Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Tuli kokeiltua toi motonetin kaasukäyttönen pizzauuni mutta ei taida olla mun juttu....sais olla kokoajan pyörittelemässä ja vahtaamassa sen paistumista. palaan takas tohon kaasugrilli ja pizzakivi komboon siinä ei tarvii kun heittää lätty kivelle ja odotella kypsymistä ja välillä kurkata pohjaa ettei ruskistu liikaa. grilliin mahtuu 2 normikokosta pizzakiveä vielä rinnakkain niin saa tarvittaessa 2 yhdellä kertaa.

No toi pizzauunikokeilu oli eka mulle ja eka pizza meni ihan vituiks kun toinen puoli meni mustaks...toinen meni vähän paremmin mutta pohjaan ei tullu väriä ja muutenkaan ei maistunu samoilla raaka-aineilla niin hyvältä kun aikasemmin tein normi grillillä. esilämmitin täydellä teholla noin 20min ja sitten pudotin minimille kun pizza oli uunissa....pimeässä parvekkeella tein joten näkyvyys ei ollu paras ton kypsymisen vahtaamiseen.

Öö, eihän tossa mitään pyörittelyä edes tarvi juurikaan tai mitään vahtaamistakaan.

Uuni vähintään 30min täysille lämpenemään, mittaa infrapunalla että lämmöt on min 400c, sitten pyörittelemään taikina, pizza alumiinilapiolle, uunin lämmöt minimille ja pizza uuniin, 20sec kääntö ja 20sec seuraava kääntö, pyörityslapiolla katsoo jos tarvii olla hiukan pidempään.

Alle minuutin toimitus kaiken kaikkiaan.

En ymmärrä miksi pitää pelleillä pizzakivillä tai noilla grillivirityksillä, kun ne ovat lähinnä paskaa.
Mustangin, cellon ym. saa satasella, oonin 199e ja isompi parempi malli sitten 360e paikkeilla.

Heittäkää noi pizzakivet suosiolla roskiin. Lämmönsäätely niissä ei toimi koskaan oikein ellei tee virityksiä
 
Eilen tuli tehtyä pizzaa... Apetitin valmispohjia kokeilin (niitä jo muotoon laitettuja). Aika ohuita, ja palaa helposti. Niiden kanssa pystyy elämään ja pääsee nopeasti pizzan laittoon, mutta ei kyllä mikään elämys.

Lopullisesti tuli kyllä tämä pizzaerä pilattua juustolla. Siinä pienessä kiireessä kaupassa kun oli hyvin esillä Extra Pizzaraastetta, niin sen sijaan että olisi kasan ottanut niitä pikkupusseja, niin meinasin päästä helpolla...

1661084035398.png

Tarkemmin kun lukee tuotesepustusta, niin saa kyllä jo käsityksen, mitä tuleman pitää " Xtra pizzaraaste on gouda ja juuston kaltainen kasvirasvavalmiste". Ulkonäöllisesti ja silleen tuote on ihan ok, mutta sulana se meni sellaiseksi velliksi, joka maistuu lähinnä oksennukselta. Sitä ei tunnista enää juustoksi ulkonäön tai maun perusteella. Hyvää tässä on se, ettei sama virhe tule toistumaan ihan vähään aikaan.

Valitan vanhaan viestiin vastaamista, mutta tämä on hyvä varoitus. Tuo maistuu oksennukselta.

Ja siis minulle maistuu Rainbow-pizzaraasteet, Pirkka-pizzaraasteet ja raastettu mozzarella ja minulla Gran Castellia (halvin pieni juustoraaste) aina jääkaapissa. Myös Gouda maistuu, mutta ei ne Xtra-siivut (ne ei maistu niin paljon oksennukselta, vaan muovilta).

Kiitos eli mahtuis heittämällä grilliin, mutta 50cm lieden uuniin lienee mahdottomuus (toki vähän tulee siellä pizzoja tehtyä)

Tässä yritän vaan auttaa, mutta oletko katsonut Amazonista mustia pizzakiviä?

Sieltä on oma nykyinen, mutta en ole saanut ihan täällä nähtyjä mestariteoksia, niin en ole laittanut kuvia. Voisi taas koettaa syksyllä, nyt kun niitä valmiita palloja on ainakin kolmelta eri firmalta.
 
itse oon ostanu lidlistä tota milbona raastetta kun on suht edullinen kilohinta....sitten siihen ehkä jonkun verran mozzarellaraastetta sekaan
 
Toimivat juustot pizzaan on

Riitan herkku mozzarella (kuiva)
Siihen päälle Ferrarin Parmigiano Reggiano
Raaste jota voi ripotella päälle pizzan tultua uunista.
Sitten päälle Grana Padano lastuja.

PPP juustomuru toimii myös joihinkin pizzoihin.

Noi halvat juustot erottuu paistaessa nesteeksi ja syöntivaiheessa kaikki täytteet lähtee liukurina syliin.
 
Yksi hyväksi todettu juusto on myös bellezino mozzarellakuulat, pitää tosin vetää veitsellä pieniksi palasiksi etteivät pyöri pois pizzan päältä uuniin laittaessa, sekä paistuvat myös tasaisemmin.
 
Valion Fontal. Tää oli jossain vaiheessa se juusto mitä esim Kotipizza-ketju käytti omissa pizzoissaan. Sitä hieman pizzalle ja loput jos saatavilla niin buffalo mozzarellaa pallosta ohuina siivuina; muuten ihan lehmän maidosta tehty.
 
Pizza on väärin tehty jos käytetään puhveli mozzarellaa. Ainoa oikea on lehmän maidosta valmistettu mozzarella, ei myöskään ole vetistä kuten puhveli mikä taas pilaa pizzan
 
Pizza on väärin tehty jos käytetään puhveli mozzarellaa. Ainoa oikea on lehmän maidosta valmistettu mozzarella, ei myöskään ole vetistä kuten puhveli mikä taas pilaa pizzan


Sen voi halutessaan vaikka hetken valuttaa siivilässä tai pyyhkiä talouspaperiin. Yleensä menee pizzan päälle vasta uunista tulon jälkeen. Riippuen vähän muista täytteistä.
 
Sen voi halutessaan vaikka hetken valuttaa siivilässä tai pyyhkiä talouspaperiin. Yleensä menee pizzan päälle vasta uunista tulon jälkeen. Riippuen vähän muista täytteistä.

Jos napolilaista marjoriittaa tekee, niin asia on selvä mitä siihen tulee.

Esimerkiksi Pirkan buffala on helvetin vetistä jossa parin tunnin valutus ei riitä ja pilaa pizzan sekä pohjan jos laittaa uunittamisen yhteyteen.
Jälkikäteen laitettuna ei ehkä sitä mitä haetaan.

Fior Di latte tai muu kuiva jos laitetaan uuniin on paras.

Burrata ja buffala sitten muulla tavoin. Tosiaan toi pirkka Parhaat buffala ei kuivaa edes saharassa
 
Pizza on väärin tehty jos käytetään puhveli mozzarellaa. Ainoa oikea on lehmän maidosta valmistettu mozzarella, ei myöskään ole vetistä kuten puhveli mikä taas pilaa pizzan
Kerro se tälle aidon Napolilaisen pizzan sertifikaatteja jakavalle taholle, kun eivät tiedä:
 
Jos napolilaista marjoriittaa tekee, niin asia on selvä mitä siihen tulee.

Esimerkiksi Pirkan buffala on helvetin vetistä jossa parin tunnin valutus ei riitä ja pilaa pizzan sekä pohjan jos laittaa uunittamisen yhteyteen.
Jälkikäteen laitettuna ei ehkä sitä mitä haetaan.

Fior Di latte tai muu kuiva jos laitetaan uuniin on paras.

Burrata ja buffala sitten muulla tavoin. Tosiaan toi pirkka Parhaat buffala ei kuivaa edes saharassa

Johtuisko sun ongelmat tuosta aiemmin mainitusta pitsauunista, jossa ei teho riitä veden kuivatukseen. Sehän on myös aivan onneton jos vähäänkään tulee.

Normaalisti ei todella vetinenkään täyte voi pitsaa "pilata", koska pohja ei ime heitelyn jälkeen enää vettä ja pitsa kuivuu tarvittaman määrän kyllä uunissa.
 
Johtuisko sun ongelmat tuosta aiemmin mainitusta pitsauunista, jossa ei teho riitä veden kuivatukseen. Sehän on myös aivan onneton jos vähäänkään tulee.

Normaalisti ei todella vetinenkään täyte voi pitsaa "pilata", koska pohja ei ime heitelyn jälkeen enää vettä ja pitsa kuivuu tarvittaman määrän kyllä uunissa.

Jaa 450c ei riitä?
Enkä mä kyllä nyt tiedä mistä ihmeestä puhut kuivatuksen suhteen, uunin tehtävä ei ole se ellei valmista mummopizzza kuten täällä nähtävästi on tapana

Liika vetisyys kyllä pilaa pohjan...
 
Viimeksi muokattu:
Jaa 450c ei riitä?
Enkä mä kyllä nyt tiedä mistä ihmeestä puhut kuivatuksen suhteen, uunin tehtävä ei ole se ellei valmista mummopizzza kuten täällä nähtävästi on tapana

Liika vetisyys kyllä pilaa pohjan...

Käytätkö mahdollidesti kaupan einespohjia jos sulla on normaalien juustojen kanssa ongelmia vetisyydessä? Jos siis huono uuni ei ole missään nimessä syynä.

Tai laitatko liikaa vettä pitsaan tomaattikastikkeen seassa? Jos haluat vahvemman maun, kannattaa ennemmin keittää kastiketta kasaan kuin laittaa sitä vaan enemmän.
 
Käytätkö mahdollidesti kaupan einespohjia jos sulla on normaalien juustojen kanssa ongelmia vetisyydessä? Jos siis huono uuni ei ole missään nimessä syynä.

Tai laitatko liikaa vettä pitsaan tomaattikastikkeen seassa? Jos haluat vahvemman maun, kannattaa ennemmin keittää kastiketta kasaan kuin laittaa sitä vaan enemmän.

Ei ei ja ei.

Tomaattikastiketta ei keitetä kasaan missään nimessä tai murskata millään sauvasekoittimella kun tehdään marzanoista.

Se on juuston ominaisuus se vetisyys. Ongelma korjaantuu käyttämällä oikeita aineksia eli välttää huonoja mozzarelloja

Kertauksena :

Buffalat ja muut vetiset jälkeen

Fior Di latte ja muut kuivat ennen.

PP:llä tää on käyty ammattilaisten toimesta useassa postauksessa läpi
 
Viimeksi muokattu:
Miks kukaan haluaisi edes tehdä napolilaista kun lähes kaikki muut pizzatyylit ovat reilusti parempia
Oon kotonakin tottunut vastailemaan alaikäisten tyhmiin kysymyksiin, niin vastaan nyt tähänkin.

Ihmisillä on erilaisia makuja ja monen mielestä Napolilaistyylinen pitzza on parasta. Sinun ei kannata sen eteen vaivaa nähdä, kun et siitä pidä.
 
Oon kotonakin tottunut vastailemaan alaikäisten tyhmiin kysymyksiin, niin vastaan nyt tähänkin.

Ihmisillä on erilaisia makuja ja monen mielestä Napolilaistyylinen pitzza on parasta. Sinun ei kannata sen eteen vaivaa nähdä, kun et siitä pidä.

Vastaukseni oli tarkoitettu ja sopeutettu samalle tasolle kuin sitä ylempi postaus / ylemmän postaajan viestit
 
Ei ei ja ei.

Tomaattikastiketta ei keitetä kasaan missään nimessä tai murskata millään sauvasekoittimella kun tehdään marzanoista.

Se on juuston ominaisuus se vetisyys. Ongelma korjaantuu käyttämällä oikeita aineksia eli välttää huonoja mozzarelloja

Kertauksena :

Buffalat ja muut vetiset jälkeen

Fior Di latte ja muut kuivat ennen.

PP:llä tää on käyty ammattilaisten toimesta useassa postauksessa läpi

Jotenkin vaikuttaa, että sulla on ehkä vähän pitsan tekemisen perusteet hukassa. Olet saanut "ammattilaisen" ohjeella kerran onnistunutta pitsaa vähän huonommallakin uunilla, mutta kun jokin muuttuja lisätään lopputulos on vetinen?

Pitsaa voi, ja kuuluukin tehdä monella eri tavalla. Kun opettelee hallitsemaan pitsansa kosteutta voi käyttää myös kosteampaa täytettä. Juustojen käyttäytyminen vaihtelee ihan juustotilan mukaan ja "vetistä" juustoa löytyy paljon myös kaalliimman luokan juustoista italian maaseudun artesaanitiloilta. Isoin ongelma mozarellan kanssa on yleensä liian kylmä uuni tai liian kova juusto, jolloin juusto ei sula pohjan päälle tasaiseksi vaan jää laikuiksi sinne tänne. Kaikkien kanssa kyllä pärjätään, aivan kuin eri kypsyisten tuoreiden tomaattien kanssa ellei käytä valmiiksi keitettyjä tölkkitomaatteja jotka nekin vaihtelevat vuoden mukaan.
 
Jotenkin vaikuttaa, että sulla on ehkä vähän pitsan tekemisen perusteet hukassa. Olet saanut "ammattilaisen" ohjeella kerran onnistunutta pitsaa vähän huonommallakin uunilla, mutta kun jokin muuttuja lisätään lopputulos on vetinen?

Pitsaa voi, ja kuuluukin tehdä monella eri tavalla. Kun opettelee hallitsemaan pitsansa kosteutta voi käyttää myös kosteampaa täytettä. Juustojen käyttäytyminen vaihtelee ihan juustotilan mukaan ja "vetistä" juustoa löytyy paljon myös kaalliimman luokan juustoista italian maaseudun artesaanitiloilta. Isoin ongelma mozarellan kanssa on yleensä liian kylmä uuni tai liian kova juusto, jolloin juusto ei sula pohjan päälle tasaiseksi vaan jää laikuiksi sinne tänne. Kaikkien kanssa kyllä pärjätään, aivan kuin eri kypsyisten tuoreiden tomaattien kanssa ellei käytä valmiiksi keitettyjä tölkkitomaatteja jotka nekin vaihtelevat vuoden mukaan.

Yk ei petä koskaan juttujen tasossa :lol:
Uskon kyllä edelleen ennemmin näitä sun mainitsemia "ammattilaisia" jotka työkseen vääntää kirjoja ja pizzoja.

Ja ei siinä, pizzojen suhteen tulee pelkkiä onnistumisia, että oikein hävettää. Joskus aikanaan edes ensimmäinen paisto ei mennyt pieleen.

Sovitaan sitten vain niin jos tulee sulle parempi meile. Ooni on btw Koda 16
 
Viimeksi muokattu:
Tälle Lidlin pizzaboxille pitäisi löytää pizzalapio partneriksi. Tai ylipäätään hyvä lapio mille tahansa pizzauunihärpäkkeelle
 
Miten saa pitsataikinan tehtyä niin, ettei se tartu helkkarin hanakasti kiinni esim. pöytään ja pitsalapioon? Jotain reseptejä taikinoille (mielellään yön yli jääkaapissa kohotettaville)?
 
Miten saa pitsataikinan tehtyä niin, ettei se tartu helkkarin hanakasti kiinni esim. pöytään ja pitsalapioon? Jotain reseptejä taikinoille (mielellään yön yli jääkaapissa kohotettaville)?
Tarpeeksi jauhoja muotoilussa (esim. Durum jauhot toimivat hyvin). Lapiolle myös hieman jauhoja ja kokeilee ennen täytteiden laittoa, että pohja liikkuu hyvin lapion päällä. Jos ei, niin nostaa varovasti ja lisää jauhoja. Puiseen lapioon ei tartu ihan yhtä helposti kuin metalliseen. Ei kannata venyttää pohjaa ihan liian ohueksi ennen kuin on hyvin tekniikka hallussa ja pohja ei tartu enää lapioon.
 
Jotain reseptejä taikinoille (mielellään yön yli jääkaapissa kohotettaville)

Itse olen tehtnyt tolla ohjeella
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
.
Ingredients:
500g (100%) high protein flour (’00’ Pizza Flour, Bread Flour, Strong Flour)
15g (3%) course salt (sea salt, etc)
5g (1%) traditional active dry yeast
300g / 300 mL (60%) water at room temp

Method:
Combine flour, salt, yeast in the bowl of a stand mixer (or regular mixing bowl).
Stir in water just to combine, and a rough dough ball forms.
Stop mixing and let stand for 30 minutes.
Knead for 7-10 minutes on medium speed, or until dough is smooth and elastic.
Remove dough from mixing bowl, and form into a tight ball on your countertop.
Don’t use any flour during this step.
Place dough ball in a container with a tight fitting lid, large enough to allow the dough to double in size.
Place container in fridge for 18 hours - to - 4 days to ferment.
Between an hour to an hour and a half before you want to bake the pizzas, remove dough from fridge and form into 3 equal balls.
Cover loosely on the countertop and allow to rise and warm before shaping.
 
Itse olen tehtnyt tolla ohjeella
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
.
Ingredients:
500g (100%) high protein flour (’00’ Pizza Flour, Bread Flour, Strong Flour)
15g (3%) course salt (sea salt, etc)
5g (1%) traditional active dry yeast
300g / 300 mL (60%) water at room temp

Method:
Combine flour, salt, yeast in the bowl of a stand mixer (or regular mixing bowl).
Stir in water just to combine, and a rough dough ball forms.
Stop mixing and let stand for 30 minutes.
Knead for 7-10 minutes on medium speed, or until dough is smooth and elastic.
Remove dough from mixing bowl, and form into a tight ball on your countertop.
Don’t use any flour during this step.
Place dough ball in a container with a tight fitting lid, large enough to allow the dough to double in size.
Place container in fridge for 18 hours - to - 4 days to ferment.
Between an hour to an hour and a half before you want to bake the pizzas, remove dough from fridge and form into 3 equal balls.
Cover loosely on the countertop and allow to rise and warm before shaping.

Pikkusen vähäsuolaisempi voisi olla, mutta ei oikein tiedä uskaltaako olemassa olevasta reseptistä vähentää, kun se vaikuttaa esim. hiivan toimintaan jonkin verran.
 
Pikkusen vähäsuolaisempi voisi olla, mutta ei oikein tiedä uskaltaako olemassa olevasta reseptistä vähentää, kun se vaikuttaa esim. hiivan toimintaan jonkin verran.
Ei vaikuta tuohon suuntaan hivanelämään. Liika suola voi jarruttaa ja tappaa hiivan, mutta ei toisin päin, ellet hakenut muutostasitkoon ja sitä kautta kohoamiseen. Jauhojen ravinnemäärä voisi teoriassa vaikuttaa hiivankasvunopeuteen, mutta pitsassa käytetään niin minimaalisia hiivamääriä, että ravintokaan ei niiltä lopu. Käytännössä siis lämpötila, inkubointiaika ja hiivan aloitusmäärä on ne joilla hiivan toimintaa säädetään.
 
Ei vaikuta tuohon suuntaan hivanelämään. Liika suola voi jarruttaa ja tappaa hiivan, mutta ei toisin päin, ellet hakenut muutostasitkoon ja sitä kautta kohoamiseen. Jauhojen ravinnemäärä voisi teoriassa vaikuttaa hiivankasvunopeuteen, mutta pitsassa käytetään niin minimaalisia hiivamääriä, että ravintokaan ei niiltä lopu. Käytännössä siis lämpötila, inkubointiaika ja hiivan aloitusmäärä on ne joilla hiivan toimintaa säädetään.
Meinasin lähinnä, että joskus on tullut ylikäynyttä taikinaa, kun vähensin reseptissä ollutta suolan määrää, eli hiiva otti tosiaan liikaa kierroksia.
 
PizzaCartel:n pohjat testiin .... ihan normikiertoilmauunissa pizzakivellä ....
  • kebab-pizza
  • nduja & kinkku
  • tonnikala & salami (ei kuvaa)
Helposti "leivottava" pohja, jossa hyvin makua, voisin ostaa toistekin.

2022_09_12_pizzat.jpg
 
Samaa mieltä pizza cartellin pohjista, ensimmäisen kerran sain käsitellä taikinaa kotona jossa oli sopiva sitko ja hyvä maku. Ehkä vielä joku päivä tulee omaan taikinaan siirryttyä kun nyt on todistanut minkälainen hyvä taikina on, mutta lapsiperheessä pitää valita harrastuksensa :D

Harmi että ei taida olla tuo Lidlin perusvalikoimassa, mieluummin sitä käyttäisin kuin valmispakastepizzoja.

Itse olen tehnyt yhdistelmällä valurautapannu + uunivastus 250C. Eli induktiolevyllä hieman pohjaan väriä, jonka jälkeen täyttö ja muutamaksi minuutiksi uuniin vastusten alle pannussa. Ei jotenkin sielu anna periksi huudattaa uunia niin pitkään että saisi uuniteräkseen tai pizzakiveen riittävän lämmön. Molemmat löytyisi kaapista.
 
Miten saa pitsataikinan tehtyä niin, ettei se tartu helkkarin hanakasti kiinni esim. pöytään ja pitsalapioon? Jotain reseptejä taikinoille (mielellään yön yli jääkaapissa kohotettaville)?

itse hieron karkeita durum jauhoja pohjaan ennenkun siirrän sen pizzalapiolle (itselläni lidlin alumiininen lapio) täytteitä varten....pizzalapiolle ei itsessään tarvii noita sirotella sitten enää kuten tein joskus aikasemmin kun alottelin pizzan tekoa.....durum jauhoilla hierotun pohjan siis nostan lapiolle esim tiskipöydän tasolta käänteisesti eli se hierottu puoli siihen lapiolle. täytteet sitten laitan kun pohja on jo lapiolla ja tasaisin väliajoin sitä vähän heiluttelen ettei jämähdä mistään kiinni lapioon kun täytteistä tulee sen verran lisäpainoa...esim juusto kun tulee pohjalle niin nytkäytän pari kertaa, sitten seuraavat pari täytettä ja sama tarkistus että liikkuu systeemi vielä hyvin ja jos joutuu odottelemaan uunia niin muutaman minuutin välein kopasee että raaka pizza liikkuu lapiolla hyvin
 
Pitempään jo käytetty vuolukivilaatta (niin sähköuunissa, kaasugrillissä kuin hiiligrillissäkin) oli haljennut lauantain pizzanpaiston jälkeen jäähtyessään. Nyt pitäisi hommata uusi kivi, oisko suosituksia?

Mietin että voisko hyödyntää olemassa olevia Muurikan pannuja eli tuommoinen valurautainen parilapannu löytyy, jossa toinen puoli sileä :oops: Pitänee testata.

1661180842750.png
Minulla on tällainen paistoteräs enkä kyllä vaihtaisi takaisin keraamiseen:
Ainoa negatiivinen piirre on paino.
 
image.jpg


Lidlin bbq pizza box nyt ensitestissä. Lömpeni nopeesti, vähän ohjeiden vastaisesti laitoin lämpenemään kaasugrillin kansi melkein kiinni. Nyt kun ”uuni/kivi” ovat halutussa lämpötilassa niin kaasuhanat voi kääntää minimiin. Parin pikkupizzan jälkeen suurensin liekkiä. Aivan kelpo vehje tähän hintaan.
 
E6EBB398-0141-46C7-AF9B-8E389234B889.jpeg


Tässä yksi nopee, mitä ny jääkaapin perukoilta löytyi. Taikinat Fazerin valmiita pullia. Pohjasta tuli rapea. Menee melkein 5-6minuuttia että pizza kypsynyt. Seuraava erä kokeillaan isommalla lämmöllä. Tää meni kategoriaan heövetin kova nälkä töistä tullessa ja jotain ruokaa saatava pian.
 
Viimeksi muokattu:
Verkkiksestä tarttu mukaan Ooni koda 12 edukkaaseen 179e hintaan. Nyt kun talvi lähestyy niin onko toivoton idea paistaa sisällä pizzaa? Tuottanee melkoisesti lämpöä ainakin. :hmm:
 
Verkkiksestä tarttu mukaan Ooni koda 12 edukkaaseen 179e hintaan. Nyt kun talvi lähestyy niin onko toivoton idea paistaa sisällä pizzaa? Tuottanee melkoisesti lämpöä ainakin. :hmm:

Itellä ei moista laitetta olle, mutta nämähän on suunniteltu pelkästään ulkokäyttöön, ihan vain jo sen kaasunkäytön takia.
 
Ei ole mitään estettä paistaa pitsaa Ooni:lla ulkona. Uuni toimii hyvin talvikäytössä, kunhan on paikka, jossa pääsee liikkumaan (ei lumikasoja tms). Sisäkäyttöön kaasu-uunia ei ole tehty. Kuvauksessa: Tarkoitettu ulkokäyttöön.
 
Ei ole mitään estettä paistaa pitsaa Ooni:lla ulkona. Uuni toimii hyvin talvikäytössä, kunhan on paikka, jossa pääsee liikkumaan (ei lumikasoja tms). Sisäkäyttöön kaasu-uunia ei ole tehty. Kuvauksessa: Tarkoitettu ulkokäyttöön.

Tärkeänä lisäyksenä se, että säilyttää kaasupulloa sisällä lämpimässä.

Vajaa kylmä komposiittipullo hytyy jo pienemmässäkin pakkasessa.
 
Eilen tuli tehtyä pizzaa... Apetitin valmispohjia kokeilin (niitä jo muotoon laitettuja). Aika ohuita, ja palaa helposti. Niiden kanssa pystyy elämään ja pääsee nopeasti pizzan laittoon, mutta ei kyllä mikään elämys.

Lopullisesti tuli kyllä tämä pizzaerä pilattua juustolla. Siinä pienessä kiireessä kaupassa kun oli hyvin esillä Extra Pizzaraastetta, niin sen sijaan että olisi kasan ottanut niitä pikkupusseja, niin meinasin päästä helpolla...

1661084035398.png

Tarkemmin kun lukee tuotesepustusta, niin saa kyllä jo käsityksen, mitä tuleman pitää " Xtra pizzaraaste on gouda ja juuston kaltainen kasvirasvavalmiste". Ulkonäöllisesti ja silleen tuote on ihan ok, mutta sulana se meni sellaiseksi velliksi, joka maistuu lähinnä oksennukselta. Sitä ei tunnista enää juustoksi ulkonäön tai maun perusteella. Hyvää tässä on se, ettei sama virhe tule toistumaan ihan vähään aikaan.

Mitään Xtra-tuotetta ei kannata ostaa. Hirveitä pettymyksiä toinen toisensa jälkeen.
 
Metrotukun pakastetaikinapallot ja Livian sähköllä toimiva minipizzauuni kovassa ajossa. Kuusi pitsaa alle 45 min tuli pyöräytettyä. Yllättävän toimiva vehje alle 60€:n laitteeksi.
56198F29-363D-43E3-9F4B-AAE6664619E5.jpeg

CCF67795-3F67-4BF4-BF93-47A461D90E5C.jpeg
 
pitäs itsekin löytää tommonen halpa sähköuuni...mulla on kaasukäyttönen motonetin uuni mutta tosiaan liikaa vaivaa sitä pizzaa pyöritellä kesken paiston niin tommonen vois olla helpompi vaihtoehto ja sais sisätiloissakin tehtyä ettei tarvii parvekkeella 30min esilämmittää kun se syö aika paljon kaasua kuiteskin tossa ajassa
 
pitäs itsekin löytää tommonen halpa sähköuuni...mulla on kaasukäyttönen motonetin uuni mutta tosiaan liikaa vaivaa sitä pizzaa pyöritellä kesken paiston niin tommonen vois olla helpompi vaihtoehto ja sais sisätiloissakin tehtyä ettei tarvii parvekkeella 30min esilämmittää kun se syö aika paljon kaasua kuiteskin tossa ajassa

No ei syö kaasua paljoa.
Miten voi olla liikaa vaivaa jos minuutin aikana mitä pizza paistuu, niin kääntää sen 2-3 kertaa ja samalla keikalla pizza on valmis.
 
Ei ole kokemusta kaasukäyttöisestä pizzauunista, mutta kylmässä / tuulisessa säässä saattaa olla haasteellista saada pidettyä lämpötila tasaisesti optimilämpötilassa, että frisbeet kypsyisivät tasaisesti.

Kannattaa ainakin olla käsillä semmoinen pienempi lapio, millä saa käänneltyä pizzaa koko kypsymisen ajan, ettei reunat pääse palamaan yhdestä kohtaa mustiksi.

Millä muuten porukat tekevät pizzojen reunoille niitä pantterikuvioita?
 
Ei ole kokemusta kaasukäyttöisestä pizzauunista, mutta kylmässä / tuulisessa säässä saattaa olla haasteellista saada pidettyä lämpötila tasaisesti optimilämpötilassa, että frisbeet kypsyisivät tasaisesti.

Kannattaa ainakin olla käsillä semmoinen pienempi lapio, millä saa käänneltyä pizzaa koko kypsymisen ajan, ettei reunat pääse palamaan yhdestä kohtaa mustiksi.

Millä muuten porukat tekevät pizzojen reunoille niitä pantterikuvioita?

No eikös tuo kaasu ole kuitenkin ainoa vaihtoehto jos haluaa sisällä keittiössä paistella. Ja hemmetin stabiili, pellettiversioissa ehkä enemmän tuota lämpötilansäätöä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
296 066
Viestejä
5 061 643
Jäsenet
81 020
Uusin jäsen
Nrvs

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom