Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Kai tää harrastus on siinä missä tietsikan rakentelu tai pelaaminen. Nuo pakastepohjat (en muista merkkiä) on oikein hyviä. Siihen vähän Muttin tomaattikastiketta mitä hieman maustaa ja täytteet. Uuniin 220astetta ja oikein maukasta.

edit. Leipomista kannattaa ruveta harrastamaan jos tykkää resepteistä gramman tarkkuudella.
 
Kai tää harrastus on siinä missä tietsikan rakentelu tai pelaaminen. Nuo pakastepohjat (en muista merkkiä) on oikein hyviä. Siihen vähän Muttin tomaattikastiketta mitä hieman maustaa ja täytteet. Uuniin 220astetta ja oikein maukasta.

edit. Leipomista kannattaa ruveta harrastamaan jos tykkää resepteistä gramman tarkkuudella.
Leipomista kannattaa ruveta harrastamaan, jos sitä osaa edes sen verran, että saavuttaa positiivista eroa 220 asteessa paistettavaan Apetitin pakastepahvipohjaan nähden. 99%:lle se lie täysin mahdollinen ja usealle jopa paremmin ajankäytön arvoinen ja palkitsevampi suorite kuin tietsikan rakentelu tai pelaaminen.
 
Leipominen tällaisella tarkkuudellahan lienee juurikin pc-poikien mieleen, kun on grammanselvä reseptiikka taustalla ja viimeistään parilla treenikerralla onnistuu kuitenkin.
 
On se noinkin. Itse asiassa tässä reseptissä ei ole niitä käsitämättömiä pilkkuohjeita (joita tulee kun on vaan muutettu ömerikanmittoja eurooppaan) vaan aika simppelit määrät. Itse asiassa olisin yllättynyt, jos edes fiiliskokit laittaisivat kuivahiivaa tyyliin "ton verran!"
-toisaalta, olen myös varma ettei "ohjekriitikot" edes katsoneet videota, joka sinänsä hassu kun siinä on Vito, joka on tuon saman tehnyt useasti omissa videoissaan -mutta ehkä Vito omissaan on hiukan rasittavampi esiintymään?

Itse tykkään nykyisin enempi katsoa napolinpoikia, noita:

videon ohje:

1672647889181.png
 
Mikä tuon hunajan juttu on? Makeutta kyllä, mutta onko jotain muuta ideaa?

En jaksa noita youtube -videoita katsoa juurikaan.
Oikeastaan Lucan ohjeilla tehnyt tähän asti tai sitä hieman varioinut.


Eikös tuo @OskuK ohje ole sama kuin @hyperstaattinen linkkasi. Siis tuon videon oikeesti katsoin vaikka en kokonaan.
 
Mikä tuon hunajan juttu on? Makeutta kyllä, mutta onko jotain muuta ideaa?

En jaksa noita youtube -videoita katsoa juurikaan.
Oikeastaan Lucan ohjeilla tehnyt tähän asti tai sitä hieman varioinut.


Eikös tuo @OskuK ohje ole sama kuin @hyperstaattinen linkkasi. Siis tuon videon oikeesti katsoin vaikka en kokonaan.

@OskuK ohje on näemmä täysin sama ohje määriä, vaiheita ja nostatusaikoja myöten, jonka mukaan omat taikinani tein.

Kuten @Vaateri yllä mainitsi, hiiva syö hunajan sokereita ja muuttaa sokerin hiilidioksidiksi = nostatus.
 
Tuli uudeksi vuodeksi paistettua joulukinkusta nyhtökinkkua niin pitihän sitä testata pizzaankin. Ostin myös ensimmäistä kertaa pirkan parhaat pizzataikinaa, sekä pirkan parhaat pizzakastiketta. Kinkun lisäksi täytteenä k-menu mozzarellaraastetta, kirsikkatomaatteja ja punaista chiliä.

En muistanut ottaa jäisiä taikinapalloja jääkaappiin sulamaan niin sulatin sitten huoneenlämmössä 5,5h kun ohjeessa luki 5-8h. Olis saanut sulaa ehkä hetken pidempäänkin, koska taikina oli edelleen hieman viileä ja kesti pidempään saada sitä venytettyä. Paistoin 275-asteessa 6min ja lopputulokseen olin oikein tyytyväinen. En jaksanut käyttää edes pizzakiveä vaan laitoin leivinpaperin kanssa pellille, joka tosin oli lämmennyt myös uunissa. Taikina oli täynnä ilmakuplia, jotka paisuivat mukavasti myös uunissa ja lopputulos oli mukavan rapea. Tulee varmaan jatkossa ostettua fazerin sijaan näitä pakastepalloja ja varsinkin tuohon pizzakastikkeeseen olin tyytyväinen, se maistui pizzassa todella hyvältä.

IMG_20230101_194935.jpg IMG_20230101_195314.jpg IMG_20230101_195437.jpg IMG_20230101_200050.jpg IMG_20230101_201414.jpg
 
Kyllähän siinä sanonnassa on vinha perä, että "ruuanlaitto on taidetta ja leipominen kemiaa". Monenlaisessa leivonnassa melko pienetkin mittavirheet voivat vaikuttaa yllättävän paljon lopputulokseen.
Erikoiset mittayksiköt/määrät johtuvat käytännössä aina siitä että on imperiaalisia muunnettu metrisiin, mahdollisesti ristiin rastiin useammankin kerran, tai sitten reseptin kokoa on muutettu suuntaan tai toiseen.
Alunperin kaikki reseptit on yleensä mahdollisuuksien mukaan "järkevillä" mitoilla kirjoitettu.
 
En tiedä onko täällä jo, kun uutena ketjua vilkaisin. Mutta omat pitsapohjat tulee helposti Oonin Classic Pizza Dough -reseptillä. Yllä oleva videoresepti näytti kyllä hyvältä, mutta omaan makuun hieman liian työlään oloinen. Voisin yrittää tuosta ottaa Poolishin käyttöön, ja sitten jatkaa reseptiä Oonin mukaisesti seuraavalla kerralla.

Easy Pizza Dough Recipe - Ooni USA

Käytännössä tuosta mittaan 1/3 kiehuvaa vettä, 2/3 kylmää hanavettä kulhoon ja sinne hiiva sekaisin. Loput kuivat aineet mittaan grammalleen kulhoon ja vatkaimeen vääntymään. Neste hiljalleen sekaan samalla sekoittaen. ~10min vatkausta ja taikina pyöreisiin kulhoihin kelmun sisään, sitten jääkaapissa 1-3 vuorokautta.

Käytännössä kaikki pitsat onnistuvat Oonissa todella hyvin. Varmasti parempaakin hifistelyä on, mutta ~50-75 pitsaa mennyt nyt tuolla.
 
Mikä tuon hunajan juttu on? Makeutta kyllä, mutta onko jotain muuta ideaa?

En jaksa noita youtube -videoita katsoa juurikaan.
Oikeastaan Lucan ohjeilla tehnyt tähän asti tai sitä hieman varioinut.


Eikös tuo @OskuK ohje ole sama kuin @hyperstaattinen linkkasi. Siis tuon videon oikeesti katsoin vaikka en kokonaan.

Juu, juuri sen videon linkin paperiohje, juuri nille jotka ei videoita katso, ja jotta sain katsottua kätevästi miten "monimutkainen" se resepti olikaan, kaivoin suoraan sen kirjoitetun reseptin.

Ja juu, hunaja on vain hienompi tapa anta hiivalle vauhtia, toinen on siirappi, ja lämpö.
 
Pitsoissa, kuten myös pastoissa, ollaan usein kahden erisuunnan ajattelussa. Halutaan tasalaatuista/ halutaan vaihtelevuutta. Tasalaatuisuutta on esim. se että tehdään tai ostetaan "pitsakastike" se on tasaiseksi maustunut moso joka maistuu joka suupalalla samalta. Paistetaan pitkään alhaisessa lämmössä, jolloin taikina maistuu joka suupalalla samalta. Laitetaan paksu kerros täytteitä, kaikkea kaikialle, jolloin joka suupala maistuu samalta. Hyvä tavoite, jos se oli tavoitteena. Loppukevennyksenä: vaihtelevyuutta toisi tuju chili, jonka jälkeen mikään ei maistu miltään ;-)
 
En jaksanut käyttää edes pizzakiveä vaan laitoin leivinpaperin kanssa pellille, joka tosin oli lämmennyt myös uunissa.

IMG_20230101_201414.jpg

Siitä olen samaa mieltä että pitsakivet on normiuunissa aika kökköjä, pitsateräs olisi paaljon parempi, ja siitäkin olen samaa mieltä että leikatulla leivinpaperilla saa pitsan uuniin eikä se pala, muta että 3 ! paperia päällisin, kun se leikattukin kannattaisi nypätä heti pois eristämästä, kun se vaan lähtee!
 
Siitä olen samaa mieltä että pitsakivet on normiuunissa aika kökköjä, pitsateräs olisi paaljon parempi, ja siitäkin olen samaa mieltä että leikatulla leivinpaperilla saa pitsan uuniin eikä se pala, muta että 3 ! paperia päällisin, kun se leikattukin kannattaisi nypätä heti pois eristämästä, kun se vaan lähtee!
Ei siellä uunissa nyt 3 paperia ollut, tuo nyt vaan on toinen pelti jolle heitin kuuman pitsan paistamisen jälkeen. Ihan hyvin mulle tuo lopputulos kelpasi, pääasia on se että maistuu hyvälle, ei se että aina mennään kaikkien pizzataiteen sääntöjen mukaan.
 
Ei siellä uunissa nyt 3 paperia ollut, tuo nyt vaan on toinen pelti jolle heitin kuuman pitsan paistamisen jälkeen. Ihan hyvin mulle tuo lopputulos kelpasi, pääasia on se että maistuu hyvälle, ei se että aina mennään kaikkien pizzataiteen sääntöjen mukaan.
Kannattaa laittaa se uunista otettu pizza mieluummin keittiöpyyhkeen tai vaikka parin talouspaperipalan päälle jäähtymään ilman eristävää leivinpaperia. Jäähtyvä materia kun pystyy sitomaan vähemmän kosteutta kuin kuuma materia, niin tuo auttaa pitämään pohjan rapeampana ilman, että se sitkostuu niistä omista höyryistään, joista se jäähtyessään haluaa eroon. Monessa leivonnassa tärkeä juttu, mikä vaikuttaa lopputulokseen yllättävän paljon. Jostain syystä harvoin vain näkee pizzanpaiston yhteydessä asiasta puhuttavan.
 
Näin se menee joka asiassa: "minulla on tekemisessäni se sweetspotti, johon kannattaa yltää, mutta kaikki tätä parempi on aiiivan turhaa!"

Joo, paiston jälkeen ritilälle, se on helpoin tapa välttää se jälkivettymä.
 
Kannattaa laittaa se uunista otettu pizza mieluummin keittiöpyyhkeen tai vaikka parin talouspaperipalan päälle jäähtymään ilman eristävää leivinpaperia. Jäähtyvä materia kun pystyy sitomaan vähemmän kosteutta kuin kuuma materia, niin tuo auttaa pitämään pohjan rapeampana ilman, että se sitkostuu niistä omista höyryistään, joista se jäähtyessään haluaa eroon. Monessa leivonnassa tärkeä juttu, mikä vaikuttaa lopputulokseen yllättävän paljon. Jostain syystä harvoin vain näkee pizzanpaiston yhteydessä asiasta puhuttavan.
Tuo pizza oli tuossa pellillä tasan sen aikaa että otin siitä kuvan ja sen jälkeen se meni lautaselle ja syöntiin. Nuo kaikki ohjeet mitä täällä on lueteltu on kyllä hyvin tiedossa, kun olen ketjua seurannut useamman vuoden ajan. Täällä on myös varmasti välillä ensikertalaisia, eikä minun mielestä ole väärin vaikkei seuraakaan kaikkia ohjeita kuin piru raamattua vaan tekee ja kokeilee eri asioita itse. Paras pizza on lämmin pizza niin turhaan sitä muutenkaan tarvii jäähdyttelemään alkaa ellei tarkoitus ole tehdä useampaa ja syödä porukassa yhtä aikaa.

Välillä tuntuu että tämän ketjun vois jakaa kahteen eri ketjuun. Toisessa voidaan käsitellä ja jakaa tietoa perus kotipizzoista ja toisessa sitten voitaisiin tavoitella sitä täydellisen pizzan reseptiä ja tekotapaa.
 
Tuo pizza oli tuossa pellillä tasan sen aikaa että otin siitä kuvan ja sen jälkeen se meni lautaselle ja syöntiin. Nuo kaikki ohjeet mitä täällä on lueteltu on kyllä hyvin tiedossa, kun olen ketjua seurannut useamman vuoden ajan. Täällä on myös varmasti välillä ensikertalaisia, eikä minun mielestä ole väärin vaikkei seuraakaan kaikkia ohjeita kuin piru raamattua vaan tekee ja kokeilee eri asioita itse. Paras pizza on lämmin pizza niin turhaan sitä muutenkaan tarvii jäähdyttelemään alkaa ellei tarkoitus ole tehdä useampaa ja syödä porukassa yhtä aikaa.

Välillä tuntuu että tämän ketjun vois jakaa kahteen eri ketjuun. Toisessa voidaan käsitellä ja jakaa tietoa perus kotipizzoista ja toisessa sitten voitaisiin tavoitella sitä täydellisen pizzan reseptiä ja tekotapaa.
No ei tässä nyt liikuta missään täydellisen pizzan tekotavan äärellä vaan siinä miten pienellä niksillä saa lopputuloksen huomattavasti paremmaksi etenkin, jos ei ole niitä paistoteräksiä ja kiviä käytössä ja pizza tehdään uunipellillä leivinpaperin kanssa. Täällä on säännöllisesti vääntöä siitä miten mikäkin paistoalusta millaisella esilämmityksellä toimii parhaiten, mutta harvoin kukaan puhuu paiston jälkeisestä pohjan rapeuttamisesta, vaikka sillä voisi useamman kohdalla olla paljon suurempi merkitys lopputuloksen kannalta.

Ja mulla ainakin palaa suu, jos yritän tunkea sinne alle minuutti sitten uunista tullutta pizzaa. Sen takia se saa olla sen ajan ihan mieluusti sen pyyhkeen päällä. Tuona aikana jäähtyminen on suurinta ja sen sitkistävän höyryn näkee ihan paljaalla silmälläkin.
 
Pakko myöntää että taas mieto kateus kyllä taikinantekoon ja -käsittelyyn!
Taitolaji!

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
Onko joku kokeillut tehdä valurautapannulla pizzaa? "cast iron pan pizza" kun laittaa googlen hakuun niin tulee aikalailla esimerkkejä.

Suomeksi kun laittaa valurauta pannupizza niin tulee kanssa pari hyvää linkkiä:

 
Onko joku kokeillut tehdä valurautapannulla pizzaa? "cast iron pan pizza" kun laittaa googlen hakuun niin tulee aikalailla esimerkkejä.

Suomeksi kun laittaa valurauta pannupizza niin tulee kanssa pari hyvää linkkiä:

Muutaman kerran tein, en toki valurautapannulla vaan hiiliteräksellä. Vaati vähän paistelua.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.


Tuosta otin ohjeita, pienellä induktiolla oli vähän hankala tuo pohja, nii tein sit esipaistot uunissa viimisellä kerralla.
 
Huomasin pettymyksekseni että K-Citymarketin finax -00 jauhojen hinta pompannut 2,7e-> 3,1e.
Ostin silti, italianjauhojen hinta kun on mitä on...
 
Onko joku kokeillut tehdä valurautapannulla pizzaa? "cast iron pan pizza" kun laittaa googlen hakuun niin tulee aikalailla esimerkkejä.

Suomeksi kun laittaa valurauta pannupizza niin tulee kanssa pari hyvää linkkiä:

Tuommoisella tehty useamman kerran pannupizzaa ja deep dishiä, ihan hyvin toimii. Rasvaa vaan hyvin ennen kuin sinne taikinan laittaa niin irtoaa sitten kypsänä helposti. Meitä laiskotti niin ei jaksettu mitään custom pannupizza taikinaa tehdä vaan ihan normireseptillä ja myös käytettiin Lidlin taikinapalloja, hyviä tuli silti. Kauan tarvitsee toki uunissa pitää että taikina kypsyy täytteiden alta, taisi olla joku 40-45minsaa, ei tehty mitään esikypsennystä pelkän pohjan kanssa. Me ei siis tehty mitään pannunpohjalla makaavaa pikkupizzaa vaan semmosia missä oli koko pannun täydeltä tavaraa jota söikin sitten 5-6 henkeä.
 
Olen tehnyt. Kahden kerran jälkeen ajattelin että osaan, ja kolmannella mokasin että nauratti.
Tai maito vaan oli erilaista. Kokeiluna, kokemuksena kannattaa, rahallisesti ei tietenkään.

Jos ei mozzarellaa tule, niin ricottaa tai "kotijuustoa" siitä tulee kuitenkin helpostikin.
Eli ihan toki on syötävää tuloksena.
 
Onko joku kokeillut tehdä valurautapannulla pizzaa?

Juu, tulee tehtyä kerran kuussa tai kahdessa. Muistaakseni olen ketjussa joskus aiemmin jakanutkin kokemuksiakin. Laitan taikinan kylmälle ja öljytylle pannulle, pannu levylle ja täytteet päälle sitten kun öljy alkaa kuplimaan. 6-8min pannulla, sitten 10min uunissa. Irtoaa hyvin ja pohja on todella rapea.
 
Ensimmäinen Poolish taikina ja ihan ok lopputulos. Kastikkeen tekoon tarvitsee jatkossa panostaa enemmän. Muuten käntyn koostumus alkaa olemaan oikeanlainen. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Poolish taikinaa. On helppo tehdä ja käsiteltävyys huippu luokkaa.

IMG_20230118_185310.jpg

IMG_20230118_190123.jpg

IMG_20230118_190945.jpg
 
Perjantaina oli pizzapäivä, 8 palloa väsättiin pitsoja, Fazerin kallis jauho oli kokeilussa. Oli kyllä mukava käsiteltävä.

_1190552.JPG
_1190557.JPG
_1190560.JPG
kuvia vasta kun "kaik on ohi"
 
Varmaan ihan sama vehje. Ei ainakaan ihan kauhhia panostus jos tuollaista kokeilee.
 
Onko kukaan vääntänyt "minipizzoja"? Mietin et jos ens kerralla tekis samalla pakkaseen tommosta nopeaa iltapala naposteltavaa. Noi tulee nopeasti airfryerissa, ku ottaa pakkasesta.
Meneekö liian säätämiseksi, vai onistuukohan helposti heittää lapiollinen pieniä uuniin ja kerralla kaapaista pois. Noita tuskin tarvitsee kuitenkaan alkaa kääntelemään
4001724017516.jpg
 
Kivoja, ajatuksena, mutta miksei samantein isoa roomalaista al tagliota ja leikkaa saksilla sopivia paloja säilöön?
 
Viimeksi muokattu:
...aivan, hyvä huomio, tosin ei sitäkään joka paikkakunnallla ole.

Ei myöskään Puuiloa, jossa pellettivastaavaa tyrkyllä samassa hintaluokassa:
 
Tuommoisella tehty useamman kerran pannupizzaa ja deep dishiä, ihan hyvin toimii. Rasvaa vaan hyvin ennen kuin sinne taikinan laittaa niin irtoaa sitten kypsänä helposti. Meitä laiskotti niin ei jaksettu mitään custom pannupizza taikinaa tehdä vaan ihan normireseptillä ja myös käytettiin Lidlin taikinapalloja, hyviä tuli silti. Kauan tarvitsee toki uunissa pitää että taikina kypsyy täytteiden alta, taisi olla joku 40-45minsaa, ei tehty mitään esikypsennystä pelkän pohjan kanssa. Me ei siis tehty mitään pannunpohjalla makaavaa pikkupizzaa vaan semmosia missä oli koko pannun täydeltä tavaraa jota söikin sitten 5-6 henkeä.
Todella ronskisti tosiaan öljyä pannulle. Meikäläinen on yleensä lämmittänyt eka pizzaa levyllä, pizza kun on kasassa, pannu siis levylle, levy täysille, kun alkaa öljy rätisemään pohjan alla, niin siirto uuniin, jossa 225 ja n.20min. Lopputulemana aivan järkyttävän upean rapea pohja. Toimii hyvin ihan peruspohjillakin.
 
Ensimmäiset testaukset kaasu-uunilla ikinä. Osa reunoista kärtsäsi vähän liikaa, mutta loppua kohti parani.

Taikina oli Caputon Cuotoista tehtyä ja 48h kylmäkohotettu.

189ED462-2393-4DE3-9EA2-AD1EE236BED1.jpeg

DA1292FA-51A1-4C2D-886E-06F9ABCA6B5E.jpeg

B64F7F40-92F2-4406-B40A-FB553B0DCD73.jpeg
 
Ostin tuollaisen Maku pitsateräksen ja ohjeiden mukaan pesin sen ja öljysin kevyesti oliiviöljyllä. Se taisi olla virhe, koska ensilämmityksen aikana alkoi savuttaa niin että oli pakko keskeyttää lämmitys. Millä tuollainen hiiliteräslevy pitäisi käsitellä ennen pitsanpaistoa vai tarvitseeko millään? Ohjeessa kuitenkin sanottiin että voitele kasvisöljyllä ja kuumenna tunti ennen käyttöä
 
Millä tuollainen hiiliteräslevy pitäisi käsitellä ennen pitsanpaistoa vai tarvitseeko millään? Ohjeessa kuitenkin sanottiin että voitele kasvisöljyllä ja kuumenna tunti ennen käyttöä
No, en tiedä mitä siinä ohjeessa tarkalleen sanotaan, mutta yleensähän nuo rasvapoltetaan ennen käyttöönottoa ja siihen ei oliiviöljyä suositella. Rasvapoltossa käryä kyllä syntyy, käytit sitten mitä tahansa rasvaa.

Tässä toisen merkin käyttöohjeesta:
  1. Pese paistoteräs huolellisesti astianpesuaineella ja harjaa huolellisesti pesusienen karkealla puolella. Huuhtele lämpimällä vedellä ja kuivaa hyvin. (Voit käyttää paistoterästä vaikka uunissa, niin että paistoteräs on varmasti kunnolla kuiva.)
  2. Laita paistoteräs liinan tai paperin päälle ja levitä öljyä paljain käsin joka paikkaan.
  3. Pyyhi kaikki öljy pois paistoteräksen pinnasta talouspaperilla tai puuvillakankaalla niin hyvin kuin saat.
  4. Laita paistoteräs ritilän päälle uuniin ja laita uuni lämpenemään täydelle teholle 250–275 astetta.
  5. Kun uuni on lämmin, laita kello hälyttämään tunnin päähän.
  6. Sammuta uuni ja jätä paistoteräs jäähtymään pariksi tunniksi, älä avaa uunia.
  7. Toista ainakin kerran.
 
Tulipas hienoisena heräteostoksena hommattua tuo Grillikaupan Kobe uuni kun edukkaasti sai.
Jäntskättää kuinka sillä kiekkoja saakaan.
Taikina on ollu itelle se suurin ongelma, mutta sain kaverilta tommosen vm. -87 olevan leipäkoneen niin sillä saa näppärästi tehtyä taikinan eikä tarvii kiroilla vaivaamisen kanssa. Saa ihan eri malliin lätyksi kun käsin tehdyn. En vaan osaa tehdä kunnollista taikinaa.

Mutta kattoo nyt mitä tosta tulee, ainakaan ei tarvii tuskailla grillin kanssa enää. Ja saa kunnolla tasaisen kuuman lämmön.
 
Joo, se "tasainen lämpö" voi jäädä kuitenkin soveltamiseksi, on uuni mikä tahansa, kyllä omakin sähkökäyttöinen vaatii sen vähintään yhden 180 asteen käännön. Ja mitä taikinaan tulee, ei niitä tarvitse vaivata, jos on aikaa. En minäkään muuta tee kuin sekoitan sekaisin ja annan olla, pari kolme vuorokautta jääkaapissa, sitten pallotetaan ja seuraavana päivänä tehdään pitsat.
 
Joo, se "tasainen lämpö" voi jäädä kuitenkin soveltamiseksi, on uuni mikä tahansa, kyllä omakin sähkökäyttöinen vaatii sen vähintään yhden 180 asteen käännön. Ja mitä taikinaan tulee, ei niitä tarvitse vaivata, jos on aikaa. En minäkään muuta tee kuin sekoitan sekaisin ja annan olla, pari kolme vuorokautta jääkaapissa, sitten pallotetaan ja seuraavana päivänä tehdään pitsat.
Ei mutta jos grilliin vertaa missä yrittänyt tähän mennessä tehdä. Sähköuunia en ole viittiny rääkätä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
296 083
Viestejä
5 062 134
Jäsenet
81 024
Uusin jäsen
RoosaTheGangster

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom