- Liittynyt
- 14.04.2022
- Viestejä
- 437
Enkä tunnusta jatkossakaanSisälukutaito?
hyperstaattinen sanoi:
Pohjan ja tomaattikastikkeen kevyesti soveltaen tein tämän videon ohjeilla:
Eli ei ainakaan vielä tunnustanut videota tehneensä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2025 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Enkä tunnusta jatkossakaanSisälukutaito?
hyperstaattinen sanoi:
Pohjan ja tomaattikastikkeen kevyesti soveltaen tein tämän videon ohjeilla:
Eli ei ainakaan vielä tunnustanut videota tehneensä.
Leipomista kannattaa ruveta harrastamaan, jos sitä osaa edes sen verran, että saavuttaa positiivista eroa 220 asteessa paistettavaan Apetitin pakastepahvipohjaan nähden. 99%:lle se lie täysin mahdollinen ja usealle jopa paremmin ajankäytön arvoinen ja palkitsevampi suorite kuin tietsikan rakentelu tai pelaaminen.Kai tää harrastus on siinä missä tietsikan rakentelu tai pelaaminen. Nuo pakastepohjat (en muista merkkiä) on oikein hyviä. Siihen vähän Muttin tomaattikastiketta mitä hieman maustaa ja täytteet. Uuniin 220astetta ja oikein maukasta.
edit. Leipomista kannattaa ruveta harrastamaan jos tykkää resepteistä gramman tarkkuudella.
Leipomista kannattaa ruveta harrastamaan jos tykkää resepteistä gramman tarkkuudella.
Mikä tuon hunajan juttu on? Makeutta kyllä, mutta onko jotain muuta ideaa?
Mikä tuon hunajan juttu on? Makeutta kyllä, mutta onko jotain muuta ideaa?
En jaksa noita youtube -videoita katsoa juurikaan.
Oikeastaan Lucan ohjeilla tehnyt tähän asti tai sitä hieman varioinut.
Eikös tuo @OskuK ohje ole sama kuin @hyperstaattinen linkkasi. Siis tuon videon oikeesti katsoin vaikka en kokonaan.

Easy Pizza Dough Recipe - Ooni USA
Loput kuivat aineet mittaan grammalleen kulhoon..
Mikä tuon hunajan juttu on? Makeutta kyllä, mutta onko jotain muuta ideaa?
En jaksa noita youtube -videoita katsoa juurikaan.
Oikeastaan Lucan ohjeilla tehnyt tähän asti tai sitä hieman varioinut.
Eikös tuo @OskuK ohje ole sama kuin @hyperstaattinen linkkasi. Siis tuon videon oikeesti katsoin vaikka en kokonaan.
Ei siellä uunissa nyt 3 paperia ollut, tuo nyt vaan on toinen pelti jolle heitin kuuman pitsan paistamisen jälkeen. Ihan hyvin mulle tuo lopputulos kelpasi, pääasia on se että maistuu hyvälle, ei se että aina mennään kaikkien pizzataiteen sääntöjen mukaan.Siitä olen samaa mieltä että pitsakivet on normiuunissa aika kökköjä, pitsateräs olisi paaljon parempi, ja siitäkin olen samaa mieltä että leikatulla leivinpaperilla saa pitsan uuniin eikä se pala, muta että 3 ! paperia päällisin, kun se leikattukin kannattaisi nypätä heti pois eristämästä, kun se vaan lähtee!
Kannattaa laittaa se uunista otettu pizza mieluummin keittiöpyyhkeen tai vaikka parin talouspaperipalan päälle jäähtymään ilman eristävää leivinpaperia. Jäähtyvä materia kun pystyy sitomaan vähemmän kosteutta kuin kuuma materia, niin tuo auttaa pitämään pohjan rapeampana ilman, että se sitkostuu niistä omista höyryistään, joista se jäähtyessään haluaa eroon. Monessa leivonnassa tärkeä juttu, mikä vaikuttaa lopputulokseen yllättävän paljon. Jostain syystä harvoin vain näkee pizzanpaiston yhteydessä asiasta puhuttavan.Ei siellä uunissa nyt 3 paperia ollut, tuo nyt vaan on toinen pelti jolle heitin kuuman pitsan paistamisen jälkeen. Ihan hyvin mulle tuo lopputulos kelpasi, pääasia on se että maistuu hyvälle, ei se että aina mennään kaikkien pizzataiteen sääntöjen mukaan.
Tuo pizza oli tuossa pellillä tasan sen aikaa että otin siitä kuvan ja sen jälkeen se meni lautaselle ja syöntiin. Nuo kaikki ohjeet mitä täällä on lueteltu on kyllä hyvin tiedossa, kun olen ketjua seurannut useamman vuoden ajan. Täällä on myös varmasti välillä ensikertalaisia, eikä minun mielestä ole väärin vaikkei seuraakaan kaikkia ohjeita kuin piru raamattua vaan tekee ja kokeilee eri asioita itse. Paras pizza on lämmin pizza niin turhaan sitä muutenkaan tarvii jäähdyttelemään alkaa ellei tarkoitus ole tehdä useampaa ja syödä porukassa yhtä aikaa.Kannattaa laittaa se uunista otettu pizza mieluummin keittiöpyyhkeen tai vaikka parin talouspaperipalan päälle jäähtymään ilman eristävää leivinpaperia. Jäähtyvä materia kun pystyy sitomaan vähemmän kosteutta kuin kuuma materia, niin tuo auttaa pitämään pohjan rapeampana ilman, että se sitkostuu niistä omista höyryistään, joista se jäähtyessään haluaa eroon. Monessa leivonnassa tärkeä juttu, mikä vaikuttaa lopputulokseen yllättävän paljon. Jostain syystä harvoin vain näkee pizzanpaiston yhteydessä asiasta puhuttavan.
No ei tässä nyt liikuta missään täydellisen pizzan tekotavan äärellä vaan siinä miten pienellä niksillä saa lopputuloksen huomattavasti paremmaksi etenkin, jos ei ole niitä paistoteräksiä ja kiviä käytössä ja pizza tehdään uunipellillä leivinpaperin kanssa. Täällä on säännöllisesti vääntöä siitä miten mikäkin paistoalusta millaisella esilämmityksellä toimii parhaiten, mutta harvoin kukaan puhuu paiston jälkeisestä pohjan rapeuttamisesta, vaikka sillä voisi useamman kohdalla olla paljon suurempi merkitys lopputuloksen kannalta.Tuo pizza oli tuossa pellillä tasan sen aikaa että otin siitä kuvan ja sen jälkeen se meni lautaselle ja syöntiin. Nuo kaikki ohjeet mitä täällä on lueteltu on kyllä hyvin tiedossa, kun olen ketjua seurannut useamman vuoden ajan. Täällä on myös varmasti välillä ensikertalaisia, eikä minun mielestä ole väärin vaikkei seuraakaan kaikkia ohjeita kuin piru raamattua vaan tekee ja kokeilee eri asioita itse. Paras pizza on lämmin pizza niin turhaan sitä muutenkaan tarvii jäähdyttelemään alkaa ellei tarkoitus ole tehdä useampaa ja syödä porukassa yhtä aikaa.
Välillä tuntuu että tämän ketjun vois jakaa kahteen eri ketjuun. Toisessa voidaan käsitellä ja jakaa tietoa perus kotipizzoista ja toisessa sitten voitaisiin tavoitella sitä täydellisen pizzan reseptiä ja tekotapaa.
Muutaman kerran tein, en toki valurautapannulla vaan hiiliteräksellä. Vaati vähän paistelua.Onko joku kokeillut tehdä valurautapannulla pizzaa? "cast iron pan pizza" kun laittaa googlen hakuun niin tulee aikalailla esimerkkejä.
Suomeksi kun laittaa valurauta pannupizza niin tulee kanssa pari hyvää linkkiä:
![]()
Näin teet kotona pannupizzaa – vaihda pelti pannuun ja tulos on todella rapea!
Tirisevän kuuma pannupizza on vastustamaton!www.is.fi
![]()
Rapea pannupizza ja iso kiitos! - Aitoa Arkiruokaa
Tervetuloa blogiini, täällä näet reseptejä ja kokkaus ideoita. Pizzaa teen tässä postauksessa ja se on vuoden takaa tuttua :)aitoaarkiruokaa.fi
Ramlösalla näyttäis olevan melko halpaa 00-jauhoa 2,69€/2kg. Onko kukaan kokeillut sitä?Huomasin pettymyksekseni että K-Citymarketin finax -00 jauhojen hinta pompannut 2,7e-> 3,1e.
Ostin silti, italianjauhojen hinta kun on mitä on...
Ramlösalla näyttäis olevan melko halpaa 00-jauhoa 2,69€/2kg. Onko kukaan kokeillut sitä?
Tuommoisella tehty useamman kerran pannupizzaa ja deep dishiä, ihan hyvin toimii. Rasvaa vaan hyvin ennen kuin sinne taikinan laittaa niin irtoaa sitten kypsänä helposti. Meitä laiskotti niin ei jaksettu mitään custom pannupizza taikinaa tehdä vaan ihan normireseptillä ja myös käytettiin Lidlin taikinapalloja, hyviä tuli silti. Kauan tarvitsee toki uunissa pitää että taikina kypsyy täytteiden alta, taisi olla joku 40-45minsaa, ei tehty mitään esikypsennystä pelkän pohjan kanssa. Me ei siis tehty mitään pannunpohjalla makaavaa pikkupizzaa vaan semmosia missä oli koko pannun täydeltä tavaraa jota söikin sitten 5-6 henkeä.Onko joku kokeillut tehdä valurautapannulla pizzaa? "cast iron pan pizza" kun laittaa googlen hakuun niin tulee aikalailla esimerkkejä.
Suomeksi kun laittaa valurauta pannupizza niin tulee kanssa pari hyvää linkkiä:
![]()
Näin teet kotona pannupizzaa – vaihda pelti pannuun ja tulos on todella rapea!
Tirisevän kuuma pannupizza on vastustamaton!www.is.fi
![]()
Rapea pannupizza ja iso kiitos! - Aitoa Arkiruokaa
Tervetuloa blogiini, täällä näet reseptejä ja kokkaus ideoita. Pizzaa teen tässä postauksessa ja se on vuoden takaa tuttua :)aitoaarkiruokaa.fi
Onko joku kokeillut tehdä valurautapannulla pizzaa?
Jonkinlaisessa tarjouksessa, onko kellään kokemuksia tästä?
![]()
Netrauta.fi - Ei mikään rautakauppa
Monipuolinen valikoima sisustamisen, kylpyhuoneen, keittiön, pihan ja vapaa-ajan tuotteita kodin rakentajille. Helppo ja nopea tilaus verkkokaupasta!www.grillikauppa.com
Eikö tuo ole melkein sama kuin motonetin uuni?Jonkinlaisessa tarjouksessa, onko kellään kokemuksia tästä?
![]()
Netrauta.fi - Ei mikään rautakauppa
Monipuolinen valikoima sisustamisen, kylpyhuoneen, keittiön, pihan ja vapaa-ajan tuotteita kodin rakentajille. Helppo ja nopea tilaus verkkokaupasta!www.grillikauppa.com
Lähinnä sillä, että marssii paikalliseen moponettiin tutkimaan ja tekemään ostopäätöstä. Ei tarvii posteja maksella.Varmaan ihan sama vehje. Ei ainakaan ihan kauhhia panostus jos tuollaista kokeilee.
Todella ronskisti tosiaan öljyä pannulle. Meikäläinen on yleensä lämmittänyt eka pizzaa levyllä, pizza kun on kasassa, pannu siis levylle, levy täysille, kun alkaa öljy rätisemään pohjan alla, niin siirto uuniin, jossa 225 ja n.20min. Lopputulemana aivan järkyttävän upean rapea pohja. Toimii hyvin ihan peruspohjillakin.Tuommoisella tehty useamman kerran pannupizzaa ja deep dishiä, ihan hyvin toimii. Rasvaa vaan hyvin ennen kuin sinne taikinan laittaa niin irtoaa sitten kypsänä helposti. Meitä laiskotti niin ei jaksettu mitään custom pannupizza taikinaa tehdä vaan ihan normireseptillä ja myös käytettiin Lidlin taikinapalloja, hyviä tuli silti. Kauan tarvitsee toki uunissa pitää että taikina kypsyy täytteiden alta, taisi olla joku 40-45minsaa, ei tehty mitään esikypsennystä pelkän pohjan kanssa. Me ei siis tehty mitään pannunpohjalla makaavaa pikkupizzaa vaan semmosia missä oli koko pannun täydeltä tavaraa jota söikin sitten 5-6 henkeä.
No, en tiedä mitä siinä ohjeessa tarkalleen sanotaan, mutta yleensähän nuo rasvapoltetaan ennen käyttöönottoa ja siihen ei oliiviöljyä suositella. Rasvapoltossa käryä kyllä syntyy, käytit sitten mitä tahansa rasvaa.Millä tuollainen hiiliteräslevy pitäisi käsitellä ennen pitsanpaistoa vai tarvitseeko millään? Ohjeessa kuitenkin sanottiin että voitele kasvisöljyllä ja kuumenna tunti ennen käyttöä
Ei mutta jos grilliin vertaa missä yrittänyt tähän mennessä tehdä. Sähköuunia en ole viittiny rääkätä.Joo, se "tasainen lämpö" voi jäädä kuitenkin soveltamiseksi, on uuni mikä tahansa, kyllä omakin sähkökäyttöinen vaatii sen vähintään yhden 180 asteen käännön. Ja mitä taikinaan tulee, ei niitä tarvitse vaivata, jos on aikaa. En minäkään muuta tee kuin sekoitan sekaisin ja annan olla, pari kolme vuorokautta jääkaapissa, sitten pallotetaan ja seuraavana päivänä tehdään pitsat.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.