivautuu lämmittämään leivinuunin, muttei vaivaudu tekemään taikinaa?
Noi leivinpaperit kanssa ihmetyttää, kun ne tuppaa kestämään 200-250 riippuen hintaluokasta... No ehkä se silikonin maku on sitten hyvä pohjassa.
Minulla kesti ihan hyvin sen ~6-7min 250C+ tulikuuman pizzakiven päällä. Kuva yllä. Ei jätä makuja. Kiveni on pari senttiä paksu musta pizzakivi Amazonista. Ei halvin ja vastaavat oli Suomen gourmet-kaupoissa satasen.
Ideana on, että saan sen pizzan pizzakiven päälle ja pois helpommin.. Ainakin päälle laitto menee yleensä aina pieleen ilman leivinpaperia, kun se tarttuu sekä puiseen, että peltiseen lastaan. Pois sitten saa kyllä, jos ei muuten, niin ottaa koko pizzakiven pois uunista. Tämäkään ei ole hyvä, jos meinaa monta pizzaa tehdä.
Pizzakivistä paras on biscotto.
Pizzakivistä paras on biscotto.
Niin...? Leivinuunia tulee lämmitettyä harva se päivä kun lämmittää kämppää. Pitäskö joka kerta olla taikinaa vaivaamassa samalla? Vapaa-aika melko kortilla kun pitää töissä käydä, harrastuksiin menee aikaa ja kotona odottaa viisi lemmikkiä ja parisuhde joita pitää kaikkia ehtiä huomioida. Ihan kiva olisi jos saisi joskus pizzataikinan valmiina.![]()
Noniin, ekaa kerta satasen Kobella lättyjä ja hyviä tuli! n.20min lämpeni mutta kivi sais olla ens kerralla kuumempi. Pitää kattoa jos sitä sais lämmitettyä jotenkin erikseen.Samoin alko jo sieltä täältä palamaan mutta pohja ei ollut ihan kypsä. Mutta harjotellaan..
Tänä kesänä tullaan kyllä tekemään pizzaa niin että herkimpiä hirvittää..
![]()
Mulla oli infrapunamittari ja näytti keskellä kiveä 430c..No 20min ei riitä mihinkään vaan kivi on noin +300c.
Kaasu täysillä vakioaika on 30min jonka jälkeen voi alkaa tekemään pohjaa ja täytteitä. Ennen uuniin laittoa lämpö minimiin.
Lämmitettyä erikseen? Wtf
Se infrapunamittari edelleen on kaiken a ja o jos ei tiedä oman uunin käyttäytymistä
Mulla oli infrapunamittari ja näytti keskellä kiveä 430c..
Ohjeissa sanottiin että paistovalmis n.20min, ja ekaa kertaa tein tolla niin kaikkea ei voi kerralla osata.
Normiuuniin kunnon teräs on oikea valinta! Tuommoinen: Pizza / paistoteräs, Kaarina
Onhan nuo paljon pienempiä kuin perinteinen uuni, eli varmaan tosiaan sähkössä säästää. Onhan noitakin sitten hifimpiä vehkeitä, jotka kovasti väittävät imitoivansa oikean pizzauunin tuottamaa lämpöä. Esim. tämä:Välillä on noita sähköllä lämpiäviä pizzauuneja halvennuksessa, mutta onko niissä mitään ideaa vs. tavallinen uuni. Tietysti vie vähemmän sähköä ja kait lämpenee nopeammin ja max. lämpö usein 350 astetta. Uuneissa kaksi vastusta
Tekis mieli tehdä New York style pizzaa, mutta mikähän olis paras suomalaisittain saatava "american cheese" ja "dry mozzarella"? Kaikki kaupan mozzarellat tuntuu olevan sitä suolavesilillua ja "amercan cheeseä" ei ole koskaan missään nähnytkään..
Tekis mieli tehdä New York style pizzaa, mutta mikähän olis paras suomalaisittain saatava "american cheese" ja "dry mozzarella"? Kaikki kaupan mozzarellat tuntuu olevan sitä suolavesilillua ja "amercan cheeseä" ei ole koskaan missään nähnytkään..
Emmä tiiä.. monessa reseptissä sitä laitetaan ja varmaan yhtä monessa ei. Mutta jos kokeilis mozzarellalla ensin jos löytyy joku kuiva mitä voi raastaa.Ei kai american cheese pizzaan kuulu vaan hampurilaiseen jos jonnekin? Sen vastineeksi käynee yksittäispakatut sulatejuustoviipaleet.
Nämä on molemmat erinomaisia valintoja, itse olen käyttänyt samoja eikä ole tullut vielä parempia vastaan.Nämä toimii ainakin "kuivana" mozzarellana pizzassa.
Alimpana kuva ilmeisesti uudesta pirkan versiosta, tästä ei kokemusta.
![]()
![]()
![]()
Välillä on noita sähköllä lämpiäviä pizzauuneja halvennuksessa, mutta onko niissä mitään ideaa vs. tavallinen uuni. Tietysti vie vähemmän sähköä ja kait lämpenee nopeammin ja max. lämpö usein 350 astetta. Uuneissa kaksi vastusta ja paistotasona samottitiililevy. Ainoa todellinen etu nopeampi lämpiäminen ja vähän lyhempi paistoaika?
Vähän kuumottelis tilata tuollainen, mutta onko perusteita?Expondo shop
Huippupalvelu ✓ Korkea luotettavuus ✓ Ilmainen toimitus ✓ | Osta pizzauuni nyt expondosta!www.expondo.fi
Mitä sä tuuppaat tohon NY styleen täytteeks? Niinkuin mitä tuotemerkkejä esim juustoissa?Yleensä tulee tehtyä New York Style kiekkoja.
Niistä saa kelvollisia sähköuunissakin pizzakiven päällä paistaen 270 asteessa.
Yleensä tulee paistettua ensin pelkkää pohjaa pari minuuttia ja sitten vasta tomaattisoosi ja mozzarella (ja ehkä joskus joku täytekin) kehiin ja kiekko takaisin uuniin.
Muutama kymmenen satsia on tullut tehtyä tällä ohjeistuksella:
![]()
New York-Style Pizza Recipe
The keys to New York-style pizza perfection are kneading the dough in a food processor and freezing the cheese before baking for tender, chewy crust and perfectly browned cheese.www.seriouseats.com
Vaffa suositus. Ja Serious Eatsin resepteille ja meiningille ylipäätään.
ETA:
Tuli juuri tilattua Ooni Koda 16 K-Raudan kamppishintaan. Josko sillä onnistuisi vihdoin myös klassisten Napolilaisten piirakoiden paistelu. Ja ohrarieskan, sellaisen mitä mummovainaa teki leivinuunissa.
Mitä sä tuuppaat tohon NY styleen täytteeks? Niinkuin mitä tuotemerkkejä esim juustoissa?
Eikös tuo jo aiemmin ehdotettu Riitan Herkun Mozzarella ole aika lähellä sitä, mitä noihin yleensä tulee? Eli tollainen "kuivamozzarella".Mitä sä tuuppaat tohon NY styleen täytteeks? Niinkuin mitä tuotemerkkejä esim juustoissa?
Juu se oli yks mutta kyselen vaan onko jotain muita mistä en ole tietoinen tai mitä muita käytetään.Eikös tuo jo aiemmin ehdotettu Riitan Herkun Mozzarella ole aika lähellä sitä, mitä noihin yleensä tulee? Eli tollainen "kuivamozzarella".

Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.